|
|
#91 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: egzorcyzmy Annelise Michel
|
|
|
|
|
#92 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.newsweek.pl/wydania/artyk...?Artykul=21086myslalam, ze czytalam o tym calkiem niedawno, a z tego co widze to zeszloroczne wydanie
|
|
|
#93 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
? Jak ktoś odmówi wypicia akurat tej herbaty, będzie znaczyło, że opętany ??
|
|
|
#94 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zizou wielkie dzięki za linka
|
|
|
#95 |
|
Raczkowanie
|
Przeczytajcie to, mnie przekonuje : http://www.opoka.org.pl/biblioteka/T...anneliese.html
|
|
|
|
|
#96 | |
|
Zakorzenienie
|
Oz, kurcze no. Na swiecie sa miliony ludzi chorych psychicznie, ktorzy mysla, ze maja misje zbawienia swiata (jak AM poniekad
), ze sa Chrystusami, pisarz czeski Ota Pavel diabla widywal i chodzil palic domy (zdiagnozowana choroba psychiczna). Dlaczego wiec, skoro to takie latwe i mozna pomoc, siup woda swiecona do herbaty i wiemy czy to moze opetanie? Chorzy samobojstwa popelniaja, a moze by egzorcyzmy pomogly... pytanie retoryczneCzlowiek zapada w spiaczke i ni z tego ni z owego po 20 latach sie wybudza i medycyna nie wie dlaczego a tu mowicie glosy nie mogly byc ludzkie itd.! a niby skad to wiemy? granice ludzkiego umyslu nie sa nam znane a dlaczego Ota Pavel diabla widywal? a nie np. ducha swojej babki? Duze znaczenie w przypadku AM ma to, ze byla z bardzo religijnej rodziny. Diabel, szatan, zle moce - jest to mocno zakorzenione w naszej kulturze, naszym mysleniu. Tak jak i mamy zakorzenione, ze diabel jest straszny..a niby dlaczego? kusic nas powinien i przyciagac, a nie sprawiac, ze uciekamy z krzykiem ![]() --------------------------- Cytat:
|
|
|
#97 |
|
Zakorzenienie
|
Jasne, że nie. Ale nie chodzi o odmowę wypicia - chodzi już o przebieg picia. Jeśli ktoś za każdym razem, kiedy podam mu taką herbatę, wymiotowałby i dostawał szału, to co, to takie normalne według Ciebie?
|
|
|
|
|
#98 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy XXI wiek, internet daje jako taki dostep do informacji: podajcie wiarygodne zrodla badan lekarzy, psychiatrow itd. nad chorymi, ktorzy kazdorazowo wymiotuja swiecona woda dodana do herbaty
![]() poki co prowadzimy rozmowe w stylu: - podczas miesiaczki jak robisz ciasto, to wyjdzie zakalec...
|
|
#99 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
. Wodę święconą mozna, bez problemu, zdobyć w kościele: w sieni kościoła znajduje się chrzcielnica, zawsze napełniona wodą święconą, żeby wierni przed przestąpieniem progu świątyni mogli uczynić znak krzyża.
|
|
|
#100 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie używam już tego profilu. Nie lubię być śledzona Edytowane przez lutiana Czas edycji: 2008-03-22 o 19:31 Powód: ... |
|
|
|
|
|
#101 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety nie będę mogła tego zrobić, bo nie znam żadnej opętanej osoby, a o takiej tylko piszę (jeśli chodzi o 'zjawisko' z herbatą).
|
|
|
|
|
#102 |
|
Zakorzenienie
|
nic o polewaniu ludzi swiecona woda nie mowilam. Tylko o tym czemu tego testu, nie wykonuje sie rutynowo na wszystkich pacjentach szpitali psychiatrycznych. Obiektow do badan bardzo duzo.
|
|
#103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
:
|
|
|
#104 |
|
Zadomowienie
|
Ok, o samym polaniu wodą nie pisałaś, ale o częstowaniu ową wodą owszem, a to moim zdaniem jest podobna zasada...
|
|
#105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moim zdaniem rozmowa o wodzie święconej w tej chwili odbiega od tematu. Annelise umarła w głębokiej komunie kiedy ludzie nawet nie dopuszczali myśli o istnieniu diabła. Dla nich wtedy nie było tematu. Według sądu bliscy Annelise byli winni jej śmierci ale tylko dlatego, że w sprawie sędzia odrzucił wszystkie dowody, wszystkie nagrania i zdjęcia. Dlatego jest to teraz tajemnicza sprawa.
|
|
|
#106 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam teściowa opętaną
jak ja odwiedze to sprawdze ten numer z herbata i pokropieniem ubrania ale póki co do lata sie do niej nie wybieram szatanskie nasienie |
|
|
|
|
#107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To znaczy, z tego co pisała Lady Eileen, 'eksperyment' z herbatą przeprowadza się, by dowiedzieć się czy mamy do czynienia z opętaniem czy z chorobą. Jeśli podam taką herbatę osobie zdrowej, nie opętanej, to nic się przecież nie stanie. |
|
|
|
|
|
#108 |
|
Zakorzenienie
|
Mam w rodzinie osobę która pracowała w szpitalu psychiatrycznym. Jest duża różnica między chorobą psychiczną a opętaniem. Chorzy psychicznie mimo wszystko zachowują się jak ludzie, nie zmieniają wyglądu, nie mają takiej siły. Są ludzcy. Opętana Annelise bardzo różniła się od osoby chorej psychicznie.
|
|
#109 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Myślę, że nie każda choroba psychiczna jest opętaniem. Ogólnie wydaje mi się, że nasze umysły są zbyt ograniczone by pojąć sprawy, które nie do końca są sprawami z tego świata.
|
|
|
#110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#111 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#112 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#114 |
|
Zadomowienie
|
No część z nich uważa, że są normalni i że to świat zwariował..
|
|
#115 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#116 |
|
Zakorzenienie
|
klatka- ta osoba pracuje z osobami chorymi psychicznie, ktore sa poddawane wlasciwemu leczeniu. Inna sprawa jest w przypadku wieloletniej choroby nieleczonej prawidlowo i podawaniu silnych lekow przeciwpadaczkowych jak w przypadku AM.
Calkiem powaznie, jasne, ze sa swiadomi swojej choroby, nie zalezy od choroby, tylko od tego czy sa okresy reemisji i czy chory poddany zostanie leczeniu.
|
|
#117 |
|
Zakorzenienie
|
wyczuła że jestem w ciąży,kazała nosic ciężkie drewno- poroniłam
ona ma 70 lat ,zna wszystkie zabobony,ale nic nie tłumaczy kiedys jak miała 5 lat poszli do lasu z ojcem a tam-skórka od chleba a nad nią zawieszony na gałęzi wąż-zaskroniec czy jakis taki obdarty ze skóry i z węza kapała krew na skórkę od chleba pojechali do wróża i powiedział,ze ona jest przeklęta do konca zycia i tak tez powiedziały 2wie wróżki dl amnie i dla drugiej synowej |
|
|
|
|
#118 |
|
Zakorzenienie
|
niektorzy nie sa a sa tacy co dobrze zdaja sobie sprawe ze swojej choroby
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
|
|
|
#119 |
|
Zakorzenienie
|
aha i jak spadała kropla krwi z węża na skórkę chleba to coś mówiło"oj,oj"
|
|
|
|
|
#120 |
|
Zakorzenienie
|
Syntagmo, nie zawsze są świadomi, że są chorzy. Mój brat ma chorobę psychiczną, co prawda teraz jest już lepiej, ale wiadomo - są nawroty. Był okres, kiedy robił przerażające rzeczy i myślał, że to jest normalne. Nie brał leków, bo twierdził, że jest zdrowy. I to nie było tylko wtedy, kiedy miał ataki, ale też wtedy kiedy ich nie miał. Nawet do dzisiaj (choć ataków nie ma już długo) nie da sobie powiedzieć, że jest chory, a leków dalej nie bierze, choć kiedyś brał - przymusowo, w szpitalu.
Zeszłam z tematu, wiem, ale to tak a'propo tej świadomości choroby. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:08.

??

), ze sa Chrystusami, pisarz czeski Ota Pavel diabla widywal i chodzil palic domy (zdiagnozowana choroba psychiczna). Dlaczego wiec, skoro to takie latwe i mozna pomoc, siup woda swiecona do herbaty i wiemy czy to moze opetanie?
Duze znaczenie w przypadku AM ma to, ze byla z bardzo religijnej rodziny.