![]() |
#91 |
Zadomowienie
|
Dot.: boicie się chodzić same wieczorem?
Cóż, bardzo sie boję wracać sama wieczorem.Kilka razy jak musiałam iść bardzo wcześnie gdzieś w zimę to o 6/7 było jeszcze dość ciemno- tak sie bałam że dla mnie worek na śmieci był łobuzem z siekierą w ręce-naprawdę wyobraźnia podsuwa przeróżne obrazy.Na szczęście aktualnie nie wracam zbyt późno do domu, a za rok jak będę już później-wiadomo,liceum- to będę prosić brata aż będzie czekał skąd ja przyjeżdzam- nie ma co, niech się śmieją,ale ostrożność to jednak ostrożność.
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
Tia. Torebka, w torebce kosmetyczka, telefon, szczotka do włosów, scyzoryk, gaz, latarka.
Ostatnio nawet wodę święconą zdarzało mi się nosić. ![]() Jak jest już ciemno, pusto, gaz w kieszeni jak najbliżej dłoni. W jakimś wątku dziewczyny wyobrażały sobie sytuację, kiedy któraś z nich pomyliłaby gaz z wodą termalną. ![]() ![]() Najbardziej to chyba mnie przerażają grupy (w kupie siła) młodzieży zaczepiający wszystkich na których mogą sobie samoocenę poprawić. ![]() Miałam raz do czynienia z taką co jej radość sprawiało kopanie przechodniów. Jedna odważna panienka wyskoczyła z grupy ok. 10 osób (ja byłam z dwójką znajomych) i trochę bluzgów poleciało. Jej koledzy tylko patrzyli. Prawdziwi mężczyźni. ![]()
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
OO a też bym sie musiała w jakiś gaz zaopatrzyć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Rozeznanie
|
Boję się. Kiedyś jak wracałam z pracy gdzieś koło 3 w nocy, na przystanku, gdy czekałam na nocny, pijany facet o wyrazie twarzy psychola stał i się na mnie uporczywie gapił. Gdy poszłam do skleou poszedł i on, wsiadł do tego samego autobusu i stał koło mnie. Wysiadł na tym samym przytsanku co ja i szedł za mną na szczęście stała taksówka do której pobiegłam i prosiłam o zawiezeinie do domu, choć miałam 3 minuty drogi. Taksówkarz nawet nie chciał, żebym mu zapłaciła.
![]() ![]()
![]() |
#95 |
Wtajemniczenie
|
Ja się boje. Ale muszę przyznać, że bardziej się boje zwierząt niż ludzi. Mieszkam w lesie, totalne odludzie, najbliższy dom to jakieś 500m
![]() ![]()
![]() |
#96 |
Zadomowienie
|
Boje się i to bardzo.Zawsze idę szybkim krokiem, niemalże biegne czasami. Najbardziej nieprzyjemny moment mojego życia : silny wiatr i szeleszczące gałęzie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Zadomowienie
|
ja prawdę mówiąc w ogóle się nie boję. Mogę chodzić o każdej porze sama. Oczywiście nie pakuję się niepotrzebnie tam, gdzie mogłabym ściągnąć na siebie problemy
![]() EDIT - raz w życiu byłam przerażona. Nie było to wieczorem, ale w dzień, kiedy byłam z koleżanką nad jeziorem i zaczęły zbierać się ciemne chmury. Stwierdziłyśmy, że wracamy, a że byłyśmy tam pierwszy raz, pomyliłyśmy drogę i zagubiłyśmy się w lesie. Lało wtedy tak, jakby ktoś wiadra wody wylewał. Wiało, była burza, gałęzie spadały, a my w lesie. Trzymałyśmy się za rękę i szłyśmy przed siebie, zasłaniałyśmy głowy żeby tylko nie dostać z gałęzi. To było przerażające. W końcu dotarłyśmy na miejsce, przemoczone do suchej nitki... Całe szczęście, że nic nam się nie stało... Tak napisałam, bo było wtedy bardzo ciemno przez tą burzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Zadomowienie
|
Nie boje sie prawie wcale
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chyba zaopatrzę się w gaz ![]()
Zatańczymy jak owady w zakurzonej żarówce, najlepiej na obcasach i po dużej wódce. Wyjedziemy gdzieś za miasto, odwrócimy się plecami, będziemy się poznawać ustami i palcami... studentka technologii chemicznej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Raczkowanie
|
![]()
Parki i jakieś ciemne miejsca wieczorem - omijam . A idąc miastem jakos tak sie nie boję
![]()
![]() |
#102 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Raczkowanie
|
Nie trzeba chodzić po nocy w praku, żeby coś złego się wydarzyło, Okradli mnie uzywając siły niemal w biały dzień, na osiedlu, w skupisku bloków.
Nie czuję obecnie lęku spacerując nocą ( także wieczorami biegam ), ale bardziej zwracam uwagę na to jak jestem ubrana i staram się nie mieć przy sobie wartościowych przedmiotów, a także nie trzymać wszystkiego w jednym miejscu np torebce. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#105 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Wtajemniczenie
|
Co do panów rozbierających się...
Moja koleżanka opowiadała mi, że jak szła z inną koleżanką w parku akurat przy mało ruchliwej ulicy to pewien pan jadący samochodem zatrzymał się, otworzył drzwi i patrząc się na nie zaczął się ręcznie zadowalać:/
![]() |
#107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie by pewnie wmurowało ze strachu wyśmiałaś go wiec nic dziwnego, że się speszył ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Zadomowienie
|
Wieczor to dla mnie tak gdzies do 23 - wiec raczej sie nie boje.
Noca (a szczegolnie w srodku nocy) owszem bo wtedy zywego ducha nie ma na ulicy ... i wogole mam stracha bo moja dzielnica jest niebezpieczna...Jeszcze jak grupke wyrostkow spotkasz na drodze to marny Twoj los, najgorszy scenariusz ... O godz 5/6 rano to szybkim krokiem maszeruje, tez jest tak pusto ale latem to nawet przyjemnie ... A w torebce mam dezodorant Chociaz nie wiem czy to wogole by przynioslo zamierzony efekt ![]()
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
Nie boję się, nie pamiętam kiedy ostatni raz się bałam idąc sama po ciemku, nie bierze mnie takie coś.
![]() |
#110 |
Raczkowanie
|
nie boję się, idę pewnie, raczej chodzę po centrum miasta aczkolwiek czasem zdarzają się wyjątki. jak mnie zaczepi jakiś nieznajomy odpowiadam mu po francusku, że nie znam polskiego i idę dalej. taki mój sposób
![]()
![]() |
#111 |
Raczkowanie
|
Nie boje sie. Chociaz...
![]()
![]() |
#112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
znakomity patent ![]()
![]() |
![]() |
#113 |
Rozeznanie
|
Bardzo się boję. W nocy w zasadzie w każdym widzę potencjalnego napastnika
![]()
![]() |
![]() |
#114 |
Zakorzenienie
|
Tyle, że potencjalnego złodzieja raczej nie będzie interesowało to, czy znamy polski
![]()
Zatańczymy jak owady w zakurzonej żarówce, najlepiej na obcasach i po dużej wódce. Wyjedziemy gdzieś za miasto, odwrócimy się plecami, będziemy się poznawać ustami i palcami... studentka technologii chemicznej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
No tak, bo oni czerpią przyjemność z pewnego zmieszania, zażenowania, strachu, wstydu. Trzeba reagować śmiechem, choć jest to zwykle bardzo trudne, bo jednak w takiej sytuacji jesteśmy zaskoczone i zszokowane.
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
Mnie tez napadli poznym popoludniem tuz pod samym domem,więc od tej pory mam różne schizy. Non stop się rozglądam, patrzę za siebie...staram sie nie wracac sama w nocy.. jesli chodzi o imprezy to wracam taksówką albo z koleżanką.
![]() |
#117 |
Rozeznanie
|
tak boje sie...mam wrażenia ze za mną cały czas ktoś idzie
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 |
Zadomowienie
|
Nie boję się. Zawsze to moi rodzice, TŻ boją się o mnie. Zdarza się tak (na szczęście rzadko), że na siłę próbują mi zorganizować kogoś, kto po mnie przyjdzie, odprowadzi
![]() ![]()
![]() |
#119 |
Zakorzenienie
|
bardzo czesto chodze sama wieczorem, raz się boję, raz ide pewnie, róznie z tym bywa
![]()
![]() |
![]() |
#120 |
Wtajemniczenie
|
Wiecie co - ja się nie boje chodzić sama po nocy.Mogę sobie iśc przez jakieś dziwne osiedle po nocy sama i nie odczuwam strachu.Choć przyznam szczerze ,że miałam raz taka sytuację,że potem wogóle nie wychodziłam z domu po nocy przez kilka tygodni.Pamiętam,że założyłam wtedy nowe kozaczki i takie spodenki do kolan jeansowe.I postanowiłam iść do koleżanki ,która mieszkała jakieś 1,5-2 km od mojego domu.Dodam ,że była ok. 22 godzina.I idę sobie przez takie neifajne osiedle,wokół ani ednej osoby,a tu nagle patrzę idzie w moja stronę tak gdzieś z 10 chłopaków (tak gdzies mieli od 20 do 30 lat),nieźle pijanych.Ja już nie mogłam zawrócić.Zaczęli się do mnie coś drzeć,i mnie wogóle tak otoczyli.Jeden chciał mnie złapać,a ja jeszcze w tych nowych kozakach.
Naszczęście byli tak pijani,że nie potrafili się szybko poruszać i zdarzyłam czmychnąć.Ale nie było mi do śmiechu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:32.