![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
![]()
Super super
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Raczkowanie
|
Dot.: ZAPROSZENIA - propozycje tekstów na zaproszenia i zawiadomienia
dziękuje za szybką odpowiedź
![]() właśnie też tak mi się wydaje że powinno być "Na uroczystość mamy zaszczyt zaprosić " tylko jak czytałam takie przykładowe teksty to wszędzie jest "mają" i po prostu zwątpiłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
![]()
Wiesz... Nie bazuj tylko na mojej wypowiedzi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Raczkowanie
|
Nie obawiaj się nie bazuje tylko na twojej odpowiedzi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Zakorzenienie
|
![]()
No to pewnie jest tak jak myślimy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Rozeznanie
|
hej dziewczyny a ja mam pytanko. Chcemy zaproszenia identyczne jak moi rodzice mieli ,z takim samym tekstem i zauważyłam że dużo z zaproszeń z przed dwudziestu lat nie ma wypisywanych imion i nazwisk zapraszanych osób(kukałam na inne zaproszenia,które rodzice dostawali).moja mama twierdzi ,że to fajny pomysł bo nie paćka się piórem po zaproszeniu a przecież jak idzie się zapraszać to zapraszani wiedzą ,że ich ..ale teraz jak oglądam wszystkie zaproszenia to szczerze mówiąc nie znalazłam takich ,,bez imiennych,,> co myślicie o tym,jak mogą zareagować zapraszani? myślicie ,że to fajny pomysł czy nie zbyt? pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Zadomowienie
|
Ja ostatnio dostawałam bezimienne zaproszenie, tylko na kopercie były wypisane nazwiska. Sama chyba zainwestuje w takie imienne i kilka standardowych no name, dla gości, których będziemy "dopraszac" w razie jakiś zmian na liście.
![]() |
#98 |
Rozeznanie
|
hmm moze faktycznnie tak zrobimy i zostaniemy przy tych bezimiennych ,bo strasznie nam sie podobaja
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Zadomowienie
|
Zeby "nie packac piorem" mozna zamowic drukowane z personalizacja....
Mnie osobiscie podobaja sie bardziej z imionami i nazwiskami...mysle ze milej jak jest dedykacja do konkretnej osoby...a nie tak "hurtem" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Przyczajenie
|
Witam
Szukam jakiegoś wierszyka żeby zamiast kwiatów goście przynieśli pampersy. Spróbowałam coś zmienić w jakimś znalezionym wierszyku ale niestety chyba mi kiepsko wyszło. Goście Drodzy, Goście Mili. Radość byście Nam sprawili Zamiast kwiatków - które zwiędną, Cieszyć oczy krótko będą, Niechaj każdy Gość jak może, Pampersami nas wspomoże. Przerobione z lotka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Zadomowienie
|
A ja chcialabym zamiescic najlepiej w formie wierszyka, że
w biel i ecru moze ubrać się tylko Panna Młoda Tylko nie wiem jak to napisać żeby bylo ładnie, miło i grzecznie. Byłam ostatnio z TŻtem na weselu 90%jego rodziny było ubranych na biało i to takie suknie, że podchodzą pod ślubne. To jest mój dzień i to ja chcę być w bieli. Ale jak to napisać żeby ich nie urazić? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Zadomowienie
|
Delikatny temat. Też ostatnio na weselu widziałam dziewczynę w satynowej, długiej, białej (!) sukni... Wszyscy myśleli, że może to świadkowa, niestety okazała się kuzynką pana młodego. Dla mnie było to zadziwiające zjawisko i widowisko, bo bardzo zwracała na siebie uwagę...
Ale takich rzeczy trudno się ustrzec. Zawsze może się zjawić taka np. osoba towarzysząca, nieznająca czy z premedytacja niestosująca sie do tych niepisanych zasad weselnego dress codu ...
Tam, gdzie wszyscy myślą podobnie, nikt nie myśli zbyt wiele... Edytowane przez anetka_m Czas edycji: 2009-05-20 o 10:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Zadomowienie
|
![]()
Oj tak, ja też proszę o wierszyk lub jakieś zgrabne ujęcie tematu wyłączności białej sukni dla panny młodej. Pomózcie coś wymyslic
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
ja z kilku podanych skleciłam coś takiego :
Szanowni Goście Aby ulżyć Wam udrękę, co za paczkę dać w prezencie Młoda Para podpowiada i zarazem pięknie prosi, by w kopertę włożyć grosik, tyle, ile każdy może, za co z góry Szczęść Wam Boże! A zamiast kwiatów Drodzy Goście wino nam przynieście oszczędzicie kwiatów moc, co by zwiędły w jedną noc. Półsłodkie i półwytrawne wina włoskie, bądź też z Chile, zapewnią nam urocze chwile. Narzeczeni Jak myślicie moze być?
![]() |
#105 |
Zadomowienie
|
świetne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Raczkowanie
|
a ja uważam że te wierszyki z prośbą o pieniądze są niegrzeczne, zobowiązujące gości i takie jakieś nie na miejscu. w tym roku dostałam kilka zaproszeń na śluby i wesela i przy tej okazji byłam świadkiem wielu niewybrednych komentarzy jak np.: że młodzi biorą ślub i robią wesela dla pieniędzy, że nie idę bo nie chciałam dać pieniędzy a z czegoś innego młodzi nie będą zadowoleni. nie chciałabym aby przy okazji mojego wesela ludzie mieli takie przemyślenia i rozterki czy iść czy nie !?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dobranoc!
![]() |
![]() |
#109 |
Raczkowanie
|
nie znalazłam odpowiedzi na swoje pytanie, więc zapytam: czy personalizujecie zawiadomienia? niby to logiczne, że skoro informuję, to informuję wszystkich czyli ciocię zosię, wujka zdzisia i ich trzech synów a ponieważ nie zapraszam na wesele, to nie ma sensu wymieniania każdego z osobna.. więc czy napisanie "informujemy szanownych państwo, że dnia tego i tego odbędzie się taka i taka uroczystość" będzie nietaktem?
Edytowane przez justytutka Czas edycji: 2010-02-21 o 14:31 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 |
Zadomowienie
|
Ja akurat mam zaproszenia z personalizacją z info o ślubie i przyjęciu weselnym - razem, ponieważ nie zamawialiśmy oddzielnie zawiadomień. Ale na Twoim miejscu nie personalizowałabym samych zawiadomień.
![]() |
#111 |
BAN stały
|
x
Edytowane przez nieposkromionaa Czas edycji: 2011-02-17 o 21:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Raczkowanie
|
A wracając do tematu właściwego, właśnie poszukujemy fajnych cytatów na zaproszenia i do księgi gości.
Myślę, że to będzie coś w stylu: Dotąd dwoje, choć jeszcze nie jedno. Odtąd jedno, choć nadal dwoje. Polecam zajrzeć w poszukiwaniu cytatów i tekstów na tą stronę jest na niej mnóstwo wyjątkowych tekstów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Raczkowanie
|
Czytałam kiedyś, że to niegrzecznie nie wypisać własnoręcznie nazwisk w zaproszeniu na ślub. Może i coś w tym jest...
![]() |
#114 |
Przyczajenie
|
Moim zdaniem to też zależy od treści zaproszenia. Są takie, w których aż się prosi by było nazwisko gościa.
![]() |
#115 | |
BAN stały
|
Cytat:
A co tekstu na zaproszeniu/ach.My będziemy mieć tak: Zakochani i świadomi,że ich miłośc to nie wiatr Mają zaszczyt zawiadomić,że chcą razem iść przez świat. Wszem i wobec i każdemu z osobna wiadomym się czyni iż pieknym uczuciem miłości połączeni,slubować sobie będą Miłość, Wieność i Uczciwość Małżeńską Mdmuazelle i Madmuazellek Na uroczystość zaślubim wraz z rodzicami zapraszamy: Sz. P Anne i Jana Kowalskich Owe zaślubiny przed Bogiem powagą Kościoła potwierdzamy dnia......... gdy dzwony wybiją godzine 17:00 w Koście ( tu nazwa Kościoła ) w ( miejscowość Kościoła ) Po ceremoni slubnej zapraszamy na przyjęcie weselne do ( miejsce wesela ) Prosimy o potwierdzenie przybica. imie nazwisko - numer telefonu imie nazwisko - numer telefonu Edytowane przez madmuazelle Czas edycji: 2010-05-02 o 15:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#117 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Przyczajenie
|
Ja znam tą stronke z materiałami na zaproszenia, pod tym linkiem można ściągnąć wszelkie teksty, potwierdzenia, bileciki, kroje czcionek, i wierszyki: http://www.studio-artdesign.pl/mater...aly_calosc.zip
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Zakorzenienie
|
Witajcie, mam pytanie, czy zaproszenia zamowione na allegro mozna dac do reklamacji?
nie chodzi mi o to ze sa bledy w zaproszeniach, tylko facet nie wyrobil sie z czasem realizacji. Czas leci i musialam kupic inne zaproszenia, czyli dodatkowy koszt. Jak przyjdzie paczka od tego faceta to nie odbiore i poprosze o zwrot pieniedzy. O ile wlasnie mozna zlozyc rekalamcje... moze ktos tez mial taki klopot? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Raczkowanie
|
Nie wiem czy jeszcze aktualne. ..
poczytaj regulamin aukcji, czy się rzeczywiście nie wyrobił w czasie, czy np. poczta zawiodła. Czy zaproszenia posiadały personalizacje,bo zwykle druki spersonalizowane nie podlegają reklamacji, są robione na indywidualne zamówienie. (ale jeżeli opóźnienie z winy sprzedającego to jak najbardziej reklamacja)
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:51.