![]() |
#91 |
Przyczajenie
|
Dot.: Łuszczyca
Hej
Niestety też jestem dotknięty ta straszną chorobą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Przyczajenie
|
![]()
Miesiąc temu dowiedziałam się, że mam łuszczycę,
czytając na internecie dowiedziałam się, że niektórym osobą pomaga, więc poszłam narazie na 5 minut ![]() ![]() trudno powiedzieć, czy cokolwiek się nasiliło, gdyż kilka dni po tym zachorowałam (przy każdym przeiębieniu plamki nasilają się) co prawda trudno teraz ztwierdzić co mi zaszkodziło.. przy ostatniej wizycie u dermatologa zapytałam czy mogę chodzić na solarium.. powiedziała, że u 60% pacjentów nawet to pomaga.. Ale w moijej sytuacji po sterdyach mogłabym dać sobie spokój, ponieważ skóra jest bardzo wrażliwa, i powiedziała, że za około miesiąc blade plamki się wyrównają.. Szczerze mówiąc coś mi się w to wierzyć nie chce.. bardzo chciałabym skorzystać z solarium :p ![]()
![]() |
#93 |
Przyczajenie
|
Dot.: Łuszczyca a solarium?
Mi też nigdy zbytnio solarium nie pomagało na łuszczyce... lecz ostatnio zakupiłam sobie na solarium krem przyspieszający opalanie (mocniej posmarowałam plamy) i sama nie wierzyłam w to co zobaczyłam, wiele plam poznikało - w tym czasie nie smarowałam się żadnymi maściami , a byłam ok 4-6 razy
Zaznaczam żebyś się nie smarowała żadnymi maściami przed pójściem na solarke ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Raczkowanie
|
Po wielelu wizytach u róznych lekarzy w Niemczech (gdzie aktualnie mieszkam), przyjechałam do Polski i wybrałam się do poleconego mi dermatologa. Wczoraj dowiedziałam się, że mam łuszczycę kropelkową/grudkową. W Niem. lekarz postawił diagnozę: ospa wietrzna, co było nieprawdopodobne bo wysypka w ogóle takowej nie przypominała ale mniejsza o to
![]() ![]()
![]() |
#95 |
Raczkowanie
|
Ja choruję od 8 lat i nic mi nie pomaga tak, jak pobyt nad morzem i kąpiele solankowe.
Teraz, po zimie, cała jestem wysypana, a dodatkowo mam bardzo dużo stresów w szkole. Także odliczam dni do wakacji, i mam nadzieję, że jakoś dam radę. Trzymajcie się ;*
![]() |
![]() |
#96 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Raczkowanie
|
[1=bfca8d39b0c33d1e642320d 525f11dd69d86e6d3_6578f56 ebc91f;11807204]Myślę, że spróbować warto
![]() ![]() ![]() ![]() Trochę obawiam się opalania bo skóra jest już i tak wystarczająco przesuszona, boli, pieszcze, swędzi, pęka i "sypie się" jak śnieg w wigilijny wieczór ![]() ![]() Co do sterydów to chyba póki co takowych nie stosuje - nie jestem pewna bo wszystkie zakupione maści mieszają mi w aptece z tą robioną na zamówienie ale z tego co mi wiadomo, sterydy można stosować tylko punktowo a u mnie łuszczyca jest rozprzestrzeniona na całym ciele więc smaruję się od stóp do głowy ![]() A tak na marginesie - mam już serdecznie dość tej choroby ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#98 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Bym chyba nie ryzykowała na Twoim miejscu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Raczkowanie
|
Łuszczyca - jak z nią walczyć ?
Witam ! Mam dosyć wstydliwy jak dla mnie problem, otóż odziedziczyłam łuszczycę, która ostatnimi czasy znacznie się u mnie nasiliła. Czy któraś z was miała bądź ma podobny problem ? Jakie są metody "walki" z łuszczycą ? Z góry dziękuje za pomoc
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Raczkowanie
|
Dot.: Łuszczyca - jak z nią walczyć ?
Moja kuzynka ma łuszczycę, ale nie mam pojęcia jak z nią walczyć. Najlepiej idź do dobrego dermatologa i wtedy on zapisze Ci odpowiednie leki, maści itp.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Konto usunięte
|
Słoneczko pomaga
![]() ![]() No ale jak masz naprawde dużo, to do dermatologa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Raczkowanie
|
Mam koleżankę która ma łuszczyce na głowie.... po prostu ma przewalone. Bo ona jak umyje rano włosy to za godzinę bądz dwie ma okropnie już tłuste i łuszczy się jej skóra.... Najlepszym rozwiązaniem jest pójscie do dermatologa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Raczkowanie
|
Coś kiedyś słyszałam o takich preparatach jak Biodelta i Biogama.
![]() |
#104 |
Raczkowanie
|
...
Edytowane przez Honey822 Czas edycji: 2011-06-13 o 11:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Raczkowanie
|
Hej proponuje zacząć od wizyty u dermatologa. On najlepiej ci poradzi. Co do łuszczycy to ja na tą we włosach stosuje emulsję SQUAMAX .Na zmiany na skórze u mnie dobrze działa krem Dermowit z vit. A. Ale lepiej poradź się lekarza.
A u mnie łuszczyca to zmiany we włosach, malutkie, na łokciu już prawie wyleczona i na kolanach , świeże ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Przyczajenie
|
Witam
Dolaczam do grona chorych na luszczyce. W moim przypadku swietnie dziala sloneczko ![]() ![]() ![]() W moim przypadku "lekiem" okazala sie .....ciaza. ![]() ![]() Ja nauczylam sie zyc z ta choroba, juz mnie tak nie przeraza, jakos sobie z nia radze ![]() ![]() Zamierzam kupic tak zachwalany Exorex. Jutro wpadne do apteki. Pozdrawiam wszystkich zmagajacych sie i zycze (rowniez sobie) duzo cierpliwosci. Zagubionym i niepewnym radze wybrac sie do dobrego dermatologa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pozdrawiam (nie)przyjaciół pani Ł. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
Na tym forum łuszczycowym jest kopalnia wiedzy o naszym schorzeniu:
http://luszczyca.org.pl/p1/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
BAN stały
|
![]()
polecam produkty Dr michaels, mojej mamie przeszło wszystko.
a przez zawziętośc Twoją motylku ty ich nie próbuj i żałuj do końca życia ![]() to wszystko ![]() Edytowane przez LikeTheChocolate Czas edycji: 2009-09-05 o 07:14 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: łuszczyca na głowie:(((
Cytat:
reklama za wizazu jest płatna
[*] 11.09.2012 jeszcze się kiedyś spotkamy... Edytowane przez motylek1007 Czas edycji: 2009-09-19 o 07:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
BAN stały
|
e
Edytowane przez LikeTheChocolate Czas edycji: 2010-01-09 o 20:52 Powód: inf |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ludzie sa straszni ze tak przemycaja reklame ![]()
[*] 11.09.2012 jeszcze się kiedyś spotkamy... Edytowane przez motylek1007 Czas edycji: 2009-09-04 o 09:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
BAN stały
|
o proszę:
http://www.drmichaels.pl/ to jest naparwde rewolucja w leczeniu, bez sterydow. w takim razie polecam napisac do firmy i poprosic probki na 2-3 dni. moze same zamowicie produkty i wtedy zobaczycie,pozdrawiam i polecma sprobowac Edytowane przez LikeTheChocolate Czas edycji: 2011-05-18 o 08:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
BAN stały
|
kiedyś spróbujesz to zobaczysz o czym mówiłam kobieto. jesteś chora i szukasz tu reklam?? Traktuj to jako reklamę, a ja będę się śmiała z twojej zawziętości. chciałam pomóc, ale teraz mam to gdzieś. żegnam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
dlaczego zmieniłas posta?
![]() |
#116 |
Rozeznanie
|
Długość włosów obecnie: 65-67cm ![]() Upragniona: 75-80cm. ![]() Posiadam na wymianę: zestaw khadi szampon i odzywke wax zagraniczny odzywke fitomed i aussie, tigi melko i miód, i zestaw doliva z oliwa z oliwek Cece-med maska Gdyby kogoś coś interesowało to chetnie sie zamienie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
BAN stały
|
właśnie dlatego, że ludzie jak ty robią jakieś chore akcje antyreklamowe. Już powiedziałam, co miałam powiedzieć
![]() powodzenia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Raczkowanie
|
mojemu tacie zmiany łuszczycowe na kolanach złagodził kit pszczeli. smarował nim 2 razy dziennie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
BAN stały
|
Dot.: Łuszczyca-można się jej pozbyć
Witam wszystkich!
Łuszczyca zawitała u mnie nagle. W ciągu 2 tygodni tak mnie wysypało, że najchętniej zamknęłabym się na 4 spusty i już nigdy nie wyszła do ludzi.Ludzie na ulicy spoglądali się na mnie, to było straszne. Jednak po ponad roku leczenia bez rezultatów u homeopaty trafiłam dzięki koleżance do makrobiotyczki. Tam się dowiedziałam, że ŁUSZCZYCA TO NIE CHOROBA i można się jej skutecznie pozbyć. Odzyskałam wiarę, że będę mogła założyć spódniczkę i krótki rękaw wreszcie. Łuszczyca jest reakcją organizmu na stres, gdy już organizm nie może sobie psychicznie poradzić wtedy się tak broni. Gdy jeszcze chodziłam do lekarza to brałam mnóstwo tabletek, a od makrobiotyczki dowiedziałam się, że to jeszcze pogarszało sprawę bo nie dość, że organizm musi się bronić przed stresem to jeszcze przed substancjami zawartymi w lekach. Najpierw miałam dietę odkwaszającą organizm przez 2 tygodnie. Jadłam praktycznie same warzywa gotowane na parze i surówki, na kolacje zupy robione na wywarze warzywnym. Już w ciągu tych dwóch tygodni zaczęło się coś zmieniać. Do tej diety dostałam jeszcze tabletki na łuszczycę (z medycyny chińskiej bo w Polsce takich nie sprzedają chyba) i inne aby oczyścić organizm z toksyn. Szczerze wierzyłam, że tym razem mi to pomoze. Po tym czasie jest już dieta makrobiotyczna więc nadal dużo warzyw, ale także można grochy, zboża, jakieś mięso (w małych ilościach), a poza tym w diecie są glony, nasiona słonecznika, dyni, migdały itd. Oleje stosuje się różne, ponieważ każdy odpowiada za coś innego. A poza tym należy odrzucić całkowicie mleko i jego przetwory pod każdą postacią ponieważ wbrew temu co reklamują w telewizji mleko od krowy nie jest zdrowe, a naprawdę jeszcze pogarsza stan każdego człowieka, a nawet wywołuje niektóre choroby. W tej chwili zaczął się 4-ty miesiąc odkąd zaczęłam dietę i naprawdę jest już świetnie. Głowa czyściutka, na początku stosowałam emulsję sqamax ponieważ jakaś znajoma mi to poleciła i wreszcie mogłam po niej zacząć wychodzić do ludzi. Teraz mi zostało tylko na nogach a najbardziej na łydkach, ponieważ praktycznie całe pokryła mi łuszczyca więc teraz powoli się cofa wszystko. Bardzo się cieszę, że udaje mi się wreszcie to pokonać, siłą woli wytrzymuję na tej diecie bo momentami bywało cięzko ale uważam, że naprawdę warto. Nie jest to błyskawiczne, ale skuteczne. Na razie tam gdzie mi zeszło już nie wraca, wszystko się robi coraz bledsze. A jeszcze dla tych, którzy nie mogą sobie w życiu poradzić polecam film "The Secret-prawo przyciągania". Jest świetny i naprawdę pomaga uwierzyć w siebie. Nie wchodzę na fora często, ale jeśli możecie to podajcie te informacje także innym. Idźcie do lekarza, który zajmuje się makrobiotyką i nie bierzcie tych tabletek, które zatruwają jeszcze bardziej organizm. Sprawdziłam osobiście też solarium i ono też pomaga wysuszyć łuszczycę nawet taką, przez którą są rany na ciele (ja tak miałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Przyczajenie
|
witam wszystkich czy mogę pofarbować włosy szamponem koloryzującym mimo tego, ze pisze na nim nie stosować na uszkodzoną skórę głowy?;>
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:13.