|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
Pokaż wyniki sondy: Czy powtarzałaś klasę? | |||
Tak |
![]() ![]() ![]() ![]() |
22 | 6,16% |
Nie |
![]() ![]() ![]() ![]() |
335 | 93,84% |
Głosujący: 357. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#91 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Powtarzanie klasy.
Cytat:
I dostalam ocene mimo ze nie przyszlam. Mialam oceny pozytwne mialabym te posr 2 gdybym nie byla chora. Bardzo to dziwne jak sie jest raz chorym na rok wg nauczyciela ![]() Mialam zastrzyki bo z angina i antybiotykami jestem glupia i chodze do szkoly by zaliczac. Wychowaca-bez komentarza- skoczyl do mnie jak to dostalam 1 na polrocze -czemu nie przyszlam-wiedzial ze jestem chora. A pojde do dyra i bede miala pale na koniec..gosc jest zlosliwy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
No i znowu, jak zając..
![]() Skąd wiesz, że złośliwy? Rozmawiałaś z nim już kiedyś? Odnosił się do Ciebie właśnie w ten sposób? Trzeba walczyć o swoje! Z oceną z matmy też odpuścisz? Bo baba głupia? Może warto zmienić swoje nastawienie i zacząć walczyć - póki masz jeszcze czas - a nie z góry zakładać klęskę. Sprawa jeszcze nie jest przesądzona. Wszystko zależy od Ciebie i masz możliwość, żeby wszystko odkręcić. Posłuchaj naszych rad. Jak to mówią - nie zawadzi, jak głupi mądremu doradzi.. ![]()
![]() |
#93 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mamy z tym gosciem od wrzesnia i nie zdazyla sie lekcja bez zlosliwosci. Co lekcje pyta co na poprzedniej tylko i wylacznie mnie. Powiedzialam mu juz kiedys ze sama w klasie nie jestem. mam dosc tej szkoly.-nie wiem czy ja ukoncze bo to bedzie daremne ![]() A zlosliwy jest do mnie i do innych co lekcje- robi takie testy co jakis czas ze zalicza 1 lub 2osoby na cala grupe -robi jak na prawo jazdy-zla odpowiedz na -1 pkt. Jedyny nauczyciel ktory tak robi ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
No i sama się nakręcasz. Po co?
![]() |
#95 |
Zakorzenienie
|
zawsze udawało mi się wyjść obronną ręką
![]() ![]() ![]() co do osób, które powtarzają klasę, to jest różnie. są tacy, którzy ewidentnie sobie wszystko olewają i z większości przedmiotów mają jedynki, a są tacy, którzy (jak ja)mają problemu z jakąś grupą przedmiotów (ścisłe, humanistyczne, języki obce) i choć się starają to i tak im się nie udaje, a nauczyciel nie zawsze jest miły i oblewa... takich ludzi mi jest szkoda, bo to bardzo przykre, jeżeli ktoś jest świetny np. z języków obcych i w przyszłości chce studiować filologię, a z matematyką sobie zwyczajnie nie radzi, a nauczyciel się przyczepi i nie odpuści... rok w plecy niepotrzebnie...
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
A napisac Ci czemu chcialabym z niej juz zrezygnowac?
bo bedzie mini rozprawka ![]()
![]() |
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
Napisz.
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
W ogóle nie rozumiem tego zdania ![]() ![]() I niestety ale zgadzam się z Westalką. Piszesz tak, jakby cały świat sprzysiągł się przeciwko tobie. Przecież ci dyrektorzy i nauczyciele chociaż potwory to jednak tez są ludzie. Trzeba tylko umieć z nimi rozmawiać.
![]() |
#99 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Fakt, przykra jest sytuacja opisana przez Ciebie. Moim zdaniem, jeśli uczeń się stara, a po prostu... No nie umie przedmiotu i już, ale chodzi zalicza, uczy się, to powinien dostać to 2 bez problemu.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
BAN stały
|
Ilona, normalnie jak zwykle marudzisz i nawracasz w koło Macieju to samo.
Hultaj Ci dobrze doradziła, weź swoje notatki z zadaniami, które rozwiązywałaś w domu, pokaż nauczycielce, pytaj o rzeczy, których nie rozumiesz, może umawiaj się na jakieś indywidualne odpytywanie. Pokaż, że się starasz. Bo jak będziesz dalej stawiała się na straconej pozycji, to w końcu ten kibel zaliczysz i wstyd będzie rok powtarzać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
|
Jakaś jedna dobra wiadomosc.
Z tej glupiej infy na koniec roku nie jestem zagrozona 1- czyli bedzie 2. A duzo osob jest- wiecej niz na polrocze. Wiec tu nie musze stawac na uszach. Na matmie musze- mama mi zalatwia korepetytora. I na nastepny tydzien jest kartkowka z tego z czego juz dostalam pale- ponownie- bede sie musiala na umiec.(nauczyc) A technik informatyk jest dla porazka bo po roku stwierdzilam ze to "nie moj cyrk nie moje małpy" W ogole mnie to prawie nie interesuje co przerabiamy w szkole. W 1 klasie duzo umialam obecnie na informatykach mam 2 i 3. Interesuje mnie Polski-mam dobre oceny,czytam ksiazki. Na maturze chce zdawac Wos. I jestem w pelni swiadomo ze egzamin zawodowy obleje otoz dlatego ze- poprzednio na 30 dobrych chlopakow(mieli piatki i szostki) z informatyków zdawalo okolo 2-ja nie mam piątek i w sumie tumiwsizm czy zdam czy nie. Nie bede podchodzic jak nie zdam po raz drugi. Zalezy mi by zdac mature.
![]() |
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
Ilona czemu nie poszlas wiec do ogolniaka, do klasy z odpowiednim profilem?
jesli trzeba bedzie - stan na uszach. nie wystarczy uczyc sie kilka godzin dziennie - jesli chce sie cos zaliczyc trzeba nad tym sleczec do upadlego, robic zadania do wyrzygania. zlapiesz schemat [wiekszosc zadan robi sie podobnie, schematycznie przeciez] - bedziesz potrafila to robic z zamknietymi oczami. ale tot rzeba chciec a nie siadac nad ksiazka z mysla 'a, to i tak nic nie da' ![]()
![]() |
#103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
napisz.
![]() |
#105 |
Zakorzenienie
|
Nie poszlam do ogólniaka ponieważ:
W mojej szkole(Zespól Szkół) nie bylo 3 lata temu klasy licealnej humanistycznej. Byly klasy licealne biol-chem(bliskie memu sercu niczym matematyka),mat-fiz, i rozszerzone j.obce. Bylam(na poczatku roku) w 1 klasie w liceum o profilu zarzadzanie informacja- tzw:liceum profilowane. Bylam tam 2 m-ce - przenioslam sie ze wzlegu na klase-zlepek najgorszych uczniów-duzo osób po 1 roku odpadła,połowa obecnie w klasie maturalnej ma tzw kibel. Bylo ich na poczatku ze mna i kolezanka 35 -po roku zostalo około 20. I jakby klasa byla inna zostalabym tam. Ich domena byly wagary a ja jestem zagorzalym przeciwnikiem wagarów-tam to bylo totalne dno moralne jakiekolwiek widzialam na oczy(dmuchanie na lekcji prezerwatyw i robienie z nich balonów,picie wódki na lekcji i inne) Przenioslam sie do tej klasy w sumie ze wzgledu na sympatyczna klase- chodz zdarzaly sie takze i z nimi potyczki slowne. A czemu nie poszlam do innej szkoly? Mamy u nas w miescie jedno Liceum Ogólnokształcące o b.wysokim poziomie i by sie tam dostac trzeba bylo miec porzadne swiadectwo gimnazjalne i porzadnie napisany test gimnazjalny-za tamtych czasów wymagana byla srednia powyzej 4,5 ja mialam w gimnazjum 3,5 srednia. Obecnie ta szkola przyjmuje wszystkich jak leci (nawet ze srednia 2.0) ponieważ brakuje im uczniów. Obecnie w mojej szkole istnieje także klasa humanistyczna -no niestety nie na reke jest mi przenosic sie do 2 klasy(3 humanistycznej nie ma)..
![]() |
![]() |
#106 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
przy skaldaniu dokumentow do szkoly trzeba bylo porzadnie sie zastanowisc, do dyrekcji szkoly napsiac podanie z prosba o utworzenie profilu humanistycznego, takie samo podanie napisac do starostwa powiatowego - moze i niewiele by to dalo, ale zawsze to cos. moglas wybrac jezyki obce - matematyki w takich klasach jak na lekarstwo, w dodatku poziom podstawowy [bo teraz jak mniemam masz rozszerozny, przy tej informatyce]. bo teraz to juz po ptokach, siedzis zi uzalasz sie nad soba bo tobie jest zle. ale to, ze tobie jest zle jest wylacznie twoja wina. nauczyciele tot ez ludzie - nie macie w szkole pedagoga? warto byloby porozmawiac z wlasnie taka osoba, o nauczycielach, o tym jak traktuja uczniow.
![]() |
![]() |
#107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jestem tylko ciekawa, gdzie Ilona pojdzie na studia...
nie bo tu nie ma nieba jest prześwit między wieżowcami a serce to nie serce to tylko kawał mięsa a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
Ilona, dziewczyny mają rację i dobrze Ci radzą.
Wyznacz sobie cel i do niego dąż. Uparcie. Mimo wszystko. I przestań się użalać nad sobą, bo nie tędy droga.
![]() |
#110 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Angielski 2- nie lubie tego jezyka.(3 rok) Niemiecki 4- juz mam 9 lat niemiecki. Ilona nie idzie na studia -mam inne plany zyciowe- szkole policealna nie zwiazana ani z jezykami ani informatyka ani matematyka ![]() Obecnie z matematyki robimy poziom rozszerzony ale to od paru miesiecy. 3lata byl podstawowy. Ksiazka z ktorej sie uczymy jest podstawowa ale robimy trudniejsze zadania i dodatkowe rozszczerzne dzialy nie przewidziane dla podstawy. Cytat:
I celem jest skonczyc szkole jaka bym chciala(policelna)
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
hm.
ja jestem typowym humanistą, poszlam do klasy o profilu z rozszerzonym polskim, historia, wosem i angielskim. matematykę pojełam, rowniez z ciagami i rachunkiem prawdopodobienstwa, na 4 na maturalnym .no z różniczkowaniem nie dalabym sobie pewnie rady, za to bylam 2 w konkursie matematyczno-logicznym w szkole. przypadkiem zreszta ![]() z chemii na maturalnym mam 5. nie, nie chwale sie ocenami. Po prostu - wiem, ze ciezką praca sie da nauczyc pewnych rzeczy. No, fizyki się nie nauczylam na dobrą ocene nigdy ![]() Przy odpowiednim podejsciu mozna. Ale nie podejsciu - szkola jest okropna, nauczyciele beznadziejni i jeszcze sie na mnie uwzieli. Mnie sie włacza zawsze: Taak? No to ja wam pokaze. Jesli wiem, ze mam z czyms problem - to z tym walcze. Jest mnostwo metod. OD samodzielnej pracy w domu, po korepetycje. Nauczyciele tez maja specjalne godziny, na ktorych siedza - tez mozna isc. nawet jak nauczyciel cie nie cierpi. Jak zobaczy, ze sie naprawde starasz i naprawde uczysz - to ci zaliczy. Jak swiat swiatem - nikt jeszcze postawą "nie....nie uda mi się.... to nie ma sensu...wszystko jest benzadziejne..." nic nie zdziałał. To w bkoncu Twoje zycie i Twoja przyszłośc, na boga. Weź ja we własne rece, zacisnij zęby i walcz. edit: postawa "angielskiego nie lubie" równiez nie jest prawidłowa ![]() Jest jednym z najbardziej uizytecznych jezyków swiata i chocby dlatego warto by poznac podstawy. Mowie to jako anglista ![]() Ja do niemieckiego wielkiego talentu nie mam, troche go zaniedbuje, ale skrzetnie zaliczam, by chociaz umiec sie w tym jezyku porozumieć. Ja np nie lubiłam opisówki, bo jest bardzo trudna i ciezko ją zdac. Rozbudziłam sobie pasje do tego przedmiotu i im wiecej sie go ucze, tym bardziej jestem nim zachwycona. To bardzo matematyczny przedmiot. Wszystko jest logiczne, wszystko z czegos wynika. I co prawda za pierwszym terminem nie zawsze zaliczam, za to poprawki na 4. grunt to entuzjazm. Nawet jak ci nie wychodzi.
nie bo tu nie ma nieba jest prześwit między wieżowcami a serce to nie serce to tylko kawał mięsa a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
![]() I znowu!! A nie możesz założyć, że go zdasz?! Usiąść na zadzie, wziąć się do roboty i zdać?! Tak trudno? Przecież będziesz chodziła tam cztery lata. I nic z tego nie wyniesiesz? Ilona, na miłość boską, miałabyś papier! Jakiś dowód, potwierdzenie umiejętności! Nie zdajesz sobie sprawy z tego, że takie rzeczy są bardzo potrzebne w późniejszym życiu? Dziewczyno, nie żyj tylko tym, co jest teraz! Patrz w przyszłość, a nie zakotwiczaj się wyłącznie w teraźniejszości. Później czasu nie cofniesz.. i będzie płacz, że wszystko zbuntowało się przeciwko Tobie. Osłabiasz mnie.
![]() |
#113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszystko jest be, wszyscy sie uwzieli, etc.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 |
Zakorzenienie
|
Zizou, ale może coś zrozumie. Spróbuje chociaż.
Wszyscy tutaj piszą, że oblanie jakiegoś przedmiotu było dla nich, jak kubeł zimnej wody. Nie wiem dlaczego, Ilona chce się uczyć na swoich błędach, jak ma okazję uczyć się na błędach kogoś innego... Cóż. ![]()
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
Westalko probuj
![]() ![]() Ilona - do konca roku szkolnego nie pozostalo zbyt wiele czasu. wez sie w garsc. nie ma rzeczy niemozliwych. i zrob to dla siebie, nie dla ludzi dookola. bo pote, jak znam zycie, bedzie biadolenie: jaka ja biedna, znowu ta matematyka, bla bla bla, rodzice maja do mnie pretensje, bla bla bla. a mozesz temu zapobiec
![]() |
#116 |
BAN stały
|
Bierz się dziewczyno w garść bo potem bedziesz siedziała 3 lata w jednej klasie tak jak ja. Wiesz jak ja sobie pluje w brode ze olałam szkołe? Tez tka móiłam jak ty.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
Zizou, ale chyba nie dam rady...
Ilona nie odpisuje. Pewnie się obraziła. ![]() No tak.. złe Wizażanki dobrze radzą, podłe baby... ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 |
Rozeznanie
|
nie, nie powtarzałam
![]() |
![]() |
#119 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
To nie pesymizm ale realizm. I po co mi ten papierek jak nie bede dobrym informatykiem. Nie umiem zlozyc komputera ostatnio mam problem z pisaniem programow. Nie moj cyrk. Jedynie z informatyki interesuje mnie grafika i byc moze tylko tym sie kiedys zajme- w szkole policalnej(takiej po maturze) Cytat:
Nie obrazilam sie. No sory ale nie siedze na wizazu 24 godziny na dobe ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
A nie mogłabyś w tym całym swoim realizmie założyć pozytywnego rozwiązania?
Poczytaj sobie o samospełniającym się proroctwie. Zobaczysz, jak wiele może zmienić nastawienie człowieka i podejście do sprawy. Zdajesz sobie sprawę z tego, że sama sobie robisz krzywdę? Wieeelką krzywdę?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:14.