|
Notka |
|
Zwierzaki w potrzebie Forum zwierzaki w potrzebie, to miejsce gdzie niesiemy pomoc zwierzętom. Tutaj dowiesz się o akcjach na rzecz zwierząt. Przeczytasz o schroniskach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#91 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: otrucie psa-ratownika
Zastanawiam się jak chora osoba to zrobiła, bo nie chce mi się wierzyć, że normalna. Ten ktoś ma obsesję na punkcie niczego mu niewinnych zwierząt i najwyraźniej chce je wszystkie wymordować. Nie mogę znieść tej myśli!!! Boże, jak bardzo bym chciała aby go złapali.
Kiedyś mojego kochanego owczarka niemieckiego, który był u mojej babci na wsi, też ktoś otruł. ![]() ![]()
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
Też tego nie rozumiem.
Tak samo jak rozjeżdżania kotów i innych zwierząt na drodze albo gorzej, potącenia zwierzęcia i pozostawienia go na drodze w agonii. Nie będę pisać w tym wątku bo nie mogę tego czytać. PZDR Natalia
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
szkoda tylko ,że morderca nie zostanie schwytany grrr
zaczynaja sie wakacje ,zaczyna sie sezon na wyrzucanie zwierzaków ![]() co do potrącen to nie wiem jak bym sie zachowała ,na pewno nie podeszłabym do takiego zwierzaka ,trzeba wezwac policje? przyjeżdzają do takich spraw? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Raczkowanie
|
Ale co do rozjezdzania kotów na drodze nie zawsze jest tak.Sama byłam świadkiem.Wracałam do domu z jazdy z moim instruktorem. i wpadła piesia na ulice. Ja się usunełam maluch naprzeciw mnie też prawie do rowu a terenówka za nim nie zdązyła. Boziu..przerażający widok
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Przyczajenie
|
Dot.: Jestem w szoku - ktoś to wyjasni??
Ludzie są potworni!!! Nie wiem co napisać...
![]()
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Jestem w szoku - ktoś to wyjasni??
o jejku, dopiero przeczytałam ten wątek...czy ludzie w ogóle nie mają uczuć?????!!!!!
![]()
![]() |
#97 |
Raczkowanie
|
myśłałam że serce mi pęknie :(
gdzy wstałam rano poszłam od razu zrobić sobie śniadanie . no i przy jedzeniu tak sobie patrzyłam na ludzi i samochody przez okienko , no i widze że przy moim domu zatrzymuje sie jakis samochód to tak odruchowo wyjrzałam bardziej myśłałam że może ktoś do mnie a tu moim oczom ukazał się straszny widok jakiś facet wyrzucił pieska przez okno a co najgorsze ten biedny psiak miał rozbitą główke rzucił mi go pod brame i szybko odjechał a te biedne zwierze
zaczeło za nim biec mimo rozibtej głowy .Zerwałam sie i w piżamie zaczełam za nim biec a że psu leciała krew z łba to mogłam go znaleźć biedne zwierze jest wyczerpane zaraz jade z nim do weterynaża no i nie wiem co mam z nim zrobić chyba go zatrzymam ![]() Ludzie potrafią być tak bezduszni |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
Dot.: myśłałam że serce mi pęknie :(
Normlnie brak słów
![]() ![]() ![]()
![]() |
#99 |
Zakorzenienie
|
brak slow na takie zachowanie 'wlasciciela' ..
![]() przygarnelismy juz kilka porzuconych pieskow, ale nigdy w taki drastyczny sposob!! bardzo dobrze, ze zaopiekowalas sie pieskiem , jestes wielka! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
jesteś wielka, przydałoby się więcej takich ludzi jak ty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
|
mój wujek kiedys znalazł w lesie psa przywiazanego do drzewa, pies byl wycieńczony, ale nie pozwolil zblizyc sie do siebie. To on codziennie jezdzil do tego lasu wozil mu jedzenie i wode do picia, jak pies juz sie troche oswoil, to zawiezli go do weterynarza a potem wzieli do soebie, pies jest u nich do tej pory i jest chyba najwiekszym obroncem jakiego mogli sobie wyobrazic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Rozeznanie
|
Daj znac jak twoj nowy przyjaciel
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Zakorzenienie
|
... u mnie całkiem niedawno sąsiad który mieszka nade mną wyrzucił psa z balkonu! Z drugiego piętra (mieszkam w wieżowcu)
![]() ![]() ![]() Byłam z nim u weterynarza... ehh już nie dam rady pisać ![]() To,co sie dzieje na tym świecie to po prostu tragedia... ale ja cały czas się łudzę,że zło wyrządzone przez nas wraca. W tym przypadku te wszystkie "pedały" że sie tak wyraże i bezduszne świnie dostaną za swoje. W niedługim czasie to sie na nich odbije. I życze im tego z całego serca. Dla takich ludzi skłonna jestem plunąć w twarz. Zawsze jak jest poruszany temat krzywdzenia zwierząt to budz się we mnie moja druga osoba. Moje drugie ja- która od razu łapałaby za kałasznikowa i nie patrzyła na nic. Ucałuj biedną psine ode mnie .
![]() |
#104 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Jestes wspaniala, naprawde!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
Zwierzęta potrafią odwdzięczyć się wielkąmiłością, zwłaszcza te skrzywdzone przez los, Wierz mi ![]() A dla tej psiny, to paradoksalnie, mimo bólu, może być szczęśliwy dzień- pierwszy dzień jego nowego, spokojnego już życia. Oby tak się stało, pozdrawiam ciepło ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 |
Raczkowanie
|
jestes kochana;*;*;*.
![]() |
#107 |
Wtajemniczenie
|
Straszne.Życzę długiej i owocnej nowej przyjaźni na nowej drodze życia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
nie wiem jak ludzie moga byc tak okrutni
![]() dobrze ze pomoglas pieskowi ![]() pozdr. ![]()
![]() |
#109 |
Przyczajenie
|
Naprawde piesek mila duzo szczescia w swoim nieszczesciu.Trafil na dobra osobe .Ktora mu pomoze
Wyobrazcie ssobie ze kazdego dnia.Maja miejsce podobne sytuacje Te zwierzeta trafiaja na ulice.Bo znudzily sie swoim wlascielom.Ale jak mozna zrobic cos takiego...Wedlug mnie sa to ludzie bez serc bezduszni.. to okropne co sie dzieje na swiecie ... Czytajac bloga www.sercepsa.blog.onet.pl dowiedzilam sie o roznych tego typu zachownaich czlowieka. Czlowiek potrafi poderznac gardlo psu,zostawic przywiazanego w lesie Po prostu brak mi slow jacy ludzi potrafia byc! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Zadomowienie
|
Aszalak jesteś poprostu kochana
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Zadomowienie
|
nienawidze takich kretynów za przeproszeniem. biarą szczeniaczka bo sliczniusi, dzieci sie moga pobawic a jak urosnie wyrzucaja bo np nie ma kto z nim wyjsc, leni sie itp :[
ja bym ich tak wyrzuciła na zbity pysk ehh ![]() a Ty naprawde jestes Wielka ![]()
![]() |
![]() |
#112 |
Konto usunięte
|
jestes kochana.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A zgłosiłaś to policji? TO JEST KARALNE!!!! A w ogóle diabli mnie biorą jak czytam takie rzeczy ![]() ![]() Aszalak, nich Ci się psina dobrze chowa! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Zadomowienie
|
co dziennie coraz bardziej utwierdzam sie w tym, ze swiat jest przerazajacy, moze nie swiat, ale ludzie...
Aszalak, trzymam kciuki za psiaka, wlasnie to sie pospolicie nazywa "szczescie w nieszczesciu" ![]()
************************* ********************** Czarownice sa zwykle tak towarzyskie jak koty......wiekszosc czarownic jest zyczliwa (ogolnie), lagodna (dla pokornych), wielkoduszna (dla zaslugujacych, bo nie zaslugujacy dostawali wiecej niz im sie nalezalo) i oddana generalnie swemu powolaniu, ktore oferuje w zyciu raczej kopniaki niz calusy. T.P ![]() ************************* ********************** |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Raczkowanie
|
Aszalak - jestes WIELKA
![]()
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=E]A zgłosiłaś to policji? TO JEST KARALNE!!!!
Widzisz... ja nic nie mogłam zrobić bo nikt tego jego spadania z balkonu nie widział!!! Nikt ![]() ![]() Zawsze mi się wydawało,że to jest wręcz OBOWIĄZEK weterynarza zgłosić takie rzeczy na policje??? Ale chyba sie pomliłam. ![]() Skoro nawet weterynarz jest bezduszny... to ja już nie wierzę w dobre intencje ludzi i ich dobre serca... A Ty aszalak przygarniaj tego biednego psiaka.. a miłość od Niego sprawi Ci tyle radości... że szczęścia nie ogarniesz ![]() ![]()
![]() |
#117 |
Mrs Mrau
|
Aszalak kochana jesli zatrzymasz tego psiaka bedę Cię wychwalać pod niebiosa.Szlag mnie trafia jak słyszę o takich bezdusznych ludziach traktujących zwierzaki jak niepotrzebną rzecz
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja mam trzy psiaki z czego dwa przygarnięte po podobnych historiach (jednego ratowalam-był bardzo poważnie chory ![]() ![]() ![]() odezwij sie koniecznie jak wrócisz od weta ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]()
![]() |
#119 |
Raczkowanie
|
uffffff .....cięzka godzina pojechałam z pieskiem do weterynaża no i zrobił mu opatrunek no i przy okazji badania czy nie jest chory no i mam o 18 pójść po wyniki mam nadzieje że z nim wszystko w porządku
jest śliczny i nikomu go nie oddam napewno . W czasie badan piesek był bardzo spokojny ale widać ze nie ma zaufania do ludzi siedział spokojnie ale cały czas patrzył takimi śmutnymi slepkami czy nikt mu nic nie zrobi lekarz powiedział że był bardzo źle traktowany i prawdopodobnie nie widzi na jedno oko ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Zadomowienie
|
Boże jak można być tak bezdusznym... Brak słów
![]() Jedni ludzie walczą z całych sił, by ratować swoje zwierzaki, a inni zachowują się w taki sposób... Brawa dla Ciebie za zaopiekowanie się pieskiem!!! Jeśli zostanie z Tobą na dobre, na pewno odpłaci Ci miłością i przywiązaniem. Zyskasz wspaniałego przyjaciela. Pozdrawiam i całuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:29.