|
|
#91 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Stephanie Meyer - Zmierzch
to nie będzie kołysanka dla Belli, niestety
|
|
|
|
#92 |
|
Zakorzenienie
|
a ja zrozumiałam ;d.
|
#93 |
|
Rozeznanie
|
Nie jest aż taki trudny do zrozumienia jak ktoś czytał książkę to sie raczej połapie o co chodzi. A tak wracając do tematu to jest bosssski- szczególnie to jak idą razem koło szkoły a wszyscy sie gapią
|
#94 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kołysanka zostanie skomponowana przez Catela Burwell, spacjalnie na potrzeby filmu. Pozdrawiam |
|
|
|
|
#95 |
|
Zakorzenienie
|
Przeczytałam wszystkie częsci są poprostu świetne
Czekam teraz z niecierpliwością na ekranizację
|
|
|
|
#96 |
|
Zadomowienie
|
Wczoraj zaczęłam czytać pierwszą część. Książka bardzo przypadła mi do gustu. Prosty język, brak nudy, ciekawe dialogi. Na pewno sięgnę po dalsze części
|
|
|
|
#97 |
|
Przyczajenie
|
Skonczylam wczoraj Zmierzch i jestem zachwycona! Dzis pare razu wracalam do momentu na polanie lub lub...innego mojego ulubionego, gdy stoją przy samochodzie i Bella sie boi, ze wpadna na drzewo i sie zabije i zwymiotuje :P Pamietacie, co wtedy robil Edward? "Nadal sie boisz?"Ciary....po prostu ciary przechodza jak to sie czyta. Nie jestem zwolenniczka romansidel, ale ta ksiazka to nie tylko romans, widac tez tragizm tych 'ludzi' (hmmm o Edwardzie tak powiedziec nie moge: czlowiek :P) Dzis bylam w bibliotece zeby wypozyczyc 2. i 3. czesc, a one juz wypozyczone...nie wytrzymam, chyba skoncze do ksiegarni i kupie te dwie czesci, a moze 3 od razu, bo cos czuje, ze bede wracac do tych ksiazek nie raz... Jestem totalnie tym pochlonieta. Nie jest to trudny jezykl, nie mozna sie oderwac, ja przeczytalam w 2 dni, rzadko mi sie zdarza cos takiego. Dialogi sa rewelacyjne, opisy ich zachowan i uczuc Belli, gdy na niego patrzy, widzi, dotyka.
Film....nie moge sie doczekac, premiera ponoc 5. grudnia w Polsce. Rob P. wdaje mi sie ok do tej roli, oczywiscie, ze inaczej sobie Edwarda wyobrazalam, ale jak mu sie tak przygladam na fotkach i zwiastunach (ech...moment "I just wanna try one thing..." aaaajjjj albo moment przed wypadkiem jak sie na nią patrzy i po wypadku) to ma takie szlachetne rysy i czaaaar Lubie go juz po roli Cedrika w HP i Czara Ognia.
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#98 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jesli tak bardzo podoba Ci sie "Zmierzch" to polecam "Midnight sun" - jest to ta sam historia tylko widziana z punktu Edwarda. Szkoda że tylko 12 rozdziałów, ale i tak warto poczytac. Gorąco polecam. |
|
|
|
|
#99 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#100 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#101 |
|
Zakorzenienie
|
Aha. No z tego co wiem to w styczniu ma wyjść 4 część Breaking Dawn
TAkże też już czekam z niecierpliwością
|
|
|
|
#102 |
|
Przyczajenie
|
Przeczytałam już "Zmierzch" i "Księżyc w nowiu". Pierwsza i druga część bardzo mi się podobały choć zraziłam się trochę do Edawarda... jak mógł ją tak zostawić? za to bardzo polubiłam Jacoba (wiem, wiem coś jest ze mną nie tak, ale naprawdę bardzo go polubiłam). Na pewno zakupie "Zaćmienie" i z niecierpliwością czekam na film. Według mnie Robert świetnie nadaję się do roli Edwarda, ma coś w sobie a scena przy samochodzie kiedy tak na nią patrzy jest świetna, do roli Alice, Rosalie, Emmeta, Jaspera i rodziców Edwarda także świetni aktorzy, jedynie nie spodobała mi się Bella... trochę inaczej ją sobie wyobrażałam ale ogólnie film zapowiada się bardzo ciekawie. Pozdrawiam
|
|
|
|
#103 |
|
Zakorzenienie
|
Ja Jacoba bardzo nie lubię, namieszał Belli strasznie w glowie. Szczególnie w tej 3 części;/ Mam nadzieje, że w końcu skończy się jej plątać pod nogami
|
|
|
|
#104 |
|
Rozeznanie
|
Ja też go bardzo nie lubię- strasznie sie narzuca
Ale już nie mogę doczekać sie filmu- ponoć przełożyli premierę na styczeń![]() ![]()
|
#105 |
|
Raczkowanie
|
Też przeczytałam " Zmierzch " i jestem równie zachwycona co większość z was! Poleciła mi ją koleżanka i jakoś tak przypadkiem trafiła w moje ręce
Jestem totalnie zakochana w ich historii... http://www.stopklatka.pl/film/zdjeci...34588&number=1 bardzo podobają mi się zdjęcia do filmu chociaż wątpię aby ekranizacja była tak udana jak książka. Zwróciłyście uwagę jak Robert Pattinson jest fajnie ucharakteryzowany? Jego cera jest taka blada... taka wampirza oooo nie mogę się doczekać premiery!
" Jako jedyne spośród wszystkich stworzeń na świecie, trolle wierzą, że istoty żywe poruszają się w czasie do tyłu. Jeśli przeszłość jest widoczna, a przyszłość ukryta, tłumaczą, to znaczy, że musimy stać tyłem do przodu. Wszystko co żyje, porusza się tyłem " T. Pratchett "Kosiarz"
|
|
|
|
#106 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#107 |
|
Zadomowienie
|
Książka jest prześwietna
Polegałam na waszych opinniach i sie nie zawiodłam (nie ma to jak wizaż Jak już naprawde będe zdesperowana to sięgne po netowe tłumaczenia |
|
|
|
#108 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem zdesperowana ale nie lubię czytać książki na ekranie.. to nie sa dla mnie te same emocje
|
|
|
|
#109 |
|
Zakorzenienie
|
czyli "księżyc w nowiu" jest kontunuacją "zmierzchu"?
|
#110 |
|
Zakorzenienie
|
|
#111 |
|
Zakorzenienie
|
Też chcę to przeczytać!
Wszędzie słyszę same pochwały, jestem bardzo zaciekawiona. Na razie brak możliwości, ale nie wątpię, że kiedyś się dorwę do tej książki
|
|
|
|
#112 |
|
Raczkowanie
|
Gdzieś ostatnio czytałam, że tłumaczeniem "Breaking Dawn" jest "Przed Świtem"
Aczkolwiek nie jestem tego pewna, bo mój angielski nie powala wysokim poziomem. ![]() Dowiedziałam się równiez, iż polska premiera tej ksiązki planowana jest w styczniu 2009 roku. A film "Zierzch" jest już zapowiedziany na 9 stycznia 2009r. (sama widziałam plakaty w kinie :P) Pani Meyer napisała także zupełnie inna książkę "Intruz", która pojawi się w polsce 14 listopada 2008 roku (planowana premiera) http://http://esensja.pl/ksiazka/ksiazki/obiekt.html?rodzaj_obiekt u=2&idobiektu=4513 tutaj opis książki
|
|
|
|
#113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#114 |
|
Raczkowanie
|
marrellic- życie jest ciężkie i okrutne, sama uważam źe tak długa przewra między angielską a polską premierą jest robiona na złość wszystkim czytelnikom...
Ale co tam! Im dłużej się czeka tym większa sadysfakcja po przeczytaniu.
"- A to dopiero - mruknął Edward. - Lew zakochał się w jagnięciu. - - Biedne, głupie jagnię - westchnęłam. - Chory na umysle lew masochista. -" "Zmierzch" Stephenie Meyer "Od cnoty Gryfonów , Kretynizmu Puchonów , Wiedzy-o-własnej-wszechwiedzy Krukonów , Chroń nas Slytherinie" Edytowane przez magda2em Czas edycji: 2008-11-04 o 14:11 |
|
|
|
#115 |
|
Zakorzenienie
|
magda2em, masz w podpisie mój ulubiony fragment!
![]() ![]() a co do filmu i książki to też się nie mogę doczekać...
|
#116 |
|
Rozeznanie
|
A mój ulubiony fragment nie pochodzi ze Zmierzchu ale z Zaćmienia- jest to cały rozdział 20 <zaręczyny> i 22 <rozmowa Eda z Jakobem w namiocie>
|
#117 |
|
Raczkowanie
|
Jeżeli mowa o ulubionych fragmentach to bardzo lubie też ten, kiedy Bella biegnie uratować Edwarda przed Volturii ("Ksieżyc w nowiu"), a także jak już wspomniała Kika, fragment zaręczyn i rozmowa Wilkołaka z Wampirem ("Zaćmienie")
"- A to dopiero - mruknął Edward. - Lew zakochał się w jagnięciu. - - Biedne, głupie jagnię - westchnęłam. - Chory na umysle lew masochista. -" "Zmierzch" Stephenie Meyer "Od cnoty Gryfonów , Kretynizmu Puchonów , Wiedzy-o-własnej-wszechwiedzy Krukonów , Chroń nas Slytherinie" |
|
|
|
#118 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja uwielbiam całą scenę na łące ze Zmierzchu... <3 Ogólnie cały "Zmierzch" jest moim jednym, wielkim ulubionych fragmentem
![]() Mam też kilka ulubionych scen z Breaking Dawn, ale nie będę tu pisać spoilerów
|
|
|
|
#119 |
|
Raczkowanie
|
A kto nie lubi sceny z łąki?
![]() Chyba nie istnieje ktoś taki. xD
"- A to dopiero - mruknął Edward. - Lew zakochał się w jagnięciu. - - Biedne, głupie jagnię - westchnęłam. - Chory na umysle lew masochista. -" "Zmierzch" Stephenie Meyer "Od cnoty Gryfonów , Kretynizmu Puchonów , Wiedzy-o-własnej-wszechwiedzy Krukonów , Chroń nas Slytherinie" |
|
|
|
#120 |
|
Raczkowanie
|
http://www.filmweb.pl/f462441/Zmierzch,2008/zwiastuny ogrom zwiastunów "Zmierzchu" dla niecierpliwych
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:15.

Czekam teraz z niecierpliwością na ekranizację

Ale już nie mogę doczekać sie filmu- ponoć przełożyli premierę na styczeń
Jestem totalnie zakochana w ich historii...
Trzeba czekać dalej. Ale w jednym miesiącu i film i książka także nie jest źle