![]() |
#91 |
Raczkowanie
|
Dot.: depilacja
Właściwie to włoski po ogoleniu maszynką nie powinny robić się grubsze i ciemniejsze, być może po prostu nasilił się twój problem
![]() Ja też mam ten problem, jestem brunetką i mam spore włoski na rękach, a troche się wstydzę chodzić z takimi w krótkim rękawku ![]() ![]() ![]() Polecam wosk Veet, jest drogi, ale najlepszy:najmniej bolesny i bardziej wydajny. Obecnie z braku finansów stosuję wosk Violet firmy Joanna-najgorszy nie jest. Jeśli masz trochę gęściejsze i dłuższe włoski to ostrzegam bo woskowanie trszkę boli ![]() pojawić się widoczne kropki, ale to znaczy że wyrwałaś dobrze, bo z cebulkami ![]() poparzenie słońcem,trochę strasznie to brzmi, ale dla urody przecież trzeba się nacierpieć ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Raczkowanie
|
bardzo ci dziękuje za tak wyczerpująca odpowieć
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Raczkowanie
|
nie ma za co
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Raczkowanie
|
A ja mam pytanie do pani Beaty. Ja mam drobne jasne wloski w okolicy kącików ust. Pod światłem bywają niestety widoczne. Ile potrzeba by było zabiegów laserowych na wieczne usunięcie ich i ile by to kosztowało? Wiem że koszt takiej usługi jest indywidualny dla każdego salonu kosmetycznego.Chodzi mi o przybliżoną wartość. I gdzie można wykonywać takie zabiegi? Lepiej jest w salonie kosmetycznym czy dermatologicznym?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Raczkowanie
|
gdzie w Warszawie moge znalezc sklep z kosmetykami profesjonalnymi ( takimi typowymi do salonow kosmetycznych?????)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Przyczajenie
|
depilacja
Witam,
Mam 18 lat, jestem normalnych chłopakiem, mam normalne zainteresownia, dziewczynę, i rodzinę, chodzę do normalnej ( wymagajacej) szkoły..... było by wszystko normalnie ze mną prawda? no własnie nie! ![]() mam dwa czynniki w swoim zyciu które mi niezwykle przeszkadzają jednym znich jest trądzik- ale akurat z nim sobie jakos radzę i wyleczę go niebawem( mam taką nadzieje) , drugi problem własnie chciałem poruszyć w tym temacie i zapytać co jest ze mną nie tak( w tym wieku juz ![]() ![]() ![]() jest mozliwosc trwalego usuniecia takiego owlosienia? poprzez np jakies leczenie hormonalne? czy tylko ewentualnie depilacja? i po kilku latach takie owlosienie prawie znika lub odrasta wolniej i slabiej? ( tak slyszalem) prosze o solidną odpowiedz i pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Wtajemniczenie
|
Nie przycinaj ich nożyczkami, bo odrosną jeszcze mocniejsze, maszynka też odpada. Jedną z lepszych metod jest depilacja woskiem, bolesna, ale skuteczna. Włoski odrastają słabsze i jaśniejsze. Wosk mozna stosować u kosmetyczki, kupić samemu i odpowiednio podgrzać, lub zakupić plastry z woskiem na zimno. Jesli masz az tak duże problemy, powinieneś wybrać się do dermatologa, pewnie jest to spowodowane burza hormonalna w Twoim wieku. Jednak choroba, która własnie powoduje nadmierny porost owłosienie (u kobiet szczególnie na twarzy) w takim przypadku są stosowane odpowiednie leki.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#98 |
Przyczajenie
|
Dziękuję za odpowiedz, no ale podcinać co miesiąc na klatce bym np nie mógł? np na 3 milimetry? Co do tego dermatologa to troche by mi było glupio iść z takim problemem do ludzi
![]() ![]() ile kosztuje taki zestaw domowy zeby sie wydepilowac w moim przypadki? pozdro |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Rozeznanie
|
samsun - może to jednak jakieś zaburzenia hormonalne. No bez przesady, żeby taki mlody chlopak mial taki "busz" na ciele... feee!
Może to być też jeden z ubocznych skutkow zażywania pewnych lekow (np. przeciwdrgawkowych), albo sterydow. Ale myślę, że po prostu za dużo testosteronu masz ![]() Na wszelki wypadek do rodzinnego idź, albo od razu skierowanie do endokrynologa bierz. Zawsze to lepiej się upewnić, że wszystko ok., niż potem cierpieć podwojnie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Wtajemniczenie
|
Rozumiem, że jest to wstydliwwe, ale właśnie lepiej pójść niż potem cierpieć. Depilacja u kosmetyczki wychodzi różnie w zależnosci od salonu. Ja za depilacje pach i łydek płaciłam o ile pamiętam jakieś 60 zł. Hmmm do kosmetyczki ludzie chodzą z różnymi problemami, w koncu po to jest aby pomagać - płacisz i wymagasz. Nie wiem ile kosztuje zakup wosku do ciepłej depilacji, ale wydaje mi sie, że z 30 zł, ale to zależy od firmy. Wosk na zimno z takich tańszych firm wychodzi jakieś 11 zł za 6, 5 plastrów.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
p.s. i nie "feee" bo dbam o siebie wygladam dobrze, chociaz dają mi ludzie bardziej 20-21 lat niż 18 to z pewnoscią bym Ci sie spodobał jako czlowiek pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() bless |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Wtajemniczenie
|
Ja już sama nie wiem jedni mówię, ze tak inni, że nie. Jednak regularnie goląc nogi widac, że włosków jest trochę więcej i są grubsze. Być może jest też kąt golenia włosków powodując kłucie i tym samym efekt zwiekszenia owłosienia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() W każdym razie przepraszam, jeśli poczułeś się urażony moją wypowiedzią. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam! Czy jezeli osoba poddajaca sie depilacji ma problemy z zapaleniem mieszka wlosowego to mozna stosowac cieply wosk ??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
samsun koniecznie idz do lekarza i nie masz sie co wstydzic. pierwsze 2 kroki - dobry lekarz i zrobienie badania hormonow - KONIECZNIE.
na pewno nie gol tych wlosow, bo bedzie potem jeszcze gorzej. co do podcinania to tez bym byla ostrozna. na razie zostaw to i zrob wszystko po kolei. sluchaj, a jak to jest w twojej rodzinie - czy tata ma takie bujne owlosienie, a moze brat (jesli takowego masz), dziadek, itd. moze masz to przekazane w genach?! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Przyczajenie
|
fakt Tato jest "troche" owłosiony, niestety obawiam sie ze moze to być "wada" genetycznie przekazana mi przez mojego ojca...ale w sumie on jest podobnie owłsiony do mnie jak ja teraz a ja mam dopieo 18 lat :/ dziwne...
no Dobrze zrobienie badań- no ale jak je zrobić? isć do lekarza rodzinnego i co powiedzieć? pwoeidziec ze chce skierowanie do endokrynologa? a jesli już dostane to skierowanie to co taki lekarz mi może mi pomóc? może coś zaradzić???? jakieś leczenie hormonami?:/ czy jesli jest to przekazane w genach i spotegowane moimi hormonami to nic nie moge zardzić? ( oprócz depilacji? ) pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Przyczajenie
|
Dzięki AaniA za info
![]() ![]() pozdrawiam bless |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
BAN stały
|
zgadzam się z dziewczynami - najpierw wizyta u lekarza. jesli to nie wina hormonów to zostaje ci tylko depilacja woskiem. i nie powinieneś się wstydzić, teraz mężczyźni też korzystają z usług kosmetyczek.
powodzenia! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do endokrynologa z sandomierzu - nie wierze, ze nie ma tam lekarza o tej specjalnosci ![]() im szybciej to zalatwisz tym lepiej dla ciebie (problem szybciej sie rozwiaze ![]() powodzenia |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Przyczajenie
|
Dzis byłem u mojego dermatologa, no i pytając ( prosząc) o skierowanie do endykrynologa nie otrzymałem go i powiedziała mi pani doktor że tego typu problemy były by niepokojące u dziewczyn i leczenie hormonami stosuje sie tylko u kobiet
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
No ale powiedz , gdyby nawet mój problem był w tym że mam podwyzszony poziom któregos z hormonów to przecież i tak nie mógł bym tego wyleczyć, ( co leczenie hormonami tak jak kobiete? mialbym sie zamienić za przeroszeniem w "babe"?) pozatym to w 90% jestem przekonany że to wada zapisana mi w genach przez moich przodków i ojca ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
moje zdanie znasz - idz do endokrynologa i niech on ci powie, ze sie nie leczy takich rzeczy u mezczyzn. a co do genow - to masz racje. przeciez sama zapytalam ciebie czy ktos w rodzinie jest tak "obdarzony" jak ty.
co do depilacji - to polecam DOBRY salon kosmetyczny. wtedy wszystko ci panie wyjasnia. zrobia ci wszystko na miejscu, doradza co masz robic w domu, a czego nie robic, itd. po takiej wizycie bedziesz wiedziec jak dbac o siebie. i nie ma co sie wstydzic! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Przyczajenie
|
Jeśli wzioł bym skierowanie od mojego lekarza rodzinnego bądź dermatologa, to wypisali by skierowanie na tzw. życzenie pacjenta, czyli przy badaniu musiał bym opłacić z własnej kieszeni,obawiam sie ze jest to drogie... mimo to niebawem pujdę do lekarza rodzinnego z prośbą o wypisanie mi normalnego skierowania
pozdro |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Raczkowanie
|
Depilacja
Siemka. Dzisiaj po raz pierwszy zakupiłam krem do depilacji. Tylko, że on jest do nóg. Czy moge stosować go też pod pachy?? Na ile użyć starczy mi tubka 100ml?? Proszę tez o inne informacje. Pliiska odpowiadajcie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Zadomowienie
|
Dot.: Depilacja
Myślę, że to pytanie powinnaś zadać na forum kosmetycznym
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:27.