![]() |
#91 |
Zadomowienie
|
Dot.: Książki o wampirach, aniołach, wilkołakach
Ja też nie lubię Anne Rice - jest zblazowana, nudzi mnie przeokropnie.
O upadłych aniołach: "Bunt aniołów" Anatol France, "Raj utracony" John Milton (super!). Z bardziej lekkich: "Siewca wiatru" Maja Lidia Kossakowska. Może trochę odbiegnę od tematu książek i polecę anime "Vampire Hunter D" oraz "Blood - the last vampire", które zaspokajają mój głód książkowy, powodowany takimi czytadłami jak "zmierzch" ... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Rozeznanie
|
o Aniolach polecam "Siewca wiatru"
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#93 |
BAN stały
|
Dot.: Książki o wampirach
Ja się zastanawiam nad książką "Wirus" wyszła parę dni temu. Co o niej myślicie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
To ten "Wirus" Del Toro i Hogana? no może być nieźle, ale to raczej nie jest książeczka o dobrych wampirkach
![]() Ja natomiast polecam "Dziedzictwo mroku" Bree Despain. Coś innego niż "Zmierzch" i mu podobne choć w podobnej konwencji. I uwaga...z wilkołakiem w roli głównej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Dziewczyny pisałam Wam ostatnio o książce "Szeptem" wkrótce będzie premiera jej drugiej części "Crescendo". Jednak przechodząc do meritum tego co chciałam Wam powiedzieć, otóż ruszył casting na zagranie Nory i Patcha w zwiastunach promocyjnych "Crescendo". Wystarczy zamieścić swoje zdjęcie w galerii castingowej profilu Szeptem - Fitzpatrick na Facebooku. Ja już dodałam swoje zdjęcie
![]() Poza tym jak według Was powinien wyglądać ciekawy i zachęcający zwiastun książki o tematyce wampirów czy upadłych aniołów? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Zadomowienie
|
Graham Masterton "Pogromca wampirów".
Dumas Aleksander ojciec "Opowieści o duchach". Ostatnia historia jest o wampirach i opowiada ją piękna, trupio-blada Polka z Sandomierza ![]() Edytowane przez Sorbet Czas edycji: 2010-11-25 o 09:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() zaciekawiły mnie książki Lary Adrian, zobaczymy, i to Dziedzictwo mroku ![]() Edytowane przez anjya Czas edycji: 2010-12-06 o 12:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 | |
Raróg
|
BTW dziś w Dzien Dobry TVN mowili o ksiazce "Wampir. Leksykon" Kamila Śmiałkowskiego, czyli wampiry w kulturze, moze sie to przyda zainteresowanym.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() próbuję Waszych kolejnych propozycji ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
wywiad z wampirem- szlo mi bardzo wolno, jakos kompletnie nie moglam sie wczuc, ale slyszalam kilka podobnych opini i podobno kolejna czesc "wampir lestat" jest lepsza
królowa cieni-kompletny niewypal-przy tej ksiazce nie przeszedl mnie nawet malenki dreszczyk, mimo ze wampiry mialy byc tu starsznymi (acz niezbyt rozgarnietymi) ohydnymi pół-truposzczami z wzdetymi cialami, sina skora, polujacymi na bezbronnych prostaczkow w malej wiosce gdzies gleboko w lesie....nie polecam szeptem- porazka!nudne, mdle, nijakie, marna akcja. nie wiem co mialo pierwsze premiere swiatowa saga zmierzch czy szeptem-w polsce z pewnoscia ta 1 i na tej podstawie porownanie wychodzi zdecydowanie na nikorzysc szeptem, momentami mialam wrazenie, ze czytam to samo (np bohaterowie poznaja sie na lekcji biol. ale zeby bylo "ostrzej" to tematem jest nic innego jak .....seks) niestety bohaterka jest niezbyt ciekawa (i niezbyt madra-oddabnie plaszcza i innych czesci garderoby noca, w obcym miescie, bezdomnej kobiecie tylko po to, zeby poznac droga jest nieco naciagane-czy bohater ratujacy ukochana noca w obcym miescie czegos wam nie przypomina?), jej kolezanka irytujaca, chamska i prostacka a upadly aniol, ktory mial zachwycac jest raczej beznamietny i potrafi tylko gadac o seksie z 16-latka.... z dwojga zlego to ja juz wole "zmierzch". tam jest choc troche akcji i mimo, ze bella tez jest raczej mdla a edward cnotliwy, to calosc jest jakas sympatyczniejsza i bardziej dynamiczna nie polecam i po kolejna czesc z pewnoscia nie siegne. kolejny raz widac jak na dloni, ze ksiazki nie ocenia sie po okladce (tu okladka swietna a zawrtosc do d...) wład palownik- czyli obowiazkowa lektura dla milosnikow klow. swietna powiesc historyczna o wladzie drakuli, dzis zwanego hrabia, ktory w rzeczywistosci byl ksieciem. z wampirami w sumie jak sie okazuje nic wspolnego nie mial a jednak pierwowzorem literackim krwiopijcy zostal...warto preczytac-polecam!
ksiazki ubrania https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post86755055 kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post86716402 http://www.finta.pl/ref/mysia82 Odpisz u mnie - ja odpiszę u Ciebie! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Raczkowanie
|
O aniołach właśnie pojawiła się całkiem niedawno polska książka pt. "Tożsamość anioła" Z.H. Zelman
Przeczytałam i powiem wam, że jak na debiut polskiej pisarki wyszło całkiem, całkiem |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 |
Przyczajenie
|
Ja ostatnio czytam serię Łowczyni i Rasa środka nocy. Książka Adriana Lara - Rasa Środka Nocy 01 - Pocałunek o północy jest fantastyczna, nie wiem jak dalsze książki z tej serii. Natomiast serie łowczyni mogę polecić z czystym sercem. Ciągle coś się dzieje w tej książce i jest dużo seksu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
BAN stały
|
polecam cykl o Anicie Blake laurell hamilton
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Książki bardzo mi się podobają. W porównaniu do Zmierzchu relacje między bohaterami są bardziej dorosłe, fajne sceny seksu, świetne postacie i zaskakujące zwroty akcji. Aha dziewczyna która tłumaczyła nazywa się Rainee, na jej chomiku ebooki są dostępne.
![]() |
![]() |
#105 |
Raczkowanie
|
To może jeszcze podsunę "Pocałunki wampira.Początek" Ellen Schreiber.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Przyczajenie
|
Hmm ja przeczytałam:
- saga zmierzch - dom nocy, 7 części - pamiętniki wampirów - świat nocy - szeptem - drugie życie bree tanner - klan nieśmiertelnych - wampir z przypadku tylko zaczęłam Mam zamiar przeczytać: - Historyk - Wampiry z Morgenville - Kroniki wampirów - Martwy aż do zmroku - Wampir z przypadku - Nekroskop - Wpuść mnie - Nieśmiertelni_Ever - Akademia wampirów |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 | |
Bang Bang Lucky Luck !
|
Czy czytałaś któraś może z was cykl " Miłość na kołku " ? Kerrelyn Sparks
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Mixum fixum
|
Ja czytałam książki Kerrelyn Sparks (chyba z 12 tomów, muszę się wziąć za kolejne
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | |
Bang Bang Lucky Luck !
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:40.