![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Różane zapachy
Ja ostatnio zostałam obdarowana Rose Chic Sephory - czysta, intensywna, słodka i nieco dusząca róża. Prześliczna, ale po 3 dniach używania musiałam zrobić sobie przerwę. Trochę zbliżona do Rose Absolue YR, ale w YR jest róża z konfitura, a tu sama róża. I moim zdaniem bardzo wiernie odtworzony zapach w pelni rozwiniętego kwiatu, uchwycony w chwili, kiedy wydaje z siebie słodką, odurzającą woń...
![]() |
#92 |
Rozeznanie
|
Ja wyczułam różę herbacianą w cytrusowych Ozone Woman Sergio Tacciniego, ale to naprawdę bardzo subiektywne odczucie. Wyłania się chwilami spod dominującej cytryny, takie jakby przebłyski trwające z pół godzinki, później niestety wkracza ołówkowy cedr i robi się "papierowo".
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
Rose Piovre L'artisana - czyli roza z pieprzem... Tez mialam napisac o Tea Rose - cudny!!! Roza zmielona razem z reszta krzaka
![]() Nat
![]() |
#94 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jako że róża nie jest moim ulubionym składnikiem w perfumach i może być jako dodatek, to odkąd poznałam Perles to chyba bliżej się przyjrzę zapachom z różą ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Zakorzenienie
|
Odnawiam wątek- może ktoś jeszcze coś napisze.
Róże bardzo lubię jako tło-właśnie w Perles, w Palomie Picasso, w Cabarecie. Musi być przykryta- a to drewnem, a to geranium, a to szyprem. W Rosamor też- ale jest już tam bardziej widoczna. Róża w pełnym rozkwicie, bogata- w różanym Lutensie- tez bardzo mi się podoba. Mam mieszane uczucia co do róży w Tresorze- za bardzo przykryta brzoskwinio- morelą. Ale sama, w roli głównej- Paris YSL, Y. Rocher- otrząsa mnie. Nie znam różanej Allegorii. Gdzie indziej jeszcze znajdę taka ukrytą różę? Schowaną, nieoczywistą na pierwszy niuch nosa??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja też wolę różę w towarzystwie i wszystkie kompozycje Rosine takie właśnie są ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
Moje ulubione róże to:
-Baby Doll,słodka różyczka -Stella,wyrafinowana przydymiona róża -Rosamor,róża delikatna -Rose Absolue i Ghost,róża konfiturowa -Versace Woman,herbata różana Bardzo mnie ostatnio kusi Rose Essentiele Bvlgari ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Zadomowienie
|
![]()
Bardzo różane sa Christian Lacroix Rouge Avonu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
Aczy ktoś testował zapach ROSE Paula Smith'a??? Bo na KWC nie znalazłam niestety
![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Przypomniałaś mi, że nadal chcę go mieć ![]()
![]() |
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
ja się przez ciebie napaliłam
![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Zakorzenienie
|
A mi z kolei pachnie mocno różami avonowe Extraordinary(i za nic nie czuję tam gorzkiej czekolady, którą wyczuwa wiele osób
![]()
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
Incense Rose Andy Tauer - clementine, bergamotte, castoreum, bulgarian rose, orris, texan cedar wood, incense, labdanum, myrrh, patchouli, ambergris. Gratka dla wielbicielek "mrocznych" róż.
Kadzidło początkowo jest głęboko schowane. Przeważa ognista róża. Dawka słodyczy - spora ![]() Baza nieco pudrowa, miękka, drewniano-kadzidlana. Mi się ten zapach podoba ![]() Rossy de Palma Etat Libre d'Orange - spicy rose, ginger, cardamon, rose of bulgaria, jasmine, benzoin, patchouli, incense, cacao. Brzmi kusząco ![]() ![]() Edytowane przez homyk Czas edycji: 2008-03-25 o 12:33 Powód: Ups. Własnie skorygowałam nuty zapachowe Rossy de Palma. Poprzednio coś bezmyślnie skopiowałam. Wybaczcie. Teraz są już poprawne, tak samo jak na stonie producenta :) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Zadomowienie
|
A może ktos mi polecic jakis czysto różany "mydlany" zapach? Tak jak pachnie zwykłe mydełko różane? Ostatnio w autobusie jedna dziewczyna tak śllicznie pachniała, ale głupio mi było zapytac co to za perfumy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#110 |
Zadomowienie
|
Taka czysta, mydlana róża była w wodzie toaletowej Avonu - Sheer Rose, czasem jeszcze bywa na Allegro, kosztowała chyba grosze, więc jeśli Ci się nie spodoba, to zawsze możesz odświeżać nią toaletę
![]() Swego czasu perfumowałam się nią wybierając się do śmietnika i wszyscy, którzy mnie mijali na klatce, pytali czym tak pięknie pachnę ![]() Ja wyczuwam baardzo intensywnie zapach róży w Kenzo Holi - ale nie nie takiej czystej i naturalistycznej, jak ta powyższa avonowska - raczej jest to wyrób różopodobny ![]() Obiektywnie bardzo ładny, wysłodzony wanilią, ale ja osobiście nie przepadam za różanymi perfumami i ona mnie w tym Holi po prostu odrzuca, choć wiązałam z nim duże nadzieje.
![]() |
#111 |
Zadomowienie
|
Dziękuję za odpowiedzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Zadomowienie
|
Sheer Rose widziałam całkiem niedawno na All, ale była w zestawie z jakąś inną wodą. Nie wiem czy by Ci się opłacało kupować taki zestaw, ale faktycznie jest ładna i dość trwała, nie ma w niej tej 'Avonowskiej' chemicznej nutki, tylko taka różana naturalna esencja.
Różane są także Sonia Rykiel Rose, ale mnie jakoś specjalnie nie zachwyciły. Ta róża była w nich taka hm.. wodnista. Zresztą są już chyba niedostępne w Sephorze, dawno ich nie widziałam.
![]() |
#113 |
Wtajemniczenie
|
Trzy zapachy - nie różane, ale z udziałem róży:
-Black Aoud Montale: Roża o ciemnoczerwonych (prawie czarnych), aksamitnych płatkach w gorącym uścisku esencjonalnego aoud. Mroczna i drapieżna. Dekadencja. -CdG2: Gorąca róża o kaszmirowo miękkich płatkach wynurzająca się z... atramentu. Ukojenie. -Original CdG: Róża wytrawna, herbaciana zanurzona w miodzie i posypana kardamonem. Nieumiarkowanie ![]() Edytowane przez Anuschka Czas edycji: 2008-04-08 o 18:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Przyczajenie
|
Bardzo spodobał mi się zapach Paul Smith - Rose we francuskiej Sephorze, jednak w Polsce nie moge go nigdzie znalezc (poza jakimis sklepami internetowymi, ale im nie ufam). Wiecie może gdzie można go zdobyć w Polsce???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
Śliczne delikatnie wiosenne róże w połączeniu z konwalią, paczulą są w Kate Moss. Świetna woda na ciepłą wiosnę i lato z lekkim aromatem zielonej herbaty, którą czuję, ale w składzie jej nie ma...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam i uważam ,że naprawdę piękne ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Rozeznanie
|
Rose Chic Sephory
Paul Smith - Rose Bvlgari Rose Esentielle Gdzie to można spotkać i przetestować? W Sephorze nie mają , o dwóch pierwszych nie słyszeli (!!!!????) ![]() Bardzo szukam ![]() ![]() Zimnej , świeżej róży. Ktoś wspominał o "róży zmielonej z całym krzakiem" w Tea Rose- czy chodzi o CB I Hate Parfum? Lutens Sa Majesty La Rose jest zbyt "mięsista" A. Goutal Ce Soir Ou Jamais po prostu róża, ale ewoluuje na mojej skórze nieładnie, no już Lutek jest lepszy. Marzy mi się coś jak początek w Amethyst lub Perły Lalique, ale bez bazy, która w nich jest... Albo L'or Torrente bez kawy. W ogóle L'or jest boskie w całości tylko ja akurat szukam czegoś gdzie tylko róża jest ewidentna. Pomóżcie spragnionemu ![]() bo chodzę, szukam, wącham i ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 |
S. Sssss. SSSSS.
|
Rose Essentielle powinno być w jakimś Douglasie albo Marionnaud.
dla mnie najładniejszą różę jak na razie stworzyła Stella.
![]() |
#119 |
Wtajemniczenie
|
Rose Paula Smitha w formie próbek była na Allgro
![]()
![]() |
#120 |
Rozeznanie
|
Paulinka_S
![]() eiri ![]() Pójdę i sprawdzę. A jeszcze Stella - gdzie? Pytałam w Sephorze i Douglasie o Stellę- nie mają , nie wiedzą... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:56.