16 lat. Moje przekleństwo. - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-06-25, 20:34   #91
promiennnnnnnnnna
Przyczajenie

Dot.: 16 lat. Moje przekleństwo.

Pomyślałam, że jeśli założycielka wątku nie chce aby się już wypowiadano na temat jej problemu, podczepienie się tutaj nie będzie złośliwością z mojej strony.
Piszecie tutaj, że związek 16latki z 21letniem chłopakiem nie ma największego sensu- ja mam właśnie z tym zdaniem najwięcej problemów. A mianowicie: ostatnio tutaj, w świecie "internetowym" poznałam sympatycznego chłopaka, gg, później smsy...
Nasze rozmowy można dzielić na te 'dogłębne" - przemyślenia, własne zadnia itd. ale i również można powiedzieć, że istnieją też rozmowy "luźne".
Kiedy rozmowa toczy się szlakiem tematów z pierwszej grupy- ja nie potrafię odpędzić się od 'ochów i achów' ile to nas łączy, jaki to On jest idealny, jak bardzo sobie cenie takie, a nie inne zdanie...aaaall eee na tym się nie kończy -pojawiają się rozmowy z grupy "luźne" - a tutaj ja nie mam wiele do powiedzenia, mając 16 lat nie mam zbyt "różnorodnych" doświadczeń, nie myślę póki co związek=seks (wiecie jak jest w internecie, myśli płyną bardzo swobodnie, a więc tematy sąsiadujące z seksem również się pojawiają.) Zaproponował spotkanie (tutaj proszę nie myślcie, że mam wątpliwości do tego czy chce mnie wykorzystać, porwać czy coś - bo to nawet przez głowę mi nie przelatuje) ale bardziej mam problem z lękiem, że wszystko może się szybko potoczyć: pierwsze spotkanie, drugie spotkanie, trzecie...itd. A ja się zastanawiam czy warto taką znajomość kontynuować, czy wato wypuścić serce ze smyczy -będzie co będzie, czy warto zaczynać "coś" jeśli te "coś” może nie mieć w ogóle przyszłości? - tak wiem, serce nie sługa, ale póki co panuje nad tym co czuję i staram się zadecydować.
Co myślicie?
promiennnnnnnnnna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-25, 20:51   #92
crippled
Wtajemniczenie

Ja co prawda nigdy nie miałam problemu z wychodzeniem na noc, czy nocowaniem z chłopakiem (on u mnie nocował, ja u niego, nawet po kilka dni ), ale w pewnym sensie rozumiem Twoją mamę. Ona po prostu martwi sie o Ciebie. Inaczej jest spedzać ze sobą dni czy wieczory a inaczej noce. Sama na pewno wiesz o czym mówię
Jedyna radą jest chyba czas, może za kilka miesiecy Twoja mam zmieni zdanie. Czekaj cierpliwie
Stary 2008-06-25, 22:07   #93
malenka9085
Rozeznanie

Głupio to jest trochę przyjęte. W dzień można samemu zamknąć się w pokoju i rodzice cisza, ale w nocy? Nie, bo seks itp. A przecież do tego nocy nie trzeba...
Stary 2008-06-25, 22:37   #94
4a349ea4670ca17831749375b78de87f8867430c_61aea40289c64
Konto usunięte

ja musialam poczekac az skoncze 18 lat zeby u niego nocowac. Ale na wakacje pojechalismy jak mialam 17, wiec mysle ze trzeba rodzicow postawic przed faktem dokonanym i pokazac ze nic zlego sie nie dzieje jak spicie razem ;]
4a349ea4670ca17831749375b78de87f8867430c_61aea40289c64 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-25, 22:43   #95
WeroniQuue
Raczkowanie

Przeczytałam wszystkie wasze komentarze, jedne milsze, drugie nie. Rozumiem, że każdy ma inne poglądy na temat tego wątku. Ale bardzo nie podoba mi się ocenianie mnie i mojego chłopaka. Ja 16 lat - naiwna, głupiutka. On 20 lat - myślący kroczem, chcący mnie wykorzystać. Widocznie w dzisiejszych czasach taki przyjeło się stereotyp. Ale czy zawsze tak musi być ? Owszem, mam koleżanki w swoim wieku, które skończyły (albo dopiero zaczęły) sprzedawać swoje ciała, robić jakieś dziwne rzeczy, nie szanować się, ze starszymi facetami. Są naiwne, i nie wiem co im sie podoba w takim życiu. Trzymam się od nich z daleka i nawet nie chce się zastanawiać nad sensem ich życia. Bo ja mam swoje życie. Znam swojego chłopaka od jakiś 3 lat, od 1,5 roku jesteśmy razem. Co on we mnie widzi? To jaka jestem, kocha mnie za to, że jestem sobą. Mój charakter, sposób bycia. Wiem o tym, bo każdego dnia mi to powtarza. NIGDY nie zrobił mi krzywdy, NIGDY nie nalegał z czymś. Ufam Mu i wiem, że nie zrobi mi krzywdy. A jak się kiedyś rozstaniemy... No cóż, to pokaże czas. Nie wiem co będzie, ale czy dlatego mam się ograniczać ? Mam Go mniej kochać, mniej dawać siebie, bo kiedyś się to skończy ? Nie chcę o tym myśleć. Teraz jest teraz. Chce wykorzystać każdą chwile spędzoną z Nim. Miłość to takie piękne uczucie...

Co do moich rodziców... Są 'starodawni' jak chyba wszyscy w ich wieku. Nie dziwie się i ciesze się, że traktują mnie tak jak traktują. Wychowali mnie na rozważną osobę. Dziękuje im za to, że w pewnym momentach dawali mi granice. Nigdy nie chciałam jej na siłe przechodzić. Nie chce ich okłamywać, że ide do koleżanki na noc... Nie mam też problemów z alkoholem, czy papierosami. Owszem, czasem piwo wypije na jakimś ognisku, ale nie przychodzę pijana i zawsze o tej godzinie, co się umówiłam. Nie chodzę na żadne dyskoteki, żadne bary...

Chciałam się dowiedzieć, czy tylko ja mam problem z spaniem u chłopaka i jakie kto ma na ten temat zdanie, doświadczenie. Nie mam okazji do rozmów z koleżankami... Teraz troche się zmieni. Nie miałam zamiaru naciskać na rodziców, wcześniej to była taka wstępna rozmowa. Przymierzam się do większej, i już nie chodzi tylko o spanie. Chcę nawiązać z Nimi lepszy kontakt, zazdroszcze nie którym z Was, że traktują rodziców jak przyjaciół, a nie jak tylko opiekunów prawnych. Dziekuje i mam nadzieje, ze nikt nie czuje sie urazony.
WeroniQuue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-25, 23:34   #96
tutaj
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WeroniQuue Pokaż wiadomość
Przeczytałam wszystkie wasze komentarze, jedne milsze, drugie nie. Rozumiem, że każdy ma inne poglądy na temat tego wątku. Ale bardzo nie podoba mi się ocenianie mnie i mojego chłopaka. Ja 16 lat - naiwna, głupiutka. On 20 lat - myślący kroczem, chcący mnie wykorzystać. Widocznie w dzisiejszych czasach taki przyjeło się stereotyp. Ale czy zawsze tak musi być ? Owszem, mam koleżanki w swoim wieku, które skończyły (albo dopiero zaczęły) sprzedawać swoje ciała, robić jakieś dziwne rzeczy, nie szanować się, ze starszymi facetami. Są naiwne, i nie wiem co im sie podoba w takim życiu. Trzymam się od nich z daleka i nawet nie chce się zastanawiać nad sensem ich życia. Bo ja mam swoje życie. Znam swojego chłopaka od jakiś 3 lat, od 1,5 roku jesteśmy razem. Co on we mnie widzi? To jaka jestem, kocha mnie za to, że jestem sobą. Mój charakter, sposób bycia. Wiem o tym, bo każdego dnia mi to powtarza. NIGDY nie zrobił mi krzywdy, NIGDY nie nalegał z czymś. Ufam Mu i wiem, że nie zrobi mi krzywdy. A jak się kiedyś rozstaniemy... No cóż, to pokaże czas. Nie wiem co będzie, ale czy dlatego mam się ograniczać ? Mam Go mniej kochać, mniej dawać siebie, bo kiedyś się to skończy ? Nie chcę o tym myśleć. Teraz jest teraz. Chce wykorzystać każdą chwile spędzoną z Nim. Miłość to takie piękne uczucie...

Co do moich rodziców... Są 'starodawni' jak chyba wszyscy w ich wieku. Nie dziwie się i ciesze się, że traktują mnie tak jak traktują. Wychowali mnie na rozważną osobę. Dziękuje im za to, że w pewnym momentach dawali mi granice. Nigdy nie chciałam jej na siłe przechodzić. Nie chce ich okłamywać, że ide do koleżanki na noc... Nie mam też problemów z alkoholem, czy papierosami. Owszem, czasem piwo wypije na jakimś ognisku, ale nie przychodzę pijana i zawsze o tej godzinie, co się umówiłam. Nie chodzę na żadne dyskoteki, żadne bary...

Chciałam się dowiedzieć, czy tylko ja mam problem z spaniem u chłopaka i jakie kto ma na ten temat zdanie, doświadczenie. Nie mam okazji do rozmów z koleżankami... Teraz troche się zmieni. Nie miałam zamiaru naciskać na rodziców, wcześniej to była taka wstępna rozmowa. Przymierzam się do większej, i już nie chodzi tylko o spanie. Chcę nawiązać z Nimi lepszy kontakt, zazdroszcze nie którym z Was, że traktują rodziców jak przyjaciół, a nie jak tylko opiekunów prawnych. Dziekuje i mam nadzieje, ze nikt nie czuje sie urazony.
Chcesz wiedzieć, czy tylko Ty masz taki problem - otóż nie. Mam prawie 19 lat, jestem z moim chłopakiem 2,5 roku, ale nie wyobrażam sobie, żeby on został u mnie w domu i spał ze mną w łóżku, gdy za ścianą są rodzice (też nie chodzi o seks, nie wyobrażam sobie tego w takiej sytuacji, a moj tato dostałby chyba zawału). Ja też czułabym się skrepowana śwpiąc u mojego M. Rozumiem, że brakuje Ci intymnych chwil, budzenia się razem, to naprawdę super uczcucie. Ale szczerze mówiąc nie dziwię się Twoim i Moim rodzicom. Cóż... ja uznaję te zasady i uważam, że z pewnymi rzeczami trzeba się wstrzymać. I nie chodzi o to "co ludzie powiedzą", ale szacunek dla zasad panujących w domu.
Pozdrawiam Cię i życzę owocnego czekania
Stary 2008-06-26, 01:25   #97
amber2046
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elfir Pokaż wiadomość
Ja patrzę na to odwrotnie - co 20-latek widzi w 16-latce, procz niedojrzałości/niepełnoletności? Jak miałam 20 lat, studiowałam i nadawałam na zupełnie innych falach niż nastolatki z liceum.
Facet w tym wieku potrzebuje seksu a nie przytulanek i spacerków za raczkę z małolatą.

Jako rodzic byłabym na nie.
Facetem nie jestem ale obstawiam że widzi nie tylko seks ponieważ mam trzy koleżanki z czasów licealnych, które właśnie w wieku 15-17 lat poznały swoich o 4-5lat starszych partnerów. Teraz kończymy studia i te związki przetrwały, wiec jak na czystą fascynację fizycznością to troszkę długi staż (7-8 lat).
Zaznaczę, ze tych konkretnych dziewczyn nie wyobrażałam sobie w liceum z rówieśnikami. Wspominam je bez wyjątków jako rozsądne i nad wiek dojrzałe osoby, które miały więcej wspólnych tematów z ludźmi starszymi od nas o kilka lat niż z kolegami z klasy.
Nie mam pojęcia kiedy w ich relacjach z partnerami pojawił sie seks i tak naprawdę jest to dla mnie nie istotne. Ważne, ze stworzyły naprawdę zgrane związki, mają wspólnych znajomych, mieszkają razem i planują wspólnie przyszłość.
Bardzo dobrze, ze trafili im sie wyrozumiali rodzice którzy brali pod uwagę coś więcej niż samą metrykę.

Może autorka wątku należy do tej nielicznej grupy dziewczyn, w końcu jest ze swoim partnerem 1,5 roku. Dla mnie to niezwykłe stworzyć stały związek gdy ma się 14 lat.
Biorąc to pod uwagę, uważam ze skoro autorka wątku jest ze swoim chłopakiem od dłuższego czasu i jej rodzice go znają oraz lubią to mogliby wyrazić zgodę na przykład na wspólny wyjazd wakacyjny po wcześniejszym przeegzaminowaniu ich z metod antykoncepcyjnych.

Poza tym zakazami czy nakazami nie zachowa sie dziewictwa do ślubu. Jeśli będą chcieli rozpocząć współżycie to nie potrzebna im jest do tego zgoda na nocowanie czy wyjazd.

Lubię czytać w watkach takich jak ten wypowiedzi pod hasłem "ja nigdy"; " ja w twoim wieku"; "za moich czasów" itp. otóż ja w wieku 16 lat nie potrafiłam stworzyć stałego związku, ale autorka widać jest ode mnie emocjonalnie dojrzalsza i posiadła tą trudną umiejętność wcześniej niż ja.

Crucify Your Mind
amber2046 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-26, 08:39   #98
DarkLilly
Raczkowanie

Ja mam 17 lat i taki średni kontakt ze swoją mamą Ale uważam,że zostawia mi wystarczająco dużo swobody i nigdy na tym źle nie wyszła ( czyt.nie palę,nie piję,nie ćpam,dobrze się uczę ).Ale na początku mojej znajomość z TŻ nie pozwalała nam nawet być samym w mieszkaniu,mógł tylko przychodzić,gdy ona była w domu. Ale potem w czasem wszystko się samemu poukładało,nie musiałam nawet nic mówić.Po prostu raz na pytanie " Czy...był u nas?" odpowiedziałam "tak"..bez żadnego czajenia się i teraz po 4,5 miesiącach bycia razem mój TŻ nie dość,że przychodzi w ciągu dnia,to moze zostawać do której chce,nawet gdy mama wychodzi na nockę.Chociaż moja mama ma dziwny pogląd "on może zostawać nawet do 1 ale spać u nas nie może" Ale wydaje mi się,że to tylko kwestia czasu.
Ale to nie znaczy,że on u mnie nie nocuje,kiedy mamy nie ma tylko zbiera się rano koło 7 i idzie do domu,nim moja mama wraca.All wydaje mi się,że ona się chyba czegoś domyśla,bo nie uważam,żeby moja mama była głupia.Raz gdy powiedziała,że wróci rano,wróciła o 24 do domu,a mój TŻ miał wtedy zostać na noc,mama nie robiła wtedy żadnych problemów ale akurat w tym czasie oglądaliśmy grzecznie film,i TŻ po prostu poszedł później do domu.
DarkLilly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-26, 10:08   #99
Nutka
Nutka nie gryzie!

pragnę wam zwrócic uwage że mama autorki watku wcale nie jest taka "staroświecka" i "zacofana"..bo jednak pozwala jej na wyjścia i powroty np o 1 czy 2 w nocy
A moze najzwyklej mama wie czego wymaga ...Niestety tak to jest na tym swiecie ze dziewczyny musza bardziej dbac o swoja opinie niż faceci..
Facet gdy sypia z z róznymi kobietami jest klepany z uśmiechem po plecach "zuch" kobieta juz uważana jest za *** . Dziewczyna ma 16 lat ,jeżeli ten zwiazek nie wypali i pozostanie jej opinia "latawicy" co to od 16 roku zycia przyprowadzała sobie facetów na noc lub u nich zostawała..Mozecie pisac o średniowieczu,zacofaniu ale PODWóJNA MORALNOSC istnieje Mężczyźni inaczej postrzegaja kobiety i ich prawa i potrzeby seksualne wystarczy poczytac wątki tu zakładane....My sie buntujemy i demonstrujemy ale ..

I co bedzie jak ta dziewczyna spotka wartosciowego ,fajnego faceta ,zakocha sie a...opinia bedzie sie ciągneła za nia...???
Ja tu nie moralizuje tylko gadam tak najzwyklej..Opinia i języki ludzkie potrafia zniszczyc czlowieka ...Kobiety maja trudniej bo mężczyźni stworzyli podwójna moralnośc i tylko to sa pozory ze obecnie jest inaczej....

_________________________ _________________________ _

WYSZUKIWARKA nie gryzie

Nutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-26, 10:22   #100
amber2046
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nutka Pokaż wiadomość
pragnę wam zwrócic uwage że mama autorki watku wcale nie jest taka "staroświecka" i "zacofana"..bo jednak pozwala jej na wyjścia i powroty np o 1 czy 2 w nocy
A moze najzwyklej mama wie czego wymaga ...Niestety tak to jest na tym swiecie ze dziewczyny musza bardziej dbac o swoja opinie niż faceci..
Facet gdy sypia z z róznymi kobietami jest klepany z uśmiechem po plecach "zuch" kobieta juz uważana jest za *** . Dziewczyna ma 16 lat ,jeżeli ten zwiazek nie wypali i pozostanie jej opinia "latawicy" co to od 16 roku zycia przyprowadzała sobie facetów na noc lub u nich zostawała..Mozecie pisac o średniowieczu,zacofaniu ale PODWóJNA MORALNOSC istnieje Mężczyźni inaczej postrzegaja kobiety i ich prawa i potrzeby seksualne wystarczy poczytac wątki tu zakładane....My sie buntujemy i demonstrujemy ale ..

I co bedzie jak ta dziewczyna spotka wartosciowego ,fajnego faceta ,zakocha sie a...opinia bedzie sie ciągneła za nia...???
Ja tu nie moralizuje tylko gadam tak najzwyklej..Opinia i języki ludzkie potrafia zniszczyc czlowieka ...Kobiety maja trudniej bo mężczyźni stworzyli podwójna moralnośc i tylko to sa pozory ze obecnie jest inaczej....
Latawicą by była gdyby co chwila miała innego partnera. Skoro spotyka sie z jednym i tym samym to nie powinna usłyszeć pod swoim adresem takiego obraźliwego epitetu.
Przeraża mnie opinia, ze skoro nie wypali jej pierwszy poważny związek to zostanie potępiona jako latawica.
Moim zdaniem autorka wątku już spotkała wartościowego fajnego faceta, a jeśli nawet z czasem zwiąże sie z kimś innym to ów wartościowy i mądry mężczyzna zrozumie że wcześniej nie żyła w próżni.
Gdyby mój partner był wcześniej 1,5 roku z kimś związany i wyrażał sie o tej innej kobiecie na poziomie to by miał za to plusa. Wolę takie osoby od szukających co weekend przygód po dyskotekach i klubach.

Crucify Your Mind
Stary 2008-06-26, 10:38   #101
Nutka
Nutka nie gryzie!

amber litości!!! mnie nie musisz przekonywać ja to wszystko rozumiem

WYSZUKIWARKA nie gryzie

Stary 2008-06-26, 10:47   #102
amber2046
Zakorzenienie

Cytat:
amber litości!!! mnie nie musisz przekonywać ja to wszystko rozumiem
Jak przeczytałam Twojego posta to wywnioskowałam z niego że dziewczyna ma sie taką dulszczyzną i zakłamaniem przejmować. Przecież zwróciłaś uwagę na to że będzie uważana za latawicę i pojawią sie problemy z wartościowymi i fajnymi mężczyznami
(jak to czytam to czuję wykluczenie z tej kategorii jej obecnego partnera )

Tak na marginesie co do tego zdania to też mam wątpliwości o jego słuszności.
Cytat:
Facet gdy sypia z z róznymi kobietami jest klepany z uśmiechem po plecach "zuch" kobieta juz uważana jest za ***
W moim otoczeniu miałby kiepska reputację i nikt by go po plecach nie klepał.

Crucify Your Mind
Stary 2008-06-26, 10:55   #103
Nutka
Nutka nie gryzie!

Oczywiście ze powinna sie przejmować..
Generalnie mężczyznom jest w tych sprawach latwiej i tak naprawde nie wiesz o czym oni tam sobie dyskutuja i czym chwala
Tez kiedys bylam taka naiwna i sadziłam ,ze równość płci istnieje ..zycie skorygowalo mi ten pogląd

Nie znosze takiego czepiania sie słówek ,nie wykluczalam jej partnera z kregu tych wartościowych..poprostu napisalam ,ze może kiedyś jeszcze kogos spotka .czy w kazdej odpowiedzi musimy pilnowac kazdego słówka,wyrazenia bo kazde slowo jest cytowane i analizowane..
Napisalam o podwójnej moralności i koniec ,po co mnie przekonujesz mi tez sie z tym ciężko zyje..

WYSZUKIWARKA nie gryzie

Stary 2008-06-26, 11:08   #104
amber2046
Zakorzenienie

Cytat:
Oczywiście ze powinna sie przejmować..
Generalnie mężczyznom jest w tych sprawach latwiej i tak naprawde nie wiesz o czym oni tam sobie dyskutuja i czym chwala
Tez kiedys bylam taka naiwna i sadziłam ,ze równość płci istnieje ..zycie skorygowalo mi ten pogląd

Nie znosze takiego czepiania sie słówek ,nie wykluczalam jej partnera z kregu tych wartościowych..poprostu napisalam ,ze może kiedyś jeszcze kogos spotka .czy w kazdej odpowiedzi musimy pilnowac kazdego słówka,wyrazenia bo kazde slowo jest cytowane i analizowane..
Napisalam o podwójnej moralności i koniec ,po co mnie przekonujesz mi tez sie z tym ciężko zyje..
To nie czepianie się słówek, po prostu mam przed sobą słowo pisane i mogę je tylko i wyłączne przeczytać ze zrozumieniem. W normalniej rozmowie doszłaby intonacja, mimika, gesty i nie byłoby tego problemu z odmienną interpretacją.
Sama już kilka razy zostałam opacznie zrozumiana na forum i pisałam kolejnego posta doprecyzowującego wcześniejszą wiadomość. Dla mnie to normalna sytuacja gdy trzeba coś dopowiedzieć czy wyjaśnić, nie zarzucam od razu rozmówcy złych intencji i tzw. czepiania się.

Crucify Your Mind
Stary 2008-06-26, 11:14   #105
Nutka
Nutka nie gryzie!

nie zarzucam Ci zlych intencji ...ufff
chce być czytana ze zrozumienim..

WYSZUKIWARKA nie gryzie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-06-26, 11:39   #106
paulakrk
BAN stały

GG do paulakrk

Cytat:
Napisane przez promiennnnnnnnnna Pokaż wiadomość
Piszecie tutaj, że związek 16latki z 21letniem chłopakiem nie ma największego sensu- ja mam właśnie z tym zdaniem najwięcej problemów. A mianowicie: ostatnio tutaj, w świecie "internetowym" poznałam sympatycznego chłopaka, gg, później smsy...

Co myślicie?
Tutaj radziłabym bardzo, bardzo ostrożnie.
Nie masz pojęcia kim jest ten facet, ale lepiej nie popadać w ekstazę i euforię.

Cytat:
Dla mnie to normalna sytuacja gdy trzeba coś dopowiedzieć czy wyjaśnić, nie zarzucam od razu rozmówcy złych intencji i tzw. czepiania się.
Cytat:
nie zarzucam Ci zlych intencji ...ufff
Mnie zarzucasz.

Cytat:
Napisane przez amber2046 Pokaż wiadomość
Jak przeczytałam Twojego posta to wywnioskowałam z niego że dziewczyna ma sie taką dulszczyzną i zakłamaniem przejmować.
Wywnioskowałam to samo.
Czyli potwierdza się, że priorytetem jest tutaj "co ludzie powiedzą".

A koleżanki tej, która od 1,5 roku ma stałego, kochającego chłopaka biegają w tym czasie radośnie po dyskotekach i macają się z kim popadnie.A kto jest złą latawicą? Ona.

Bardzo przykre, że takie stereotypy utwierdzają właśnie...kobiety.
To tak w ramach konkluzji, bo ręce mi opadły.
paulakrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-26, 11:54   #107
Nutka
Nutka nie gryzie!

paula nic Ci nie zarzucam bo z Toba nie dyskutuje wiec daj mi spokój

Nic nie utwierdzam tylko pisze jak jest czy tak trudno to zrozumiec ..mnie nie musicie przekonywac co do sluszności pogladów bo wiem jak to jest byc kobietą i powtarzam wszystko rozumiem..
Wiec o co tak wlasciwie chodzi??? co to da ze wypunktujecie moje wypowiedzi skoro to nie ode mnie zależy ale od spoleczenstwa

Mama prawo sobie nie zyczyc aby jej 16 letnia córka spala w jednym łózku z 20 latkiem czy wam sie to podoba czy nie. I jakiekolwiek sa tego powody to ma prawo tak postepowac bo dziewczyna jest jeszcze niepełnoletnia i mam za nia odpowiada,troszczy sie i martwi..I tak daje je dużą swobode bo sama autorka wątku pisała że moze bywac u swojego chlopaka do 1,2 w nocy..

WYSZUKIWARKA nie gryzie

Stary 2008-06-26, 12:15   #108
amber2046
Zakorzenienie

Spanie w jednym pokoju jeśli mieszkają w blokach dla mnie również byłoby nie na rękę ze względu na odgłosy. Za dobrze pamiętam jak stępki i jęki sąsiadki urozmaicały mi życie. Dlatego przy małym metrażu oraz braku problemów z kilkunastu kilometrowym dojazdem rozumiem i popieram stanowisko rodziców o tym by każde z nich spało we własnym łóżku.

Z drugiej strony widzę potrzebę bliskości w pełnym wymiarze godzin. W związku z czym (tak jak pisałam powyżej) pomyślałam o wspólnych wakacjach, może jakiś weekend na działce. Właśnie tego typu propozycje spędzenia czasu starałabym sie przeforsować w rozmowach z rodzicami.

Wątek przypomniał mi piosenkę Natashy Bedingfield, w której pytała jak dużo ma pocałować żab zanim znajdzie swojego księcia. Widać nie które z nas zaczynają całować wcześniej niż inne, co nie znaczy że rozdając buziaki przetestują więcej żab.
Są farciarzy, którym pierwszy czy drugi okaz zamienia sie w księcia.

Crucify Your Mind
Stary 2008-06-26, 12:28   #109
crippled
Wtajemniczenie

Cytat:
...Niestety tak to jest na tym swiecie ze dziewczyny musza bardziej dbac o swoja opinie niż faceci..
Facet gdy sypia z z róznymi kobietami jest klepany z uśmiechem po plecach "zuch" kobieta juz uważana jest za *** ....
Ten pogląd mógł wymyślić tylko facet. Co za hipokryzja
Stary 2008-06-26, 12:29   #110
Nutka
Nutka nie gryzie!

Cytat:
Napisane przez crippled Pokaż wiadomość
Ten pogląd mógł wymyślić tylko facet. Co za hipokryzja
Kochanie ,od 15 lat pracuje z mężczyznami wiem co pisze i prosze mnie tu nie obrazać ..i czytac ze zrozumieniem OK?

WYSZUKIWARKA nie gryzie

Stary 2008-06-26, 12:33   #111
crippled
Wtajemniczenie

Cytat:
Kochanie ,od 15 lat pracuje z mężczyznami wiem co pisze i prosze mnie tu nie obrazać ..i czytac ze zrozumieniem OK?
yy... Ty mnie źle zrozumiałaś. Pogrubiłam zdanie z którym się zgadzam i miałam na myśli to, że faceci są hipokrytami...
Stary 2008-06-26, 12:40   #112
Nutka
Nutka nie gryzie!

Cytat:
Napisane przez crippled Pokaż wiadomość
yy... Ty mnie źle zrozumiałaś. Pogrubiłam zdanie z którym się zgadzam i miałam na myśli to, że faceci są hipokrytami...
Aaaa spoko niestety oni juz tak maja że im wolno wszystko nam juz niekoniecznie

WYSZUKIWARKA nie gryzie

Stary 2008-06-26, 13:08   #113
diamentowa
Zakorzenienie

Ktoś tu pisał że 18 lat to żadna granica? Pozwolę sobie się z tym nie zgodzić. Ja od tej chwili jedynie informowałam rodziców o swoich wyjściach i dla nich było to zupełnie normalne, że skoro jestem pełnoletnia nie muszę pytać ich o pozwolenie w sprawie np. nocowania poza domem. Zawsze byłam pod telefonem w razie czego.
diamentowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-26, 13:29   #114
amber2046
Zakorzenienie

Dla mnie nie istnieje taka ustalona granica wieku. To kwestia konkretnych rodziców ich charakterów oraz naszego wcześniejszego zachowania. Póki mieszka sie wspólnie albo jest się zależnym finansowo to jednak trzeba brać pod uwagę zdanie opiekunów.
Uważam, że momentem przełomowym jest uzyskanie całkowitej niezależności czyli wyprowadzenie sie z domu i opłacanie własnych rachunków.

Crucify Your Mind
Stary 2008-06-26, 13:52   #115
malenka9085
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez amber2046 Pokaż wiadomość
Dla mnie nie istnieje taka ustalona granica wieku. To kwestia konkretnych rodziców ich charakterów oraz naszego wcześniejszego zachowania. Póki mieszka sie wspólnie albo jest się zależnym finansowo to jednak trzeba brać pod uwagę zdanie opiekunów.
Uważam, że momentem przełomowym jest uzyskanie całkowitej niezależności czyli wyprowadzenie sie z domu i opłacanie własnych rachunków.
Stary 2008-06-26, 14:17   #116
diamentowa
Zakorzenienie

kurczę zaczynam doceniać moich rodziców...
przecież nie robiłam w domu imprez tylko wychodziłam więc o co chodzi? Może mnie przywiążą do krzesła albo dadzą szlaban na komputer?
współczuję takim dziewczynom, których rodzice nie potrafią zrozumieć że całkowita władza rodzicielska w pewnym momencie się kończy, potem innym mają za złe że wykorzystują swoją wolność bo potrafią się postawić i do... nie muszą się chować z chłopakiem po kątach. Dla mnie to śmieszne.
Stary 2008-06-26, 14:47   #117
malwinac
Zadomowienie

uh ja mam 18 stke tuż tuż a wiem że za dużo się nie zmieni
Będę miała więcej swobody ale jest pewna zasada dopóki mieszkam z rodzicami (których bardzo szanuję ) to trzymam się ich reguł. I myślę ,że w bardzo wielu sytuacjach wyszło mi to na dobre
Więc ta cała granica , nie ma dla mnie większego znaczenia . Dopiero kiedy zamieszkam sama i się usamodzielnie będę mogła robić to co mi się podoba.

malwinac jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-06-26, 15:29   #118
diamentowa
Zakorzenienie

Ja bym nie wytrzymała takiej sytuacji i znając siebie już dawno bym się faktycznie wyprowadziła choćbym miała harować nocami, niż pozwoliła rodzicom kontrolować mnie bez reszty. Takie rzeczy jak seks są bardzo intymne i nie widzę potrzeby konsultowania ich z nikim- rodzicami tym bardziej. Nie mogłabym takze znieść jakiejś "książki wejść i wyjść" informacja gdzie i z kim jestem- owszem w trosce o ich spokój itd. Ale ja nie jestem osobą, której można coś narzucić. I wiele razy skorzystałam na takiej postawie- nie pozwalam ludziom wchodzić mi na głowę. I w sytuacjach gdzie moi potulni znajomi nie potrafią powiedzieć nie - choćby szefowi ja mówię co mi się nie podoba. Pewnie przez ten niski poziom pokory straciłam też parę szans ale wiem, gdzie jest granica między moim, a cudzym życiem i ten kto próbuje ją przekroczyć nie wychodzi na tym najlepiej.

Zresztą- rodzice pewnie nie raz używają argumentu typu "jesteś pełnoletnie, zrób to czy tamto, idź załatw to sama- jesteś pełnoletnia". Wtedy to chyba jasne, że prawa i obowiązki dorosłego należą się bezsprzecznie.
Stary 2008-06-26, 16:27   #119
lotta6
Zakorzenienie

Ja mam 19, a oficjalnie bym nie powiedziala, ze ide spac do faceta.

A poza tym nie rozumiem obaw rodzicow, ze wspolna noc rowna sie ciazy. W dzien takze mozna sie kochac. Nie trzeba calej nocy...
lotta6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-26, 16:40   #120
malwinac
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez diamentowa Pokaż wiadomość
Ja bym nie wytrzymała takiej sytuacji i znając siebie już dawno bym się faktycznie wyprowadziła choćbym miała harować nocami, niż pozwoliła rodzicom kontrolować mnie bez reszty. Takie rzeczy jak seks są bardzo intymne i nie widzę potrzeby konsultowania ich z nikim- rodzicami tym bardziej. Nie mogłabym takze znieść jakiejś "książki wejść i wyjść" informacja gdzie i z kim jestem- owszem w trosce o ich spokój itd. Ale ja nie jestem osobą, której można coś narzucić. I wiele razy skorzystałam na takiej postawie- nie pozwalam ludziom wchodzić mi na głowę. I w sytuacjach gdzie moi potulni znajomi nie potrafią powiedzieć nie - choćby szefowi ja mówię co mi się nie podoba. Pewnie przez ten niski poziom pokory straciłam też parę szans ale wiem, gdzie jest granica między moim, a cudzym życiem i ten kto próbuje ją przekroczyć nie wychodzi na tym najlepiej.

Zresztą- rodzice pewnie nie raz używają argumentu typu "jesteś pełnoletnie, zrób to czy tamto, idź załatw to sama- jesteś pełnoletnia". Wtedy to chyba jasne, że prawa i obowiązki dorosłego należą się bezsprzecznie.
Ja nie konsultuje spraw seksu z rodzicami co najwyżej zwracam się do nich z pytaniami - są bardzo otwarci
To nie jest tak że traktują mnie jak psa na smyczy - są tylko pewne zasady .
Nie wracam nigdy pijana (zdarzylo mi sie raz przyjsc w barszo zlym stanie), ale moge sobie wypic np. piwko i spokojnie im o tym powiedziec.
Ale nie toleruja tego ze moglabym palic papierosy, nie wracac na noc do domu i np. byc na imprezie w klubie , uprawiac seks w pokoju obok
I zostalam tak wychowana ze nigdy bym tego nie zrobila bo taka jest regula i tyle.
O takie zasady w domu mi chodzilo

malwinac jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości