Odszukane nuty - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-03-14, 14:52   #91
beyza
Perfume Lover

Dot.: Odszukane nuty

Nie wiem jak Wy, ale ja wyczuwam w serii do wlosow brazowych Timotei z henna... Dolce Vite...I to zarowno podczas uzywania, jak i potem- na wlosach czy w lazience, ktora wypelnia zapach wlasnie DV. Ale to tylko ja mam takie skojarzenia, juz np moja mama w ogole nie widzi <nie czuje> podobienstwa
beyza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-15, 15:41   #92
Favkes
Zakorzenienie

GG do Favkes

Ja znowu mam wrażenie, że krem pod prysznic Fa Yoghurt Coconut pachnie jak jakieśperfumy - ale za nic w świecie nie potrafię sobie przypomniec ich ... może któraś z Was bedzie wiedziała co to może być ?
Favkes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-28, 18:02   #93
Summer
*

Tonik Polskie Kwiaty Urody troszkę przypomina mi Tresor, ale jest od niego ładniejszy!
Summer jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-28, 22:04   #94
dzika truskawa
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek

A mi mój chłopak zrobił drinka, który pachniał zupełnie jak Ralph! To było bardzo dziwne uczucie pić coś takiego. Co nie zmienia faktu, że było pyszne... O recepturę nie proście, bo skubany robi z tego wielkie tajemnice...

Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki
:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
dzika truskawa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-24, 12:51   #95
Harrods
Zadomowienie

Zapachowa rodzina perfum wśród kosmetyków pielęgnacyjnych z niższych półek

Witajcie, mam nadzieje, że spodoba Wam się ten wątek .

Nie każdy z nas ma możliwość, ze względów finansowych, nabywania całych linii zapachowych. Często też jest tak, że do danych perfum nie ma kosmetyków pielęgnacyjnych. Jednak jest cała zapachowa gama pielęgnacji niższych półek. Może wśród nich znalazłyście zapachy choćby zbliżone do Waszych perfum. Wiadomo, że to nie to samo, ale może chociaż klimat, nastrój jest podobny...

Ja mam tu kilka typów:

Zapach żelu pod pryszic Yves Rocher ORCHIDEA Z MADAGASKARU przypomina mi zapachem L'instant de Guerlain. Gdy danego dnia mam ochotę na te perfumy, rano pod prysznicem używam właśnie tego żelu.

Również Yves Rocher żel pod prysznic o zapachu JEŻYN pasuje mi, gdy mam zamiar nosić Euphorią. Niby zapachy te nie są podobne, może to kolor odgrywa tu dużą rolę... .

Ostatnio powąchałam płyn do kąpieli Apart Algi Morskie, i od razu skojarzył mi się z Davidoff Cool Water. Nie używam obecnie tych perfum, ale dobrze je pamiętam, gdyż uwielbiałam je jako nastolatka.

Ciekawa jestem, jakie sa Wasze odkrycia w tej kwestii. Zapraszam do umieszczania Waszych propozycji.

POZDRAWIAM .
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-24, 15:04   #96
burn-it-up
Zakorzenienie

GG do burn-it-up
Dot.: Zapachowa rodzina perfum wśród kosmetyków pielęgnacyjnych z niższych półek

Oststnio odkryłam,że dobrze łączą się ze sobą balsam Dax Cosmatics Orient Spa Baabab i Euphoria Blossom.Nie wiem na czym to polega,ale dobrze ze sobą współgrają.Kolejny duet to żel do ciała Bielenda Zielona Herbata i Green Tea E.Arden(ale ten akurat aromat jest cząsto spotykany wśród kosmetyków).Balsam i wogóle cała seria Orzech włoski i Cukier Avon Naturals pasuje do L Lolity Lempickiej a do słynnej OI, blasam Bielenda Powitanie z Afryką
Stary 2007-04-24, 16:20   #97
ropuszka
Zakorzenienie

Dot.: Zapachowa rodzina perfum wśród kosmetyków pielęgnacyjnych z niższych półek

Zgadzam sie, ze Powitanie z Afryka pasuje do Oi Jak dla mnie niemal identyczne zapachy, niestety zupelnie nie moje
ropuszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-24, 16:27   #98
Chinka-chu-min
Raczkowanie

hm a mi dove zel pod prysznic z jedwabiem kojarzy sie dosłownie jak flower kenzo, choc perfum nie znosze to zel uwielbiam paranoja ;-)))
Chinka-chu-min jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-24, 20:04   #99
burn-it-up
Zakorzenienie

GG do burn-it-up

Cytat:
Napisane przez ropuszka Pokaż wiadomość
Zgadzam sie, ze Powitanie z Afryka pasuje do Oi Jak dla mnie niemal identyczne zapachy, niestety zupelnie nie moje
Ja bardzo lubię zapach blasamu,za OI nie przepadam(chyba na szczęście dla mnie).Kolejna para to żel pod prysznic Dove na noc i Lolitka EDP
Stary 2007-04-24, 20:46   #100
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
Napisane przez Harrods Pokaż wiadomość
Również Yves Rocher żel pod prysznic o zapachu JEŻYN pasuje mi, gdy mam zamiar nosić Euphorią. Niby zapachy te nie są podobne, może to kolor odgrywa tu dużą rolę... .

.
A wiesz że też rozmyślałam o jeżynowej serii YR w kontekście używania z Euphorią W Euphorii ze słodkich owoców jest granat a jeżyna ma IMO te same "klimaty"
Stary 2007-04-24, 20:59   #101
rachela
Zakorzenienie

Tak mi się coś plątało po głowie, że kiedyś był podobny wątek - połączyłam

Oscar Wilde
rachela jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-05-21, 16:32   #102
OliFka1
Rozeznanie

A z innej strony... znacie zapach lakieru do włosów Timotei?? http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=4837 Bo ja właśnie takich nut w perfumach szukam jakby owoce egzotyczne, ale bardziej świeże niż słodkie. Szukam i znaleźć nie mogę
I want a perfect soul..

...this life is more ordinary
OliFka1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-31, 19:53   #103
agnyska81
Zakorzenienie

Tresora przypomina mi odżywka do włosów Sunsilk Odbudowa i Regeneracja (pomarańczowe opakowanie). Natomiast nutki z Ogródka Nilowego czuję w preparacie Lirene Body Colour żel + oliwka pod prysznic (zielone przeźroczyste opakowanie). W tym żelu jest wosk z mango, a Ogródek miał pachnieć właśnie jakimś zielonym mango, więc może to to? W każdym razie stawia na nogi po ciężkim upalnym dniu.

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-31, 20:25   #104
burn-it-up
Zakorzenienie

GG do burn-it-up

W żelu pod prysznic Palmolive Efekt lażni tureckiej czuję(już po rozprowadzeniu na ciele) Light Blue
Stary 2007-05-31, 20:29   #105
nebraska
Zakorzenienie

Żel pod prysznic Nivea Lemon& Oil ma cos w sobie z I love love Moschino (nawte sporo)

Fragrantica

nebraska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-01, 19:40   #106
Summer
*

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Tresora przypomina mi odżywka do włosów Sunsilk Odbudowa i Regeneracja (pomarańczowe opakowanie).
O, to zazdroszczę, bo mi się zapach tej odżywki bardzo podoba, a Tresor pachnie dla mnie zupełnie inaczej...
Summer jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-01, 20:36   #107
pearlania
Zadomowienie

GG do pearlania

Ja mam pytanie jakby od drugiej strony. Poszukuję zapachu (perfumy, woda, nawet balsam może być) ....tylko nie wiem czego to zapach Podam na przykładzie kosmetyków i może coś sie skojarzy. Uwielbiam zapach żelu po prysznic palmolive (niebieski, taki z peelingiem), tak samo pachnie żel Timotei (z algami), kiedyś był też yaki niebieski żel lux - chodzi mi dokładnie o ten zapach, taki świeży, przepadam a nim i marzę o czymś trwalszym z tą właśnie nutką bo żel niestety pachnie krótko na ciele

Linki do KWC aby łatwiej było skojarzyć produkt:

LUX (niebieski) http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=1303

palmolive http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=5308

timotei (Algi i Sole Mineralne; z niebieską zakrętką) http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=16568
Stary 2007-06-02, 08:31   #108
megilla
Zakorzenienie

krem do rąk Ziaji z fitohormonami pachnie jak Lolita Lempicka edp
megilla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-02, 10:39   #109
restless
Raczkowanie

GG do restless

Dezodorant Mierau Musk -taki tani wielki z rossmana bardzo przypomina Casmir Choparda
restless jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-02, 11:29   #110
viedzma
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez ICQ do viedzma GG do viedzma

Karmel brązujący Dax pachnie jak Neonatura cocoon (przynajmniej dopoki nie wyjdzie samoopalaczowy smrodek)
Stary 2007-06-08, 12:39   #111
Xenomorph
Przyczajenie

Question dziwne upodobanie

To może być dziwne pytanie, tak jak dziwne jest chyba moje upodobanie, które to jest do zapachu kremu Iwostin nawilżającego o przedłużonym działaniu SPF 20.
W związku z tym pytanie moje brzmi: czy znacie jakieś perfumy (lub inne kosmetyki) o podobnym zapachu?

Edytowane przez Xenomorph
Czas edycji: 2007-06-08 o 12:40 Powód: błąd
Xenomorph jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-08, 12:47   #112
rachela
Zakorzenienie

Dot.: dziwne upodobanie

Xenomorph - połączyłam Twój wątek z ogólnym, w którym dziewczyny pisały o odszukanych zapachach perfum, m.in. w pielęgnacji

Przejrzyj go, może któraś Wizażanka znalazła jakieś podobieństwo

Oscar Wilde
Stary 2007-06-08, 13:07   #113
Xenomorph
Przyczajenie

Niestety nie znalazłem. Co więcej, chyba mam urojenia, bo w recenzjach tego produktu większość jest zgodna, że on nie ma zapachu i podaje jako zaletę jego bezzapachowość... obawiam się, że odpowiedź na moje pytanie może brzmieć: dowolne perfumy po opróżnieniu butelki
Stary 2007-06-08, 13:09   #114
rachela
Zakorzenienie

Wiesz co, kosmetyki "bezzapachowe" często mają zapach; odczucia zależą od nosa i przyzwyczajeń. Mój ostatni krem bezzapachowy (ha, ha) walił na kilometr smarem technicznym, z kolei balsam do ciała pachniał delikatnie karmelem

Oscar Wilde
Stary 2007-06-08, 19:06   #115
paolla
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Xenomorph Pokaż wiadomość
Niestety nie znalazłem. Co więcej, chyba mam urojenia, bo w recenzjach tego produktu większość jest zgodna, że on nie ma zapachu i podaje jako zaletę jego bezzapachowość... obawiam się, że odpowiedź na moje pytanie może brzmieć: dowolne perfumy po opróżnieniu butelki
nie masz urojeń, ten krem pachnie też dziwiły mnie recenzje mówiące o jego bezzapachowości, bo w składzie jak byk stoi parfum (na końcu, ale jednak) i producent pisze o hypoalergicznej przebadanej kompozycji zapachowej...

specjalnie wyciągnęłam z szafki ten krem i wącham go teraz z grzbietu dłoni. pierwszy niuch - kojarzy mi sie z czymś... z czystoscią, świeżością... ze znanych mi zapachów najbliżej mu chyba do Pure Jil Sander, ale to jeszcze nie to. w kremie jest jeszcze jakaś delikatnie zielona nutka, której w Pure brakuje.

pozdrawiam
paolla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-08, 20:31   #116
Xenomorph
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez paolla Pokaż wiadomość
nie masz urojeń, ten krem pachnie też dziwiły mnie recenzje mówiące o jego bezzapachowości, bo w składzie jak byk stoi parfum (na końcu, ale jednak) i producent pisze o hypoalergicznej przebadanej kompozycji zapachowej...

specjalnie wyciągnęłam z szafki ten krem i wącham go teraz z grzbietu dłoni. pierwszy niuch - kojarzy mi sie z czymś... z czystoscią, świeżością... ze znanych mi zapachów najbliżej mu chyba do Pure Jil Sander, ale to jeszcze nie to. w kremie jest jeszcze jakaś delikatnie zielona nutka, której w Pure brakuje.

pozdrawiam
Serdecznie dziękuję! A zatem nie mam urojeń, to recenzenci nie mają nosów, ot co!

A do Ciebie jeszcze jedno pytanie: "Pure" męski czy żeński? Mam nadzieję, że męski...
Stary 2007-06-08, 20:55   #117
paolla
Zadomowienie

męskiego nie znam, porównywałam do damskiego. to nie jest stricte taki sam zapach jak kremu, ale jakoś mi się kojarzą ze sobą, podobny klimat.

z ciekawości chętnie poznam męski Pure przy najbliższej wizycie w Sephorze czy innym Douglasie
paolla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-08, 21:04   #118
Xenomorph
Przyczajenie

Mam te same plany, więc do zobaczenia przy półce
Stary 2007-06-08, 21:38   #119
tornado
Zadomowienie

Yves Rocher Spa energie vegetale silky smoothing cream - L'eau par Kenzo
tornado jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-10, 13:21   #120
iwona-jk
Wtajemniczenie

GG do iwona-jk

Ja, gdy myję włosy szamponem Head & Shoulders 2w1 codzienna pielęgnacja do włosów normalnych (jasnoniebieski), wyczuwam ETERNITY Calvina Kleina.
iwona-jk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości