![]() |
#91 |
Perfume Lover
|
Dot.: Odszukane nuty
Nie wiem jak Wy, ale ja wyczuwam w serii do wlosow brazowych Timotei z henna... Dolce Vite...I to zarowno podczas uzywania, jak i potem- na wlosach czy w lazience, ktora wypelnia zapach wlasnie DV. Ale to tylko ja mam takie skojarzenia, juz np moja mama w ogole nie widzi <nie czuje> podobienstwa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
Ja znowu mam wrażenie, że krem pod prysznic Fa Yoghurt Coconut pachnie jak jakieśperfumy - ale za nic w świecie nie potrafię sobie przypomniec ich ... może któraś z Was bedzie wiedziała co to może być ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
*
|
Tonik Polskie Kwiaty Urody troszkę przypomina mi Tresor, ale jest od niego ładniejszy!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
A mi mój chłopak zrobił drinka, który pachniał zupełnie jak Ralph! To było bardzo dziwne uczucie pić coś takiego. Co nie zmienia faktu, że było pyszne... O recepturę nie proście, bo skubany robi z tego wielkie tajemnice...
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Zadomowienie
|
Zapachowa rodzina perfum wśród kosmetyków pielęgnacyjnych z niższych półek
Witajcie, mam nadzieje, że spodoba Wam się ten wątek
![]() Nie każdy z nas ma możliwość, ze względów finansowych, nabywania całych linii zapachowych. Często też jest tak, że do danych perfum nie ma kosmetyków pielęgnacyjnych. Jednak jest cała zapachowa gama pielęgnacji niższych półek. Może wśród nich znalazłyście zapachy choćby zbliżone do Waszych perfum. Wiadomo, że to nie to samo, ale może chociaż klimat, nastrój jest podobny... Ja mam tu kilka typów: Zapach żelu pod pryszic Yves Rocher ORCHIDEA Z MADAGASKARU przypomina mi zapachem L'instant de Guerlain. Gdy danego dnia mam ochotę na te perfumy, rano pod prysznicem używam właśnie tego żelu. Również Yves Rocher żel pod prysznic o zapachu JEŻYN pasuje mi, gdy mam zamiar nosić Euphorią. Niby zapachy te nie są podobne, może to kolor odgrywa tu dużą rolę... ![]() Ostatnio powąchałam płyn do kąpieli Apart Algi Morskie, i od razu skojarzył mi się z Davidoff Cool Water. Nie używam obecnie tych perfum, ale dobrze je pamiętam, gdyż uwielbiałam je jako nastolatka. Ciekawa jestem, jakie sa Wasze odkrycia w tej kwestii. Zapraszam do umieszczania Waszych propozycji. POZDRAWIAM ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zapachowa rodzina perfum wśród kosmetyków pielęgnacyjnych z niższych półek
Oststnio odkryłam,że dobrze łączą się ze sobą balsam Dax Cosmatics Orient Spa Baabab i Euphoria Blossom.Nie wiem na czym to polega,ale dobrze ze sobą współgrają.Kolejny duet to żel do ciała Bielenda Zielona Herbata i Green Tea E.Arden(ale ten akurat aromat jest cząsto spotykany wśród kosmetyków).Balsam i wogóle cała seria Orzech włoski i Cukier Avon Naturals pasuje do L Lolity Lempickiej a do słynnej OI, blasam Bielenda Powitanie z Afryką
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zapachowa rodzina perfum wśród kosmetyków pielęgnacyjnych z niższych półek
Zgadzam sie, ze Powitanie z Afryka pasuje do Oi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#98 |
Raczkowanie
|
hm a mi dove zel pod prysznic z jedwabiem kojarzy sie dosłownie jak flower kenzo, choc perfum nie znosze to zel uwielbiam paranoja ;-)))
![]() |
#99 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
|
Tak mi się coś plątało po głowie, że kiedyś był podobny wątek - połączyłam
![]()
![]() |
#102 |
Rozeznanie
|
A z innej strony... znacie zapach lakieru do włosów Timotei?? http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=4837 Bo ja właśnie takich nut w perfumach szukam jakby owoce egzotyczne, ale bardziej świeże niż słodkie. Szukam i znaleźć nie mogę
![]()
![]() |
#103 |
Zakorzenienie
|
Tresora przypomina mi odżywka do włosów Sunsilk Odbudowa i Regeneracja (pomarańczowe opakowanie). Natomiast nutki z Ogródka Nilowego czuję w preparacie Lirene Body Colour żel + oliwka pod prysznic (zielone przeźroczyste opakowanie). W tym żelu jest wosk z mango, a Ogródek miał pachnieć właśnie jakimś zielonym mango, więc może to to? W każdym razie stawia na nogi po ciężkim upalnym dniu.
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
W żelu pod prysznic Palmolive Efekt lażni tureckiej czuję(już po rozprowadzeniu na ciele) Light Blue
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Zakorzenienie
|
Żel pod prysznic Nivea Lemon& Oil ma cos w sobie z I love love Moschino (nawte sporo)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
*
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Zadomowienie
|
Ja mam pytanie jakby od drugiej strony. Poszukuję zapachu (perfumy, woda, nawet balsam może być) ....tylko nie wiem czego to zapach
![]() ![]() Linki do KWC aby łatwiej było skojarzyć produkt: LUX (niebieski) http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=1303 palmolive http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=5308 timotei (Algi i Sole Mineralne; z niebieską zakrętką) http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=16568
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
krem do rąk Ziaji z fitohormonami pachnie jak Lolita Lempicka edp
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Raczkowanie
|
Dezodorant Mierau Musk -taki tani wielki z rossmana bardzo przypomina Casmir Choparda
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Raczkowanie
|
Karmel brązujący Dax pachnie jak Neonatura cocoon (przynajmniej dopoki nie wyjdzie samoopalaczowy smrodek)
![]() |
#111 |
Przyczajenie
|
![]()
To może być dziwne pytanie, tak jak dziwne jest chyba moje upodobanie, które to jest do zapachu kremu Iwostin nawilżającego o przedłużonym działaniu SPF 20.
W związku z tym pytanie moje brzmi: czy znacie jakieś perfumy (lub inne kosmetyki) o podobnym zapachu? Edytowane przez Xenomorph Czas edycji: 2007-06-08 o 12:40 Powód: błąd |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
Dot.: dziwne upodobanie
Xenomorph - połączyłam Twój wątek z ogólnym, w którym dziewczyny pisały o odszukanych zapachach perfum, m.in. w pielęgnacji
![]() Przejrzyj go, może któraś Wizażanka znalazła jakieś podobieństwo ![]() ![]()
![]() |
#113 |
Przyczajenie
|
Niestety nie znalazłem. Co więcej, chyba mam urojenia, bo w recenzjach tego produktu większość jest zgodna, że on nie ma zapachu i podaje jako zaletę jego bezzapachowość... obawiam się, że odpowiedź na moje pytanie może brzmieć: dowolne perfumy po opróżnieniu butelki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Zakorzenienie
|
![]() Wiesz co, kosmetyki "bezzapachowe" często mają zapach; odczucia zależą od nosa i przyzwyczajeń. Mój ostatni krem bezzapachowy (ha, ha) walił na kilometr smarem technicznym, z kolei balsam do ciała pachniał delikatnie karmelem ![]()
![]() |
#115 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() specjalnie wyciągnęłam z szafki ten krem i wącham go teraz z grzbietu dłoni. pierwszy niuch - kojarzy mi sie z czymś... z czystoscią, świeżością... ze znanych mi zapachów najbliżej mu chyba do Pure Jil Sander, ale to jeszcze nie to. w kremie jest jeszcze jakaś delikatnie zielona nutka, której w Pure brakuje. pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
A do Ciebie jeszcze jedno pytanie: "Pure" męski czy żeński? Mam nadzieję, że męski... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Zadomowienie
|
męskiego nie znam, porównywałam do damskiego. to nie jest stricte taki sam zapach jak kremu, ale jakoś mi się kojarzą ze sobą, podobny klimat.
z ciekawości chętnie poznam męski Pure przy najbliższej wizycie w Sephorze czy innym Douglasie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Przyczajenie
|
Mam te same plany, więc do zobaczenia przy półce
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Zadomowienie
|
Yves Rocher Spa energie vegetale silky smoothing cream - L'eau par Kenzo
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Wtajemniczenie
|
Ja, gdy myję włosy szamponem Head & Shoulders 2w1 codzienna pielęgnacja do włosów normalnych (jasnoniebieski), wyczuwam ETERNITY Calvina Kleina.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:51.