Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść - część III - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-07-23, 11:24   #91
EwelkaaS
Wtajemniczenie

Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść - część III

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
to normalne, że jak się ma obcisłe spodnie, to robią się takie jakby 'boczki', choć to nie boczki a zwykła skóra ech, założę się, że wyglądasz bosko, ale wiem też, że Ci tego nie udowodnię bo i tak wiesz swoje. a szkoda. Powiedz mi, jak jedzenie?
Cytat:
Napisane przez monochrome Pokaż wiadomość
Rzeczywiście głupoty. Daj spokój, nikt nie będzie gapić się na Twoje uda i ich oceniać, jak już to stwierdzą pewnie żeś szczupła. ;]
Obcisłe spodnie co do zasady kreują u kobiet boczki. ;]
Głowa do góry, porzucamy myśli o wyglądzie i dobrze się bawimy u koleżanki.
Cytat:
Napisane przez Krytia Pokaż wiadomość
Oj te spodnie pewnie tylko ci sie wydaje a boczki mnie tez takie wystaja ale trudno. Wiesz ja tez tak mam moja kol jest grubsza ode mnie i ladniej wyglada a ja to chcialabym schudnac chociaz nie weim z czego
Cytat:
Napisane przez juliaaa161190 Pokaż wiadomość
Obcisłe spodnie wyglądają naprawdę super, a boczki jakie widzisz Ty - są niezauważalne dla innych a rurki podkreślają figurę ;P

Dziękuję dziewczyny. Dziś jak spojrzałam w lustro, to lepiej to wszystko widzę .. ; )

Cytat:
Napisane przez Asilos Magdalena Pokaż wiadomość
Dziś był naprawdę paskudny dzień. Ale nie chodzi o mnie, tylko o moją siostrę. Potrąciła samochodem starszą kobietę. Babka wyskoczyła jej na jezdnię. "Na szczęście" moja Ania nie jest niczemu winna, ale wyobrażacie sobie jaki to dramat. Babcia walczy teraz w szpitalu o życie. Ania jest na silnych lekach uspokajających. Boże jak ją dziś przytuliłam to cała drżała! Czuję to do tej pory. To straszne. Tak okropnie mi jej żal, ale nic nie mogę zrobić.
Koszmar!
Tak, to straszne. Przecież to tylko mała chwila nieuwagi..nikt się nie spodziewał, a jednak coś musiało się stać ..

Cytat:
Napisane przez WeronikaWargulak Pokaż wiadomość
Dzień dobry - od razu dobry news na początek - dostałam się na dziennikarstwo na SWPS! Już nie maturzystka, ale studentka!
W takim razie gratuluję

Cytat:
Napisane przez Betina001 Pokaż wiadomość
Czytam i czytam ten watek i tak wam powiem z wlasnego doswiadczenia ze najbardziej choruje sie przez liczenie kalorii. ja na poczatku wyznaczylam sobie limit 1200, pozniej go coraz bardziej zmniejszalam az po roku odchudzania dziennie spozywalam tylko 50 kcal, a pozniej nie jadlam wogole bo nawet wg mnie od jablka moglam przytyc... oczywiscie to wszystko byla moja glupia psychika i wyladowalam w szpitalu gdzie przezylam horror gdyz zmuszano mnie do jedzenia i pilnowano bym go nie zwracala. oczywiscie fizycznie zaczelam sie czuc coraz lepiej ale psychicznie bylam na skraju wyczerpania. nie raz milam ochote sie otruc by juz nie cierpiec, nie wazne co jadlam zawsze mialam wrazenie ze jesli jestem najedzona jstem bardzo gruba i caly czas jeszzce tyje... po 2 miesiacach mnie wypuscili ale karmiono mnie nadal na sile... znow zaczelo sie ograniczanie jedzenia i odmawianie sobie po mimo wielkiego apetytu no i wkoncu nie wytrzymalam i rozchorowalam sie na bulimie juz nie wiem sama co jest gorsze anoreksja czy bulimia. pozeralam doslownie wszystko czekolade z ogorkami, pozniej zaraz lody owoce, wrzywa i nawet surowwe mieso jak juz nie bylo co a pozniej jak zwykle wymioty.... a to wszystko przez to ze sobie odmawialam i powstrzymywalam sie od rzeczy ktore naprawde bardzo lubilam . teraz jestem juz raczej zdrowa psychicznie i uwazam ze najlepsza dieta jest jedzenie wszystkiego ale po trochu... przeciez jak zjesz 3 kawlaki czekolady to zaraznie utyjesz i od jednego loda na tydzien tez nic nie bedzie...
co prawda to prawda- odmawianie sobie niektórych rzeczy czasem też prowadzi do napadów, bo wtedy chcemy poczuć smak tegoż produktu, a tak dawno go nie jedliśmy..wkońcu utrzymanie jest po to, aby jeść to na co się ma ochotę ale w umiarze i 3 kostki czekolady? Jeden lód na tydzień? A cóż to jest ? Ja codziennie po diecie jadłam coś słodkiego i bez problemu utrzymywałam wagę.

Maggie ja sama zastanawiam się skąd te kompulsy u ciebie..tak samo jak u Agatki. Przecież wasze jadłospisy były świetne, pewnie niejedna Wizażanka brała z was przykład, a tu nagle .. ehh, co te odchudzanie potrafi zrobić z psychiką człowieka, to nawet w głowie się nie mieści. I gratuluję powtrzymania od napadu, sama byłam dumna z siebie gdy się powstrzymywałam

" taka ludzka natura, że możemy mieć dobry przykład,
a i tak potrafimy tylko źle wybrać. "

EwelkaaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-23, 11:52   #92
Asilos Magdalena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez enex Pokaż wiadomość
Wiem jak to jest... kiedyś potrąciliśmy też starszą panią, nie spojrzała na drogę kiedy zaczęła przechodzić przez główną, było to w zimie, dużo błota, padał śnieg, nie było sposobu by hamować...pół roku się mi jeszcze po nocach śniło jak nam przelatuje przez kapotę i rozbija swoim ciałem przednie szkło. Nie smutaj Asilos, ja wierzę, że tak jak nam wtedy i twojej siostrze się uda w zdrowiu o tym po czasie zapomnieć.
Mam wielka nadzieje, że tak właśnie będzie.
Cytat:
Napisane przez Mercy Pokaż wiadomość
No własnie...tylko ze to moment zagapienia się i już...Ja miałam kiedyś sasiada-bardzo poukładany człowiek, wszystko zawsze zapiete na ostatni guzik--zawsze, ale to zawsze przechodził przez pasy oglądajac się ze 3 razy na wszystkie strony, i zawsze przechodził tylko przez pasy ale raz stało się tak ze się spieszył bo zopbaczył chyba swoja zonę-nie wiem bo to było dawno-po drugiej stronie ulicy, pasy były daleko i postanowił przeleciec przez jezdnie no i...go samochód potrącił i zginął na miejscu.Ta zona nawet mowiła ze on zawsze przez pasy-to był podobno pierwszy raz kiedy nie przeszedł po pasach...
Jedna chwila może zmienić (lub zakończyć) życie. Ludzie powinni żyć pełnią życia, niby banał o którym wie każdy, ale mało kto się tym kieruje.

Cytat:
Napisane przez Maggie_90 Pokaż wiadomość

Agatko, trzymaj się Kurcze, pamiętam, jak moja i Twoja redukcja były oceniane jako wzorowe, no a co z tego wyszło? ;/ Eh, właśnie o tym samym miałam Ci napisać
Takie same mam wrazenie co do uczucia glodu i sytości w moim przypadku. Mogłabym jeśc 24h na dobę, jesli będzie to powolne, to nawet nie czuję specjalnego przepełnienia... Ja nawet jak jestem najedzona to chcę jeść!!! Moja głowa tu chyba szwankuje, ja CAŁY czas musze się ograniczać, echh... Jakbym czytała siebie. Gdyby nie resztki zdrowego rozsądku i zakodowane w głowie- musisz być szczupła, jadłabym bez przerwy. Jedzenie absolutnie przestało być dla mnie przyjemnością. Od czasu kiedy wróciłam ze Szkocji jest coraz gorzej. Tam miałam pełną kontrolę nad tym co mam w lodówce, nie było w domu slodyczy, stać mnie było na to żeby jeść zgodnie z zasadami R. Teraz straciłam kontrolę nad tym co i jak jem. Nie potrafię zatrzymac się na jedym ciastku. Dziś mama piecze drożdżówke i niby mówię sobie, że zjem kawałek i na tym koniec, to w głębi wiem, że zakończy się to napadem. Wpadłam w błędne koło. Jeszcze ten cholerny nawrót depresji mnie wykańcza. Już starciłam jakikolwiek sens.

Czy istnieje jakiś sposób na zmniejszenie apetytu? Myślę, że w naszym przypadku, a napewno w moim to niestety nie kwestia apetytu...

Co do Twojej siostry- bądź przy niej, to chyba najlepsze, co możesz dla niej zrobić tej chwili. Wiem, jak ona może się czuć, moja mama jakieś 10 lat temu potrąciła dziewczynkę, nie ze swojej winy, koleżanka ją popchnęła, była zima, ślisko, i wleciała prosto pod kola... Na szczęście się nic nie stało. A w zeszłe wakacje to mnie potrącił samochód. Jak się okazało sprawczynią była babcia tamtej dziewczynki. Przypadek?
Masz racje, to jedyne co mogę dla niej zrobić.
Swoją droga niezła historia

Od siebie dodam, że widze 2 plusy przytycia. Wrócił mi okres, a od zmniejszenia ilości białka cera znacznie się poprawiła
I dzisiaj mój mały sukces- powstrzymałam napad... Pomyślałam sobie, że jutro są moje urodziny, nie chcę tego dnia psuć wyrzutami sumienia, chcę rodzinkę zaprosić na te lody i sama je zjeść. No i kolacja skończyła się na wieśniaku: połowa z 1/2 pomidora, cebulką, papryką, kawalkiem ogórka, do tego kromka razowca z szynką i ogórkiem, a druga połówka wieśniaka z 2 łyżeczkami dżemu i 2 garściami borówek.

Kurde, musze to powiedzieć, dzielna jestem

I kupiłam wreszcie upragnione nestle fitness z czekoladą- wreszcie jakieś słodkie platki :P
Gratuluję powstrzymania napadu No i WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Baw sie cudownie, urodziny ma się tylko raz w roku

Cytat:
Agatko trwaj przy siostrze bo ona no coz musi sie czuc okropnie

Cytat:
jejku, przykra historia nie powiem nic oryginalnego - musisz wspierać siostrę, utwierdzać ją w przekonaniu, ze to nie była jej wina. Trzymam kciuki, żeby z tą kobietą było wszystko ok, bo jak mówiły dziewczyny, najgorsze są wyrzuty sumienia, choć to nie była wina siostry. a z jej zdrowiem już lepiej?
Już nie chudnie, ale też nie przytyła (choć je baaaardzo dużo). Nie wiadomo czym było to spowodowane. Najprawdopodobniej nerwica. Fakt, ostatnie pół roku było dla niej bardzo nerwowe i sporo przeszła. Treaz doszedł ten cholerny wypadek i dlatego strasznie się o nią boję. Dziś po 18 będziemy wiedzieli jaki jest stan tej staruszki.

Asilos Magdalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-23, 11:55   #93
agness51
Zakorzenienie

Witajcie dziewczynki

Strasznie dużo piszecie,zaraz poczytam co tam u Was .

Enex - ciężko było Ci dostać się na medycynę ?

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
agness51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-23, 11:55   #94
juliaaa161190
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez star15 Pokaż wiadomość
oj, jadłam mało. wieczorami było mi zimno i siedziałam, odliczając tylko minuty do pójścia spać. choreee. i pomyśleć, że sama sobie robiłam taką krzywdę.. ;/ no cóż, człowiek się uczy na swoich błędach. a te płatki nazywają się chyba fitness style czy coś takiego. w foliowych torebkach, takie związywane wstążkami na górze- tyle pamiętam, bo już dawno ich nie jadłam. też wcinam owsiankę i innego śniadania sobie nie wyobrażam

kochana, masz rację.. będę powolutku dodawać kalorie i obserwować swój organizm. dam radę! dziękuję..
Dodawaj dodawaj Pomalutku to organizm nawet nie odczuje

Cytat:
Napisane przez FilifionkaB Pokaż wiadomość
oj wy wszystkie liczycie kalorie, ja nigdy tego nie robiłam....moze powinnam....
wiem bredze ale nie chudne a to mnie doprowadza do szewskiej pasji z jednej strony i dołuje z drugiej...
Wiesz ja nie liczyłam zbytnio będąc na R - jadłam tak żebym nie była głodna i powiem szczerze, że na początku nie spadała mi prawie waga, a później od razu mi tak poleciało, że z wagi ok.49 na ok.43 w przeciągu chyba miesiąca, wcześniej chyba z 2 czy 3 miesiące no może 2kg mi zleciało (od 51), a wcale tyle nie chciałam, co najwyżej 3kg ;/

Cytat:
Dzień dobry - od razu dobry news na początek - dostałam się na dziennikarstwo na SWPS! Już nie maturzystka, ale studentka!
Gratuluję! O jak ja bym chciała cieszyć się tak za rok

Maggie_90 Wszystkiego najlepszego

^Nothing suprises me any more.
juliaaa161190 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-23, 12:01   #95
enex
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agness51 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczynki

Strasznie dużo piszecie,zaraz poczytam co tam u Was .

Enex - ciężko było Ci dostać się na medycynę ?

Ja nie robiłam wstępnych, bo na niektóre kierunki się bierze ograniczona ilość ludzi bez musu robienia wstępnych. Na medycynie to było do przeciętnej 5,8 (czy 4,8...nigdy nie wiem czy najlepsza jest w licku u was 6ka czy 5ka)ze wszystkich świadect półrocznych plus maturalne z licka.

U mnie znowu szaroburo - powinnam połazić po sklepach, trzeba mi kupić żakiet i spodnie nowe na egzaminy, bo te stare to już total lipa obnoszone, buty na obcasie, buty na normalne chodzenie takie "miejskie", spodnie, bo noszę już od 5lat te same, jakieś koszulki, bo wszystko sprane i brzydkie a ja nie mam siły nawet nosa wysunąć z domu. Leje i leje, pogoda absolutnie do niczego...a ja nic tylko biję się z myślami coś zeżreć...
enex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-23, 12:16   #96
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez enex Pokaż wiadomość
Studentką zostaniesz aż będziesz zarejestrowana na wydziale i otrzymasz indeks, ale i tak gratki.
Enex

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-23, 12:39   #97
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Cytat:
Napisane przez juliaaa161190 Pokaż wiadomość
Dodawaj dodawaj Pomalutku to organizm nawet nie odczuje

Wiesz ja nie liczyłam zbytnio będąc na R - jadłam tak żebym nie była głodna i powiem szczerze, że na początku nie spadała mi prawie waga, a później od razu mi tak poleciało, że z wagi ok.49 na ok.43 w przeciągu chyba miesiąca, wcześniej chyba z 2 czy 3 miesiące no może 2kg mi zleciało (od 51), a wcale tyle nie chciałam, co najwyżej 3kg ;/

Gratuluję! O jak ja bym chciała cieszyć się tak za rok

Maggie_90 Wszystkiego najlepszego
Maggie_90

Wiecie dzisiajszy dzien jest calkiem fajny i nawet kupilam sobie 2 bluzki
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Życie jest do kitu i tyle.
Krytia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-23, 12:40   #98
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

Cytat:
Gratuluję

Cytat:
No...mi jest troche wstyd za to ze jedzenie/niejedzenie mna rządziłoAle nie pozwole juz na to

Gratulacje

Ciesz się, że z tym "wygrałaś" teraz nie musisz się borykać z takimi problemami jak my...:

Maggie_90 100 lat, 100 lat...najlepszego Kochana:przytul :

a u mnie dziś...hmm...nie wiem nie jest źle szukam tylko jakichś ćwiczeń na mięśnie ud może któraś zna jakieś fajne? bądź jakąś stronkę?

A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42

"Zapytałam dziecko niosące świeczkę:
- Skąd pochodzi to światło?
Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął.
- Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi.
JC"
kika171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-23, 12:41   #99
monochrome
Rozeznanie

Mało pracy dziś w pracy, co mi tam, powizażuję sobie. ;p

Cytat:
Napisane przez Asilos Magdalena Pokaż wiadomość
Ja też oddałabym wszystko!! Dziś czytałam chyba z 5 razy swoją historię, którą zamieściłam tu jak się pojawiłam na KZ i ryczałam jak bóbr. Wiem, że to katowanie się, działanie trochę masochistyczne, ale nic na to nie poradze. Bo nawet jeśli nie czytam to zawsze mam to w głowie i wraca codzień. A teraz jest coraz gorzej...

Kocham Cię

Masz rację, jak wyrzucam z siebie to co mnie mierzi to jest mi lżej. Mój problem polega na tym, że nie chce zbyt wiele pisać, bo mam wrażenie, że jest to odbierane jako chęć zwrócenia na siebie uwagi. Wiem, ze to tylko moja fanaberia, ale nic na to nie poradzę. Postaram się jakoś przełamać.

No co Ty - chęć zwrócenia na siebie uwagi? Każdy potrzebuje się wygadać! I tyle tutaj życzliwych duszyczek. Nie miej oporów.

To tak jak u mnie.
Ja już dawno zatraciłam poczucie sytości. Już nie wiem kiedy jestem głodna, kiedy najedzona. Mogłabym jeść bez przerwy i nie jest to przenośnia. To jest naprawdę koszmar!!

Dziś był naprawdę paskudny dzień. Ale nie chodzi o mnie, tylko o moją siostrę. Potrąciła samochodem starszą kobietę. Babka wyskoczyła jej na jezdnię. "Na szczęście" moja Ania nie jest niczemu winna, ale wyobrażacie sobie jaki to dramat. Babcia walczy teraz w szpitalu o życie. Ania jest na silnych lekach uspokajających. Boże jak ją dziś przytuliłam to cała drżała! Czuję to do tej pory. To straszne. Tak okropnie mi jej żal, ale nic nie mogę zrobić.
Koszmar!
Boże, to musiało być straszne, wyobrażam sobie, co przeżywa Twoja siostra i jak Ty się czujesz nie mogąc nic zdziałać, tylko czekać. Ech, ruch uliczny to niby codzienność, zwykły element krajobrazu, a takie to niebezpieczne, nieraz niewiele trzeba i ...
Oby wiadomości ze szpitala były pomyślne!
Trzymajcie się!

Cytat:
Napisane przez Maggie_90 Pokaż wiadomość
Od siebie dodam, że widze 2 plusy przytycia. Wrócił mi okres, a od zmniejszenia ilości białka cera znacznie się poprawiła
I dzisiaj mój mały sukces- powstrzymałam napad... Pomyślałam sobie, że jutro są moje urodziny, nie chcę tego dnia psuć wyrzutami sumienia, chcę rodzinkę zaprosić na te lody i sama je zjeść. No i kolacja skończyła się na wieśniaku: połowa z 1/2 pomidora, cebulką, papryką, kawalkiem ogórka, do tego kromka razowca z szynką i ogórkiem, a druga połówka wieśniaka z 2 łyżeczkami dżemu i 2 garściami borówek.

Kurde, musze to powiedzieć, dzielna jestem

I kupiłam wreszcie upragnione nestle fitness z czekoladą- wreszcie jakieś słodkie platki :P
Wszystkiego najleszego!!!
Naprawdę jesteś dzielna, oby tak dalej, samych sukcesów!

Cytat:
Napisane przez kika171 Pokaż wiadomość
ooo to ja bardzo chętnie dowiem sie killku rzeczy na ten temat, spadłaś mi z nieba
;D chętnie pomogę, uwielbiam gadać o tych studiach.

Cytat:
dziewczyny!

przeczytałam z grubsza Wasze wypowiedzi. wydajecie się tak sympatyczne i życzliwe, że zdecydowałam się tu napisać. od dłuższego czasu kręcę się po tym forum, czytam Wasze rozmowy na tematy ED, i zastanawiam się, czy ja jestem chora, czy nie.. naprawdę, szczerze powiedziawszy- nie wiem! chciałabym poznać Wasze opinie na ten temat..

otóż odchudzałam się, tak jak większość z Was- byłam przekonana, że zdrowo, a jednak teraz z perspektywy czasu widzę, że niekoniecznie tak zdrowo, jak myślałam. zaczęło się w grudniu 2007, gdy pielęgniarka powiedziała mi, że waga 64kg to przy moim wzroście [niecałe 163cm] trochę 'za ładnie'. ;] wzięłam się za siebie.. schudłam 14kg. [teraz ważę 50,5 w ubraniach.] wiecie- wtedy nie zdawałam sobie z tego sprawy, ale teraz wiem- to była GłODOWKA. może nie tak drastyczna jak niektórych dziewczyn typu jedno jabłko i pomidor dziennie, ale jadłam w granicach 1000kcal i do tego uprawiałam sport. to, jak to się odbiło na moim organizmie to tragedia- od końcówki stycznia nie mam okresu, cerę miałam fatalną, włosy z gęstych i lśniących zrobiły się dziwnie przesuszone i zupełnie nie do ułożenia, byłam wiecznie zmęczona, bez energii, nie miałam ochoty się z nikim spotykać, kładłam się wcześnie spać, w szkole siedziałam i odmierzałam czas, kiedy w końcu skończy się lekcja i będę mogła zjeść swoje jabłko przygotowane na konkretną przerwę. nie zwracałam uwagi na potrzeby swego organizmu- straszne. na szczęście w porę się opamiętałam, zaczęłam powoli wychodzić z diety, dodając po 100kcal tygodniowo i jojo mnie co prawda nie dopadło, ale.. [i tu jest najgorszy problem]- pomimo że teraz wyglądam znacznie lepiej, moje włosy znowu jako tako nabrały zdrowia, a cera wygląda przyzwoicie, to chyba zrujnowałam sobie nieco metabolizm. nie jest tak źle, jadam po 1900kcal dziennie i wtedy utrzymuję wagę, ale zdarzyło mi się kilka kompulsywnych napadów.. [2 w całym moim życiu.] i jeśli zjadłam tylko około 2700kcal, to już tyłam około kilograma.. na codzień nie jem słodyczy. ale jeśli zjadłam lody, to jakoś nie miałam po nich wyrzutów sumienia. ćwiczę, ruszam się, chodzę na siłownię, wyglądam zdrowo, ale mam już dość.. to męczarnia psychiczna. bo muszę jeść co 2godz. stałe posiłki, podliczać kalorie.. chciałabym już żyć normalnie. co mam robić? pomożecie? [nie chcę przytyć..]
Metabolizm jest do odratowania. Nie ma się co męczyć, warto stopniowo dodawać jedzonko, na początek może się zdarzyć przytycie, ale potem to zleci. Wola znormalnienia to podstawa. ^^ Uda Ci się!

Cytat:
Brawo, gratuluję! ^^

Cytat:
Napisane przez EwelkaaS Pokaż wiadomość

Dziękuję dziewczyny. Dziś jak spojrzałam w lustro, to lepiej to wszystko widzę .. ; )
I bdb. ^^
Stary 2008-07-23, 12:43   #100
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Maggie_90

no widzisz zawsze jak jest źle, pocieszam się, że na pewno kiedyś będę się z tego śmiać, a jutro już może być całkiem inaczej!

Stary 2008-07-23, 12:47   #101
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Cytat:
no widzisz zawsze jak jest źle, pocieszam się, że na pewno kiedyś będę się z tego śmiać, a jutro już może być całkiem inaczej!
Wiesz nawet stwierdzilam ze jestem troche ladna moze to dla tego ze kupilam bardziej dopasowane te bluzki a nie 2 rozmiary za duze. I jezeli nie bede miala okresu do wrzesnia to moze jeszcze troche przytyje wczoraj po tym co mi napisalas to kurcze spac nie moglam i caly czas myslalam.
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Stary 2008-07-23, 12:50   #102
Mercy
Zadomowienie

Cytat:
Maggie_90

No to super
Cytat:
Gratuluję

Ciesz się, że z tym "wygrałaś" teraz nie musisz się borykać z takimi problemami jak my...
No własnieAle wierze ze i wy sobie poradzicie

Cytat:
Otóz to
Stary 2008-07-23, 12:50   #103
monochrome
Rozeznanie

Cytat:
Wiesz nawet stwierdzilam ze jestem troche ladna moze to dla tego ze kupilam bardziej dopasowane te bluzki a nie 2 rozmiary za duze. I jezeli nie bede miala okresu do wrzesnia to moze jeszcze troche przytyje wczoraj po tym co mi napisalas to kurcze spac nie moglam i caly czas myslalam.
No bo jesteś ładna - i nie tylko "trochę".
Ja też jestem za tym, żebyś sobie poszalała z P-jedzonkiem i nie przejmowała się nim, dobrze że masz już lepszy humorek.
Stary 2008-07-23, 13:06   #104
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

Cytat:
Mało pracy dziś w pracy, co mi tam, powizażuję sobie. ;p

Boże, to musiało być straszne, wyobrażam sobie, co przeżywa Twoja siostra i jak Ty się czujesz nie mogąc nic zdziałać, tylko czekać. Ech, ruch uliczny to niby codzienność, zwykły element krajobrazu, a takie to niebezpieczne, nieraz niewiele trzeba i ...
Oby wiadomości ze szpitala były pomyślne!
Trzymajcie się!

Wszystkiego najleszego!!!
Naprawdę jesteś dzielna, oby tak dalej, samych sukcesów!

;D chętnie pomogę, uwielbiam gadać o tych studiach.

Metabolizm jest do odratowania. Nie ma się co męczyć, warto stopniowo dodawać jedzonko, na początek może się zdarzyć przytycie, ale potem to zleci. Wola znormalnienia to podstawa. ^^ Uda Ci się!

Brawo, gratuluję! ^^

I bdb. ^^
no więc na początek napisz mi gdzie studiujesz, czy jest ciężko, jak z tą historią jest i w ogóle czy warto tam iść?:

Cytat:
No to super

No własnieAle wierze ze i wy sobie poradzicie

Otóz to
ehh ale bywa ciężko... no, ale musimy dać radę

A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42

"Zapytałam dziecko niosące świeczkę:
- Skąd pochodzi to światło?
Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął.
- Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi.
JC"
kika171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-23, 13:36   #105
star15
Zakorzenienie

monochrome: dziękuję dzięki Wam wierzę w to tak samo. i nawet zaczynam lubić swoje ciało i patrzeć na nie obiektywnie. uff, zaczynam normalnieć.. może kiedyś uwolnię się w końcu od tych kalorii?

maggie_90:
wszystkiego najlepszego, Kochana! fajnie jest być dorosłą? już w końcu masz 18-tkę na karku!

juliaaa161190: no tak, przecież wcześniej też dodawałam powoli i nic mi nie było.

cieszę się, że mam z kim porozmawiać o swoim problemie. jesteście niezastąpione, dziewczyny.
star15 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-07-23, 13:38   #106
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:

nie chciałam za ostro tego napisać jesteś bardzo ładna, śliczna wręcz! jeszcze trochę ciałka, a będziesz ideałem serio taka sexy, szczuplutka, ale nie wychudzona w dopasowanych spodniach super

jak tam u Ciebie? zazdroszczę tej Słowenii u mnie pada i pada a ja się nudzę

Cytat:
No bo jesteś ładna - i nie tylko "trochę".
Ja też jestem za tym, żebyś sobie poszalała z P-jedzonkiem i nie przejmowała się nim, dobrze że masz już lepszy humorek.
dokładnie!

Stary 2008-07-23, 13:44   #107
star15
Zakorzenienie

a wiecie co? tak sobie siedzę teraz z kubkiem kawy w łapce i myślę, że nie chcę już liczyć tych kalorii.. chcę mieć z nimi spokój. męczę się.. ale nie ma innego sposobu, by nie przytyć i ich nie liczyć, prawda?
Stary 2008-07-23, 14:28   #108
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
a wiecie co? tak sobie siedzę teraz z kubkiem kawy w łapce i myślę, że nie chcę już liczyć tych kalorii.. chcę mieć z nimi spokój. męczę się.. ale nie ma innego sposobu, by nie przytyć i ich nie liczyć, prawda?
no nie ma, musisz się sama przełamać ale to przyjdzie z czasem, uwierz mi miałam taką barierę, że jak jadłam coś słodkiego, nie mogło to mieć wiecej niż 200 kcal. Rezygnowałam np. z mojego ulubionego kbw itp. ale jakoś się przełamałam - da się, uwierz

Stary 2008-07-23, 14:36   #109
star15
Zakorzenienie

Cytat:
no nie ma, musisz się sama przełamać ale to przyjdzie z czasem, uwierz mi miałam taką barierę, że jak jadłam coś słodkiego, nie mogło to mieć wiecej niż 200 kcal. Rezygnowałam np. z mojego ulubionego kbw itp. ale jakoś się przełamałam - da się, uwierz
i nie przytyłaś? jak to było z Tobą? drastycznie się odchudzałaś? jestem bardzo ciekawa jak wygląda Twoja historia, chętnie przeczytam.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-07-23, 14:54   #110
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

odchudzałam się z niedowagi :/ duuużo jadłam przed ed, ucięłam sporo, ale nie jadłam mniej niż 1000 kcal. Zaczęłam obsesyjnie dużo się ruszać, schudłam do 38kg przy wzroście 163 cm. ale jakos sama zrozumialam, co robię, praktycznie z dnia na dzień zwiększyłam ilość kcal, zdarzały sę gorsze dni, ale przytyłam, bo musiałam, dostałam okres (ktorego nie mialam 1,5 roku) i nawet podrosłam nadal jestem szczupła, w sumie po ed najwięcej ważyłam 48 kg, teraz nie wiem, ile jest, ale chodzę w tych samych ciuchach, więc... no i jem wszystko na co mam ochotę i już nie tyję tak wiec nie ma co bać się przytycia a jak przestałam się bać 200kcal słodyczy i podjadania po kolacji, też nie przytyłam wię c spokojjjjnie

Stary 2008-07-23, 15:02   #111
star15
Zakorzenienie

jejku, 38kg przy praktycznie moim wzroście?! to ja przy 50kg wyglądam dosyć drobno.. cieszę się, że się opamiętałaś. ja wyglądam w sam raz moim zdaniem i panicznie obawiam się przytycia.. ;p ale od dzisiaj jem wtedy, kiedy chcę i to, czego domaga się mój organizm. raz się żyje! może nie utyję. postaram się mieć dużo ruchu. a Ty jesz już zupełnie normalnie i nie masz problemów z przemianą materii?
Stary 2008-07-23, 15:18   #112
Mercy
Zadomowienie

Cytat:

ehh ale bywa ciężko... no, ale musimy dać radę

Cytat:
odchudzałam się z niedowagi :/ duuużo jadłam przed ed, ucięłam sporo, ale nie jadłam mniej niż 1000 kcal. Zaczęłam obsesyjnie dużo się ruszać, schudłam do 38kg przy wzroście 163 cm. ale jakos sama zrozumialam, co robię, praktycznie z dnia na dzień zwiększyłam ilość kcal, zdarzały sę gorsze dni, ale przytyłam, bo musiałam, dostałam okres (ktorego nie mialam 1,5 roku) i nawet podrosłam nadal jestem szczupła, w sumie po ed najwięcej ważyłam 48 kg, teraz nie wiem, ile jest, ale chodzę w tych samych ciuchach, więc... no i jem wszystko na co mam ochotę i już nie tyję tak wiec nie ma co bać się przytycia a jak przestałam się bać 200kcal słodyczy i podjadania po kolacji, też nie przytyłam wię c spokojjjjnie
Izuś my mamy szczęscie ze sie opamietałysmy- wielkie, najbardziej mnie serce boli wtedy jak widze ze ktoś sobie krzywde robi i nie chce uwierzyć ze to mu szkodzi i te wszystkie reklamy w tv-tak mi na nwerwy działają, srodki na odchudzanie i te modelki bo za kazdym razem juz sobie wyobrazam jak jakas dziewczyna zaczyna myslec;"a moze ja jestem za gruba' i zaczyna sie odchudzać....nie mogło by być tak ze ludzie by mogli jesc tyle zeby byli szczupli i nie chudli ani nie grubli, zeby się im zapalało czerwone swiatełko np. na nosie i mowiło ej juz wystarczy na dziś po zgrubniesz albo ej zjedz jeszcze cos bo to za mało...
Stary 2008-07-23, 15:28   #113
starlight
Raczkowanie

Cytat:
a ja mam jakieś 50kg/161 cm. Wiecie co? Wkurzam się gdy ktoś pisze że je normalnie a waży mniej ode mnie wiem wiem, przemiana materii itp.. ale taka moja głupia psychika a ja dziś zjadłam malego loda

starlight jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-23, 15:38   #114
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Cytat:

nie chciałam za ostro tego napisać jesteś bardzo ładna, śliczna wręcz! jeszcze trochę ciałka, a będziesz ideałem serio taka sexy, szczuplutka, ale nie wychudzona w dopasowanych spodniach super

jak tam u Ciebie? zazdroszczę tej Słowenii u mnie pada i pada a ja się nudzę
dokładnie!
Jak na złośc najpierw kiedy chodze po mieście to świeci słońce a jak chce iść pływać to się robi pochmurno ale ja już mam plan jutro pójde zamiast na miasto to pływać i będzie świecić słońce A jeszcze jade na cały dzieć do Wenecji.
A tak to teraz ok z rodzicami robimy maraton lodowy kupujemy pudło lodów i zjadamy je na 3 osobe niekiedy brat się dołączy. Zostały nam jeszcze 3 smaki(wiem że lody już troche teges ale przecież nie moge ich zawieźć. Mam nadzieje że u ciebie też dobrze ?

Cytat:
Też mam dość liczenia, narazie znów się przymierzam do nie liczenia.
Cytat:
Hmm ja przed słodkim to że na 100g nie mogło mieć ponad 400 kcal jak było 401 to nie brałam tak samo jogurt naturalny na 100g miał 47,9 ale zmeinili recepture i miał 53 to nie wzięłam już go potem (paranoja). Teraz jest ok.

Cytat:
Skoro podrosłaś to może ja też jakimś cudem podrosne. Izuś ty masz świetny metabolizm więsc te 2 jabłka po kolacji nic nie robią
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Stary 2008-07-23, 16:06   #115
star15
Zakorzenienie

Cytat:

Hmm ja przed słodkim to że na 100g nie mogło mieć ponad 400 kcal jak było 401 to nie brałam tak samo jogurt naturalny na 100g miał 47,9 ale zmeinili recepture i miał 53 to nie wzięłam już go potem (paranoja). Teraz jest ok.
dokładnie! ten bakomy, wiem o którym mówisz. ja miałam tak, że jak mama mi kupiła w sklepie naturalny danone, to się wkurzałam, bo mogła mi kupić ten bakomy, to takie 'marnotrawstwo kalorii', przecież mogłam zaoszczędzić te 10 czy 15 na jogurcie! Boże, jak teraz o tym myślę.. jakie to było psychiczne! :/ dzisiaj nie liczyłam kalorii. wcale. jem tyle, by nie być głodną i mam gdzieś pory posiłków- bo wcześniej jadłam co 2 godziny. czyżby małe zwycięstwo?
Stary 2008-07-23, 16:39   #116
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
jejku, 38kg przy praktycznie moim wzroście?! to ja przy 50kg wyglądam dosyć drobno.. cieszę się, że się opamiętałaś. ja wyglądam w sam raz moim zdaniem i panicznie obawiam się przytycia.. ;p ale od dzisiaj jem wtedy, kiedy chcę i to, czego domaga się mój organizm. raz się żyje! może nie utyję. postaram się mieć dużo ruchu. a Ty jesz już zupełnie normalnie i nie masz problemów z przemianą materii?
zupełnie normalnie, nie mam na początku miałam problemy żołądkowe jak zaczynałam jeść jak zwykły człowiek, ale teraz jest ok nie bój się, serio

Cytat:

Izuś my mamy szczęscie ze sie opamietałysmy- wielkie, najbardziej mnie serce boli wtedy jak widze ze ktoś sobie krzywde robi i nie chce uwierzyć ze to mu szkodzi i te wszystkie reklamy w tv-tak mi na nwerwy działają, srodki na odchudzanie i te modelki bo za kazdym razem juz sobie wyobrazam jak jakas dziewczyna zaczyna myslec;"a moze ja jestem za gruba' i zaczyna sie odchudzać....nie mogło by być tak ze ludzie by mogli jesc tyle zeby byli szczupli i nie chudli ani nie grubli, zeby się im zapalało czerwone swiatełko np. na nosie i mowiło ej juz wystarczy na dziś po zgrubniesz albo ej zjedz jeszcze cos bo to za mało...
racja

też nienawidzę tego typu reklam, nawet artykuły o tym, że Polacy są coraz grubsi mnie wkurzają i myślę 'o kurczę, a ja znów jem czekoladę' :P ale widok arcy szczupłych modelek itp. wszędzie, z każdej strony też potrafi nieźle zdołować...

Cytat:
Napisane przez starlight Pokaż wiadomość
a ja mam jakieś 50kg/161 cm. Wiecie co? Wkurzam się gdy ktoś pisze że je normalnie a waży mniej ode mnie wiem wiem, przemiana materii itp.. ale taka moja głupia psychika a ja dziś zjadłam malego loda
mnie też to irytuje, ale pamiętaj, waga wadze nierówna, możesz wyglądać szczuplej ode mnie

Cytat:
Jak na złośc najpierw kiedy chodze po mieście to świeci słońce a jak chce iść pływać to się robi pochmurno ale ja już mam plan jutro pójde zamiast na miasto to pływać i będzie świecić słońce A jeszcze jade na cały dzieć do Wenecji.
A tak to teraz ok z rodzicami robimy maraton lodowy kupujemy pudło lodów i zjadamy je na 3 osobe niekiedy brat się dołączy. Zostały nam jeszcze 3 smaki(wiem że lody już troche teges ale przecież nie moge ich zawieźć. Mam nadzieje że u ciebie też dobrze ?

Skoro podrosłaś to może ja też jakimś cudem podrosne. Izuś ty masz świetny metabolizm więsc te 2 jabłka po kolacji nic nie robią
ale super zazdroszczę tych lodów!!!!!!!!!!!!! nie 2 jabłka, tylko 4 Wenecja...

Stary 2008-07-23, 17:16   #117
monochrome
Rozeznanie

Cytat:
no więc na początek napisz mi gdzie studiujesz, czy jest ciężko, jak z tą historią jest i w ogóle czy warto tam iść?:
Ja uważam, że warto, to jest naprawdę konkretna, życiowa nauka. W wielu miejscach można się potem zatrudnić, nawet jak nie wyjdzie z aplikacją. I zawsze trudniej dać się oszukać czy wydudkać komuś. ;] No i to jest naprawdę ciekawe - wcale nie rycie kodeksów na pamięć, jak to społeczeństwo uważa. ;]

Studiuję na UJ. Na pierwszym roku mieliśmy obowiązek zaliczenia co najmniej jednego z trzech przedmiotów historycznoprawnych. Do wyboru - prawo rzymskie (ale w tym nie ma za bardzo historii ), powszechna historia prawa albo historia prawa i państwa polskigo. Toteż można właściwie wziąć tylko Rzym i przetrwać bez histy. ;p
A tak ogólnie to nie jest wcale ciężko, chyba że ktoś jest nadmiernie ambitny jak ja. ;] Gdybym trochę wyluzowała, to spokojnie i tak bym przechodzła z roku na rok, może bez stypendium, ale. W sesji trzeba przycisnąć, jak wszędzie, a w ciągu roku - laba. Wykłady i ćwiczenia nieobowiązkowe. Duża wolność z wyborem przedmiotów do zdawania. Super.

Cytat:

Ach, zazdroszczę Wenecji! ^^ I maratonów lodowych.

Cytat:
monochrome: dziękuję dzięki Wam wierzę w to tak samo. i nawet zaczynam lubić swoje ciało i patrzeć na nie obiektywnie. uff, zaczynam normalnieć.. może kiedyś uwolnię się w końcu od tych kalorii?
Cytat:
dokładnie! ten bakomy, wiem o którym mówisz. ja miałam tak, że jak mama mi kupiła w sklepie naturalny danone, to się wkurzałam, bo mogła mi kupić ten bakomy, to takie 'marnotrawstwo kalorii', przecież mogłam zaoszczędzić te 10 czy 15 na jogurcie! Boże, jak teraz o tym myślę.. jakie to było psychiczne! :/ dzisiaj nie liczyłam kalorii. wcale. jem tyle, by nie być głodną i mam gdzieś pory posiłków- bo wcześniej jadłam co 2 godziny. czyżby małe zwycięstwo?
Brawo! Jesteś na najlepszej drodze do uwolnienia się. ;D Ja już nie patrzę na kcal, ostatnio próbowałam policzyć czy jem wystarczająco dużo (bo jestem na P) i sprawiło mi to niemalże fizyczny ból. ;D I dopiero dziś spojrzałam, ile ma Kinder Bueno, kóre jem parę razy w tygodniu. Serio, nie interesowało mnie to w ogóle. To podejście daje mi wiele radochy. ;]
Stary 2008-07-23, 17:23   #118
Aralka
Zakorzenienie

GG do Aralka Send a message via Skype™ to Aralka

A ja się obawiam o swoją przemianę materii. Przecież jakbym teraz od razu zaczęła jeść 1600 to bym chyba przytyła???
Czym się przyspiesza przemianę materii?
Stary 2008-07-23, 17:29   #119
Mercy
Zadomowienie

Cytat:

racja

też nienawidzę tego typu reklam, nawet artykuły o tym, że Polacy są coraz grubsi mnie wkurzają i myślę 'o kurczę, a ja znów jem czekoladę' :P ale widok arcy szczupłych modelek itp. wszędzie, z każdej strony też potrafi nieźle zdołować...

no własnie, grunt to się nie dać
Cytat:
Napisane przez Aralka Pokaż wiadomość
A ja się obawiam o swoją przemianę materii. Przecież jakbym teraz od razu zaczęła jeść 1600 to bym chyba przytyła???
Czym się przyspiesza przemianę materii?
Cwiczeniami-np. interwały moze, no i 5 posiłkow dziennie, nie wiem co jeszcze..
Stary 2008-07-23, 17:29   #120
monochrome
Rozeznanie

Zaczyna się jeść normalnie, tyje się trochę (u mnie np. były to 2 kg, których nie widać wszak), a potem organizm się przyzwyczaja i się zrzuca. ;p Na pewno nie zaszkodzi też ruch (ale dla przyjemności!), picie odpowiednich ilości wody. Posiłki dobrze jak są mniejsze a częstsze.

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości