co robicie zawodowo? kim jesteście? :) - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2003-06-18, 09:46   #91
Helena
Zadomowienie

Re: co robicie zawodowo? kim jesteście? :) - do maja101

Serdecznie nie polecam KSAP-u. Po pierwsze wszyscy apolityczni urzędnicy w ministrestwach i głównych urzędach pańStwowych są totalnie polityczni (żadna włAdza nie chce mieć sztabu neutralnych fachowców, ale stado wiernych poddanych sług). Po drugie - jeśli skończysz KSAP, to i tak nie masz gwarancji dobrego zatrudnienia (układy partyjne biorą górę i promowani są absolwenci "polityczni"), poza tym - w KSAP-ie studiuje głównie narybek wszelkich partii politycznych z prawa i lewa - każda partia szkoli sobie "apolityczne" kadry i są raczej małe szanse, że dostaniesz się tam bez "protektorów"
Spójrz na ustawę o służbie cywilnej - w czasie głosowania jej w sejmie przeszła praktycznie jednogłośnie - była cichym porozumieniem wszystkich ugrupowań, jednych z największych kompromisów w III RP. Może nikt o tym nie mówi, ale jej konsekwencje sięgają głęboko w cały aparat administracyjny, czyli tak naprawdę w karuzelę kręcącą naszym życiem
Wiesz, sama pracuję teraz w KPRM, ponieważ nieźle płacą. Ale nie dostałabym tej pracy, gdybym nie była członkinią jednej z partii rządzących. Nie jestem urzędnikim służby cywilnej (bo musiałbym się "odpartyjnić"), jedynie jej pracownikiem. Trochę mi wstyd, że i ja poszłam takim "niechlubnym" schematem - ale szukałam bezskutecznie pół roku pracy jako nauczyciel języka polskiego i zwątpiłam, gdy zaproponowano mi 945 zł pensji
Staram się dobrze pracować, choć wiem, że gdy ten rząd wreszcie padnie, to będę musiałą znależć sobie inną pracę
POzdrawiam serdecznie
Helena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-06-18, 10:26   #92
admin
Gość

o recenzjach filmow i ksiazek...

Nie zrozumielismy sie do konca.

Dziewczyny pisza o forum, ktore zostalo wchloniete przez forum Plotkowe - a ja mialem na mysli dzial felietonow z recenzjami ksiazek i filmow Dzial z felietonami i artykulami, czyli tak jak mamy np. dzial w menu naglowka kazdej strony.

Bron Panie Boze nie mialem na mysli kolejnego oprogramowania do wystawiania recenzji filmowych, tak jak kosmetyk wszech czasow! To nie jest brane w ogole pod uwage.

p.s. A wena wroci, wloka jedna, na pewno wkrotce
p.s. 2: Mam nawet tytul dzialu: "Golym okiem"
Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-06-18, 10:57   #93
BabciaWeatherwax
Zakorzenienie

Re: co robicie zawodowo? kim jesteście? :)

To nie ja byłam Ewą... jestem kobietą...

Widzę, ze wszystcy sie rozpisują, głównie w tonie smętno-rozpaczliwym... Taki czasy... Moje też nie będzie weselsze, kto sie nie chce dołować, sio!

Byłam:
- siłaczką histeryczną na popegerowskiej wsi 40 km od miasta - przekonałam sie, ze piękny pełen posłannictwa zawód jest nie dla mnie
- sekretarką w prywatnej firmie z tzw. trudnym szefem - najlepsza szkoła dyplomacji
- sekretarką w TVP - nauczyłam sie orientować w szaleńczym chaosie - przydaje się na czacie
- tzw. człowiekiem-absolutnie-do-wszystkiego w kilkuosobowej filii TVP, zanim dosięgnęła mnie redukcja etatów
- właścicielem własnej firmy doradztwa finansowego, zanim dosiegła mnie recesja i wykończył ZUS
- agentem ubezpieczeniowym (niezbyt dobrym zresztą ), zanim nie zachorowała moja Mama.

Teraz jestem 24-godzinną opiekunką Mamy chorej na Alzheimera. Nie jest łatwo - w zeszłym roku Monsterro też stracił pracę i jedziemy na jego pracach zleconych - różnie z tym bywa... Szukam usilnie czegoś, co mogę robic zarobkowo w domu - przepisywanie, korekta, poszukiwania w internecie (mam dryg ) itp. ale na razie nic nie znalazłam... Uwielbiam internet, buszowanie po różnojezycznych stronach to moja pasja Mam trochę zdolności manualnych - głównie do robienia na drutach i szydełku teraz robie sobie śliczną bluzeczkę.

Z plusów - mam Monsterra , a w nim codzienne wsparcie, miłość i radość, dwa rozkoszne psiorki i dużo nadziei, że będzie lepiej

I wizaż, a na nim wielu kochanych przyjaciół

Jędrek ma...

Forum techniczne dla katalogu kosmetyków
BabciaWeatherwax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-06-18, 11:20   #94
asinka
Raczkowanie

Trochę mnie tu nie było i od razu natrafiłam na taki poważny temat. Kim jestem, co robię? I co tu napisać.. Może tak, 25 lat (właśiwie dopiero skończę w końcem lipca) w marcu obroniona praca magisterska "na ekonomii", obecnie na stanowisku dyrektora d/s zasobów ludzkich (nie lubię tego określenia, zdecydowanie wolę "personel"). Jestem zadeklarowaną humanistką, skończyłam studia ścisłe - konkretnie finanse, właściwie skończyłam je z przypadku bo moim wielkim marzeniem było prawo, złożyłam papiery jednak także na ekonomię bo też niby przyszłościowy kierunek a dostać się łatwiej. Na prawo się nie dostałam (ku mojej wielkiej rozpaczy), na ekonomię owszem. Pracowałam od pierwszego roku studiów, a właściwie od liceum bo właśnie w wieku 16 lat zostałam modelką (stąd min. moje wielkie umiłowanie do kosmetyków, wzażu itp.), wiedziałam jednak, że w tej dziedzinie kariery nie zrobię - tylko 170 cm wzrostu - poza tym interesowało mnie coś więcej niż tyko prezentowanie swojej urody (definitywnie skończyłam z tym rok temu), dzięki nawiązanym kontaktom zaczęłam przacować jako hostessa ale tylko na targach i można powiedzieć, że pewnego razu byłam odpowiednią osobą na odpowiednim miejscu i w odpowiednim czasie - dyrektorka handlowa z pewnej firmy, widząc jak radzę sobie z klientami zaproponowała mi pracę przedstawiciela handlowego. W tym momencie zaczęła się moja "kariera " zawodowa, ciężko było pogodzić studia z tak absorbującą pracą ale jakoś się udało. Praca bardzo mi się podobała wiedziałam jednak, że nie jest to zajęcie na długo i tak półtora roku temu podjęłam pracę jako referencina w obecnej firmie.Wielu znajomych klepało się w głowę, jak mogę się decydować na taką zmianę - kasa porównywalna ale bez służbowego samochodu i komórki, normowany czas pracy itp. Biurwość w pełnym tego słowa znaczeniu. ja sama nie byłam pewna czy dobrze robię, wiedziałam jednak, że muszę się wyrwać z zaklętego kręgu "kultury handlowej". Opłaciło się jednak i teraz mam stanowisko jakie mam. Praca mnie satysfakcjonuje, mogę się rozwijać, poszerzać horyzonty, wreszcie ludzie patrzą na mnie trochę inaczej niż "jak ładna to musi być głupia", ale może tylko mi się zdaje. szybkie rozpoczęcie pracy zawodowej pozbawilo mnie złudzeń, złudzeń, jakie mają jeszcze moję koleżanki , które startuję dopiro zawodowo. a prywatnie? Prywatnie jestem bardzo szczęśliwa, mam ukochanego Misiaczka (razem od trzech lat), właśnie przymierzamy się do wspólnego mieszkania choć bez ślubu. Mam wspaniałych rodziców i brata-przyjaciela. wiem, że mogę zawsze na nich liczyć i wiem, że ze wszystkim sobie w życiu poradzę bo jestem silna, byle tylko moi najbliżsi byli zdrowi i byli zawsze przy mnie. I tyko o to się modlę, reszta jest nieważna. A tak w ogóle to myślę, że jeszcze skończę to wymarzone prawo... Ufff.., ale się rozpisałam, dopiero teraz zauważyłam, w jaki słowotok wpadłam. Pozdrawiam wszystkie wizażanki a zwłasza Naczelną za to, że stworzyła takie miejsce.
asinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-06-18, 11:22   #95
Andziula
Raczkowanie

No to może teraz ja.
Mam 28 lat.Skończyłam socjologię zachowań ludzkich,ale już w trakcie studiów wiedziałam,że w zawodzie pracować nie będę.Etatowo związana jestem z teatrem,pracuję na stanowisku inspicjent-sufler i bardzo,ale to bardzo jestem ze swojej pracy zadowolona.Równocześnie od kilku lat zawodowo zajmuję się wizażem i stylizacją łapiąc się tu i ówdzie różych możliwości.Na wizaż trafiłam stosunkowo niedawno,bo kilka miesięcy temu-kiedy to miałam więcej czasu na poszperanie w komputerze,znalazłam stronkę i już nie mogę się z niej wyrwać.
To chiba tile.
Ja tam rozpisywać się nie potrafię.
Andziula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-06-18, 12:03   #96
AgnieszkaA
Raczkowanie

GG do AgnieszkaA

Właśnie wróciłam po 2 tygodniowym urlopiku i od razu nadrabiam zaległości w wizaz.pl

Kim jestem? 29-cio (od sierpnia licząc kobietą, która zastanawia się czasami jak to możliwe, że zwykłej dziewczynie "z prowincji" udało się utrzymać w stolicy, w dużych firmach informatycznych.
Pracuję od lat w branży informatycznej ale zdecydownie nie jestem INFORMATYKIEM. Raczej cała "oprawa" klientów i ofert - zwłaszcza w dziele zamówień publicznych.

Hobbistycznie jestem... wykładowca w prywatnej uczenlni, i muszę przyznać, że bardzo to lubię!! W ogole uwielbiam poznawac nowych ludzi, a przede wszystkim sluchac ich (to podobno udaje mi sie wyjatkowo) i uczyc sie.

Mimo duzego grona znajomych, kolegow, kolezanek i kilku sprawdzonych przyjaciol czasami czuje sie "sama". O stronie "sercowej" pisać nie będę, bo to na razie najsmutniejszy "dział".
Ale mam za to wspaniałą rodzinkę i cudnego psiaka. Niestety oni są daleko... ale od czego mamy telefony

Uwielbiam buszowanie po internecie, książki, dobre filmy i... wizaż Wprawdzie na razie bardziej amatorsko, ale coraz więcej się uczę i uczę... może kiedyś odważę się na stwierdzenie "profesjonalnie"
Bardzo się cieszę, że jest ta stronka i że Wy jesteście. A to wszystko dzieki Tobie Agnieszko!!
Nie martw się, że nie ogarniasz "finansów" - nie można być we wszystkim doskonałym! na pewno znajdziesz godnych zaufania współpracowników!

Buźka!!
Agnieszka A.
AgnieszkaA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-06-18, 12:32   #97
lola^
Raczkowanie

Teraz ja! Mam 19 lat i lada dzień składam dokumenty do WSF na kosmetologię. Wymarzyłam sobie zawód kosmetyczki i mam nadzieję że się nie rozczaruję. Teraz mieszkam w Opolu, od pażdziernika we Wrocławiu z moim ukochanym Michałem. Jesteśmy zes obą równo 33 misiące. I wierzę że tak będzie już do końca.
lola^ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2003-06-18, 13:05   #98
aggie
BAN stały

GG do aggie

Aggie, czyli Agnieszka Latek prawie 18 (no, jeszcze pol roczku ) Wlasnie dzis skonczylam 3. klase LO. Od zawsze mieszkam w Krosnie, niewielkim, ale cudnym miescie (50 tys) na Podkarpaciu. Uwielbiam jezyki- angielski niemiecki, z czym wiaze swoja przyszlosc. Kiedys zamierzam nauczyc sie hiszpanskiego i ukrainskiego --> tak sobie obiecalam ale odpiero gdy dostane sie na moje wymarzone studia W tej chwili jest to dla mnie najwazniejsze, robie wszystkoo co moge zeby sie udalo A zamierzam studiowac na ligwistyce stosowanej na UW. Nie mowie ze chce byc konkretnie tlumaczem czy nauczycielem (oczywiscie na pewno nie w panstwowej szkole), zycie pokaze. Mam jedynie nadzieje ze po wejsciu do UE bedzie latwiej z praca, sytuacja na rynku poprawi sie. Zreszta jak dla mnie to dosyc odlegly czas, w tej chwili mysle tyko i wylaczenie o studiach i juz sie boje To chyba nie jest normalne
Poza tym mam obecnie wakacje i sie bardzo ciesze na nie,zamierzam je maxymalnie wykorzystac
Mam bzika na punkcie zdrowego jedzonka, ale to chyba za sprawa moich rodzicow, od ktorych to przejelam
Uwielbiam wizaz i nie wyobrazam sobie mojego siedzenia na necie bez tej stronki !! Bez was wszystkich bo tak naprawde to kazdy jeden tworzy tu pewna atmosfere, ma wplyw na to co sie dzieje i wnosi do wizazu czesc siebie i to jest najfajniejsze.
Co wiecej, lubie imprezy, fajna muzyke adekwatna do mojego nastroju , lazenie po gorach, mocne thrillery i zabojcze komedie, a najbardziej to uwielbiam moje kochane sloneczko ktore swieci dla mnie kazdego dnia od ponad 2 latek i z ktorym jestem niesamowicie szczesliwa
Aha ostatnio coraz bardziej lubiem szport ruch jest super
To chyba bedzie tyle
I tak na marginesie to super watek mozna sie dowiedziec wiele o innych wizazankach i wizazanach
aggie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-06-18, 13:30   #99
Catherine
Raczkowanie

Coz, ja od dzis ma 34 lata, pracowalam jako wykladowca na UJ i to byla moja pasja. Obecnie przy mezu, zajmuje sie malo satysfakcjonujacymi "biurowymi historiami". Nie mamy dzieci. Zainteresowania - rozne rozniste.... Pozdrawiam, Cat
Catherine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-06-18, 13:46   #100
Bridget
Zakorzenienie

Witam,
jestem 27-letnią koszalinianką, pracuję w jednej z firm, zajmującej się ochroną mienia i jeszcze kilkoma innymi usługami...jestem tylko zwykłą "biurwą", bo przerzucam papierki w aministracji i mam "na głowie" transport firmowy.

Czekam na kogoś, kto witałby mnie po powrocie do domu...a ginekolog ciągle mi powtarza, żebym poważnie myślała o porodzie...łatwo powiedzieć....trudniej znaleźć kogoś odpowiedzialnego i chcącego mieć dziecko....

Jakoś ostatnio brak mi motywacji do czegokolwiek, no może tylko do "fruwania" na wizażu (oczywiście w pracy...ale ciiiicho sza.....ochrona jest wszędzie )
Spędzam tu dużo czasu...może za dużo...ale jak powiedziały to dziewczyny...wciąga...
Pozdrawiam wszystkich serdecznie
Aga Z i Zło - dobra robota

Bri

Bridget jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-06-18, 14:26   #101
pannaM
Rozeznanie

Też napisze coś od siebie, choć w moim życiu jeszcze nie przyżyłam nić naprawde ważnego

Mam prawie 16 lat (kończę w sierpniu). Jestem optymistką, ale wiem, że w życiu nic samo nie przychodzi.

W piątek kończę gimnazjum, moge sie pochwalić czeronym paskiem, z którego jestem bardzo dumna. Zamierzam kontynuować nauke w liceum, na kierunku lingwistycznym. Nie wiem jeszcze co chcę studiować w przyszłości, dlatego na razie stawiam na języki. Wiem tylko że chciałabym studiować w Krakowie, które jest miastem najpiękniejszym z wszystkich, ma swoj urok i przyciąga mnie .

Nie mam jeszcze sympatii. Wiem że jak spotkam tego kogoś będę wiedziała że to on. Na razie bawię się póki mogę a uważam że miłość sama przyjdzie, nie trzeba bardzo dokładnie szukać.

Mam zgrana paczkę kolegów i koleżanek, kilka przyjaciółek, takich prawdziwych, od serca, którym ufam, wierzę i wiem, że zawsze mi pomogą.

Mam kochających rodziców, którzy są wspaniali, choć jak kazdy czasami załażą mi za skóre . Ufają mi, a ja staram się robic wszystko tak żeby nie podważać tego zaufania.

Jestem dość szczęśliwą osóbką, ktorą czasami napada chandra (nie wiem czy dobrze napisałam)ale nie narzekam bo niestety są ludzie którzy mają gorzej i muszą z tym żyć.
pannaM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-06-18, 14:46   #102
lejka
Zakorzenienie

Oj, dwa razy sie wyslalo.
lejka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-06-18, 14:46   #103
lejka
Zakorzenienie

O, Magduś, a my mieliśmy dzisiaj zakończenie...

A ile miałaś punktów z egzaminu? Ja 91. A podobno w Waiwe było 160 osób, które miały 100...

Też a czewrnoy pasek! 5,28, a trzy osoby miały 5,43.
Stary 2003-06-18, 14:51   #104
ewazja
Raczkowanie

GG do ewazja

Ale fajny wątek!!! Witam wszystkich bardzo serdecznie!

W tym roku będę mieć 26 urodziny. Mam wspaniałego Męża i przecudownego psiaka-Plusia zwanego "Ufo". Mieszkam w Warszawie, pochodzę z Kielc.
Na własne życzenie w końcu zeszłego roku rzuciłam znienawidzoną pracę i poświęciłam się temu co naprawdę mnie interesuje. Jestem prawnikiem, a obecnie kończę pierwszy rok aplikacji sędziowskiej. Mam ogromne poczucie sprawiedliwości, co przy dzisiejszych realiach oczywiście częściej mi przeszkadza niż pomaga, ale się nie poddaję. Wierzę w ludzi, wierzę, że dobro i uczciwość istnieje i zawsze weźmie górę . Jestem osobą bardzo otwartą, tolerancyjną i optymistycznie nastawioną do świata.
Mam kilkoro sprawdzonych przyjaciół, do których zaliczają się również moi Rodzice, Mąż i inni najbliźsi, na których zawsze mogę liczyć.
Poza tym, jestem maniaczką wizażu i choruję, gdy dłuższy czas nie mogę z Wami klikać.
Ściskam i całuję mocno wszystkich !!!
ewazja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-06-18, 15:10   #105
xanka
Zadomowienie

GG do xanka

Ewazja, ja tez pochodze z Kielc ! gdzie mieszkalas zanim wyruszylas do stolicy ?
pozdrawiam
xanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2003-06-18, 15:25   #106
ewazja
Raczkowanie

GG do ewazja
Re: co robicie zawodowo? kim jesteście? :) xanka

Hej, hej!!! bardzo mi miło! mieszkałam na Czarnowie, niedaleko ul. Jagiellońskiej. Chodziłam do II LO na Śniadeckiego. A Ty? Pozdrawiam
ewazja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-06-18, 16:19   #107
sistar
Gość

A ja wpiszę się po środku
Właściwie nie wiem, czy powinnam tu pisać bo w chwili obecnej nie pracuję (nie licząc prac zleconych z kategorii księgowość).
Skończyłam informatykę (jestem tylko inżynierkiem, a że nie pracowałam w zawodzie to część wiadomości mi z główki wyleciała). Na magisterskie nie poszłam, bo na naszej półprywatnej uczelni czesne za miesiąc było takie, że bez pracy nie byłabym w stanie płacić, a finansowanie studiów przez rodziców (i związane z tym komentarze mojej mamy ) nieco mi się znudziły. Planowałam oczywiście pójść na studia za rok albo później, na razie nic z tego nie wyszło - ale nigdy nic nie wiadomo Planuję jakieś kursy przynajmniej, no i w końcu to nieszczęsne prawo jazdy trzeba zrobić
Interesuję się grafiką komputerową, pracowałam kiedyś robiąc różne folderki w jednej firmie - byłam zadowolona z tego co robię, jednak dobre czasy szybko się kończą na ogół, jakoś się to wszystko rozjechało, ale jakbym coś chciała robić, to właśnie to - Mgiełka, może się zgramy?

Jak na razie spędzam większość wolnego czasu przy komputerze, w sumie nie jest go dużo, bo mam dwie małe żaby w domu i jedną się zajmuje dzien cały (do drugiej przychodzi opiekunka).
Mąż pracuje jako informatyk, a ja mu zazdroszczę po cichu ;P
hmm co jeszcze... chodzę na aerobic, czytam książki (głównie kryminały), lubię Campari z sokiem pomarańczowym (to a propos drinków w temacie powyżej ), interesuję się psychologią, wizażem, winami, fotografią, czasem mam wrażenie, że interesuję się tyloma rzeczami naraz, że żadną nie interesuję się naprawdę porządnie Kiedyś grałam całkiem nieźle na keyboardzie, ale zaraz po ślubie zabrakło mi czasu i chęci, i teraz boję się nawet spróbować
To, czego nie umiem: nie jestem w stanie nauczyć się gry na gitarze (mimo wielokrotnych prób), robienia porządnie wyglądającego manicure, układania włosów w stopniu zadowalającym, i gotowania czegoś poza herbatą i jajecznicą.

Miło mi było o Was poczytać, piszcie dalej (bo nie widzę tu jeszcze paru znanych mi osób), a wszelkie propozycje współpracy związane z moimi umiejętnościami mile widziane A tak poważnie - jakby naprawdę się zorganizować i coś zorganizować to może coś fajnego by z tego wyszło ? stwórzmy firmę - Support Dla Wizażu Sp. z o.o.
(chociaż tak naprawdę mam wrażenie, że Wizaż to supportu nie potrzebuje... wszystko się tu kręci jak trzeba )

Ehh kończę, bo dzieci mi płaczą
Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-06-18, 16:24   #108
Hepi
Raczkowanie

Ja tez chce sie obnazyc !
Nazwano mnie Olą i urodzono 16 lat temu w Tychach, gdzie do tej pory mieszkam i się kształce .
Za 2 dni zakonczę swoja edukację w gimnazjum , pożegnam się ze wspaniałymi ludzmi, nauczycielami, kolorowymi murami mojej szkoły ... Przechodzę na kolejny etap , liceum , niestety jeszcze nie wiem które . Roztrzasam profil dzienniekarski bądź wykładowy Deutsch , jakos to będzie .
Cieszę sie kazdym dniem , wolne chwile poświecam swojej pasji - tancu, bądź nie mniej ciekawym znajomym , hyhy, uwielbiam tych ludzi i z kazdą wspólnie spedzoną chwila coraz bardziej się od nich uzalezniam .
Kocham rodziców , mojego cielaka i milke .

Wizaz po prostu ubóstwiam

Pozdrawiam
Hepi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-06-18, 16:46   #109
kitten
Przyczajenie

Lat - 32
Stan cywilny - mężatka od lat 10
dzieci - chłopiec lat 9 - więcej nie planuję
Wykształcenie - wyższe - magister politologii, specjalizacja europejska, studia podyplomowe - marketing i reklama + zarządzanie zasobami ludzkimi
Praca - od 5 lat w jednej firmie i czas na upragniony rozwód o ile mnie puszczą - nie lubię mojego szefa bo mnie molestuje, nie lubię mojej pracy bo się nie rozwijam i nie mam szans na awans, nie lubię też kilku koleżanej - a przede wszystkim jednej damesy z przerostami i drugiej, która za wszelką cenę chce mnie naśladować. Wstawanie do pracy kojarzy mi się z nudnościami i delirią nerwową. Przez mojego kochanego szefa nabawiłam się nerwicy żołądka.
W weekendy samozwańcza wizażystka z pełnym kufrem i głową z pomysłami
Pasje - turystyka zagraniczna, makijażowanie, wizażowanie bierne

KOCHAM WIZAŻ
kitten jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2003-06-18, 17:50   #110
alinab
Zadomowienie

Kim jestem?
Mam (prawie) 24 lata, jestem żoną i mamą 11 miesięcznego fantastycznego chłopczyka oraz towarzyszem zabaw i spacerów dwuletniej narwanej amstafki
Kończę studia, w przyszłym tygodniu mam obronę. Od kilku lat jestem nauczycielką jęz. niemieckiego i drobnym tłumaczem. Lubię swoje studia i pracę, choć żeby się o tym przekonać, próbowałam szczęścia na dwóch innych kierunkach, które nic nie miały wspólnego z moimi pasjami.
Podobnie jak Lejka i Hepi muszę pożegnać się z moimi koleżankami i kolegami, wspaniałymi ludźmi poznanymi na studiach Bardzo żałuję, póki trwały te studia czułam się bezpiecznie, a teraz znów trzeba będzie szukać czegoś nowego, zaklimatyzowac się w nowym otoczeniu... ALe może będzie jeszcze fajniej i ciekawiej?
alinab jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-06-18, 17:57   #111
sandra
Przyczajenie

czesc! rzucilam koszmarne studia na UJ i zdaje do Warszawy na prawo/politologie.mam stracha jak cholera,trzymajcie kciuki, kochane!

WIZAŻ na STRES!
sandra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-06-18, 17:58   #112
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba

no to teraz czas na rzabbę
Mam 28 lat. Z zawodu jestem technik ekonomista. 5 lat studiowałam prawo potem 1,5 roku zarzadzanie i marketing. Pierwszych studiów nie skończyłam z powodów zdrowotnych, drugich z finansowo-czasowych. Teraz zastanawiam się co dalej. Niestety u nas w Zielonej dziurze nie ma ciekawych kierunków.
Mam dość pracy dla kogoś więc prowadzę własną firmę - mam pracownię sztuki użytkowej. Na razie się rozkręca - ze względu na ogólną sytuację gospodarczą, bardzo powoli. Nie tracę jednak nadziei, że będzie lepiej.
Od 3 i pół roku jestem konsultantką Avonu, od 3 lat kosmetyczką przyboczną. Niestety firma działa mi mocno na nerwy, a zwłaszcza niektóre osoby, które w niej pracują. Dawno bym zrezygnowała, gdyby nie to, że pasują mi ich kosmetyki i kocham robić makijaże. No i bardzo lubię swoje klientki, których przeciez nie zostawie na pastwę jakiejś "konsultantki" - wciskaczki
A prywatnie - od ponad 10 lat jestem z facetem, którego bardzo kocham. Przeżywamy różne wzloty i upadki, jak każda para. Dzieci na razie nie mamy, małżeństwa nie planujemy. Jest dobrze tak jak jest
I kocham wizaż Jest dla mnie odskocznią od problemów, których mi nie brakuje. Jest moim azylem, gdzie się czuję dobrze i bezpiecznie. Jest miejscem gdzie się czuję lepiej niż w rodzinie, bo jest tu tyle ciepłych i serdecznych osób a także kilka złośliwych i jadowitych żeby nie było nudno. Na wizażu odzyskuję spokój i pogodę ducha i ładuję swoje bateryjki. Szczerze powiem, ze nie wiem, co by się ze mną teraz działo, gdyby nie Wy
wszystkim i dla szefowej
Peliczaple stały smutcholijne
I zbłąkinie rykoświstąkały.
10 PŻ
Rzabba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-06-18, 18:04   #113
DominikaS
Zadomowienie

Mam 28 lat, mieszkam w Krakowie. Skończyłam studia ogrodnicze, w między czasie postudiowałam trochę (ponad dwa lata) na socjologii na UJ, skończyłam kilka kursów (modelek - to najwcześniej, jeszcze w liceum, księgowości, podstaw informatyki i pewnie jeszcze kilka, ale nawet nie pamiętam jakie ) To wszystko to było właściwie nic - strata czasu:-( - chociaż nie żałuje, bo nauczyłam się wiele, nieprzydatnych co prawda ale ciekawych rzeczy
Dopiero niedawno - dwa lata temu zrobiłam cos dla siebie - tamto wszystko to było dla rodziców - skończyłam "szkołę" makijażu Jestem też właściwie w trakcie kursu wizażu, ale zupełnie mnie to nie interesuje i chyba resztę zajęć sobie podaruję
Jak zdawałam maturę, bardzo chciałam się kształcić w kierunku kosmetycznym, ale nie było wtedy wyższych studiów o tym profilu... Miałam pomysł studiowania fizyki ale na szczęście szybko mi przeszło. Ogrodnictwo było dość blisko kosmetyki - przynajmniej w mojej wyobraźni - miałam się uczyć tam chemii, biochemii, zielarstwa, a potem założyć "fabrykę młodości" albo tworzyć nowe formuły kosmetyków... Zamiast tego nauczyłam się (no, prawie) jeździć na traktorze, dowiedziałam się, że pomidor to owoc a wczesne ziemniaki to warzywa (w przeciwieństwie do późnych - to już roślina okopowa - rolnicza nie ogrodnicza ) Zamiast zwiedzać fabryki kosmetyków, oglądałam zaorane pola i procesy produkcji pieczarek
Ale pozostało mi zainteresowanie kosmetykami i wszelkimi sprawami z nią związanymi.
Naprawdę moją pasją był makijaż. Zawsze, odkąd pamiętam, tworzyłam malunki na twarzach - najpierw kosmetykami mamy na sobie, później już swoimi, na buziach koleżanek
O makijażu czytam, oglądam różne programy, wycinam zdjęcia z gazet, przyglądam się twarzom na ulicy.
Szczególnie interesuje mnie historia makijażu i jako rozwinięcie historia ubiorów - zdołałam już zebrać niezłą kolekcję książek na te tematy.
Przez całe długie studia pracowałam, w sklepach, kawiarni, przy ankietach, w kadrach, jako sekretarka... Ech, to były wspaniałe czasy - zarabiałam dużo, miałam na utrzymaniu tylko siebie i zawsze mogłam wybrać tusz do rzęs zamiast kawałka cielęciny))
Teraz mam męża i 4 letniego synka i raczej wybieram cielęcinkę
Wizaz.pl znalazłam szukając jakichkolwiek stron o makijażu - dawno temu nie było ich wiele, a "wizaz" wyskakiwał za każdym razem, gdy do wyszukiwarki wpisywałam jakieś słowo związane z kosmetyką Podczas buszowania w sieci zawsze siedziałam na pustym czacie i czekałam na "obiecaną" kosmetyczkę (było napisane żeby czekać ). Później chciałam poczytać forum, a że nikt prawie nie pisał na nie to musiałam sama coś napisać żeby potem to przeczytać Zawsze otrzymywałam odpowiedzi od Zło i Agnieszki
Nie pracuję na stałe poza domem, (jeśli nie liczyć zleceń), ale uważam, że to i tak ciężka praca, więc wcale mi się nie spieszy do drugiego etatu Zresztą obawiam się, że jak poszłabym do pracy, to nie dość, że byłabym nieszczęśliwa (nikt nie zatrudnia makijażysty na etat) robiąc coś, czego nie lubię, to jeszcze w dodatku nie miałabym czasu na czytanie książek (życie straciłoby dla mnie smak) - to moja druga pasja - a właściwie to nałóg (kosztowny i czasochłonny zresztą).
Jestem zbieraczem - to moje hobby Zbieram wszystko, co się może przydać, czyli nie robię wyjątków poczynając od ubrań, śrubek, drucików, koralików, biżuterii, guzików, kolorowych nitek, gałązek, pachnących mydełek, przez milion innych rzeczy, a kończąc na okularach, spinaczach, papierach (nawet tych mniejszych), czapkach, kapeluszach, wachlarzach...
Kolekcjonuję (znaczy zbieram nieprzypadkowo ) butelki po perfumach i na perfumy i książki.
Jestem bardzo towarzyskim samotnikiem Mam szerokie grono znajomych i kilkoro przyjaciół, ale zdarza mi się często wyłączyć na parę dni z życia i przebywać tylko ze sobą ( w miarę możliwości oczywiście) - uwielbiam to. Właściwie to już dawno nie miałam takiej przyjemności - nawet jeśli synek jest u moich rodziców to i tak nad głowa sterczy mi mąż (nad głową to znaczy w domu )... I chyba właśnie w ramach "samotnikowania" zrobiłam się okropnym śpiochem - tylko jak śpię mogę pobyć sobie sama Z drugiej strony jestem Nocną Marą i chęć snu walczy we mnie codziennie z poczuciem straty nocy - a tyle można w nocy zrobić!
Nie mam jeszcze wybitnych osiągnięć w dziedzinie makijażu, ale ciągle mam nadzieję, że znajdę kogoś, dla kogo będę chciała malować... Lubię pracować "prywatnie”, ale w takich zwykłych makijażach jest jak dla mnie za mało "wizji" Staram się dużo ćwiczyć i podnosić ciągle swoje kwalifikacje, szlifować technikę a teczka z fantazyjnymi projektami makijaży puchnie... Jak tylko mam czas i pieniądze to staram się realizować moje projekty - zapraszam wtedy koleżanki i robimy wielkie malowanie, potem przychodzi zaprzyjaźniony fotograf (niestety nie darmowy ) i robi dokumentacje. Nie jest tego na razie wiele, ale nie tracę nadziei, że wygram w końcu w totka, zatrudnię opiekunko-kucharko-sprzątaczkę, która będzie do tego świetnym fotografem i wtedy codziennie będę malowała i malowała)) A w przerwach będę podróżowała. Ale nawet, jeśli nie wygram miliarda w środę ani w sobotę to i tak pojadę na wyspy na Morzu Karaibskim, na Hawaje, koleją transsyberyjską do Mongolii a stamtąd do Chin, do Nowej Zelandii i Indonezji
DominikaS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-06-18, 18:10   #114
AgnieszkaS
Raczkowanie

Re: co robicie zawodowo? kim jesteście? :) do Złośliwca

xanka napisał(a):
> hm... o ile pamiec mnie nie zawodzi to to bylo "Co w Duszy gra" i szczerze powiedziawszy nawet nie wiem kiedy zniknelo...

Fakt, "Co w duszy gra". Ale zniknęło tak dawno, ze nawet tytuł zapomniałam ;(
Szkoda, że zniknęło, bo odsłaniało tyle pięknych stron duszyczek Wizażanek. I Durrella dzięki temu odkryłam

Dlatego recenzjom absolutnie wszystkiego, co jak mówi Dominika da się obejrzeć czy przeczytać mówię stanowcze TAK Mogę nawet coś skrobnąć
AgnieszkaS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-06-18, 18:16   #115
BabciaWeatherwax
Zakorzenienie

AgnieszkaS napisał(a):
I Durrella dzięki temu odkryłam
>
A Geralda Durella czy jego brata Lawrenca Durella? Bo ja kocham "Moje ptaki, zwierzaki i krewni" i "Moja rodzina i inne zwierzęta"

Też popieram pomysł

Jędrek ma...

Forum techniczne dla katalogu kosmetyków
BabciaWeatherwax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-06-18, 19:36   #116
systematica
Wtajemniczenie

BabciaWeatherwax napisał(a):
> AgnieszkaS napisał(a):
> I Durrella dzięki temu odkryłam
> >
> A Geralda Durella czy jego brata Lawrenca Durella? Bo ja kocham "Moje ptaki, zwierzaki i krewni" i "Moja rodzina i inne zwierzęta"
>
> Też popieram pomysł
>
>

Hej Buńku przyznaję się do aktywnej promocji Kwartetu Aleksandryjskiego w tamtym wątku ale w/w produkcje młodszego braciszka uwielbiam również - poprawiaja humor n-i-e-z-a-w-o-d-n-i-e
Stary 2003-06-18, 19:56   #117
Nutka
Nutka nie gryzie!

ja to zawsze urywam się jak z choinki..spóźniona..
Mieszkam w Opolu, jestem mamą 10 letniej córy,która jest na etapie "wszystko wiem lepiej" i to ona daje mi "kopa" do dalszego zycia, bo tak na co dzień jakoś nie specjalnie mi się wiedzie..
Pracuję w b.dużej firmie jako sekretarka- w zasadzie to lubię swoja pracę, ale czasami po prostu brakuje mi już cierpliwości i dyplomacji do marudzenia mojego szefa ,który tak w ogole jest fantastycznym czlowiekiem i bardzo OK
2 lata temu skończyłam studia (jako mama zaoczne ale za to z wynikiem b.dobrym), miesiąc temu mnie doceniono i dostałam naprawdę potężną podwyżkę.
Obecnie od 3 lat intensywnie szlifuję j.angielski który pokochałam a że jest on mi niezbędny nie tylko do pracy, ale rózwnież do porozumiewania się z moimi licznymi przyjaciółmi na świecie, mam motywację.
Kocham Grecję i od lat bywam tam u moich przyjaciół (psiapsiółka wyszła za Greka)) tam czuję się jak w niebie ,chłonę Grecję każdą cząstką mojego ciała nawet poznalam troszeczkę język grecki...
To chyba tyle Wszystkich Buziam Mocno!!!!!!!!!!!
Nutka

_________________________ _________________________ _
_________________________ _________________________ _

WYSZUKIWARKA nie gryzie

Nutka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-06-18, 20:44   #118
AgaZ
Przyjaciółka Wizaz.pl

Mogłam sobie teraz znowu spokojnie poczytać ten wątek i powiem, że jestem pod ogroooomnym wrażeniem. To wspaniałe tak dowiedzieć się o tym czym się zajmujecie na co dzień, jakie macie kłopoty i jakie marzenia.

O ludzie jaka jestem dumna, że takie wspaniałe kobiety i dwa rodzynki wchodzą na tę stronę i czerpiecie z niej jakąś radość No i te przyjaźnie, znajomości, wzajemna pomoc, po prostu brak słów.

Catherine Wszystkiego Najlepszego i cieszę się ogromnie, że jesteś tutaj z nami

Sistar ja też uwielbiam Campari z sokiem pomarańczowym

Droga Buniu, tak mi strasznie przykro z powodu Twojej mamy Nawet nie wiem jak to wyrazić słowami.

Cmoczki i czekam niecierpliwie na kolejne wpisy

AgaZ
bardzo Was proszę piszcie w sprawie wszystkich zgłoszeń i problemów do Aniołka Tasmańskiego. Aniołek jest THE BEST. Ja już nie pracuję w wizażu od czerwca 2014. Bardzo mi przykro, ale już nie mogę odpowiadać na Wasze prośby
AgaZ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-06-18, 20:49   #119
lejka
Zakorzenienie

Szefowo to MY dziękujemy! Bez Ciebie by nie było wizazu i co ja bym teraz robiła? W życiu bym buni ni Olki, ani Pal, ani Szpilki nie poznała... Nie wiedziałabym, że ziaja ma firmowy sklep, ani że mozna dostać próbki przez pocztę. Nie wzięłabym udziału w tysiącu ciekawych dyskusji, nie miałabym z kim podzielić się dołem spowodowanym miłosnymi wzlotami i upadkami...

A tak przy okazji, to dzisiaj jak składałam podziekowania naszej babce od polskietgo, to życzyła mi... Żebym sobie wreszcie znalazła warttościowego chłopaka! Co za kobieta, skąd ona tyle wie? Nie chciałam jej mówić, że chyba już znalazłam...

No i mamy WAKACJE i co teraz będzie? WIZAZ 24 H NA D!!!!!!!
Stary 2003-06-18, 20:56   #120
palomino
Zakorzenienie

lejka napisał(a):
> No i mamy WAKACJE i co teraz będzie? WIZAZ 24 H NA D!!!!!!!

Redakcjo - szykuj posiłki

koncząc costam, dobra - nie gadam skladnie - lepiej juz sprawdze jak moje lożko zmienilo sie od ostatniego razu hyhy

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości