![]() |
#91 |
Raczkowanie
|
Dot.: zbieramy nakrętki!! i pomagamy dzieciom !!
Witam wszystkich serdecznie
Cieszę się, że akcja zbierania zakrętek dużej grupie osób przypadła do gustu. Informuję, że akcja w Krakowie jest nadal aktualna. Wszelkie informacje można znaleźć na stronie: www.zakretki.org Ale na tym nie koniec. Coraz więcej osób zgłasza się do mnie i prosi o pomoc w zbieraniu zakrętek dla ich pociech. Dlatego od października akcja rusza pełną parą. Akcja przyjmie skalę Ogólnopolską. Systematycznie będą się włączać poszczególne miasta Polski, które będą koordynowały akcję na swoich terenach. już wkrótce na stronie zostaną umieszczone wszelkie informacje o akcji Ogólnopolskiej. Bądźcie czujni ![]() Pozdrawiam -- Marrjel |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Zadomowienie
|
to moja mama zbiera od roku, a ja nie wiedzialam do tej pory po co mi kuchnie zasmieca, a sama sie bulwersuje jak ja segreguje smieci, ze jej pety w kuchni przeszkadzaja....
ech... a sa jakies miejsca w duzych miastach, gdzie mozna te nakretki zwozic?
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
up
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
Oj
![]() ![]() Edytowane przez Wroclovianka Czas edycji: 2009-08-24 o 18:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Raczkowanie
|
Na wstępie zaznaczam, że to bardzo ładnie, że chcecie pomóc, nie mam nic przeciwko temu, nie podżegam do zaprzestania akcji, ale :
http://atrapa.net/legendy/zbiorkasmieci.htm?page=4 dziękuję. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Raczkowanie
|
Witam!
Informuję, że akcja www.zakrętki.org trwa nadal. Co do teksu, który zamieścił Olgii - fakt, niektóre akcje wzbudzają jakieś podejrzenia, ale mogę potwierdzić, że nasza akcja jest prawdziwa i posiadamy wszystkie dokumenty, które mogą poświadczyć ją. Jeśli chodzi o miasto Łódź - najbliższy punkt oddawania zakrętek byłby w Warszawie bądź Poznaniu. Tam też Uczelnie, które współpracują z nami będą przyjmować korki. Szczegóły już niedługo na stronie www.zakretki.org Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Zadomowienie
|
do kiedy ta akcja jest aktualna? i strona nie działa
![]()
![]() |
#98 |
Raczkowanie
|
Ja wraz z koleżankami z pracy równiez zbieramy nakrętki juz od kilku miesięcy i nazbierało sie tego już kilka reklamówek.
![]() |
#99 |
Raczkowanie
|
no ja też mam mnóstwo zakrętek, tylko mieszkam w okolicach Szczecina - Koszalina, gdzie mogę te zakrętki oddać?
![]() |
#100 |
Rozeznanie
|
Okolice Słupska gdzie mogą oddać nakrętki? Zbieram od roku
![]() W tamtym roku rzetelnie zbierałam i oddałam w Gdańsku, ale nie będę specjalnie jechać 150 km żeby oddać nakrętki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
|
Przecież to coś w stylu kodów kreskowych.
Spójrzcie na link www.zakretki.org - przeciez to adres hurtowni, a nie jakiejs akcji humanitarnej. Lepiej wyślijcie 8 zł bezpośrednio na rachunek bankowy prawdziwej fundacji, niż opłacajcie paczkę na poczcie. Wiekszy pożytek.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
a gdzie we Wrocławiu można oddać nakrętki? Bo u mnie w domu strasznie dużo tego idzie, więc jak może się przydać to czemu nie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Raczkowanie
|
Jeśli już to http://zakretki.info
http://blog.pomagaj.info/2009/05/27/...k-gdzie-i-jak/ tutaj można poczytać o akcjach w różnych miastach. Z tego co wiem ok. 450 kg nakrętek starcza na wózek inwalidzki dla dziecka. Dużo, ale naprawdę nic nas to nie kosztuje.
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
W czasie sezonu przy okazji prowadzenia nadmorskiego punktu gastronomicznego uzbieralismy jakies 400 kg nakretek. Niestety nikt nie chce ich od nas.... Prosze o pomoc, jeśli wiece kto chce nakretni, podam numer tel. na prv. Żal tego wszystkiego wyrzucic na smietnik, korki do odebrania w Świnoujściu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Przyczajenie
|
Witam!
Czy moglibyście udzielić mi informacji jak zorganizować taką zbiórkę nakrętek? Mam chorą koleżankę która cierpi na stopniowy zanik mózgu.Ostatnio jej stan się pogorszył i potrzebna jest chemioterapia, taka jaka jest podawana przy białaczkach , a NFZ nie chce refundować chemii , bo nie cierpi na białaczkę. Koszt takiego leczenia wynosi miesięcznie ok. 3 tys. zł., a jej rodziców na to nie stać, a to jest jedyny ratunek dla niej.Chciałabym zorganizować taką akcję dla niej lecz nie wiem jak bym miała to zrobić. Może ktoś z Was wie czy trzeba to zrobić przez jakąś organizację, czy na własną rękę? I gdzie w Szczecinie mogłabym znaleźć kogoś kto skupowałby nakrętki? Bardzo proszę o pomoc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Zadomowienie
|
też zbieram nakretki choc nie wiem dla kogo wiem tylko tyle ze na wozek inwalidzki -zakretki oddaje kolezance a ona nie wiem co robi dalej
![]()
![]() |
#107 |
Raczkowanie
|
Witam
Jeśli chodzi o zbieranie zakrętek to strona zakretki.org została wykupiona przez jakąś firmę bo nam skończył się transfer. Aktualne informacje o akcji można uzyskać na stronie www.zakretki.info . Koordynują to Studencji Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie. Co do innych miast - jest problem. Jako były Koordynator tej akcji chciałam utworzyć akcje ogólnopolską - ale niestety mimo wcześniejszych deklaracji ze stron Uczelni - akcji na taką skalę nie będzie. Nie wiadomo dlaczego ludzie się wycofali. Ale no cóż - mój następca na pewno coś wymyśli i ludzie z całej Polski będą mogli oddawać nakrętki. Jeśli ktoś ma jakieś pytania - proszę kontaktować się z Koordynatorem. Proszę Was tylko - nie zadawajcie pytań w stylu: czy akcja jest aktualna, czy zbieramy na terenie jakiegoś miasta, gdzie macie przesyłać - TO WSZYSTKO JEST NA STRONIE. Dziennie dostajemy po kilkaset wiadomości i czasami trudno jest odpisywać na wszytskie. Liczymy na zrozumienie. Pozdrawiam i zachęcam do przyłączania się do akcji. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Przyczajenie
|
Witam serdecznie
Właśnie ruszyła akcja zbiórki plastikowych nakrętek w Toruniu, Chełmży i okolicach. Celem naszej akcji jest zebranie pieniędzy na obóz rehabilitacyjny dla nieuleczalnie chorego Natanka. Wszystkie szczegóły dotyczące akcji oraz aktualna lista miejsc zbiórki zakrętek znajdują się na stronie http://akcja-nakretka.socjum.pl/. Zachęcamy do zbierania plastikowych zakrętek. Zapraszamy do kontaktowania się z nami: akcja.nakretka@gmail.com - wszelkie sugestie, pomysły są mile widziane. Zapraszamy do akcji - pomóżmy Natankowi cieszyć się życiem. RAZEM możemy WIĘCEJ!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam! Czy ktoś nadal zbiera te nakrętki i kartoniki (papierki, co jest na nich zawieszona herbata) od herbaty "Lipton"? W mojej miejscowości zbieramy na wózki inwalidzkie dla niepełnosprawnych dzieci. Czy ktoś chce się przyłączyć? Proszę o kontakt poprzez e-mail: mojanakretka@wp.pl Proszę nie wysyłać PW, gdyż konto zostało założone na potrzeby tej odpowiedzi, a ten temat.
Pozdrawiam Edytowane przez jedynychlopak Czas edycji: 2009-11-18 o 23:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Przyczajenie
|
Jeżeli nadal zbieracie zakrętki i nie macie celu na kogo je przeznaczyć to bardzo proszę o informację poda adresem sono@podaruj-zycie.com.pl.
Lub na forum Klaudusi Kaliszewskiej http://www.podaruj-zycie.com.pl/foru...php?board=73.0 Zbieramy dal niej zakrętki ![]() www.podaruj-zycie.com.pl |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Przyczajenie
|
Ja mam sporo nakrętek zbierałam je dla koleżanki która miała je przekazać dalej jednak okazalo się później że ona nie jest zainteresowana tym dalej więc zostałam z reklamówkami nakrętek Jeśli jest ktoś zainteresowany to mogę je przesłać Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
a ja mam takie pytanie... czy np. takie nakrętki po maśle czekoladowym się nadają? takie duże białe plastikowe.. ?
![]() |
![]() |
#113 |
Raczkowanie
|
U nas możesz je oddawać - tylko pozbądź się tej tekturki w środku. www.zakretki.info
Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Zakorzenienie
|
Mam pytanie. Jeżeli w Warszawie nie ma koordynatora tej akcji, to mam po prostu poczekać aż się znajdzie, czy mogę sama gdzieś odesłać? bo się trochę pogubiłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Raczkowanie
|
W Wawie nikt nie wykazał zainteresowania by zostać koordynatorem akcji. Możesz - jeśli masz możliwośc - odesłać nakrętki pod adres Uczelni w Krk. Koniecznie napisz na paczce swoje dane.
Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Raczkowanie
|
W Warszawie też zbieramy w różnych punktach.
![]() |
#117 |
Przyczajenie
|
oto kolejna akcja ; )
http://slask.naszemiasto.pl/wydarzenia/986357.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Wtajemniczenie
|
Ja też zbieram te nakrętki, kiedyś dla dziecka w moim mieście, a teraz zawozimy do Gdańska. Pamiętam też akcję Oribtek i Liptona, ale teraz po przeczytaniu wiadomości z atrapy, to nie wiem, gdzie one właściwie trafiły. Nakrętek uzbieraliśmy wspólnie już chyba z 50 kg
![]() ![]()
![]() |
#119 |
Zakorzenienie
|
W Raciborzu tez zbierają nakrętki w szkole mojej siostry
![]() ![]()
![]() |
#120 |
Zadomowienie
|
witam serdecznie wszystkie zbieraczki
![]() dziewczyny, czy któraś ma wiedzę na temat czy gdzieś we Wrocławiu ktoś zbiera nakrętki? kiedyś rodziców mała sąsiadka zbierała do przedszkola, ale poszła do szkoły i się skończyło - a Tatusiek dalej zbiera ![]() ![]() może komuś podrzucić? nie chce wysyłać pocztą, bo to co im dam zarobić wolałabym już komuś wpłacić na konto i wspomóc kogoś potrzebującego bardziej niż poczta polska. może piszmy MIASTO - i co aktualnie się zbiera no i na jaki cel ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:10.