PLATFORMA WIBRACYJNA i jej skutecznoś - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-02-09, 00:27   #91
JustusLand
Raczkowanie

Dot.: PLATFORMA WIBRACYJNA i jej skutecznoś

Cytat:
Napisane przez fitnesska84 Pokaż wiadomość
Kupilam platforme firmy Vibroplate miesiac temu i jest swietna... obsluga mila, szybka dostawa... nie rozumiem negatywnych komentarzy. Juz widze efekty, mam mniejszy cellulit i spadly mi 2 kg wagi, a dodam ze czasem zapominam o cwiczeniach
tak, z cała pewnościa nie handlujesz tymi platformami ;p nie dajcie się nabrać rejestracja w lutym, postów - 1
JustusLand jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-09, 08:24   #92
Haegtesse
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez JustusLand Pokaż wiadomość
tak, z cała pewnościa nie handlujesz tymi platformami ;p nie dajcie się nabrać rejestracja w lutym, postów - 1
JustusLand, moglabys prosze edytowac swoj post zeby zniknela nazwa firmy czy cos, bo post fitnesska84 zglosilam wczoraj i znikł a teraz jest tylko Twoj ale tym sposobem reklama pozostala...?
Haegtesse jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-09, 12:07   #93
blimssien
Raczkowanie

z tego co ja sie orientuje w platformach to max dziennie seans 10 minutowy . przy wibracjach okolo 20 22 HZ : )
ja uzywalam takiej ktora byla sama w sobie zaprogramowana na 10 minut. do tego plansze z cwiczeniami moznnabylo samemu komivnowac cwiczenia: ) dobierac odpowiednie dla siebie.
ale nie dluzje niz te 10 minut ! pracy !
blimssien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-11, 14:50   #94
zuzzana
Przyczajenie

Można a nawet najlepiej 2x 10min w ciagu dnia, wtedy zachowywany jest ciąg ćwiczeń i systematyczność bo ciało po jednej sesji juz odpocznie, ale nei zdąży się też "rozleniwić" i wciąż jest w stanie gotowości.
zuzzana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-26, 19:24   #95
mirabelka30
Przyczajenie

Zgadzam sie co do skutecznosci. Tylko pamietajcie, szukajcie platform wibracyjnych osiowych oscylujacych, bo tylko takie nasladuja naturalny ruch czlowieka i daja efekty. Zwroccie tez uwage na gwarancje, moja ma az 10 lat, nie powiem jakiej firmy zeby nie robic reklamy, ale to dobry sprzet. Mam juz 2 miesiace i zadnych sladow po cellulicie, moje flakowate cialo nabralo jedrosci... trzeba dbac o siebie po 30tce A biegac nie mam jak bo dzieci poza tym zimnoo na dworze jak nie wiem. Nie zaluje zakupu, a jedyny minus to taki ze cala klatka chce do mnie przychodzic cwiczyc bo sie sasiadka wygadala ze mam takie cudenko... ucze sie asertywnosci hehe
mirabelka30 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-01, 18:06   #96
jannicke
Przyczajenie

Czesc! Znalazlam ten topik jak szukalam info o platformie wibracyjnej dzis byl moj pierwszy raz.
Zapisalam sie na silownie wczoraj,wczorajszy dzien spedzilam troche na orbiterku,troche na rowerze i troche na biezni.
Dzis na 10 mialam umowione spotkanie z trenerka zeby ulozyla dla mnie jakis plan cwiczen ( chce schudnac po ciazy i ujedrnic cialo).

Zaczelysmy rozmawiac o moich oczekiwaniach i laska zaproponowala mi wlasnie platforme.ustawila mi zestaw 17 cwiczen po 35 sek kazde q czas na wykonanie cwiczen do ok 20 min.
Powiem szczerze,ze podobalo mi sie I mam ustalone z nia ze cwicze 3x e tygodniu,do tego trening kondycyjny plus silowy i rozciaganie miesni.czyli kardio codziennie a vibra 3x w tygodniu.
Zobaczymy jak bedzie.
Jestem do tego na diecie wiec licze na efekty
jannicke jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-01, 21:34   #97
bonsaista
Raczkowanie

GG do bonsaista

Witam.

Od wielu lat fitness jest moja pasją a sprzedaż, doradztwo oraz szkolenia techniczne ze sprzętu do fitness stanowią moja pracę. Dlatego też pozwoliłem sobie zabrać głos w tej dyskusji.

Plusy platformy wibracyjnej:

- niewielkie rozmiary
- bardzo duży zakres możliwych ćwiczeń do wykonania

Minusy:

- nie wskazana dla osób z problemami ze stawami (ćwiczenie tylko za konsultacja i zgodą lekarza)
- nie wskazana dla osób z problemami z krążeniem (ćwiczenie tylko za konsultacja i zgodą lekarza)
- nie wskazana dla kobiet w ciąży BEZWZGLĘDNIE
- nie wskazana dla osób z problemami sercowymi (ćwiczenie tylko za konsultacja i zgodą lekarza)
- nie wskazana dla osób z problemami z układem kostnym (ćwiczenie tylko za konsultacja i zgodą lekarza)

Ponadto:

Urządzenie to nie jest w 100% bezpieczne.

Nie ma badań ani opinii niezależnych instytucji badających negatywny wpływ na ciało człowieka tego typu urządzeń.
Jeśli są jakiekolwiek przeprowadzone badania i wydane opinie są one zlecane przez producentów a wiadomo, że taka opinia nigdy nie będzie w 100% rzetelna i wiarygodna.

Jeśli na siłowni czy zajęciach fitness instruktor, trener nie zadał pytania dotyczącego problemów wymienionych w punkcie "minusy" to proponuję spakować manatki i jak najszybciej wyjść. Osoba, która pozwala innej osobie wejść na platformę wibracyjną nie upewniwszy się, że docelowy użytkownik nie ma problemów z krążeniem, stawami czy kośćmi jest osobą tak nieodpowiedzialną, że nie do przyjęcia jest współpraca z nią.

Dla potwierdzenia moich słów u specjalisty proponuję udać się na konsultację do kinezyterapeuty.

Przed zakupem zbadać się i poprosić o opinię lekarza.

Pozdrawiam
bonsaista jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-06, 18:41   #98
Monia27738
Przyczajenie

podbijam
Monia27738 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-17, 11:42   #99
Visez
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angelikah Pokaż wiadomość
Witajcie!
Ostatnio odkryłam coś cudowneg)
Tak mi sie bynajmniej wydaje. Moze ktoras z Was miała okazje korzystac z platformy wibracyjnej i moze powiedziec cos wiecej na jej temat, a dokladnie rezultatow itp.
To urzadzenie jest puki co naprawde niesamowite. W przeciagu 15 minut pozwala na utrate do 500 kcal!! a przy tym usprawnia wszystkie partie miesni(oczywiscie w zaleznosci od tego w jakiej pozycji bedziemy znajdowac sie na platformie). Co za tym idzie masuje i ksztaltuje nam cale cialko, ktore po pewnym czasie staje sie napiete i niesamowicie jedrne i podobno znika nam tez pomaranczowa skorka(ale przy takich wibracjach, trzesieniach to wcale sie temu nie dziwie<tylko niestety jak sie przegina z predkoscia to mozna poczuc jak sie w glowie wszystko telepie-nie wiem do czego to porownac?>)
Ponadto poprawia krążenie i z cala pewnoscia ma jeszcze wiele, wiele innych zalet o ktorych nawet nie wiem.
Narazie korzystalam 4 razy, co 2 dzien zeby nie nadwyrezyc miesni, bo te oczywiscie tez daja o sobie znac jak po normalnych, bardzo intensywnych cwiczeniach. Podobno 20 minut na wibrze odpowiada intensywnemu 4 godzinnemu terningowi na silowni...
Od jakiegoś czasu chodzę na siłownię i tam jest właśnie taka platforma Ma 3 poziomy prędkości, zawsze korzystam z poziomu I i przy tym mam wrażenie że żołądek mi się wywraca na lewą stronę No i jest ustawiona na 5 min, a maksymalny czas zalecany to 10 min Fajnie rozluźnia
Stary 2011-03-20, 02:51   #100
effulla
Zakorzenienie

i jak tam ?
Stary 2011-03-24, 15:59   #101
zuzzana
Przyczajenie

mi brakuje jeszcze kilka centymetrów do osiągnięcia celu, ale twardo ćwiczę na mojej platformie wibracyjnej, czasem mi sie nie chce, ale cel ważniejszy, a wam jak idzie?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-27, 17:04   #102
oliwia300
Rozeznanie

Witam, ja mam karnet bezograniczen na 2 miesiace. Chodze tydzien codziennie po 10 minut i narazie efektow brak. Dodam,ze nie stoje tylko wykonuje 8 cwiczen - na scianie sa pokazane jak je wykonywac. W ulotce bylo,ze efekty widac po 3 tygodniach,wiec zobaczymy.
Stary 2011-04-07, 10:54   #103
zuzzana
Przyczajenie

A jaka to jest platforma wibracyjna?W sensie marka, bo ja niestety natknęłam się też na kiepską markę jak chodziłam do salonu, a teraz mam platformę wibracyjną Diamond i jestem zakochana w niej i w efektach i nie muszę kupować żadnych karnetów, które po przeliczeniu i tak wychodzą drożej i przede wszystkim wiem co mam i na czym ćwiczę
--------------------------------------------------------------------------
4w dół!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!
Stary 2011-04-07, 15:49   #104
mandarynkka86
Rozeznanie

?Dziewczyny poradźcie coś. Chce zakupić sobie taką platforme. Mam ok 165 cm, 57 kg, chce do 50 kg spasc, mam diete ale mam tez cukrzyce i niedoczynnosc tarczycy wiec jest mi ceizko zrzucic. Co drugi dzien biegam , cwicze brzuszki, ale nie mam juz 20 latek, wiec czasem mi się nie chce Wtedy wskoczylabym na platforme, ale mam do Was pytanie. Czy ktoras z Was spotkala się w rzeczywistosci i wybrobowala taką:
http://allegro.pl/platforma-wibracyj...526866282.html

lub taką:

http://allegro.pl/platforma-wibracyj...535277717.html

Chcialabym wlasnie o nich coś się dowiedziec, bo jestem zainteresowana zakupem jednej badź drugiej. Nie bardzo się na tym znam, bo jak chodzilam na silownie to tylko korzystalam z roll masazu i urzadzen typowych-rowerek, bieznia. Mam w domu pas wibrujący , ale jak go zakladam to potwornie swedzi mnie brzuch, myslicie ze platforma tez bedzie mnie tak draznic?ze swedziec mnie bedzie cale cialo ?
Stary 2011-04-14, 12:39   #105
zuzzana
Przyczajenie

czesć mandarynkka , ja bym Ci odradziła obydwie:p, ta droższa wydaje mi się przestępstwem taka cena i waga platformy wibracyjnej, którą miałabys używać w domu i nie wyobrażam sobie Ciebie o takiej raczej filigranowej budowie(chodzi mi o wzrost i wagę)na przykład przesuwającą z jednego miejsca na drugie, jak będzisz chciała przestawić ją gdzie indziej. natomiast druga wydaje mi się bardzo prosta i z małą ilością programów jak za taką cenę.
Ja na pewno pozostane przy mojej VibroPlate, która ani nie jest za ciężka ani za droga i ma na maxa dużo różych programów. No nic, pozdrawiam
Stary 2011-04-14, 14:25   #106
Ninlil
Wtajemniczenie

Ściema na ściemie ściemą poganiana. mam to na siłce, nawet korzystałam i chciałam sobie wykupić karnet, ale zrezygnowałam po przemyśleniach, bo gdyby to było takie fajne to nikt by się nie pocił na siłowni tylko wszyscy by wchodzili na platforme i czekali na cud.To raz, a dwa- trener pracujący na tej siłowni stanowczo mi odradził to urządzenie. Nie ma możliwości na tym schudnąć. To jest dobre na rozluźnienie mięśni po treningu, nic więcej.
Ninlil jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-14, 22:03   #107
mandarynkka86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ninlil Pokaż wiadomość
Ściema na ściemie ściemą poganiana. mam to na siłce, nawet korzystałam i chciałam sobie wykupić karnet, ale zrezygnowałam po przemyśleniach, bo gdyby to było takie fajne to nikt by się nie pocił na siłowni tylko wszyscy by wchodzili na platforme i czekali na cud.To raz, a dwa- trener pracujący na tej siłowni stanowczo mi odradził to urządzenie. Nie ma możliwości na tym schudnąć. To jest dobre na rozluźnienie mięśni po treningu, nic więcej.
Moze i masz rację, ale z kolei moja szwagierka kupila sobie te platformę jako UZUPELNIENIE treningu. Ona regularnie biega , skacze na skakance i DODATKOWO wykoystuje platformę. Schudla bo jest i na diecie i cwiczy i wspomaga się platformą. Ja nie chce jej miec by chudnac ni wiadomo jakim cudem, chce tylko sie nię wspomóc.
Nie mam zamiaru na rzecz paltformy rezygnowac z biegania i pozostalych cwiczen, a jedynie je poszerzyc Więc spokojnie.
A odnosnie trenera, ktory Ci odradzal, widzisz mi platformę polecił moj diabetolog-więc jakby nie bylo LEKARZ, jednak bardziej ufam jemu jak trenerowi z silowni, ktory tez nie mial i nie ma nic przeciwko uzupelnieniu cwiczen i innych sportow o platformę. Wiec ile zdan tyle opiniii... ja jednak juz zdecydowalam ze chce, kwestia teraz JAKA.
Stary 2011-04-15, 06:12   #108
Ninlil
Wtajemniczenie

jako uzupełnienie jak najbardziej Trenerowi zaufałam, bo facet jest instruktorem fitnes i kulturystyki,sportów siłowych, pływania, jest ratownikiem WOPR i jest też mgr zdrowia fizycznego( trochę człowiek orkiestra) Do tego wygląda imponująco, więc są tu podstawy do dania wiary
Ninlil jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-22, 22:58   #109
zabulek1
Wtajemniczenie

Ja ma vibro power plate twist i powiem szczerze, ze uzywam po treningu jako masazera Nie wierze w to, ze 10min zastapi godzine na silowni- bzdury!!!
Ale po ostrym treningu siadam na moim wibratorku i czuje, ze miesnie sie relaksuja

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-16, 18:59   #110
BuenaV
Przyczajenie

a ja mam pytanie o przeciwwskazania.Konkretn ie chodzi mi o epilepsje. Czy jest to przeciwwskazanie ze względu na to ze jak ktoś dostanie ataku to można spaść i sie poobijać, czy może wibracje moga wywołać atak?
Bo mam stwierdzoną epilepsje, ale miałam 2 ataki w życiu w okresach gdy nie przyjmowałam tabletek. Teraz jestem pod stała kontrola, brak napadów i jakichkolwiek innych objawów.
I tak sie zastanawiam czy mogłabym wypróbować wibre przed ostateczna decyzja na pewno poradze sie lekarza, ale chciałam tak wstępnie sie czegoś dowiedzieć.
BuenaV jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-16, 21:27   #111
oliwia300
Rozeznanie

Chodzilam 2 miesiace, prawie codziennie, no moze co drugi dzien nieraz, i dupa!!!! Nic a nic nie schudlam ani w kg ani w cm!!!!
Stary 2011-05-23, 12:20   #112
sisley84
Przyczajenie

witam
ja dziś byłam pierwszy raz....trzepało okrutnie ale pozytywnie
nie licze na to że dzięki temu schudne,sama kosmetyczka-bo to w salonie odnowy obok mojego domu- powiedziała mi że nie schudne bo to urządzenie ma modelować sylwetke i ujędrnić ciało.jesli nadal wierzycie ze bez odpowiedniej diety i ćwiczeń fizycznych da sie sporo schudnąć, to niestety czas wylądować
co do epilepsji to jest to definitywnie niewskazane-tak było napisane w ulotce
myślę że jak połącze platforme z masażami to będzie git bo moja skóra po ciąży jest rozciągnięta,choć już 3,5 roku mineło to warto o siebie zadbac nawet teraz
ja polecam zmasowany atak bieganie+a6w+platforma+ma saże+dieta+kosmetyki i bedzie git
sisley84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-23, 22:50   #113
QueenBlair
Wtajemniczenie

Jak dla mnie taka platforma to jeden wielki szajs

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-24, 16:35   #114
Burbery
Zadomowienie

ja też się zaczynam przekonywać że to nic nie daje... niestety, bo stoi i się kurzy
Burbery jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-24, 22:16   #115
smerfetka79
Przyczajenie

a ja chodzę opd niedawna i muszę przyznać że efekty są.. aczkolwiek - w pakiecie mam rolki masujące, masażer- takie pasy i platforme -całość bardzo fajna ja najbardziej lubię chyba rolki
smerfetka79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-30, 11:06   #116
aniaa669
Przyczajenie

czy ktos z chorobami stawów mial styczność z tym urządzeniem? czy rozluźnia stawy? wiem ze któraś dziewczyna pisala ze nie poleca sie osobom chorym na stawy. ale znowu we właściwosciach urzadzenia czytalam ze sie poleca.

Edytowane przez aniaa669
Czas edycji: 2011-05-30 o 11:37
aniaa669 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-30, 12:34   #117
cameralucida
Przyczajenie

Dot.: Wibroplatforma- co to takiego i czy działa?

Ja też o tym ostatnio myślałam. Tu jest ciekawy artykulik: http://styl.fm/newsy/16598.wibroplat...na-odchudzanie

Na tych portalach grupowych jest dużo ofert z tą platformą. Nawet nie wychodzi drogo. Chyba się wybiorę, bo mój brzuch pozostawia wiele do życzenia. A wiosna w pełni.
cameralucida jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-30, 13:34   #118
powsinoga
Raczkowanie

Dot.: Wibroplatforma- co to takiego i czy działa?

Ja zaczęłam na to chodzić, dopiero dwa "seanse" sama bym się na to nie zdecydowała, ale to był taki gratis do rollmasażu, więc pomyślałam, że nie zaszkodzi. Przekonana nie jestem, bo w jaki sposób miałaby mi pomóc wibracje, ale może pozytywnie się rozczaruję Dam znać
powsinoga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-30, 18:09   #119
oliwia300
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aniaa669 Pokaż wiadomość
czy ktos z chorobami stawów mial styczność z tym urządzeniem? czy rozluźnia stawy? wiem ze któraś dziewczyna pisala ze nie poleca sie osobom chorym na stawy. ale znowu we właściwosciach urzadzenia czytalam ze sie poleca.
Tam gdzie ja chodzilam byly 3 poziomy tej platformy i wlasnie 1 poziom to typowo rehabilitacja, wiec moze spytaj w salonie.
Stary 2011-06-03, 13:15   #120
Adair
Przyczajenie

cześć wam,
jestem tu poraz pierwszy, zastanawiałam się czy podzielić się informacjami - wyszło że tak
Byłam zainteresowana zakupem platformy wibracyjnej. Czytałam fora i generalnie polecano platformy z pionowymi falami - jako mniej szkodliwe. Nie ma ich dużo, a nie chodziło mi o taką za 30 tys. - bo do domu. Znalazłam tańszą ale i tak za ok 7 tys. Nie mniej jednak postanowiłam się zorientować co to jest, bo nazwa angielska. Firma polska, napisałam maila czy mają certyfikat medyczny, odpowiedzieli że nie, więc zapytałam dlaczego u siebie na stronie umieszczają info z zakresu medycyny i rehabilitacji dot. dobroczynnego wpływu platformy. Jakie było moje zdziwienie gdy dostałam w odpowiedzi, cyt: Jak już informowaliśmy obecnie nie mamy tej platformy na stanie.
Przedstawione cechy są charakterystyczne dla masażu wibracyjnego.
Wcale o niczym wcześniej nie informowali. Poza tym trochę dziwne, że firma nie zachwala swojego produkty, tylko wręcz nakłania do odczepienia się. Zrezygnowałam z fal pionowych. Postanowiłam dowiedzieć się czegoś o kolejnej platformie, której reklamy pojawiają się obecnie prawie na każdej stronie w internecie. Ponieważ na stronach tych firm nie ma żadnej informacji o producencie, zarządzie itp, napisałam prośbę o podanie oficjalnej strony producenta. Dostałam odp. że to jest oficjalna strona - czyli *.pl. I znowu głupia korespondencja bez podpisów osób, które odpowiadają na maile. Obie firmy całkowicie anonimowo!!. W końcu napisali, że w stopce strony jest nazwa firmy - przekopałam internet - takiej firmy nie ma. Na hiszpańskiej stronie znalazłam inną firmę, połaczoną z naszą *.pl, ale okazało się że to jakiś pokój w Barcelonie a firma zajmuje się handlem kosmetykami, telemarketingiem itp. I gdzie tu producent najlepszych platform na rynku.? Generalnie uważajcie co kupujecie. Doszłam do wniosku, że większość to orientalne podróby. Na prawdę za pożądną platformę trzeba zapłacić od 20 tys. (tak jak już wześniej ktoś pisał - ale nie pamiętam czy na tym forum)
Może się przyda - pozdrawiam
Adair jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości