|
|
#91 |
|
BAN stały
|
Dot.: Herbalife - praca
Oj zgadzam się z Tarquin - w dzisiejszych czasach każdy musi szukać i dbać o klientów. to dotyczy każdej firmy a nie tylko MLM.
Właśnie przeczytałam przed chwilą, że "307 tys. Polaków założyło w zeszłym roku działalność gospodarczą. Najwięcej nowych firm bo aż 92 tys. działa w handlu i naprawach." I co? oni nie muszą szukać klientów? nie muszą dbać o tych co mają aby nie odeszli do konkurencji? nie robią promocji aby przekanć do siebie? nie wysyłają ofert? Robią dokładnie to co my, aby utrzymać się na rynku. Szukają, szukają, szukają. Tak jest praktycznie w każdej branży. |
|
|
|
|
#92 |
|
BAN stały
|
To straszne! Aż tyle osób założyło własną działalność?? Przecież oni teraz będą musieli sami płacić sobie ZUS!!!
Wybaczcie, ale tak mnie tknęło, że trzeba być idiotą, by uważać, że lepiej zarabiać na etacie 2000 (co daje brutto niecałe 3000) niż 5000 w MLMie i samemu odprowadzać składki. |
|
|
|
|
#93 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#94 |
|
BAN stały
|
Najwidoczniej im się ta działalność opłaca - inaczej by chyba tego nie robili. Bo ze sprzedaży własnej i dla rodziny mają niewielką ilość punktów nie dających zarobku.
W MLMie w którym ja jestem sprzedaż rodzinie to jakiś 1%. Nieodebrane pieniądze czekają, więc wiele osób je kumuluje i zakłada działalność gdy trochę się im już uzbiera. Edytowane przez Tarquin Czas edycji: 2010-02-26 o 08:40 |
|
|
|
|
#95 |
|
Przyczajenie
|
trafilem tu przypadkiem bo mojej kumpeli zaproponowano tam prace i mialem dla niej sprawdzic co nieco o tej firmie
z Waszych postow wynika jedno firma polegajaca na piramidzie i robieniu z ludzi I_D_I_O_T_O_W wczesniej przyznam, ze o tej firmie nic nie wiedzialem , ale umiem czytac i liczyc przedewszystkim firma zarobila w zeszym roku ok 3500000000$ z czego ze sprzedazy 1600000000$ wynika z tego, ze ze szkolen wypracowala ponad polowe swojego zysku bo 1900000000$ firma posiada rowniez 2000000 dystrybutorow jesli podzielimy zysk ze sprzedazy produktow przez ilosc dystrybutorow wychodzi nam 800$ na glowe dodam, ze to jest zysk roczny dzielac to na 12 miesiecy to miesiecznie wychodzi nam 66,66$ zakladajac, ze dolar w zeszlym roku srednio krecil sie na poziomie 3 zl (kryzys) to wychodzi srednio 200zl na osobe - tak zwanego niezaleznego dystrybutora wiadomo niektorzy zarabiaja wiecej niektorzy mniej ale teraz mam zasadnicze pytanie jak mam uwierzyc, ze ludzie tam zarabiaja po 10000zl sory, w Boga wierze, ale w takie cuda nie kolejnym pytaniem jest to, ze jesli ktos wypracuje taki zysk to w jaki sposob bedzie go stac na oplacenie zusu? nie mowiac o podatkach i innych kosztach uczciwa firma jesli chce zatrudnic pracownika to jemu placi, a nie wyciaga od niego kase jesli ja chce kogos zatrudnic to nie kaze mu zaplacic za biurko i komputer, bo przeciez to pracownik bedzie go uzywal poprostu widze, ze jedynym celem firmy jest naganianie nowych klientow ktorzy zaplaca za szkolenia, bo przeciez na tym zarabiaja wiekszosc kasy, a produkty i pseudo sprzedaz jest tylko dodatkiem dla mydlenia oczu skoro wychodzi, ze srednio jeden dystrybutor zarabia miesiecznie kolo 200 zl tam chyba wiecej kosztuje zestaw startowy nie wiem skad sie biora ludzie ktorzy mysla, ze latwo zarobia miliony w takich firmach tam owszem da sie zarobic, ale jesli jest sie prezesem (dane finansowe mam ze strony herbalife) dodam, ze te ok 200zl na miesiac to zysk dla firmy, a dystrybutor zarabia na marzy - zwanej tutaj prowizja ktora i tak pewnie nie przekracza zysku firmy Pozdrawiam Edytowane przez xeonfrizzz Czas edycji: 2010-03-22 o 19:31 Powód: poprawki |
|
|
|
|
#96 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
xeonfrizzz - po pierwsze to nie każdy dystrybutor aktywnie pracuje. Po drugie coś jest nie tak z Twoimi obliczeniami, bo koszty szkoleń nie są na tyle wysokie, by na nich zarobić. 50 zł od osoby to koszt sali i poczęstunek. Nie wiem skąd masz te dane (nie widze ich na stronie firmy), ale są źle zinterpretowane. |
|
|
|
|
|
#97 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co to jest miłość ? To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu. Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się, że przemókł do głębi serca http://s3.suwaczek.com/20090530040117.png http://www.suwaczki.com/tickers/p19ucsqvry96uqg4.png 15.12.2010 - prawo jazdy zdane |
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#98 |
|
Przyczajenie
|
Po pierwsze Tarquin to Twoj szef zarabial wiecej i mogl zmieniac samochody mogl miec wypasiona chate i Tobie nic do tego, a wiesz dlaczego?
bo on zainwestowal w firme, a nie Ty i dlatego ma prawo z niej czerpac wieksze zyski natomiast jesli Tobie nie odpowiadala wysokosc pensji to czemu sie tam zatrudniales ? to jest wolny wybor kazdego pracownika i pracodawcy na jaka stawke za prace sie zgadzaja - przeciez nikt nikogo na sile nie trzyma zawsze mogles sobie znalesc lepsza prace ewentulanie wynegocjowac podwyzke w ostatecznosci sie zwolnic i znalesc innego pracodawce ja mam firme ktora zajmuje sie obsluga medialna imprez masowych i szczerze Ci powiem, ze nic do tego moim pracownikom, ze zarabiam po kilka tysiecy od koncertu, a oni tylko po 350-400 zl (za sylwka place podwojnie) w odroznieniu od nich ja musialem kupic sprzet ktory wcale do tanich nie nalezy, bo za jedna kamere mozna kupic samochod ok 20000, a takich kamer mam 4, telebim tez kosztuje ponad 100tys same kable ok 12000, kran kamerowy 14000, steadycam 6500, mixer wizyjny 8000, magnetowid 6000, rejestrator audio 2000 do tego monitory, lacznosc, statywy, konwertery do kamer, akumulatoooooory, mikrofony i wiele innych tanszych ******* to nastepne ok 15000 dodatkowo musze miec komputery montazowe ktore kosztuja kolo 20000, bo soft tez kosztuje no i laptopy, zeby reklamy tez wyswietlac i czy uwazasz, ze ja inwestujac tyle kasy bede sie dzielil po rowno z pracownikami?? bo mi sie nie wydaje sprzet tez sie starzeje i trzeba go wymieniac na nowszy, za telebim jeszcze splacam kredyt i nie zamierzam placic ludzia wiecej tym bardziej, ze mam normalne stawki telewizyjne (a od niektorych nawet wyzsze) mialem kiedys pracownika ktory nazekal na wynagrodzenie teraz juz mi nie nazeka, bo jest wielu co za taka dniowke beda pracowac bez mrogniecia okiem natomiast co do danych o herbalife to wlazisz na strone www.herbalife.pl pozniej o herbalife i dla inwestorow a skoro czytac nie umiesz to czemu chcesz zarabiac wiecej ?? czytania w podstawowce ucza |
|
|
|
|
#99 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jeśli zacznie przynosić zyski, można rozważyć zajęcie się TYLKO tym
|
|
|
#100 |
|
BAN stały
|
Arisa - praca o której pisałem to praca etatowa.
Xeonfrizz - sam nie wiem, czy mam uważać, że to co piszesz jest śmieszne, czy żałosne. Najpierw piszesz: Tu chyba nie tylko chodzi o sprzedawanie produktów - tylko o sprzedaż typu MLM - im więcej osób zwerbujesz, tym więcej masz osób pod soba i więcej na nich żerujesz, czyli wiecej zarabiasz. Żal. pl Po czym piszesz mi ile to zarabiasz, jaka masz firmę, i jakie grosze płacisz pracownikom i że jak im sie nie podoba to mogą sp...okojnie odejść. Nie podoba Ci się struktura sprzedaży, gdzie każdy może zarabiać tyle, ile jest w to gotów włożyć wysiłku, ale podoba Ci się zatrudnianie ludzi i płacenie im kilku stówek, choć Ty masz z tego dużą kasę. Co to? Mentalność Kalego? Schizofrenia? Czy zwykła hipokryzja? A czytać potrafiłem w wieku 4 lat. I co z tego, że nauczono Cię czytać, skoro nie potrafiono Cie przeczytanego tekstu rozumieć. |
|
|
|
|
#101 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze,że trafiłam na ten wątek,bo sama mam niedługo być zaproszona na jakiś zabieg do Herbalife - z polecenia mojej kierowniczki,która wróciła mega zadowolona i nieszczęśliwie podała tam mój numer.Ja za wizytę jednak podziękuję skoro już dowiedziałam się jak to wygląda.Wolę dołożoć kasy i iść do prawdziwej kosmetyczki,która nie będzie wyciągać ode mnie numerów do moich znajomyych
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#102 |
|
Przyczajenie
|
Poznań.
Coś o wellness w ogłoszeniu było, bez konkretów oczywiście. Wysłałam cv, jak w wiele innych miejsc. Umówiłam się na spotkanie, po telefonie pewnej dziewczyny. Spotkanie: rozmowa z dzieczyna jakas, oczywiscie pytam, o sprawe szkolen, czy platne itd "zaraz do tego przejde!" i pisze mi obliczenia na cv moim ile zarobie pracujac tyle, a tyle godzin tygodniowo, tyle, a tyle dostane ze sprzedazy, a tutaj awans i wtedy tyle, a tyle dostane. No superpraca! Swietne pieniadze. Pol godz zachwalania itd, czekam, jest temat szkolenia. Szkolenie jutro, trzeba sie decydowac, bo rzadko jest, a bez niego nie da rady. Za szkolenie 60zł, z noclegiem, wyzywieniem ok.120, ale moge sama dojezdzac oczywiscie. Usmiechnelam sie i powiedzialam, ze szukam pracy, to znaczy, ze nie mam kasy i inwestowac nie bede, zeby mi nie trula, powiedzialam, ze moze zglosze sie po wakacjach, zasmucona upewnila sie, czy mam jej numer i prosila o kontakt w takim razie po wakacjach. Oczywiscie przed spotkaniem nie dowiedzialam sie absolutnie niczego, wpisujac adres spotkania doczytalam, ze cos zwiazanego z herbalife, wiec juz szlam z nastawieniem, ze to oszusci ![]() A teraz czytam i juz wiem co by bylo dalej. Bo sie zastanawialam co tak malo, ze tylko 60zl... mowie, pewnie po drodze jakas licencje, albo cos wymysla, a tutaj piszecie i o tym i o zakupie wlasnych produktow, wiec jeszcze lepiej . Podczas spotkania pytalam skad bede miala klientow, szybciutko zmienila temat, zbywajac mnie tym, ze wroci do tego, ja zapomnialam, a ona ominela temat ![]() Ogloszenie znalazlam na gumtree.pl, przez telefon szczegoly:akademia wellness, na ul. sienkiewicza... ![]() nie wykluczam, ze moze jak sie zainwestuje, to po jakims czasie sie to zwroci i zarobi sie dobre pieniadze, niemniej ja w to nie wierze, nie mam czasu czekac i przede wszystkim pieniedzy, zeby w to inwestowac
Edytowane przez 0konieczynka0 Czas edycji: 2010-06-25 o 20:10 Powód: literówki |
|
|
|
|
#103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tym, którzy się mądrzą "jak Ci nie odpowiada, to znajdź sobie inną pracę" naprawdę serdecznie życzę, aby usłyszeli kiedyś dokładnie to samo. I stanęli przed wyborem - albo przymierać głodem, albo schować dumę w kieszeń i pracować za 1000 złotych. Wtedy skończa się te głupie "jak Ci sie nie podoba, znajdź sobie inną pracę".
|
|
|
#104 |
|
BAN stały
|
cham = ban
Edytowane przez zlosliwiec Czas edycji: 2010-08-05 o 08:00 |
|
|
|
|
#105 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Nie wiem co to ma być ale pozytywna reklama Herbalife to to nie jest na pewno
Edytowane przez taszkin Czas edycji: 2010-08-05 o 19:03 |
||
|
|
|
|
#106 |
|
Raczkowanie
|
Herbalife - to nie praca etatowa. Jeżeli szukacie etatu z podstawą to nie Herbalife.
Herbalife to działalność gospodarcza lub jeżeli ktoś nie chce zakładać działalności to mnożna uprawiać "czarny rynek". Jak w każdej działalności gospodarczej trzeba się na początku nachetać, ale jeżeli się ma do tego głowę to ładne pieniądze można zarobić. Niestety wśród ludzi związanych z Herbalife prym wiedzie nurt "nieinformowania", że to jest działalność gospodarcza, a nie etat. Nie rozumiem dlaczego? Jakiś strach, że ludzie nie przyjdą na spotkanie? Tak samo odnośnie tego co trzeba robić - jakieś rajenie o szkoleniach, zabiegach itp., a to tylko dodatek na początku do tego co jest właściwym źródłem zarobku czyli sprzedaży produktów. Ja osobiście polecam to dla tych co mają dość etatów i chcą przejść na swoje i nie słuchać narzekań szefa i nie drżeć czy przypadkiem mnie nie zwolnią. Znajomi otworzyli sklep w internecie jakiś czas temu i nie narzekają. Stwierdzili, że nie interesują ich spędy w tradycyjnym stylu organizowane przez konsultantów Herbalife i chcą to robić po swojemu. Jak ktoś chce spróbować czegoś swojego i rozumie, że własny biznes to inwestycja i sporo pracy na początek to może się do nich zgłosić www.zdrowadieta.sklep.pl przynajmniej są normalni
http://wagaiwzrost.pl/ - blog o tym czym jest prawidłowa waga i zdrowe odżywianie. Nie dajmy się się ogłupić modom i szalonym trendom. Odchudzanie to nie proces łatwy, szybki i przyjemny. To długotrwały proces zmiany nawyków i to nie tylko żywieniowych!! |
|
|
|
|
#107 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
trzeba dodać, że to nic innego jak zabroniona piramida jesteś na dole ma g ... |
|
|
|
|
|
#108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dokładnie tak
|
|
|
#109 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Piramidy są zabronione. Firmy marketingu wielopoziomowego istnieją w Polsce od kilkunastu lat. Osobom które mają problem z kojarzeniem faktów ten wniosek napiszę dużymi literami: MARKETING WIELOPOZIOMOWY TO NIE PIRAMIDY FINANSOWE! sunshain: otwiera działalność gospodarczą - czyli bierze kredyt, wynajmuje lokal, zatowarowuje się, płaci sobie i pracownikom ZUS (bez względu na zyski) i czaka czy mu się uda czy nie uda (a statystyki mówią, że po 7 latach 99% się nie udaje). idzie na etat - jest na dole i ma g... Po 10 latach intensywnej pracy nadal jest na dole i ma g... W marketingu wielopoziomowym nie ma lokalu, nie ma zatowarowania, ZUS jest jak się ma zyski. Jak się nie uda to nie zostajesz z długami. Na początku może i masz g... ale po kilku latach pracy masz dużo, dużo więcej. |
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#110 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zwał jak zwał - wszystko mozna nazwać ładnie piramidy sa zabronione co nie oznacza że troszke ewoluowały i niestety nadal działają ... moja droga pracując na etatcie i mając dodatkowe zlecenia stałe (kilka set zł za godzinę - konsulting) nie muszę nagabywac ludzi na zakup czegokolwiek więc daruj sobie ta prace w herbalife czy innym g ... jako krainę miodem płynącą |
|
|
|
|
|
#111 |
|
BAN stały
|
Nie ma to jak osoba która pisze o czymś, o czym nie ma bladego pojęcia. I argumentuje na zasadzie "Nie rozmawiajmy o faktach, wobec których jestem uprzedzona".
piramidy sa zabronione co nie oznacza że troszke ewoluowały i niestety nadal działają - nie dostrzegasz absurdu tego zdania? Jak coś nielegalnego może funkcjonować po drobnej ewolucji? I to nie tylko w Polsce, ale na całym świecie? Fajnie, że trafiłaś na fajną pracę na etacie - widać nie miałem takiego szczęścia. Choć kilkaset złotych za godzinę to chyba zdzierstwo. I MLM nie jest to kraina mlekiem i miodem płynąca - to ciężka praca, ale która po czasie przynosi wymierne efekty. I nikt mi za nic nie płaci - MLM mają jasne zasady wypłacania pieniędzy (ale to za dużo tłumaczenia osobie która się na tym nie zna i chce to krytykować nawet nie próbując tego poznać). W swojej firmie pokazuję ludziom katalog - chcą to kupują, nie chcą, to nie. Nikt nikogo do niczego nie zmusza. A czy konsulting to nie jest przekonywanie ludzi do zrobienia czegoś tak jak Ty uważasz, że to by było dobre? Pytam poważnie, bo kojarzy mi się to z konsultantem z BOKu, który przekonuje mnie do kupna drugiego telefonu komórkowego. |
|
|
|
|
#112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wytłumacz mi z tym marketingiem i płaceniem ZUS, jak można płacić dopiero wtedy gdy ma się zysk? Tych ludzi obowiązują jakieś inne przepisy? Ja o nich nie słyszałam. Czy może ma się na początku działać na czarno? Ile osób które się zarejestrowało w piramidach, o przepraszam marketingu wielopoziomowym, ma po 7 latach "dużo"? Pewnie pół procenta albo jeszcze mniej. ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Tak samo jak funkcjonują sklepy z dopalaczami, szuka się dziur w przepisach i się je wykorzystuje.
|
|
|
#113 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
masz wytyczne i dostosowujesz biorąc pod uwagę i "rację" zleceniodawcy nie ja szukam klientów ale jak na razie sami do mnie dzwonią; jeden poleca drugiemu i mam też stałe umowey współpracy ale to jest moje zajęcie teraz dodatkowe poza pełnym etatem bo wszyscy w herbalife po kilku latach przeciez awansuja na stanowiska "kierownicze" i będa miec kokosy .... smiech na sali a dasz sobie obciąc rękę, że firm pracujących w oparciu o dawne piramidy juz nie ma ... jak coś zabronia to tacy naciagacze szukaja kolejnych luk w prawie
Edytowane przez sunshain Czas edycji: 2010-09-23 o 11:52 |
|
|
|
|
|
#114 | |
|
Raczkowanie
|
sunshain - powiedz mi tylko, gdzie jest ta piramida finansowa w herbalife, avon czy innych MLMach opierających działalność o swoje produkty?
Skoro polega to na kupowaniu i sprzedawaniu produktów, to jak tu przy Twojej logice wciśniesz piramidę finansową? Tylko jakieś argumenty, a nie "tak bo tak". Przy okazji - skoro masz takie super zlecenia po "paręset złoty na godzinę" to co jeszcze robisz na etacie ![]() ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- Cytat:
To jest właśnie to, o czym pisałem wcześniej - niestety ale w wielu MLMach, nad czym ubolewam, ludzie funkcjonują w ramach czarnej lub szarej strefy Podobnie jak i wielu handlujących na allegro to również lewizna. Co do procentu ludzi którym wychodzi w MLMach, a w zwykłych działalnościach to sądzę, że statystyki są bardzo podobne (w końcu i to i to opiera się o zasady działalności gospodarczej i zysku od pozyskanych klientów), więc nie rozumiem w tej kwestii wywodu Tarquina. Z pewnością zaletą MLM w stosunku do klasycznej działalności są o wiele mniejsze koszty początkowe. Brak obciążeń związanych z zatrudnianiem pracowników. Odpada więc pewna część ryzyka, ale nadal pozostaje kwestia pozyskania klientów na oferowany produkt. Czy tu, czy tu jak tego nie zrobisz to nie zarobisz. Druga korzyść w stosunku zwykłej działalności, to z góry wiadome zasady wynagrodzenia, co ułatwia planowanie i rozwój działalności. Ale jak zawsze wszystko zależy od ludzi, jedni obiecują "łatwe i przyjemne" dorabianie się fortuny, że jest to dla każdego itd. itp. Inni mówią prawdę, że jest sporo pracy, ciężkiej pracy i jak każda praca związana z kontaktem z klientem potrafiąca dać ostro w kość.
http://wagaiwzrost.pl/ - blog o tym czym jest prawidłowa waga i zdrowe odżywianie. Nie dajmy się się ogłupić modom i szalonym trendom. Odchudzanie to nie proces łatwy, szybki i przyjemny. To długotrwały proces zmiany nawyków i to nie tylko żywieniowych!! |
|
|
|
|
|
#115 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ja akurat jestem w temacie zorientowana, gdyż znam blisko osoby żyjące z Herbalife. Po pierwsze - Tak, da się z tego wyżyć. Ale jest to ciężki kawałek chleba, nawet będąc "wyżej" w piramidce zero stabilizacji + ciągła walka o klienta (skutecznie utrudniana postawą centrali firmy nt. produktów dostepnych na Allegro) + walka o utrzymanie organizacji. Większość z tego, co piszesz, nie ma żadnego pokrycia w rzeczywistości. Pracując po kilkadziesiąt h w tygodniu i będąc w tym naprawdę dobrym jesteś w stanie wyżyć na średnim poziomie. Powiedz też więcej o kosztach związanych z prowadzeniem tej działalności (niebagatelne). ---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- Cytat:
No ale może Twoja argumentacja ma trafić do ludzi, którym się w życiu nie powiodło. Chyba do takich tylko ma szansę
|
||
|
|
|
|
#116 |
|
Wtajemniczenie
|
a nie mogę; każdy pieniądz się w zyciu przydaje a że moje zlecenia to nie cięzki kawałek grosza (w sensie nie praca fizyczna) i mam na to czas i robię to z przyjemnością to będę robiła dalej
|
|
|
|
|
#117 | |
|
Raczkowanie
|
No ja akurat jestem w temacie zorientowana, gdyż znam blisko osoby żyjące z Herbalife. Po pierwsze - Tak, da się z tego wyżyć. Ale jest to ciężki kawałek chleba, nawet będąc "wyżej" w piramidce zero stabilizacji + ciągła walka o klienta (skutecznie utrudniana postawą centrali firmy nt. produktów dostepnych na Allegro) + walka o utrzymanie organizacji. Większość z tego, co piszesz, nie ma żadnego pokrycia w rzeczywistości. Pracując po kilkadziesiąt h w tygodniu i będąc w tym naprawdę dobrym jesteś w stanie wyżyć na średnim poziomie. Powiedz też więcej o kosztach związanych z prowadzeniem tej działalności (niebagatelne).[/QUOTE]
Nie wiem czy prowadziłaś jakąkolwiek działalność gospodarczą w życiu. Poza pseudo działalnościami, gdzie zakładasz działalność tylko po to, żeby skorzystać z podatku liniowego, a w rzeczywistości pracujesz etatowo w firmie, to działalność gospodarcza charakteryzuje się sporymi kosztami, akurat w MLM koszty z pewnością są niższe niż w tradycyjnej sprzedaży sklepowej. Cytat:
Działalność gospodarcza to większe ryzyko i odpowiedzialność, ale i większe zyski do osiągnięcia. Co oczywiste działalność gospodarcza nie jest dla wszystkich, góra 5-10% jest w stanie w ogóle ją jako tako prowadzić. Hmm.... patrzę na swój PIT za ostatni rok (praca na etacie) -po opłaceniu podatków na czysto zostało mi +90 tyś. A jednak argumentacja MLMów do mnie trafia i nie wiem czy się za to nie zabiorę. Tylko na pewno nie na modłę - spendów dla ludzi z ulicy w celach rekrutacji.
|
|
|
|
|
#118 |
|
Zakorzenienie
|
Gravin, mnie nie przekonasz bo znam ten system od lat i od podszewki i jest tak, jak piszę.
Edytowane przez anka_res Czas edycji: 2010-09-23 o 21:33 |
|
|
|
|
#119 |
|
Raczkowanie
|
Ależ absolutnie nie chcę Cię przekonywać. Jak powiedziałem do prowadzenia działalności nadaje się zaledwie parę procent ludzi. Sam się z tym noszę i noszę, czy wyjdzie mi na własną rękę i czy będę w tych paru procentach przekonam się za czas jakiś.
|
|
|
|
#120 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:52.

dokładnie tak

jak coś zabronia to tacy naciagacze szukaja kolejnych luk w prawie
Podobnie jak i wielu handlujących na allegro to również lewizna.