Wymarzony pierścionek - cz. XI i pewnie nie ostatnia ;) - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-09-15, 09:02   #91
DianaM
Zadomowienie

Dot.: Wymarzony pierścionek - cz. XI i pewnie nie ostatnia ;)

Witam w nowym wątku

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Miesiąc do ślubu, a ja mam skórę w strasznym stanie. Mam przesuszone placki na twarzy, jakieś zrogowacenia/grudy, a na brodzie - nieco zaognione zaskórniki

Muszę odstawić to: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=4880
(wiem, że moja skóra już nie jest taka młoda ale wydawało mi się, że ten kosmetyk nie pogorszy jej stanu)
i to: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=24935
(mam też wersję nawilżającą i jest raczej ok, ten krem kupiłam, bo latem przeważnie nieco mi się skóra przetłuszcza).

Dziś będziemy z TŻ oglądać filmy (od wczoraj mamy HBO ) i objadać się pizzą A co!

Miłego popołudnia!
Też bardzo długo używałam tej seri z Nivea, ale też stwierziłam, że jestem na nią zdecydowanie za duża

Cytat:
Napisane przez et-ka Pokaż wiadomość
tak sobie pomyśleliśmy z TŻtem, że zapisalibyśmy się od października na jakiś język. tylko..pytanie brzmi - na jaki?
chcemy razem, więc w przedbiegach odpada angielski, który TŻ zna biegle i francuski, w którym to cośtam ja potrafię. tak naprawdę zostaje niemiecki, włoski, hiszpański tudzież rosyjski. i tak sobie myślimy. który?

może jakis jeszcze inny?
Ze swojej strony polecam włoski. Co prawda zrobiłam tylko kurs podstawowy, ale miło go wspominam

Cytat:
Napisane przez Melodia mgieł nocnych Pokaż wiadomość
Kur***** Czy ja przyciągam taki typ faceta? Notoryczny klamca???? K. mi właśnie napisał sms-a, że nagle jego babcia wylądowała w szpitalu. Kur*** takie zbiegi okoliczności NIE ISTNIEJĄ!!!!!!!!!!! Z exem wierzyłam, że istnieja i dawałam mu miliony szans!!!!!!! KONIEC!!!!!!!!! Nie dam się już tak wkręcać Chce mi się wyć

Biia ja mam ogromna potrzebę miłości i akceptacji Nie wiem Do dupy
Fakt, nie wierzę, żeby takie rzeczy się zdarzały... Z drugiej jednak strony nie można tego zupełnie wykluczyć...

Czy któraś z Was kupywała kiedyś buty w Reserved? Bo ostatnio widziałam takie na jesień i bardzo mi sie podobały, ale kosztują 250zł, jak dla mnie nie są najtańsze, a chciałabym coś gatunkowo dobrego i wygodnego.
Stary 2008-09-15, 09:11   #92
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DianaM Pokaż wiadomość
Witam w nowym wątku

Czy któraś z Was kupywała kiedyś buty w Reserved? Bo ostatnio widziałam takie na jesień i bardzo mi sie podobały, ale kosztują 250zł, jak dla mnie nie są najtańsze, a chciałabym coś gatunkowo dobrego i wygodnego.
Ja bym za taką kasę u nich nie kupiła Takie ceny już są w Zarze, a jakość nieporównywalnie lepsza
dorinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-15, 09:20   #93
DianaM
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dorinka30 Pokaż wiadomość
Ja bym za taką kasę u nich nie kupiła Takie ceny już są w Zarze, a jakość nieporównywalnie lepsza
No widzisz, czyli potwierdziłaś poniekąd moje obawy... Dzięki
Wybiore się w następnym m-cu do stolicy i tam zajde do Zary i zobacze co mają.
Stary 2008-09-15, 09:22   #94
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Witam w nowym wątku

Też bardzo długo używałam tej seri z Nivea, ale też stwierziłam, że jestem na nią zdecydowanie za duża

Ze swojej strony polecam włoski. Co prawda zrobiłam tylko kurs podstawowy, ale miło go wspominam

Fakt, nie wierzę, żeby takie rzeczy się zdarzały... Z drugiej jednak strony nie można tego zupełnie wykluczyć...

Czy któraś z Was kupywała kiedyś buty w Reserved? Bo ostatnio widziałam takie na jesień i bardzo mi sie podobały, ale kosztują 250zł, jak dla mnie nie są najtańsze, a chciałabym coś gatunkowo dobrego i wygodnego
.
Ja kupowałam, wklejałam je nawet, ale to chyba w poprzednim wątku... i nie polecam niestety.
Buty maja tam śliczne, ale jakościowo beznadziejne. Ja kupiłam w lutym bodajże saszki, z których po dwóch tygodniach zaczęła się zdzierać powłoczka z obcasów Buty kosztowały 220 zł, a jakościowo jak za 50 zł. Teraz chciałam wymienić fleczki, to sie okazało, że trzeba robić, bo nigdzie takich nie ma.... więc na tydzień się pozbyłam butów.
Nie zmienia to jednak faktu, że kocham te buty i dalej uważam, że są przepiękne... ale więcej bym tam butów nie kupiła...
Chociaż widziałam ładne na jesień... takie zielone np... ale z obcasem działoby się na pewno to samo!!
Jednym słowem (a właściwie dwoma) nie polecam
A jakie się Tobie spodobały?
ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-15, 09:31   #95
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Ja kupowałam, wklejałam je nawet, ale to chyba w poprzednim wątku... i nie polecam niestety.
Buty maja tam śliczne, ale jakościowo beznadziejne. Ja kupiłam w lutym bodajże saszki, z których po dwóch tygodniach zaczęła się zdzierać powłoczka z obcasów Buty kosztowały 220 zł, a jakościowo jak za 50 zł. Teraz chciałam wymienić fleczki, to sie okazało, że trzeba robić, bo nigdzie takich nie ma.... więc na tydzień się pozbyłam butów.
Nie zmienia to jednak faktu, że kocham te buty i dalej uważam, że są przepiękne... ale więcej bym tam butów nie kupiła...
Chociaż widziałam ładne na jesień... takie zielone np... ale z obcasem działoby się na pewno to samo!!
Ja już bardziej polecam buty z H&M, są tańsze i trwalsze, mam 3 pary od nich i nie narzekam
Stary 2008-09-15, 09:32   #96
DianaM
Zadomowienie

Cytat:

O rany, to teraz mnie nawet przestraszyłaś

Te butki to były chyba te: http://http://www.stylistka.pl/zdjec...9_800x600.jpeg
ale w kolorze śliwkowym. Ja ostatnio mam fazę na ten kolor, a że chyba jst modny, bo większość ciuchów w tym kolorze w sklepach, więc nie było problemów z obkupieniem się: bluzka jedna i druga, sweterek, torebka itp

Edit.: Te:
http://www.stylistka.pl/zdjecie/arty...9_800x600.jpeg albo te: http://www.stylistka.pl/zdjecie/arty...4_800x600.jpeg teraz nie jestem pewna, ale raczej te pierwsze
Stary 2008-09-15, 09:32   #97
L_V
Zakorzenienie

Odradzam buty z reserved. nie dość że sa nędznej jakości, to jeszcze sa podróbką - plagiatem firmy Staccato (nie ma jej na polskim rynku). Ostatnio nawet widziałam model, w którym nie zmienili podeszwy (wozry w charakterystyczne S)
L_V jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-09-15, 09:34   #98
asiuk
Zakorzenienie

Cześć!

U mnie też zimno i buro.
Wkurza mnie ta skóra, mam całą szorstką brodę i okolice ust. Czoło też. Na szczęście nie widać tego za bardzo gołym okiem.

Była u nas przed chwilą pani z firmy cateringowej. Powiedziała, że dekorują salę, więc spoko Zaczynają się powoli nawarstwiać rzeczy "do zrobienia".

W pokoju mam syf nieprzeciętny, poza tym muszę odświeżych ciuchy z długimi rękawami

Melodio, przytulam Cię wirtualnie

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-15, 09:39   #99
Ines1985
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć!

U mnie też zimno i buro.
Wkurza mnie ta skóra, mam całą szorstką brodę i okolice ust. Czoło też. Na szczęście nie widać tego za bardzo gołym okiem.
Zainwestuj może w jakiś dobry krem nawilżający... Polecam Iris weledy - rewelacja (wersja na noc).
Dobre jest też łykanie ogórecznika lub wiesiołka nawilża od wewnatrz.

Ines1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-15, 09:42   #100
dorinka30
Zakorzenienie

[quote=asiuk;9005823

[/quote]

Asiuk polecam Ci moje ostatnie odkrycie, jak dla mnie to HIT i naprawdę działa, kończe już pierwsze opakowanie i kupię następne

http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=17207
Stary 2008-09-15, 09:45   #101
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
O rany, to teraz mnie nawet przestraszyłaś

Te butki to były chyba te: http://http://www.stylistka.pl/zdjec...9_800x600.jpeg
ale w kolorze śliwkowym. Ja ostatnio mam fazę na ten kolor, a że chyba jst modny, bo większość ciuchów w tym kolorze w sklepach, więc nie było problemów z obkupieniem się: bluzka jedna i druga, sweterek, torebka itp
Nie ma się co przestraszać
Po prostu ja już nawet nie myślę o kupowaniu tam butów.
Link się nie otwiera

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-15, 09:48   #102
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ines1985 Pokaż wiadomość
Zainwestuj może w jakiś dobry krem nawilżający... Polecam Iris weledy - rewelacja (wersja na noc).
Dobre jest też łykanie ogórecznika lub wiesiołka nawilża od wewnatrz.
Cytat:
Asiuk polecam Ci moje ostatnie odkrycie, jak dla mnie to HIT i naprawdę działa, kończe już pierwsze opakowanie i kupię następne

http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=17207
Dzięki za rady
Ja mam skórę raczej suchą, ale ostatnio mi się lekko błyszczała. Teraz za to mam "skorupkę"

Już miałam kiedyś coś takiego, kupiłam sobie wtedy żel do mycia skóry atopowej z Iwostin - pomogło, ale potem i tak mi ściągało skórę
Za dwa tygodnie idę do kosmetyczki, może coś jeszcze doradzi. Póki co, muszę się oszczędzać.

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2008-09-15, 09:50   #103
DianaM
Zadomowienie

Cytat:
Nie ma się co przestraszać
Po prostu ja już nawet nie myślę o kupowaniu tam butów.
Link się nie otwiera
Dlatego zrobiłam edit:
http://www.stylistka.pl/zdjecie/arty...9_800x600.jpeg albo te: http://www.stylistka.pl/zdjecie/arty...4_800x600.jpeg teraz nie jestem pewna, ale raczej te pierwsze
Stary 2008-09-15, 09:52   #104
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki za rady
Ja mam skórę raczej suchą, ale ostatnio mi się lekko błyszczała. Teraz za to mam "skorupkę"

Już miałam kiedyś coś takiego, kupiłam sobie wtedy żel do mycia skóry atopowej z Iwostin - pomogło, ale potem i tak mi ściągało skórę
Za dwa tygodnie idę do kosmetyczki, może coś jeszcze doradzi. Póki co, muszę się oszczędzać.
może warto się bliżej zainteresować pielęgnacją, może coś nie tak robisz, albo źle rozpoznałaś swoją cerę. Ja jestem w trakcie zmiany pielęgnacji i powiem ci, że trochę efektów już widać.
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-15, 09:53   #105
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

witajcie laseczki w nowym wateczku
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-15, 09:58   #106
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
może warto się bliżej zainteresować pielęgnacją, może coś nie tak robisz, albo źle rozpoznałaś swoją cerę. Ja jestem w trakcie zmiany pielęgnacji i powiem ci, że trochę efektów już widać.
No właśnie nie wiem, wydaje mi się, że raczej nie służy mi krem i/lub żel do mycia twarzy.
Raczej używam kosmetyków do cery normalnej w kierunku suchej i jest ok. Nawet, jak mi się lekko czoło przetłuszcza (okresowo, najczęściej tylko latem), to po potraktowaniu go jakimś kosmetykiem matującym robi się właśnie przesuszone

Jeszcze jest opcja taka, że to reakcja alergiczna, np. na fixator (psikałam się nim w sobotę). Tylko że już kilka dni wcześniej zaczęły mi się robić takie suche placki.

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2008-09-15, 10:04   #107
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Dlatego zrobiłam edit:
Widziałam już, ale pisałam mojego posta zanim zrobiłaś edit
Butki bardzo ładne, te pierwsze o wiele bardziej mi sie podobają.
Ale ja już na razie nie kupuję butów... Kupiłam w sobotę i teraz szlaban na buty
Stary 2008-09-15, 10:05   #108
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie nie wiem, wydaje mi się, że raczej nie służy mi krem i/lub żel do mycia twarzy.
Raczej używam kosmetyków do cery normalnej w kierunku suchej i jest ok. Nawet, jak mi się lekko czoło przetłuszcza (okresowo, najczęściej tylko latem), to po potraktowaniu go jakimś kosmetykiem matującym robi się właśnie przesuszone

Jeszcze jest opcja taka, że to reakcja alergiczna, np. na fixator (psikałam się nim w sobotę). Tylko że już kilka dni wcześniej zaczęły mi się robić takie suche placki.

Ja np. po tylu latach używania różnych żeli do demakijażu, porzuciłam temat, w ogóle przestałam używać w ogóle wody do twarzy i mam mniej problemów
Ostatnio kupiłam płyn micelarny z nowej serii Ziaja Sopot, super i kosztuje grosze. W ogóle do demakijażu używam wyłącznie Ziaji, bardzo lubię ich komsetyki, nie uczulają mnie wcale
Stary 2008-09-15, 10:13   #109
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
Ja np. po tylu latach używania różnych żeli do demakijażu, porzuciłam temat, w ogóle przestałam używać w ogóle wody do twarzy i mam mniej problemów
Ostatnio kupiłam płyn micelarny z nowej serii Ziaja Sopot, super i kosztuje grosze. W ogóle do demakijażu używam wyłącznie Ziaji, bardzo lubię ich komsetyki, nie uczulają mnie wcale
Ja właśnie myję twarz zawsze wodą z kranu Nawet, jak używam maseczki, którą należy tylko zetrzeć potem chusteczką, to i tak troszkę obmywam twarz. Czuję się wtedy lepiej.

Mam wodę termalną Avene. Czy ona może mi trochę pomóc? Nie wiem zab radzo, jak się ją używa. Słyszałam tylko, że po jakimś czasie należy zetrzeć jej nadmiar

Ines, gdzie w ogóle można kupić kosmetyki Weledy? Nigdy się z tą firmą nie spotkałam. Zajrzałam na KWC, sprawdziłam ten krem z irysem - trochę przeraża mnie alkohol w składzie

Ewunia

Staś

bloguję

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-15, 10:14   #110
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:

bo te matujące kosmetyki są zazwyczaj agresywne, może ci szkodzą, po co ich używasz, jeśli masz cerę w kierunku do suchej, one tylko niepotrzebnie przesuszają. Ja bym się na twoim miejscu skupiła na nawilżaniu teraz
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-15, 10:14   #111
czarna.noc
Wtajemniczenie

hej
dostalam odpowiedz od Kapturka, ze niedlugo wroci
czarna.noc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-15, 10:16   #112
kaska87
Zakorzenienie

cześć, ale mam dzisiaj humorek wkurzają mnie moje ciuchy, w których chodzę po domu-wyglądam jak lump(bo zimno to musiałam się naubierać) mam niewyprostowane włosy jestem gruba, boli mnie głowa dzień paszteta

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-15, 10:18   #113
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

kasia glowa do gory!
niestety ja tez mam takie dni ostatnio - to chyba przez ta pogode, zrobilo sie tak nagle zimno brrr
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-15, 10:24   #114
kaska87
Zakorzenienie

co mam zrobić żeby schudnąć 7 kg na "już" idę wyprostować włosy może mi się poprawi, chociaż jak widzę moje boczki to chce mi się...no wiecie co
zresztą to, że płaczę mówi samo za siebie bo normalnie tego nie robię...

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-15, 10:24   #115
pollynema
Zadomowienie

Tu macie dziewczyny całą masę butów z Reserved z najnowszej kolekcji, nie ma wprawdzie wszystkich, ale przyznaję, że jest trochę ciekawych. Niestety również słyszałam niepochlebne komentarze na temat jakości wykonania i komfortu noszenia :/

http://stylio.pl/styliowirowka-buty-...en-od-reserved
Stary 2008-09-15, 10:24   #116
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
cześć, ale mam dzisiaj humorek wkurzają mnie moje ciuchy, w których chodzę po domu-wyglądam jak lump(bo zimno to musiałam się naubierać) mam niewyprostowane włosy jestem gruba, boli mnie głowa dzień paszteta
Kochana, ja tak mam od ok. 3 miesięcy... więc jeden dzień to jeszcze nie dramat... Ale trzymaj się i głowa do góry Na pewno nie jest tak źle, jak Ci się wydaje
Stary 2008-09-15, 10:28   #117
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
bo te matujące kosmetyki są zazwyczaj agresywne, może ci szkodzą, po co ich używasz, jeśli masz cerę w kierunku do suchej, one tylko niepotrzebnie przesuszają. Ja bym się na twoim miejscu skupiła na nawilżaniu teraz
Kupiłam sobie ten krem Lirene matujący, bo już mnie zaczynało drażnić to świecenie. Poprosiłam w sklepie o krem matująco-nawilżający, do cery "nietłustej" Ten żel natomiast ma niby dobrze oczyszczać twarz z nadmiaru sebum, ale też nie wysuszać. Zresztą chyba nie miał nawet alkoholu w składzie.
Staram się uważać na kosmetyki, ale jak się już pojawia potrzeba delikatnego zmatownienia twarzy w trakcie gorącego lata, to robi się po jakimś czasie masakra

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2008-09-15, 10:33   #118
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Kupiłam sobie ten krem Lirene matujący, bo już mnie zaczynało drażnić to świecenie. Poprosiłam w sklepie o krem matująco-nawilżający, do cery "nietłustej" Ten żel natomiast ma niby dobrze oczyszczać twarz z nadmiaru sebum, ale też nie wysuszać. Zresztą chyba nie miał nawet alkoholu w składzie.
Staram się uważać na kosmetyki, ale jak się już pojawia potrzeba delikatnego zmatownienia twarzy w trakcie gorącego lata, to robi się po jakimś czasie masakra

Moja kosmetyczka, uważa że ten wszystkie żele są do doopy i że nie można ich używać, już lepiej kupić żel fizjologiczny- Physiogel tak to się chyba nazywa i nim myć twarz, chyba chodzo o ph

Albo jeszcze to polecała bardzo

http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=6838
Stary 2008-09-15, 10:45   #119
hania811
Zakorzenienie

Dzień dobry

Połamana jakaś jestem
Boje sie ze sie rozchoruję..akurat na urlop.

Melodio olać!!! nawet kolesia nie znasz a juz płaczesz. Nie przesadzaj.

Nemuś sliczne zdjecia.
Dorinko no ja sie nie dziwię ze spac nie mozesz...a ze fiaty 500 maja duszę to ja zawsze wiedzialam
Kasia to wyprostuj włosy ubierz sie ładnie i idz na spacer. Lepiej Ci sie zrobi

Ja dziś na lepsze samopoczucie ubrałam sie cieplo oplątałam szaliczkiem, zalozyłam rękawiczki, słuchawki na uszy z ktorych saczyly się same energetyzujące kawalki i poszłam spacerkiem do pracy (droga okrężną) .
Od razu łatwiej sie zyje jak krew szybciej krązy.
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-15, 11:04   #120
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Połamana jakaś jestem
Boje sie ze sie rozchoruję..akurat na urlop.

Dorinko no ja sie nie dziwię ze spac nie mozesz...a ze fiaty 500 maja duszę to ja zawsze wiedzialam

Ja dziś na lepsze samopoczucie ubrałam sie cieplo oplątałam szaliczkiem, zalozyłam rękawiczki, słuchawki na uszy z ktorych saczyly się same energetyzujące kawalki i poszłam spacerkiem do pracy (droga okrężną) .
Od razu łatwiej sie zyje jak krew szybciej krązy.
Wiesz, że mnie też łamie w kościach, już wzięłam jakieś specyfiki ale czuję się słabo....pewnie przez tą pogodę. Dzisiaj ubrałam się jak w zimę, wełniany golfik płaszcz itp. Spacerek na pewno poprawia samopoczucie ale ja się boję tego chłodu, ja jestem taki zmarźlak że szok
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości