|
|
#91 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Żele - BASIC - co sądzicie o tej firmie?
Cytat:
No raczej nie trzymamy sloiczkow z zelami "do gory nogami" . Nie wiem jak ale sie wylewaja jak sie zakreci. leje sie po bokach sloiczka ze nie wspomne o tym ze gwinty sa zawszw zapackane bardzo duza iloscia zelu a przeciez ich tam nie smaruje a i na zakretke go przeciez nie nakladam. Z zelami innych firm nie mialam takiego problemu.
|
|
|
|
|
|
#92 |
|
Przyczajenie
|
Hej! Czytałam, że Masked z Basica i z I-Nails to ten sam produkt. Czy któraś z Was ma porównanie? Dobre są te żele z i-nails,czy jednak basic?W tej chwili pracuję na Nails Company, jednak nie odpowiada mi kolor pinka. Pozdrawiam!
|
|
|
|
|
#93 |
|
Rozeznanie
|
Dobra rada tu na forum pisala ze masked z basica i od niej sa identyczne bo pochodza od tego samego wytworcy. ja kupilam masked 30g z basica a ze zadko go uzywam (jakos klientki nie chca) to starczy mi na dlugo wiec od DR nie bede zamawiac w najblizszym czasie jesli to to samo
|
|
|
|
|
#94 |
|
Raczkowanie
|
To fakt, ja nie zauważyłam różnicy pomiędzy masketem od DR a Basic. Dla mnie miały takie same kolorki więc zamawiam Masket od DR. W pudełeczku wyglada na strasznie ciemny ale położony odpowiednio na paznokieć wygląda bosko.
|
|
#95 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki za odpowiedź! Teraz już mam pewność i zamówię od DR.
|
|
|
|
|
#96 | |
|
Przyczajenie
|
jak dla mnie najlepsze z najtańszych żeli
![]() kamuflaż mają światny... ma fajny odcień, fajnie kryje. Zel przezroczysty basic ma fajną konsystencję galaretki, wcale nie rozpływa się na boki i fajnie formuje się nim krzywą C. Biały do frencha tez jest OK, jest intensywnie biały i niezbyt rzadki i wystarczy jedna warstwa żelu by namalowac fajną białą koncówkę. ![]() chociaz musze przyznac, ze ostatnio trochę się zawiodlam, bo do kamuflażu uzywalam zawsze tylko silcare... i jakby się lekko odcien zmienił ;/ może taka ch** partia, nie wiem, w kazdym razie żel kupiłam w hurtowni ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- Cytat:
ale robi mi się tak z każdym jednym żelem, jakiego bym nie miała, niezależnie od firmy... ![]()
|
|
|
|
|
|
#97 |
|
Zadomowienie
|
Mi z PB odpukać grzecznie siedzą w pojemniczkach
Natomiast jednofazówka z i-nails zrobiła sobie ostatnio spacer, co jej się wcześniej nigdy nie zdarzyło A zawsze sprawdzam, czy dokręciłam.
|
|
#98 |
|
Przyczajenie
|
Witam! Jakiś czas temu pytałam o maskeda i teraz już go mam. Zamawiałam od DR (i-nailsa, ale to ten sam żel co basic). Bardzo fajny żel!!! Ma wyjątkowo naturalny kolor, nie bombluje, nie zapowietrza się. Mam także żel Basic masked od Slaydi i jest to ten sam produkt. Zauważyłam jednak, że ten od slay jest bardziej różowy(taki troszkę bardziej cukierkowy). Oba są śliczne i polecam wszystkim! Dobra jakość i fajna cena.
Edytowane przez Davinia Czas edycji: 2010-02-04 o 17:20 |
|
|
|
|
#99 |
|
Rozeznanie
|
Mnie 'ucieka' base gel z PB.
Już chyba z połowa mi wyciekła mimo, że na głowie to ja go nie stawiam...
|
|
#100 |
|
Raczkowanie
|
mi jeszcze nic nie uceikło:P ale ostatnio wkurza mnie to, że jednofazówka basica clear, ta bardzo gesta ma pęcherzyki powietrza;/ pierwszy raz gdy go kupiłam, myślałam sobie że wstrząsy w podróży itp itd... drugim razem po otworzeniu był super przejrzysty, a teraz gdy już mam tak połowe zużyte, to znowu pojawiają się pęcherzyki....
|
|
|
|
|
#101 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#102 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
a co do kamuflaza- w grudniu zeszłego roku bylam w hurtowni po raz ostatni, wtedy tez kupowałam u nich kamuflaż za 20zł z groszami, normalnie 15ml... 30 ml jest jak sie nie myle za 46 zł, albo i mniej.. a co do innych produktów tej firmy... Dla osób lubujących się w tipsach (osobiscie wolę szablony, ale są różne typy klientek) polecam tipsy Exellent, są świetne w obróbce, cienkie, elastyczne i przede wszystkim nie pękają, polecam cleanery, bo naprawdę dobrze odtłuszczają (choc raz wyprobowalam taki z witaminami, zapachowy w sprayu- który odradzam, zle odtluszcza)... Żele: Kamuflaż ma niesamowite krycie, fajny kolor, choc szczerze mowiac kilka lat temu jak weszly zele maskujace to kolor byl ladniejszy, teraz mi sieon taki bardziej ceglasty wydaje, moze to od partii produkcyjnej zalezy... Biały żel jest świetny, ma dużo pigmentu, wystarczy jedna warstwa, nie rozpływa się po koncowce, żel zwykły clear jest rewelacyjny do budowy krzywej C, nie spływa na skórki, a do tego nie wymaga nabłyszczania, wiec mozna go uzywac jako warstwe nablyszczajaca tez. Cena żeli jest naprawde swietna, niska, a jakosc przy tak niskiej cenie to rewelacja. Ceny żeli w hurtowni są takie, jak ceny tanich żeli- bubli z allegro |
|
|
|
|
|
#103 |
|
Raczkowanie
|
tak już wszystko wiem odnośnie tych cen
![]() a mam jeszcze pytanie, używaliście jakiś żeli pinków? jakie wrażenia? ![]() ja właśnie chcę się zaopatrzyć w jakiś róż do frenczy tylko nie mogę się zdecytować:P |
|
|
|
|
#104 |
|
Raczkowanie
|
Wiecie co, z tym wychodzeniem żeli z pudełek to jest jakaś dziwna sprawa. Ja mam żele, które mi nie wychodzą z pudełka, a innym dziewczynom spacerują i odwrotnie... Ja już nie wiem o co chodzi... Ale tak czy siak, zauważyłam, że jeśli wycieram pędzelek tylko o wewnętrzną część pudełeczka, to żelki chodzące, nawet nie chodzą
próbują, ale staram się je szybko doprowadzać do porządku
|
|
#105 |
|
Przyczajenie
|
z zeli basic uzywam pink (zima) zamiennie z clear (latem), zawsze masked i french pink. jeszcze sie nie zawiodlam. wylewa mi sie tylko kamuflaz, wiec pojemniczek trzymam na podkladce z piwa (ozdobilam ja odrobine kwiatkami akrylowymi i nie podpada
)
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#106 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny!
Mam takie pytanie czy jeśli nałożę bonder IBD i po utwardzeniu kamuflaż Basic,następnie Basic przezroczysty gęsty to nic się nie stanie?? Do tej pory pracowałam na żelach SF jednak są zbyyyt rzadkie,rozlewają się strasznie i dlatego po przeczytaniu pozytywnych opinii o Basic postanowiłam je wypróbować,no i ten bonder IBD już posiadam,stąd pytanie czy dobrze się połączą te 2 firmy?? ![]() proszę o odpowiedź i dziękuje z góry |
|
|
|
|
#107 |
|
Przyczajenie
|
ja je lacze i wszystko ok na dlugie tygodnie
|
|
|
|
|
#108 |
|
Zakorzenienie
|
Spokojnie możasz je połączyć i wszystko będzie się ładnie trzymać
|
|
#109 |
|
Raczkowanie
|
Jakiś czas temu dokupiłam z tej serii jeszcze galaretkę. Na początku się nie trzymała (ale to wina złego przeze mnie przygotowania paznokcia), ale teraz jest już wszystko ok. Bardzo fajny żel i za 30 g zapłaciłam 40 czy koło 50 zł
|
|
|
#110 |
|
Wtajemniczenie
|
Odswiezam temat.
Zachecona waszymi radami i opiniami o tej firmie postanowilam przezucic się na zele Basic. Sama mam kamuflaz z tej firmy i jestem zadowolona. Teraz pracuje na produktach Golden Nails, ktore kosztuja jeszcze raz tyle. A ja biore za paznokcie bardzo malo, bo dopiero caly czas sie ucze. I nawet za same produkty mi sie nie zwraca. I mam w zwiazku z tym kilka pytan: 1. Gdzie moge kupic te zele, u jakiego sprawdzonego sprzedawcy? Boje sie na allegro, bo tam czesto są podrobki... Myslicie, ze na stronice internetowej Silcare? http://silcare.pl/kategoria/506 2.Czy inne produkty tej formy, chodzi mi m. in. o cleaner, primer itp. są tez dobre i godne polecenia? |
|
|
|
|
#111 |
|
Raczkowanie
|
tę stronkę mogę CI polecić, pierwsze moje żele kupowałam u nich i byłam/ jestem zadowolona. mam też ich primer i tipsy clear które są superowe
|
|
|
|
|
#112 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
)Tylko troche jedno mnie niepokoi. Tam przesylka kopsztuje az prawie 17 zl, a jak ja chce kupic na dzien dzisiejszy tylko jeden zel, ktory akurat mi sie konczy, to w sumie zaplace prawie tyle, ile dalabym za zel, na ktorym pracuje obecnie. A wiecej produktow na razie nie zamierzam kupowac, bo raz, ze nie mam pieniedzy, a dwa- ze jeszcze mam wszystkiego duzo i nie potrzeba mi innych produktow. |
|
|
|
|
|
#113 |
|
Przyczajenie
|
u slaydi (slaydi.pl) dostaniesz, przesylka wychodzi tanio i na pewno szybko dostaniesz
|
|
|
|
|
#114 |
|
Wtajemniczenie
|
a u tej slaydy, to sa sprawdzone produkty?
)
|
|
|
|
|
#115 |
|
Rozeznanie
|
U Ani (Slaydy) jestem przynajmniej raz na 2 tygodnie, już chyba wszystko testowałm
Żele z basic u Niej są jak najbardziej w porządku, cena też super bo za 50ml budującego liczy bodajże 62zł
|
|
|
|
|
#116 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() jak najbardziej możesz zamówić żele i inne akcesoria na stronce Silcare ![]() ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#117 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieki za wypowiedzi ;D
Jestem w szoku Ja do tej pory pracuje na zelu, za ktory zaplacilam 50 zl na 15 ml, a tutaj za 50ml tylko 62 zł.Niesamowite
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#118 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nie zawsze co drogie to dobre i całe szczęście,że są tańsze żelki
|
|
|
|
#119 |
|
Raczkowanie
|
Ja wczoraj wypróbowałam żel z basica ten gęsty (galaretka) i jestem pozytywnie zaskoczona, zobaczymy jak z zapowietrzeniami
a co do białego żelu z basica to jak dla mnie za rzadki muszę robić frencza po jednym pazurku bo zaraz mi się rozlewa, ale może go ujazmie i tak jak dziewczyny pisaly wczesniej wylewa się ze słoiczka, nie wiem jak, ale zawsze z niego cieknie.aaa bym zapomniała - cleaner też mam z basica i jest ok
Edytowane przez czerwonaaa Czas edycji: 2010-08-24 o 21:46 |
|
|
|
|
#120 |
|
Wtajemniczenie
|
kochane, a powiedzcie mi, jak z nablyszczaczem z basica? Jest godny polecenia?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Paznokcie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:51.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
. Nie wiem jak ale sie wylewaja jak sie zakreci. leje sie po bokach sloiczka ze nie wspomne o tym ze gwinty sa zawszw zapackane bardzo duza iloscia zelu a przeciez ich tam nie smaruje a i na zakretke go przeciez nie nakladam. Z zelami innych firm nie mialam takiego problemu.

A zawsze sprawdzam, czy dokręciłam.

Już chyba z połowa mi wyciekła mimo, że na głowie to ja go nie stawiam...

Ja do tej pory pracuje na zelu, za ktory zaplacilam 50 zl na 15 ml, a tutaj za 50ml tylko 62 zł.