|
|
#91 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Poprawiamy maturę w maju 2009 :)
Ja studiowałam niecałe 2 dni Turystykę i Rekreację na krakowskim AWFie
ogólnie kierunek jak dla mnie do niczego i organizacja na uczelni nie przypadła mi do gustu :/ w sumie nie dziwię sie, że ten AWF jest chyba 4 na 6 mozliwych w tegorocznym rankingu. Dlatego teraz będę starać się o miejsce na warszawskiej akademii pierwsza w rankingach i jak oglądałam zdjęcia to o wiele epsze zaplecze sportowe a to chyba jakiś wyznacznik jakości na akademii wychowania fizycznego choć i tak nie pędziłabym na halę ale tak jakoś Wczoraj tak sobie myślałam co by pożytecznego robic przez ten rok kiedy nie jestem studentką i wpadłam na pomysł, że wreszcie nadrobię zaległości w moich planach językowych angielski i może niemiecki podszkole i zacznę sie uczyć włoskiego i hiszpańskiego z samouczkow i stąd moje pytanie: Czy któras z Was uczyła się sama języka od podstaw? Jakieś doświadczenia i rady? ![]() Ehhh muszę iść do Biedronki bo rodzinka jak wróci do domu to głodna będzie jaka Pani Domu ze mnie Miłego dnia
|
|
|
#92 |
|
Wtajemniczenie
|
Gwizada89- ciekawy pomysł z tymi językami. Ja cały czas powtarzam sobie angielski, żeby słówek nie zapomnieć. Chodzę po domu i gadam sama do siebie po angielsku
Chętnie nauczyłabym się włoskiego, uwielbiam Italię... ale czy da się tak samemu nauczyć?mjot- Witaj ![]() Zgadza się liczy się ten lepszy wynik jeśli poprawiasz maturę.
Edytowane przez nebya Czas edycji: 2008-10-13 o 12:52 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#93 |
|
Zadomowienie
|
Ach Italia! Śliczny kraj
ja mam z wydawnictwa PONS "Włoski w jeden miesiąc, kurs dla poczatkujących" (pozostałości po zeszłorocznych wakacjach w Rzymie, ale i tak nie pamiętam podstaw;p ) tam jest podstawowe slownictwo okolo 1000, gramatyka i fajne dialogii słyszałam, że wloski jest prosty zwłaszcza jeśli ktoś ma podstawy łaciny a ja niestety mam nawyki łacinowskie
|
|
|
#94 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Muszę sobie kupić jakąś książkę, podręcznik dla początkujących i w sumie co mi szkodzi spróbować.. Jak nie wyjdzie to nie wyjdzie, ale fajnie byłoby znać chociaż podstawy
|
|
|
#95 |
|
Zadomowienie
|
podsumowując: Umiem człowieka zainspirować
|
|
|
#96 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#97 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Aczkolwiek znajomy uczył się sam francuskiego i jak potem przydzielili go do grupy średniozaawansowanej, to przewyższał nas poziomem, więc przy odpowiedniej systematyczności taka nauka jest jak najbardziej skutecznaA ja się dziś załamałam Miałam dziś pierwszy angielski i troche mnie zaskoczyli. Pierwsze słowa : "Zapomnijcie o general English, teraz będzie tylko Legal English" A myślałam, zę będę sie mogła obijać![]() Tak więc w związku z powyższym łaciny będę się uczyć z samouczka, bo raz że nasza babka od łaciny jest tak miła, ze jak ktoś nie musi, to nie chodzi na jej zajęcia, a 2 że ja się i tak z tym wszystkim nie wyrobię Może poszukamy/założymy na wizażu grupę wsparcia dla osób samodzielnie uczących się języka i będziemy pisać czego się danego dnia nauczyłyśmy?
|
|
|
#98 |
|
Zadomowienie
|
Mam pytanie i prośbę zarazem
Która jest obeznana z reakcjami? Bo czytałam to dzisiaj kilka razy i nie wiele rozumiem Ależ ja jestem niezadowolona z ty podręczników - nie da się tego czytać
|
|
#99 |
|
Konto usunięte
|
Dołączam się do Was dziewczynki
Ja w maju poprawiam angielski rozszerzony. Mature zdawałam rok temu. Teraz jestem na drugim roku studiow (zaocznych) , i chcę zacząć drugi kierunek- filologie wloska: moje marzenie Mam nadzieje ze pogodze studia z nauka do matury. Wlasnie dzis przyslali mi fajne ksiazki z ang. Pozdrawiam ;*
|
|
|
|
|
#100 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() [1=e2893aea2a20cfee02f68e9 4f923d38a4b747baa_5efe670 8b8e4d;9329760]Dołączam się do Was dziewczynki Ja w maju poprawiam angielski rozszerzony. Mature zdawałam rok temu. Teraz jestem na drugim roku studiow (zaocznych) , i chcę zacząć drugi kierunek- filologie wloska: moje marzenie Mam nadzieje ze pogodze studia z nauka do matury. Wlasnie dzis przyslali mi fajne ksiazki z ang. Pozdrawiam ;*[/quote]Witam ![]() Super, że się do nas przyłączyłaś- będzie raźniej
|
|
|
#101 |
|
Rozeznanie
|
Nenya ja to w miarę umiem, ale nie wiem dokladnie co cię interesuje
![]() Co studiujesz?
|
|
#102 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam wszystkie nowe
Cytat:
![]() Chcę sobie kupić z wyd. PONS kurs dla początkujących, języka rosyjskiego O, ten kurs: http://pons.pl/index.php?pid=252 rosyjski w 1 miesiąc Cytat:
1) koszmarnie nudno 2) ludzie fajni, ale też na niektóre twarze już nie mogę patrzeć ( )3) tracę na dojazdy i czekanie na autobus 3 godziny dziennie 4) wykonywanie codziennie tych samych czynności mnie po prostu dobija Cytat:
Ale jak chcesz być bardziej skrupulatną uczennicą, to polecam też podręczniki, 2, poziom rozszerzony oczywiście - takie pomarańczowe.
|
|
|
#103 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
przepraszam ze pytam ale jakie wynagrodenie dostajesz?? zastanawiam sie nad stazem mmm ale tyko zastanawiam ![]() ja musze sie wrescie wziasc za siebie pokupowac ksiazki do Biologii mmm nie poprawiam tej historii chyba kurcze najgorsze dla mnie jest to ze nie wiem co chce robic...ale chyba sie jednak zdecyduje na KOSMETOLOGIE na UM w LODZI ewentualnie dzienikarstwo bym bardzo chciała ale nie wiem czy sie nadaje...musze usiasc pomyslec nad tym ![]() bardzo bym chciała nauczyc sie rosyjskiego no i oczywiscie angielski podszkolic to podstawa musze sie go nauczyc bo mam tylko podstawy ![]() włoski brdzo fajny jezyk niestety tak skutecznie obrzydziła mi go babka w lo ze chyba nigdy nie zapałam miloscia o niego...ksiazke miałam po angelski do włoskiego ale jak ktos chce moge mu cos zeskanowac podstawowa gramatyke lub cos w tym podobie bo niestety mało tego w internecie..
|
|
|
|
|
|
#104 |
|
Zadomowienie
|
NIJA_ Ja mam dokładnie ten sam kurs z PONS tylko, że właśnie włoski
OLGA885 Witamy ach filologia włoska... gdybym nie pałała do nauk medycznych to napewno mój wybór padłby na jakąś filologię kto wie może kiedys :pDziewczyny możecie mi cokolwiek napisać o tym stażu w urzędzie?? O co chodzi i co takie coś daje? Bo co chwila coś o tym stażu a ja zielona
|
|
|
#105 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(dzisiaj dostałam na konto wynagrodzenie za wrzesień). Niby fajnie, ale: 150 szkoła płacę 150zł/mc), muszę dołożyć do prawka i opłacić już egzamin, więc zostanie mi jakieś 200-300 zł na swoje wydatki ![]() Włoski mi się nie podoba Cytat:
![]() Sama miałam sobie wybrać miejsce, najpierw oczywiście próbują wciskać takie staże, których nikt nie chce (A nie chciałaby Pani mieć stażu w Tesco? ![]() U mnie w UP są staże 6-miesięczne, ale często później przedłużają do roku, jeśli się sprawdzi w danym miejscu (ale ja nie chcę mieć przedłużonego, bo bym tam umarła ).
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#106 | ||
|
Zadomowienie
|
[1=e2893aea2a20cfee02f68e9 4f923d38a4b747baa_5efe670 8b8e4d;9329760]Dołączam się do Was dziewczynki
Ja w maju poprawiam angielski rozszerzony. Mature zdawałam rok temu. Teraz jestem na drugim roku studiow (zaocznych) , i chcę zacząć drugi kierunek- filologie wloska: moje marzenie Mam nadzieje ze pogodze studia z nauka do matury. Wlasnie dzis przyslali mi fajne ksiazki z ang. Pozdrawiam ;*[/quote]Witaj Cytat:
Cytat:
![]() A interesuje mnie to co u mnie w podręczniku figuruje w rozdziale: Podstawowe wiadomości o reakcji chemicznej i katalizatorach Zmiany energii swobodnej, zmiana entalpii, zmiana entropii, punktu równowagi reakcji... Pop prostu nie mogę tego przyswoić albo jestem ciemna albo ten podręcznik jest jakiś lewy. Pewnie jedno i drugie. Oj czemu ja nie kupiłam Operonu
|
|
|
#107 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
A co najśmieszniejsze u mnie w szkole, kiedy przyszła kolej omawiania tych tematów nauczycielka powiedziała, że to za trudne dla nas i sama to musiałam w domu przerobić Ile ja się nad tym nasiedziałam...
|
|
|
#108 |
|
Zadomowienie
|
Witam
wpisuje sie do wątku, poprawiam polski z pod na roz i bio takze z pod na roz. Służe pomocą w razie czegoś
|
|
#109 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja studiuje kierunek, gdzie na I roku miałam semestr poświęcony tylko konstytucji...i nadal jej nie umiem na pamięć ale wiem czego tam szukać i to wystarczyło żeby zdać u mega kosy examin na 4,5 |
|
|
|
|
|
#110 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#111 |
|
Zakorzenienie
|
milusiaam, ja bym poprosila te gramatyke wloska
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
|
|
|
#112 |
|
Wtajemniczenie
|
dobrze z kasizki do wloskiego ci skopiuje ale mowie ze wszystkie tłumaczeniam sa po angielsku...taka ksiazke nam babka wybrła ehh szkoda słow...wyslij mi na pw ades meilowy
![]() ![]() Nija mapa swiata potrzebna ale konstytucja nieee mysle ze ambicja potrafi zniszczyc jak to gadął moj matematyk nadgorliwosc gorsza od faszyzmu
|
|
|
|
|
#113 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Teraz sama sie zastanawiam czy nie powinnam zdawać polskiego rozsz. Dalej ciągnie mnie ta psychologia a samą biologią nic nie zdziałam
|
|
|
#114 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
LINK do tegorocznej matury, żeby nie było, że zmyślam, że były takie, a nie inne pytania ![]() Cytat:
|
|
|
#115 |
|
Zadomowienie
|
Moim zdaniem lepiej nauczyć się więcej i to nawet rzeczy, które wydają się nieważne niż później na maturze żałować. Od nadmiaru wiedzy nikt jeszcze nie umarł
Jeżeli tylko ma się czas to wręcz wskazane jest by dokładnie zagłębić się w dany temat. i chęci oczywiście
Książki, strona po stronie - klik Edytowane przez Nenya_89 Czas edycji: 2008-10-14 o 17:08 Powód: dop. |
|
|
|
|
#116 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na pewno nie zaszkodzi![]() A Nija powiedz mi w zasadzie na co chcesz iść w danym momencie? Z tego co kojarzę zmienia Ci się jak w kalejdoskopie. Pamiętam, ze była medycyna, budownictwo, historia, potem chciałaś iść do szkoły policealnej, a tak ostatecznie to nie wiem co wybrałaś ![]() Po drugie podziwiam Twój entuzjazm. Te 90%, nauka 3 języków itp itd, ale radziłabym mierzyć siły na zamiary. Ja też zawsze mówię ile to ja nie będę się uczyć, a potem lipa.. Pytanie brzmi ile zrobiłaś do tej pory? Bo na tej podstawie możesz sie spodziewać ile realnie zrobisz. Dla rozluźnienia atmosfery facet od prawoznawstwa dziś stwierdził, że zostały nam 3 miesiące do egzaminu i musimy się brać za podręcznik, bo się nie wyrobimy
|
|
|
#117 |
|
Zadomowienie
|
no sorry ale ta matura nie wymagała znajomości konstytucji na poziomie Konstytucjonalisty...a co do map... hehehe
wystarczyło oglądać wiadomości, co chwilę coś mówią o polskich misjach i nie wydaje mi się to czymś do wyuczenia, to jest wiedza zwyczajna i codzienna. Pomijam fakt, że na 1 roku miałam kolokwia bardziej szczegółowe i nikt tak nie panikowałaha... jeżeli chcesz iść na coś gdzie są przedmioty związane z prawem to Ci odradzam.. musiałabyś się uczyć na pamięć ustaw (niektóre są dużo bardziej rozbudowane niż konstytucja) żeby zaliczyć koło... dalej utrzymuje, że wiadomości z kraju i ze świata i wiedza na poziomie LO wystarczy żeby to zdać no i plus dedukcja jak już serio nie masz pojęcia w jakimś pytaniu CHOMIK u mnie to samo ale generalnie wszyscy się uczą max tydzień przed sesją i generalnie Looz musi być żeby to wszystko przejść i się nie zajechać
|
|
|
|
|
#118 |
|
Wtajemniczenie
|
I jestem, miałam dzisiaj szalony dzień
Wklejam obiecane fotki, robione niestety przy sztucznym świetle, więc nie wiem czy czegoś się dopatrzycie W ciągu dnia nie miałam czas w ogóle, jeśli zdjęcia są niewyraźne to śmiało piszcie, jutro zrobie drugie przy świetle dziennym I od razu zaznaczam, że to dla mnie żaden problem, mam mnóstwo czasu- dzisiaj tylko tak z zaskoczenia miałam mnóstwo zajęć.
|
|
#119 |
|
Wtajemniczenie
|
cd
|
|
#120 |
|
Wtajemniczenie
|
cd
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:18.

ogólnie kierunek jak dla mnie do niczego i organizacja na uczelni nie przypadła mi do gustu :/ w sumie nie dziwię sie, że ten AWF jest chyba 4 na 6 mozliwych w tegorocznym rankingu. Dlatego teraz będę starać się o miejsce na warszawskiej akademii
pierwsza w rankingach i jak oglądałam zdjęcia to o wiele epsze zaplecze sportowe

Chętnie nauczyłabym się włoskiego, uwielbiam Italię... ale czy da się tak samemu nauczyć?
Jak nie wyjdzie to nie wyjdzie, ale fajnie byłoby znać chociaż podstawy
Aczkolwiek znajomy uczył się sam francuskiego i jak potem przydzielili go do grupy średniozaawansowanej, to przewyższał nas poziomem, więc przy odpowiedniej systematyczności taka nauka jest jak najbardziej skuteczna
Miałam dziś pierwszy angielski i troche mnie zaskoczyli. Pierwsze słowa : "Zapomnijcie o general English, teraz będzie tylko Legal English"
A myślałam, zę będę sie mogła obijać

Ależ ja jestem niezadowolona z ty podręczników - nie da się tego czytać

ale jak ktos chce moge mu cos zeskanowac podstawowa gramatyke lub cos w tym podobie
A co najśmieszniejsze u mnie w szkole, kiedy przyszła kolej omawiania tych tematów nauczycielka powiedziała, że to za trudne dla nas i sama to musiałam w domu przerobić
Ile ja się nad tym nasiedziałam...