Mamusie listopadowo-grudniowe 2008 ;)))) część II - rozpakowywanie ;) !!! - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-10-11, 10:49   #91
drobciaa
Raczkowanie

Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2008 ;)))) część II - rozpakowywanie ;) !!!

Dzień dobry Dziewczynki!! Dziękuję za miłe słowa o pokoiku
scorpionec współczuję tego bólu, ale na szczęście już niedługo to się skończy
tola3804 biedactwo, ja też często mam taką straszną zgagę, w aptece polecili mi Reni, kobiety w ciąży mogą używać do 2 razy dziennie.
Miłego weekendu dziewczynki!!!!
Buziaczki
drobciaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-11, 11:03   #92
niobe7
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to niobe7

Dziewczyny pije juz ktoras herbatke z lisci malin??
Scorpioniec albo aliyah moze Wy juz sie tym poicie?
Ja sie zastanawiam czy nie kupic, ona podobno nie tyle co przyspiesza porod, ale go ulatwia
niobe7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-11, 11:12   #93
Paula Szyszka
Zadomowienie

Cześć brzucholki!

U mnie dzisiaj śliczna pogoda, słoneczko świeci już od samego rana nic też miałam bardzo ciężką nie wiem dlaczego ale pół nocy było mi tak niedobrze że z miską siedziałam ( byłam taka słaba że nie miałam siły biegać do kibelka) i Tola mnie też tak zgaga męczyła że nie wiedziałam co mam ze sobą już zrobić! ranigast ani reni nic nie pomagały mleko też niestety nie na długo... a dzisiaj czuję się już dobrze na szczęście!

scorpioniec coś mi się wydaje że Iga już co raz bardziej chce wyjść na świat trzymaj się mam nadzieje że bóle przejdą

drobciaa pokoik dla Filipka jest śliczny!super pomalowany, fotel na biegunach bardzo tam pasuje a ta żabka na półeczce wygląda bosko! aaa i wózek śliczny kolorek ma!

Sniezynka21 pościel jest super!!!!!! a to łożeczko z tą pościelą to też twoje? czy zdjęcie z reklamy? bardzo mi się podoba!
Paula Szyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-11, 11:38   #94
xandra78
Zakorzenienie

Cześc Dziołchy.
Dołączam się do niewyspanych mamusiek.W nocy się kręciłam we wszystkie strony, w kościach mi strzyka boleśnie, obudziłam się po przed 12.00...Teraz jestem cała połamana,w dodatku chyba z gardłem zaczyna się coś dziac niedobrego.Ech,znów narzekania.

Odnosnie termometrów,to uważam,że zwykły rtęciowy lub zwykły elektroniczny jest taki sobie,jeśli chodzi o uzywanie ich przy niemowlętach. Przede wszystkim za długo trzeba czekac na pomiar-a jak dzidzia ma gorączkę,to płacze i nie jest to dla niego przyjemne. Pod paszką bardzo trudno jest zmierzyc takiemu maleństwu, dlatego zwykłe termometry wkłada się do pupci (trzeba wtedy uważac na niespodziewaną kupkę).Myślę,że najmniej stresujące dla dziecka i najwygodniejsze dla rodziców są właśnie te douszne-2 sek.i po sprawie,a pomiar z ucha ponoc jest właśnie tym najdokładniejszym.

drobciaa,widzę,że też jesteś fanką koloru zielonego-tak jak ja. Pokój bajeczny, CUUUUDOOOOWNYYY i nawet wózek pod kolor. Tak Wam zazdroszczę tych dziecięcych pokoików...

Ja siarę zaobserwowałam u siebie już jakieś 2 m-ce temu,ale nie to,że sama mi wypływała-po prostu ścisnęłam brodawkę,żeby sprawdzic,czy juz jest.
Jednak czytałam,żeby w końcówce ciąży nie pobudzac w ten sposób piersi,bo to może wywołac przedwczesne skurcze.A mleczko może się pojawic nawet kilka dni po porodzie, ja miałam chyba w trzeciej dobie-do tego czasu dzidzia pija własnie siarę.
xandra78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-11, 11:56   #95
scorpionec
Zakorzenienie

Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."

dzięki dziewczynki proszę maleńką aby rozważyła szybsze wyjście...

14.10 pełnia a to ponoc sprzyja porodom ale póki co bujam sie na piłce albo lerze na lewym boku...

co do herbatki z liści malin to chciałam sobie kupić ale nigdzie nie ma.. nawet w aptece..

są tylko z owoców malin.. a tu muszą być liście... warto pić od 37 tyg...
scorpionec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-11, 12:31   #96
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niobe7 Pokaż wiadomość
Dziewczyny pije juz ktoras herbatke z lisci malin??
Scorpioniec albo aliyah moze Wy juz sie tym poicie?
Ja sie zastanawiam czy nie kupic, ona podobno nie tyle co przyspiesza porod, ale go ulatwia
Ja sie nie racze ta herbatka, z reszta nie wiem gdzie ja kupic... Umowilam sie wstepnie z dzidzila na srode 15-tego. Zobaczymy czy sie poslucha mamusi. Moze tatusia zaangazuje do pomocy.

JaGaaaaa sprawdzialam ten termometr. Mam ten model: http://www.amazon.co.uk/Braun-4520-T...tit_13_rsrrsi0

Polecam, jest bardzo dobry.

Dziewczynki mi sie tez coraz ciezej chodzi, na szczescie spie dobrze. Dzis wstalam o 11:30 Zauwazylam, ze nie dosc ze brzuch mam strasznie nisko to jeszcze nabral smiesznego ksztaltu wczoraj. Ciekawe co to znaczy... A wczoraj wieczorem mala dla mi niezle popalic, strasznie napierala glowka na "wyjscie" i juz myslalam, ze tama pusci. Ale jeszcze w dwupaku jestesmy.
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-11, 12:50   #97
anytsuj
Zadomowienie

Ja dziś też o dziwo się wyspałam i spałam aż do 10:30 i nawet wstałam tylko jeden raz w nocy na siku, szok, jak się obudziłam to powiedziałam do tż, że chyba się zlałam do łóżka, bo nie wstawałam rano na sikanie
anytsuj jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-10-11, 13:33   #98
poisone
Rozeznanie

Hej! U mnie dziś słoneczko i humorek od razu lepszy
Dziewczyny, czy Wy golicie się same do szpitala, czy lepiej jak zrobi to położna. I jeszcze jedno: golarką czy kremem?
Ja w poniedziałek zapytam położną ale chciałabym tez znac Waszą opinię.
poisone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-11, 16:10   #99
tola3804
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poisone Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy Wy golicie się same do szpitala, czy lepiej jak zrobi to położna. I jeszcze jedno: golarką czy kremem?
Może zabrzmi to dziwnie i staroświecko, ale ja nie będę się goliła. I w szpitalu, w którym będę rodziła, nie golą do porodu w ogóle. Rozmawiałam z koleżanką, która tam rodziła i słusznie mi wytłumaczyła, że sama tego dokładnie nie zrobię, a poza tym po co dodatkowo ma mnie coś jeszcze szczypać, piec po goloeniu i tak będę swoje cierpiała po zszywaniu na przyklad.
Stary 2008-10-11, 16:20   #100
scorpionec
Zakorzenienie

Ja nie będę goliła sie specjalnie na okoliczność porodu bo i tak robię to ok 2 razy w tygodniu..(jakoś tak mam ze włosy hoduję tylko na głowie) nie jest to obecnie prosta ewolucja ale radze sobie z pomocą lusterka

używam maszynki i żelu gillette... bo podobno kremy do depilacji nie są zalecane w ciąży..

a czy u mnie w szpitalu to obowiązkowe to nie wiem...
Stary 2008-10-11, 16:28   #101
aaliyah
Zakorzenienie

Ja tam i tak w maire regularnie sie gole (ostatnio coraz rzadziej...bo wymaga to zdolnosci ekwilibrystycznych ) ale lubie byc silky smooth. Fakt, ze ostatnim razem zajelo mi to z pol godziny ale co tam... Pewnie dlatego tak dlugo, ze na slepo. Nie chce zeby dzidzia przestraszyla sie takiego szympansa.

A dzis mnie cos na sprzatanie wzielo. Odkurzam sobie jakby nigdy nic i nagle czuje ze mi cos mokro i takie ladne zacieki zolte na piersiach mialam...ech.
Stary 2008-10-11, 16:53   #102
niobe7
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
Ja tam i tak w maire regularnie sie gole (ostatnio coraz rzadziej...bo wymaga to zdolnosci ekwilibrystycznych ) ale lubie byc silky smooth. Fakt, ze ostatnim razem zajelo mi to z pol godziny ale co tam... Pewnie dlatego tak dlugo, ze na slepo. Nie chce zeby dzidzia przestraszyla sie takiego szympansa.
dobre
Tez staram sie golic w miare regularnie chociaz te wygibasy coraz gorzej mi wychodza.
a mam jeszcze jedno pytanie - pewnie z serii glupich
Ale smiejscie sie ze mnie ile wlezie

Czy jesli juz do porodu trzeba sie ogolic to czy calkowicie czy np "na hitlerka" moze zostac ??
Stary 2008-10-11, 17:47   #103
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
dobre
Tez staram sie golic w miare regularnie chociaz te wygibasy coraz gorzej mi wychodza.
a mam jeszcze jedno pytanie - pewnie z serii glupich
Ale smiejscie sie ze mnie ile wlezie

Czy jesli juz do porodu trzeba sie ogolic to czy calkowicie czy np "na hitlerka" moze zostac ??
Nie mam pojecia czy hitlerek ujdzie. Ja sie nie gole zupelnie, zostawiam sobie taki maly "krzaczek". Hitlerka tylko do cesarki chyba ewentualnie by usuneli.
Stary 2008-10-11, 17:55   #104
xandra78
Zakorzenienie

Ja czytałam artykuł w prasie "mamuśkowej" uświadamiający kobiety,że teraz szpital nie ma prawa wymagac golenia miejsc intymnych (no i nie mają prawa w szpitalu nas ogolic).Podobno lekarze doszli do wniosku,że to nie jest konieczne. Ale do cc golą przód,bo miejsce cięcia musi byc bez włosków.Mnie golili tak szybko(bo cc miałam w ostatniej chwili),że to było bardzo nieprzyjemne.Niby coś tam babeczka smarnęła jakimś kremem,ale prawie wcale go nie było i tylko słyszałam takie szuranie...
Stary 2008-10-11, 18:03   #105
niobe7
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
Nie mam pojecia czy hitlerek ujdzie. Ja sie nie gole zupelnie, zostawiam sobie taki maly "krzaczek". Hitlerka tylko do cesarki chyba ewentualnie by usuneli.
wg mnie hitlerek to maly krzaczek
to sobie tez zostawie, zeby nie czuc sie lyso hehe
a w razie cc najwyzje mnie go pozbeda

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-10-11, 18:03   #106
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xandra78 Pokaż wiadomość
Ja czytałam artykuł w prasie "mamuśkowej" uświadamiający kobiety,że teraz szpital nie ma prawa wymagac golenia miejsc intymnych (no i nie mają prawa w szpitalu nas ogolic).Podobno lekarze doszli do wniosku,że to nie jest konieczne. Ale do cc golą przód,bo miejsce cięcia musi byc bez włosków.Mnie golili tak szybko(bo cc miałam w ostatniej chwili),że to było bardzo nieprzyjemne.Niby coś tam babeczka smarnęła jakimś kremem,ale prawie wcale go nie było i tylko słyszałam takie szuranie...
No wlasnie wiem ze u mnie w UK sie tego nie wymaga. Ale ja bardziej dla wlasnego dobrego samopoczucia sie gole, nie dlatego ze trzeba. A do cesarki to jak najbardziej wskazane. Do kazdej operacji gola.
Stary 2008-10-11, 18:05   #107
niobe7
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xandra78 Pokaż wiadomość
niestety praktyka jest czesto daleko w tyle za teoria...
pewnie jak sie upra w szpitalu to i tak ogola
a golenie na szybko przez polozna moze byc rzeczyiwscie nieprzyjemne
Stary 2008-10-11, 19:10   #108
an.ka.b
Raczkowanie

GG do an.ka.b

witam mamusie i ich brzusie!!
nie było mnie na forum prawie 3tyg., ten czas spędziłam w szpitalu, bo małej za szybko na świat sie zachciało, wiec wybaczcie, że nie nadrobiłam zaległości, teraz jestem w domu i muszę leżeć, leżeć i leżeć, bo to dopiero 31tc. pozdrawiam
an.ka.b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-11, 19:26   #109
Paula Szyszka
Zadomowienie

heheh ale się uśmiałam czytając wasze posty na hitlerka i na szympansa Wiecie co ja to mam bzika na punkcie golenia i tak jak scorpioniec włosy u siebie toleruję tylko na głowie więc walcze teraz ostro z lustermiem hehehe bo inaczej nic nie widzę

an.ka.b zaciskaj mocno nóżki! jeszcze niech malutka troszkę zaczeka a teraz dużo odpoczywaj i dbaj o siebie!
Paula Szyszka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-10-11, 19:48   #110
anytsuj
Zadomowienie

Ja staram się golić regularnie, podobnie jak scorpionec włosy hoduje tylko na głowie, słyszałam, że jak podwozie jest ogolone to rana się łatwiej goi. Golę się maszynką jednorazową + żel do golenia jakoś sobie radzę, choć nie jest to perfekcyjne.
Stary 2008-10-11, 20:43   #111
scorpionec
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez an.ka.b Pokaż wiadomość
nie było mnie na forum prawie 3tyg., ten czas spędziłam w szpitalu, bo małej za szybko na świat sie zachciało, wiec wybaczcie, że nie nadrobiłam zaległości, teraz jestem w domu i muszę leżeć, leżeć i leżeć, bo to dopiero 31tc. pozdrawiam
oj kochana to dbaj o siebie i maleńką i odpoczywajcie dużo

antysuj trochę mnie zastanowiło to co napisałaś.... tzn wiadomo, ze ogolone miejsce goi sie szybciej itp ale włoski szybko odrastają.. no i jak to bedzie już po porodzie?

no bo bez względu na to czy ze szwami czy bez wiadomo ze te miejsca beda obolałe itp.. to jak sie wtedy tych "odrastaczy" pozbyc??

jeśli sikanie sprawia ból to golenia se nie wyobrażam a jeszcze gorzej drapiących kilku dniowych włosków
Stary 2008-10-11, 21:34   #112
poisone
Rozeznanie

Dziewczyny dzieki za odpowiedzi w sprawie golenia
scorpioniec - dobra uwaga z tymi kilkudniowymi wloskami. To moze byc rzeczywiscie niemile, moze wiec sie nie ogole? Spytam w poniedzialek jak to jest w naszym szpitalu.
Mam jeszcze jedno pytanie - jak macie tak mocno naprężoną skórę na brzuchu, to czy wokół pępka macie inny kolor skóry niz na reszcie brzucha? Ja mam takie blade kółko że az zielone. Zastanawiam sie czy to normalne
poisone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-11, 22:29   #113
anytsuj
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez scorpionec Pokaż wiadomość
antysuj trochę mnie zastanowiło to co napisałaś.... tzn wiadomo, ze ogolone miejsce goi sie szybciej itp ale włoski szybko odrastają.. no i jak to bedzie już po porodzie?
no bo bez względu na to czy ze szwami czy bez wiadomo ze te miejsca beda obolałe itp.. to jak sie wtedy tych "odrastaczy" pozbyc??
jeśli sikanie sprawia ból to golenia se nie wyobrażam a jeszcze gorzej drapiących kilku dniowych włosków
Masz rację z tymi włosami po porodzie, ale opinię o tym ogoleniu słyszałam od pielęgniarki i nie wypytywałam się co z włosami, które przecież szybko odrastają. Wydaje mi się, że tak szybko po porodzie się nie ogolimy jednak.
Stary 2008-10-11, 23:25   #114
Sniezynka21
Zakorzenienie

Cytat:
Sniezynka21 pościel fajowa.. zielony rules

ja wczoraj myślałam ze urodzę z tego bólu... tż zrobił mi kąpiel.. i wsadził i wysadził z wanny bo sama nie byłam w stanie..

w nocy było trochę lepiej... teraz też jest w miarę więc chyba muszę leżeć...

więc pozdrawiam weekendowo i wracam do pozycji horyzontalnej... dla wszystkich mamuś i brzuszków
Ciesze sie, ze posciel sie podoba
Jak Ci dzisiaj mija nocka, lepiej ??

Cytat:
Napisane przez tola3804 Pokaż wiadomość
A ja juz laski mam dość. Tak się wymęczyłam tej nocy, że normalnie aż obudziłam małża i zaczęłam mu ryczeć... Położyłam się spać przed 24, do 3 męczyła mnie cholerna zgaga, mimo, że przed samym snem wypiłam ciepłe mleczko. No myślałam, że zwariuję. Ten śpi, a ja tylko się kręcę... Wstalam, wzięłam ranigast i dalej nic... jak nigdy, no chyba do 4 myślałam, że zwariuję, dopiero zasnęłam.
MAM JUŻ DOSYĆ TEJ ZGAGI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Męczy mnie non-stop, codziennie, już od jakiegoś miesiąca. Już nie mogę! Czy Wy też tak macie?! Codziennie prawie biorę ranigast, no ale ile można? Przecież jakby nie było to jest lek. Mimo, że nie zabroniony, to boję się z nim przesadzić, ale z drugiej strony nie mogę z tą zgagą już wytrzymać... Ile jeszcze będzie mnie męczyć?

Udanego weekendu laseczki!
Ja jeszcze 3 dni temu tez mialam okropna zgage, myslalam ze zwariuje, ale przeszlo Chyba sie mala obnizyla

Cytat:
Sniezynka - posciel sliczna, swietnie, ze z Mala ok

Mnie wczoraj tez pomeczyla zgaga i chyba po raz pierwszy taka porzadna.
Zaczynam rozumiec osoby ktore ta koleznka odwiedza.
Tez nie wiedzialam co mam robic, ale ja najczesciej staram sie ja przejesc chociaz powinnam robic odwrotnie...
Pomoglo w koncu rennie. Ale wieczorem dopakowalam pizza z sosem czosnkowym i na szczescie nie wrocila

Nocki mam coraz bardziej kiepskie, bo przewracanie sie z boku na bok to masakra Przy kazdej zmienie pozycji zaczynam sapac i dyszec, az TZ sie budzi i pyta czy wszystko w porzadku - "Tak Kochanie, ja tylko probuje sie przekulac "
Milego weekendu Laseczki
Niezla odpowiedz Ale te nocki chyba beda u nas teraz tylko tak wygladac Sama mam problemy z przewracaniem sie na inny bok

Cytat:
Napisane przez Paula Szyszka Pokaż wiadomość
Cześć brzucholki!
Sniezynka21 pościel jest super!!!!!! a to łożeczko z tą pościelą to też twoje? czy zdjęcie z reklamy? bardzo mi się podoba!
Zdjecie zapozyczone z Allegro, tam tez posciel kupilam Lozeczko mam inne, po corce, ktora skonczyla 2 latka.

Cytat:

Ja jak wiekszosc dziewczyn toleruje wlosy jedynie na glowie, wiec tak czy siak golic sie bede Uzywam maszynki i pianki Gilette i jestem w miare zadowolona Ciezko niesamowicie, ale co zrobic Czsami TZet mi pomaga

---------

Ja cos spania znowu nie mam, popoludniami caly czas ziewam, nie moge sie doczekac nocy, a jak juz przyjdzie i poloze sie do lozka to spac mi sie odechciewa Wlasnie moja corka sie obudzila, cos jej sie snilo i przyszla do nas do sypialni i siedzi i patrzy w monitor, jak pisze

Odnosnie termometrow to tez polecam Brauna do ucha, jest rewelacyjny, ale przydaje sie zwykly do pupki
Sniezynka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-12, 00:45   #115
xandra78
Zakorzenienie

No teraz,to ja jestem tu sama.A gdzie drobciaa-dyżurny,nocny marek?? Hihi
Miałam dziś gości,którzy poszli co prawda po północy,ale trzeba było posprzątac itp...Jednaj zmykam już do łóżeczka,dobranoc
Stary 2008-10-12, 09:39   #116
scorpionec
Zakorzenienie

Cytat:
scorpioniec - dobra uwaga z tymi kilkudniowymi wloskami. To moze byc rzeczywiscie niemile, moze wiec sie nie ogole? Spytam w poniedzialek jak to jest w naszym szpitalu.
Mam jeszcze jedno pytanie - jak macie tak mocno naprężoną skórę na brzuchu, to czy wokół pępka macie inny kolor skóry niz na reszcie brzucha? Ja mam takie blade kółko że az zielone. Zastanawiam sie czy to normalne

ciągle zapominam o tym napisać... mi pępek nie wyszedł nadal mam wklęsły..

ale właśnie skora dookoła tak dziwnie się rozciąga.. najpierw była biała teraz aż sina .. dobrze ze ktoś jeszcze tak ma bo ja się zastanawiałam ze może to jakieś niedokrwienie czy coś ale teraz mi ulżyło ze nie tylko ja tak mam

moje bóle narazie odpuściły.. wczoraj w necie szukałam o nich troche i jedna dziewczyna napisała pare wskazówek od rehabilitanta ze szkoły rodzenia (w tym jak sie kłaść jak boli itp) leżałam w tej pozycji wczoraj pół dnia i mi odpuściło..

zobaczymy na jak dlugo..
Stary 2008-10-12, 10:04   #117
mała82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez an.ka.b Pokaż wiadomość
Odpoczywaj! Pewnie wymęczyli Cię w tym szpitalu... Trzymam kciuki, żeby wszystko już było ok i dzidziuś został w brzuszku min. do 38 t.c.

Cytat:
Mój pępek wygląda straszniejest cały sino brązowy i lekko wystający, wygląda jakby się ktoś nad nim znęcał

Cytat:
ciągle zapominam o tym napisać... mi pępek nie wyszedł nadal mam wklęsły..

ale właśnie skora dookoła tak dziwnie się rozciąga.. najpierw była biała teraz aż sina .. dobrze ze ktoś jeszcze tak ma bo ja się zastanawiałam ze może to jakieś niedokrwienie czy coś ale teraz mi ulżyło ze nie tylko ja tak mam

moje bóle narazie odpuściły.. wczoraj w necie szukałam o nich troche i jedna dziewczyna napisała pare wskazówek od rehabilitanta ze szkoły rodzenia (w tym jak sie kłaść jak boli itp) leżałam w tej pozycji wczoraj pół dnia i mi odpuściło..

zobaczymy na jak dlugo..
A może u ciebie to już skurcze przepowiadające Na pewno będzie ok! Nie martw się za dużo i odpoczywaj

Ja też się golę, ale ostatnio to bardzo ciężko mi idzie... o lusterku nie pomyślałam i tak jakoś próbuję na dotyk a nie używam żadnej pianki tylko żelu do higieny intymnej i niec mnie nie boli jak odrasta, ale to chyba kwestia przyzwyczajenia skóry, bo golę się od 9 lat
mała82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-12, 10:10   #118
scorpionec
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mała82 Pokaż wiadomość

A może u ciebie to już skurcze przepowiadające Na pewno będzie ok! Nie martw się za dużo i odpoczywaj
moze i przepowiadające .. mam wrażenie ze mala jest nisko i naciska na jakiś nerw..

bo to nie tyle bóle brzucha co pachwiny i promieniujący do nogi...

a skurcze to myślalam ze mialam w nocy .. obudziłam sie z mega bólem brzucha trudnym do zlokalizowania... polecilam do kibla i okazalo sie ze to rozwolnienie i zalatwilam sprawe .. "skurcze" przeszły i poszlam spać

Cytat:
Napisane przez mała82 Pokaż wiadomość
Ja też się golę, ale ostatnio to bardzo ciężko mi idzie... o lusterku nie pomyślałam i tak jakoś próbuję na dotyk a nie używam żadnej pianki tylko żelu do higieny intymnej i niec mnie nie boli jak odrasta, ale to chyba kwestia przyzwyczajenia skóry, bo golę się od 9 lat
ja sie gole na tyle często(i tez od dawna) ze mnie nie kują... ale jak sie zagapie albo nie mam na golenie siły to osiągaja taką dlugość ze drapią... a wlasnie martwie sie ze po porodzie to z tydzień to min o goleniu nie bedzie mowy...

ale może dziecko itp pochłona mnie na tyle ze o takich duperelach jak wloski nie bede miala czasu myśleć
Stary 2008-10-12, 10:36   #119
niobe7
Zadomowienie

an.ka.b - lez, lez, lez, niech Mala troszke jeszcze posiedzi w brzuszku, ma cieplutko i niech jeszcze poczeka troszeczke

Co do golenia - to ja tez ubolewam ze nie jest perfekcyjnie Jakos wkurza mnie jak jest cos nie tak, wiec przed tym lusterkiem siedze i sie wyginam we wszytskie mozliwe strony :P Wczoraj dzownila siostra i wlasnie sie zastanawiala jak ja to robie, hihihi.
A te wloski az tak mocno nie drapia, wiec moze nie bedzie az tak zle jak beda odrastac...
I tez wydaje mi sie ze przez tydzien to co najmniej bedzie trzeba zapomniec o goleniu.Chcoiaz pewnie zalezy tez jak nas mocno ponacinaja.

Moj pepek sie rozplaszczyl, ale daszek sie z niego nie zrobil Nie mam zadnych otoczek, tylko on taki ciemny jest (sinobrazowy) jakbym go nie myla latami

Cytat:

zobaczymy na jak dlugo..
podaj tych pare wskazowek, moze sie przydadza, bo czasem tez cos mnie boli i nie wiem jak sie ulozyc.

Wczoraj zapomnialam Wam napisac.
W czwartek bylam u kolezanki, ktora miala termin na 15 pazdziernik i juz ostro zabrala sie za wykurzanie Malej. Tal rozmawialysmy, ze chyba przenosi i wogole, bo nic a nic sie nie dzieje, a w paitek mi napisala, ze chyba sie zaczyna No i wczoraj o 14,45 urodzila zdrowa Karolinke 3320g i 54 cm.
Mala byla 2 razy owinieta pepowina, ale wszytsko w porzadku.
Teraz czeka na mnie i razem na spacerki bedziemy biegac bo mieszka 2 bloki dalej
Stary 2008-10-12, 10:41   #120
LadyM
Rozeznanie

Witam dziewczynki po tygodniowej nieobecności W poniedziałek wylądowałam w szpitalu i dopiero wczoraj wyszłam. Niestety mam cukrzycę ciążową, więc ledwo przebrnęłam przez posty o brownies, bo na razie mogę tylko pomarzyć o słodyczach No i muszę sprawdzać cukier 4 razy dziennie, więc opuszki mam już całe obolałe od kłucia. No ale najważniejsze, że z dzieciakami wszystko ok, KTG miałam codziennie, USG też mi zrobili. Tylko anemię mam, ale to w miarę "normalne" podczas ciązy. Całuje Was mocno
LadyM jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości