![]() |
#91 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2008 ;)))) część II - rozpakowywanie ;) !!!
Dzień dobry Dziewczynki!! Dziękuję za miłe słowa o pokoiku
![]() scorpionec współczuję tego bólu, ale na szczęście już niedługo to się skończy ![]() tola3804 biedactwo, ja też często mam taką straszną zgagę, w aptece polecili mi Reni, kobiety w ciąży mogą używać do 2 razy dziennie. Miłego weekendu dziewczynki!!!! Buziaczki |
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny pije juz ktoras herbatke z lisci malin??
Scorpioniec albo aliyah moze Wy juz sie tym poicie? Ja sie zastanawiam czy nie kupic, ona podobno nie tyle co przyspiesza porod, ale go ulatwia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Zadomowienie
|
Cześć brzucholki!
U mnie dzisiaj śliczna pogoda, słoneczko świeci już od samego rana ![]() scorpioniec coś mi się wydaje że Iga już co raz bardziej chce wyjść na świat ![]() drobciaa pokoik dla Filipka jest śliczny!super pomalowany, fotel na biegunach bardzo tam pasuje a ta żabka na półeczce wygląda bosko! aaa i wózek śliczny kolorek ma! Sniezynka21 pościel jest super!!!!!! a to łożeczko z tą pościelą to też twoje? czy zdjęcie z reklamy? bardzo mi się podoba! |
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
Cześc Dziołchy
![]() Dołączam się do niewyspanych mamusiek.W nocy się kręciłam we wszystkie strony, w kościach mi strzyka boleśnie, obudziłam się po przed 12.00...Teraz jestem cała połamana,w dodatku chyba z gardłem zaczyna się coś dziac niedobrego.Ech,znów narzekania ![]() Odnosnie termometrów,to uważam,że zwykły rtęciowy lub zwykły elektroniczny jest taki sobie,jeśli chodzi o uzywanie ich przy niemowlętach. Przede wszystkim za długo trzeba czekac na pomiar-a jak dzidzia ma gorączkę,to płacze i nie jest to dla niego przyjemne. Pod paszką bardzo trudno jest zmierzyc takiemu maleństwu, dlatego zwykłe termometry wkłada się do pupci (trzeba wtedy uważac na niespodziewaną kupkę ![]() ![]() drobciaa,widzę,że też jesteś fanką koloru zielonego-tak jak ja ![]() ![]() ![]() Ja siarę zaobserwowałam u siebie już jakieś 2 m-ce temu,ale nie to,że sama mi wypływała-po prostu ścisnęłam brodawkę,żeby sprawdzic,czy juz jest ![]() Jednak czytałam,żeby w końcówce ciąży nie pobudzac w ten sposób piersi,bo to może wywołac przedwczesne skurcze ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
dzięki dziewczynki
![]() 14.10 pełnia a to ponoc sprzyja porodom ![]() co do herbatki z liści malin to chciałam sobie kupić ale nigdzie nie ma.. nawet w aptece.. są tylko z owoców malin.. a tu muszą być liście... warto pić od 37 tyg... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#96 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() JaGaaaaa sprawdzialam ten termometr. Mam ten model: http://www.amazon.co.uk/Braun-4520-T...tit_13_rsrrsi0 Polecam, jest bardzo dobry. ![]() Dziewczynki mi sie tez coraz ciezej chodzi, na szczescie spie dobrze. Dzis wstalam o 11:30 ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Zadomowienie
|
Ja dziś też o dziwo się wyspałam i spałam aż do 10:30 i nawet wstałam tylko jeden raz w nocy na siku, szok, jak się obudziłam to powiedziałam do tż, że chyba się zlałam do łóżka, bo nie wstawałam rano na sikanie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Rozeznanie
|
Hej! U mnie dziś słoneczko i humorek od razu lepszy
![]() Dziewczyny, czy Wy golicie się same do szpitala, czy lepiej jak zrobi to położna. I jeszcze jedno: golarką czy kremem? Ja w poniedziałek zapytam położną ale chciałabym tez znac Waszą opinię. |
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Zakorzenienie
|
Może zabrzmi to dziwnie i staroświecko, ale ja nie będę się goliła. I w szpitalu, w którym będę rodziła, nie golą do porodu w ogóle. Rozmawiałam z koleżanką, która tam rodziła i słusznie mi wytłumaczyła, że sama tego dokładnie nie zrobię, a poza tym po co dodatkowo ma mnie coś jeszcze szczypać, piec po goloeniu i tak będę swoje cierpiała po zszywaniu na przyklad.
#100 |
Zakorzenienie
|
Ja nie będę goliła sie specjalnie na okoliczność porodu bo i tak robię to ok 2 razy w tygodniu..(jakoś tak mam ze włosy hoduję tylko na głowie)
![]() ![]() używam maszynki i żelu gillette... bo podobno kremy do depilacji nie są zalecane w ciąży.. a czy u mnie w szpitalu to obowiązkowe to nie wiem... |
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
|
Ja tam i tak w maire regularnie sie gole (ostatnio coraz rzadziej...bo wymaga to zdolnosci ekwilibrystycznych
![]() ![]() ![]() A dzis mnie cos na sprzatanie wzielo. Odkurzam sobie jakby nigdy nic i nagle czuje ze mi cos mokro i takie ladne zacieki zolte na piersiach mialam...ech. ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Tez staram sie golic w miare regularnie chociaz te wygibasy coraz gorzej mi wychodza. a mam jeszcze jedno pytanie - pewnie z serii glupich ![]() Ale smiejscie sie ze mnie ile wlezie ![]() Czy jesli juz do porodu trzeba sie ogolic to czy calkowicie czy np "na hitlerka" moze zostac ?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
Ja czytałam artykuł w prasie "mamuśkowej" uświadamiający kobiety,że teraz szpital nie ma prawa wymagac golenia miejsc intymnych (no i nie mają prawa w szpitalu nas ogolic).Podobno lekarze doszli do wniosku,że to nie jest konieczne. Ale do cc golą przód,bo miejsce cięcia musi byc bez włosków
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#105 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() to sobie tez zostawie, zeby nie czuc sie lyso hehe a w razie cc najwyzje mnie go pozbeda ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#107 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
pewnie jak sie upra w szpitalu to i tak ogola a golenie na szybko przez polozna moze byc rzeczyiwscie nieprzyjemne |
|
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Raczkowanie
|
witam mamusie i ich brzusie!!
nie było mnie na forum prawie 3tyg., ten czas spędziłam w szpitalu, bo małej za szybko na świat sie zachciało, wiec wybaczcie, że nie nadrobiłam zaległości, teraz jestem w domu i muszę leżeć, leżeć i leżeć, bo to dopiero 31tc. pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Zadomowienie
|
heheh ale się uśmiałam czytając wasze posty
![]() ![]() ![]() ![]() an.ka.b zaciskaj mocno nóżki! jeszcze niech malutka troszkę zaczeka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#110 |
Zadomowienie
|
Ja staram się golić regularnie, podobnie jak scorpionec włosy hoduje tylko na głowie, słyszałam, że jak podwozie jest ogolone to rana się łatwiej goi. Golę się maszynką jednorazową + żel do golenia jakoś sobie radzę, choć nie jest to perfekcyjne.
|
![]() ![]() |
![]() |
#111 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() antysuj trochę mnie zastanowiło to co napisałaś.... tzn wiadomo, ze ogolone miejsce goi sie szybciej itp ale włoski szybko odrastają.. no i jak to bedzie już po porodzie? no bo bez względu na to czy ze szwami czy bez wiadomo ze te miejsca beda obolałe itp.. to jak sie wtedy tych "odrastaczy" pozbyc?? jeśli sikanie sprawia ból to golenia se nie wyobrażam a jeszcze gorzej drapiących kilku dniowych włosków ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny dzieki za odpowiedzi w sprawie golenia
![]() scorpioniec - dobra uwaga z tymi kilkudniowymi wloskami. To moze byc rzeczywiscie niemile, moze wiec sie nie ogole? Spytam w poniedzialek jak to jest w naszym szpitalu. Mam jeszcze jedno pytanie - jak macie tak mocno naprężoną skórę na brzuchu, to czy wokół pępka macie inny kolor skóry niz na reszcie brzucha? Ja mam takie blade kółko że az zielone. Zastanawiam sie czy to normalne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#113 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#114 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak Ci dzisiaj mija nocka, lepiej ?? ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja jak wiekszosc dziewczyn toleruje wlosy jedynie na glowie, wiec tak czy siak golic sie bede ![]() ![]() ![]() ![]() --------- Ja cos spania znowu nie mam, popoludniami caly czas ziewam, nie moge sie doczekac nocy, a jak juz przyjdzie i poloze sie do lozka to spac mi sie odechciewa ![]() ![]() Odnosnie termometrow to tez polecam Brauna do ucha, jest rewelacyjny, ale przydaje sie zwykly do pupki ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
No teraz,to ja jestem tu sama.A gdzie drobciaa-dyżurny,nocny marek?? Hihi
![]() Miałam dziś gości,którzy poszli co prawda po północy,ale trzeba było posprzątac itp...Jednaj zmykam już do łóżeczka,dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale właśnie skora dookoła tak dziwnie się rozciąga.. najpierw była biała teraz aż sina .. dobrze ze ktoś jeszcze tak ma bo ja się zastanawiałam ze może to jakieś niedokrwienie czy coś ![]() ![]() moje bóle narazie odpuściły.. wczoraj w necie szukałam o nich troche i jedna dziewczyna napisała pare wskazówek od rehabilitanta ze szkoły rodzenia (w tym jak sie kłaść jak boli itp) leżałam w tej pozycji wczoraj pół dnia i mi odpuściło.. zobaczymy na jak dlugo.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#117 | |||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja też się golę, ale ostatnio to bardzo ciężko mi idzie... o lusterku nie pomyślałam i tak jakoś próbuję na dotyk ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#118 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo to nie tyle bóle brzucha co pachwiny i promieniujący do nogi... a skurcze to myślalam ze mialam w nocy .. obudziłam sie z mega bólem brzucha trudnym do zlokalizowania... polecilam do kibla i okazalo sie ze to rozwolnienie i zalatwilam sprawe .. "skurcze" przeszły i poszlam spać ![]() Cytat:
![]() ale może dziecko itp pochłona mnie na tyle ze o takich duperelach jak wloski nie bede miala czasu myśleć ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#119 | |
Zadomowienie
|
an.ka.b - lez, lez, lez, niech Mala troszke jeszcze posiedzi w brzuszku, ma cieplutko i niech jeszcze poczeka troszeczke
![]() Co do golenia - to ja tez ubolewam ze nie jest perfekcyjnie ![]() A te wloski az tak mocno nie drapia, wiec moze nie bedzie az tak zle jak beda odrastac... I tez wydaje mi sie ze przez tydzien to co najmniej bedzie trzeba zapomniec o goleniu.Chcoiaz pewnie zalezy tez jak nas mocno ponacinaja. Moj pepek sie rozplaszczyl, ale daszek sie z niego nie zrobil ![]() ![]() Cytat:
Wczoraj zapomnialam Wam napisac. W czwartek bylam u kolezanki, ktora miala termin na 15 pazdziernik i juz ostro zabrala sie za wykurzanie Malej. Tal rozmawialysmy, ze chyba przenosi i wogole, bo nic a nic sie nie dzieje, a w paitek mi napisala, ze chyba sie zaczyna ![]() Mala byla 2 razy owinieta pepowina, ale wszytsko w porzadku. Teraz czeka na mnie i razem na spacerki bedziemy biegac bo mieszka 2 bloki dalej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Rozeznanie
|
Witam dziewczynki po tygodniowej nieobecności
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:03.