|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#91 |
Zadomowienie
|
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c
mała82 jaki on jest słodziutkiiiiiiii
![]() ![]() ![]() tyle dzisiaj wiadomości, że zapomniałam na tym wątku napisać, że molka i drobciaa dzisiaj urodziły ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Zadomowienie
|
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c
Nie wiem co sie dzisiaj stalo z moja corka. Normalnie co chce ja odlozyc do lozeczka, na lezaczek czy gdziekolwiek indziej to ryk niesamowity, zaczyna sie prezyc, stekac, a jak tylko ja wezme na rece to cisza i spokoj. Nawte nie musze jej nosic czy jakos specjalnie trzymac, wystarczy, ze jest u mnie na kolanach
![]()
#93 | |
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
Cytat:
![]() niobe moja sie tak zachowywala jak zaczynaly sie u niej problemy z brzuszkiem .. cos zjadlam i mala calą dobe sie budzila non stop i kuuuupa byla jak woda... mała cudny facecik ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Rozeznanie
|
skorpionec ta twoja Iga to chyba jakis istny aniolek skoro pozwala mamusi na tak czeste odwiedziny na forum
![]()
![]() |
#95 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny śliczne te wasze pociechy
![]() ![]() ![]() ![]()
#96 |
Zakorzenienie
|
jestem w trakcie kupowania nosidelka na ebay, pisze z wami, mam skurcze co 10 minut
![]() koniec raportu |
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Rozeznanie
|
scorpioniec - jeżeli chodzi o pleśniawki, to pamiętam ze szkoły rodzenia jak nam położna mówiła taki babciny sposób - pieluszkę tetrową, którą dziecko osiusiało owijamy na palec i tym palcem przecieramy te pleśniawki w buzi. Nawet jak to nie pleśniaki to to nie zaszkodzi, bo dzidzi mocz jest czyściutki.
Nie wiem, czy się zdecydujesz, ale od wielu osób słyszałam, że to pomaga ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#98 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#99 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no raczej dzis spalyśmy do 11 ![]() ![]() ![]() bandola dzięki... uspokoiłaś mnie trochę ![]() narazie nie bede ani z tą pieluchą ani innymi specyfikami próbowała.. poczekam na polozną.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
oto polka
![]() 52 cm, 3,5 kg, urodzona dzis o 6.35 rano juz jestesmy w domku :0 |
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Zadomowienie
|
katakumba gratuluję!!! śliczna dziewczynka
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
Ale Ty szybka jesteś! Ledwo co się pojawiłaś, już urodziłaś i już w domku! Śliczna malutka!
#103 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() gratuluje ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() piekna coreczka ![]()
![]() |
#104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Juz sie wyjasnilo, stanelo jej mleczko na brzuszku. Moja Olimpia byla zolta tylko 3 dni chyba. I jezyczek tez ma bialy, to nie sa plesniawki. Skorpioniec, mozesz mi dopisac na liscie porod naturalny ;-) Edytowane przez aaliyah Czas edycji: 2008-11-10 o 10:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Zakorzenienie
|
katakumba gratulacje! Dzidzia śliczna, tyle ma włosków
![]() A mój Kajtuś dopiero zasnął, od 6 się maczył ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
katakumba gratki slodka ta twoja mala i ma wloski superaśne
![]() podaj dane do listy to cie wpiszemy... ![]() moja mala tez steka ... a w nocy musze ja budzic na jedzenie bo jej sie wstac nie chce a ma jesc co 3 h podobno ![]() dziewczyny jakie wasze naturalnie karmione maluchy maja kupki? bo mnie polozna chyba nastraszyła.. mala robi takie zółto-zlote z granulkami.. ale są dośc rzadkie tzn często oprócz tej warstwy musztardowej są jakby z wodą.. mala pręży sie robiąc je i strzela nimi jak z armaty ![]() nie wiem czy tak ma być czy ja coś jem czego nie powinnam.. może ona faktycznie ma rozwolnienie i powinnam ja zabrac do lekarza? ale duzo śpi i nie marudzi za bardzo więc sama nie wiem? a jem glownie biszkopty, ryż i gotowany drob ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
dziekujemy pieknie za gratulacje,
faktycznie szybko nam poszlo, do szpitala pojechalysmy w pelni rozwarte, wiec w ciagu godziny nam poszlo a poniewaz tu w uk maja bzika na punkcie karmienia piersia, jak tylko zobaczli ze mala szybko sie nauczyla to po 6 godzinach do domu nas pchali dala nam popalic w nocy, nie wiem co sie dzialo, polozna przyszla rano dzis, a pola spala jak aniolek. ale w nocy... od polnocy do 5 rano kwekala, glodna nie byla, bo nie chciala cycka, pieluszka sucha, wiec nie wiem. pierwsza noc, a ja sie stresowalam okropnie ![]() ale teraz jest ok, zobaczymy jak bedzie dzis kupki nasze to dalej smolki, potem maja byc zoltawe, rzadkie, tak mowila polozna no a ja... mam szwy, wiec mnie boli, moze macie jakies porady dla pozszywanych? a porod mialam naturalny, nie liczac gazu do wdychania celem rozluznienia sie, bo po prostu nie bylo czasu. |
![]() ![]() |
![]() |
#108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tez wyszlam od razu po porodzie, na wlasne zyczenie. Ale czekac musialam kilkanascie godzin na wypis... bo tyle dzieci sie rodzilo... A na ranki po porodzie polecam 100% olejek z drzewka herbacianego z super drug. Mnie pomogl. Dzial silnie bakteriobojczo i przyspiesza gojenie i co najwazniejsze - jest komfortowy w uzyciu - nie piecze, jedynie chlodzi przyjemnie. Ja poczatkowo myslalam, ze nie peklam, a potem sie zdziwilam ze w tak dziwnym miejscu... A ze pekniecie bylo malutkie to nawet nie zszywali i po tygodniu po prostu zniknelo, jestem pewna ze ten olejek pomogl. Bez niego nie bylam w stanie sie wysikac tak pieklo... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
dzieki wielkie, jutro posle moja siostre po ten olejek
ide na angielski watek ![]() polka spi, ciekawe czy dzisiejsza noc bedzie spokojna ? |
![]() ![]() |
![]() |
#110 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() 1. niobe7/ Magda / lat 28 / Konin ..ur.sn.15.10.2008 (t.p02.11.2008)-KAROLINKA (2880gr i 54 cm) 3. aaliyah /Magda / lat 29 / Londyn.....ur.sn.25.10.2008(30. 10. 2008) - OLIMPIA 2. mala82/Agnieszka/lat 26/Racibórz..ur.cc.22.10.2008(tp.11.11.2008) - KAJETAN (2900gr i 52 cm) (3400gr i 51cm) 7. scorpionec / Justyna/ lat 28 / Olsztyn ...ur.sn.03.11.2008(tp.02.11.2008) - IGA4. becia_leszno / Beata / lat 27/ Leszno...ur.cc.29.10.2008(tp.05.11.2008)-IGOR (4070gr i 62cm) 5. moniola / Monika / lat 27 / ..........ur.sn.30.11.20 08(tp.04.11.2008) - WOJTUŚ (2820g i 50 cm) 6. anytsuj /Justyna/Lat 26/Słupsk ur.sn.02.11.2008(tp.05.11.2008)-ALEKSANDER(3350gr i 57cm) (4300gr i 60 cm) 8. KaSiaEG / Kasia / lat 22 / Elbląg ..ur.cc.04. 11. 2008 (tp.11.11.2008)- KACPER(3950 gr i 52 cm) 9. neljka / Nela / lat 25 / Wrocław / ... .ur.cc.07.11.2008 (tp.02.11.2008) - LENA (3000 g, 53cm) 10. molka86 / Mariola /lat 22/Warszawa ..ur.cc.08.11.2008(tp.11.11.2008)- MAJA (3320 g 51 cm)(3620g i ...cm)
12. katakumba / ......../ ...... / UK ......................... ...ur.sn. 09. 11.2008 - POLA ( 3500gr i 52 cm ) |
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#113 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Za to sika jak zawodowiec - ostatnio lezac na przewijaku puscila taka fontanne, ze obsilkala caly przewijak, nasze lozko ktore stoi obok lozeczka i kaluza na podlodze tez byla ![]() Wczoraj bylismy u lekarza i dostala infacol 2 razy dziennie na 1/2 h przed jedzeniem po 5 kropelek - na jej steki. No i skierowanie do przychodni dla wczesniakow - ze wzgedu na drzenia nozek. Miala dostac do neurologa, ale ze tam sa dluzsze kolejki, a urodzila sie w 37 tygodniu to pediatra podciagnela ja pod wczesniakow ![]() Co do jedzenia to na poczatku tez ja budzilam, bo jej sie wstawac nie chcialo, a teraz sama sie budzi i to nawet czesciej :P mala82 - w szpitalu jak Karola kupki nie robila przez cala noc i dzien to dali jej czopek glierynowy, ale czy caly czy polowe to nie mam pojecia. Po nim strzelila taka kupe, ze ja niewprawiona mylabym ja chyba z 1/2h, ale polozna przyleciala i uwnela sie z tym kupskiem w 5 minut ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 |
Zakorzenienie
|
ah, moge sie pochwalic? spala bez kwekow ktore obudzilyby tate cala noc. tzn nie wiem dlaczego w ciagu dnia je tak co 5 -6 godzin. w nocy co 2 godziny, ale za to krocej. mam wrazenie ze brakuje jej cycka jako takiego
ale porobily mi sie ranki na sutkach ![]() i mamy pierwsza niesmolkowa kupke. i to jaka! nie wiedzialam ze moze maly czlowiek wyprodukowac taka ilosc ![]() i wszytsko ma cieplutkie oprocz raczek - normalne? dlonie ma chlodne, i takie malutkie ... niobe - karolinka jest cudna... tak przejrzalam wasz blog... ![]() ![]()
swoje rady zwin w ciasny rulonik i rozwaz znaczenie slowa "czopek" Haters gonna hate. Potatoes gonna potate. Edytowane przez katakumba Czas edycji: 2008-11-11 o 11:22 Powód: sie namyslilam |
![]() ![]() |
![]() |
#115 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Raczki i stopki beda zimne, tym sie nie martw. Pytalam poloznej i to podobno normalne. Dopoki brzuszek i klatka piersiowa jest ciepla to wszystko ok. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
mi pediatra w szpitalu, a potem połozna w domu mówiły ze takie maleństwo moze mieć przerwy w jedzeniu max 2-3 h potem trzeba budzić i i karmić
![]() staram sie tego pilnowac ale czasem zwlaszcza w nocy zdarza mi sie zasnąć na 4 h ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#117 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja Igora czesto karmie na śpiocha ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() wklej wiecej fotek Poli ![]() wogole dziewczyny popstrykac prosze troszke zdjec swoim pociechom i pochwalic sie, bo jak nie to ![]()
![]() |
#119 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
bo Karola zawsze sie wybudza wtedy i czasem nie za bardzo chce zasnac spowrotem ![]()
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
koleżanka mi podpowiedziala sposób na odbicie bez budzenia.. tzn moja mala sie nie budzi wtedy..
zamiast ją podnośić polożyć na brzuszku ze skrzyżowanymi rączkami.. szybko wtedy beka ![]() ![]() ja daje malej jedna pierś (w nocy musze ja do tego obudzic) potem bekanko, przewijanie (by zechciala zacząć drugą) i drugi cyc i bekanko i spac.. w szpitalu mi kazaly podawac zawsze dwie piersi.. i kolejne karmienie zaczynać od tej co byla na koncu.. ale w nocy mam taki potopp ze ja , mała , pielucha wszystko jest w mleku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:30.