|
|
#91 |
|
BAN stały
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :) -część III
tak sobie czytam nasze wypowiedzi, i dochodze do wniosku, że kupe kasy wydajemy na to żeby zrobić cos nowego z włosami(nowa fryzura, farba, trwała, prostownica...itd), masakrujemy włosy i znowu wydajemy kase żeby je doprowadzic do stanu jaki był przedtem
, hm... nie dziwie sie, że faceci dziwnie na nas patrza, i marudza kiedy znowu cos nowego, rewelacyjnego kupujemy na czuprynkę, ale oni tez nie lepsi... Faceci i tak nie odrózniają połysku super maseczki od włosów umytych zwykłym szamponem pokrzywowym , więc te starania sa tylko i wyłacznie dla nas dla naszej satysfakcji, i dobrze cos nam sie w życiu należy przeciez...![]() W szponach szału kupowania http://www.mypolacy.de/serwisy/kafet...kupowania.html
|
|
|
|
#92 |
|
Zakorzenienie
|
Zauważają zauważają, jeśli ktoś ma cudne, zadbane, świecące na kilometr włosy, to nawet najgorszy dyletant w sprawie odżywek i masek zapewne będzie wiedział, że to nie tylko od szamponu pokrzywowego.
|
|
|
|
#93 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki kochane mam do Was błagalną prośbę. Kupiłam w tamtym tygodniu następny specyfik do włosów
. Prosiłam o rozszyfrowanie go na składy kosmetyków bez tajemnic ale nikt się nie odezwał, a ja nie nałoże go na głowe póki mi ktoś nie powie co tam jest i czy jest dobre.Może Wy bedziecie mogły mi pomóc Kopiuje:Ślicznie proszę o rozszyfrowanie składu: EMO-FARM BALSAM DO WŁOSÓW EL PE LO Aqua, acorus calamus, arctium lappa, linolenic acid, carbomer, urtica dioica, glycol distearate (and) Sodium laureth (and) cocamide mea (and) laureth-10, sodium hydroxide, acrylates/C10-30 alkyl acrylate crosspolymer, ethylparaben, 2-bromo-2-nitropropane-1,3-diol, parfum, linalool, citronellol Sposób użycia: wcierać we włosy oraz skórę głowy i pozostawić bez spłukiwania. http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=27394 Z góry przepraszam za zawracanie głowy i proszę o pomoc
|
#94 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(mój odróżnia nawet jaki kosmetyk mam na włosach konkretnego dnia - szokujące jest, że nie tylko po zapachu, ale po tym jaki włos jest w dotyku ![]() Albo opowiada mi, że widział na uczelni dziewczynę z włosami z bardzo ładnym skrętem, ale że miała je strasznie suche i zaniedbane Mężczyzna włosomaniaczki na medal )
|
|
|
|
|
#95 | ||
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
Nie wydaję kasy na fryzjerów, trwałe, farby i prostownice i nie kusi mnie bynajmniej maltretowanie mojej czupryny ![]() Mój TŻ natiomiast wręcz zachęcał mnie do większej dbałości o włosy, kiedy używałam tylko szamponu i odżywki. Potrafi zauważyć i docenić ich wygląd, połysk, kondycję, protestuje, kiedy chcę z nimi coś "kombinować". A tato TŻ'ta wręcz życzy sobie, bym "paradowała" w rozpuszczonych podczas wszelkich uroczystości rodzinnych Cytat:
Masz do dyspozycji całe mnóstwo źródeł - od wątku z analizami począwszy, gdzie 95% składników była już opisana, przez słowniczek Virki podwieszony na liście tematów, słownik wizażu, o google już nie wspomnę ![]() Dlaczego więc czekasz, aż ktoś zrobi to za Ciebie i jeszcze masz pretensje , że do tej pory nikt Cię nie wyręczył .?Pamiętaj, że to nie jest niczyj obowiązek.
|
|
|
#96 |
|
Rozeznanie
|
Wczoraj pisalam o tym ze dostalam maske i odzywke z the body shop, dzis zdjae relacje... Jak dla moich włosów to jest CUDO!!! Ostatnio przesuszylam troche włosy(klima na zajeciach, kaloryfer w domu + pospiech i suszarka
teraz zostaje mi napisac kolejny list do sw mikołaja ![]() ![]()
|
#97 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#98 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uważam, że jeśli facet zauważy cudne, zadbane, świecące na kilometr włosy, to będzie wiedział, że to... cudne, zadbane, świecące na kilometr włosy i nic poza tym Żaden tam efekt jakichś tam odżywek masek i innych cudów na kiju ![]() Nie chcę obgadywać mojego TŻ ( ) ale kiedyś się zszokowałam, jak jakieś ewidentnie farbowane włosy wziął za naturalne Więc oślepiający błysk też mógłby wziąć za dar natury, tylko po szamponie pokrzywowym Choć trochę go pozbawiłam złudzeń co do tego wszystkiego, więc może jednak teraz już nie?
|
|
#99 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Machaj przed oczami, daj się wwąchiwać, ewentualnie możesz zastosować stary sposób na wspólną kąpiel i wspólnie nakładanie specyfików
|
|||
|
|
|
#100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do wąchania nie muszę go namawiać, sam wącha Póki co rozpoznaje "budyń" (czyli mlecznego Kallosa) i "aptekę" (Seboradin) Zauważa połysk, zauważa gładkość - przynajmniej u mnie U innych zauważa sztuczność taką bijącą po oczach, ale czasem mnie zaskakuje, naprawdę, swoją naiwnością
|
|
#101 |
|
Zakorzenienie
|
Czy żółtko jajka w maseczce z olejem rycynowym, może wysuszyć włosy...??
Bo bardzo ładny efekt mi daje właśnie te żółtko...takie sztywne włosy a na ogół to moje są bardzo lekkie i lekki wiatr a ja już mam wszytskie zawiane do tyłu..
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne
|
|
|
|
#102 | ||
|
|
Zawsze przed imprezą wysyła TŻ'ta z dyskretnym zapytaniem, czy mogłabym rozpuścić tego dnia włosy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ostatnio bardzo spodobały mu się zapachy mgiełek Gliss Kura Żeby nie było, że OT - od następnego mycia zmieniam program pielęgnacji. W ruch idzie szampon Pantivit i jedna z Masek Joanny, na początek chyba miodowa. Do skalpu tradycyjnie Rzepa
|
|
|
#103 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam pytanie, dbam o włosy jak moge i przeczytałam wszystkie części tego wątku
Od lat walczyłam z wypadaniem no i wkońcu troche to ogarnełam, wypada z 10 podczas mycia i z 10 jak rozczesuje wilgotne, natomiast jak chce rozczesać suche ( Mam falowane/kręcone włosy naturalnie) To tyle leci ich... I Własnie czy to może byc spowodowane tym że są suche i sie łąmia??? Uzywam masek i odzywek jak i serum na koncówki teraz z joanny miodowe jaki i "smierdzucha" sebroradina. Ale ona ciągle suche są... Nafta nic nie daje tak samo oleje, Kallos mleczny jak i placenta są dobre ale włsoy ciagle są suche , wax też nie daję super efektów działa troche mgiełka gliss kur. Włosy przez to że sa suche plączą mi się ciągle i potrafia zawiązywac w supełki Nie susze, nie prostuje ani nigdy nie farbowałam. Boje się kupic odzywkę za 100 zł bo rowież może nic nie dac. Czy może one są takie nauralnie suche i inne nie będa??Myślałam o proteinowym psikaczu ale nie wiem czy sie u mnie sprawdzi...
|
|
#104 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Żeczywiście masz racje naj lepiej bedzie jak sama rozszyfruje skład.
|
|
#105 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Najczęściej jak spinasz / zaplatasz włosy w codzienny dzień i na noc Własy masz piękne i długaśne i chodzenie w rozpuszczonych czasmi trochę przeszkadza przepraszam za OT no ale to w sprawie włosów
|
|
|
|
|
#106 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny czegos uzywacie na koncowki. od jakiegos czasu dzieki wlasnie wizazowi intensywnie dbam o wloski, oleje, wax itd. sa one w coraz leprzej kondycji ale koncowki sa bardzo sztywne i przesuszona, jednak NIE rozdwajaja sie. co na nie polecacie? nie chce isc do fryzjera
to ostatecznosc...
|
|
|
|
#107 | ||
|
|
Oki, już się nie denerwuję
Cytat:
Na noc rozpuszczam - o dziwo wcale nie są potem polątane. Cytat:
|
|
|
#108 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
efekty są na składach ![]() Ja też kiedyś słyszałam o kremie nivea i słyszałam też ze dla tego naj częściej każdy ma z włosów naj zdrowszą grzywkę ponieważ dotyka twarzy i kremu na niej.
|
|
#109 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja nigdy nie mogłam spać w rozpuszczonych włosach .Jak osiągają długość za zapięcie od stanika i spałam w rozpuszczonych to się już w nich plątałam. Raczej zawsze miałam je zaplecione lub związane.Może to kwestia przyzwyczajenia. Oglądałam zdjęcia z przed roku ,włosy zadbane do połowy pleców ,a teraz zadbane ledwo za ramiona |
|
|
|
|
#110 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam dziś cholernego lenia i mi się nie chce nakładac nafty. . . aaaa tam nic mi sie nie stanie ; D
|
|
#111 |
|
BAN stały
|
...mam sporo znajomych gejów, nieocenieni faceci w sprawach kosmetyki i mody
Ale wracam do zdrowych i pieknych włosów, Anetak20 polece Ci coś na Twoje krnąbrne włoski, wszystkim to polecam, spróbuj Nivea straight&easy, nawet nie dla samego efektu prostych włosów go wypróbuj, ale po to żeby je wygładzić i bez problemu rozczesać i oczywiście ułozyć. |
|
|
|
#112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a fryzjerzy to juz w ogole nie wiem czy tylko ja mam takiego pecha ale wiekszość fryzjerek kobiet jak zacznie mi myc głowe szarpac i szorowac pazurami po skorze głowy to mało nie padne ![]() na szczescie juz mam swoje latra(19
|
|
#114 |
|
Raczkowanie
|
cóż, ja co prawda mam fryzjerkę (nie szarpie mnie za kłaczki
) ale za to kilku znajomych gejów...z tym obgadywaniem i wrednością to ja bym nie przesadzała potrafią być gorsi od nas ![]() i dołączę się do propozycji Iwy, ponieważ ja swoje włoski ogarnęłam właśnie dzięki Nivea Straight & Easy i z tym kremikiem Nivea też coś jest :P bo faktycznie jakoś z grzywką nigdy nie miałam problemu
Edytowane przez behemotek Czas edycji: 2008-11-22 o 13:41 |
|
|
|
#115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do tego, ze najlepsi stylisci i fryzjerzy to homoseksualisci, tez slyszalam taka teorie od wielu osob, ale na wlasnej skorze tego nie sprawdzilam. taki mały offtop |
|
|
|
|
#117 |
|
Zakorzenienie
|
Podłączam się do wątku i od razu przedstawiam wyniki mojego wczorajszego mrożącego krew w żyłach eksperymentu
Otóż wczoraj pod wpływem impulsu postanowiłam posmarować włosy maścią nagietkową (tak naprawdę stała przy kompie a mi się nie chciało iść do łazienki po olej kokosowy Maść jest niemiecka a producent obiecuje nawilżoną, miękką i elastyczną skórę Ze składu udało mi się trochę roślinek odszyfrować. Zawiera rumian szlachetny, nagietek, soję, marchewkę (!), orzech włoski, jeden składnik jest niestety zamazany, a innego nie znam i nie znalazłam w książkach, a jest to Arachis Hypogea. Do tego ma petroleum, parafinę i wit. E. A co do gejów: oni chyba po prostu potrafią spojrzeć na kobietę zupełnie obiektywnie, bo nie oszukujmy się, nam jest ciężko na siebie patrzeć bez jakichkolwiek (pozytywnych lub negatywnych) emocji. |
|
|
|
#118 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#119 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#120 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie popadałabym w taki zachwyt i stereotypy. Człowiek to człowiek, bez względu na płeć i preferencje. Ani baby takie złe, ani faceci tacy cudowni Ja oceniłam ich jako mistrzów w swoim fachu, a nie jako typy psychologiczne. Fryzjerki też są świetne, ale trzeba wiedzieć do kogo iść. Kobiety, na które trafiałam nie potrafiły zrobić z moich włosów czegoś super, a tamci dwaj fryzjerzy zdecydowanie tak. Przy czym jeden z nich namawiał mnie gorąco do odstawienia prostownicy, zmiany pielęgnacji i noszenia kręciołów, kiedy dopiero zaczęłam je rozprasowywać. Wspominam z sentymentem - wtedy oczywiście jego rady miałam w d... Na następne strzyżenie - takie finalne, kiedy moje włosy odrosną pójdę właśnie do niego.
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:07.

,
, więc te starania sa tylko i wyłacznie dla nas dla naszej satysfakcji, i dobrze cos nam sie w życiu należy przeciez...

. Prosiłam o rozszyfrowanie go na składy kosmetyków bez tajemnic ale nikt się nie odezwał, a ja nie nałoże go na głowe póki mi ktoś nie powie co tam jest i czy jest dobre.Może Wy bedziecie mogły mi pomóc
Kopiuje:
i proszę o pomoc 
teraz zostaje mi napisac kolejny list do sw mikołaja 

Nie susze, nie prostuje ani nigdy nie farbowałam. Boje się kupic odzywkę za 100 zł bo rowież może nic nie dac. Czy może one są takie nauralnie suche i inne nie będa??