![]() |
#91 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Galerie artystyczne w internecie cz. II
to ja te juz koncze, powiem tylko ze sie zrazilam, nikt poza wylegarnia mnie nie chce na ktorej i tak sie nic nie sprzedaje,a ja wiekszych mozliwosci niz teraz mam nie widze, nie widze zmiany mojego stulu.
To tyle. Jak ktos chce pociagnac temat zapraszam na moj watek Edytowane przez Sweet_nuka Czas edycji: 2008-11-21 o 12:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
przez jakiś konkurs nie da się ręcznie usuwać prac z decobazaaru
![]() chyba do 6 grudnia ![]()
#93 |
Zakorzenienie
|
A ja już nie wspomne jak długo czekam na odpowiedź z Paki i ArsNeo, może i za wysokie progi...ale nie w tym rzecz...ArsNeo mogę zrozumieć...długo wszystkich oglądają z każdej strony bo to nowa galeria...natomiast Paka zachowuje się bardzo nie fajnie
![]() ![]()
![]() |
#94 |
Raczkowanie
|
Ja chciałabym nawiązać do wypowiedzi Mlisiewskiego.
Zgadzam się całkowicie, nie siejesz, nie zbierasz, ot co. Kilka prac porozrzucanych po kilku galeriach nie gwarantuje dobrej sprzedaży. Zawsze zastanawiało mnie, dlaczego niektóre osoby - które robią biżu na wysokim poziomie, rozsiane są po kilku galeriach. I nie mogę powiedzieć, by poziom tych prac dostosowany był do poziomu, czy charakteru galerii. Nie wiem skąd jakiś taki pęd, by opanować wszystkie galerie na rynku. Jeśli ktoś chce być naprawdę zauważonym, rozpoznawalnym projektantem, to już lepiej niech założy własną galerię i zadba o dobrą reklamę. Szczerze mówiąc nie miałabym ani czasu, ani ochoty na współpracę z wieloma galeriami. No chyba, że właśnie miałabym tyle prac, że w jednej by się już "nie mieściły". Druga rzecz pod tytułem "Nigdzie mnie nie chcą". Wysłałam zgłoszenia do wielu galerii, odpisały mi dwie. Jasne, że każdy ostrzy sobie zęby na najwyższą półkę, ale litości, nie ma się o co obrażać, jeśli galeria delikatnie zwróci nam uwagę, na to, że charakter prac nie odpowiada pewnym standardom. Galeria musi dbać o swój wizerunek, jeśli ktoś mi mówi pracuj, to nie mam innego wyjścia jak pracować, nie ma się co obrażać. Jestem początkująca, bo chociaż biżuterię robię od dwóch lat, to wrapping jest tak trudną techniką, że właściwie zaczynam od podstaw, dobrze, że miałam jakiś kapitał nagromadzony, dzięki któremu mogłam się nieco nauczyć. No i niestety, jeśli chcemy być w wypaśnej galerii, to musimy się do niej dostosować, to ona dyktuje warunki, ona ustala jakie prace do niej pasują, jeśli komuś to nie pasuje, to zakłada swój sklep, lub szuka innej galerii i niech się cieszy, że chociaż jedna go che ![]() Sztukę dla sztuki też można uprawiać, jak się ma pieniądze ![]() Po za tym, jeśli pcham się gdzieś, gdzie jest miliard wrappów na bardzo wysokim poziomie, liczę się z odrzuceniem i przyjmuję z pokorą wszelkie wskazówki. Może dlatego poszłam tam, gdzie wrappów jest niewiele... nie wiem jak będzie, póki co jestem minimalistką, chcę mieć za co uczyć się dalej i myślę, że kiedyś wyrobię sobie markę ![]() A najbardziej wkurza mnie jak galeria nie odpisuje mimo kilku zgłoszeń i wszyscy wiemy o czym mówię:P |
![]() ![]() |
![]() |
#95 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez smoczek Czas edycji: 2008-11-21 o 17:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Raczkowanie
|
Smoczku. Dwie galerie, to jeszcze nie kilka... chyba. Twoją strategię rozumiem i sama chętnie bym stosowała, ja tylko nie rozumiem rozrzucania się wszędzie, gdzie się da, w sytuacji, gdy nie ma się zbyt wielu rzeczy na zbyciu. Tak dla czystego lansu chyba
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Raczkowanie
|
emzi napisała<Po za tym, jeśli pcham się gdzieś, gdzie jest miliard wrappów na bardzo wysokim poziomie, liczę się z odrzuceniem i przyjmuję z pokorą wszelkie wskazówki. Może dlatego poszłam tam, gdzie wrappów jest niewiele... nie wiem jak będzie, póki co jestem minimalistką, chcę mieć za co uczyć się dalej i myślę, że kiedyś wyrobię sobie markę
> No właśnie zrobiłaś mi konkurencję kochana ![]() Na szczęście mamy różne style i nie robimy masówki (chyba obie wychodzimy z tego samego założenia) A konkurencja motywuje......niestety u mnie czasu brak (właśnie mój nie-dwulatek miał skonsumować kaszkę i w efekcie jak weszłam do pokoju zastałam wywoskowany stół, maseczkę na buzi, żel na włosach i zaimpregnowaną koszulkę i spodnie, a teraz demoluje łazienkę jak słysze i zatapia sąsiadów - a tylko palnik chciałam nabić ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#98 |
Wtajemniczenie
|
emzi, a gdzie mozna obejrzec twoje wrappy ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Zakorzenienie
|
A JA WIEM, A JA WIEM !
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Wtajemniczenie
|
juz znalazlam, dzieki za podopwiedz
|
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Rozeznanie
|
tak się czaję, żeby coś kupić od Zimki ;P i ha - dzięki moderacji ewentualnie mam pierwszeństwo na na na
![]() prawda, że piękne są? strasznie fajnie dziewczyny, że mam w Modnej Wasze prace - są "ozdobą" galerii ![]() a co do własnej galerii - chyba chodziło raczej o coś w rodzaju portfolio, np. jak ma Marisella czy Gosia Waniek, Fiszerowa, Rosemary itd. też się przymierzam, żeby sobie zrobić, ale kompletnie nie mam czasu ;/ ale polecam ogólnie, warto. blog to jedno, ale jednak taka pro stronka wygląda niebo lepiej. mam nadzieję, że mogę podać linki, w końcu to nie reklama. chodzi mi o coś takiego: http://www.gosiawaniek.pl/ http://www.rosemary-manufacture.com/ http://www.marisella.pl/
#102 |
Zakorzenienie
|
Tylko to co Candi podajesz to są w sumie sklepy internetowe, poza tym, że wizytówki - jest opcja wsadź do koszyka itd. Może to nie jest skomplikowane specjalnie- ja się nie znam, ale i tak na pewno trochę roboty to wymaga - napisanie skryptu, za który trzeba komuś zapłacić, design, aktualizacje itd. Ja to na razie, przynajmniej moim zdaniem, jestem zbyt cienki bolek żeby sobie stronę robić. Trzeba się jeszcze pouczyć, poćwiczyć, piec kupić, poszerzyć zakres technik artclayowych i wtedy pomyślę. Dla mnie blog jest teraz optimum, tylko jakoś nie mogę się oprzeć chęci wypisywania różnych głupot poza wrzucaniem zdjęć
![]() ![]() ![]() A od Zimki też bym coś chętnie nabyła... Kurcze, to naprawdę jedne z ładniejszych wrapów jakie znam. Właśnie dlatego, że takie "nieuczesane" ![]() ![]() Edytowane przez smoczek Czas edycji: 2008-11-21 o 19:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#103 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Edytowane przez lenaart Czas edycji: 2008-11-21 o 20:24 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Raczkowanie
|
A mi w galerii brakuje jednego, mianowicie jak mam zamówienie prywatne to wiem czy klientka jest zadowolona z rzeczy którą kupiła, a tak brakuje mi tego i długo po wysłaniu zastanawiam się czy aby wszystko jest ok. Jeśli klient stały to jakiś gratis jeszcze dorzucam, ale lubię być pewna satysfakcji kupujacego.
|
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Zakorzenienie
|
jeśli klient nie pisze że coś jest nie tak to jest ok ;P Klienci olewają nawet potwierdzenia jeśloi takie funkcjonują w galeriach. A ja ostatnio coraz częściej przez kontakt z artystą czy do zamówienia dostaję potwierdzenia od klientek że dostały przesyłkę i bardzo im się jej zawartość podoba
![]()
#106 |
Raczkowanie
|
Smoczek napisała<Trzeba się jeszcze pouczyć, poćwiczyć, piec kupić, poszerzyć zakres technik artclayowych i wtedy pomyślę. Dla mnie blog jest teraz optimum, tylko jakoś nie mogę się oprzeć chęci wypisywania różnych głupot poza wrzucaniem zdjęć . W ogóle ostatnio marzy mi się żeby zrobić kursy instruktorskie z AC i założyć studio ale to pieśni przyszłości.
Zazdroszczę ci talentu plastycznego, bo do artclaya takowy niezbędny jest. Moja jedyna styczność ze sztuką plastyczną to zdjęcie z prof. Ludwikiem Maciągiem (tu się chwalę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#107 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
Ja trzymam wszystkie potwierdzenia póki nie mam jakiegoś znaku życia od klienta. Po prostu. W końcu to papierki i dużo miejsca nie zajmują (a nie sprzedaję 100 par kolców miesięcznie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
Polecam kupić książkę nadawczą i będzie wszystko w jednym miejscu
![]()
![]() |
#110 | |
Joanna d'Moder
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Raczkowanie
|
o co chodzi dziewczyny z tym konkursem i blokadą na deco... nieźle mnie załatwili 30 mam kiermasz w kaliszu chciałam czapek się pozbyć bo obiecałam że przywiozę a tu lipa muszę robić nowe bo tamtych ruszyć nie mogę.... nielogiczna jest dla mnie argumentacja ze blokują usuwanie żeby się nie okazało że ktoś sobie prezent zamówił ,wygrał a przedmiotu już nie ma . Jak dla mnie w takiej sytuacji pozbawione to jest sensu bo powinni sprzedaz zablokować, bo co jeśli ktoś sobie wymarzy coś co w tym czasie sieę sprzeda??
![]() ![]() ![]()
moje prace na deviantart rysunek i malarstwo na digart https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=307462 Edytowane przez nanavel Czas edycji: 2008-11-22 o 11:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
Możesz napisać do nich i usuną co chcesz. Podobno.
#113 |
BAN stały
|
joanno, a może bloga złożysz ze swoimi pracami?
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 |
Zakorzenienie
|
Joanno, najprościej to założyć bloga
![]() Natomiast z takich albumów do wrzucania zdjęć najbardziej mi się podoba Flickr.com Jest przejrzysty i elegancki.
#115 |
Joanna d'Moder
|
tak,nad blogiem już pracuję.Właśnie siedzę i obmyślalm jak ma wyglądać
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#116 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#117 |
Joanna d'Moder
|
Muszę zajrzeć na Flickr.com.Jak nie przypadnie mi do gustu to chyba stanie na Picassie.Dzięki dziewczyny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
Co do picassy to mam jedno zastrzeżenie - ona mi zawsze straaasznie powoli chodzi i na Operze w moim kompie część zdjęcia wyświetla się w złej jakości (muszę dużo razy odświeżać fotkę, żeby pojawiła się w dobrej jakości). Więc jak ktoś mi wkleja linka do picassy, to nawet rzadko wchodze, bo mi szkoda nerwów
![]()
#119 |
Raczkowanie
|
Polecam Flickr.com, naprawdę elegancko wygląda no i profesjonalnie. Picassa jakoś mnie nie urzekła. A co do zakładania stron na darmowych serwerach z darmo0wych szablonów to raczej odradzałabym, bo to prędzej zrazi oglądającego niż zachęci do kupna.
|
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, Picasa nie Picassa - przez jedno s - to nie od nazwiska malarza chyba pochodzi?
![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:03.