![]() |
#91 |
Rozeznanie
|
Dot.: OFE wizażanek?
Dziewczyny dzisiaj zaczełam prace w umawianiu spotkań z klientami w zwiazku z OFE i zanim do tego przystąpiłam miałam szkolenie na temat co to jest OFE,na czym polega jego działalność i jak zarabia.Nie chce tu niczego reklamować ,jako że nic nie sprzedaje a umawiam tylko na spotkania i nie mam z tego korzysci.
Mi wytłumaczono to tak.Każda osoba obecnie(bodajze urodzona po 68r ale tu moge się mylic)musi wybrac OFE,jeśli pracuje na umowe o prace.Jeśli sama nie wybierze to dwa razy do roku w lipcu i grudniu/styczniu jest losowanie.I losowanie to najgorsza rzecz jako,że w nim nie biorą udziału pierwsze 3 najlepsze i najgorsze firmy.Więc trafimy do takich co są średniakami.Natomiast własny wybór zajmuje nam ok 20min na spotkaniu z doradzca lub kilku dni jeśli chcemy załatwić to przez internet(ponieważ wiaze się to z wysyłaniem dokumentów przez poczte Polska).. Jeśli kogoś interesuje coś wiecej na ten temat to prosze o kontakt na privie i tam odpowiem na wszelkie pytania. Pozdrawiam Dziewczyny ![]() aaa..i nie dajcie sie wylosowac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Przyczajenie
|
Agnieszka Salamon Agent Ubezpieczeniowy. Tel.: 0506780549 Gadu Gadu 2049071., skype: agnieszkamalgorzatasalamo n
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
ja mam w commercial union
![]()
![]() |
#94 |
Przyczajenie
|
ja w PEkao - przekonały mnie rankingi Komisji Nadzoru Finansowego bo reszta to taka sztuczna jest....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Przyczajenie
|
Zanim cokolwiek wybierzecie, porównajcie sobie wszystkie OFE: http://********/3cgf
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Raczkowanie
|
Przeczytajcie dziewczyny:
http://interia360.pl/polska/artykul/...brac-ofe,23371 http://www.ithink.pl/artykuly/biznes...mi-pieniedzmi/ Ciekawe artykuły, myślę, że mogą pomóc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Rozeznanie
|
ja jestem w pzu
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#98 |
Raczkowanie
|
Jak długo jesteś w PZU? No i dlaczego zdecydowałaś się na to towarzystwo?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Wtajemniczenie
|
a nie macie obaw, że za kilka lat jak uzbiera się spora suma ze składek ... pewnego pięknego dnia firma upada i... czy taka sytuacja jest możliwa. To ze dziś są takie rankingi to za 20, 30 lat sytuacja może sie znacznie zmienić
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
BAN stały
|
Witam, niestety ciężko jest przewidzieć gdzie teraz najlepiej się zapisać. ING co prawda polecialo mocno w dół, ale teraz się dobrze odbija więc może warto. Z drugiej strony jeśli weźmiemy sobie fundusz, który tak skacze w góre i w dół (czyli jest mało stabilny) to emeryturke też możemy mieć ciekawą
![]() Najlepiej sobie wejść na stronkę: http://www.twojportal.com/jak_wybrac_ofe.php Są tam linki do wykresów funduszy oraz wskaźniki: stopy zwrotu z różnych okresów z objaśnieniami. Warto zajrzeć i poczytać |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#102 |
Przyczajenie
|
Tutaj można porównać wszystkie OFE pod każdym kątem:
Porównywarka OFE |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Przyczajenie
|
A ja także jestem w PZU, jak już ktoś przede mną wyżej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#105 |
Przyczajenie
|
Klarissa ja doskonale zdaje sobie sprawe z tego kiedy przeprowadzono reforme emerytalną!! Nie zmienia to jednak faktu ze spolka taka jak PZU i mowie tu o calej firmie nie o OFE, z racji funkcjonowania na naszym rynku finansowym tyle lat jest po prostu wiarygodna. Jest to firma ktora ma zarzadzanie finansami w tradycji, dzieki czemu na pewno jest bardziej godna zaufania niż powstala 10 lat temu niewielka fimra bez doswiadczenia, ktora jeszcze w dodatku poza finansami bierze sie za wszystko inne! Jesli masz watpliwosci co do stabilności nie pozostaje nic wiecej jak sprawdzic ranking KNF!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Na razie to argumentujesz w taki sposób: zdecydowałam się na zakup np. Fiata Panda bo Fiat 126p był przez lata produkowany i dużo ludzi było z niego zadowolonych... Poza tym powoływanie się na długoletnie doświadczenie PZU w zarządzaniu finansami to jakaś pomyłka. O zarządzaniu finansami (a raczej pierwszych próbach zarządzania) w przypadku tej firmy możemy mówić dopiero po 1989 roku, wcześniej PZU było przedsiębiorstwem państwowym zarządzanym zgodnie z realiami socjalistycznymi i gospodarowaniem nakazowo-rozdzielczym, nie miało to nic wspólnego z współcześnie pojętym zarządzaniem finansami więc jedyna tradycja o jakiej można tutaj mówić to tak na prawdę nazwa, do której ludzie zdążyli się przywiązać z braku alternatyw.
Mam dwoje okruszków - jeden większy, a drugi całkiem malutki ![]() Edytowane przez Klarissa Czas edycji: 2009-12-23 o 12:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Przyczajenie
|
Klarissa, masz troche racji w tym co mowisz jednak jak sama zauwazylas PZU na rynku finasowym istnieje od 1989r. czyli przeszło 20 lat, na podstawie takiego okresu mozna wysnuc wnioski na temat funkcjonowania spółki i tego jak sobie radzi w roznych sytuacjach zaistnialych czy to na rynku krajowym czy swiatowym. Zgadza się ze ludzie przyzwyczajeni sa do nazwy niemniej taka popularnosc (i trzeba tu jeszcze dodac ze nie jest to zla popularnosc) swiadczy o pewnej renomie! Ponadto uwazam ze analogia z Fiatem która sie posłużyłaś nie jest zbyt "szczęśliwa"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() _______________ Osobiście jestem sceptycznie nastawiona do OFE - dla mnie emerytura z II filaru przedstawia się równie marnie jak i emerytura z I filaru (emerytura z ZUS) a obecnie kolejne ekipy rządzące komnibują jak zmienić ustawę o OFE aby zagarnąć kasę podatnika i przekazać ją do zadłużonego ZUS-u dlatego mam wrażenie, że z tych pieniędzy nic nie będzie. Smutna prawda jest taka, że w naszym kraju jeśli nie zadbamy sami o swoją przyszłość, to państwo na pewno nie zrobi tego za nas.
Mam dwoje okruszków - jeden większy, a drugi całkiem malutki ![]() Edytowane przez Klarissa Czas edycji: 2009-12-28 o 12:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
BAN stały
|
W ogóle nie wiem o co chodzi, ale czytając was już trochę łatwiej mi wybrać.
ale nei oto mi tu teraz chodzi. jak to jest właściwie: jestem bezrobotna, nie amm wogóle pieniędzy na życie, jedynie alimenty. a jak już się zapisze na jakieś OFE to mam im co miesiąc płacić? czy dopiero jak będę mieć pracę, to co odejmują mi z brutto pójdzie na OFE? bo nie kumam, że jak mam płacić jak nie mam z czego. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Jeśli chcesz samodzielnie wpłacać na swoją emeryturę możesz to robić na nieobowiązkowy III filar lub na IKE (Indywidualne Konto Emerytalne). ------------------------------- Jeśli przykładowo zarabiałabyś 1200 zł brutto miesięcznie to składki emerytalnej płacisz 234,24 zł (po połowie z pracodawcą czyli ty 117,12 zł + pracodawca drugie tyle) z czego na OFE idzie 87,60 zł a na emeryturę w I filarze (czyli ZUS) idzie 134,64 zł. Warto wybierać OFE ponieważ nawet najgorszy fundusz emerytalny zarabia więcej dla swoich klientów niż ZUS.
Mam dwoje okruszków - jeden większy, a drugi całkiem malutki ![]() Edytowane przez Klarissa Czas edycji: 2009-12-28 o 14:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
BAN stały
|
dziękuję
![]() uff, to dobrze, że nie muszę poświęcać swoich marnych ochłapów. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Przyczajenie
|
Klarissa informacje o niezmiennej pozycji PZU mam z rankingu KNF! Moglabys podac mi linka do rankingu na ktory Ty patrzylas?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Zakorzenienie
|
Ależ ja wchodziłam na stronę KNF z linka podanego tutaj w tym wątku (nawet nie wiem czy to przypadkiem ty nie podawałaś tego linka...).
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 |
Przyczajenie
|
w takim razie ja już nie wiem ... podaje linka do strony z której mam taką informację http://www.rankingofe.pl/ofe-pzu. Pozdrawiam .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
![]()
Kobiety nie dajcie się namówić na OFE Nordea!!! Wciskają kit,bo nie mogą klientów znaleźć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlaczego uważasz, że "wciskają kit"? W wielu rankingach OFE Nordea dobrze stoi, plasuje się zawsze w 5 piątce, a firmy skandynawskie są jednymi z najstabilniejszych na świecie, które kryzysy zdają się omijać.
![]() |
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
![]()
Heh przynajmniej u mnie! Dzwonią nachalnie do pracy! Jak się umawiam,żeby nie przychodził przedstawiciel do pracy tylko,żeby zadzwonił do mnie i się wtedy umówił to nie! Wparował Gościu gdy byłam w pracy i zadowolony! Nic nie wytłumaczył! A jak o coś pytałam to kręcił jak tylko mógł a ja i tak z tego nic nie wiedziałam. W ogóle to mnie tak nastraszył... Po kiego ja w podpisywałam z nimi tą umowę. No i po 2 latach ludzie się skarżą,że nie mogą zmienić funduszu,bo robią problemy! No i w ogóle kogo się nie zapytam to jak usłyszy Nordea to się śmieje... No ale to nic. Jakoś te 2 lata wytrzymam. Mam nadzieję,że nie będę miała problemów z wypisaniem się z tego CZEGOŚ!!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 |
Przyczajenie
|
??Witam, mam pytanko- jesli ktos wie bede wdzieczna za odp.
Od grudnia jestem na stazu i nie wybralam OFE bo wydawalo mi sie ze to malo istotne bo po 2 latach i tak mozna zmienic wiec olalam to i pewnie mnie przydzielili gdzies- no i wlasnie zastanawiam sie gdzie bo do dzis nie przyszlo mi zadne pisemko do domu ani nic. Skad mozna sie dowiedziec do jakiego OFE przydzielili? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#120 |
Przyczajenie
|
![]()
Aha, dzieki Klarissa, czyli znowu zus
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:51.