|
|
#91 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nastolatka i dojrzaly mezczyzna?!
A pamiętacie Lindę i Jaskółkę w Psach?
Podobna różnica wieku, ale ten związek był taki namiętny Aż go w końcu zostawiła :P Może to co powiem zbulwersuje 90% przeglądających to forum, ale nie widzę nic złego, żeby pobyć sobie z takim dojrzałym facetem, pobawić się, a potem już w stały poważny związek wejść z facetem tak o 2-3 lata starszym (bo chyba nikt mi nie powie, ze faceci nie są opóźnieni w rozwoju :P) i tyle z mojej strony ![]() Ah.. ale taki Linda do ma klase ;> |
|
|
|
|
#92 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz - zgadzam sie ze stwierdzeniem 'bajer wysublimowany'.
Uwierz mi - on pewnie z niejednego pieca chleb jadl. Faceci potrafia byc cwani, dlugo grac, walic takie komplementy, takie bajery, ze moze sie w glowie zakrecic. Jam starsza od Ciebie o niemal 10 lat a sie prawie dalam w takie gadki 'oh jakze MIE wielkie szczescie spotkalo bos na mojej drodze'. Tez mial po 30stce. I tez moze lykalam to jak mlody pelikan bo w mozgu moim oczekiwalam, ze w tym wieku bierze sie odpowiedzialnosc za to, co sie mowi. Ze skoro sie wali takie deklaracje to w celu innym, niz hobbistyczne bzykanko. No a o to wlasnie bzykanko tylko i wylacznie chodzilo i jak sie mialam na to poprzez te cudne slowa zgodzic. A ja tez troche doswiadczen mam. Wiec nie daj sie nabrac. |
|
|
|
|
#93 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i dobrze. nie jestes typem nastolaki po tygodniu mowiacej "kocham cie" "na zawsze z toba " itd. pewnie sama wiesz ze tak jest a wiesz co ci powiem?? moja kolezanka ma teraz 20 lat. Jest atrakcyjna duzo chlopakow probuje ja zdobyc, ale przez ten czas tylko jednego pokochala (okazal sie wielkim s******em) ale normalnie chodzi na imprezy i czeka na tego jedynego
|
|
|
#94 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A co do tego czy jest przystojny, to moim zdaniem tak, nawet bardzo, ale nie musi sie podobac wszystkim kobietom. Moja mama widziala jego zdjecie w internecie na stronie naszego miasta i stwierdzila, ze jest naprawde bardzo brzydki. Oczywiscie, ja wtedy rowniez "Tak, mamo. Masz racje, on nie jest zbyt przystojny" No, ale o gustach sie nie dyskutuje.
|
|
|
|
|
|
#95 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Ma w koncu swoje lata ,nie bedzie sie przeciez zachowywal jak gówniarz A pozniej Ooo O co za zdziwienie i okazuje sie,ze wiek wlasciwie nie ma znaczenia heheJedyne co Ci mozna zalecic to ostroznosc |
|
|
|
|
|
#96 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Niestety zgadzam się z większością wypowiedzi w tym wątku. Jesteś zakochana, ale moim zdaniem sprawiasz jednak wrażenie rozsądnej dziewczyny - teraz jest czas, by skorzystać z tego rozsądku, chociaż to trudne. |
|
|
|
|
|
#97 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A w Twoje doswiadczenia to nie smiem watpic. ![]() Cytat:
Tak, wiekszosc z nich dokladnie tak sie zachowuje, ale duzo nowych chlopakow poznaje, zawieram ciekawe znajomosci, no ale sa to tylko znajomosci, mimo ze duzo z nich liczyloby na cos wiecej z mojej strony. Wszyscy w szkole twierdza po prostu, ze nikt nie ma u mnie szans i ze ich kiedys moim chlopakiem zaskocze.
|
||
|
|
|
|
#98 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#99 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
O czym mialabym mowic? Ze wszyscy pytaja dlaczego nie mam chlopaka, czemu sie przed tym bronie i jestem taka niedostepna? Ze chlopaki podrywaja mnie w niej na jakies tam swoje sposoby? Watpie by chcial sluchac o tym, jakie komplementy prawia moi rowiesnicy. O jego pracy lubie czasem posluchac, interesuje mnie wiele spraw z nia zwiazanych, o ktorych kiedys nie mialam zielonego pojecia. Ale o tym rozmawiamy raczej rzadko, bo widujemy sie przewaznie 1 - 2 razy w tygodniu (narazie jest taka sytuacja, ze po prostu nie dajemy rady czesciej) i sam zmienia temat na ciekawszy dla siebie.
|
|
|
|
|
|
#100 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#101 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#102 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Jak mogę coś Ci doradzić jako facet to uważaj co mówi jak się zachowuje. Zawracaj na najmniejszy gest ruch słowo uwagę. Słowa to potęga a wiedza to władza. Jak on umie to wykorzystać i jest chodź trochę inteligenty to wykorzysta. Ale pamiętaj również że nie każdy facet jest zły i ma złe intencję. Należy obserwować i słuchać dokładnie co mówi. Jak masz jakieś wątpliwości przetrzymaj go. Obserwuj go jak bardzo mu zależy. Jeżeli jest zainteresowany Tobą naprawdę powinno go interesować wszystko i powinien rozmawiać na każdy temat nie tylko wygodny dla Siebie ale i dla Ciebie. To on powinien wykazać się elokwencją tolerancją i zrozumieniem. Ale musi chcieć i być szczery wobec Ciebie. |
|
|
|
|
|
#103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Problem jest tylko taki, że biorąc pod uwagę różnicę wieku i doświadczenia, to trzeba by być mocno cwanym, aby się tak pobawić... Chyba, że autorka wątku jest, to proszę bardzo. Nie mnie oceniać to moralnie.. P.S. Jakiś starszy facet (nie pamiętam kto) powiedział, że właśnie mocno dojrzali faceci uganiają się za młodszymi dziewczynami, bo takim łatwiej zaimponować - to o czymś świadczy.. Powiem tak - jeśli facet jest ok, nie wygląda paskudnie, to żeby nie wszedł z nikim w naprawdę dłuższy związek - mając 40kę na karku - to musiałby mieć wybitnego pecha.. Dla mnie jest to trochę.. dziwne.
Edytowane przez Deede Czas edycji: 2008-12-05 o 17:05 |
|
|
|
|
|
#104 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wiek wiele znaczy gdy jedna ze stron jest jeszcze bardzo młoda i nie do końca dojrzała, samodzielna, silna psychicznie. Miałam naście lat, więc dobrze pamiętam jak to wyglądało - myślenie życzeniowe, podciąganie wszystkich argumentów pod siebie i "jakoś to będzie jak jest miłość". Życie weryfikuje takie mżonki. Prawie 40-letni facet szukający czegoś u 17-latki chce się po prostu dowartościować, poczuć, że nadal może polować i to na coraz młodsze. Może i ją lubić bardzo, szczerze, ale szczęścia jej takie coś nie da. Wiele straci, a za kilka lat pomyśli ile ją ominęło. Wiem, co piszę, bo mam kilka koleżanek, które w bardzo młodym wieku pozawierały związki z 10-15 lat starszymi facetami. Po kilku latach było narzekanie na to, jak bardzo się różnią, że ona by chciała do ludzi, wychodzić, poznawać świat, a on spokój, cisza, odpoczynek w domu. Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2008-12-05 o 16:59 |
|
|
|
|
|
#105 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Nie może ufać od tak. Na zaufanie trzeba zasłużyć, zapracować. Pamiętaj szanuj siebie a on szanować będzie Ciebie. A jak będzie to będzie pracował na zaufanie u Ciebie... a jak tak prosto z marszu mu zaufasz to nie jest najlepszy pomysł. |
|
|
|
|
|
#106 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ale fakt też jest taki że nie można wchodzi w związek za wcześnie bo traci się coś bez powrotnie. I nie ma znaczenia ile kto ma lat lecz jak wcześnie. I cześć facetó tak chce się dowartościowac ale nie każdy. Są wyjątki którzy nie mają takich problemów. |
|
|
|
|
|
#107 |
|
Przyczajenie
|
Ja mam 20 lat i podoba mi się facet który jest chyba po 30-stce a na dodatek jest rozwiedziony i nic na to nie mogę poradzić że mi się podoba,bo serce nie sługa, powiedziałam o tym mojej mamie i ona nie ma nic przeciwko temu.Może powinnaś dać mu szansę i np.zacząć się z nim spotykać ale na razie nie mówiąc o tym bliskim,dopiero kiedy upewnisz się że chcesz z nim być tak na serio to wtedy powiesz wszystkim,przecież miłość nie wybiera wieku i tylko od was dwojga zależy czy będziecie razem szczęśliwi,innym nic do tego,moja rada-nie pozwól odejść miłości
|
|
|
|
|
#108 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Nikt z nas nie wie jaka bedzie druga osoba w przyszlosci, jak bardzo sie zmieni. Ale to chyba polega na akeptacji kogos pomimo czegos, a nie za cos. Zreszta nie chce tutaj jakos tego idealizowac, mowic ze napewno bedzie jak w bajce, ale znajomi R. z "molochu" nawet po 50 wioda naprawde towarzyskie, ciekawe zycie. Nie zebym jakos tu probowala udowodnic,ze to ma szanse przetrwac. Ale naprawde sie zdziwilam jacy oni sa "mlodziezowi". Ale to tez jest pewnie zasluga mlodych narzeczonych, malzonek czy po prostu partnerek. ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakbym slyszala moja mame..... U niej na wejsciu dostawalo sie 4 i albo ktos swoja postawa to 4 utrzymywal badz szedl wyzej, albo bardzo szybko tracil i wtedy trzeba bylo sie mocno nastarac aby wrocic na poziom wyjsciowy. Na zaufanie trzeba zapracowac, drobnymi gestami..... to nie jest tylko klamstwo i sprawdzanie czy sie mowi prawde.... Edytowane przez daget Czas edycji: 2008-12-05 o 17:15 |
|
|
|
|
|
#110 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Masz racje. Każdemu należy się szansa. Nie należy oceniać nie znając. Ale to nie każdy potrafi. Sam się o tym przekonałem. Ciężko jest nie oceniać i porównywać do innych. Łatwiej jest uciec niż stawić czoła problemom. Powodzenia Ci życzę.
|
|
|
|
|
|
#111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak to nie ma znaczenia ile ma lat ?a jak wczesnie??? Czyli jak ma 13 to nie ma znaczenia??? wyjasnij mi ta kwestie dokladniej Bazujesz na swoich doswiadczeniach piszac,ze sa wyjatki ktore sie nie dowartosciowuja??? |
|
|
|
|
|
#112 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#113 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Większość myśli niestety dolną częścią ciała. Zaufać tak naprawdę jest ciężko. Ale czasem warto jest poczekać. Kłamstwo ma krótkie nogi zawsze wyjdzie. Czyli trzeba je wykryć wcześniej bo później bardziej boli. I nie ma na to recepty kłamią wszyscy mężczyźni jak i kobiety. Cytat:
|
||
|
|
|
|
#114 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Jak ma 13 lat to jest dzieckiem i znam taki przypadek. Dziewczyna ma teraz 20 lat i wie ze straciła swoje piękne lata. Nie miała życia takiego jakie my w większości uważamy za normalne i nic nadzwyczajnego. Po drugie nie przeczytałaś co napisałem. Za wcześnie to tez jest 17 lat. Ale to już jest jednak duża różnica. I co mają moje doświadczenia do czego?? Chcesz coś mi sugerować?? Wyluzuj i mniej złości... |
|
|
|
|
|
#115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak sugeruje Przeczytalam co napisales i tego nie zrozumialam,wiec poprosilam o wyjasnienie nie jestem pewna czy w tym poscie je otrzymalam ,mysle ze nie |
|
|
|
|
|
#117 |
|
Zakorzenienie
|
Moze w moim otoczeniu sa takie cwaniaki, co to tylko mysla, jak tu zaliczyc panienke... Nie wiem, ale ja bym była bardzo sceptycza jest chodzi o takiego faceta. Rozsadny, dorosły facet o własciwej moralnosci nie robiłby podchodow do mlodej panienki, ktora dopiero zycie zaczyna. Ty sie broniłas, a on brnał dalej. Jak dla mnie, nie ma uczciwych zamiarow wobec Ciebie. Moze chce sie pochwalic kolegom pokazujac znacznie mlodsza panne u swego boku. Biorac pod uwage obserwacje i doswiadczenia, nie zaufałabym na pewno.
|
|
|
|
|
#118 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To nie jest tak, ze jak mamy pewnosc, ze znaczymy duzo dla jakiejs osoby, ze stara sie o nas i nigdy nas nie zawiodla, to mozemy jej zaufac? Kiedy ta osoba nas nigdy nie oklamala, to tez chyba znaczy, ze mozemy to zrobic. I nie mowie tutaj na przykladzie mojej sytuacji.
|
|
|
|
|
|
#119 |
|
Wtajemniczenie
|
17 latka i niemalże 40-letni mężczyzna?
Pomijając kwestie różnicy w mentalności partnerów (o czym zresztą już zostało w temacie dużo powiedziane), myślę, że przykrym byłoby dla 40-letniej kobiety być z 60-letnim starszym Panem (a tak będzie jak związek przetrwa próbę czasu). Autorce tematu życzę tego, by sprawy potoczyły się dla niej jak najkorzystniej.
Edytowane przez Kira87 Czas edycji: 2008-12-05 o 17:40 |
|
|
|
|
#120 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:12.

Podobna różnica wieku, ale ten związek był taki namiętny 

No, ale o gustach sie nie dyskutuje.
co za zdziwienie i okazuje sie,ze wiek wlasciwie nie ma znaczenia hehe

O czym mialabym mowic? Ze wszyscy pytaja dlaczego nie mam chlopaka, czemu sie przed tym bronie i jestem taka niedostepna? Ze chlopaki podrywaja mnie w niej na jakies tam swoje sposoby? Watpie by chcial sluchac o tym, jakie komplementy prawia moi rowiesnicy. 

hand-made: urodzinowo na 40tkę