Nastolatka i dojrzaly mezczyzna?! - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-12-05, 16:27   #91
ata007
Raczkowanie

Dot.: Nastolatka i dojrzaly mezczyzna?!

A pamiętacie Lindę i Jaskółkę w Psach? Podobna różnica wieku, ale ten związek był taki namiętny Aż go w końcu zostawiła :P Może to co powiem zbulwersuje 90% przeglądających to forum, ale nie widzę nic złego, żeby pobyć sobie z takim dojrzałym facetem, pobawić się, a potem już w stały poważny związek wejść z facetem tak o 2-3 lata starszym (bo chyba nikt mi nie powie, ze faceci nie są opóźnieni w rozwoju :P) i tyle z mojej strony

Ah.. ale taki Linda do ma klase ;>
ata007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-05, 16:28   #92
hecate
Zakorzenienie

GG do hecate

Wiesz - zgadzam sie ze stwierdzeniem 'bajer wysublimowany'.

Uwierz mi - on pewnie z niejednego pieca chleb jadl. Faceci potrafia byc cwani, dlugo grac, walic takie komplementy, takie bajery, ze moze sie w glowie zakrecic.

Jam starsza od Ciebie o niemal 10 lat a sie prawie dalam w takie gadki 'oh jakze MIE wielkie szczescie spotkalo bos na mojej drodze'. Tez mial po 30stce.
I tez moze lykalam to jak mlody pelikan bo w mozgu moim oczekiwalam, ze w tym wieku bierze sie odpowiedzialnosc za to, co sie mowi.
Ze skoro sie wali takie deklaracje to w celu innym, niz hobbistyczne bzykanko.

No a o to wlasnie bzykanko tylko i wylacznie chodzilo i jak sie mialam na to poprzez te cudne slowa zgodzic.

A ja tez troche doswiadczen mam.

Wiec nie daj sie nabrac.

Corey 15.04.12

Mudvayne - Happy?
hecate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-05, 16:30   #93
piotrkowalolitka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Milian Pokaż wiadomość
Rozumiem, ale jemu, ani innemu chlopakowi nigdy nie powiedzialam "kocham".

i dobrze. nie jestes typem nastolaki po tygodniu mowiacej "kocham cie" "na zawsze z toba " itd. pewnie sama wiesz ze tak jest

a wiesz co ci powiem?? moja kolezanka ma teraz 20 lat. Jest atrakcyjna duzo chlopakow probuje ja zdobyc, ale przez ten czas tylko jednego pokochala (okazal sie wielkim s******em) ale normalnie chodzi na imprezy i czeka na tego jedynego w tym wieku pewnie wiekszosc twoich kolegow zachowuje sie jak wkonkurujace dzieciaki, kto wiecej sie napije? kto wiecej dziewczyn zaliczy? kto ma lepszą komurke?? i mam pytanko. poznajesz nowych chlopakow??

życie jest piękne

8minute arms, buns, legs, abs
19/11
piotrkowalolitka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-05, 16:30   #94
Milian
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bess Pokaż wiadomość
to bylby dobry sprawdzian jego uczuc ,dowiedzialabys sie w sumie łatwo na ile jego deklaracje maja pokrycie w rzeczywistosci
Nie wierze w istnienie w miare bogatych i przystojnych kawalerow w tym wieku
A no, a jak sie trafil, to za STARY.

A co do tego czy jest przystojny, to moim zdaniem tak, nawet bardzo, ale nie musi sie podobac wszystkim kobietom. Moja mama widziala jego zdjecie w internecie na stronie naszego miasta i stwierdzila, ze jest naprawde bardzo brzydki. Oczywiscie, ja wtedy rowniez "Tak, mamo. Masz racje, on nie jest zbyt przystojny" No, ale o gustach sie nie dyskutuje.
Milian jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-05, 16:32   #95
bess
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hecate Pokaż wiadomość
Wiesz - zgadzam sie ze stwierdzeniem 'bajer wysublimowany'.

Uwierz mi - on pewnie z niejednego pieca chleb jadl. Faceci potrafia byc cwani, dlugo grac, walic takie komplementy, takie bajery, ze moze sie w glowie zakrecic.

Jam starsza od Ciebie o niemal 10 lat a sie prawie dalam w takie gadki 'oh jakze MIE wielkie szczescie spotkalo bos na mojej drodze'. Tez mial po 30stce.
I tez moze lykalam to jak mlody pelikan bo w mozgu moim oczekiwalam, ze w tym wieku bierze sie odpowiedzialnosc za to, co sie mowi.

No a o to wlasnie bzykanko tylko i wylacznie chodzilo i jak sie mialam na to poprzez te cudne slowa zgodzic.

Wiec nie daj sie nabrac.
prawda?myslisz sobie przeciez dojrzaly/dorosly mezczyzna mowi prawde,bierze odpowiedzialnosc za swoje slowa
.Ma w koncu swoje lata ,nie bedzie sie przeciez zachowywal jak gówniarz
A pozniej Ooo O co za zdziwienie i okazuje sie,ze wiek wlasciwie nie ma znaczenia hehe

Jedyne co Ci mozna zalecic to ostroznosc
bess jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-05, 16:36   #96
soulsweeper
Zadomowienie

Cytat:
Przepasc wiekowa miedzy nami jest ogromna, ale przez te w sumie 2 lata rozmow wszystko nam sie ukladalo. Ja nie przenosze szkoly do naszych rozmow, a on pracy. Poza tym to oczywiste, ze on do pewnych spraw podchodzi pewnie duzo bardziej dojrzale. Ale moim glownym pytaniem jest; czy warto poczekac?
Nie da się w prawdziwym, poważnym związku unikać takich tematów na dłuższą metę. Przecież szkoła i praca to ogromna część waszego życia! W pewnym momencie na pewno zechciałabyś dzielić z nim właśnie tę codzienność. On tak samo, jeżeli rzeczywiście myślałby o Tobie poważnie. Na tym między innymi polega wspólne życie i to, że on unika takich tematów wcale dobrze nie wróży.

Niestety zgadzam się z większością wypowiedzi w tym wątku. Jesteś zakochana, ale moim zdaniem sprawiasz jednak wrażenie rozsądnej dziewczyny - teraz jest czas, by skorzystać z tego rozsądku, chociaż to trudne.
soulsweeper jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-05, 16:37   #97
Milian
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez hecate Pokaż wiadomość
Tez mial po 30stce.

Wiec nie daj sie nabrac.
Dobrze napisane. A w Twoje doswiadczenia to nie smiem watpic.

Cytat:
Napisane przez piotrkowalolitka Pokaż wiadomość
i dobrze. nie jestes typem nastolaki po tygodniu mowiacej "kocham cie" "na zawsze z toba " itd. pewnie sama wiesz ze tak jest

pewnie wiekszosc twoich kolegow zachowuje sie jak wkonkurujace dzieciaki, kto wiecej sie napije? kto wiecej dziewczyn zaliczy? kto ma lepszą komurke?? i mam pytanko. poznajesz nowych chlopakow??
Zdecydowanie nie jestem.
Tak, wiekszosc z nich dokladnie tak sie zachowuje, ale duzo nowych chlopakow poznaje, zawieram ciekawe znajomosci, no ale sa to tylko znajomosci, mimo ze duzo z nich liczyloby na cos wiecej z mojej strony. Wszyscy w szkole twierdza po prostu, ze nikt nie ma u mnie szans i ze ich kiedys moim chlopakiem zaskocze.
Stary 2008-12-05, 16:37   #98
roxi:*
Wtajemniczenie

Cytat:
to bylby dobry sprawdzian jego uczuc ,dowiedzialabys sie w sumie łatwo na ile jego deklaracje maja pokrycie w rzeczywistosci
Nie wierze w istnienie w miare bogatych i przystojnych kawalerow w tym wieku

szkoda ,ze juz nie ma starych dowodów
Zobaczylabys sobie wtedy ile ma tam wpisanych dzieci i stan cywilny
a tak musisz wierzyc na slowo i wlasciwie nie masz mozliwosci rzetelnej weryfikacji tego co mowi
Ehh mysle,ze to zawodnik w innej kategorii wagowej i nie ma szans w pewnych kwestiach
Zgadzam się. On ma prawie czterdziestkę i żadnej rodziny. Jego najdłuższy związek trwał 4 lata. Moim zdaniem on szuka przygód, dla tego z nikim się na stałe nie związał. Poza tym 40 letni mężczyzna ma swoje potrzeby a skąd ty możesz wiedzieć czy nie spotyka się z innymi dziewczynami i ich nie zaspakaja. Na twoim miejscu obawiałabym się, że on traktuje cie jak wyzwanie (do zaliczenia).
roxi:* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-05, 16:43   #99
Milian
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez soulsweeper Pokaż wiadomość
Nie da się w prawdziwym, poważnym związku unikać takich tematów na dłuższą metę. Przecież szkoła i praca to ogromna część waszego życia! W pewnym momencie na pewno zechciałabyś dzielić z nim właśnie tę codzienność. On tak samo, jeżeli rzeczywiście myślałby o Tobie poważnie. Na tym między innymi polega wspólne życie i to, że on unika takich tematów wcale dobrze nie wróży.

Niestety zgadzam się z większością wypowiedzi w tym wątku. Jesteś zakochana, ale moim zdaniem sprawiasz jednak wrażenie rozsądnej dziewczyny - teraz jest czas, by skorzystać z tego rozsądku, chociaż to trudne.
Oczywiscie, ze tak. Masz racje. Ale to ja unikalam tych tematow, szczegolnie jezeli chodzi o szkole. O czym mialabym mowic? Ze wszyscy pytaja dlaczego nie mam chlopaka, czemu sie przed tym bronie i jestem taka niedostepna? Ze chlopaki podrywaja mnie w niej na jakies tam swoje sposoby? Watpie by chcial sluchac o tym, jakie komplementy prawia moi rowiesnicy.

O jego pracy lubie czasem posluchac, interesuje mnie wiele spraw z nia zwiazanych, o ktorych kiedys nie mialam zielonego pojecia. Ale o tym rozmawiamy raczej rzadko, bo widujemy sie przewaznie 1 - 2 razy w tygodniu (narazie jest taka sytuacja, ze po prostu nie dajemy rady czesciej) i sam zmienia temat na ciekawszy dla siebie.
Stary 2008-12-05, 16:52   #100
Milian
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez roxi:* Pokaż wiadomość
Zgadzam się. On ma prawie czterdziestkę i żadnej rodziny. Jego najdłuższy związek trwał 4 lata. Moim zdaniem on szuka przygód, dla tego z nikim się na stałe nie związał. Poza tym 40 letni mężczyzna ma swoje potrzeby a skąd ty możesz wiedzieć czy nie spotyka się z innymi dziewczynami i ich nie zaspakaja. Na twoim miejscu obawiałabym się, że on traktuje cie jak wyzwanie (do zaliczenia).
Ja nie mam zadnej pewnosci. Jedyne co moge, to mu zaufac.
Stary 2008-12-05, 16:56   #101
Wtajemniczenie

Cytat:
Na twoim miejscu nie ufałabym mu tak do końca. Jeśli chcesz się z nim spotykać to bądź bardzo ostrożna i nie daj się wykorzystać.
Stary 2008-12-05, 16:57   #102
stardustman
Przyczajenie

Cytat:
Oczywiscie, ze tak. Masz racje. Ale to ja unikalam tych tematow, szczegolnie jezeli chodzi o szkole. O czym mialabym mowic? Ze wszyscy pytaja dlaczego nie mam chlopaka, czemu sie przed tym bronie i jestem taka niedostepna? Ze chlopaki podrywaja mnie w niej na jakies tam swoje sposoby? Watpie by chcial sluchac o tym, jakie komplementy prawia moi rowiesnicy.

O jego pracy lubie czasem posluchac, interesuje mnie wiele spraw z nia zwiazanych, o ktorych kiedys nie mialam zielonego pojecia. Ale o tym rozmawiamy raczej rzadko, bo widujemy sie przewaznie 1 - 2 razy w tygodniu (narazie jest taka sytuacja, ze po prostu nie dajemy rady czesciej) i sam zmienia temat na ciekawszy dla siebie.
Hej wszystkim,
Jak mogę coś Ci doradzić jako facet to uważaj co mówi jak się zachowuje. Zawracaj na najmniejszy gest ruch słowo uwagę. Słowa to potęga a wiedza to władza. Jak on umie to wykorzystać i jest chodź trochę inteligenty to wykorzysta. Ale pamiętaj również że nie każdy facet jest zły i ma złe intencję. Należy obserwować i słuchać dokładnie co mówi. Jak masz jakieś wątpliwości przetrzymaj go. Obserwuj go jak bardzo mu zależy.
Jeżeli jest zainteresowany Tobą naprawdę powinno go interesować wszystko i powinien rozmawiać na każdy temat nie tylko wygodny dla Siebie ale i dla Ciebie. To on powinien wykazać się elokwencją tolerancją i zrozumieniem. Ale musi chcieć i być szczery wobec Ciebie.
stardustman jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-05, 16:58   #103
Deede
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ata007 Pokaż wiadomość
A pamiętacie Lindę i Jaskółkę w Psach? Podobna różnica wieku, ale ten związek był taki namiętny Aż go w końcu zostawiła :P Może to co powiem zbulwersuje 90% przeglądających to forum, ale nie widzę nic złego, żeby pobyć sobie z takim dojrzałym facetem, pobawić się, a potem już w stały poważny związek wejść z facetem tak o 2-3 lata starszym (bo chyba nikt mi nie powie, ze faceci nie są opóźnieni w rozwoju :P) i tyle z mojej strony

Ah.. ale taki Linda do ma klase ;>
Dla mnie Linda to klasy nigdy nie miał - chyba, że licealistek..
Problem jest tylko taki, że biorąc pod uwagę różnicę wieku i doświadczenia, to trzeba by być mocno cwanym, aby się tak pobawić... Chyba, że autorka wątku jest, to proszę bardzo. Nie mnie oceniać to moralnie..

P.S.
Jakiś starszy facet (nie pamiętam kto) powiedział, że właśnie mocno dojrzali faceci uganiają się za młodszymi dziewczynami, bo takim łatwiej zaimponować - to o czymś świadczy.. Powiem tak - jeśli facet jest ok, nie wygląda paskudnie, to żeby nie wszedł z nikim w naprawdę dłuższy związek - mając 40kę na karku - to musiałby mieć wybitnego pecha.. Dla mnie jest to trochę.. dziwne.

Edytowane przez Deede
Czas edycji: 2008-12-05 o 17:05
Deede jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-05, 16:58   #104
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Lilstyfix Pokaż wiadomość
Nie patrze na ludzi uogólniając ich...przeczytajcie wątek autorki jeszcze raz to może dojrzycie, że oprócz tego że jest starszy nie ma nic co nie pozwoliło by jej być z tym mężczyzną.
Równie dobrze mógłby identyczną w treści radę napisać pedofil 13-latce. Tu mamy do czynienia z 17-latką, ale jednak jeszcze nie kobietą, bardziej dziewczynką, do tego mocno zauroczoną i naiwną (piszę to bez złośliwości, po prostu z postów wynika jaki jest tok myślenia autorki wątki; skądś ten tok myślenia znam - sama taki miałam).

Wiek wiele znaczy gdy jedna ze stron jest jeszcze bardzo młoda i nie do końca dojrzała, samodzielna, silna psychicznie. Miałam naście lat, więc dobrze pamiętam jak to wyglądało - myślenie życzeniowe, podciąganie wszystkich argumentów pod siebie i "jakoś to będzie jak jest miłość". Życie weryfikuje takie mżonki.

Prawie 40-letni facet szukający czegoś u 17-latki chce się po prostu dowartościować, poczuć, że nadal może polować i to na coraz młodsze. Może i ją lubić bardzo, szczerze, ale szczęścia jej takie coś nie da. Wiele straci, a za kilka lat pomyśli ile ją ominęło. Wiem, co piszę, bo mam kilka koleżanek, które w bardzo młodym wieku pozawierały związki z 10-15 lat starszymi facetami. Po kilku latach było narzekanie na to, jak bardzo się różnią, że ona by chciała do ludzi, wychodzić, poznawać świat, a on spokój, cisza, odpoczynek w domu.

Edytowane przez 201803290936
Czas edycji: 2008-12-05 o 16:59
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-05, 17:00   #105
stardustman
Przyczajenie

Cytat:
Na twoim miejscu nie ufałabym mu tak do końca. Jeśli chcesz się z nim spotykać to bądź bardzo ostrożna i nie daj się wykorzystać.
Masz racje. Ufać ale z zasad uf uf... nie do końca.

Cytat:
Nie może ufać od tak. Na zaufanie trzeba zasłużyć, zapracować. Pamiętaj szanuj siebie a on szanować będzie Ciebie. A jak będzie to będzie pracował na zaufanie u Ciebie... a jak tak prosto z marszu mu zaufasz to nie jest najlepszy pomysł.
Stary 2008-12-05, 17:05   #106
stardustman
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Równie dobrze mógłby identyczną w treści radę napisać pedofil 13-latce. Tu mamy do czynienia z 17-latką, ale jednak jeszcze nie kobietą, bardziej dziewczynką, do tego mocno zauroczoną i naiwną (piszę to bez złośliwości, po prostu z postów wynika jaki jest tok myślenia autorki wątki; skądś ten tok myślenia znam - sama taki miałam).

Wiek wiele znaczy gdy jedna ze stron jest jeszcze bardzo młoda i nie do końca dojrzała, samodzielna, silna psychicznie. Miałam naście lat, więc dobrze pamiętam jak to wyglądało - myślenie życzeniowe, podciąganie wszystkich argumentów pod siebie i "jakoś to będzie jak jest miłość". Życie weryfikuje takie mżonki.

Prawie 40-letni facet szukający czegoś u 17-latki chce się po prostu dowartościować, poczuć, że nadal może polować i to na coraz młodsze. Może i ją lubić bardzo, szczerze, ale szczęścia jej takie coś nie da. Wiele straci, a za kilka lat pomyśli ile ją ominęło. Wiem, co piszę, bo mam kilka koleżanek, które w bardzo młodym wieku pozawierały związki z 10-15 lat starszymi facetami. Po kilku latach było narzekanie na to, jak bardzo się różnią, że ona by chciała do ludzi, wychodzić, poznawać świat, a on spokój, cisza, odpoczynek w domu.
Generalizujesz i to bardzo. Nie jest tak jak mówisz. Ale i nie można powiedzieć ze nie ma takich przypadków. Jest tak i tak. Problem polega na tym by się odpowiednio dobrać.
Ale fakt też jest taki że nie można wchodzi w związek za wcześnie bo traci się coś bez powrotnie. I nie ma znaczenia ile kto ma lat lecz jak wcześnie.
I cześć facetó tak chce się dowartościowac ale nie każdy. Są wyjątki którzy nie mają takich problemów.
Stary 2008-12-05, 17:08   #107
smallgirl
Przyczajenie

Ja mam 20 lat i podoba mi się facet który jest chyba po 30-stce a na dodatek jest rozwiedziony i nic na to nie mogę poradzić że mi się podoba,bo serce nie sługa, powiedziałam o tym mojej mamie i ona nie ma nic przeciwko temu.Może powinnaś dać mu szansę i np.zacząć się z nim spotykać ale na razie nie mówiąc o tym bliskim,dopiero kiedy upewnisz się że chcesz z nim być tak na serio to wtedy powiesz wszystkim,przecież miłość nie wybiera wieku i tylko od was dwojga zależy czy będziecie razem szczęśliwi,innym nic do tego,moja rada-nie pozwól odejść miłości
smallgirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-05, 17:11   #108
Milian
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez stardustman Pokaż wiadomość
Hej wszystkim,
Jak mogę coś Ci doradzić jako facet to uważaj co mówi jak się zachowuje. Zawracaj na najmniejszy gest ruch słowo uwagę. Słowa to potęga a wiedza to władza. Jak on umie to wykorzystać i jest chodź trochę inteligenty to wykorzysta. Ale pamiętaj również że nie każdy facet jest zły i ma złe intencję. Należy obserwować i słuchać dokładnie co mówi. Jak masz jakieś wątpliwości przetrzymaj go. Obserwuj go jak bardzo mu zależy.
Jeżeli jest zainteresowany Tobą naprawdę powinno go interesować wszystko i powinien rozmawiać na każdy temat nie tylko wygodny dla Siebie ale i dla Ciebie. To on powinien wykazać się elokwencją tolerancją i zrozumieniem. Ale musi chcieć i być szczery wobec Ciebie.
Tak wlasnie jest, dlatego dotychczas go jakos bronilam.

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość

Nie biore argumentow pod siebie, troche sie dzis obudzilam i zaczynam patrzec na to realistycznie, a nie chwytajac chwile.

Nikt z nas nie wie jaka bedzie druga osoba w przyszlosci, jak bardzo sie zmieni. Ale to chyba polega na akeptacji kogos pomimo czegos, a nie za cos. Zreszta nie chce tutaj jakos tego idealizowac, mowic ze napewno bedzie jak w bajce, ale znajomi R. z "molochu" nawet po 50 wioda naprawde towarzyskie, ciekawe zycie. Nie zebym jakos tu probowala udowodnic,ze to ma szanse przetrwac. Ale naprawde sie zdziwilam jacy oni sa "mlodziezowi". Ale to tez jest pewnie zasluga mlodych narzeczonych, malzonek czy po prostu partnerek.

Cytat:
Masz racje. Ufać ale z zasad uf uf... nie do końca.

Nie może ufać od tak. Na zaufanie trzeba zasłużyć, zapracować. Pamiętaj szanuj siebie a on szanować będzie Ciebie. A jak będzie to będzie pracował na zaufanie u Ciebie... a jak tak prosto z marszu mu zaufasz to nie jest najlepszy pomysł.
Dlugo nie moglam mu zaufac, wszystko co mowil - po prostu sprawdzalam. Nigdy mnie jeszcze nie oklamal. Przynajmniej ja tego nie wykrylam.
Stary 2008-12-05, 17:11   #109
daget
Zakorzenienie

GG do daget

Cytat:
Pieknie powiedziane.
Jakbym slyszala moja mame.....
U niej na wejsciu dostawalo sie 4 i albo ktos swoja postawa to 4 utrzymywal badz szedl wyzej, albo bardzo szybko tracil i wtedy trzeba bylo sie mocno nastarac aby wrocic na poziom wyjsciowy.

Na zaufanie trzeba zapracowac, drobnymi gestami..... to nie jest tylko klamstwo i sprawdzanie czy sie mowi prawde....

Edytowane przez daget
Czas edycji: 2008-12-05 o 17:15
daget jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-05, 17:13   #110
stardustman
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez smallgirl Pokaż wiadomość
Ja mam 20 lat i podoba mi się facet który jest chyba po 30-stce a na dodatek jest rozwiedziony i nic na to nie mogę poradzić że mi się podoba,bo serce nie sługa, powiedziałam o tym mojej mamie i ona nie ma nic przeciwko temu.Może powinnaś dać mu szansę i np.zacząć się z nim spotykać ale na razie nie mówiąc o tym bliskim,dopiero kiedy upewnisz się że chcesz z nim być tak na serio to wtedy powiesz wszystkim,przecież miłość nie wybiera wieku i tylko od was dwojga zależy czy będziecie razem szczęśliwi,innym nic do tego,moja rada-nie pozwól odejść miłości

Masz racje. Każdemu należy się szansa. Nie należy oceniać nie znając. Ale to nie każdy potrafi. Sam się o tym przekonałem. Ciężko jest nie oceniać i porównywać do innych. Łatwiej jest uciec niż stawić czoła problemom.

Powodzenia Ci życzę.
Stary 2008-12-05, 17:13   #111
bess
Zakorzenienie

Cytat:
Generalizujesz i to bardzo. Nie jest tak jak mówisz. Ale i nie można powiedzieć ze nie ma takich przypadków. Jest tak i tak. Problem polega na tym by się odpowiednio dobrać.
Ale fakt też jest taki że nie można wchodzi w związek za wcześnie bo traci się coś bez powrotnie. I nie ma znaczenia ile kto ma lat lecz jak wcześnie.
I cześć facetó tak chce się dowartościowac ale nie każdy. Są wyjątki którzy nie mają takich problemów.
nie rozumiem
Jak to nie ma znaczenia ile ma lat ?a jak wczesnie???
Czyli jak ma 13 to nie ma znaczenia???
wyjasnij mi ta kwestie dokladniej
Bazujesz na swoich doswiadczeniach piszac,ze sa wyjatki ktore sie nie dowartosciowuja???
Stary 2008-12-05, 17:16   #112
Milian
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez smallgirl Pokaż wiadomość
Masz troche inna sytuacje, bo pewnie jestes bardziej dojzalsza ode mnie, no i co wazne - starsza. Twoja mama akceptuje zwiazek, a roznica wieku u Ciebie nie wcale taka straszna.
Stary 2008-12-05, 17:20   #113
stardustman
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez daget Pokaż wiadomość
Pieknie powiedziane.
Jakbym slyszala moja mame.....
U niej na wejsciu dostawalo sie 4 i albo ktos swoja postawa to 4 utrzymywal badz szedl wyzej, albo bardzo szybko tracil i wtedy trzeba bylo sie mocno nastarac aby wrocic na poziom wyjsciowy.

Na zaufanie trzeba zapracowac, drobnymi gestami..... to nie jest tylko klamstwo i sprawdzanie czy sie mowi prawde....
Dziękuję ale raczej prawdziwie. Wiem jak postępują faceci jak są podli chodź jestem facetem to niestety nie mogę trzymać ich strony.
Większość myśli niestety dolną częścią ciała.
Zaufać tak naprawdę jest ciężko. Ale czasem warto jest poczekać. Kłamstwo ma krótkie nogi zawsze wyjdzie. Czyli trzeba je wykryć wcześniej bo później bardziej boli. I nie ma na to recepty kłamią wszyscy mężczyźni jak i kobiety.

Cytat:
Tak wlasnie jest, dlatego dotychczas go jakos bronilam.

Nie biore argumentow pod siebie, troche sie dzis obudzilam i zaczynam patrzec na to realistycznie, a nie chwytajac chwile.

Nikt z nas nie wie jaka bedzie druga osoba w przyszlosci, jak bardzo sie zmieni. Ale to chyba polega na akeptacji kogos pomimo czegos, a nie za cos. Zreszta nie chce tutaj jakos tego idealizowac, mowic ze napewno bedzie jak w bajce, ale znajomi R. z "molochu" nawet po 50 wioda naprawde towarzyskie, ciekawe zycie. Nie zebym jakos tu probowala udowodnic,ze to ma szanse przetrwac. Ale naprawde sie zdziwilam jacy oni sa "mlodziezowi". Ale to tez jest pewnie zasluga mlodych narzeczonych, malzonek czy po prostu partnerek.

Dlugo nie moglam mu zaufac, wszystko co mowil - po prostu sprawdzalam. Nigdy mnie jeszcze nie oklamal. Przynajmniej ja tego nie wykrylam.
To dobrze. Ale uważaj. Jesteś młoda nie zaprzepaść swojego życia. Warto poczekać odczekać ale nie niszczyć i niweczyć tego co może być. Trzeba to wypośrodkować.
Stary 2008-12-05, 17:26   #114
stardustman
Przyczajenie

Cytat:
nie rozumiem
Jak to nie ma znaczenia ile ma lat ?a jak wczesnie???
Czyli jak ma 13 to nie ma znaczenia???
wyjasnij mi ta kwestie dokladniej
Bazujesz na swoich doswiadczeniach piszac,ze sa wyjatki ktore sie nie dowartosciowuja???
Może na początek nie atakuj mnie. Każdego atakujesz?

Jak ma 13 lat to jest dzieckiem i znam taki przypadek. Dziewczyna ma teraz 20 lat i wie ze straciła swoje piękne lata. Nie miała życia takiego jakie my w większości uważamy za normalne i nic nadzwyczajnego.
Po drugie nie przeczytałaś co napisałem. Za wcześnie to tez jest 17 lat. Ale to już jest jednak duża różnica.
I co mają moje doświadczenia do czego?? Chcesz coś mi sugerować??
Wyluzuj i mniej złości...
Stary 2008-12-05, 17:34   #115
miphuhiz
Zakorzenienie

Cytat:
a w ktorym wieku faceci nie maja swoich potrzeb?
Stary 2008-12-05, 17:34   #116
bess
Zakorzenienie

Cytat:
Może na początek nie atakuj mnie. Każdego atakujesz?

Jak ma 13 lat to jest dzieckiem i znam taki przypadek. Dziewczyna ma teraz 20 lat i wie ze straciła swoje piękne lata. Nie miała życia takiego jakie my w większości uważamy za normalne i nic nadzwyczajnego.
Po drugie nie przeczytałaś co napisałem. Za wcześnie to tez jest 17 lat. Ale to już jest jednak duża różnica.
I co mają moje doświadczenia do czego?? Chcesz coś mi sugerować??
Wyluzuj i mniej złości...
jesli cie atakuje to wcisnij zp
tak sugeruje
Przeczytalam co napisales i tego nie zrozumialam,wiec poprosilam o wyjasnienie
nie jestem pewna czy w tym poscie je otrzymalam ,mysle ze nie
Stary 2008-12-05, 17:35   #117
Gwiazdeczka1978
Zakorzenienie

Moze w moim otoczeniu sa takie cwaniaki, co to tylko mysla, jak tu zaliczyc panienke... Nie wiem, ale ja bym była bardzo sceptycza jest chodzi o takiego faceta. Rozsadny, dorosły facet o własciwej moralnosci nie robiłby podchodow do mlodej panienki, ktora dopiero zycie zaczyna. Ty sie broniłas, a on brnał dalej. Jak dla mnie, nie ma uczciwych zamiarow wobec Ciebie. Moze chce sie pochwalic kolegom pokazujac znacznie mlodsza panne u swego boku. Biorac pod uwage obserwacje i doswiadczenia, nie zaufałabym na pewno.
Gwiazdeczka1978 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-05, 17:35   #118
Milian
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez daget Pokaż wiadomość
Jakimi drobnymi gestami mozna zapracowac na zaufanie? To nie jest tak, ze jak mamy pewnosc, ze znaczymy duzo dla jakiejs osoby, ze stara sie o nas i nigdy nas nie zawiodla, to mozemy jej zaufac? Kiedy ta osoba nas nigdy nie oklamala, to tez chyba znaczy, ze mozemy to zrobic. I nie mowie tutaj na przykladzie mojej sytuacji.
Stary 2008-12-05, 17:36   #119
Kira87
Wtajemniczenie

17 latka i niemalże 40-letni mężczyzna?
Pomijając kwestie różnicy w mentalności partnerów (o czym zresztą już zostało w temacie dużo powiedziane), myślę, że przykrym byłoby dla 40-letniej kobiety być z 60-letnim starszym Panem (a tak będzie jak związek przetrwa próbę czasu).

Autorce tematu życzę tego, by sprawy potoczyły się dla niej jak najkorzystniej.

Edytowane przez Kira87
Czas edycji: 2008-12-05 o 17:40
Kira87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-05, 17:38   #120
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez miphuhiz Pokaż wiadomość
a w ktorym wieku faceci nie maja swoich potrzeb?
Ale 17 latek i 40 latek mają różne potrzeby i oczekiwania
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości