![]() |
#91 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Lubelskie Żonki!! cz. II
Tak Bandola 1 zł - żeby chciaż 5 zł to wybór ogromny....
Dlatgo chyba zrobie fajną fotkę - wywołanie chyba mniej niż 1zł. Dzięki |
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
W Biedronce były mikołaje czekoladowe po 1 zł.
Ja po weekendzie w domu, mąż na imieninach u babci coś zjadł i mu zaszkodziło (do dziś nie wiemy co konkretnie) i cały weekend miał problemy żołądkowe :-/. Dziś operowaliśmy jedną z moich szczurek - miała nowotwór.
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
A ja mam lenia..... i nuda w pracy
![]() ![]() Dziewczyny pomóżcie - może macie jakiś pomysł na prezent dla teścia ![]() ![]() Edit - chodzi o prezent pod choinkę
![]() Edytowane przez miss.hot Czas edycji: 2008-12-08 o 10:59 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#94 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#95 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szukam dalej ![]()
![]() |
#96 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Chciałam jeszcze sprostować, że poza tym jednym przypadkiem, wszyscy lekarze byli jak najbardziej w porządku. Leżałam na Oddziale Ginekologii na Lubartowskiej i jestem naprawdę zadowolona, chociaż oczywiście wolałabym nie musieć korzystać z ich opieki. Pielęgniarki były bardzo miłe, szczególnie jedna, która bardzo dbała o mnie i o moje samopoczucie, pani anestezjolog, która była ze mną przy zabiegu przepraszał, że nie może dać mi ogólnego znieczulenia, pocieszała mnie, głaskała po głowie i mówiła, ze wszytsko będzie dobrze, a na innych lekarzy też nie mogę narzekać. Może z mojego opisu wynikało co innego, ale po prostu sam zabieg i to co się działo przed nim było straszne, ale to już nie wina lekarzy. Przepraszam, ze ja tak ciągle na jeden temat, ale po prostu nie jestemw stanie myśleć o niczym innym,a rozmowa na ten temat bardzo mi pomaga. Tak naprawde oprócz Męża nie mam za bardzo z kim o tym porozmawiać, bo wszyscy udają, ze nic się nie stało, tak jakby starata dziecka była czymś na porządku dziennym. Dobra, kończę to użalanie sie nad sobą. Dzięki za wszystkie ciepłe słowa i za wsparcie, bo jest mi to teraz naprawdę potrzebne ![]() Martuko, dostałam PW i niedługo się odezwę ![]() Edytowane przez annabel_lee Czas edycji: 2008-12-08 o 11:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#97 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pisz - wtedy będzie Ci lżej ![]() Nie piszę, że łatwiej zapomnisz, ale jeśli napisanie kilku słów Ci pomaga, to wiesz, że możesz tu się "wyżalić, wypłakać" ![]() Zdaję sobie sprawę, że nie wiem co czujesz, ale wiem, że jest Ci bardzo ciężko i życzę Ci żeby ból szybko minął i pamiętaj, że jesteś tu mile widziana ![]()
![]() |
#98 |
Wtajemniczenie
|
Annabel
![]() miss.hot, a może książka, płyta? Albo np bilety gdzieś? Albo narzędzia jakieś? Tak sobie myślę z ta paczką, może podzielimy się "tematycznie" i każda weźmie na siebie jakąś część- ktoś środki czystości, ktoś ubrania, ktoś książeczki, układanki... A jeśli chodzi o gofry, bardzo polecam "gofrarnię" na targu na Wileńskiej, chodzę tam od dziecka, gofry sa niezmiennie przepyszne, najlepsze jakie jadłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#99 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#100 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a mi właśnie przyszedł fatty ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Raczkowanie
|
annabel
![]() Właśnie się dowiedziałam że od nowego roku nie mam pracy. Szefowa zamyka biuro (brak klientów=> brak dochodów). Ciekawe co ja teraz na tym zadupiu znajdę ![]()
"Uśmiech kosztuje mniej od elektryczności a daje więcej światła"- A.J. Cronin Edytowane przez omikrona Czas edycji: 2008-12-08 o 13:26 Powód: smutny dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#102 |
Wtajemniczenie
|
Wiecie gdzie można wywołać zdjęcie cyfrowe "od ręki"?
|
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Wtajemniczenie
|
w Plazie też. Kiedyś tez można było w MediaMarkt, ale tam kolejki były do automatu.
Sonia, ja myślę że w tym prezencie chodziło bardziej o inwencję twórczą niż o kupowanie czegoś ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Powodzenia ![]() Jeśłi chodzi o paczkę przeczytałam Wasze maile. Zaraz spróbuję zadzwonić do wolontariuszki opiekującej sie tą rodziną i dowiedziec się coś więcej - przede wszystkim na co ma alergię ten chlopczyk, bo przecież może nie móć jeść jakichś slodyczy itd... Mąz przed południem jeździł i znalazł jakiś komputer, który prawdopodobnie się nada. MOże wiec macie jakieś programy na komputer czy filmy dla takiego chlopca? MAm problem z systemem, bo oryginalnego mieć nie będę, ale mąż zainstaluje tam Olę, pod ktora dzialą większość rzeczy na Windowsa. Mam nadzieję, że to zagra... |
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Wtajemniczenie
|
to ja jeszcze az. Sorry,że pisze ogólnie, ale łątwiej mi pewne informacje przekazać tak niż po kolei pw pisać. W skr ióćie- alergia skórna jak najbardziej choć tez jakies problemy z żólądkiem, ale jeśćć może. Najbardziej chodzi o chlopca, ja myśle,ze może coś takiego integrującego dla całej rodzinki?? Może ktoś ma jakąś grę planszową np??? Żaluję że mój dom rodzinny daleko pewnie bym coś znalazla. Może zapytam koleżankę, która ma córkę w podstawówce, może mają jeszcze jakies pomoce. Myśłe żeby kupić jakies papiernicze rzeczy, chlopiec ponoc zdolny i chętny do nauki. hodzi do przedszkola. Jełsi chodzi o dziadka - ma 50 lat, choruje na cukrzycę, ma rentę i ponoć gównie ogląda TV. może w karty chłopaka grac nauczy
![]() Wolontariuszka mi powiedzialą że chodziz przed wszystkim o to że się pamieta, więc sobie myśłę,zeby rzeczywiśćie jakieś kartki fajne napisać i dołączyc do paczki. Co WY na to??? No i jak się zgramy, bo powoli trzeba jakoś sie organizować.Ja mieszkam w centrum , więc problemu ze spotkaniem gdzies na mieście nie mam, ale pracuje po poludniu. w piątek mam wolny dzień i wtedy moge finalizować sprawę z paczką. Myślę że mogę się umówić na oddanie paczki w niedzielę, będzie czas do zebrania. Mam jeszcze pudla po przeprowadzce więc to nie będzie problem. Ponawiam pytanie oo filmy dla dzieci albo programy edukacyjne jakies proste. I ubranka, może macie w rodzinie...? To byby dodatek, najważniejsze chyba te żywnościowe i kosmetyki. ale jakas maskotka, coż milego tez dołaczymy. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Martuko! Mam chwilowo neta... ![]()
![]() |
#107 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() Chwilowo klikam od teściów, więc za wiele nie napiszę. Annabel ![]() Sonia to może podrzuć Szymona dziś koło 4? ![]() ![]() ![]() Martuko jak tylko będę w domu poszukam darmowych programów i gier edukacyjnych - w sieci jest tego sporo do ściągnięcia, przydało by się tylko wiedzieć jaki system będzie zainstalowany. Zobaczę jeszcze w domu czy mam taką fajną grę w pudełku ![]() ![]() Jodie a masz dobry przepis na bitą śmietanę? czy kupujesz gotową? A ja się jakoś trzymam, jak już udało mi się zasnąć po 6 to wstałam tuż przed 10 ![]() ![]() ![]() ![]()
#108 |
Wtajemniczenie
|
Martuko - ja byłam dziś po pracy w 5-10-15 i kupiłam 2 bluzy i koszulkę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny! Mam wrażenie że się monotematyczna zrobiłam, bo tyle spraw a czasu mało. W związku z tym próbuję choć odrobinkę nadrobić zaległości pogaduszkowe
![]() Sija, strasznie szkoda,że nie miałam "przeczucia" co do Ciebie- calą noc siedzialam w pracy, ledwo się trzymałam więc grzebalam sobie po necie żey nie zasnąc, wiec moglyśmy pogadać. NA pewno bym CIę zarazila sennością ![]() omikrona, to kiepska wiadomość przed Świętami. Ale nie ma tego złego co by na dobre ne wyszło, może znajdziesz leosza pracę. W jakiej dziedzinie pracujesz? Annabel, ja z Toba się umówię na pw, wyslałam CI numer tel. dzwoń jak tylko potrzebujesz pogadać. misshot, ja bym na prezent dla teścia szukala czegoś związanego z jego hobby - jakąś książkę, gadżet (coś o podróżach, karty jeśli lubi grać, w każdzym razie cos bardziej męskiego niż np kapcie ![]() (właśnie rozwalilam lóżkowy stoliczek pod laptopa ![]() sonia, super, ja nawet nie myślalam o zupelnie nowych rzeczach, myślę że uda nam sie stworzyc fajną paczkę. sija, św Antoni ponoć dobry do odnajdywania zagubionych rzeczy :P DOwiedziałąmsię że maly chodzi do przedszkola i tam uczą się liczyć na komputerze i ponoc pani mu obiecywała jakies programy, stąd to marzenie o komputerze. Już mam monitor w domu, umyłam go ładnie, może jakimis dzieciowymi nalepkami ozdobię???? Jutro ma dotrzeć glowna jednostka, zobaczymy czy będzie działać i co sie da z nią zrobić. System, jaki zamierzamy zainstalować to O'la, bardzo fajny i ladny skądinąd sama na nim troszkę podzialałam i podobal mi się. Wszystkiego nie obsluży ale ma możłiwość zapisu w Wordzie itd. A jak się studenci z wolontariatu postarają to i przeinstalowac pewnie potrafią... ![]() tola, jak najbardziej możesz do mnie wpaśc, albo się możemy gdzies w okolicy KULu-Plazy umowić oczywiście jeśli do tego czasu nie zaczniesz rodzić ![]() wogóle możemy umówic jakieś spotkanie. Póki co może zrobię taką ogólna listę co już mamy a co można dołączać. Zakupy spożywcze moge zrobić, bo parę osób woli jednak podrzucić pieniążki. Oczywiście z wszystkiego się rozliczę na forum. No chyba że zbierzemy rzeczy materialne i nie trzeba będzie. Mamy już ciuszki od soni, może jeszcze jakieś spodenki? W rajstopach chlopcy w tym wieku jeszcze chodzą???Może jakies dresy kupię jak pojadę do TEsco albo Reala? Wklejam jeszcze raz ogólnie co zbieramy, ale inicjatywa i pomysly bardziej świąteczne jak najbardziej wskazane.
Pomoce do nauki czytania, pisania, liczenia. Szampon Nivea Baby i inne kosmetyki tej marki oraz chusteczki nawilżające. |
![]() ![]() |
![]() |
#110 |
Wtajemniczenie
|
małpko, nie panikuj tylko i się nie stresuj. Niestety ciąża to jest taki stan kiedy człowiek zawsze się obawia czy jest wszystko w porządku, no bo przecież nie widzi... Trzeba być dobrej myśli i nie szukać powodów do lęku. CO do USG to mi lekarz powiedział,że kiedy jest wskazane to robią., niby nie mówi się o skutkach ubocznych ale nie radzą robić go tylko z ciekawości. Powszechne jest robienie USG na życzenie, ale ponoć nie jest to za dobre.
pisalyście tez na temat wywołany przeze mnie ( o sanowaniu pracy) Ja nie wiem jak płącą w tej firmie, w każdym razie facet mówił, że mlodzi ludzie sie nie ksztalca w zawodach takich jak stolarz i to też jest probloem. A co do montażu... to tez troche trzeba zdolności, zwlaszcza jak sciany sa krzywe.. Mam nadzieję, że to nie ta firma w której nie chcial pracować mąż którejś z Was (nie pamiętam niestety już któej) bo jakoś m am zaufanie do nich mimo obsuw. Jodie, dzieuję za namiar na TV ale ta firma jest jakoś zupełnie nie znana mojemu meżowi, on sie zastanawial nada Samsungiem może... Tola, może Twój mąz mógby podpowiedzieć o warto kupić i kiedy (teraz czy np po Nowym roku???) Kończe bo idę na rekolekcje i musze się jeszcze ubrać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
martuko absolutnie nie samsung! chyba gorzej wybrać nie mógł. i jesli WAm sie nie śpieszy to poczekajcie do lutego
![]()
![]() |
#112 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() A właśnie Jodie! Odpiszesz mi na maila? ![]()
![]() |
#113 |
Zakorzenienie
|
Tola sorki zapomniałam na smierc, jakaś roztargniona jestem
![]() |
#114 |
Wtajemniczenie
|
martuko, a gdzie chodzisz na rekolekcje? Może do Dominikanów?
|
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Zadomowienie
|
Martuko oj nie ładnie, nie ładnie, ile ja się naszukałam tej "O-li" w sieci
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jeśli chodzi o te rzeczy, które Ci pisałam że mogę załatwić, to cukier (3kg) i 2 paczki po 1 kg makaronu już mam. Jutro kupie konserwy mięsne i jakąś większą herbatę. Św Antoni nie pomógł i niestety nie znalazłam tej gry, musiałam ją już widocznie komuś oddać. Jeśli uda mi się coś jeszcze załatwić to będę pisać ![]()
#116 |
Wtajemniczenie
|
sija - herbaty nie kupuj - wydaje mi się że mam jeszcze trochę. Podobnie ze środkami czystości takimi jak Cif i Domestos - nie pisałam wcześniej bo wszystko jest na strychu i czekam na męża żeby sprawdził czy faktycznie jest i czy nie jest po terminie - ale na 90% mam. A i szampon pewnie też się znajdzie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#117 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#118 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#119 |
Rozeznanie
|
hej dziewczyny, sorki ze ja tak pozno sie odzywam, chodzi o te paczke, ktora rodzine wybralyscie i co jest jeszcze potrzebne to ja ewentualnie dokupie lub jakos finansowo sie doloze, uwazam ze to super pomysl
![]() prosze dajcie mi znac, martuko chyba najbardziej w temacie wiec moze na pw ![]() dzieki i pozdrowienia dle wszystkich ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Wtajemniczenie
|
martynka, pisalam o tym na ostatnich dwóch stronach, zobacz po prostu moje posty... A w ostatnich postach powtarzalam co trzeba kupić i dziewczyny pisały co mają. Mamy ju troche rzeczy spozywczych, środki czystości jakies też, może jakies pomoce do nauki czytania, pisania, liczenia - jakies gry, może jakieś fimy na DND dla chlopca, czy cos z ubrania dla mamy (rozmiar 38, choć to o spodniach bylo, nie wiem jaki wzrost,moge jeszcze dopytać gdyby ktoś miał jakieś ciuczy) Myślę że te rzeczy jak najbardziej moga być uzywane, ale oczywiścei bez przesady, nie dajemy czegos czego sami nei chcielibyśmy ( ni chyba że nam się gust zmienil) - rozumiecie o co chodzi
![]() ![]() ![]() Do wszystkich jeszcze raz - możemy sie spotkac jakoś w piątek. Ew. będziemy się umawiac po kolei i przekazywać rzeczy dalej - co Wy na to??? Acha, napisze jeszcze maila dla tej wolontariuszki czy nie potrzebuja czegoś jako dodatku cla kogoś innego, no odziecięcych ciuszko czy co tam ktoś może mieć, były glosy że dziewczyny mają jakies rzeczy tomoże się przydadzą, żeby coś uzupełnić, a może zrobić paczkę dla rodziny której nikt nie wybrał (jeśli takie były) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:05.