![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wątek dla tych, których waga wskazuje 3-cyfrową wartość...
wiem....
ale mnie te 81 kg nie zadowala tzn jestem zadowolona z tego ze nie tyje. i udalo mi sie juz tyle zrzucic bo przeciez nawet 1 kg to jest duzo bo musimy sobie czegos odmowic ale wam tez sie uda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Raczkowanie
|
ja jeszcze nie mam okresu albo juz nie mam nie wiem dokladnie jak to napisac ale od porodu jeszcze nie wrocil i mam nadzieje ze nie wroci juz nigdy a co do odchudzania to stwierdzilam ze zaczynam lykac l karnityne i zapedzam moja gruba dupe na silownie i moze jakis fitness
Start 107,20 cel 53 kg dni bez slodyczy,sukru,makaronu,m ąki,chleba i innych tuczników 5-10-15-20-25-30-35-40-45-50-55-60-65-.....................366 Mój blog.Zapraszam bardzo serdecznie www.moj-blog-moje-zycie-opowiesc-o-mnie-samej.blog.onet.pl |
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
no ja tez bym poszla na silownie ale najblizsza jest daleko odemnie a do tego dochodza jeszcze koszta dojazdu i mnie na to nie stac bo nie pracuje
|
![]() ![]() |
![]() |
#94 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#95 |
Raczkowanie
|
no niestety ale tereskaa ma racje my wszystkie tu mamy ponad 100 kilo i nie czujemy sie za dobrze w swoich cialach a na pewno kazda z nas marzy zeby zamiast powiedzmy 107 miec 80 albo 81 wiec jak juz osiagniemy ta wage to na pewno sie zglosimy do dziewczyn majacych dwie cyfry na liczniku
Start 107,20 cel 53 kg dni bez slodyczy,sukru,makaronu,m ąki,chleba i innych tuczników 5-10-15-20-25-30-35-40-45-50-55-60-65-.....................366 Mój blog.Zapraszam bardzo serdecznie www.moj-blog-moje-zycie-opowiesc-o-mnie-samej.blog.onet.pl |
![]() ![]() |
![]() |
#96 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
I w zle dni tym się raczę ![]() ![]() Jest np taka: ![]()
![]() |
#97 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dzięki za podpowiedź, zakupię sobie takową na gorsze dni ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Raczkowanie
|
Znalazlam sie tutaj calkiem przypadkowo... przeczytalam wasza rozmowe i zycze wam jak najwiekszej wytrwalosci ! nie ma rzeczy nie mozliwych ! wierze ze dacie rade
![]() takze trzymam goraco kciuki aby wam sie udalo ![]() a jesli chodzi o cos slodkiego hm... ja polecam batonik "fitness" moze byc zwykly badz z "kawalkami" czekolady albo truskawki ![]() ![]() ![]() a zaspokaja chec slodkiego ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Raczkowanie
|
Hej Kobietki uff w ciągu dnia nie miałam nawet chwilki żeby coś napisać. Tylko czytać i czytać... trochę tego dzisiaj było ;p
Kombinowałam z ta mikrofala tak jak w książeczce do niej było napisane i w końcu dałam sobie spokój, ale niedługo - próba nr 2 jak będę miała jakiś wolniejszy dzień ![]() ![]() I trzymać jutro za mnie kciuki - KOŁO ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Raczkowanie
|
trzymamy trzymamy nie ma problemu a moj tz wcale mi nie kibicuje i woli jesc na miescie wrrrr i jak tu schudnac
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
|
Trzymam mocno ucliu
![]() Oj ci TŻ-ci, mogliby trochę emaptią się czasem wykazać ![]() ![]()
#102 |
Raczkowanie
|
Waga mi stanęła i ani drgnie już od 2 tygodni
![]() ![]() A jak tam Tobie Teresko idzie? |
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Zakorzenienie
|
Sylwusiu, ja też niestety mam tak, że do południa mogłabym nie jeść nic. Wczoraj np. nie jadłam nic do 16... oj wielki błąd, wiem, wiem
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#104 |
Raczkowanie
|
To mamy ten sam problem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Te proszki, które podałaś Meridie kiedyś bralam......nie są najzdrowsze ![]() Najtrudniej zacząć jakąś dietę, ew. ćwiczeniai czekac na jakies efekty ![]() ![]() Mi dziś doszedł kolejny-1kg mniej ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 |
Raczkowanie
|
No właśnie jak kilogramy lecą, to jest motywacja, gorzej jak od jakiegoś czasu jest zastój i to nie dlatego, że nagrzeszyłam. Bo nie. 3mam się. W ciągu tych 2 tygodni miałam jedeń dzień załamki przed @ i zjadłam słodycze. Zastanawiam się czy przypadkiem TSH znowu mi nie podskoczyło, bo niestety mam niedoczynność tarczycy, a to zdecydowanie nie pomaga przy odchudzaniu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
Co do Meridii, to ja mam takową w domku i czasem wezmę jak już nie mogę ze sobą wytrzymać i z tymi zachciankami
![]() ![]() ![]() ![]()
#108 |
Raczkowanie
|
ja proponuje biocol lub l karnityne samopoczucie ok wiec czemu nie ide =robic mniam dla siebie
![]() ![]() |
![]() |
#109 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do słodyczy to ja wczoraj zjadłam połowe czekolady tak mi sięczegoś chciałooooooooooooo ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Bardzo łatwo też z pomocą jej zapaść w stan depresyjny ![]() ************************* ************************* ****** A co do posiłków to czytająć o zdrowym odzywianiu , twierdzi też autor diety SB....że należy jeść częściej małe posiłki min, 4-5, ponieważ zwiększa sięswój metabolizm.......... Ja w lato mialam tak , że prawie nic nie jadlam odzywiałam się jak ptaszek....ciągle byłam głodna wstawałam głodna kładłam się spać głodna....jadlam najpozniej o 18......... i bardzo wolno chudłam.................. .. Teraz wiem że to nie było dobre...SB bardzo mi pomogła, jem smacznie i wcale nie mało ![]() ![]() p.S AAAAaaaaaaa Teresko ja też robie prawko ![]() ![]() ![]()
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2008-12-10 o 10:11 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#110 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#111 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Raczkowanie
|
wiecie co jak tak patrze na to wyposazenie lodowki w moim domu w ktorej sa ogromne ilosci sera i innych rzeczy ktorych ja nie moge jesc to tak sobie mysle ze z czego ja bede sklejala te wszystkie 5 posilkow dziennie mleko tylko 3.2 zadne inne u mnie w domu nie przejdzie.Jedno jedyne co jest bez cukru albo przynajmniej nie zawiera informacji o tym na opakowaniu to serek ostrowia z czosnkiem.U mnie w domu nawet zupy sie nie uchroni przed zaklepaniem smiatanka 30 procentowa i maka.Jedynym rozsadnym rozwiazaniem to jest glodowka
Tereska a za ciebie to na pewno bede trzymac kciuki co by ci poszlo na tym egzaminie z prawa jazdy
![]() ![]() |
![]() |
#113 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 |
Raczkowanie
|
ooooooooo to trzeba i moja mame troche przekabacic na dobre tory
![]() ![]() |
![]() |
#115 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Głodówka nie jest dobrym rozwiązaniem ![]() Co do lodówki to da sieto wszystko pogodzić ![]() Jak lubią zupę z mąką i smietaną OK niech taką jedzą..........Ty ugotuj bez kostki rosołowej, vegetry(bo one zawierają cukier) na świezym kurczaczku dodaj troszke soli jest pycha........ Odlej ją sobie w mniejszy garnek, a im dodaj tej mąki i śmietany skoro być musi ![]() Do swojego rosołku możesz dodać sos pomidorowy Primogusto i masz pyszną pomidorówkę ![]() Napradę da sięto pogodzić.......wiem po sobie.....trzeba tylko bardzo chcieć i nie zniechęcać się szybko ![]()
![]() |
#116 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co do prawka, to jutro i pojutrze mam po 2 godziny jazdy i oczywiście mam zamiar poprosić instruktora by mnie trochę pomęczył na rondach, manewrach i wszystkim co najgorsze ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sylwoosiu, ja dziś właśnie rozmawiałam z tatą i mówię do niego "już wolałabym zdawać magisterkę jeszcze raz niż to prawo jazdy", więc mam jakieś takie dziwne przeczucie, że to będzie najcięższy egzamin w moim życiu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Oka, oka, kończę ten długi off-top ![]() ![]() ![]() ![]() A to jeszcze jeden off-topik ![]() ![]()
![]() |
#117 |
Raczkowanie
|
Tereskaa zycze powodzenia bo napewno sie przyda ! ja zdaje we wtorek... zobaczymy czy ktorejs sie uda
![]() ![]() co do meridi... bralam rok temu niestety szybko stracilam chec na cwiczenia czy diety schudlam podczas brania tabletek 5 kg w ciagu miesiaca... niestety bardzo szybko przytylam i to prawie 2 razy wiecej... pozatym bardzo sie pocilam mialam wysokie cisnienie praktycznie co drugi dzien mialam goraczke... trwajaco np 30 minut... ogolnie moje samopoczucie sie pogorszylo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#118 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#119 |
Zakorzenienie
|
ja też trzymam
![]() ![]()
#120 |
Przyczajenie
|
hej dziewczyny
Mam 21 Lat i kilka miesięcy temu ważyłam ponad 100kg wczoraj stanęłam na wagę i ważę 71kg. Mam zaledwie 163 cm wzrostu więc byłam mega orką.. teraz doszłam do stanu orki .. ale chciałabym osiągnąc stan młodej orki :P (zartuje). Gdy podjęłam decyzje o odchudzaniu takim prawdziwym.. nie chwilowym.. kilkudniowym czy tez kilku tygodniowym nawet nie miałam odwagi stanąc na wagę (same możecie mnie zrozumieć! pewnie nie jedna z was ma podobne podejście). Zmierzyłam się .. i porownując wyniki to w biodrach straciam 39 cm w udach ok 18.. Przeczytałam mase postów odnośnie odchudzania.. i szczerze? po tylu miesiącach odchudzania mogę wam odrobinę pomóc... Na początku chciałabym wam zaznaczyć że wiara w cudowne diety.. leki i bóg jeden wie co jeszcze to strata czasu i nerwów(wiem po sobie!) Początki są zawsze okropne.. pokusy ogromne.. (uwielbiam slodycze więc było mi okropnie ciężko!!!) początkową z ręką na sercu mogę polecić therm line II pomógł mi ten lek bardzo .. nie czuje się głodu .. i nie myśli się ciagle o jedzeniu *pewnie jakiś mały efekt placebo też zadziałal - ale w końcu o to chodzi by oszukać głowę, bo żołądek tak naprawdę po krótkim czasie przestawia się na mniejsze dawki jedzenia! Miałam trochę problemy ze snem bo TL II strasznie pobudza.. ale po jakimś czasie przyzwyczaiłam się. Dziewczyny ważne jest to byście uwierzyły w siebie i w swoje możliwości! Chcieć to móc! Wiem że pewnie myślicie że mi jest teraz łatwo tyle miesięcy diety.. tyle kg za sobą. Szczerze? kiedyś myślałam .. chciałabym zrzucić chociaż 20 kg .. a teraz wiem że pierwsze 20 kg to leci tak szybko ze az trudno w to uwierzyć.. dopiero następne kg idą coraz wolniej bo organizm przyzwyczaja sie do diety.. i ćwiczeń. Pod katem obserwacji zachowań mojego organizmu mogę wam napisać co jest dość ważne : 1. Dokładne godziny jedzenia( wiem że nie jest to proste ... ale bardzo ważne! ostatni posiłek o 18 ) 2.PODJADANIE( to co kobiety lubią najbardziej) kategorycznie musicie zaprzestać podjadać .. bo wszystko co jecie między głównymi posiłkami zostaje zmagazynowane.. 3. Ćwiczenia - nie czarujmy się bez tego nie ma satysfakcjonującego efektu... tzn efekt może osiągniecie bez ćwiczeń na samej diecie.. ale przy regularnych ćwiczeniach nie dość że szybko schudniecie to jeszcze wykształcicie sylwetkę a głównie o to chodzi. Ja początkowo ćwiczyłam 7 dni w tygodniu. 5* siłownia (rano bo wtedy organizm ma najwięcej energi) 2* basen. Teraz ćwicze ok 3-4 w tygodniu na siłowni i 1 raz basen. Każda z was powinna dostosować sobie swój "kalendarz" ćwiczeń.. nie może byc tak że jak myślisz o ćwiczeniach to prawie jakbyś myślała o jakiś katuszach... nie w tym sęk. Podchodząc do tego tak szybko się znudzisz.. i zniechęcisz.. Kazdy musi dostosować sobie sport do swojej osoby.. musi być to taka forma ćwiczeń która lubicie.. 3.W moim przypadku nikt nie układał mi diety .. również nie korzystałam z diet układanych przez dietetyków widniejące w sieci.. sama zaczęłam dużo czytać tabel kalorycznich .. i ukladać posiłki.. ważne jest to by myślać o posiłku (tak jak w przypadku ćwiczeń) nie myśleć o tym jak o jakiś katuszach .. musimy jeść to co lubimy.. znaleść takie produkty które będą nam smakować i będą w miare niskokaloryczne.. czasem nie trzeba drastycznie zmieniać nawyków żywieniowych tylko zmniejszyć ilość jedzenia i "jakość". 4. Słodycze... achh która z nas potrafi sobie odmówić czegoś słodkiego?! Niestety .. puste kalorie sa niepotrzebne... osobiście znalazłam mase produktów które są słodyczami lecz mają o wiele mniej kalorii niz normalne słodycze.. np. ciastka owsiane kokosowe (san) rewelacja! i oczywiście nie zjadam calej paczki .. tylko np. 2 ciastka do kolacji. Czipsy z serii good food paczka 45g ( o dziwo to jest dużo ) smakują trochę jak prażonki a maja bardzo malo kcal. Jest masa innych slodyczy.. tylko trzeba szukać w sklepach w swoim mieście.. dobra rada ... Jedzą oczy nie żołądek.. każdy posiłek jedz jak najdłużej .. bardziej degustując niż jedząc... Chudnięcie jest to ogromna satysfakcja.. ja kiedyś miałam rozmiar 48-50 teraz mam 38-40. Cała garderobę musiałam wymienić.. kosztowne.. ale jaka satysfakcja.. Liczę że nigdy nie wrócę do takiej wagi jaką miałam kilka miesięcy temu.. jest mi o wiele lzej.. przyzwyczaiłam się do pilnowania godzin jedzenia.. teraz już jem większa gamę produktów niż jadłam wcześniej.. chce utrzymać wagę i może jeszcze ok 10-13 kg schudnąć .. ale stopniowo żeby nie wyniszczać organizmu .. jestem pod kontrolą lekarza rodzinnego.. regularnie robie badania krwi .. by wiedzieć czy mój organizm czegoś nie potrzebuje.. też je róbcie bo chudnąc należy z głową.. co będzie wam po tym jak zagłodzicie się zeby schudnąć jak na zewnątrz będzie rewelacja a w środku wrak ! szybko wrócicie do starych nawyków żywieniowych i kg szybko wrócą. W dniu którym zaczynasz dietę to dzień który zmienia całe Twoje życie.. bo już całe życie będziecie musiały w jakiś sposób kontrolować to co jecie.. żeby utrzymać sylwetkę.. Mam nadzieję że w jakiś sposób mogłam wam pomóc.. jeżeli macie jakieś pytania śmiało pytajcie.. moja wypowiedz lekko przypomina chaos ale nie wiedziałam w jaki inny sposób wam to przekazać.. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:19.