Suknia ślubna z muślinu - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-01-19, 09:19   #91
moni27
Raczkowanie

Dot.: Suknia ślubna z muślinu

Cytat:
Napisane przez tikida Pokaż wiadomość
moni27, masz rację, dużo zależy od kroju, materiałów.

Ja dzisiaj szukałam sukni i udało mi się znaleźć Wcześniej mierzyłam dużo modeli, do jednych były halki z kołem, do innych bez koła, jeszcze inne bardzo ładnie się układały bez żadnej halki.

Zdecydowałam się na model Novara z kolekcji Atelier Sposa (poniżej zdjęcie).
Piękna suknia, dobry wybór. A, jeszcze jedno odnośnie tych halek. Moja suknia miała 3 warstwy i pierwsza warstwa, ta najbliższa ciału była dużo węższa od pozostałych i może dlatego suknia nie plątała mi się między nogami? Bo gdyby wszystkie warstwy były takie szerokie, to pewnie miałabym taki problem, a tak, to ta spodnia warstwa zapobiegała temu. Dopiero dziś na to wpadłam
moni27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-19, 12:43   #92
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

prze prze przepiękna !!!!

mój typ, a że zamierzam mieć szytą to troszkę bym ją zmieniła- dodała ramiączka np sukienka zapisana do moich zbiorów

Cytat:
Napisane przez Voodia Pokaż wiadomość
Sukienka z muślinu wcale nie musi wyglądać jak ciążówka
Sama idę w takiej sukni, bo nie podobają mi się tradycyjne tafty, tiule i satyny, a za koronką też w sumie nie przepadam. Za to muślin fantastycznie się układa na sylwetce

Załączam fotki z pierwszego mierzenia mojej sukienki
Stary 2010-01-21, 10:24   #93
claudia123
Przyczajenie

Też będę miała suknię z muślinu, zdjęcia poniżej! Co myślicie?

Cieszę się że trafiłam na ten wątek!
Sliczne te Wasze suknie!
Muślin ma w sobie tyle kobiecości i zwiewności!
Dziewczyny, a czy macie do Waszych sukni przewidziane jakieś bolerka czy coś w tym rodzaju? W sklepach oferują przede wszystkim atłasowe lub koronkowe, a ani takie ani takie nie pasują do muslinowej sukni. Na co się zdecydowałyście??
Ja myślę o szalu, choć wolałabym jakieś ładne bolerko, sama nie wiem.
claudia123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-21, 10:29   #94
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez claudia123 Pokaż wiadomość

Sliczne te Wasze suknie!
Dziewczyny, a czy macie do Waszych sukni przewidziane jakieś bolerka czy coś w tym rodzaju? W sklepach oferują przede wszystkim atłasowe lub koronkowe, a ani takie ani takie nie pasują do muslinowej sukni. Na co się zdecydowałyście??
suknia jest przesliczna powiem szczerze ze nie wiem czy do niej bedzie pasowac bolerko bo raz, ze masz ramionka a dwa taki ozdobny tyl wiec ja jakos tego nie widze, osobiscie nie lubie szali ale jesli juz cos bardzo chcesz na ramionka to chyba szal ale sama nie wiem
Esti10 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-21, 10:33   #95
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Esti10 Pokaż wiadomość
suknia jest przesliczna powiem szczerze ze nie wiem czy do niej bedzie pasowac bolerko bo raz, ze masz ramionka a dwa taki ozdobny tyl wiec ja jakos tego nie widze, osobiscie nie lubie szali ale jesli juz cos bardzo chcesz na ramionka to chyba szal ale sama nie wiem

Sukienka jest boska Taka zwiewna i delikatna
Jednak bolerko chyba pasować nie będzie. Zepsuje cały efekt.
Forget_me jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-21, 10:53   #96
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna

Cytat:
moni27, masz rację, dużo zależy od kroju, materiałów.

Ja dzisiaj szukałam sukni i udało mi się znaleźć Wcześniej mierzyłam dużo modeli, do jednych były halki z kołem, do innych bez koła, jeszcze inne bardzo ładnie się układały bez żadnej halki.

Zdecydowałam się na model Novara z kolekcji Atelier Sposa (poniżej zdjęcie).
Prześliczna taka zwiewna i delikatna

Cytat:

Sliczne te Wasze suknie!
Kolejna śliczna suknia Piękne ma ten dekolt z tyłu
Do mojej nie pasuje żadne bolerko, zresztą ma specyficzne rękawy

Muślin i wszelkie zwiewności rządzą

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog

Edytowane przez Susanna
Czas edycji: 2010-01-21 o 10:55
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-21, 16:33   #97
natisska
Rozeznanie

GG do natisska

Do mojej tez nic nie pasuje przez ten kwiat na ramieniu i mimo ze mam jedno tylko ramiączko planuje okryc ramiona jedynie dlugim welonem Do muślinów myśle nie pasuja bolerka szal to juz ostatecznosc

natisska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-01-22, 09:00   #98
tikida
Rozeznanie

Wczoraj wpłaciłam zaliczkę za swoją suknie . Panie wzięły ode mnie ok. 20 pomiarów, więc mam nadzieję, że suknia będzie dobrze leżeć.

Też teraz myślę nad dodatkami. Moja suknia ma dwa motylki, które można założyć na ramiona. Chciałabym też bolerko, bo ślub mam we wrześniu i może być już zimno. Nie wiem jeszcze jakie miałoby być - fajne, z wysokim kołnierzem, materiał na pewno nie atłas i koronka - jakiś gładki, matowy. Będę się rozglądać, pewnie prędzej znajdę coś w normalnym sklepie niż salonie ślubnym - widziałam fajne bolerka w Mango, ale w kolorze ivory, a moje suknia jest biała. Jak znajdę coś ciekawego, to wkleję.

A myślałyście nad welonem? Mi panie proponowały takie normalne, sztywne, długość do pasa. Jakoś do mnie nie przemawiają, ale nie wiem też, co mogłoby być innego.

A i jeszcze buty i fryzura.
Na początku myślałam o odważniejszym kolorze - turkus, fukcja, czerwony - ale suknia jest tak delikatna, że myślę, że srebrne będą najlepiej pasowały. Spodobały mi się takie sandały, ale ze względu na wrzesień będę szukać czegoś bardziej zakrytego.
Uczesanie chcę bardzo proste, coś podobnego jak na zdjęciu.

Z biżuterii chciałabym tylko długie, srebrne, połyskliwe i lejące kolczyki. Gorset sukni jest bogato zdobiony, więc jakbym miała coś na szyję, to byłoby za dużo moim zdaniem.

Edytowane przez tikida
Czas edycji: 2010-01-22 o 09:09
tikida jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-22, 20:33   #99
monnia28
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez blossom_hill Pokaż wiadomość
A to moja sukienka. Wlasnie czekam na pierwsza przymiarke. Jest delikatna i lekka, nie krepuje ruchow jak te wszystkie sukienki z gorsetami i wielka spodnica
Do sukienki te buciki.
a te piękne buciki gdzie kupiłaś?
monnia28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-23, 09:14   #100
moni27
Raczkowanie

Cytat:
Wczoraj wpłaciłam zaliczkę za swoją suknie . Panie wzięły ode mnie ok. 20 pomiarów, więc mam nadzieję, że suknia będzie dobrze leżeć.

Też teraz myślę nad dodatkami. Moja suknia ma dwa motylki, które można założyć na ramiona. Chciałabym też bolerko, bo ślub mam we wrześniu i może być już zimno. Nie wiem jeszcze jakie miałoby być - fajne, z wysokim kołnierzem, materiał na pewno nie atłas i koronka - jakiś gładki, matowy. Będę się rozglądać, pewnie prędzej znajdę coś w normalnym sklepie niż salonie ślubnym - widziałam fajne bolerka w Mango, ale w kolorze ivory, a moje suknia jest biała. Jak znajdę coś ciekawego, to wkleję.

A myślałyście nad welonem? Mi panie proponowały takie normalne, sztywne, długość do pasa. Jakoś do mnie nie przemawiają, ale nie wiem też, co mogłoby być innego.

A i jeszcze buty i fryzura.
Na początku myślałam o odważniejszym kolorze - turkus, fukcja, czerwony - ale suknia jest tak delikatna, że myślę, że srebrne będą najlepiej pasowały. Spodobały mi się takie sandały, ale ze względu na wrzesień będę szukać czegoś bardziej zakrytego.
Uczesanie chcę bardzo proste, coś podobnego jak na zdjęciu.

Z biżuterii chciałabym tylko długie, srebrne, połyskliwe i lejące kolczyki. Gorset sukni jest bogato zdobiony, więc jakbym miała coś na szyję, to byłoby za dużo moim zdaniem.
Tikida ja miałam podobna wizję siebie jako panny młodej Srebrne buciki będą idealnie pasować i długie kolczyki też. Czasem naprawdę mniej znaczy więcej. Ja też miałam srebrne sandały, długie srebrne kolczyki i bransoletkę. A nad fryzurą tak długo myślałam i doszłam do wniosku, że nic mi nie pasuje, więc tylko fryzjerka ładnie mi ułożyła na szczotce włosy. A włosy mam do brody, z grzywką, taki bob, wiec naprawdę nie mogłam nawydziwiać. I welonu nie miałam
moni27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-23, 13:00   #101
mafda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moni27 Pokaż wiadomość
Tikida ja miałam podobna wizję siebie jako panny młodej Srebrne buciki będą idealnie pasować i długie kolczyki też. Czasem naprawdę mniej znaczy więcej. Ja też miałam srebrne sandały, długie srebrne kolczyki i bransoletkę. A nad fryzurą tak długo myślałam i doszłam do wniosku, że nic mi nie pasuje, więc tylko fryzjerka ładnie mi ułożyła na szczotce włosy. A włosy mam do brody, z grzywką, taki bob, wiec naprawdę nie mogłam nawydziwiać. I welonu nie miałam
ja tez od dłuższego czasu noszę taka fryzurkę, no i fryzjerka zaproponowała mi żebym troszkę zapuściła bo ściąć zawszę można jakby co i teraz tak się musze męczyc do września. Jeszcze nie mam pomysłu co z tymi włosami bo będę miec woalkę ale chyba jednak bob

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-24, 09:50   #102
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
Prześliczna taka zwiewna i delikatna

Kolejna śliczna suknia Piękne ma ten dekolt z tyłu
Do mojej nie pasuje żadne bolerko, zresztą ma specyficzne rękawy

Muślin i wszelkie zwiewności rządzą
Susanna mam pytanko pamietasz moja suknie co nie? i jak myslisz czy do niej bedzie pasowac np takie bolerko? i jak myslisz z czego to jest uszyte? a jak nie to moze taki sam fason tylko, ze z materialu takiego samego jak sukienka? jak mozesz to napisz co sadzisz
Stary 2010-01-24, 15:41   #103
claudia123
Przyczajenie

To bolerko jest sliczne tylko tył ma specyficzny - jesli dobrze rozumiem z innych zdjec tej sukni, to musi byc ono przytwierdzane klipsem do krawedzi tylnego dekoltu sukni. Mam wrazenie ze to nie najwygodniejsze rozwiązanie. Choc efekt - trzeba przyznac - jest rewelacyjny.
Przegladalas bolerka na tej stronie: http://www.pphmercator.com.pl/2/inde...ekcje&id_kat=1 ?
Nie wiem gdzie mozna je kupic ale niektore wydają się ciekawe.
Stary 2010-01-24, 15:53   #104
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
To bolerko jest sliczne tylko tył ma specyficzny - jesli dobrze rozumiem z innych zdjec tej sukni, to musi byc ono przytwierdzane klipsem do krawedzi tylnego dekoltu sukni. Mam wrazenie ze to nie najwygodniejsze rozwiązanie. Choc efekt - trzeba przyznac - jest rewelacyjny.
Przegladalas bolerka na tej stronie: http://www.pphmercator.com.pl/2/inde...ekcje&id_kat=1 ?
Nie wiem gdzie mozna je kupic ale niektore wydają się ciekawe.
tak tak wiem ze tyl jest taki dlugi ale gdybym je juz miala szyc to takie krotkie z tylu jak zazwyczaj bolerka tylko jestem ciekawa czy bedzie pasowac do sukni z muslinu? no i co to jest za material?
Stary 2010-01-25, 08:06   #105
Susanna
Zakorzenienie

Cytat:
Susanna mam pytanko pamietasz moja suknie co nie? i jak myslisz czy do niej bedzie pasowac np takie bolerko? i jak myslisz z czego to jest uszyte? a jak nie to moze taki sam fason tylko, ze z materialu takiego samego jak sukienka? jak mozesz to napisz co sadzisz
Myślę ze będzie pasować. Co do materiału to ciezko powiedzieć, takie gdybanie nie zawsze wychodzi na dobre. W każdym razie w dobrze zaopatrzonym sklepie z tkaninami kupisz coś podobnego. Ja bym obstawiała szyfon

M&M

Staś

Stary 2010-01-25, 08:13   #106
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
Myślę ze będzie pasować. Co do materiału to ciezko powiedzieć, takie gdybanie nie zawsze wychodzi na dobre. W każdym razie w dobrze zaopatrzonym sklepie z tkaninami kupisz coś podobnego. Ja bym obstawiała szyfon
czyli mowisz, ze pasuje no mnie sie trasznie podoba i sama juz nie wiem, ja nawet nie wiem czy bede szyla wszystko zalezy do pogody zapytam sie Pani w salonie kiedy najpozniej musze sie zdecydowac na bolerko bo ja to bym chciala w maju bo wtedy wiadomo juz w miare jaka bedzie pogoda w czerwcu no ale zobaczymy co powie
a gdyby zrobic taki sam fason tylko z takiego samego materialu jak suknia jak myslisz bedzie pasowac? bo wiesz musze brac rozne opcje pod uwage dzieki za odpowiedz
Stary 2010-01-25, 08:20   #107
Susanna
Zakorzenienie

Cytat:
czyli mowisz, ze pasuje no mnie sie trasznie podoba i sama juz nie wiem, ja nawet nie wiem czy bede szyla wszystko zalezy do pogody zapytam sie Pani w salonie kiedy najpozniej musze sie zdecydowac na bolerko bo ja to bym chciala w maju bo wtedy wiadomo juz w miare jaka bedzie pogoda w czerwcu no ale zobaczymy co powie
a gdyby zrobic taki sam fason tylko z takiego samego materialu jak suknia jak myslisz bedzie pasowac? bo wiesz musze brac rozne opcje pod uwage dzieki za odpowiedz
Esti szyfon jest bardziej przeźroczysty a Ty masz suknię z muślinu. Mnie się podoba ten kontrast, trochę bym się obawiała, czy bolerko z tej samej tkaniny co suknia nie zlałoby się w jedno

M&M

Staś

Stary 2010-01-25, 08:34   #108
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
Esti szyfon jest bardziej przeźroczysty a Ty masz suknię z muślinu. Mnie się podoba ten kontrast, trochę bym się obawiała, czy bolerko z tej samej tkaniny co suknia nie zlałoby się w jedno
tez o tym pomyslalam, ale wolalam sie kogos zapytac widze ze myslisz podobnie no nic jak bede w salonie to sie zapytam dzieki

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

Cytat:
susanna zobacz to jest niby bolerko z szyfonu to chyba troszke inaczej wyglada niz tamto co http://www.sklep.morie-stylee.pl/mercator-bolerko-szyfonu-p-845.html
mysle, ze to chyba tiul zobacz jak myslisz przypomina ci ten material to bolerko?

Edytowane przez Esti10
Czas edycji: 2010-01-25 o 08:45
Stary 2010-01-25, 09:02   #109
Susanna
Zakorzenienie

Esti szyfon szyfonowi nie równy Tak samo jak muślin muślinowi
Ogólnie idź do sklepu z tkaninami i poproś o coś prześwitującego i delikatnego na bolerko, zorientuj się w cenach i materiałach bo może wybierzesz coś jeszcze innego
Tiul na ogół jest dość sztywny (kojarzysz suknie a'la wielki ptak?) ale może jest też bardziej miękki? Trzeba zobaczyć i wybadać organoleptycznie

M&M

Staś

Edytowane przez Susanna
Czas edycji: 2010-01-25 o 09:05
Stary 2010-01-25, 09:07   #110
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
Esti szyfon szyfonowi nie równy Tak samo jak muślin muślinowi
Ogólnie idź do sklepu z tkaninami i poproś o coś prześwitującego i delikatnego na bolerko, zorientuj się w cenach i materiałach bo może wybierzesz coś jeszcze innego
no wiadomo trzeba sie rozeznac pomyslalam, ze moze napisze do tego slepu i zapytam zobaczymy czy odpowiedza ale dzieki juz ci nie zawracam glowy
Stary 2010-01-25, 10:19   #111
Susanna
Zakorzenienie

Cytat:
no wiadomo trzeba sie rozeznac pomyslalam, ze moze napisze do tego slepu i zapytam zobaczymy czy odpowiedza ale dzieki juz ci nie zawracam glowy
Esti spoko, nie ma sprawy. Jak umiem to pomogę

M&M

Staś

Stary 2010-01-26, 16:09   #112
tikida
Rozeznanie

Dziewczyny, myślicie że tego typu welon będzie pasował do mojej sukni? Wiecie może jaki to materiał? Znalazłam jeszcze bolerko - chciałabym mniej więcej taki materiał, tylko fason z długim rękawem, bo we wrześniu może być już zimno. A może srebrne błyszczące buty + srebrne bolerko + detal sukni to będzie za dużo?

Zdjęcie 1 - suknia (dla przypomnienia)
Zdjęcie 2 - welon
Zdjęcie 3 - bolerko
Zdjęcie 4 - zdobienia w sukni

Edytowane przez tikida
Czas edycji: 2010-01-26 o 16:22
tikida jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-26, 18:33   #113
Susanna
Zakorzenienie

Moim zdaniem welon z suknia będzie pasował Materiał na welon - może tiul? Zobacz w sklepie z tkaninami, być może będa mieli wiecej rodzajów, że zdjęcia wynika ze to coś lejacego sie i miękkiego. Co do bolerka to się nie wypowiem, wyglada na jakąś dziergana narzutkę przyozdobiona kamykami?!

M&M

Staś

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-26, 18:42   #114
Esti10
Zakorzenienie

Sussana bylam dzisiaj popytac o materialy i znalazlam takie cos jak jedwab muslinowy i chyba takie cos moglo by byc chociaz kosztuje 90 zl za metr to chyba tanie nie jest co nie?, no ale zobacze co powie Pani w salonie.
Stary 2010-01-26, 19:01   #115
Susanna
Zakorzenienie

Cytat:
Sussana bylam dzisiaj popytac o materialy i znalazlam takie cos jak jedwab muslinowy i chyba takie cos moglo by byc chociaz kosztuje 90 zl za metr to chyba tanie nie jest co nie?, no ale zobacze co powie Pani w salonie.
Tanie nie jest ale to bardzo dobry gatunek materiału. Tylko wiesz łatwo się z tego nie szyje. Mam nadzieje, że panie się nie wystraszą i nie strzelą focha.

M&M

Staś

Stary 2010-01-26, 19:18   #116
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
Tanie nie jest ale to bardzo dobry gatunek materiału. Tylko wiesz łatwo się z tego nie szyje. Mam nadzieje, że panie się nie wystraszą i nie strzelą focha.
oj to nie wiedzialam o tym, w dotyku jest taki fajny delikatny i cieniutki nigdy bym nie pomyslala, ze zle sie z niego szyje
no nic pozyjemy zobaczymy
Stary 2010-01-26, 21:08   #117
czarna_kawa80
Zakorzenienie

GG do czarna_kawa80

welon do suknie super ale bolerko nie podoba mi sie wcale tak hmm "babcinie" mi sie kojarzy

https://wizaz.pl/Mikroreklama

jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną

czarna_kawa80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-26, 22:07   #118
tikida
Rozeznanie

Dziękuję dziewczyny za rady.
Welonu poszukam podobnego, a nad bolerkiem pomyślę - może coś zupełnie innego wpadnie mi w oko.
Chociaż tak szczerze powiedziawszy do mojej sukni to ani welon mi nie pasuje, ani bolerko. Suknia ma motylki, które mogę zarzucić na ramię/szyję, do tego one są długie, więc z welonem będzie dużo z tyłu zwisać.
No, ale marznąć nie mam zamiaru, a co do welonu, to nie chcę za bardzo od standardu PM odbiegać
Stary 2010-01-26, 23:10   #119
claudia123
Przyczajenie

Widzę, że mamy podobny problem z tym bolerkiem, ja też nie mogę nic pasującego dobrać...
Najchętniej w ogóle bym z nakrycia ramion zrezygnowała, ale mój ślub jest na początku maja i - tak jak u Ciebie, we wrześniu - może być chłodno.
Welon z tego zdjęcia podoba mi się bardzo. Chcesz kupić gotowy czy uszyć podobny sama?
Ja chyba chciałabym biały długi welon z takiego tiulu z drobniuteńkim, złotym chyba brokatem, tylko nie wiem gdzie go znajdę, bo jak dotąd widziałam go tylko raz - podczas mierzenia sukni w pewnym bardzo drogim salonie. Nie wiem czy w ogóle takie welony można kupić oddzielnie. Widziała może któraś z Was gdzieś tiul biały z drobnym brokatem?
Stary 2010-01-27, 06:24   #120
Susanna
Zakorzenienie

Cytat:
oj to nie wiedzialam o tym, w dotyku jest taki fajny delikatny i cieniutki nigdy bym nie pomyslala, ze zle sie z niego szyje
no nic pozyjemy zobaczymy
Esti jako krawcowa powiem Ci, że szycie z takich tkanin jest trudne bo się ślizgają i wymagana jest duża precyzja ale za to jaki efekt Spoko, szyje się z każdego materiału, dobra krawcowa się nie miga

M&M

Staś

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości