![]() |
#91 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Suknia ślubna z muślinu
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 | |
Wtajemniczenie
|
prze prze przepiękna !!!!
mój typ, a że zamierzam mieć szytą to troszkę bym ją zmieniła- dodała ramiączka np ![]() ![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#93 |
Przyczajenie
|
Też będę miała suknię z muślinu, zdjęcia poniżej! Co myślicie?
Cieszę się że trafiłam na ten wątek! Sliczne te Wasze suknie! Muślin ma w sobie tyle kobiecości i zwiewności! Dziewczyny, a czy macie do Waszych sukni przewidziane jakieś bolerka czy coś w tym rodzaju? W sklepach oferują przede wszystkim atłasowe lub koronkowe, a ani takie ani takie nie pasują do muslinowej sukni. Na co się zdecydowałyście?? Ja myślę o szalu, choć wolałabym jakieś ładne bolerko, sama nie wiem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#95 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sukienka jest boska ![]() ![]() Jednak bolerko chyba pasować nie będzie. Zepsuje cały efekt.
![]() |
![]() |
#96 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Do mojej nie pasuje żadne bolerko, zresztą ma specyficzne rękawy ![]() Muślin i wszelkie zwiewności rządzą ![]() Edytowane przez Susanna Czas edycji: 2010-01-21 o 10:55 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Rozeznanie
|
Do mojej tez nic nie pasuje przez ten kwiat na ramieniu i mimo ze mam jedno tylko ramiączko planuje okryc ramiona jedynie dlugim welonem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Rozeznanie
|
Wczoraj wpłaciłam zaliczkę za swoją suknie
![]() Też teraz myślę nad dodatkami. Moja suknia ma dwa motylki, które można założyć na ramiona. Chciałabym też bolerko, bo ślub mam we wrześniu i może być już zimno. Nie wiem jeszcze jakie miałoby być - fajne, z wysokim kołnierzem, materiał na pewno nie atłas i koronka - jakiś gładki, matowy. Będę się rozglądać, pewnie prędzej znajdę coś w normalnym sklepie niż salonie ślubnym - widziałam fajne bolerka w Mango, ale w kolorze ivory, a moje suknia jest biała. Jak znajdę coś ciekawego, to wkleję. A myślałyście nad welonem? Mi panie proponowały takie normalne, sztywne, długość do pasa. Jakoś do mnie nie przemawiają, ale nie wiem też, co mogłoby być innego. A i jeszcze buty i fryzura. Na początku myślałam o odważniejszym kolorze - turkus, fukcja, czerwony - ale suknia jest tak delikatna, że myślę, że srebrne będą najlepiej pasowały. Spodobały mi się takie sandały, ale ze względu na wrzesień będę szukać czegoś bardziej zakrytego. Uczesanie chcę bardzo proste, coś podobnego jak na zdjęciu. Z biżuterii chciałabym tylko długie, srebrne, połyskliwe i lejące kolczyki. Gorset sukni jest bogato zdobiony, więc jakbym miała coś na szyję, to byłoby za dużo moim zdaniem. Edytowane przez tikida Czas edycji: 2010-01-22 o 09:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#102 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#103 |
Przyczajenie
|
To bolerko jest sliczne tylko tył ma specyficzny - jesli dobrze rozumiem z innych zdjec tej sukni, to musi byc ono przytwierdzane klipsem do krawedzi tylnego dekoltu sukni. Mam wrazenie ze to nie najwygodniejsze rozwiązanie. Choc efekt - trzeba przyznac - jest rewelacyjny.
Przegladalas bolerka na tej stronie: http://www.pphmercator.com.pl/2/inde...ekcje&id_kat=1 ? Nie wiem gdzie mozna je kupic ale niektore wydają się ciekawe. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a gdyby zrobic taki sam fason tylko z takiego samego materialu jak suknia jak myslisz bedzie pasowac? bo wiesz musze brac rozne opcje pod uwage ![]()
![]() |
![]() |
#107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Cytat:
mysle, ze to chyba tiul zobacz jak myslisz przypomina ci ten material to bolerko?
Jesteśmy razem od 01.06.2001 Zaręczyny były 06.06.2007 Nasz Ślub odbył się 05.06.2010 Edytowane przez Esti10 Czas edycji: 2010-01-25 o 08:45 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
Esti szyfon szyfonowi nie równy
![]() ![]() Ogólnie idź do sklepu z tkaninami i poproś o coś prześwitującego i delikatnego na bolerko, zorientuj się w cenach i materiałach bo może wybierzesz coś jeszcze innego ![]() Tiul na ogół jest dość sztywny (kojarzysz suknie a'la wielki ptak?) ale może jest też bardziej miękki? Trzeba zobaczyć i wybadać organoleptycznie ![]() Edytowane przez Susanna Czas edycji: 2010-01-25 o 09:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#111 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, myślicie że tego typu welon będzie pasował do mojej sukni? Wiecie może jaki to materiał? Znalazłam jeszcze bolerko - chciałabym mniej więcej taki materiał, tylko fason z długim rękawem, bo we wrześniu może być już zimno. A może srebrne błyszczące buty + srebrne bolerko + detal sukni to będzie za dużo?
Zdjęcie 1 - suknia (dla przypomnienia) Zdjęcie 2 - welon Zdjęcie 3 - bolerko Zdjęcie 4 - zdobienia w sukni Edytowane przez tikida Czas edycji: 2010-01-26 o 16:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem welon z suknia będzie pasował
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 |
Zakorzenienie
|
Sussana bylam dzisiaj popytac o materialy i znalazlam takie cos jak jedwab muslinowy i chyba takie cos moglo by byc chociaz kosztuje 90 zl za metr to chyba tanie nie jest co nie?, no ale zobacze co powie Pani w salonie.
![]()
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
Tanie nie jest ale to bardzo dobry gatunek materiału. Tylko wiesz łatwo się z tego nie szyje. Mam nadzieje, że panie się nie wystraszą i nie strzelą focha.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no nic pozyjemy zobaczymy ![]()
![]() |
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
welon do suknie super ale bolerko nie podoba mi sie wcale tak hmm "babcinie" mi sie kojarzy
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Rozeznanie
|
Dziękuję dziewczyny za rady.
Welonu poszukam podobnego, a nad bolerkiem pomyślę - może coś zupełnie innego wpadnie mi w oko. Chociaż tak szczerze powiedziawszy do mojej sukni to ani welon mi nie pasuje, ani bolerko. Suknia ma motylki, które mogę zarzucić na ramię/szyję, do tego one są długie, więc z welonem będzie dużo z tyłu zwisać. No, ale marznąć nie mam zamiaru, a co do welonu, to nie chcę za bardzo od standardu PM odbiegać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Przyczajenie
|
Widzę, że mamy podobny problem z tym bolerkiem, ja też nie mogę nic pasującego dobrać...
![]() Najchętniej w ogóle bym z nakrycia ramion zrezygnowała, ale mój ślub jest na początku maja i - tak jak u Ciebie, we wrześniu - może być chłodno. Welon z tego zdjęcia podoba mi się bardzo. Chcesz kupić gotowy czy uszyć podobny sama? Ja chyba chciałabym biały długi welon z takiego tiulu z drobniuteńkim, złotym chyba brokatem, tylko nie wiem gdzie go znajdę, bo jak dotąd widziałam go tylko raz - podczas mierzenia sukni w pewnym bardzo drogim salonie. Nie wiem czy w ogóle takie welony można kupić oddzielnie. Widziała może któraś z Was gdzieś tiul biały z drobnym brokatem? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:33.