Zachodniopomorskie Panny Młode - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-02-16, 10:20   #91
Diankusia
Raczkowanie

Dot.: Zachodniopomorskie Panny Młode

Witajcie
chilanes ściągnęła mnie tu z innego wątku
Jestem ze stargardu ale tymczasowo mieszkam w szczecinie (studia). Ślub i wesele planujemy na 18.09.2010. Mamy załatwioną salę (dom biesiadny w kluczewie) i orkiestrę (tam od nich). Znajomi mojej mamy robili tam wesele córki, podobno bardzo fajnie tam mają i prawie wszystko załatwione (w naszym zakresie tylko alkohol i tort). Mamy poprawiny. Załatwiliśmy sobie już kościół, wybraliśmy Jana, moja parafia i kościół bardzo ładny, godzina ustalona 16 Kamerzyste i fotografa mamy miec po znajomosci jeszcze tylko trzeba zobaczyc jego dziela
Hmm nie wiem czy o czyms zapomniałam, jesli tak to pytajcie
Już się nie mogę doczekać naszego wielkiego dnia, a tu jeszcze 579 dni
Diankusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-16, 10:24   #92
chilanes
Zakorzenienie

A jakie plany były wcześniej? Ja tam z naszego ostatecznego wyboru jestem zadowolona, tylko martwię się trochę dekoracją, bo nie wiem, co by pasowało ;/
A o ich opinie zapytam oczywiście przy najbliższej okazji Ale kiedyś widziałam już przygotowaną tą dużą salę do wesela z okrągłymi stołami i wyglądała bajecznie

Dla nas niestety za wielka, a ta mniejsza trochę za mała, no i noclegów zbyt mało było

Diankusia Ależ ja przebiegła jestem A jakie ceny tam są? My ogklądaliśmy ten dom biesiadny i średnio nam sie spodobał. A już kompletnie zaskoczyło mnie to, że obeszłam wszystkie pomieszczenia (szykowano akurat czyjeś wesele, napoje, owoce, ciasta na stołach), a nikt ani mnie, ani Narzeczonego nie zapytał co my tam właściwie robimy
Ale szef dość miły był Koleżanka miała tam wesele w sierpniu i byli z mężem bardzo zadowoleni. Dużo jedzenia tam jest, ciast mało, tort pyszny, dekoracja kiepska.

Edytowane przez chilanes
Czas edycji: 2009-02-16 o 10:30
chilanes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-16, 10:54   #93
Diankusia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
Diankusia Ależ ja przebiegła jestem A jakie ceny tam są? My ogklądaliśmy ten dom biesiadny i średnio nam sie spodobał. A już kompletnie zaskoczyło mnie to, że obeszłam wszystkie pomieszczenia (szykowano akurat czyjeś wesele, napoje, owoce, ciasta na stołach), a nikt ani mnie, ani Narzeczonego nie zapytał co my tam właściwie robimy
Ale szef dość miły był Koleżanka miała tam wesele w sierpniu i byli z mężem bardzo zadowoleni. Dużo jedzenia tam jest, ciast mało, tort pyszny, dekoracja kiepska.
Jestem tylko ciekawa czy myślimy o tym samym domu weselnym, bo podobno sa az dwa My robimy w tym gdzie właścicielem jest p.Kisiel. Nam się bardzo tam podobało, a objechaliście cały stargard i okolice. Cena to 160zł od osoby juz z poprawinami, ale jest w tej cenie prawie wszystko, nawet napoje i ciasta bez ograniczen, tylko zostaje alkohol i tort. W sierpniu tego roku znajomi maja tem wesele wiec zobaczymy jak tam jest Ale znajomi mojej mamy byli juz tam na kilku imprezach i szczerze polecaja. Najblizsze dwa lata beda dosc emocjonalne i znaczace w moim zyciu, w wakacje przeprowadzamy sie na swoje, z przyszłym roku sie bronie a potem po 3 miesiacach wesele, hihi, już się nie mogę doczekać

A jak dziewczyny suknie, macie już wybrane? Może jakies wymarzone modele?
Stary 2009-02-16, 11:56   #94
isabelle13
Raczkowanie

byłam kilka razy na weselu w Goleniowie w Duecie -czy o tą salę chodzi?
Stary 2009-02-16, 12:02   #95
chilanes
Zakorzenienie

Nie, chodzio salę w stargardzie szczecińskim akurat Na Kluczewie jest na razie 1 dom biesiadny, na Lotnisku jest drugi, i druga sala tam jest. Ja akurat mówię o Domu Biesiadnym konkretnie w Kluczewie, za cukrownią po lewej stronie.
Tu niezbyt widać tą salę... http://www.fanton.pl/index.php?optio...mid=40&catid=2
Stary 2009-02-16, 12:31   #96
isabelle13
Raczkowanie

ojej ale się zakręciłamW Kluczewie na weselu byłam w paździeniku ale nie wiem czy to ta sala która widac na zdjeciach-na tej sali na której byłam jest dużo czerwonych akcentów na suficie,ścianach itp.jest duza na ok 200 osób-natomiast na drugiej bawiła sie jakiś czas temumój brat i był baaaardddzzzooo zadowolony
Stary 2009-02-16, 13:19   #97
chilanes
Zakorzenienie

To ta na której byłaś isabelle13 to sala na Lotnisku, oglądaliśmy ją i po ozdobieniu i na 150-300 osób byłaby idealna, ale na nasze 60-45 to bardzo za duża Ale też nam się podobała , no i plusem jest tam to, że naprzeciwko po drugiej stronie ulicy jest internat szkolny imożna tam latem pokoje wynająć tanio

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-02-16, 13:21   #98
Diankusia
Raczkowanie

A to się pomyliłam chodziło mi o tą na Lotnisku Ta w kluczewie ogladalismy ale nas nie zachwyciła i zdecydowalismy sie na tą na lotnisku, ale niestety nie moge znaleźć nigdzie zadnej strony żeby Wam pokazać jak ona wygląda. Moja to chyba ta o której wspomina isabelle13 ale też pewna nie jestem bo na lotnisku są dwie sale. JEdna (to taa nie nasza) ta http://www.wesele.stargard.com.pl/galeria.php
isabelle13 masz może jakieś zdjęcia z tego wesela? To bym poznała swoją sale
Stary 2009-02-16, 13:22   #99
Diankusia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
To ta na której byłaś isabelle13 to sala na Lotnisku, oglądaliśmy ją i po ozdobieniu i na 150-300 osób byłaby idealna, ale na nasze 60-45 to bardzo za duża Ale też nam się podobała , no i plusem jest tam to, że naprzeciwko po drugiej stronie ulicy jest internat szkolny imożna tam latem pokoje wynająć tanio
OOooo to jest właśnie moja my mamy na 80 osób i stwierdzilismy ze bedzie fajna, przestrzenna. Ma ktos moze jakies zdjęcia tej sali? Bo przewaliłam cały internet i nic nie ma.
Stary 2009-02-16, 13:28   #100
isabelle13
Raczkowanie

zaraz poszukam moze mam jakies zdjecia
Stary 2009-02-16, 13:40   #101
Diankusia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez isabelle13 Pokaż wiadomość
zaraz poszukam moze mam jakies zdjecia
Będę wdzięczna
Ja znalazłam tylko jedno zdjęcie, ale ono bardziej pokazuje stronę gdzie stoi zespół a nie gdzie są goście.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WESELE_01.12.2007_009.jpg (23,0 KB, 35 załadowań)
Stary 2009-02-16, 13:43   #102
chilanes
Zakorzenienie

No właśnie tej duzej sali nie ma na necie ;/ A szkoda! Byliśmy z Tż, akurat, gdy szykowano Andrzejki Właściciel ma też własny zespół, jedzenie podobno przepyszne tam jest

Dianusia - zdjęcie faktycznie nienajlepsze, sala jest wielka My się na poczatku też nad nią zastanawialiśmy, ale ze względu na małą ilość gości trochę kręcono nosem. (bo przecież wstępnie ma być 60 osób, a ile nie przyjdzie, to będzie wiadomo na miesiąc przed ślubem) i tak stwierdziliśmy, że byśmy tam, jak takie mróweczki wyglądali

Edytowane przez chilanes
Czas edycji: 2009-02-16 o 13:45
Stary 2009-02-16, 13:44   #103
isabelle13
Raczkowanie

Nie są to zdjęcia gdzie dokładnie widac sale ale za to widac sliczne dekoracje i oswietleni które bardzo mi sie podoba.Niestety jest i minus-palarnia zaraz przy sali i przy otwartej szatni-mój płaszcz pachniał jak wyjęty z popielniczki
Ogólnie było fajnie -pyszne jedzonko i miła obsługa
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01417.jpg (18,3 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01410.jpg (14,0 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01424.jpg (15,3 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01423.jpg (13,7 KB, 25 załadowań)
Stary 2009-02-16, 13:53   #104
chilanes
Zakorzenienie

Bo tam podobno jest bardzo fajnie i przyjemnie, dobre zabawy sylwestrowe organizują podobno, no i bliskość internatu też jest plusem

A ja myślę, jakby tu nasza sala miała być udekorowana i nijak nic mi tam nie pasuje ;/

Edytowane przez chilanes
Czas edycji: 2009-02-16 o 13:58
Stary 2009-02-16, 14:03   #105
Diankusia
Raczkowanie

isabelle13 dziękuję bardzo za zdjęcia
Co do tego palenia to też słyszałam że to jest jedyny minus, ale jakoś postaramy się to rozwiązać, najwyżej poprosimy gości żeby wychodzili na dwór, pod warunkiem oczywiscie że będzie ładna pogoda. Chociaż jak się bardziej zastanowię to będzie mało palących gości więc może nie będzie problemu
chilanes U nas będzie 80 osób, przynajmniej wstępnie tak ustaliliśmy, zobaczymy ile nie przyjedzie ale jeszcze trzeba będzie przejrzeć listę gości. Tak czy inaczej wcale mi nie przeszkadza że będzie nas mało, przynajmniej nie będzie scisku
A co do udekorowania sali to mogę Ci coś podpowiedzieć, jak przedstawisz mi jakieś dokładne zdjęcia sali i podasz jaka Cię interesuje kolorystyka W końcu pracuję w firmie produkującej ozdoby weselne Może coś pomoge

Edytowane przez Diankusia
Czas edycji: 2009-02-16 o 14:04
Stary 2009-02-16, 14:11   #106
isabelle13
Raczkowanie

Diankusia nie ma za coDziewczyny może wstrzelę tutaj pytanie z kosmosu-ale czy byłyście świadkami albo słyszałyście o efektach i reakcjach ludzi przy strzelającym balonie?????
Stary 2009-02-16, 14:22   #107
chilanes
Zakorzenienie

Ja byłam i o ie sam "trzask balona" był mało zauważony (slyszany wyraźnie), bo podczas 1 tańca Pary Młodej, o tyle potem też zwisający "kondon" już nie wyglądał zbyt fajnie ;/ Na PM zleciały jakieś "błyskotki" pamiętam i sam efekt był nawet ładny, tylko szkoda potem, że to już tak niefajnie wg mnie wygląda

Moja sala już była pokazywana, ale podam jeszcze raz link:http://www.firmaszymczak.pl/galeria1/index.htm
Mam wprawdzie jeszcze kupę czasu,a le jakoś nic mi tam nie pasuje. Tak pomyślałam, żeby ten filar (jest tylko 1 na sali) obwiązać od góry do dołu tiulem, a pod spó np światełka chionkowe i np za nami-PM 2 serca oplecione materiałem i świecidełkami
Nijak mi tam nic nie pasuje ;/ A chcę podać im włąsne pomysły (niezbyt drogie), bo dekoracja jest w cenie, ale ciągle taka sama, czyliz a parą młodą jest taki łuk ze sztucznych kwiatów i kilka balonów, filar oplatają jakimś złoto-pomarańczowym błyskotkiem (co mi się kompletnie niepodoba) ;/

Mogło by być nawet tak, jak na dole, ale bez tego łuku kurczę bo każdy na tej sali to ma ;/
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0069.jpg (70,1 KB, 28 załadowań)

Edytowane przez chilanes
Czas edycji: 2009-02-16 o 14:26
Stary 2009-02-16, 14:40   #108
isabelle13
Raczkowanie

Dziękuje chilanes-myślę że balonik w takim razie odpada
a Twoja sala-ślicznie -w tej wersji mi odpowiada-niewiem czy cos bym zmieniała))
Stary 2009-02-16, 15:02   #109
Diankusia
Raczkowanie

Hihi ja też chciałam taki balon strzelający ale nie pomyślałam o tych flakach jakie po nim pozostają. Ale zobacze może by dało rade jakos je szybko zdjąc Trzeba coś pomyślec bo efekt jest bardzo fajny.

chilanes co do Twojej sali to ona sama w sobie jest dość wystawna i elegancka i nie ma co przesadzac z ozdobami. Tak jak jest jest ok choc z tym łukiem to się z Tobą zgodzę Ładnie wyglądają właśnie dwa splecione serca, ale jesne to by się nie odrózniały od sciany. Ja bym proponowała nad Wami powiesić jakies nawiązanie do tych serc co będą przed Wami, żeby się np kolorystycznie zgadzało.
A ten filar to propomowałabym okręcić pomarańczową organzą, flizelina lub czyms podobnym i bedzie fajnie, ale jak chcesz wiekszego efektu to wez biala lub pomaranczowa i pod spód włóż lampki tak jak myślałas.
Stary 2009-02-16, 15:23   #110
szana
Zadomowienie

Kobietki ja też mieszkam w Szczecinie ale ślub biorę na śląsku więc nie wiem czy mam prawo się tu wypowiadać a myślałyście może żeby zrobić sobie wesele na zamku Książąt Pomorskich?
szana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-16, 16:03   #111
Diankusia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez szana Pokaż wiadomość
Kobietki ja też mieszkam w Szczecinie ale ślub biorę na śląsku więc nie wiem czy mam prawo się tu wypowiadać a myślałyście może żeby zrobić sobie wesele na zamku Książąt Pomorskich?
Pewnie że możesz się wypowiadać (mam nadzieję że reszta mnie poprze )
Co do Zamku to nie myślałam bo robimy wesele w Stargardzie ale gdybym robiła w Szczecinie pewnie bym się zainteresowała, ale chyba tam jest drogo.
Stary 2009-02-16, 16:15   #112
isabelle13
Raczkowanie

Witaj szana
Wesele w zamku ...hmmmm....kuszące ale z pewnościa kosztowne
Nie mam pojęcia ile kosztuje wesele w zamku w szczecinie ale tego typu"imprezki"są drogie ...ale gdyby nie cany napewno bym się zdecydowała Pozdrawiam
Stary 2009-02-16, 16:19   #113
Diankusia
Raczkowanie

Ładnie jest jeszcze w pałacyku w przelewicach, ale tam byliśmy, pytalismy i drogo wychodzi. NIe jakoś zawrotnie drogo ale ponad granicę rozsądku.
Stary 2009-02-16, 16:22   #114
szana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Diankusia Pokaż wiadomość
Pewnie że możesz się wypowiadać (mam nadzieję że reszta mnie poprze )
Co do Zamku to nie myślałam bo robimy wesele w Stargardzie ale gdybym robiła w Szczecinie pewnie bym się zainteresowała, ale chyba tam jest drogo.
dziękuje
ja na początku myślałam,żeby tam zrobić i z tego co się orientowałam to pół roku temu było 130 za osobę ale teraz nie wiem jak jest. Jeśli ślub w Stargardzie to rzeczywiście bez sensu by tu jechać do Szczecina na wesele

Isabelle13 a może warto się popytać? też pozdrawiam

Edytowane przez szana
Czas edycji: 2009-02-16 o 16:25
Stary 2009-02-16, 16:24   #115
isabelle13
Raczkowanie

ach te nasze granice rozsądku(finansowe oczywiscie).....szkoda że musimy je wyznaczac w tak ważnym dla nas dniu
Stary 2009-02-16, 16:37   #116
Diankusia
Raczkowanie

130 zł za osobę to wcale nie tak dużo, choć mogło już podrożeć po nowym roku.

Granice finansowe, z jednej strony to szkoda że są bo trzeba się ograniczać z planami, ale z drugiej jakby się miało za dużo pieniędzy to już na głupoty by się wydawało. Dla mnie ten dzień sam w sobie jest ważny, a oprawa to tylko dodatek, nie można zapomnieć co jest najważniejsze.
Stary 2009-02-16, 16:38   #117
szana
Zadomowienie

Cytat:
ach te nasze granice rozsądku(finansowe oczywiscie).....szkoda że musimy je wyznaczac w tak ważnym dla nas dniu
no dokładnie jak oglądam weending TV to tak myśle zawsze skąd oni mają tyle kasy,żeby takie wesela robić? trochę im zazdroszczę tego braku ograniczeń
Stary 2009-02-16, 16:54   #118
Diankusia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez szana Pokaż wiadomość
no dokładnie jak oglądam weending TV to tak myśle zawsze skąd oni mają tyle kasy,żeby takie wesela robić? trochę im zazdroszczę tego braku ograniczeń
Ale niektórzy to już przesadzają szczególnie że dochodzą do tego momentu że zapominają co jest ważna a liczy się to żeby serwetki były równo ułożone.
Stary 2009-02-16, 17:08   #119
isabelle13
Raczkowanie

Zgadzam się Diankusia mam nieraz wrazenie że nie chodzi im o ślub jako ważny dzień tylko o to aby goście jak najdłużej mówili o tym jakie to cudowne i huczne wesele mieli
Stary 2009-02-16, 19:21   #120
Diankusia
Raczkowanie

Cytat:
Zgadzam się Diankusia mam nieraz wrazenie że nie chodzi im o ślub jako ważny dzień tylko o to aby goście jak najdłużej mówili o tym jakie to cudowne i huczne wesele mieli
Dokładnie, a przecież chodzi o to że to mają być niezapomniane wrażenie dla pary młodej w końcu to dla nich jest duchowe przeżycie
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości