|
|
#91 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Codzienność kobiety (starającej się, w ciąży i każdej innej)
Najpierw nie moge spac a pozniej nie moge przestac ziewac
.Kasia my tez wyjazd po poludniu. No wlasnie i tu maly problem bo nie wiem czy powinnam leciec samolotem? Chyba lepiej i bezpieczniej dla dzidzi niz samochodem co? My jak jezdzilismy samochodem do Polski to zawsze na samym wjezdzie mandat. A gdzie bedziesz w Polsce? Olivka koniec roku zawsze najgorszy. Robi sie rachunek sumienia, podsumowuje caly rok i zawsze sie pomysli ze mogloby byc lepiej. Wystaw ciuchy na aukcje a jak ci beda schodzic to nastepne wystaw troszke drozej. Moze tak sie uda. Fruzia jak tempka?
Nasze szczęście Lenka ur.18.08.2009 Edytowane przez syla39 Czas edycji: 2008-12-17 o 09:05 |
|
|
|
#92 |
|
Zakorzenienie
|
Syla zdecydowanie samolotem polecam samochod i Polsckie droci hmmmmm
My bedziemy w polnocno- wschodniej polsce daleko od wszystkich kolo Lomzy a nawet w samej . Laseczki ale sie ciesze dzis mi laski odwolaly odwiedzinki i ja musze tylko na zakupki i na poczete hihih chyba sobie wymarzylam ten dziesiejszy wony od wszystkich dzien w koncu znajde czas nakapiel i male co nie co przy sobie hihihZa to jutro od rana mnie nie ma wiec bez obaw jak odezwe sie dopiero po poludniu bo rano jade na USG do szpitala a potem od razu do kolezanki maz nie autem podwiezie zebym sie nie meczyla
|
|
|
|
#93 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczynki
więc z tym remontem to tak, że łazienkę ruszyliśmy tyle tylko co wymieniliśmy wszystkie rury! A remont łazienki zacznie się w styczniu lub lutym (chyba, że ja wcześniej umrę na nerwicę remontową!). Pan robił niby w całości toaletę ale ta całość wyglądała tak: brakuje szafki która ma być nad toaletą (zaczął ją i zostawił, bo sobie dokończy A. to będzie taniej) kibelek stoi nie przymocowany! szafka w komplecie z zlewem w ogóle stoi w pokoju, bo fuga musiała wyschnąć! a gładź na ścianach ... szkoda słów! Pan (ojciec mojej bratowej) wczoraj wziął kaskę i już nie wróci! A nas oboje nerwy szarpią i złość! Miał kto inny nam robić, ale dopiero w styczniu a nam się idiotą spieszyło i tak się przyspieszyło, że na swięta może A. wykończy ten kibelek! ehhhhh tak się moja mamcia po nim wczoraj nasprzątała że ... słów żal. Chciałam pomóc, ale szybko wysiadłam. Mój brzuś nie pozwala na sprzątanie niestety. OLIWKA faktycznie jeśli tylko dokładacie do sklepu do bezsensu! Lepiej się bawić w allegrowe sprzedawanie. Mniej czasu i duuużo mniej kasy chłonie! Dominika ja się zaręczyłam 26 maj a 30 czerwca wzięłam cywilny . Ale mówiłam Ci kiedyś, że nasza historia dość skomplikowana . Wiem jednak jedno DLA CHCĄCEGO NIC TRUDNEGO! Niby terminów itd. nie ma, a koleżanki rodzice jak sie okazało że ona w ciąży tak się na ślub uparli PRZED PORODEM, że wesele na 100 osób załatwili w jakieś 3-4 miesiące! Ona jest tu 4-5 (może 5 z kawałeczkiem) miesiąc ciąży!!!oto jej sala z grubsza itp. (mam nadzieje że się nie obrazi za te fotki tu- hihihiii) Kasia odpoczywaj, bo tyle jazdy to nic przyjemnego z brzusiem .Syla mnie sie też wydaje że samolot lepszy bo przede wszystkim szybszy i bezpieczniejszy niż auto. Moje sny są czasem tak dziwnie realne, ze jak sie obudze to sprawdzam wszystko .ehhhhh Edytowane przez gabriellao0 Czas edycji: 2008-12-17 o 10:00 |
|
|
|
#94 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia, Gabrysia, Kasia, Olivka i Fruzia dzieki dzięki
Wiecie ta sala jest strasznie przytulna na żywo, my byliśmy wczoraj i jest o wiele cieplejsza kolorystycznie niż ta różowa, poza tym na krzesla dojdą takie złote pokrowce jak na tamtej dużej (tylko tam były różowe). Jeździeliśmy po tych salach w moich okolicach i prawie nic nam sie nie podobało. Babka mówiła, że za dużo dekoracji nie mozemy dać bo będzie sieczka. Napewno balony, girlandy czy cos tam w kolorze złotym Na wakacjach pojedziemy podpatrzec jak jakieś wesele się będzie szykowało na układ stołow itp![]() Gabi ja już wiem co to znaczy miec znajomego faceta od remontów. U mnie 5 lat temu robiona była kuchnia. a co za tym idzie wyrównywane ściany, obdzierany tynk, wyglądało to jak jakiś bunkier opuszczony. Pełno kurzu i cynku wszedzie. Mój tato przyprowadził takiego kolege, co sie tak pier***ił z tym, że szok. Miał płacone na godziny a ruszał się jak żółw, co chwile zaglądał do pokoju mi i gapił na tv. I tak przez 2 tygodnie jedynie zdążył ściany obedrzec. Moi rodzice sie wkurzyli i mu podziekowali, wtedy tato jakiegos kolesia przyprowadził tamten raz raz i dokonczył porządnie robote. Ja dzis mam wolne, nie mam ani jednego zajęcia i nie musiałam wstawać o 5 rano edit:Gabi jakie na tych stołach fajne arbuzy z dzieciaczkami pierwszy raz takie cos widze![]() ![]()
Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2008-12-17 o 10:31 |
|
|
|
#95 |
|
Zakorzenienie
|
gabi dekoracja przed młodymi kołyski sa świetne!!!
|
|
#96 |
|
Zakorzenienie
|
ja też dziś robię sobie dzień lenia, bo wczoraj niby nie robiłam wiele,
ale cały wieczór i noc brzuś mi dawał do wiwatu informując JESTEŚ W CIĄŻY nie rób nic ![]() najbardziej ta świadomość męczy, że nie jestem w stanie zrobić praktycznie nic! Wczoraj umyłam 2 m2 podłogi! dosłownie dwa metry! odrazu twardy jak kamień i mała gimnastykę uprawia i ciągnie. trochę to przykre być nieprzydatnym do niczego ![]() ps. Domiś u nas dokładnie to samo, A. bedzie poprawiał po facecie który za to kasę wziął! wrrrrrrrrrrrrrrrrr no i oni to wszystko mówie w 3-4 miechy załatwili, bo Kaśka chciała po porodzie ale ma matkę taką wiecie "TUP KU*WA MAĆ I PO MOJEMU" no i było szybciutko w ciąży, bo jak mama stwierdziła "dziecko musi być małżeńskie"! hi Edytowane przez gabriellao0 Czas edycji: 2008-12-17 o 10:33 |
|
|
|
#97 |
|
Zadomowienie
|
Dzisiaj bylo 36.4 i strasznie mnie brzuch bolal. wstalam i mnie @ zalala
Zalamalam sie chyba dzisiaj, rozplakalam i mam dosyc teg wszystkiego Juz nigdy ni napale sie na ciaze, bo juz nigdy nie chce sie tak czuc Kasiu moglabys spojrzec na ten moj wykres jeszcze raz i mi powidziec, kiedy mogla byc ewentualnie owu skoro dzisiaj jest @? Musze pojsc do lekarza, bo to bez sensu wszystko, kazal mi brac estrogen 20-23 d.c. i luteine 25-34, bez sensu
|
#98 |
|
Zakorzenienie
|
Fruzia Słonce, ja tu chyba mam najmniej do gadania, bo byłam przekonana, że Ty już w ciąży
cholera...ale który to dzieńcyklu, juz chyba z 30????
|
|
|
|
#99 |
|
Zakorzenienie
|
Gabi bidulko to na pewno wkurzające że nie możesz nic zrobić- a tak by się chciało. Ale jakoś musisz przetrzymać. Ja to sobie nieraz tak myślę że fajnie jak będę w ciąży to się wypocznie- ale to takie na pozór wypoczywanie- bo ileż można prawda? Po jakimś czasi ema się już dość. Wiem jak po IUI leżałam prawie 2 yg- niby tylko a mnie trafiało. Chętnie bym coś już porobiła a wiedziałam że nie mogę. Teraz zapowiadają mi się też leżące Święta- nie wiem jak ja to liczyłam ale myślałam że bdzie tydzień po IUI
![]() Domi dobry pomysł, podpatrzeć jakie dekoracje będą na sali w pełni sezonu- dekoratorkę wystarczy zarezerwować a już sam kolor można parę mies przed weselem Fruzia Ja miałam na początku sierpnia zaręczyny no i rok później śłub. U nas w ogóle rok wcześniej trzeba wszytsko rezerwowac bo potem to kiszka zostaje. My np nie mieliśmy wcale balonów w sali - materiały tylko i kwiaty. Ale przy wejściu na salę w holu były takie dwa duże pęki balonów w kolorze dekoracji dla dzieciaków. One się zawsze z balonów najbardziej cieszą było tych balonów oczywiście 2 razy więcej niż dzieci żeby nie było wrzasku jak któremuś pęknie![]() Domi ale Ci zazdroszczę tych przygotowań, ja sobie sama wszytsko załatwiałam- tzn z M, ale wiadomo głównie ja się tym zajmowałam. I uwielbiam coś takiego- lubięjak coś się dziej- nie wiem więc jakim cudem w księgowości robię Wspominam ten czas cudnie, choć nie obyło się bez nerwów, bo jest tego załatwiania masę. Ale jak się to miło wpsomina- no cudnie
Edytowane przez olivka_7 Czas edycji: 2008-12-17 o 10:49 |
|
|
|
#100 |
|
Zakorzenienie
|
Olivka każda mężatka mi to pisze, czy Wy czy jakaś kolezanka na gg, nono zaczynam sobie sama zadrościc
My załatwiamy wszystko z Tż, wieczorem jak juz byłam u siebie w domu, gadałam z nim na gg, pokazałam mu kolejną suknię w której się zakochałam (oczywiście nie zobaczy mnie w żadnej aż do dnia ślubu) to znalazł mi używane na internecie, moje rozmiary, bo nowa kosztuje 4600 ![]() http://www.madonna.pl/pl/pronovias.php?s=11.ladera to moje cudenko nowe, które mi wpadlo w oko Bede skłonna kupic uzywana, jesli nowa jest taka droga. Poza tym po Nowym Roku ruszam w rejs z koleżanka po salonach, żeby zobaczyć co mi pasuje. Ale czuje, że w zwykłej prostej będę źle wyglądała, ja mam ostre rysy i muszę mieć cos dziewczęcego a zarazem sexi
|
|
|
|
#101 |
|
Zakorzenienie
|
Fruzia
jak dobrze widać to około 18-19-20 była owulacja bo tam masz wielki skok . Ja się dokładnie na tym wszystkim nie znam, ale skoro Oliwka pisze 12 dni faza czyli jest już jakiś krok na przód w staraniach w grudniu-styczniu . Teraz wiesz kiedy dokładnie męczyć "Męża" Oliwka dokładnie tydzień, no do miesiąca jest fajnie a potem? Potem się zaczyna ten durny tok myślenia który też np. mają kobiety z problemami z zajściem pt. "jestem do niczego, co ze mnie za kobieta" itp. debilizmy!!! SERIO WIEM że to jakieś w ogóle myśli z kosmosu i kogoś innego sama bym opier***** za takie gadanie ale jak już mija 2-3-4 miesiąc a poprawa jest na tyle, że spacer wchodzi w grę to myśli niefajne się pojawiają .Ale pocieszająca myśl jest taka, że bardzo się do brzusia przyzwyczaiłam i teraz się zastanawiam co to będzie jak go już nie będzie? Jak to tak nie tul;ić brzusia, nie mówić do niego? Będzie dziwnie. |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#102 |
|
Zakorzenienie
|
Domi sukienka ladniusia ale jak polatasz po salonach to bedziesz wiedziec co ci pasuje bo wazne jaka fryzure chcesz miec czy rozpuszczona i do gory itd az ci zazdroszcze tego bieganka hihi jak sobieprzypomne swoje to chetnie bym jeszcze raz slub wziela
|
|
|
|
#103 |
|
Wtajemniczenie
|
Fruzia kochana
|
#104 |
|
Zakorzenienie
|
Dominika
suknia ładna bardzo a Ty chudzinka taka to będziesz ładnie w takiej pewnie wyglądać, patrz na wygodę serio, bo to ważne bardzo! I jak wyruszysz na przymierzanie to mierz fasony rózniaste od rybek i A i princessek i fotki sobie rób i w domu na spokojnie obejrzyj, bo takie fotki dużo dają naprawdę! Sama spokojnie zobaczysz plusy i minusy danego modelu! I DOPIERO ZAMAWIAJ COŚ
|
|
|
|
#105 |
|
Zadomowienie
|
Dzieki Dziewczynki
Kochane jestescie!! Musze sie jakos zebrac w sobie i jechac na te cholerne zajecia juz i tak sobie odpuscilam wyklad z ksztaltowania sie mowy dziecka, pojade dopiero na cwiczenia, tylko ze akurat dzisiaj nie jest mi potrzebny taki przedmiot Domi suknia piekna Ja najchetniej polaczylabym obie te suknie w jedna
|
#106 |
|
Wtajemniczenie
|
Rabnelam sie i wyslalam odpowiedz zamiast cos dopisac. Jelop ze mnie
.Fruzia pocieszajace jest to ze moze skroca ci sie cykle Nie bedzie trzeba tak dlugo czekac, a w ogole to mam nadzieje ze to twoja ostatnia @Zastanawiam sie dziewczyny jak w 8-9 miesiacu ciazy pomalowac paznokcie u stop . To musi byc nie lada wyczyn.Ja jeszcze raz wroce do zdjec slubnych. Jesli chcialabys Domi robic je po weselu to lepiej jak ustalisz pozniejszy termin bo sukienke moze trzeba bedzie wyprac, wiadomo ze w pazdzierniku moze nawet padac chociaz moja i bez deszczu byla cala brudna, rownie dobrze mozesz ja zalac lub ktos ciebie. U mnie zalali kawa garnitur mojego meza do dzisiaj sa plamy i juz napewno nie zejda. A poza tym moja sukienka sie troszke porwala wiec nadal mysle ze zdjecia przed slubem sa najlepsze. Mielibysmy niezly problem gdyby byly ustalone po paru dniach od wesela. Ladna ta sukienka na zdjeciu, ale droga oj droga
|
#107 |
|
Zakorzenienie
|
Fruzia mi sie bardziej ta pierwsza podoba
![]() Ja sie o figure akurat najmniej martwie, bo tyłek mam, biust w miare też i wciecie w talii mimo, że jestem drobna jakieś tam proporcje sa. Ale mam w miare ostre ryzy twarzy i w zwykłej prostej sukience nie bedę dobrze wygladała. Ta Ladera mnie na kolana powala, czuje, że to będzie to, moja suknia marzeń ![]() Gabis rybki są bee, jak mi sie takie sukienki nie podobaja, że szok omijam z daleka jak patrze na stronach internetowych Princesski to takie pewnie bardzo szerokie u dołu??Też bee![]() Mi sie podobaja falbanki Fruzia popatrz...może dzidzia czeka az zalegalizujesz zwiazek????U nas chyba tak czeka Nie martw sie @ weź się za przygotowania ślubne, może razem w podobnym czasie sie hajtniemy
|
|
|
|
#108 |
|
Zakorzenienie
|
Domi śliczna sukienka, no piękan całkowice w moim guście
|
|
|
|
#109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ta suknia taka droga, bo niby na niej kryształki Svarovskiego są a one mi sa tak do szczęścia potrzebne, że wiesz Ale kobieta jedna ma do sprzedania raz uzyta za 1500 zł
|
|
|
|
|
#110 |
|
Zakorzenienie
|
Jej ale mnie dopadł kurde leń:/
Głowa dalej mnie boli i nie chce mi się już pracować. Po południu do sklepu idę. Porobię siostrze zdjęcia w ubrankach ze sklepu i heja na neta po Świętach- bo do Świąt się może coś sprzedać: ![]() W ogóle to chyba się pobawię w sprzedaż przez neta, tlyko muszę sobie ładne tło do aukcji zrobić a nie umiem na razie aż wstyd się przyznać ![]() Domi ja sprzedawałam swoją suknię dziewczynie z północy Polski kupiła bez przymierzania, i dzwoniła do mnie podziękować bo suknia jak nówka, nic nie zachaczyłam na weselu nie potargałam. Aż w szoku byłam , a naprawdę nie uważałam bo była moja a nie wypożyczona więc stresu że się zniszczy nie było. Może Ci się uda kupić w idealnym stanie używaną
Edytowane przez olivka_7 Czas edycji: 2008-12-17 o 11:28 |
|
|
|
#111 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ja ci powiem ze rybki moze i sa beee i nie podobaja ci sie princesski, ale moze sie okazac ze bedziesz najladniej w nich wygladac. Ja nawybieralam duzo pieknych sukienek i co z tego jak nieladnie w nich wygladalam Wazne jest zeby ladnie w czym wygladac a nie miec piekna suknie ktora wcale nie bedzie do ciebie pasowac. I po efekcie. Przymierzaj jak leci i sama zobaczysz w czym bedziesz sie dobrze czula.
|
|
#112 |
|
Zadomowienie
|
Domi mi tez sie podoba ta pierwsza, ale w tej drugiej podobaja mi sie rekawki i zakryte koronka plecy, ja niestety mam duuuuuuzo kilo wiecej od Ciebie wiec suknia musi byc zupelnie inna, wole nei myslec jak wygladalabym w takiej jak ta, co pokazalas
Ja moze i ustalilabym date slubu, ale co jesli akurat wypadnie tak, ze bedzie to 9 miesiac ciazy?? Ehh sama juz nie wiem, moze macie racje, ze fasolka czeka po prostu?Syla jesli te cykle mialyby juz takie zostac to jestem chetna, bo te 37 dni jest dobijajace.... A tu prawie 10 dni mniej pojde do gina i zobacze co mi madrego wymysli Olivka a masz tam ubrania na takiego wieloryba jak ja?
|
#113 |
|
Zakorzenienie
|
O jakim wielorybie mówisz
? Jaki rozmiarek?Proszę mi się tak nie określać- wieloryb niejedna chciałaby być takicm jak to piszesz wielorybem.
|
|
|
|
#114 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#115 |
|
Zadomowienie
|
Oliwka 44 nosze ale niestety czasem w porywach do 46
|
#116 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nosze 36, choc czasem zdarzy sie 34 lub 38 w zależności od rozmiaru.
Olivka chetnie tez zobaczyłabym co tam masz w sklepie i może bym jakieś fajne ciuszki kupiła?
|
|
|
|
#117 |
|
Zakorzenienie
|
Fruziu komiczny ten twoj wykres wychodzi ze owu powinna byc 13 dnia cyklu a nic na to nie wskazuje ja spodziewalam sie 9 lub jak Gabi dopiero 22 dnia cyklu ale natura widocznie wie lepiej
Slonko mam nadzieje ze bedzie kolejny cykl owocny i dlugi na kolejne 9 miesiec ![]() Ja znow ciuszkow nakupowalam pochwale sie potem dla synka kupilam koszule i marynare i dla corci cala sterte hih ale H&M ma wyprzedarze i normalnie bankructwo hihi dobrze ze jade do POlski bo kasa nie moja
|
|
|
|
#118 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia o ile się w Polsce na wyprzedaże nie załapiesz
![]() Te ciuszki to różniste szczerze mówiąc. Załączę zdjątka. W większości rozmiary uniwersalne czyli 36-38 ale są też rozmiarówki z niektórych. Wkleję może wieczorkiem choć troszkę. |
|
|
|
#119 |
|
Zakorzenienie
|
Olivka to ja sie na kupowanie u ciebie nie zalapie
u mnie przed ciaza 40 byl rozmiar a teraz hmmmCzekam az moj smyk spac pojdzie bo ziewam strasznie
|
|
|
|
#120 |
|
Zakorzenienie
|
Ja juz suknie i płaszyczyk miałam 44 teraz 42 40 zalezy co, ale spadam wiec popatrzechetnie co za ciuszki masz.
Fruzia... PS. dziewczyny od dzis u nas choinki sprzedaja.. i juz taka zdesperowana tymi swietami jestem i załmana, bo kasy nie mamy że biore 50 zł zaliczki i razem z tż kupujemy 2,5 m choinke i chociaz to bedzie łądne w tym roku, i moze dzis jeszcze ją ubiorę. A w pracy ze smiechem z nerów powiedziałąm że mam duzo pustych kartonów po slubnych i innych prezentach i popakuje w ozdobne papiery i bedzie tez łądnie , pusto w środu ale łądnie... trudno nie zawsze wywdaje się na prezenty 1000 zł raz nie robi sie wcale.... a choinka powinna mi nastrój poprawic...
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:31.

.
kolo Lomzy a nawet w samej .
w koncu znajde czas nakapiel i male co nie co przy sobie hihih
pierwszy raz takie cos widze

Kochane jestescie!! Musze sie jakos zebrac w sobie i jechac na te cholerne zajecia
Nie bedzie trzeba tak dlugo czekac, a w ogole to mam nadzieje ze to twoja ostatnia @