wasze pierwsze kosmetyki :) - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-12-10, 20:49   #91
Hosenka*
Zakorzenienie

Dot.: Re: wasze pierwsze kosmetyki :)

hmmm jakies mleczka, balsamy podkradałam starszej siostrze. pamietam jak kiedys "pomalowałam" usta jej korektorem Consatnce Carroll (najjaśniejszy kolor) bo myslałam ze to szminka... to było chyba w 3 - 4 klasie podstawówki.. podkradałam tez mamie cienie (miała super palete - nawet czerwony cień w niej był)...
a moim pierwszym to był chyba krem Kolastyny Nastolatki w 7 klasie podstawowki albo 6 (wtedy to była nowosc na rynku)...

a moze jednak cos wczesniej było?? a tak! było! ale chyba trudno to zaliczyc do "pierwszych kosmetyków", bo jak jeździłam na kolonie (od 3 klasy podst) to wiadomo ze musiałam miec jakis balsam do opalania, dezodorant itp...

kurcze ciezko mi chyba idzie przypomnienie sobie - ogólnie to późno zaczełam używać kosmetyków

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-10, 20:51   #92
madziarra
Zakorzenienie

GG do madziarra

Cytat:
Napisane przez Hosenka*
hmmm jakies mleczka, balsamy podkradałam starszej siostrze. pamietam jak kiedys "pomalowałam" usta jej korektorem Consatnce Carroll (najjaśniejszy kolor) bo myslałam ze to szminka... to było chyba w 3 - 4 klasie podstawówki.. podkradałam tez mamie cienie (miała super palete - nawet czerwony cień w niej był)...
a moim pierwszym to był chyba krem Kolastyny Nastolatki w 7 klasie podstawowki albo 6 (wtedy to była nowosc na rynku)...

a moze jednak cos wczesniej było?? a tak! było! ale chyba trudno to zaliczyc do "pierwszych kosmetyków", bo jak jeździłam na kolonie (od 3 klasy podst) to wiadomo ze musiałam miec jakis balsam do opalania, dezodorant itp...

kurcze ciezko mi chyba idzie przypomnienie sobie - ogólnie to późno zaczełam używać kosmetyków
To ja kiedyś używał jasnobeżowej pomadki Paloma na krostki, bo myślałam,że to korektor

Enough optimism to sustain hope
and enough pessimism to motivate concern.
madziarra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-10, 21:34   #93
CzarnyElf
Zakorzenienie

Dot.: wasze pierwsze kosmetyki :)

Ja pamietam krem nivea-podkradalam mamie-jednym z pierwszych kosmetykow byla tez seria Soraya czy Eris z 20(niepamietem dokladnie ale miala 20 na opakowaniu) oraz MF lasting Performance i blyszczyk Vipera.
CzarnyElf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-10, 22:41   #94
Mirianka
Zakorzenienie

hmm deo jakiejś nieznanej firmy potem tonik Kolastyny,puder CC,chyba jakiś błyszczyk i te pomadki"buzi")
aaa i korektor jakiś hmm chyba bebe z apteki,albo cos w tym stylu

Mirianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-11, 02:42   #95
vanilla_sky
Zakorzenienie

poza dezodorantami itp, to byl to jakis polski tonik rozany... przeciwzmarszczkowy! doszlo do tego tak, ze jako 11 letnie dziewcze chodzilam w sklepie dookola lady kosmetycznej i bardzo bardzo chcialam cos kupic, ale tak mi bylo wstyd bo wydawalo mi sie, ze mlode dziewczynki nie powinny myslec jeszcze o takich rzeczach... krazylam wiec w okol tej lady jakies pol godziny az wreszcie sprzedawczyni zlitowala sie i zapytala co chce kupic. sploniona i zaklopotana wydukalam, ze szukam czegos DLA MAMY. i od slowa do slowa pani zarekomendowala mi rozany tonik przeciwzmarszczkowy, ktory oczywiscie wzielam, bo bylam zbyt zaklopotana, by odmowic. ale nic nie szkodzi - i tak go potem dzielnie zuzylam
a potem byly roznorakie constans caroll, moim ulubiencem byl ceglasty puder nadajacy gustowny "Jungle Look" (jak ktos widzial ten makijaz Agi BJ to wie o co chodzi )
vanilla_sky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-11, 05:42   #96
schizuko
Raczkowanie

Mój pierwszy poważny kosmetyk ( bo kupiony za moje oszczednosci)to był podkład Erisa.Grubo sie wtedy pomyliłam w doborze odcienia i zawiodłam na specyfiku tak wychwalanym przez kobiety:P
Teraz juz staram sie nie popełniac takich gaf
schizuko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-11, 08:48   #97
justa79
Zakorzenienie

GG do justa79

pamiętam, że pod koniec podstawówki koleżanka poleciła mi krem, którego używałam - o ile dobrze kojarzę, to był jakiejś polskiej firmy, brzoskwiniowy z kiełkami pszenicy. dostałam po nim takiego uczulenia, że przez tydzień wstydziłam się wychodzić z domu a dermatolog i pielęgniarka śmiały się ze mnie okrutnie, że w ogóle w takim wieku wpadłam na pomysł używania kremu (dzisiaj nie budzi to już chyba żadnego zdziwienia). była też odżywka do rzęs i jakiś barwiony balsam do ust z Avonu, krem rozjaśniający cienie pod oczami Avonu i puder Constance Caroll. były też różne dezodoranty w sprayu, nie pamiętam już nazwy, ale były popularne w tym czasie. jakiś antyperspirant Daniela tyle kojarzę z moich pierwszych kosmetyków.

Klikaj codziennie:
http://www.zmilosciserc.pl/donate.php
http://www.pajacyk.pl
http://www.polskieserce.pl

Nie udzielam indywidualnych porad poza forum!
justa79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-12-11, 09:34   #98
agusia_85
Zadomowienie

GG do agusia_85

Dokładnie. Moim pierwszym kosmetykiem byl dezodorant Daniela (czy Diana (?) ) Ale się cieszyłam jak mama mi go kupiła Póżniej to już nie wiem, tusz do rzęs Golden Rose (chyba), puder Constance Caroll, balsam Cztery Pory Roku To były czasy
agusia_85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-11, 11:16   #99
isa666
Zakorzenienie

Moj pierwszy kosmetyk.... to była taka pianka Clean`n`Clear ale mało jej używałam, bo kiepska była Potem w I klasie liceum zaczęłam używać po raz pierwszy pudru, cieni i tuszu do rzęs Ale nie były to kosmetyki znanych firm, tylko jakieś zwyczajne Dopiero w II klasie liceum zaczełam sie zaopatrywać w kosmetyki Avonu, pierwszym moim zakupem był tusz do rzęs CT Potem chyba Błyszczyk Glazewear
isa666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-11, 18:46   #100
iza_
Wtajemniczenie

PIERWSZY KOSMETYK KOLOROWY TO JAKIS CIEN PODEBRANY BABCI
no i paMIETam tez slynny "RAP" PEWNIE ZAPACH NIE BYL POWALAJĄCY ale gdy go stosowalam czulam się taka dorosła...hehe
iza_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-11, 19:01   #101
agusia_85
Zadomowienie

GG do agusia_85

O tak "Rap" też pamiętam Najbardziej podobała mi się czapeczka. Pamiętam jeszcze dezodorant "Och. Crazy". Niecierpiałam tego zapachu, a miałam ich kilka, może i jeszcze gdzieś do tej pory leżą przykryte grubą warstwą kurzu, żeby nie przypominały mi o swoim istnieniu
agusia_85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-14, 18:18   #102
renik
Przyczajenie

Ja pamiętam z czasów mojego dzieciństwa szampon Bambi i mydełko zielone jabłuszko. Potem szampon Wash&Go (jakoś tak), dezodoranty Extase, Impuls, Rap. Serię do układania włosów Studio Line, Zel pod prysznic Pearl, pierwsze kosmetyki Oriflame... Szampon melonowy i płyn brzoskwiniowy- tak ślicznie pachniały. Pamiętam jeszcze krem i wodę mojej mamy- Pani Walewska w takich szklanych, fioletowych opakowaniach. Póżniej pierwszy puder to Constance Caroll. Błyszczyki też.
renik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-14, 18:26   #103
Hosenka*
Zakorzenienie

Pamietam dezodorant Rap Ale wolałąm FA SPLASH w takich grubszych opakowaniach, jak puszka prawie Najbardziej mi sie podobał żółty Czerwony też był fajny - szkoda ze juz ich nie ma

Instagram

Stary 2006-02-14, 18:31   #104
sportsmenka86
Wtajemniczenie

Pierwszy kosmetyk sprawiłam sobie mając 14 lat, a nim był zwykły tusz do rzęs za 3 zł kupiony na targu hehe

Nie mam żadnych rasowych, kastowych czy religijnych uprzedzeń. Jedyne co mnie obchodzi, to czy dana jednostka jest istotą ludzką i to mi wystarczy. Gorsza już być nie może.

Po co mi suwaczki? Miłość nie jest na pokaz. Do miłości trzeba dwojga, a nie Internetu.

sportsmenka86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-14, 18:34   #105
mania19
Zadomowienie

Ja muszę przyznać, że dosyć szybko zaczełam się malowac. Mając te 14 lat byłam wielką fanką kosmetyków Constance Caroll Miałam ich pudry, cienie, błyszczyki, lakiery Pamiętam też róż burżuja - nr. 34 bodajże który był moim jednym z pierwszych kosmetyków kolorowych, i którego do dziś darzę sympatią. Ten kolor zawsze gości w mojej kosmetyczce Z pielęgnacji pamiętam śmietankę z sorayi i krem pielęgnacyjny z J&J ... Dezodoranty ??? Fa oczywiście
mania19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-02-14, 18:42   #106
mania19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rzastin
Pamiętam też, jak kupiłam płatki Clearasil do oszyszczania buzi, całe szczęście, mama je zabrała, bo by mi twarz wypaliły http://www.wizaz.pl/w-agora/icons/icon10.gif
taaak pamiętam je Ostreee to one byłyyy ... istny hardcore ... U mnie też były zakazane ale kupiłam sobie następne pudełeczko i ukrywałam na szafie Miałam taki okres, że wydawało mi się , że mama chce mi zrobić krzywde dlatego mi ich zakazuje Ahhh te czasy ...
mania19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-14, 19:07   #107
Tusio
Wtajemniczenie

pierwsze kosmetyki?
hmmm.pamiętam,że mama kupiła mi pomarańczowy dezodorant bon bons malizia-strasznie mnie po nim piekły pachy.później kupiłam sobie błyszczyk z kulką,tej samej firmy,zapach papai (mojej siostrze fundnęłam miętowy),moje koleżanki mówiły,że śmierdzi.co jeszcze było?zestaw C&C z fioletowym plecaczkiem,który mam do dziś,szminka vipery w kolorze ostrej fuksji (pomalowałam się nią raz na dyskotekę szkolną a gdy straciła ważność,to wywaliłam do kosza),błyszczyk heana-kupiłam beznadziejny kolor,fioletowy chyba,lakier maybelline (perłowy fiolet).w ogóle mamusia nie pozwalała mi się w podstawówce malować,sprawiało mi to przykrość co tam jeszcze było...pierwszy tusz do rzęs kupiłam w zeszłym roku-rimmela,czarny,z podkręcającą szczoteczką,kupiłam sobie też wtedy płyn do demakijażu garniera,szpan
dzisiaj mam 16 lat,raczej się nie maluję,no może czasami tusz i błyszczyk.ostatnio dostałam próbki dermablendu i go testuję
Stary 2006-02-15, 15:41   #108
czuczenka
Zakorzenienie

Pamietam okropny fliud ktory sobie kupilam jako pierwszy podklad to był Miss SPorty zrobil mi na twarzy taka paskudna maske uuuuuhh.... nie zapomne tego nigdy, a do tego tak badziewiacko smierdział a fee nigdy wiecej takich porazek teraz juz wiem co kupowac , i mam was wizazanki ktore doradzaja dziekuje wszytskim

Już Pani Licencjat
teraz sie MaGistRuje
5-ty rok na Wizażu

DUKAM
czuczenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-22, 07:38   #109
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czuczenka
Pamietam okropny fliud ktory sobie kupilam jako pierwszy podklad to był Miss SPorty zrobil mi na twarzy taka paskudna maske uuuuuhh.... nie zapomne tego nigdy, a do tego tak badziewiacko smierdział a fee nigdy wiecej takich porazek teraz juz wiem co kupowac , i mam was wizazanki ktore doradzaja dziekuje wszytskim
a moja przygsda z podkładami zaczęła się od podkładu BELL - koszmar. zniechęciło mnie to dosc skutecznie na klika lat. dopiero teraz kupiłam kolejny podkład. heh

Instagram

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-05-08, 17:01   #110
lir391
Zakorzenienie

Majaczy mi dezodorant Herbiny w kulce, ale nie jestem pewna,czy to rzeczywiście byl moj pierwszy kosmetyk

'I'll be more enthusiastic about encouraging thinking outside the box when there's evidence of any thinking going on inside it.'
/Terry Pratchett/

lir391 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-13, 16:58   #111
Thalia2006
Raczkowanie

Hmm jakieś peelingi, podkłady, pamiętam,że używałam jakiegoś kremu koloryzującego z Miraculum.. oj sporo by wymieniać, dawno to było:P i mazałam się samoopalaczami a potem chodziłam z plamami hehe a każdy mi mówił, że jak mniej się pomaluję to jest lepiej, a ja dużo wszystkiego nakładałam na buźkę i jakoś wtedy nie wydawało mi się, że mam na mordce tapetę:P
Aa i pamiętam jak zachciało mi się mieć pasemka blond poleciałam po rozjaśniacz i siostra ponakładała mi go na włoski.. potem miałam okromne białe pasma , jak matka mnie zobaczyła to szok... to była jeszcze podstawówka,chyba szósta klasa ale o dziwo pozniej te mocne blond pasemka same zeszły z biegiem czasu.
Stary 2006-06-13, 21:03   #112
laylaaa
Zakorzenienie

nie pamietam za to wiem, ze pierwszym tuszem byl rozowo-zielony maybelline. swoja droga beznadziejny i nie wiem za co go tak chwala. chociaz.. wtedy za bardzo nie potrafilam tuszowac rzes

'we're all mad here. I'm mad. you're mad.' said the Cat
'how do you know I'm mad?' said Alice
'you must be' said the Cat
'or you wouldn't have come here'
laylaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-14, 06:01   #113
bluegirl
Zakorzenienie

GG do bluegirl Send a message via Skype™ to bluegirl

u mnie pierwsze to chyba puder Constance Caroll, zapychał niesamowicie, podkład Bell, Look i tusz bezfirmowy jakiś, dezodorant w takim srebrnym opakowaniu i mleczka, toniki Ziaji

http://bluegirl-ewa.blogspot.com/
bluegirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

REKLAMA
Stary 2006-06-14, 07:42   #114
jaszczurka_2007
Zadomowienie

GG do jaszczurka_2007

ja pamiętam pomadkę Nivea w takim granatowym opakowaniu,dezodorant Secret,RAP też coś mi mówi śmieszna sprawa była z samoopalaczem bo moja mama kupiła go jak dopiero wchodziły na rynek.Troche bala sie plam wiec sprawdzila efekt na moich nozkachi tak w wieku 11 lat mialam slicznie opalone nogi samoopalaczemi mama tez sie przekonalaz pierwszych kosmetykow to pamietam jeszcze produkty Eris,z tej firmy byl moj pierszy puder w kremie
jaszczurka_2007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-14, 08:27   #115
spray
KWC

Dezodorant RAP rulezzzzz dostałam go na 13 urodziny od starszej siostry.
Potem był hit na cytrusowe Fa-miałam wszystko z tej serii i byłam wielka PANi
Pierwszy tusz do rzęs kupiłam na koloniach letnich z 6 do 7 klasy. Kosztował 4.99
spray jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-14, 08:54   #116
kasiunia`18
Zadomowienie

GG do kasiunia`18

ja nie pamietam co było pierwsze

Majusia 19.01.2012r **
kasiunia`18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-14, 08:59   #117
Cdz
Zakorzenienie

ja pamietam tonik i mleczko "nastolatka"
krem tonujący Nivea, cienie do powiek vipera.. reszty nie pamietam
Cdz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

REKLAMA
Stary 2006-07-01, 12:21   #118
wnika
Zadomowienie

pierwszy tonik - taki niebieski clearasil (czy tak jakos sie to pisze) tak wysuszyl mi skore ze odpoczywalam od tonikow rok

pierwszy tusz - jakies badziewie z kiosku z prasa za 3,7zl lub 4,8zl - juz nie pamietam ceny ale pamietam jaka bylam z niego dumna bo bylam chyba 2 dziewczyna w kl ktora miala wlasny tusz, to nic ze strasznie sie kruszyl i okropnie smierdzial

pierwszy cien - paletka odjazdowych kolorkow dajacych po oczach (zielen, roz, niebieski) zakupione u mojej babci na pobliskim targu, pomalaowalam sie nimy moze 3 razy a po powrocie do domu mame wzielo na litosc i kupila mi cos bardziej cywilizowanego

pierwsza pomadka - mama kupila mi wsciekle rozowa szminke na bal karnawalowy chyba w 2lub 3 kl podstawowki kiedy to bylam przebrana za cyganke czy cos w tym stylu, wole sobie nie przypominac jak wtedy musialam wygladac

pierwszy dezodorant - tata mi kupil jako prezent na dzien kobiet a mialam wtedy ok 8 lat, pamietam ze wszystkie kumpele zazdroscily mi nie tyle tego dezodorantu a taty ktory daje takie pozyteczne prezenty

jej, ale mnie na wspomnienia wzielo
wnika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-30, 22:22   #119
pAtiŚ
Zakorzenienie

pamiętam że takim 'dorosłym' kosmetykiem pierwszym był tusz Loreal chyba... nie wiem... a tak to pewnie jakies bezbarwne błyszczyki itp.

pAtiŚ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-14, 20:49   #120
evangeline
Zakorzenienie

Świetny wątek

Z czasów "wcześnej młodości" zapadły mi w pamięc dezodoranty Impulse (pamiętacie wersje Impulse Spice za czasów świetności zespołu Spice Girls; taką z pomarańczową nakrętką? ), kosmetyki Clearasil (paskudztwo; nie pojmuję po co i dlaczego katowałam swoją gładką, nienaganną cerę tymi bublami ) i truskawkowy błyszczyk w kulce Yves Rocher.

WYMIANKA
evangeline jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości