|
|
#91 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Masz 20-30 lat? Chcesz schudnąć 5-10 kg? To jest wątek dla Ciebie :)
a co sądzicie o polędwiczce wieprzowej? Jakbym ją opiekła, to byłoby ok ?
Redhaired ja mam fajny pomysł na obiad SB Chili con carne Taniutkie i pyyyszne. Na łyżce oliwy z oliwek podsmażasz czosnek i cebulkę. Dodajesz pomidory z puszki, czerwoną fasolę z zalewą z puszki, kukurydzę (ale to już nie SB), ew. jakieś mięsko wcześniej usmażone z tym czosnkiem i cebulą. Wszystko gotujesz, przyprawiasz solą, pieprzem, gotową przyprawą do chili con carne (kotanyi??) lub chili, i szczyptą gorzkiego kakao. Voila!
Edytowane przez carmelova Czas edycji: 2009-01-06 o 12:42 |
|
|
|
|
#92 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://www.dobradieta.pl/tabele.php Ale tu polędwicy wieprzowej znaleźć nie mogę
Nowa motywacja. Tym razem cel jest zdecydowanie długoterminowy. Edytowane przez hihi Czas edycji: 2009-01-06 o 12:44 |
|
|
|
|
|
#93 |
|
Zakorzenienie
|
Znalazłam, że 100 g ma 136 kcal
|
|
|
|
|
#94 |
|
Wtajemniczenie
|
póki co napisze wczorajsze menu
|
|
#95 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
A jakie jest Twoje menu? Chętnie bym coś ściągnęła Carmelova - gorzej, że nie lubię fasoli Wybredna ze mnie bestia dlatego trudno mi wymyśleć zdrową, urozmaiconą i prawidłową dietę. Najchętniej jadłabym czosnek, szpinak, bakłażany, cukinię i sery. I wino
|
|
|
|
|
|
#96 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#97 |
|
Wtajemniczenie
|
Polecam twaróg włoski typu Capri - chudy na bazie serwatki. Bardzo smaczny i chyba mniej tłusty od Mozzarelli.
"Wszechświat dopuszcza liczne sposoby straszliwego przebudzenia, na przykład ryk tłumu wyłamującego drzwi frontowe, wycie syren straży pożarnej czy nagła świadomość, że dziś jest właśnie poniedziałek, który jeszcze w piątek wieczorem wydawał się przyjemnie odległy." ~Lineage2 & Sigur Ros fan |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#98 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też bardzo lubię i zawsze jadłam w dużych ilościach.
Niestety jakiś czas temu naczytałam się wielu okropieństw na temat tego smakołyku ![]() A próbowałaś: cieciorkę, soczewicę, fasolkę malinową i inne? Jest spory wybór, może któraś akurat wpadnie w twój gust ![]() Cytat:
Ja bym tylko dorzuciła ryby i to byłby idealny spis tego, co lubię najbardziej. BTW: próbowałaś mrożony szpinak w kulkach lub cukinię a'la schabowy?
"Wszechświat dopuszcza liczne sposoby straszliwego przebudzenia, na przykład ryk tłumu wyłamującego drzwi frontowe, wycie syren straży pożarnej czy nagła świadomość, że dziś jest właśnie poniedziałek, który jeszcze w piątek wieczorem wydawał się przyjemnie odległy." ~Lineage2 & Sigur Ros fan |
|
|
|
|
|
#99 | ||
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Cytat:
![]() Rybami też nie pogardzę, zwłaszcza pieczonym łososiem, mmm. W kulkach nie, to takie gotowe cudo? Za to ostatnio kupiłam 1000 mrożonych liści szpinaku i kusi mnie policzyć czy naprawdę jest ich 1000 skoro się zarzekają ![]() Cukinia a'la schabowy, lol. Znaczy w panierce? Trochę się gubię w dietetycznych zaleceniach - jedni polecają produkty odtłuszczone, inni każą ograniczać tylko węglowodany. Osobiście nie unikam tłuszczu, wcinam orzechy, migdały, tłuste ryby i sery, smażę na oliwie z oliwek, węglowodany staram się odstawić. A jak jest prawidłowo...? |
||
|
|
|
|
#100 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() W panierce z samej mąki lub z bułki tartej i jajka ![]() Cytat:
||
|
|
|
|
#101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#102 | |||
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
) Idę więc tworzyć długoterminowe menu.
|
|||
|
|
|
|
#103 |
|
Przyczajenie
|
czesc dziewczyny, z tym ze od wczoraj jestem na diecie to nie tak dokonca, po prostu jadlam inaczej niz zwykle, na dokladnej diecie sb bede od jutra, czyli jutro wielki start Moniki
namowilam kolezanke z pracy wiec procz waszego wsparcia bede miala tez "strażnika" w pracy![]() dlugo jej nie musialam namawiac ![]() moge podac moj jadlospis na jutro ![]() a wies sniadanie salatka z serka wiejskiego, 2 jajka na twardo, szczypiorek, mala cebula, i wedzony losos, wszystko zmieszane i mnaimi nie mam pomyslu na 2 sniadanie na obiad bedzie omlecik z z 2 jajek, 1/2 szklanka sera odtluszczonego, bazylia, maly pomidor, pol papryki, pol malej cebuli. no i na kolacje.... nie wiem co
|
|
|
|
|
#104 |
|
Rozeznanie
|
kucze jak wszyscy w tym nowym roku się ładnie zmotywowali!! ja własnie jem podwieczorko kolacyjke bo już w domku ...2 jajeczka ala jajecznica ze szczypioreczkiem
) bez tłuszczu więc w wersji light tzn smażone bez tłuszczu bo w jajakch to pewno jakiś jest ![]() dziś miałam iśc na konie a tu dupa bo instruktorke grypsko złapało ;(
|
|
|
#105 |
|
Raczkowanie
|
u mnie na obiadek byl omlet z papryka, cebula i pieczarkami... no i musze sie przyznac do malenkiego grzechu: do omletu dalam troszeczke, ociupinke keczupu. musialam, bo inaczej nie dalabym rady zjesc tego omletu. dzis jeszcze czekaja mnie cwiczonka i jogurcik
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#106 |
|
Raczkowanie
|
![]() Musze spróbować Kurcze i muszę poćwiczyć to cytowanie, bo coś nie mogę się odnaleźć ![]() Wróciłam z roboty, jeszcze autko pożyczyłam bratu i na tym siarczystym mrozie czekałam 15min na tramwaj A jak już raczył przyjechać, to dwa na raz plus autobus pod dom![]() Dzien nie zaczął sie za fajnie, ale jzu chyli sie ku koncowi.. musze sie przyznac, zniszczylam jedna z najlaniejszych czap jakie miałam ![]() ![]() W skrocie, stwierdziłam, że ladniej bedzie wyglądac bez pompona... obcielam zaczela sie pruc Myslalam, ze on jts osobno doczepiany, takj to wygladalo... Jeszcze czapa byla prezentem od mamy Normalnie porycalam sie jak bobr Bede probwac naprawiac, a jak nie, to mam nadzieje, znajde jeszcze taka![]() Ale juz nie wazne ![]() Od rana dzis było tak: -na sniadanie jajecznica z 2 jaj z ogorkami -chickenburger a'la truskawa, czyli upieczony kurczak w pesto wsadzony wziarnista bulke z salata, ogorkiem i pomidorem Pychota -kurczak z salatka z ogorka i pomidora -i maly grzech: szklanka zupy pomidorowej mojej mamy przyjechalam zmarznieta i musialam cos cieplego zjesc/wypicOgolem super ![]() Jeszcze z psem msuze wyjsc, rany! Jak dla mnie moze byc juz wiosna Buzki
|
|
#107 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na to będzie miejsce i czas w fazie drugiej
|
|
|
#108 |
|
Nindżopesz
|
Truskawaa Twój kurczak brzmi porażająco pysznie
Szkoda, że wyrzekłam się bułek wszelakich.Co za dzień, od powrotu do domu nie miałam chwili spokoju, a to farbowanie włosów (i znowu jestem pięknym rudzielcem, hehe), gotowanie, ćwiczenia, sprzątanie w łazience, mycie kibla... Po co ja tak codziennie sprzątam? Muszę się chyba leczyć. W każdym razie teraz na szybkiego piję mały kubeczek grzańca i się relaksuję. No wiem, nie powinnam pić słodkiego wina (moja wina, moja bardzo wielka wina). Na kolację zabrakło mi czasu (kolejny grzech przeciw diecie) ale za to przy obiedzie zaszalałam z kopiastą łyżką czosnkowo-majonezowego sosu (jedenaste przykazanie: nie będziesz jadał tłustych sosów, to też wiem). Reasumując - średnio. Grzaniec się kończy, lecę spać, dobranoc ![]() PS polędwiczki wieprzowe są pyszne i nawet polecane na I fazie SB. Dziś zrobiłam kilka w panierce miodowej a część w ostrej (takie gotowe panierki w proszku). Edytowane przez Redhaired Witch Czas edycji: 2009-01-06 o 22:42 |
|
|
|
|
#109 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
choc z drugiej strony braki cukru we krwi daja sie we znaki. dzisiaj np. podczas szukania serka wiejskiego light (znalazlam dobrze ze TZ mnie od nich odciagnal nastepne stadium bedzie sie objawialo fantazjami na temat tego jak podbiegam do nich, zabieram gofry, i uciekajac ze zlowieszczym rechotem, pozeram owe gofry
|
|
|
|
#110 |
|
Rozeznanie
|
nie zabijaj bab...one będą grubę a my piękne...dobro zawsze zwycięża
)zrobiłam kiedyś pierwszą faze SB i pamiętam że nie za słodyczami szalałam a za owocami ...skończyło się tak że pobiegłam do sklepu 14 dnia i kupiłam z 1 kg jabłek...co ciekawsze normalnie za nimi nie przepadam a jak bym nie zjadła jabłka to czułam wyraźnie że bym oszalała bo mój organizm dopominał się wręcz histerycznie
|
|
|
#111 |
|
Raczkowanie
|
Po pierwszych fajnych efektach takie wizje powinny minąć
![]() ależ ja nie zapomnę mojej agresji jak byłam na niskich węglach ![]() potrafiłam nawrzeszczeć na brata i się prawie rozpłakać bo mi zjadł kawałek jajecznicy ![]() ![]() Ja już po kąpieli postanowienia wysmarowania wszystkich balsamów dotrzymuje narazie solennie ![]() teraz ide w objęcia Morfeusza ![]() Branoc!
|
|
#112 |
|
Zakorzenienie
|
Masakra coś mnie gryzie w żołądku...to chyba mr głód..
no nic nie pozostaje mi nic jak iść spać Dobranoc wam |
|
|
|
|
#113 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie sa bardzo niezdrowe A gdzie Ty Wiedźmo mieszkasz, że takie pysności wynajdujesz? PS. Na SB jadłam przepyszne danie z pomidorów, bakłażana i parmezanu. Mniaaami!Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Wczoraj było względnie ok, poza kawałkiem białej czekolady wieczorem
|
||||
|
|
|
|
#114 | |
|
Nindżopesz
|
Blondyna20 nurtuje mnie czemu chcesz schudnąć z biustu? Zazwyczaj każda marzy o dodatkowych centymetrach w tym miejscu
![]() Cytat:
![]() O tak, bakłażany z parmezanem są wyborne... Plan na dziś: - wieśniak ze szczypiorkiem i rzodkiewkami - mozarella z pomidorami i rukolą - kotleciki owsiane i chilli - jajko na twardo, mandarynka - polędwiczki wieprzowe, szpinak z orzechami - na kolację coś co nie wiem, może wędzony łosoś? Edytowane przez Redhaired Witch Czas edycji: 2009-01-07 o 09:07 Powód: dopisek |
|
|
|
|
|
#115 |
|
Raczkowanie
|
dzien dobry wszystkim
![]() ja dzisiejszy dzien zaczelam od miseczki chudego twarodu ze szczypiorkiem i jogurtem naturalnym. w pracy do zjedzenia mam przewidziany serek wiejski i salatke z tunczyka, fety, papryki i ogorka a to dlatego ze zaraz po pracy ide na hiszpanski a potem mam jeszcze troche zajec wiec w domu bede pewnie dopiero ok.19.00 ![]() narazie fantazje na temat jedzenia przeszly. pewnie wieczorem wroca. wczoraj w ogole zle sie czulam. nie wiem czy to wina diety czy aury. glowa mi pekala... i powoli zaczelam sobie tlumaczyc ze bez chleba nie da sie zyc i chociaz odrobina mi sie nalezy...ale w pore wzielam sie w garsc i przetrwalam
|
|
|
#116 |
|
Zakorzenienie
|
Redhaired Witch a możesz jeszcze napisać jak robisz te kotleciki owsiane z serkiem homo ? Bardzo mam ochote na cos takiego
![]() A właśnie pochłaniam kanapke z chleba razowego, szybki i warzyw. Na IIŚ będzie serek homo. |
|
|
|
|
#117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#119 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Przekopiuję:"Kotleciki klecę tak: dwie łyżki płatków owsianych, dwie otrębów, jedno jajko, duża łyżka serka homo albo dwie, odrobina soli, zmielony cynamon albo chili. Zmieszać i na patelnię." Osobiście smażę na oliwie z oliwek, serek biorę naturalny albo waniliowy jak innego nie ma. Zresztą z truskawkowym też mogłoby być ciekawie ale ten naturalny pewnie jest najbardziej "light". Otręby żadne konkretne, co się w sklepie trafi, żytnie, pszenne itp. Jak mam wenę to dodaję kilka kropli tabasco, drobno posiekane pieczarki, podsmażoną cebulkę albo mrożony szpinak. Ilość na oko - do konsystencji nierozpływającej się paćki. Swoją drogą czy płatki owsiane to nie to samo co otręby owsiane..? Chyba mam braki w tej dziedzinie wiedzy, o fasoli też niewiele wiem ![]() Hihi ubiegłaś mnie
Edytowane przez Redhaired Witch Czas edycji: 2009-01-07 o 09:53 |
|
|
|
|
|
#120 |
|
Zakorzenienie
|
Ooops, faktycznie, przepraszam
Właśnie kliknęłam na allegro wagę z pomiarem tłuszczu itp. ![]() edit: a czy te płatki dajesz suche czy ugotowanie ?
Edytowane przez carmelova Czas edycji: 2009-01-07 o 09:56 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:44.

Chili con carne 

A jakie jest Twoje menu? Chętnie bym coś ściągnęła

73 -> -> ->

57...56...55...54...53...52...51 ...50...49

dobrze ze TZ mnie od nich odciagnal