![]() |
#91 | ||
BAN stały
|
Dot.: przespałam się z chłopakiem przyjaciółki..
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
a takie rzeczy sie zglasza ZP a nie wrzuca wszystkich do jednego worka i jeszcze sugeruje,ze udaja dobrych bo tak naprawde to krzywdza innych
|
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Wtajemniczenie
|
Powinnaś powiedzieć przyjaciółce, naprawdę to jedyne wyjście. Takie wylewanie żalów na wizażu nic ci nie da, powiedz jej prawdę, to lepsze niż ciągłe myślenie o tym.
A jak ten chłopak się zapatruje na to? Chce zatuszować sprawę? Co pisał ci na gg? (nie chodzi mi o dosłowne cytaty tylko ogólnie) |
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Wtajemniczenie
|
Dokladnie.
Przeciez nikt jej nie broni, nikt nie chwali! Zadna z nas nie glaszcze jej po glowie. Czytajcie ze zrozumieniem. I wlasnie... wlasnie tak niektorzy sa dobrzy? Nie ranicie? Ranicie, moze pierwszy raz w zyciu-dzis, pol godziny temu. Oceniajac dziewczyne, nie to co zrobila. Dziekuje za uwage. Dobranoc. |
![]() ![]() |
![]() |
#95 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
BAN stały
|
A ja uważam, że potępienie autorki jest jak najbardziej uzasdnione.
Bo gdyby zakochała się w chłopeaku przyjaciółki, gdyby jakoś jej się podobał lub czuła do niego coś więcej niż sympatię to to przespanie się możnabyłoby jakoś zrozumieć. Że uczucia tp. A nią kierowało pożadanie, chęć zaspokojenia jakiś swych (seksualnych) pragnien, a nad tym można zapanować. |
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#99 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Rozeznanie
|
Ale spójrz na to z innej strony, tutaj wszyscy piszą tak jakby byli idealnie dobrzy, a dziwnym trafem w realu jest cała masa fałszywych ludzi - prawdziwy fenomen, czyż nie? Chociaż oczywiście nie znaczy to, że każdy jest zły i fałszywy, nie chciałam, żeby mój post coś takiego sugerował.
|
![]() ![]() |
![]() |
#101 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#102 |
Zadomowienie
|
Nią nic nie kierowało. Pijana była ! ! Czuła się cudownie, jeszcze jej nagadał jaka to ona nie jest świetna i koniec. Dziewczyna leży zadowolona, nie wazne ze to chlopak przyjaciolki. A co tam ! Teraz jest swietnie, bawimy sie. Wytrzezwiala i wyrzuty sumienia ma wielkie..
#103 |
Rozeznanie
|
A mnie jakoś nie dziwi, że dziewczyny tak ostro "pojechały" autorkę wątku. Dla mnie to jedna z najobrzydliwszych rzeczy jakie można zrobić i powiem tyle:
POWINNAŚ jej powiedzieć o wszystkim, nie zasługujesz na to żeby być dalej jej przyjaciółką. Jeśli po tym wszystkim będziesz teraz udawać "przyjaciółkę od serca" to dopiero będzie chamstwo. Także właśnie, powiedziałaś A to miej odwagę powiedzieć B. Każdy popełnia błędy, ale sztuką jest potrafić się do błędu przyznać i ponieść konsekwencje. Edytowane przez claymore Czas edycji: 2009-01-04 o 00:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
BAN stały
|
Dokładnie.
![]() Jak tu nie oceniać,skoro zrobiła świnstwo swojej przyjaciółce,tak samo jej lovelas,ileż razy można trzeba to napisać,abyście broniące autorke wątku zrozumiały. ![]() ![]() Edytowane przez madmuazelle Czas edycji: 2009-01-04 o 00:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do sytuacji - przyznaj się bo zje Ciebie sumienie. Nie będę Cię oceniać bo nie taka moja rola. Faktem jest, że to co zrobiłaś jest złe, ale pomyśl co zrobić żeby to naprawić. Zranisz swoją przyjaciółkę, ale nie mówiąc zranisz ją bardziej. Musisz ponieść konsekwencje swoich czynów, oby z tego dziecka nie było bo to dopiero będzie klops. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#106 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo co mam napisać? Że dziewczyna jest cudowna i wspaniała, tylko tak się niefortunnie zdarzyło, że przespała się z chłopakiem przyjaciółki do którego na dodatek nic nie czuje? Postąpiła po prostu beznadziejnie i to bezpośrednio wiąże się z tym, jak ją teraz postrzegam jako osobę. Trudno. Może jestem jakaś inna, nietolerancyjna, chamska, ale tak po prostu myślę.
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Raczkowanie
|
Nieujawniająca spytam jeszcze raz: Zamierzasz powiedzieć przyjaciółce o tym całym zdarzeniu??? Odpowiedz mi na to pytanie
|
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Zadomowienie
|
Nie ma co pisac kto jest falszywy i ze najezdzamy na nia a sami nie jestesmy swieci. Nie sadze by wiele z nas zrobilo kiedys komus cos rownie podlego ! Najgorsza rzecz jaka mi zrobiono to bylo przeczytanie pamietnika przez przyjaciolke i jej nie wybaczylam , zerwalam ta "przyjazn " . To co dopiero ta dziewczyna postapi ktorej wyrzadzono taka krzywde. I nie mowcie ze nie ma co jej oceniac. Oceniajac sytuacje i to co zle zrobila ocenia sie ją samą przeciez. To ze ktos uzywa slow typu dziwka itd. to sa jego przejonania i w sumie nazywa rzeczy po imieniu. Powiedzmy sobie szczerze ! Chyba nie bedziemy tego nazywac omyłką, lub nieszczesliwym wypadkiem. To byla premedytacja ! Ona sie nawet nie zastanowila na chwile co robi, wiec niech teraz ma za swoje. Takie moje zdanie.
#109 |
Zakorzenienie
|
i on zamierza nadal z nia byc i klamac jej jak to ja bardzo kocha???
Uwazaj,zeby nie namowil Cie na nastepny raz skoro z niego taki...piiip. z kim pojdziesz na studniowke?? ![]() ![]() zastanów sie ,przemysl tez czy to na pewno tylko wina tych "debili" cytuje i braku szczescia Edytowane przez bess Czas edycji: 2009-01-04 o 00:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#110 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#111 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Rozeznanie
|
Byłaś kiedyś pijana? Gdyby zrobiła to z premedytacją, nie miałaby teraz takich wyrzutów sumienia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#114 |
Wtajemniczenie
|
Właściwie to nie wiem do końca co czujesz i co tak naprawdę chcesz usłyszeć. Nie kochasz go? Zrobiłaś to, bo miałaś na to ochotę i tyle? On ci powiedział, że nie zależy mu na niej, a mimo to chce trzymać to w tajemnicy. Pytanie : czy jest takim tchórzem dlatego nie chce się przyznać, czy może bardzo żałuje i chce utrzymać związek. W drugą opcję wątpię, raczej pierwsza: to kłamliwy tchórz, który załapał się na okazję i teraz chce uniknąć odpowiedzialności. Jeśli choć trochę lubisz tę swoją przyjaciółkę to powiedz jej prawdę. Ona musi wiedzieć na czym stoi. ! Naprawdę więcej stracisz jeśli ona się dowie o tym w inny sposób niż od ciebie!
|
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Zadomowienie
|
Pewnie ze tak ! I nigdy sie nie dalam jakiemus frajerowi ! Chyba nie byla nieprzytomna co ? Poza tym to nie jej pierwszy raz kiedy sie .... po pijaku.. Poza tym jedno nie wyklucza drugiego. ludzie czasem zabijaja z premedytacja i pozniej maja wyrzuty sumienia..
#116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale poniewaz jestesmy tylko ludzmi, popelniamy takowe niechlubne czyny zal za grzechy sie liczy, zle samopoczucie owszem, ale nie wiem czy mam w sobie zrozumienie nie ty pierwsza i nie ostatnia |
|
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 |
BAN stały
|
Boże, spadły na mnie gromy za nazwanie rzeczy po imieniu.
Jak ktoś popełnia morderstwo jest mordercą. Jak ktoś popełnia k.restwo to kim jest?? Biedną dziewczynką która wypiła trochę za dużo alkoholu i ją poniosło? Sam nie byłem święty, ale kobieta przyjaciela, to rzecz święta. Za takie rzeczy kiedyś się zabijało i nie wiem czy to nie było lepsze. |
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Raczkowanie
|
Dzięki nieujawniająca, ze odpowiedziałaś mi na pytanie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Rozeznanie
|
Spójrz na to z innej strony, ona do pewnego momentu też się nie dała żadnemu frajerowi. ;) Cóż, sprzeczać się nie będę, ale moim zdaniem definitywnie to nie jest zachowanie "z premedytacją."
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:16.