|
|
#91 | |
|
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Dot.: Co o tym myślisz? Dobre recenzje w KWC...
Cytat:
1. Na pewno nie zablokujemy edycji. 2. Na pewno nie będziemy usuwać pochwał recenzji po jej edycji. Zastanawiam się nad rozwiązaniem technicznym samej edycji, jak wpadnę na pomysł, dam znać
|
|
|
|
|
|
#92 |
|
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
nie wiem...muszę pomyślec. Na dzien dzisiejszy pomysł mi się raczej nie podoba, zgadzam się z Side85 i Lir
|
|
|
|
|
#93 |
|
Wtajemniczenie
|
teraz tak myśłę, czy nie lepiej byłoby zrobic wielką akcję usuwania nierzetelnych recenzji?
z jakimiś informacjami wysyłanymi do dziewczyn, których recenzje są usuwane, że np po iluś usuniętych recenzjach zawieszamy konto na wizażu? byłaby jakaś motywacją do tego żeby oceniać dokładnie |
|
|
|
|
#94 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zawieszenie konta na wizażu? To trochę nie za ostro? Może lepiej jakaś blokada na pisanie następnych recenzji (jeśli to w ogóle możliwe).
|
|
|
|
#96 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
chodzi mi o jakąś motywację do przyłożenia się do kążdej recenzji, odpowiedzialnośći za słowa |
||
|
|
|
|
#97 |
|
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem jest to świetny pomysł, chociaż brakuje mi jeszcze jednej funkcji, o której chyba mówiłam przy testowaniu. Nie wiem , czy to zbyt skomplikowane, ale jest wiele recenzentek, których recenzje mnie np. zupełnie nie interesują, bo np. nie raz się na nich zawiodłam i fajnie byłoby, gdyby np. można było ignorować recenzje danych osób i wtedy lista recenzji stawałaby się krótsza i bardziej przejrzysta, nie trzeba by się tak przedzierać, samo czytanie zajmowałoby mniej czasu, bo czasem się czyta, czyta i czyta, a na końcu okazuje się, że ze dwie- trzy recenzje były tak naprawdę godne uwagi.
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#98 |
|
Zakorzenienie
|
dla mnie pomysl sredni - przydatnosc recenzji oceniam sama, czytac ze zrozumieniem mnie nauczono, zaden kciuk przy recenzji w gore nie spowoduje ze kupie krem, bo i tak ja musze przeczytac
|
|
|
|
|
#99 |
|
Wtajemniczenie
|
Zgadzam się z tym, co napisały side85 i lir391
Mnie również pomysł się średnio podoba.
|
|
#100 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Przecież i najlepszej recenzentce może zdarzyć się bubel, a i najgorszej bardzo przydatne kilka słów. Więc jestem za ocenianiem recenzji w pierwszej kolejności
|
|
|
|
|
|
#101 |
|
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
Ja też jestem "za"
Za promowaniem osób,które mają rzeczywiście coś do powiedzenia i robią to w niezłym stylu.... Mam nawet już parę faworytek,mogę podać "nazwiska".... Ich recenzje są naprawdę inspirujące .Ilość recenzji w KWC jest wg.mnie przytłaczająca(lecz przedzieranie się przez nie na oślep też ma jakąś wartość... poznawczą). Jeszcze jedna rzecz dla mnie ważna,którą chciałabym się podzielić,jest taka,że bardzo sobie cenię katalog jako zbiór subiektywnych,acz bezstronnych opinii,a mój mąż co i rusz mnie deprymuje informacjami o powszechnej już ponoć formie takich zakamuflowanych internetowych kampanii reklamowych poszczególnych firm,produktów.... Mam nadzieję,że to nie ma "u nas" miejsca... |
|
|
|
|
#102 |
|
Moderator
|
mhm0808: też słyszałam o tym, o czym mówi Twój mąż... Ja się czasem boję wręcz, żebym nie została potraktowana jako "konsultantka" jednej firmy, z moją miłością do Clinique m.in. Większość moich recenzji kosmetyków tej firmy jest pozytywna ponieważ używam ich na co dzień i mi akurat służą
jako zarówno użytkowniczka forum i recenzentka (nie za dużo tego napisałam dotychczas, ale zawsze) jestem raczej na "nie" ale złosiu z Twoich wpisów wnioskuję, że raczej klamka zapadła... Mi KWC pasuje takie jak jest katakumba: podpisuję się pod Twoimi słowami ! tak recenzje czytam i tak, ustawiam sobie wg preferowanej kolejności i jazda. Ten pomysł wg mnie mógłby spowodować a) sztuczny styl pisania recenzji (a przecież każda/y z nas jest w jakimś stopniu indywidualistą)narzucony niejako przez tych najlepiej ocenianych b) mimo wszystko faworyzację niektórych osób (np. starszych wizażowym stażem) c) recenzowanie "na siłę" - im więcej zrecenzuję tym więcej gwiazdek/ptaszków/kciuków mogę zebrać a w tym całym katalogu przecież nie o to chodzi. |
|
|
|
|
#103 |
|
Zakorzenienie
|
Szkoda, że nie ma sondy, bo byśmy sobie dodatkowo zagłosowały-li.
|
|
|
#104 |
|
Zakorzenienie
|
Nie podoba mi się ten pomysł. Jestem przeciwna tworzeniu jakikolwiek hierarchii.
"Przebijanie" sie przez recenzje nie jest takie trudne - nie ma co robić z tego problemu. Czytam czasami wszystkie, czasami wybiórczo, czasami tylko przelatuję wzrokiem. Doprawdy, nie jest to kłopotem. Jak już napisała Katakumba- czytam ze zrozumieniem, sama po pewnym czasie widzę, które recenzentki maja coś więcej do powiedzenia, są rzetelniejsze, na których recenzjach mogę się oprzeć. Każdy swój rozum ma i może go używać, i jest w stanie wyselekcjonować te opinie o produktach, które go interesują.
|
|
#105 | |
|
S. Sssss. SSSSS.
|
Cytat:
![]() taki mały OT, przepraszam
|
|
|
#106 |
|
Moderator
|
Paulinko_S: jeśli już coś miałoby się zmienić w KWC to jestem za Twoim (i kilku poprzedniczek) pomysłem usprawnienia zgłaszania nieregulaminowych recenzji!
wiem, że katalog nie jest idealny, ale prawda jest taka, że wiele rzeczy nie jest Ja po prostu nie jestem aż tak wymagająca może. Ale sama umiem oddzielić ziarno od plew. Poza tym, jak zresztą widać, tyle ile użytkowników tyle pomysłów i opinii. I tak samo będzie z tym ocenianiem recenzji - jednemu krótka i zwięzła recenzja może się podobać, innemu nie. Nie zawsze podoba mi się to co innym i wolałabym po prostu sama o tym zadecydować bez rankingu, Złotych Recenzentek itp.
|
|
|
|
|
#107 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zgłaszanie nieprawidłowych recenzji teraz zajmuje trochę czasu gdyby to był jeden klik to może więcej dziewczyn by to robiło |
|
|
|
|
|
#108 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, to jest super pomysl. Najlepiej wlasnie zeby byl z okienkiem do uzasadnienia. Czasami mnie az telepie jak widze niektore recenzje:/
|
|
|
|
|
#109 | |
|
Podróżniczka
|
Nie jestem przekonana. Skłaniam się raczej na "nie". Nie wydaje mi się potrzebne "promowanie" recenzentek. Każda Wizażanka, która kilkakrotnie wertowała KWC potrafi ocenić "porządną" recenzentkę, wyłowić ją i jej recenzje z tłumu. Nie wiem co myśleć. Mam wrażenie, że taki system może prowadzić do niepotrzebnych niesnansek i wydaje mi się zwyczajnie zbędny. Początkowo pomyślałam, że nawet miałoby sens wyróżnianie recenzji, ale po zastanowieniu myślę, że i to jednak niczego by nie zmieniło. Tu zgadzam się z martą apropo wyróżniania recencji, szczególnie starszych.
Cytat:
|
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#110 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy to dobry pomysl wiem ze dobrym pomyslem byloby posprzatanie recenzji z durnych i nic nie wnoszących,najczesciej pisanych przez nowe wizazanki i brzmi np tak : "ladny zapach,tubka poreczna,moja mama tez uzywa i sobie chwali " i co to ma byc ?
takie recenzje powinny znikac ,byc moze ktos recznie powinnien je cenzurowac i wypuszczac lub kasowac.-wiem robota wielka. nie lubie tez recenzji takich poetyckich no moze poza jedna recenzentka ktora pisze tak ze humor sie poprawia -chyba wiemy o kim mysle :-D lubie konkrety ,najlepiej w podpunktach a nie rozwleczone na 15 linijek poemat . przyznaje sie rzadko kiedy czytam 3 czy 4 ... strone recenzji ,góra 2. Edytowane przez paula78 Czas edycji: 2009-01-10 o 19:40 |
|
|
|
|
#111 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
, bo to w końcu w naszym interesie leży, żeby zapoznać sie z możliwie największą ilością recenzji.
|
||
|
|
|
|
#112 |
|
Zakorzenienie
|
Ja czytam do sensownej daty, wiadomo ze recenzja sprzed 3-4 lat czasami jest mi zbedna, bo np sklad kosmetyku w miedzyczasie sie zmienil a nie jest zgloszona nowa wersja.
|
|
|
|
|
#113 |
|
Wtajemniczenie
|
dla mnie tego typu przedsięwzięcie jest bezcelowe, uważam, że znowu zacznie się wyścig: kto ma więcej, kto jest lepszy - tak jak to było z karmą
|
|
#114 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
|
#115 |
|
Zakorzenienie
|
O! pamięć mi jeszcze dopisuje
, a i wyszukiwarka działa bez zarzutu ![]() Pamiętałam, że był swego czasu wątek "ulubione recenzentki", ale jakoś tak bez echa przeszedł... http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ht=recenzentki |
|
|
|
|
#116 | ||
|
Żandarm na emeryturze
|
Cytat:
========================= ========================= == Za to samego pomysłu nie popieram. Niby powinnam go popierać, jako formę promocji dobrych wzorców pisania recenzji, ale niestety nie wierzę, że pozwoli to walczyć z ich bylejakością i ułatwi korzystanie z KWC, zwłaszcza, ze kryteria wyboru będą stricte subiektywne. Obawiam się, że prędzej, czy później taki ranking zamieni się w kólko wzajemnej adoracji i bedzie kolejnym źródłem niesnasek. Jestem też przeciwna blokadzie edycji (ale to już chyba wyjaśniona kwestia). Właściwie mogłabym sie podpisć pod postem Koty. ========================= ========================= == Cytat:
O właśnie! Jak tam prace nad usuwaniem recenzji z poziomu KWC, Złosiu?
Terenówki na front Wsparcie polskich medyków pola walki na ukraińskim froncie: Grupa Damiana Dudy - W międzyczasie i Grupa Rudej - Awangarda Edytowane przez Noor Czas edycji: 2009-01-14 o 00:12 |
||
|
|
|
|
#117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w niektórych punktach systemu sympatyczną) karmą Osobiście też wolę przejrzeć całość recenzji interesującego mnie produkty niż czytać kilka "pierwszych najlepszych" jego recenzji ale bardziej już o wiele podoba mi się pomysł na ikonkę "zła recenzja" Także ja jestem na nie
|
|
|
#118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie podoba mi się ten pomysł, ponieważ każdemu w recenzjach podoba się co innego. Nie lubie, jak ktos tam decyduje o tym, którą recenzję mam przeczytac pierwszą Każdy ma swój rozum i potrafi z niego korzystac. I przy tym pozostańmy
|
|
|
#119 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziewczyny pisały już wcześniej o tym, że każdy ma swój rozum. Otóż to. A co do wyróżniania "najlepszych", to kryteria są przecież bardzo subiektywne. Jeden lubi konkret, drugi kwieciste recenzje, trzeci jedno i drugie naraz, a czwarty jeszcze co innego. Jeśli podoba mi się jakaś recenzja to swój entuzjazm mogę przecież wyrazić w inny sposób - chociażby w profilu autora albo za pośrednictwem PW. Czy te zmiany są naprawdę konieczne? Przecież KWC to także (a może przede wszystkim?) zabawa, możliwość zapoznania się z rozmaitymi opiniami i pisania samemu jeśli uzna się, że ma się coś do powiedzenia. Czy trzeba to dodatkowo "udoskonalać" i ogadżetowywać ;-))? |
|
|
|
|
|
#120 |
|
Zakorzenienie
|
Znowu zabiorę głos, bo Noor ma rację. Sprawniejsze usuwanie recenzji wskazane. Krew mnie zalewa jak widzę recenzje typu "użyłam raz od mamy". Wystarczyłoby usprawnić wywalanie. teraz jest to dość kłopotliwe, a jak już niektóre wizażanki "trudnią się" wyłapywaniem tych złych, są atakowane przez te, które chyba nie bardzo rozumieją ideę katalogu.
Wystarczyłaby jakaś ikonka "zły post" przy recenzji i oznaczone recenzje automatycznie sprawdzane byłyby przez moderatorki. Oczywiście rozumiem, że działoby się tak gdyby jakiś post miał np 10 kliknięć typu "zły post" a nie jedno, bo zrobiłby się prawdziwy bałagan. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Techniczne forum
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:32.

podoba.

Lush & China Glaze lover! 

Zapraszam 

, a i wyszukiwarka działa bez zarzutu
w końcu nie każdy dostanie plusa ale każdy powinien mieć ten profil wypełniony. dlaczego jeszcze tego nie zrobiono?