![]() |
#91 |
Zadomowienie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..
Post o produktach z Lidla - mozna smialo go pominac
![]() Wiem ze pytanie nie do mnie ale nie moge sie powstrzymac od napisania kilku slow na ten temat ![]() ja w Lidlu kupuje wiesniaczki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Baily ser, ktory polecila Bambi bardzo przypadl mi do gustu ![]() ![]() ![]() ![]() ostatnio zaczelam babci kupowac jogurty z linessy - bardzo dobre, szkoda ze naturalnych chyba nie ma ![]() ![]() ![]() dawniej kupowalam homo-serki, zanim babci diete zaostrzylismy ![]() ![]() ![]() ![]() a z zoltych serow to Brie i Camabert ![]() ![]() ![]() I tak od jakiegos czasu patrzy na mnie ten duzy zolty ser do pizzy i tostow- TZ bylby pewnie w niebowzielty ![]() No i koniecznie musze sprobowac tego zoltego sera z linessy ![]() o produktach z Lidla moglabym caly elaborat wysmarowac ![]() ![]() ostatnio na mojej TOP liscie sa - makrela w oleju w puszce ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() aaa i jeszcze takie serki do smarowania pieczywa, w pudelkach takich jak Rama Bonjure, bardzo dobre - polecam, zreszta chyba wszystkie te "serki smarowne" z Lidla sa dobre ![]() Edytowane przez Djana Czas edycji: 2009-01-09 o 05:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#92 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Niestety 1 etap, mimo, że z reguły bardzo skuteczny, nie jest zbyt dobry dla organizmu - praktycznie całkowite wyeliminowanie węgli powoduje jego zakwaszenie itp.... i dlatego zasadniczo nie powinno sie przedłużać 1-fazy Ja właśnie przetrawiam sporą porcję sałatki "greckiej", popijam zieloną herbatkę i- jak widać- próbuję zmobilizować się do pracy ![]() Miłego dnia ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Przyczajenie
|
Hej!
Czy w pierwszej fazie można jeść gotowaną dynię i bób? Nie znalazłam na ten temat żadnych informacji, a nie chciałabym już w pierwszym tygodniu czegoś popsuć. Jak na razie się trzymam i wbrew wcześniejszym obawom wcale mnie to nie kosztuje wiele wyrzeczeń, a nie chodzę głodna. Żeby tylko były tego efekty .... |
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Raczkowanie
|
subskrybuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Raczkowanie
|
Kurcze dziewczyny, troche martwi mnie to, ze powoli jednak chudne. Pisalyscie ze w ciagu 14 dni na I fazie mozna schudnac 3-6 kg. u mnie jest dzien 5 i zeszlo dopiero 0,5 kg... moze cos zle robie? moze za duzo jem?
#96 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mozarella nie nadaje sie do zageszczania zup. W goracym sosie, zapiekance, pizzy sie roztapia i ciagnie aw zupie zrobi sie wlasnie taki klusek lany ![]() atom999 pestki dyni mozna jesc, miazszu nie. Ja jadlam bob od drugiej fazy bo ma wysoki IG nightwind 6kg to chudna ci co maja do zrzucenia 30kg. Ja nie schudlam ani kilograma a nawet przytylam na jedynce. Wczytujcie sie w Agatstona bo o tym tez pisal. Osoby niedozywione, zle odzywiajace sie moga przytyc ![]() Edytowane przez paprak Czas edycji: 2009-01-09 o 08:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Raczkowanie
|
Papraczek, dzieki za slowa otuchy
![]() Jam poczatkujaca plazowiczka, dlatego braki w wiedzy sa niemale... ![]()
#98 | ||
Zakorzenienie
|
napisałam długaśny elaborat, wyłaczyli prąd i wszystko diabli wzięli
![]() Cytat:
a gęstość zazwyczaj osiągam pakując do środka ile się da warzyw ![]() Djana hi, muszę koniecznie spróbować Pilosa, skoro tak zachwalasz ![]() ![]() "futerkowe sery" - dobre ![]() ![]() Cytat:
czyli w I fazie nie, w drugiej sporadycznie bób ponadto dyni jest kilka gatunków różniących się zasadniczo smakiem, te najsłodsze, najciemniejsze są "najgorsze" ......................... ......................... ......................... ..... no i się zważyłam, jak przewidywałam, bez rewelacji 0,5kg w dół, czyli nadal więcej niż przed świętami ![]() na dodatek @ jak nie było tak nie ma, mam nadzieję, że nie będzie niespodzianek ostatnio Bati stwierdził, że on jeszcze by chciał braciszka ![]() chyba też muszę bardziej kategorycznie obejść się z nabiałem tzn. spożywać tylko light na razie około 19 wybieramy się w góry i tak myślę, czy wpaść na I od tego poniedziałku czy dopiero po powrocie, zobaczymy jak z miejscami, bo na razie nigdzie nie ma |
||
![]() ![]() |
![]() |
#99 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ach chyba jednak dłuzej niz 7 dni potrwa ta moja jedynka mam nadzieje ze nidługo zobacze 5 sprzodu bo jeszce nigdy -w dorosłym życiu-nie wazyłam 50cos pod koniec 8 klasy było 61 a potem tylko wiecej... pod koniec studiów jakoś 2,5 roku temu73,5kg ![]() ale dosc wspomnien ide po wieśniaczka na II sniadanko reasumując trzymam kciuki za wytrzymałość na I fazie za wszystkie plazowiczki
Edytowane przez telik Czas edycji: 2009-01-09 o 08:54 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#100 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#101 |
Zadomowienie
|
Witam.
Mam dzis zagoniony dzien, oczywiscie zaspalismy wszyscy, wiec kapusniak moj tz dzis robi ![]() ![]() ![]() Noo widze, ze Lidlowo sie zrobilo ![]() ![]() Co do serow futerkowych ![]() ![]() ![]() ![]() I ten ser zolty musze odkopac z polek ![]() Ilona dzieki, zapoznam sie z tym cudem ![]() ![]() Night - tak to jest z ta waga. Jedni gubia 8 kg, inni 2 kg. Czesto bywa tak, ze na II fazie zaczyna sie chudnac, wiem, ze dziewczyny tak mialy. Organizm sie broni przed utrata tluszczu, mysle, ze zima jeszcze bardziej. Ja na wadze nie tracilam, za to cm lecialo mi na maksa. Poza tym warto nie wazyc sie czesto. Raz na dwa tygodnie, raz w miesiacu pozniej. Ja nie wazylam sie jakies cztery tygodnie, ale tez caly czas mam obawy przed wejsciem na wage po Świetach ![]() Telik a moze lepiej te wegle powoli wprowadzac, zeby podkrecic metabolizm, moze latwiej bedzie ci chudna na II fazie??? Atom nie mam przy sobie przewodnika, ale pamietam, ze bobu na pewno nie mozna, co do dyni, to wiem, ze pestki sa wskazane jak najbardziej. Rozmawialam dzis z moja mama. Chce wejsc na SB. ZOstawilam zreszta u niej oliwe, tzn, kupilam jak bylam i nie zabralam. NO i mama mieso na niej usmazyla - na malej ilosci i byla zachwycona ![]() ![]() ![]() ![]() Aaaa i mowila, ze czytala w jakies gazecie opinie, ze ta dieta jest najzdrowsza dla organizmu ![]()
#102 |
Zadomowienie
|
wlasnie 2 sniadanie szamam
![]() ![]() TZ zbojkotowal dzis sniadanie - 3 raz pod rzad jajecznica go zrazila ![]() ![]() ![]() Ale mi dzis czas zaaaasuwa ![]() Dzis mam bardzo dobre samopoczucie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Niemniej jestem pewna ze te wahania nastroju sa spowodowane odstawieniem wegli i tym swoistym "detoxem" nie chce marudzic, ale cos tu cicho sie po swietach zrobilo, nawet bardzo. U mnie po niedzieli bedzie wielkie pieczenie ![]() ![]() ![]() ![]() no i otwieram hodowle kielek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ilonko uwazajcie na noclegi w gorach znajdowane przez internet, chyba ze macie jakies sprawdzne, bo przed sylwesrem slyszlam o hotelach "widmach", zazwyczaj w ofercie jest tylko zdjecie prawdziwe... Effa ![]() ![]() Edytowane przez Djana Czas edycji: 2009-01-09 o 10:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Zadomowienie
|
Djana dobrze, ze nastroj juz lepszy
![]() ![]() ![]() Ja wiem, czy ciszej na forum? Chyba nie, Pysiamn tylko szkoda, bo rzadko zaglada. Mam nadzieje, ze sie zorganizuje i bedzie czesciej ![]() ![]() ![]() Dawaj przepisy na pasztet, bo tez za mna chodzi!!!! ![]() Ja pewnie w weekend zakopie sie w kuchni w pelnym relaksie ![]() Kurcze wlasnie - rzezuche mialam posiac ![]() ![]()
#104 |
Rozeznanie
|
czesc plażowiczki
![]() wracam po mojej super hiper długiej przerwie świątecznej... otóż ciągle chora na nerki, nadwodniona na maksa, spuchnięta, na czwartym antybiotyku i wkoncu z poprawą ![]() ![]() ![]() na SB jestem, dietkuje ciągle poza Świętami, ale nad wagą nie panuje - z tego mojego przewodnienia... od chorych nerek ![]() ![]() ![]() dostałam zarąbistego grilla elektrycznego i grillkuje zimą w kuchni ![]() dzis juz zjadłam dwie kromki chlebka żytniego z szynką i pomidorkiem, teraz zabieram sie za salatke z fetą, pomidorkiem, ogórkiem i szczypiorkiem, na obiad nie wiem co ![]() pozdrawiam Was plażowiczki ![]() a wogóle jak ten wątek zasuwa ![]()
#105 |
Zadomowienie
|
Natala witaj
![]() ![]() DObrze Cie widziec. Kurcze tylko niefajnie z tymi nerkami. Ja mialam jedna przygode nerkowa po ciazy... nie zazdroszcze, zwlaszcza, ze mi jeszcze okrutny bol towarzyszl. Ale dobrze, ze juz lepiej. Pal szesc z waga, wazne, zeby zdrowie bylo, reszte da sie urobic ![]() ![]() A moze kapusniak na obiad, ja robie, tzn, tz mi robi ![]()
#106 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a kapuśniak to nie jest zły pomysł ![]() bolały mnie nerki koszmarnie, szczególnie między Świętami a Nowym rokiem, ale pomogły tabletki i cudowna herbatka żurawinowa... wiecie ze potrafiłam rano ważyć 81 kg a wiecorem 75 kg? następnego dnia rano 78 a wieczorem 73? tyle wody miałam po nocy... teraz wahania dobowe są sporo mniejsze a waże dalej chyba w okolicy 75 kg ![]() ![]() wazne ze ten ból minął ![]()
![]() |
#107 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() natalaplo zdrówka życzę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Zadomowienie
|
Wlasnie mialam ci napisac o herbacie zurawinowej, bo mnie tez stawiala na nogi
![]() Ja mam dylemat - czy zjesc juz za chwile II ś, bo pozniej do ok. 16.00 nie bede miala kiedy i chyba zaraz sobie odgrzeje moja zapiekanke z soczewicy z wczoraj ![]()
#109 |
Rozeznanie
|
hejka, moje drogie!!!!
czyli moje podejrzenia, co do nabialu byly sluszne!!! ![]() ![]() ![]() ![]() Natala, wreszcie jestes!!!!dobrze, ze juz lepiej sie czujesz!!!dbaj o siebie kochana!!! a ja dzisiaj mam jakos kiepski humor, cos mnie pobolewa ostatnio w boku, nie wiem czy to wyrostek, czy moze jajnik, a moze wlasnie nerka,bo ostatnio slyszalam ze tez moze z przodu kłóć ![]() ![]() Nina, ja do zup nigdy moarelli nie probowalam, tylko tak jak pisze PAPRAK, do sosow, lub gestych zup-kremow(np meksykanskiej)dzisiaj wlasnie bede konczyc mojego kurczaczka w sosie pomidorowym, mozarella tez juz czeka w pojemniczku ![]()
#110 |
Zakorzenienie
|
Effa, jako makaron do rosołu super jest spaghetti Lubella, zawijasz suche w ręcznik i przeciągasz nim po kancie stołu, łamie się rewelacyjnie
Ser topiony light ma Hochland - Fit Gouda w plasterkach i w trójkącikach, ma 15g tłuszczu, 6g węgli, 19g białka więc się nadaje właśnie gotuję żółtą soczewicę - na bank się rozpadnie ![]() Djana, przepis proszę ![]() i dziękuję za ostrzeżenie ![]() Natalaplo, o biedaku ![]() ![]() zjadłam właśnie na IIś resztę sernika... świątecznego i mandarynki |
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Przyczajenie
|
EFFA, PAPRAK, ILONA P. - dziękuję za informację, szkoda tylko, że nie są one dla mnie korzystne.
W domu mam jeszcze jedną dynię po sezonie działkowym i niestety będę musiała ją przetworzyć tylko dla moich chłopaków. Mam nadzieję, że pestki będą jeszcze dobre... TELIK - niestety dynia i bób zabronione, wiec nie będę podawała przepisów, żeby nie kusiło. Muszę sie troszkę inaczej zorganizować i planuję w sobotę ustalić tygodniowe menu, aby ułatwić sobie zakupy i przygotowywanie dań. Szukanie składników codziennie po południu po pracy jest trochę uciążliwe i zabiera za dużo czasu. Poza tym planuje ugotowanie większej ilości i zamrożenie małych porcyjek gotowych do podgrzania w mikrofali. Mam nadzieję, że to im i mi nie zaszkodzi. |
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Rozeznanie
|
dzieki moje kochane za życzenia zdrówka
![]() zawsze możan na was liczyć ![]() przeczytałam kolejny wątek od początku gaduły Wy ![]() widze ze znów przybyło plażowiczek ![]() ![]() chyba na obiad zgrilluje sobie cukinie z kawałkami mięska a do zrobienia kapuśniaka (nabrałam ochoty ![]() ![]() na kolacje zjem activie naturalną... uzalezniłam sie od activi naturalnej... kocham ten smak! podobnie jak serki homo naturlane z tesco ![]() ![]()
![]() wracam do Dukana 64 - 62 - 60 - 58 ![]() cel ostateczny - 55 kg ![]() 58 - 57 - 56 - 55 Edytowane przez natalaplo Czas edycji: 2009-01-09 o 12:09 Powód: masakrycznie czeste literówki :P |
![]() ![]() |
![]() |
#113 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a jedynke zrobie 10 dni chyba , taka wersja posrednia miedzy moimy 7 a przepisowymi 14 [quote=natalaplo;10410420]czesc plażowiczki ![]() wracam po mojej super hiper długiej przerwie świątecznej... otóż ciągle chora na nerki, nadwodniona na maksa, spuchnięta, na czwartym antybiotyku i wkoncu z poprawą ![]() ![]() ![]() dostałam zarąbistego grilla elektrycznego i grillkuje zimą w kuchni ![]() quote]życze zdrówka a grill elektryczny rozwazałam kiedyś zakup, ale nie byłam pewna a wart pewnie co? Proszę o pogonienie mnie z tego watku bo w papierach tone a z wątku wyjsc nie moge ![]()
![]() |
#114 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() i nie bede Cie poganiać z tymi papierami... wrociłam dopiero co do pracy, biurka nie widac, a z wątku nie moge wyjść bo to ważniejsze nadrabianie ![]()
![]() |
#115 |
Zadomowienie
|
Zjadlam
![]() W razie czego migdaly na pewno mam w torebce ![]() Ilona i Ninaad dzieki, musze za nitkami popatrzec, ale w razie czego to durum widzialam, a raz na jakis czas nikomu nie zaszkodzilo ![]() Ilona ja wlasnie nigdzie nie widzialam tego Hohlanda light. Ale jeszcze raz sprobuje ![]() Bambii a dla mnie ten nabial odtluszczony jakos od samego poczatku bardzo istotny byl, akurat tego, ze ma byc light sie czepilam pewnie slusznie ![]() ![]() Kurcze mam mnostwo rzeczy robionych w zalewie octowo - cukrowej w piwnicy... i mam z tym dylemat.
#116 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Rozeznanie
|
DJANA, ja mam jeszcze wiekszy dylemat, bo wlasnie sie dowiedzialam ze kochana babcia TZta piecze na jutrzejsza 50tke mojej mamy nasz ukochany sernik z piana!!!!!!no wszytskiego umiem sobie odmowic, ale ten sernik jest po prostu obledny!!!!
EFFO, juz zakupilam serek wiejski lekki, to bedzie kwestia przyzwyczajenia, pozostane jedynie przy zwyklej mozarelli, trudno sie mowi, za bardzo ja kocham ![]() a twarog kupuje chudy , ten z pilosa , fajnie sie nadaje do sernika i chyba w poneidzialek w koncu go kupie i od poniedzialku wprowadze powoli chlebek razowy
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
zjadłam właśnie zapiekankę z soczewicą [bez twarogu bo wyżarty
![]() ![]() ![]() zastanawiam się czy gdyby zrezygnować z mleka i dodać jeszcze jedno jajko albo białko nie wyszłaby bardziej zwarta konsystencja, aha, warzywa podsmażyłam a, wgłębiłam się dokładniej w książkę i na początku II fazy raczej zaleca wprowadzanie węgli złożonych od płatków owsianych i kus-kus, chleb, ryż i makarony bardzo sporadycznie i na dalszych etapach Edytowane przez IlonaP Czas edycji: 2009-01-09 o 13:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny ja zmykam do domu. Odnotowalam ze chcecie przepis - podam w poniedzialek albo jak juz wyprobuje i bede mogla poreczyc
![]() tak... ciacho zjadlam - jedna mala tarte z orzechami(wiecej orzechow niz ciasta ![]() ![]() ![]() milego weekendu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Rozeznanie
|
o widzisz ILONKO, dobrze ze zajrzalas?a co w owocami?mam nadzieje, ze nie stoja daleko w koncu kolejki
![]()
W grupie raźniej ![]() 67 ![]() ![]() ![]() ![]() 74 masakra Edytowane przez bambi1311 Czas edycji: 2009-01-09 o 14:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:57.