Dzieci grudniowo-styczniowe 2006/7 IV - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-19, 10:12   #91
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba
Dot.: Dzieci grudniowo-styczniowe 2006/7 IV

Elu bardzo Ci współczuje

Dziękujemy za życzenia

Nito Nikola fantastyczna na zimowo poproszę więcej.
Peliczaple stały smutcholijne
I zbłąkinie rykoświstąkały.
10 PŻ
Rzabba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-19, 10:41   #92
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711
Konto usunięte

Dziękuję dziewczyny .

Aranko, z okazji Twoich urodzin moc najlepszych zyczeń!!! Radości z nowego mieszkanka, zadowolenia z córek ,zdrówka i marzenia niech Ci się spełniają!!
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-19, 12:44   #93
zaba21_22
Zadomowienie

GG do zaba21_22

100 lat! 100 lat! Dla Misi z okazji 2 urodzinek!!!

Dziękujemy bardzo wszystkim za życzenia

Nita zdjęcia śliczne, już nie mówiąc o Nikoli

Malgo dużo zdrówka i oby Olafka omineło

a my dzisiaj w końcu wyszłyśmy na krótki spacerek

a co do mycia ząbków to u Asi ostatnio furrorę robi elektryczna szczoteczka do zębów, którą dostała na urodzinki, mogła by pół dnia myć zęby, a i mi jest łatwiej jej domyć ząbki
Stary 2009-01-19, 13:15   #94
maszka66
Zadomowienie

Chyba zrobiłam się nadwrażliwa. Najpierw wiadomośc o babci Eli, Elu
bardzo mi przykro, a zaraz potem o tym dzieciątku. Stając się matkami
nabywamy jakiejś takiej szczególnej wrażliwości a do tego, tak jak pisze
Ela, mając sposobność przebywania w szpiatlu jeszcze więcej w nas buntu
przeciwko takiej niesprawiedliwości. Gdyby jeszcze można było z nią
walczyć.

A z bardziej radosnych tematów to życzę aby zdmuchnięte świeczki były
symbolem spełnienia wszystkich marzeń. Sto lat dziewczynki.

Nadal mam problem z wysyłaniem postów z domu. Może wiecie o co chodzi, może coś zablokowałam a może, nie wiem. Za każdym razem pisze mi że zbyt lakoniczna wypowiedź i fru wszystko w kosmos.
maszka66 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-19, 13:16   #95
elenoraPIOTR
Raczkowanie

GG do elenoraPIOTR Send a message via Skype™ to elenoraPIOTR

A my własnie wrócilismy z zakupów..od jakiegoś czasu chodzimy juz bez wózka...trwa to toche dłuzej ale po spacerze Piter pada do łóżka i śpi z 3 godz...
co do ząbków to bez szczoteczki z pasta nie wchodzimy do wanny..

ja troszke sie pochorowałam ale na sczescie mam 2 dni wolnego to polopiryna i łóżko mnie czeka..
elenoraPIOTR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-19, 13:42   #96
zaba21_22
Zadomowienie

GG do zaba21_22

Eleonoro życzę zdrówka

Maszko nie mam pojęcia o co chodzi, może Rzabba będzie bardziej zorientowana

Garnuszki bardzo przykro jest słyszeć i czytać, a tym bardziej przeżyć to, co przeżyli twoi zanjomi

a to moja dwulatka:
1 z mamunią
2 misiek daj buziaka
3 dmuchany świeczkę
4 stara, ale ty masz czaderskie buty
5 moja dwulatka
6 tort to moje dzieło
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1100259.jpg (59,4 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1100277.jpg (47,4 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1100285.jpg (69,8 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1100341.jpg (66,9 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1100343.jpg (36,4 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1100282.jpg (103,5 KB, 29 załadowań)
Stary 2009-01-19, 13:43   #97
zaba21_22
Zadomowienie

GG do zaba21_22

a najlepsza zabawa była oczywiście pod stołem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1100290.jpg (55,2 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1100291.jpg (61,2 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1100292.jpg (55,2 KB, 14 załadowań)

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-01-19, 13:44   #98
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba

Najlepsze życzenia dla Asi i Aranki

Maszko wyglada na to ze cos (prawdopodobnie przegladarka) nie widzi tekstu ktory wpisalas. Moze sprobuj przeinstalowac

Eleonoro zdrowka zycze
10 PŻ
Stary 2009-01-19, 13:53   #99
zaba21_22
Zadomowienie

GG do zaba21_22

Aranko wszystkiego najlepszego z okazji urodzin

Widzę że z moją Asię łączy z tobą nie tylko imię, leż zbliżona data urodzin ty 19, a Asia 18 styczeń
Stary 2009-01-19, 14:22   #100
maszka66
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Rzabba Pokaż wiadomość
Maszko wyglada na to ze cos (prawdopodobnie przegladarka) nie widzi tekstu ktory wpisalas. Moze sprobuj przeinstalowac
Dzięki, pokombinuję bo w pracy nie mam czasu a w domu lipa, tylko czytać mogę.

Żaba zdolna bestia z Ciebie a u Asi fajne połączenie szpilek ze smoczkiem , piękny uśmiech dwulatki.

Ja wczoraj robiłam ciasto (to akurat po raz trzeci w życiu), które ostatnio robiłam 2 lata temu. Wszystkie składniki przygotowane a tu przepis diabeł ogonem nakrył, tak więc powstała radosna twórczość z niezłym efektem . A może znacie przepis na sernik z sera gotowanego z dodatkiem czekolady? Chyba ściągnęłam go z neta, ale nie mam pojęcia jak się nazywa więc szukaj wiatru w polu.

No i sto lat dla Aranki

U Wiki katar raczej tylko po spaniu. Była wstrętna pogoda ( wiecznie hulające wiatry) więc dopiero w sobotę wyszłyśmy na spacer. Tata denerwował się, że chce bardziej dziecko przeziębić ale tak naprawdę to chyba to wyjście na powietrze pomogło, a poza tym to już prawie był siódmy dzień kataru. Teraz została poranna chrypka. Na szczęście Wiki nauczyła się ładnie dmuchać nosek a poza tym wreszcie przestała bać się kropli i fridy

Edytowane przez maszka66
Czas edycji: 2009-01-19 o 14:27
maszka66 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-19, 14:45   #101
sohf
Wtajemniczenie

tra lala, jest dziewucha normalnie bardziej się denerwowałam niz jak mnie się poród zaczął

zabo Asiula elegantka a ciacho pierwsza klasa, ja też sama piekłam, ale nie wyglądało tak ładnie

Aranko najlepsze zyczenia co byś szybko do nas wróciła, bo CIe bardzo brakuje!!

Maszko mnie tez się wydaje, że sobotnio-niedzielne wyjście na sanki pomogło na ten wieczny Kuby katar. przynajmniej mam taką nadzieję, bo na razie spokuj. a Kuba dmuchania nosa odmawia, nie i koniec. a potem mu cieknie...na szczęście z zakrapianiem nie ma problemu, ale z frida się nei da do niego podejść.
sohf jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-19, 15:01   #102
zaba21_22
Zadomowienie

GG do zaba21_22

Cytat:
Napisane przez maszka66 Pokaż wiadomość
u Asi fajne połączenie szpilek ze smoczkiem , piękny uśmiech dwulatki.

U Wiki katar raczej tylko po spaniu. Była wstrętna pogoda ( wiecznie hulające wiatry) więc dopiero w sobotę wyszłyśmy na spacer. Tata denerwował się, że chce bardziej dziecko przeziębić ale tak naprawdę to chyba to wyjście na powietrze pomogło, a poza tym to już prawie był siódmy dzień kataru. Teraz została poranna chrypka. Na szczęście Wiki nauczyła się ładnie dmuchać nosek a poza tym wreszcie przestała bać się kropli i fridy
taaa... dama dzidziuś

a piec to ja bardzo lubię, tylko nigdy nie miałam ręki do dekoracji, no i 2 zbytnio mi nie wyszła, ale dziękuję za komplementy, moja wolna twórczość artystyczna a tak na marginiesie to zawaliłam jedynie z czekoladą, bo w sklepie w którym byłam po składniki nie mieli polewy, więc kupiłam czekoladę i ją roztopiłam, niestety nałożyłam zbyt dużo i kiepsko było kroić, polecam krem śmietanowy z dr oetkera do bitej smietany, super sie trzyma ubita i świetnie smakuje

Asi rozregulowało się spanie strasznie i mam nadzieję że powrót na spacerki to zmieni, bo w sumie jak się mała wyszaleje na świeżym powietrzu, to szybciej pada, może jak by później nie było bardzo zimno, to ją weźmiemy jeszcze na jakieś 15 minut

Sohf gratuluję twojej psiapsiółce
Stary 2009-01-19, 20:36   #103
Aranka
Zakorzenienie

Tadam! JESTEM!!!!

Okropnie ale to OKROPNIE mi Was wszytskich brakowało!

Mieszka nam się fajnie. Chałupę ograniam, ogarniam ale kartonów niewiele mniej. Postanowiliśmy na weekend zaprosić przyjaciół może to nas zmobilizuje do szybszego ogarnięcia tego bałaganu!

Dziewczynki zaaklimatyzowały się super! Jednak żyć bez nas nie mogą co z tego, że mają swoje pokoje jak i tak siedzą tam gdzie my? Sajgon czasem bywa taki, że mi ciśnienie uszami uchodzi. Zaczęłąm być "darcioch" 24h na dobę. Powoli oswajam się z wizją odłączenia jej od tego ustrojstwa. Gdziekolwiek idziemy nie biorę awaryjnie smoczka aby mnie nie korciło. Mała pojęczy, pokwiczy i trudno! Za to mamy świetny sukces nocnikowy - Laura woła siku i kupę! Julia dumnie chodzi sama do szkoły! Ja ją jedynie odbieram. Chozi tym dumniej odkąd ostali w szkole odblaskowe kamizelki na kurtki do obowiązkowego noszenia! Wygląda w niej jak pracownik MPO ale jej to nie przeszkadza! Idzie w niej dumna jak paw jakby to była kamizelka Chanel lub od Prady! Jestem zdegustowana brakiem gustu mojej latorośli...łudzę się, że jej przejdzie bo jak widzę jaj ahy o ohy na widok grających obrazów z wodospadem lub innych pierdołów to się załamuję... Poza tym "na wsi" zrobiła się niezła wojna, której stałam się niechcący elementem. Nawet mnie przy tym nie było jednak w kłótni 2 mam poleciały ostre słowa w tym nagle pod moim adresem...coś w stylu "Julia to niedotykalska, z dziećmi nie chce się bawić, matka się stroi co drugi dzień w innym płaszczu, wymalowana, wyfiokowana lata po wsi i jak królowa się czuje a dziecko od innych ołówki pozycza, z dupą w domu siedzi tylko mąż pracuje skąd kasy mieli taką chałupę postawili, samochodami się ciągle do Torunia rozbijają a co drugi dzień zakupów to taaakie siaty wyciągają, takie"...Oczy mi na wierzch wyszły, śmiać mnie się chciało. Mama uczestnicząca w tej kłótni (też była torunianka) nagrała dyktafonem w telefonie całą rozmowę. Wzięłąm to na luz i...żeby baba jednak bezpodstawnie nie gadała chodzę co drugi dzień w innym płaszczu - uczynne kuzynki i koleżanki mi pozyczają dla jaj. Mamy ubaw po pachy. Jestem wredna ale nie lubię takich ludzi a skoro "cała wieś tak gada" jak kobietka twierdzi to szkoda aby plotka "się zmarnowała"...TŻ mnie wspomógł, dokupił mi 2 kurtki hihihi. Jakiekolwiek zdjęcia wrzucę lada dzień bo net mi chodzi tak, ze w trakcie otwierania niekórych zdjątek na wizazu to mogłam serwetkę na szydełku w tym czasie zrobić...

Poza tym w szoku byłam jak zobaczyłam Tami - jakie ma długie włoski, jak spoważniała. To już spora panna a zapamiętałąm ją jako takiego małego miętuska...Fajnie, że wpadła Nita bo Nikola warta jest pokazania - ma niesamowite oczy i jest do mamy uderzająco podobna. Roksi Anulki wygląda naprawdę na 3 latka! Widzę, że dłuższe włoski dodają naszym maluchom lat!

Elu- bardzo mi przykro ... Trzymaj się, myślałam ciągle, że z babcią będzie dobrze.

Garnuszki - strasznie współczuję znajomym...to straszne nosić w sobie życie 9 miesięcy, walczyć o nie i na próżno...aż strach pomyśleć o tej rozpaczy...

Aaaaa - bardzo dziękuję wszytskim za urodzinowe życzenia

Wszystkie nieba bym oddała aby z TOBĄ dzielić jedno piekło

Edytowane przez Aranka
Czas edycji: 2009-01-19 o 20:38
Aranka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-19, 21:49   #104
zaba21_22
Zadomowienie

GG do zaba21_22

Aranko przede wszystkim cieszę się że znalazłaś chwilę dla nas i już jesteś widzę że poznajesz uroki mieszkania "na wsi" plotka rządzi, dobrze że tym kobietom ucierasz nosa, jeszcze tylko brakuje żeby różni znajomi do was w miarę często przyjeżdżali to będą mieli co wymyślać
Widzę, że Julka robi się co raz to bardziej samodzielna a Laurze gratuluję sukcesów nocnikowych
Życzę powodzenia w sesji, ale my dobrze wiemy, że sobie poradzisz, bo jesteś zdolna dziołcha
Stary 2009-01-19, 22:30   #105
kasia191273
Zakorzenienie

I ja sie dolaczam do zyczen dla Aranki oraz dla Anity, bo ona tez Koziorozec, o ile dobrze pamietam!
kasia191273 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-20, 09:32   #106
taika
Raczkowanie

GG do taika

Ja również dołączam do życzeń urodzinowych dziewczyn i naszych milusińskich
Dawno nic nie skrobnełam ale musze sie pochwalić ze poszłam do pracy,bardzo niespodziewanie z dnia na dzień,całkiem zmieniłam zawód który dotychczas wykonywałam ,myślałam ze sobie nie poradzę,ale z dnia na dzień było coraz lepiej,a teraz jestem zadowolona z swojego wyboru.Na razie jest to parę godzin tygodniowo(co akurat na dzień dzisiejszy mi odpowiada) ale w niedługim czasie ma sie to zmienić.Musze złożyć rezygnacje w poprzedniej pracy i mieć nadzieje ze w nowej wszystko poukłada sie po mojej myśli.
Marysia nie odczuwa braku mamy bo czas który mnie nie ma zastępuje tatuś,ma teraz pole do popisu,i powiem szczerze ze daje sobie rade,a wiec słynne "nie dam sobie rady" jest tylko wymówką.
Na razie uciekam bo Miska zaczyna brzęczeć postaram sie częściej cos napisać
pa
taika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-20, 11:03   #107
Nita6
Zakorzenienie

ciąg dalszy Nicolki dla tych które prosiły o więcej fotek

obecnie Niki jest chora i siedzę z nią na opiece

jutro jedzie do babci a ja wracam do pracy w czwartek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00601.jpg (23,6 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00648.jpg (46,8 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00613.jpg (32,9 KB, 24 załadowań)
Nita6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-20, 11:11   #108
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba

Cytat:
Napisane przez Nita6 Pokaż wiadomość
ciąg dalszy Nicolki dla tych które prosiły o więcej fotek

obecnie Niki jest chora i siedzę z nią na opiece

jutro jedzie do babci a ja wracam do pracy w czwartek
No proszę jaka pracowita Zdrówka jej życzymy

Taiko gratulacje

A ja szykuje Misie do przedszkola, dzisiaj pierwszy dzien idzie na 12.00-15.00
10 PŻ
Stary 2009-01-20, 12:46   #109
Aranka
Zakorzenienie

Rzabba - ale Misia ma fajnie! Trzymam kciuki za miły pobyt w przedszkolu!

Dopiero doczytałam jakiego chaotycznego posta naskrobałam. Na dodatek pełnego błędów, część tekstu chyba skasowałam bo część o smoczku nie trzym się kupy ni .... Chodziło mi o to, że Laura odkąd Julia poszła do szkoły ze smoczkiem się nie rozstawała. Był dosłownie jak część jej ciała. Odkąd tu zamieszkaliśmy smczek jest tylko do zasypiania a zaraz po przebudzeniu wrzuca go w łazience do wanny do mycia. Myślę, że powolutku dorasta do rozstania z nim bo już nawet w samochodzie czasem kimnie bez niego gdzie dotąd były ostre awantury... Zazdroszczę więc Kasi i Malgogaj odstawienia smoczka na amen...

Kasiu - ależ z Borysa wielki dostojniak. Ledwo się mieści w lgowisku. Ma piękne, poważne i jakieś takie arystokratyczne wywyższające spojrzenie i super zarysowany szeroki nos. Ma w sobie coś z "welkich dzikich kotów" a zarazem królewskie dostojeństwo i łagodność...Wkroczył w wiek dorosły - szok! Czas szybko leci. Nikita póki co zmienił lekko sierść. Przestał być szorstki w dotyku a stał jedwabisty niczym futerko królika. U niego z powodu choroby wszystko przebiega z opóźnieniem. W środę wybieramy się do weta bo ciągle łzawi mu jedno oczko. Nie non stop ale np. podczas jedzenia??? No i uszka nagle zaczęły bardzo mu się brudzić i dziwnie nimi rusza mimo moich zabiegów higienicznych...

Co do wsiowych rytuałów....trochę śmieszy mnie ta wsiowa zaściankowość tym bardziej, że to praktycznie nie wieś bo mamy Urząd Gminy, pocztę, prywatne przedszkole, place zabaw a domów jest kilkaset z czego 80% to emigranci z Torunia...Do sklepu tu raczej nie chodzę...może byłam 2 razy??? Jednak ceny były zbyt wygórowane a asortyment niewielki więc nie czuję potrzeby i możliwości zaopatrywania się tutaj. Nikgo nie znam i vice versa a ktoś coś o mnie plecie bez sensu. W sumie dom wizualnie faktycznie większy od sąsiednich ale to bliźniak jeśli ktoś nie zauważył...Nie robię zakpów codzinnie tu tylko 2-3 razy w tygodniu w Toruniu dlatego są "duże". Poza tym jestem ciekawa jak mnie przydybali z tymi zakupami bo moja działka jest ostatnią w rzędzi i jedyny dom, który stoi obok jest jeszcze nie zamieszkany więc jedynie lornetkowa inwigilacja może tłumaczyć wiedzę ludzi na temat moich zakupów. W sumie jak ludzie chcą gadać to zawsze będą niezależnie od tego czy da się im powód do plotek czy nie. Tego się nie przeskoczy ... jednak mnie to śmieszy w pewien sposób...

Edytowane przez Aranka
Czas edycji: 2009-01-20 o 12:49
Stary 2009-01-20, 12:50   #110
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba

<gryzie pazury z nerwów> jestem pewna, ze Misia lepiej ode mnie znosi swoj pobyt w przedszkolu

a ja nadrabiam sprzatanie bo te moje dwie maja takie tempo robienia balaganu, ze nie nadążam
10 PŻ
Stary 2009-01-20, 13:06   #111
Aranka
Zakorzenienie

Nie tylko twoje dwie tak mają....wracając do mojej chotyczności w postach to "darcioch" dotyczyło tego, że notorycznie darłam się na cały dom aby posprzątały bo zabawki były:
- porozwalane w pokoju Julki
- w pokoju Laury
- na korytarzu
- w salonie na dole
- na schodach
- w łazience

Całe szczęście w kilku pomieszczeniach nie bywają więc zaoszczędziły na bałaganieniu ale wyegzekwowanie porządku graniczy czasem z cudem! Darłam się więc wnerwiona aż...dostałam chrypki i doszłam do wniosku że czy ja wrzeszczę czy ja tłumaczę - efekt ten sam...A teraz mi wstyd i mam wyrzuty sumienia za te moje dzikie wrzaski....

Stary 2009-01-20, 15:26   #112
zaba21_22
Zadomowienie

GG do zaba21_22

Nita z Nikoli śłiczna pomocnica dużo zdrówka

Taiko
to super że udało ci się z pracą, czymam aby się wszystko ułośyło po twojej myśli

Rzabbo ciekawe jak tam Misia w przedszkolu? Pewnie świetnie się bawi

Aranko to fajnie że Laura po mału się od smoka odzwyczaja, u nas chyba będzie tragedia z powodu 2-tygodniowej choroby strasznie się do niego przyzwyczaiła

Bałagan - sama jedna Asia potrafi niezły narobić, a co dopier 2 dziewczyny ostatnio ma fazę na zrzucanie wszystkich miśków z półki i rzucania się w nie

Kipiłam Asi wczoraj tran do picia, niezbyt jej smakuje (ja zdezerterowałąm i nie spróbowałam) ale grunt żeby się dziewczyna wzmocniła, mam pytanie ile tego tranu podajecie, łyżeczkę dzienne?
Stary 2009-01-20, 18:16   #113
Aranka
Zakorzenienie

Rzabba - ja mam tran w kapsułkach i wyciskam 2 x dziennie po kapsułkce na łyżkę. Tak zalecają na opakowaniu - nie wiem jak pisze na twoim...

Stary 2009-01-20, 18:43   #114
elenoraPIOTR
Raczkowanie

GG do elenoraPIOTR Send a message via Skype™ to elenoraPIOTR

jeśli chodzi o wzmocnienie to ja podaje BIOARON C...i tfu tfu jkis przzeiebien nie łapiemy jedyne co to wirusy...a juz wiem skad u małeo standardowow kaszel i katar..moj pediatra mi przypomniał...Pitusiowi kiełki wychodza a za kazdym razem jak sie jakis zab przebija to katar, kaszel i biegunka...mam nadzieje ze mu przejdzie bo w pt bedzie musiał juz isc do złobka..

Wogóle to musze sie pochwalic bo piter w ciagu 2-3 tyg zrobił straszne postepy jesli chodzi o mówienie..w sumie nei mam poównanai z innymi dzieciaczkami ale jak dla mie to barzdo dużo. Do tej POry Piter odzywał sie tyle co musiała..podstawowym słowem to była "mama" i "nie". a teraz to już składa słowka w zdania..3-4 słowa w zdaniu..ozmawiał coraz wiecej ale najlepiej jprzyuwazyłam go jak dzwoniła moja koleznak z pracy. Edyta zawsze jak konczy ze mna rozmawiac to jescze z Piotrusiem pzrez tel rozmawia..i byłma w cię zkim szoku jak usłyszłąm jak z nia dyskutuje....
Tylko mój TZ podłapał że mały łapie wszystko i ostatni dostał po głowie ode nie bo po cichych namowach przez niego Piotrus przyszedł do mnie i z poważ na miną rzekł "MAMA MOJA DUPA JEST"
elenoraPIOTR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-20, 18:50   #115
taika
Raczkowanie

GG do taika

Dzięki dziewczyny za kciuki,przydadzą sie, bardzo chciałabym zostać w tej pracy,jestem pewna ze po wychowawczym wracając do poprzedniej dostane wymówienie,firma cienko przedzie i bardzo dużo ludzi zwalniaja.W nowej pracy jest super atmosfera bardzo mili ludzie i małe grono osób.
zaba21_22-ja podaje 1 łyżeczkę dziennie,na początku też Marysia nie chciała brać,a teraz sama się domaga
taika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-20, 19:31   #116
zaba21_22
Zadomowienie

GG do zaba21_22

Aranko ja kupiłam taki w płynie, nie pomyślałam nawet aby ten w kapsułkach wyciskać

Eleonoro ja zauważyłam że z mową u Asi to idzie lawinowo, jest okres że nic nie łapie, wręcz zapomina rzadziej używane słówka, a jest okres że chłonie mowę jak gąbka

jedno jest pewne jak złapie ja słowotok, to zagada każdego, nie ważne że nieraz nawet połowy nie rozumiemy ostatnio tak zagadała dziadka, że po pół godziny miał jej dość
Stary 2009-01-21, 10:08   #117
sohf
Wtajemniczenie

zabko ja tez mam taki w płynie, daje łyżeczkę dziennie. Kuba troche sie krzywi, ale potem dostaje cos słodkiego więc jakos bardzo nei marudzi

Aranko - SUPER że jesteś!!! wiejskie ploty - hehe, dobrze że troche utrzesz nosa tym babom:P a nerwom się nie dziwie, bo sporo na głowie miałaś ostatnio

taika oby Ci sie ułożyło w nowej pracy, grunt to pozytywne myslenie

eleonora, gratulacje dla Piotrusia, że tak ładnie mówi ja się chyba nei doczekam

Rzabba, jak tam Misia w przedszkolu??

zimowe zdjęcia mojego eskimosa:
http://picasaweb.google.com/duddis33/Zimowo#

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-21, 10:15   #118
Aranka
Zakorzenienie

A tu kilka zdjęć mojego zbójka

Sohf- Kubuś jest boski ... oczu oderwać nie można! A w bałwan z oparciem od sanek wymiata. No i skąd u was tyle śniegu...u nas aż tyle nie było...a dziś to mamy chlapę i chyba normalnie w gumofilce wypada się zaopatrzeć bo błoto po kostki

EleonoraPiotr - super, że życie CI się tak dobrze układa...to napwa optymizmem! Fajnie, że Piotruś ma dobrego kompana do opieki i zabawy a ty przy boku człowieka dającego ci miłość i poczucie bezpieczeństwa. Trzymam kciuki!!!!

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1190034.jpg (54,6 KB, 60 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1190064.jpg (50,8 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1190078.jpg (78,8 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1190137.jpg (46,7 KB, 40 załadowań)

Edytowane przez Aranka
Czas edycji: 2009-01-21 o 10:25
Stary 2009-01-21, 10:27   #119
malgogaj
Zadomowienie

Wracam powoli do życia....choroba totalnie rozłożyła mnie na łopatki, dwa dni totalnie wyjęte z życiorysu. Ale juz idzie ku dobremu Olafka troche tez wzięło, gorączkował ale dzisiaj już tez jest lepiej. Te choroby nas wykonczą.

Aranko witaj Kochana! Brakowało nam Ciebie! Pisz posty nawet haotyczne jak ma sie tyle do napisania to normalne. Zabawek zowalonych po domu współczuje....nie poddawaj się! Niech dziewczyny trzymaja większosć w pokojach ale nie uniknione jest ze bedziesz miała cos tam w salonie. Fajne wiejskie klimaty

Zabo zdolniacha z Ciebie! Super tort a zabawy pod stołem są najfajniejsze. Elegantka z Asiulki. Co do tranu, ja podaje jak napisane, pół łyzeczki. Olaf nie protesuje, bo bidaczek wie ze jak nie wypije to mu na siłe podam strzykawka.....Jak czegos nie chce wypic to nabieram w strzykawke po nurofenie, biore pod pache i wciskam teraz na hasło "lekarstwo" otwiera ładnie buziuchne

Eleonora ja tez gratuluje gadania, podobnie jak Sohf nie doczekam chyba tej chwili.....

Co do smoka, u nas właśnie mija tydzien, ale sa momenty ze Olafkowi brakuje, szczegolnie nad ranem. Gdyby nie to ze to byl ostatni smok i ze nie mozna go tu kupic to bym go nie oduczyłą....słaba jestem.....Ale teraz sie strasznie ciesze.

Oto mój artysta malarz Mamy oboje straszna radoche

Edit: Aranko pisałysmy w tym samym czasie Synowinka mi rosnie ze hej! Nie interesuja ja wtyczki?

Sohf Kubus slicznota. Super fotki! ale chłopaki mieli super zabawe
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (36,6 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (65,2 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (56,0 KB, 33 załadowań)

Edytowane przez malgogaj
Czas edycji: 2009-01-21 o 10:32
malgogaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-21, 10:47   #120
sohf
Wtajemniczenie

malgo malarz przeprzystojny i jaki zajęty ja farbek na razie nei próbowałam, ale obawiam się ze skończyło by się to totalna apokalipsą.

Aranko, śniegu mieliśmy straszne ilości to to już troche podtopniało, bo było jeszcze wiecej. zima u nas sie zrobiła na całego. no ale teraz od poneidziałku roztopy, więc ogólnie błocko i chlapa, chociaż śnieg jeszcze tez miejscami jest. zdjęcie w kąpieli jest przesuperowe!!, ale CI się udłało moment zlapać LAuta ma super kucyk, a mina podduszonego Nikity bezcenna)) no i urósł kociak odkąd nam go pokazywałaś
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości