|
|
#91 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze książkowe grzechy ;)
droga A - zgadzam się z przedmówczyniami, stosik jest godny pozazdroszczenia !
Cytat:
zobaczę, jak skończę "Śnieg" (brak czasu na czytanie, dlatego tak powoli )
|
|
|
#92 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na pewno od razu kupię nową powieść Antoniego Libery, bo po cudownej "Madame" wprost nie mogę się doczekać co też tym razem spłodził autor i nie zamierzam polować na nią miesiącami w bibliotece.
Aha i przypomniało mi się jeszcze, że przyszła do mnie dzisiaj jedna książka z podaja. Jakiś czas temu były u mnie wymieniane skrzynki pocztowe, na takie "europejskie" z dużym otworem. Książkę wyjęłam ze skrzynki nie otwierając jej kluczykiem
|
#93 |
|
Konto usunięte
|
Stosik świetny, sama chętnie przeczytałabym kilka pozycji.
Mariah, u mnie to samo. Okropne są te skrzynki.
|
|
|
|
#94 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam nadzieję, że się nie zniechęcisz.
|
|
#95 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie w nowym wątku. Cytat:
![]() Cytat:
Stosik świąteczny prezentuje się rewelacyjnie. Najbardziej podoba mi się "Trzynasta opowieść" i "Miłość nad rozlewiskiem", chętnie postawiłabym je u siebie na półce. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez amber2046 Czas edycji: 2009-01-19 o 23:33 |
|||||
|
|
|
#96 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wczoraj skończyłam czytać "Niebezpieczne związki" i jak najbardziej polecam, będę natomiast czekać na wrażenia z Axelsson i Murakamiego (może pora wreszcie się z nim zapoznać?). Rozejrzyj się na allegro, upolowałam tam kiedyś nówkę za pół ceny.
Edytowane przez elsha Czas edycji: 2009-01-19 o 23:06 |
|
|
|
|
#97 | |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję wszystkim
Cytat:
Jakim językiem napisane są "Niebezpieczne związki"? Szybko się czyta? Nie jest zbyt archaiczny i pokręcony? |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#98 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, ale ma to swoje uzasadnienie. Zakręcone są jedynie przypisy, nieporozumienia w tłumaczeniu i autorskie mistyfikacje-momentami nie mogłam się juz połapać, który komentarz pochodzi od kogo. Mimo to czyta się naprawdę błyskawicznie.Edytowane przez elsha Czas edycji: 2009-01-19 o 23:16 |
|
|
|
|
#99 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
czytam "Śnieg" już dwa tygodnie!
|
|
|
#100 |
|
Zakorzenienie
|
produkcja postów trwa
czyżby im bliżej sesji tym większa aktywność na forum?![]() Gratuluję nabytków. U mnie odwyk, ot!
Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61) 03.10.2015 Edytowane przez magrat16 Czas edycji: 2009-01-20 o 20:14 |
|
|
|
#101 |
|
Zakorzenienie
|
Zaglądam regularnie z nadzieją, że trafie na sprzedawcę ze swojego miasta, bo w innym przypadku po doliczeniu kosztów przesyłki upust wychodzi w granicach 20%.
![]() *** Pochwalę się częścią moich szalonych zakupów. Zdjęcie zapożyczone z allegro, ponieważ nie mam ich jeszcze fizycznie u siebie. Jak dotrze wszystko na co czekam zrobię stosik.
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#102 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#103 |
|
Zakorzenienie
|
Amber, nie wiedziałam, że interesujesz się biografiami postaci historycznych
Najciekawszy ze wszystkich wydaje się być Casanova
|
#104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zestaw kupiłam dla dwóch pozycji Hatszepsut i Czyngis Chan, reszta wpadła przy okazji. Jestem trochę zaskoczona, wygraniem licytacji spodziewałam się przebicia złożonej przeze mnie oferty. Na szczęście szał czytania biografii nie jest popularny. ![]() Mojej mamie skasowali dzisiaj zamówienie w Gandalfie. Nie mieli żadnej z wybranych i opłaconych przez nią książek i tu pojawił się domowy dylemat spasować czy zamówić te same tytuły w Merlinie. Zwłaszcza, że tata dostał od nas na imieniny kilka książek, mama kupiła siedem kieszonkowych autobiografii wydawnictwa Świat Książki, a ja ustrzeliłam pokazany wyżej zestaw. Z drugiej strony, na tamtych też nam zależało. Narada trwa.
|
|
|
|
|
#105 |
|
Zakorzenienie
|
Fajnie masz, że we troje jesteście książkoholikami. Moja mama co prawda lubi książki, ale nigdy nie kupuje ich w dużych ilościach, bo jej szkoda pieniędzy. U mnie biblioteczka cały czas się rozrasta.
Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61) 03.10.2015 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rodzice poza sezonem działkowym cierpią dodatkowo na manie krzyżówkowo-szaradową. Potrafią tym nadwyrężyć moją stoicką cierpliwość, przywołując do pokoju, abym pomogła przy jakimś problematycznym haśle. Zwykle nie znam na nie odpowiedzi, a im po chwili przypomina się prawidłowe rozwiązanie i patrzą z wyrzutem jak mogłam tego nie wiedzieć, przecież to nic trudnego. Za po pod względem książkowym nie narzekam, każde z nas chętnie czyta. Gorzej sprawa wygląda z opłacaniem zamówień, tu zwykle brak ochotników i trzeba ciągnąc słomki.
|
|
|
|
|
#107 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Stosik bardzo przyjemny. Moi rodzice całkiem nieksiążkowi, niestety. Tzn. może inaczej - czytać lubią, owszem, książek mają całą masę (ze trzy razy więcej ode mnie, a ja mało nie mam ). Ale uważają, że i tak bez sensu wydaję pieniądze. |
|
|
|
|
#108 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jak się tak rozejrzę wokoło to stwierdzam ze smutkiem, że jestem jedyną czytającą osobą wśród bliskich
Moja mama książek nie czyta (choć przejęłam po niej niezłą kolekcję, więc kiedyś chyba czytała ), Tż jedyne co bierze do ręki z papierów to program tv i jakąś gazetkę o piłce nożnej , z najbliższych przyjaciół też nikt nie sięga po książki. Jest to dla mnie niezmiernie przykre, bo dzielenie z najbliższymi tak wspaniałej pasji, jaką jest mania czytania jest czymś wspaniałym i przynosi szalenie dużo satysfakcji. Ale cieszę się, że chociaż mam Was, książkoholiczki
|
#109 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;1059302 3]
Stosik bardzo przyjemny. Moi rodzice całkiem nieksiążkowi, niestety. Tzn. może inaczej - czytać lubią, owszem, książek mają całą masę (ze trzy razy więcej ode mnie, a ja mało nie mam ). Ale uważają, że i tak bez sensu wydaję pieniądze. Moi są z takich niestety , którzy w ogóle nie kupują książek. Mama od czasu do czasu zakupi coś ezoterycznego i zaczytuj się w tym. Także książek typu " Wielka księga wróżb" lub " Życie po życiu" ma aż nadto. ![]() Dziś dostałam w saloniku prasowym love&story dwie książki za 6zł ciesze się jak głupia bo tego już nie ma nigdzie w kioskach
|
|
#110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#111 |
|
Zakorzenienie
|
Moje imieninowe prezenty od tż
Mam jeszcze tom 5,ale google nie znalazły obrazka
|
#112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zaczęłam liczyć "czytających" i wychodzi mi liczna grupa. Przyjmując jako kryterium zaliczenia w poczet członków czytanie (dla przyjemności) minimum jednej książki w miesiącu. ![]() Najlepsza przyjaciółka ze studiów lubi przede wszystkim kryminały, na pewno przeczytała ich więcej ode mnie. Jakiś czas temu dyskutując z kolegą o literaturze skomplementowałam "Trzy wiedźmy" i dowiedziałam się przy okazji, że on ma już dawno za sobą dorobek Terrego Pratchetta przeczytany w oryginale, a ja mu chciałam te książki polecić. Zresztą wtedy odkryłam jaki z niego mól książkowy. Na drugim kierunku poznałam kilka zapalonych czytelniczek, które poleciły mi między innymi Indu Sundaresan. Z rozmowy wynika, że dziewczyny mają na swoim koncie pokaźną ilość przeczytanych książek. ![]() Do tego grona zaliczam rodziców TŻ-ta z biblioteczka bardzo ciekawych okazow. Skorzystałam już parę razy z ich rekomendacji przykład sprzed kilku tygodni to "Gomorra" i wypożyczam regularnie rózne perełki. TŻ-towi za to zawdzięczam znajomość z Murakamim i książki dotyczące Chin, ale on zdecydowanie bardziej niż literaturą interesuję się fotografią. ![]() Bliżsi i dalsi znajomi też zwykle potrafią wymienić tytuł książki, które ostatnio czytali. Najczęściej rozmawiamy na inne tematy i nie wiem ile dokładnie czytają. Nie przeszkadza mi także gdy ktoś deklaruję niechęć do książek, byle umiał się składnie wypowiadać i miał w życiu jakieś swoje zainteresowania, pasję. Od wymiany czytelniczych opinii mam przede wszystkim to miejsce i ten wątek plus biblionetkę.
Edytowane przez amber2046 Czas edycji: 2009-01-22 o 01:36 |
|
|
|
|
#113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mogę się doczekać jej końca,żeby móc wziąć się za czytanie Gomorry i paru innych czekających na mnie w kolejce książek. |
|
|
|
|
#114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#116 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#117 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#118 |
|
Zadomowienie
|
hej
![]() u mnie w domu rzadko ktoś czyta książki. Jak byłam mała to zawsze mama mi kupował książki, sama z reszta też (pamiętam jak SKO wypłacałam kasę, żeby kupić Zuzia i Hultaj) Jak chodziłam do podstawówki (tak gdzieś do 4 klasy) to kolekcjonowałam książki Walta Disneya jesli chodzi o mojego Tżta to widzę, że ostatnio zaraziłam go czytaniem. Chociaż on i tak woli grac w piłkę lub w xboxa
|
#119 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oooo ja też zbierałam Walta Disneya, mam gdzieś na strychu całą kolekcję;-) a mój Tż uwielbia czytać książki więc mam w nim oparcie;-)
|
|
|
#120 |
|
Zadomowienie
|
Mój mąż nie czyta, tylko gazety. Do książek go nie ciągnie. Mój syn (lat 9 i pół) to zapalony czytelnik, ale czyta głównie książki popularnonaukowe - o astronomii, minerałach itp. Ale jak go jakaś powieść dziecięca wciągnie to czyta aż nie skończy.
No a do mnie dotarły kolejne zakupione książki. Widziałyście nową ofertę na KKK? W koszyku mam książek za ok. 150 zł i wciąż waham się z kliknięciem. Poczekam chyba do lutego, może trzynastkę dostanę
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:13.

zobaczę, jak skończę "Śnieg" (brak czasu na czytanie, dlatego tak powoli
)

z dużym otworem. Książkę wyjęłam ze skrzynki nie otwierając jej kluczykiem

Maniaaa wizazowaniaaa