|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dziennik zapuszczania włosów - czyli przed i po
zrobiłam sobie dziś mały pogląd i porównałam zdjęcie z dziś z zdjeciem zrobionym zaraz po ścięciu czyli w pażdzierniku,chyba nie jest żle? trochę urosły.
(wybaczcie zamazaną buzię,ale ujawnianie się w necie nie przyniosło mi nic dobrego) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Zadomowienie
|
(wkleiłam w drugim poscie też o zapuszczaniu włosków) hehe tu włoski są o wiele dłuższe, przed ścięciem , niestety fryzjerka w październiku nie osłuchała tego co do niej mówiłam ze z długości prawie nic...... i włosy niestety poszły się paść pod łopatki były... ajj jak to boli gdy fryzjerka tworzy coś po swojemu, jeszcze dodatkowo nie wycieniowała mi tych włosków i tak jakby od linijki są...... tylko u góry czubeczka ściete krótko..... probowalam postawić nie dawało rady - mało wycieniowany i dziwny efekt CI FRYZJERZY BUUU...
http://www.wizaz.pl/forum/attachment...1&d=1231790103 Mi się wydawało ze drożdże dają efekt wzmacniający włosy, ale raczej włosy po tym napoku szybko coś nie rosły...? nie wiem sama...
![]() |
![]() |
#93 |
Zadomowienie
|
a to moje wloski. zapuszczam je od maja...staram sie wrocic do swojego kolorku po kolorze czarnym i rozjasnianiu go jasnymi pasemkami ...moze sie uda.
Edytowane przez kaska222 Czas edycji: 2009-01-16 o 23:36 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Wtajemniczenie
|
Myślę, że wszyscy na tym wątku chcą miec długie włosy. Po to on jest:P
Jak myslicie długie mam? Wklejam zdjęcie moich włosów- przepraszam, że związane, ale to ich "lepsza połowa" ![]()
![]() |
![]() |
#95 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Uaktualniam dziennik. Nie zapuściłam zbyt wiele ,bo co miesiąc biegam na podciencie końcówek ( takie moje zboczenie) 1 już było marzec 2008 2 i 3 dzisiaj styczeń 2009 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Zadomowienie
|
Dot.: Dziennik zapuszczania włosów - czyli przed i po-galeria zdjęć (nie komentujemy
1. ukazuje moj poczatek drogi w zapuszczaniu
2 i 3 nieudane pasemka - bardzo zniszczone wlosy 4. wlosy z 2006 wakacje - wlosy przeokropnie zniszczone ale rosna.... 5. 2007 duzo lepsza kondycja wlosow - nadal rosna 6. starania do powrotu naturalek - 2008 grudzień |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dziennik zapuszczania włosów - czyli przed i po-galeria zdjęć (nie komentujemy
wklejam moje włosy po ścięciu zniszczonych końcówek.
![]() |
![]() |
#99 |
Zakorzenienie
|
I ja aktualizuję
1. zdjęcie z 22 listopada 2. wczoraj. Nie zwracać uwagi na kolor, bo to nieudany eksperyment ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
Moje obiecane krócizny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Raczkowanie
|
Dot.: Zapuszczamy włosy! Komentujemy fotki, plotkujemy o włosach i nie tylko;)
dziewczyny bardzo chętnie dołącze do Was
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny!
ja tez zapuszczam włosy, juz od dłuższego czasu... a oto co moge Wam pokazac... miałam włosy do ramion scięte ![]() 1. Obecnie wygladaja tak ![]()
Edytowane przez Feme21 Czas edycji: 2009-01-24 o 15:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Zakorzenienie
|
Moja "historia" zapuszczania
![]() 1. lipiec 2007 - pocieniowane włosy do ramion 2. Boże Narodzenie 2007 - zaczęłam schodzić z cieniowania 3. sierpień 2008 - fascynacja napakowanym silikonami Gliss Kurem ![]() 4. listopad 2008 - włosy są prawie równe, ale już podniszczone 5. 19 grudnia 2008 - kilka dni przed ścięciem 6. 31 grudnia 2008 - po ścięciu cdn |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
I dzisiejsze zdjęcia po użyciu olejku rycynowego - rozpuszczone i w warkoczu.
Na każdym zdjęciu mam inny kolor, ale to zapewne wina oświetlenia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Raczkowanie
|
Hej!
To i ja chętnie do Was dołączę, bo naszło mnie na zapuszczanie ![]() Co prawda narazie mam krótkie bardzo i strasznie wolno rosną, ale mam nadzieję że uda mi się w końcu raz w życiu wyhodowac je chociaż do połowy pleców... 1 - zdjęcie zaraz przed obcięciem (lipiec 2008) 2 - zdjęcie zaraz po obcięciu, czyli największej pomyłce (sierpień 2008) 3 - grudzień 2008. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 |
Raczkowanie
|
1 zdjęcie jest z lipca 08 ( prostowane)
2 z teraz (słabo widać bo zd robione z komórki jak dorwę aparat to wkleję lepsze) w międzyczasie raz podcinane, i 2 razy grzywka. wymarzona długość do tali.
![]() |
#107 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie
![]() Znów chciałam się pochwalić postępami moich włosów ![]() lipiec https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...5&d=1219938463 wrzesień https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...2&d=1222193772 wczoraj https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...8&d=1232907206 I co powiecie? ![]() Piłam pokrzywę od września, od stycznia zrobiłam sobie przerwę i przez 40 dni piłam skryzpowitę, jak tylko skończę wracam do pokrzywy ![]()
![]() |
![]() |
#108 |
Zadomowienie
|
witam 3 m-c nie bylm u fryzjera zaczynalam od krotkich (ostatni raz u fryzjera pod koniec pazdziernika) ide na podciecie
![]() Edytowane przez zabkania Czas edycji: 2009-01-27 o 11:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
rok temu zaczęłam przygodę z włosomaniaczkami, najpierw było kilka miesięcy czytania najwazniejszych wątków tasiemców i powolne wypróbowywanie na sobie co działa a co nie
![]() na zdjęciach stan sprzed 5 miesięcy [widac wystrzępione, pocieniowane suche pióra, pamiątka po fryzjerze sprzed roku! tak mnie opitolił ![]() najbliższe plany: dekoloryzacja czerni ![]() ![]() druga fotka z wyhodowanym odrostem [5 m-cy] ![]() ![]()
20*12*2007 zapuszczam włosy po pas 01*09*2008 nie farbuję wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=920711 szukam: CK Euphoria, Arabian Oud Kalemat, Gucci Rush, Moschino Love Love, Jimmy Choo Edp, Givenchy Ange ou Demon, Mancera Roses Greedy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Rozeznanie
|
pierwsze zdjęcie listopad, drugie zdjęcie zrobione dzisiaj
Edytowane przez 301185 Czas edycji: 2011-04-04 o 09:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Raczkowanie
|
No to przyszedł czas i na mnie
![]() Świeżo po naturalnym schnięciu, trochę nie mogłam ich ujarzmić :P
![]() |
![]() |
#112 |
Wtajemniczenie
|
![]()
a to moje... moje włoski. chwale sie
![]() ![]() czasem mnie wkurzają, bo nie idzie ich dobrze wyprostować. ciągle sie kręcą... masakra generalnie mogę z nich dużo zrobić, ale wymagają też sporo czasu, żeby w ogóle coś się udało zdjęcie nr 4 oddaje 2 godziny pracy nad nimi i wygląd 'ale Kleopatra :d ![]() ![]() PEES. co Wy robicie z tymi włosami ? hydrolat, woda destylowana, mleczka kokosowe (i chodzenie z tym cały dzień na głowie), keratyna, amla ![]() ![]() ![]() kurde jakbym tyle wylewała pierdół na głowę, to by mi chyba wypaliło te włosy ![]()
Edytowane przez malaDarunia Czas edycji: 2009-02-01 o 11:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 |
Zakorzenienie
|
Moje włosy ponownie
![]() PS: Ta fala robi mi się prawie zawsze kiedy włosy schną same, nie rozgryzłam jeszcze tego ![]() Cel: długość do talii ![]()
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
Wklejam i swoje. Błyszczą się jak głupie po szamponie Elseve różowym i odżywce z ceramidami. Naturalnymi sposobami z moich jasnych włosów takiego blasku nie osiągnę.
![]() Miałam zapuszczać naturalne co widać na zdjęciach (odrosty, ostatnio farbowałam w kwietniu czyli 10 miesięcy temu), ale jak sobie pomyślę ile to by trwało... Poza tym mój naturalny kolor jest brzydki, wolę siebie w rudych. W szafce już czeka Casting Creme Gloss w odcieniu bursztynowym, pofarbuję całość za jakiś czas (póki co mam ferie, siedzę w domu) to i wkleję zdjęcia. Muszę się też zmobilizować i kupić w końcu Seboradin, ekstrakty na przyśpieszenie porostu czekają od dwóch miesięcy... ![]()
![]() |
#116 |
Raczkowanie
|
Witam dziewczynki
![]() ![]() Przede wszystkim gratuluję tym z Was, którym udało się zapuścić włoski a tym, które nadal zapuszczają życzę powodzenia i trzymam za Was kciuki. ![]() Wklejam swoje zdjęcie po przymusowym obcięciu (wypadały mi garściami po kolejnym pobycie w szpitalu i kuracji silnymi sterydami) ![]() ![]() Włosy obcięłam na początku listopada. Odrosły już o 3 cm ![]() Mój cel to przynajmniej długość sprzed obcięcia. Oby się udało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Rozeznanie
|
Moje pierwsze zdjęcie
![]() ![]()
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
Witam Wlosomaniaczki
![]() Nie posiadam dobrych zdjec, na ktorych widac moje wlosy w formie szczytowej- b. geste i dlugie do bioder. Mam takie z marca 2007, gdy zmuszona (prawie) lysieniem pooperacyjnym i posterydowym, skrocilam je o ponad 40cm ![]() Od prawie 2 lat utrzymuje je na tej wlasnie dlugosci- do pasa, (czyli ok. 65cm), poniewaz takie najlatwiej mi sie wiaze w kok . Ostanio zaczelam cos przebakiwac o skroceniu do ramion, dlatego moj malzonek, aby odwiesc mnie od tego szalenstwa, tydzien temu zrobil mi zdjecia, zebym wiedziala, co ewentualnie strace ![]() Dzisiaj odkrylam je w aparacie i gdy zauwazylam, ze widac, jak wraz z poprawa mojego ogolnego stanu zdrowia, poprawila sie kondycja wlosow, pomyslalam, ze pokaze sie w tym watku. Zachecona komplementami z ust przyjaciolki, odwazylam sie wrzucic fotki swoich moherow ![]() ![]() Zdjecie 1- marzec 2007, zdjecie 2- koniec stycznia 2009 Moj cel? Wlosy w takim stanie przynajmniej do 40-stki ![]() ![]() Edit: nie mam pojecia dlaczego Wizaz drastycznie obnizyl jakosc tych zdjec ![]() Edytowane przez Kattarina Czas edycji: 2009-02-04 o 10:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Raczkowanie
|
1. 27 kwietnia 2008 - Tyle zapuszczałam te włoski... A teraz sie łezka w oku kręci...
2. 12 lipca 2008 - Odbiło mi ;P Dałam się namówić na ściecie włosów :/ Strasznie żałuje ![]() 3. 5 luty 2009 - Odrosły troche ![]() Trzymajcie kciuki... Chce zapuścić za łopatki ;D
![]() |
#120 |
Rozeznanie
|
Moje włosy które mam zamiar podhodować jeszcze z jakieś 15 cm
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:06.