|
|
#91 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: podniusł na mnie ręke
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;10601926]Zwłąszcza, że Anitka sobie poszła precz
[/QUOTE]wróci, one zawsze wracają. Do czasu, gdy znajdą sobie dobrego terapeutę.
|
|
#92 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurka no!!! już sie nie dziwię, że Anita tak pozwala sie traktowac skoro jej własni rodzice tak traktowali!! w tyłek klaps to ja jeszcze potrafie zrozumieć ale w twarz?!!!??????!!!!!! ![]() ![]() no a potem skutki tego jakie są to każdy na przykładzie Anity widzi!!!!!ANITA!!!!! TO NIE JEST TWOJA MAMA ANI TATA!!! JESTEŚ TERAZ DOROSŁA I JUŻ NIE MUSISZ Z NIMI BYĆ!!! ANI Z ICH KOPIAMI!!! JESTES DOROSŁA I DASZ RADĘ SOBIE SAMA ŻYCIE STWORZYĆ!!!!! WRÓĆ DO POLSKI I SZYBKO ZNJADŹ SOBIE GDZIES JAKIS KĄT CZY TO U KOLEŻANKI CZY JAKIEJŚ DOBREJ CIOTKI, MATKI CHRZESTNEJ BO BYCIE Z RODZICAMI CI NIE SŁUŻY!!!! A ZRESZTĄ BO KIEGO GRZYBA MASZ TAM BYĆ I WYSŁUCHIWAĆ, ŻE "A LUDZIE GADAJĄ" A TO A ŚMO!!! UCIEKAJ I OD NIEGO I OD TWOICH RODZIÓW!!! BO ONI CIĘ ZNISZCZĄ!! A NIE ZASŁUGUJESZ NA TO!!!!! |
|
|
|
|
#93 |
|
Raczkowanie
|
jestem w szoku :|
po pierwsze jak możesz uważać ze zasluzyłać na płaskiego od rodziców, przeciesz to poniżenie jakich mało, i teraz uważasz ze zasłuzyłas na takie traktowanie od TŻ, kolejna historia która nie skończy sie dobrze :| a nie zyjemy w XIX wieku kiedy kobieta powinna byc poddana facetowi, nikt nie ma prawa tak Cie traktowac, może i go kochasz, ale to nie wszystko w związku, gdzie szacunek ??!! jasne ze jest milutki jak sie nie kłucicie, ale to łatwo zrobic, trudniej być opanowanym i dobrym w złych chwilach, jedz do polski u zaczni od nowa!! potrwa zanim zapomnisz o nim, ale nie jeden facet jest na świecie !! |
|
|
|
#94 |
|
BAN stały
|
czytam to wszystko co piszecie,i dziekuje,jest dużo znajomych którzy gadają mi że mam z nim być,ale jeszcze wiecej którzy każą mi odejść ... bardzo m i ciężko,duzo ludzi przegląda ten wątek prosze żeby wypowiadały się też osoby które takie coś przeżyły,czy wybaczyły?czy sytuacja się powtórzyła?
a rodzice mogą mnie bić,bo jeżeli im czasmi pyskuje to mają prawko,rodziny nie mam,to znaczy mam ale nie nawidzą mnie,matka chrzestna śmieje się ze mnie na każdym spotkaniu rodzinnym że jestem nikim bez szkoły i do tego wyjeżdzam zagranice jak jakaś idotka ;/ Edytowane przez anitka12345 Czas edycji: 2009-01-22 o 13:52 |
|
|
|
#95 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do tego terapeuty to trzeba miec odwage iśc,niektórym niestety takiej odwagi jak widac brakuje
|
|
|
#96 |
|
Zakorzenienie
|
Tez nie widze sensu sie udzielac i tracic czasu. Autorka watku chyba nawet nie czyta tych wszytskich wypowiedzi, a jak czyta to i tak wylatuja jej z głowy, albo ich nie rozuimie. Mam taka jedna kolezanke, sytuacja podobna dosyc, tyle ze tamta pracuje. A reszta identyczna niemal. Bez szans na zmiane przekonan, partnera i zycia. Widac niektorym wystarczy sygnał zeby pewne rzeczy zrozumiec, a innym szpital i zagrozenie zycia.
Autorko zycze powodzenia w zyciu z ktorego nic nie masz i proponuje zaczac cwiczyc uniki, bo na pewno ci sie to przyda. |
|
|
|
#97 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
to według was jak ktoś takie coś raz zrobie to będzie się powtarzało?a może on juz niegy nie był by do tego zdolny? Edytowane przez anitka12345 Czas edycji: 2009-01-22 o 13:54 |
|
|
|
|
#98 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
aha wiec po to ten watek.. zeby znalezc potwierdzenie ze sa osoby ktore to wybaczyly i w ten sposob sie usprawiedliwic.. i wrocic. Eh..
|
|
|
#99 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#100 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: podniósł na mnie ręke
Cytat:
Cytat:
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;10601037] A to Twojej mamie bardziej zależy na tym, by ludzie nie gadali (pomijam już, że co niby mieliby gadać?), niż na Twoim zdrowiu i szczęściu? Nie żartuj [/quote]Z tego, co ostatnio Anita pisala w rozstaniowym watku, to jej mama sie z niej ogolnie smieje, ze pojechala z nim do tej calej Holandii, bo jej powtarzala, ze ja facet bedzie tluc. No to ludzie kochani! |
|||
|
|
|
#101 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgadzam sie z Klarissa rowniez
|
|
|
|
|
#103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Schemat wygląda tak: on cię trzasnie, później przeprosi: kwiatki czekoladki, cokolwiek. I taki schemat będzie się powtarzał. Ty Anitko jesteś w jeszcze gorszej sytuacji, bo Twoja rodzina przemoc popiera. Ja bym go zostawiła, nie wiem, czy wróciłabym do Polski. Na pewno uzupełniłabym wykształcenie i usamodzielniła się.
|
|
|
#105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale moze w Polsce bys sprobowala? Sa wieksze mozliwosci. |
|
|
|
|
#106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zadzwon do rodziny i pogadaj z nimi ,przyznaj sie do bledu i ze potrzebujesz ich pomocy. znajdz prace. zyjesz w zakletym kregu ,zero wzorocow,wsparcia ,nierzumiem dlaczego nitk wczesniej w szkole sie toba nie zainteresowal. przemoc mozesz zglosic na policje . nie wierze ,ze posluchasz bo ty nie widzisz szans na inne zycie ale rozejrzyj sie jak zyja inne dziewczyny w twoim wieku. komputer obslugiwac umiesz ,glupia niejestes wiec wez siew garsc i rzuc tego dupka wracaj do domu i nie udawaj ze jest dobrze bo nie jest !!! i balgam nie zachodz w ciaze ! |
|
|
|
|
#107 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#108 |
|
Zakorzenienie
|
Anita taka sytuacja się powtórzy!! jeszcze ma niby powody a za niedługo juz nawet tego nie będzie miał, tylko bedzie tłuc bo tak!!!!! Jest i będzie zdolny bo ma dwie zdrowe ręce!!!!!
Anita ja wiem, że ciężko się po rozstaniu z facetem pozbierać - ja przez 2 lata się pomoim eks zbierałam!! o mało w depresje nie wpadłam!!a potem doszło do mnie, że nie był on mnie wart!! I zrozum - rodzice nie mogą tak bić dziecka by czyło się poniżone, obdarte z godności!! twoi rodzice robią źle!!!!!! Anita ja mam skończoną szkołę średnią, bylejakie studium a nie czuję się gorsza!!i nie jestem gorsza!! To może masz jakąś babcie, kuzynkę, koleżanke - zastanów się, ale musisz zmienić to środowisko w którym jesteś!! |
|
|
|
#109 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Edytowane przez anitka12345 Czas edycji: 2009-01-24 o 16:19 |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#110 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
NIKT NIGDY NIE MA PRAWA CIĘ BIĆ, CHOĆBY TO SAM PAN BÓG BYŁ, rozumiesz? Większymi i bardziej czerwonymi nie mogę, niestety. Nieważne matka, ojciec, facet, dupek spod budy z piwem - NIKT. |
|
|
|
|
#111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i ma tu na mysli stosunek rodziców do niej, stosunek TŻta do niej, jej brak wyksztalcenia, bak pracy i pomyslu an życie przykro, że muszę tak pisac, ale doszłam do wniosku, ze taka prawda........ Jesli nie wezmie sie w garsc to cale zycie bedzie z tym chlopem, bedzie mu sluzyc jak wierny piesek i dostawac po mordzie bo zupa byla za slona NA WLASNE ŻYCZENIE tyle w tym temecie |
|
|
|
|
#112 |
|
Zakorzenienie
|
Do autorki watku: prezentujesz typowa psychikę ofiary.
Powinnaś poprosic o pomoc specjalistę. Myslisz ze my piszemy, to co piszemy, przez zlosliwosc wobec ciebie? Nie przyszlo ci do glowy ze to ty sie mylisz?
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
|
|
|
#113 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a czy Twoje życie nie jest bardziej cenne niż "takie cos" zastanów się nad tym,bo warto.Tak bedzie sie powtarzało tylko nie wiem po co czekac na kolejny cios. Znajomych mozna miec wielu ale zycie ma sie tylko jedno,nie lepiej je przeżyc godnie i bez lęku przed kolejnym atakiem agresji
|
|
|
#115 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#116 |
|
BAN stały
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;10602263]
NIKT NIGDY NIE MA PRAWA CIĘ BIĆ, CHOĆBY TO SAM PAN BÓG BYŁ, rozumiesz? Większymi i bardziej czerwonymi nie mogę, niestety. Nieważne matka, ojciec, facet, dupek spod budy z piwem - NIKT. [/quote] ale ojciec to robił bardzo często matka czasmi też,od ojca dostałam w twarz gdy miałam już skończone 18 lat,i powiedział że puki mieszkam pod jego dachem może zrobić ze mną co bedzie tylko chiał ... wykrzyczałam mu nie raz że podam go na policje,to chciał mi spakować rzeczy i wyrzucić z domu,matka go powstrzymała,ale co ja mam zrobić boje się wracać tam boje się również siedziec tutaj,tam rodziców bede miała ciągle wypominane że to moja wina że mnie chłopak uderzył,że najwidoczniej zasłużyłam,sam brat mi wczoraj napisał że pewnie TŻ sprowokowałam i na mnie ręke podniusł ... że miał prawo to zrobić,mama gada że moge do domu przyjechać,ale mam się zastanowić czy robie dobrze zostawiając TŻ |
|
|
|
#117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Anita w sumie jakbyś poszła do ośrodka, ze jesteś ofiarą przemocy, jak im powiesz, ze nie możesz w domu mieszkać bo też masz tam przekichane to oni sądzę, że coś by ci znaleźli. I tak jak radziły tu dziewczyny - wracaj do Polski, dokształć się, usamodzielnij, znajdź pracę bo inaczej będziesz robic za worek treningowy+służącą i to za darmo!!
|
|
|
|
|
#118 |
|
Zakorzenienie
|
Po pierwsze bywa,że terapia jest refundowana.
Szczegółów powinnaś się dowiedzieć np. dzwoniąc na niebieską linię. Na 100% pacjenci Młodzieżowych poradni, gdzie mozesz otrzymać pomoc psychologa- terapeuty za darmo o ile spełniasz pewne warunki (chyba musisz się uczyć i nie przekroczyć, którego roku życia). Tyle wiem, ale dla pewności trzeba to sprawdzić.
|
|
#119 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Twoja rodzina, TZet jest nienormalna... patologia aż piszczy........ a niestety Ty i Twoj stosunek do życia prze nich równiez stał sie nienormalny szkoda mi Ciebie |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:37.

[/QUOTE]

kurka no!!! już sie nie dziwię, że Anita tak pozwala sie traktowac skoro jej własni rodzice tak traktowali!! w tyłek klaps to ja jeszcze potrafie zrozumieć ale w twarz?!!!??????!!!!!!