![]() |
#91 |
Konto usunięte
|
Dot.: Kilka słów o perfumach.
Strasznie stary wątek
![]() 1. Obecnie używam - Lolita edp, "L", Innocent, nałogowo Escada Magnetism, Gloria. 2. Zimą, najbardziej lubię - To samo co latem ![]() 3. Chciałabym bardzo mieć - Angel, Pink Sugar (chociaż go nie znam, ale opisy tak kuszą), Wish, NR, 4. Nie cierpię wprost - Obsession 5. Najpiękniejszy flakon, jaki w życiu widziałam to - Lolity, Angel, Wish 6.Najpiekniejsza nazwa perfum - Angel Czyli od kilku lat za wiele się u mnie nie zmienia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
1. Obecnie używam - Cabaret, Safari z próbki, Lalique.
2. Zimą, najbardziej lubię -na zimę czeka Birmane, Rochas Femme, Chique. I reszta używana całorocznie. 3. Chciałabym bardzo mieć - Safari, Perles Lalique, Zagorsk, jakiś kolegów Zagorska, Jardins de Bagatelle (ostatnio zaczęłam wątpić, że chce je mnieć- szaleństwo kwiatowe chyba za duże, jak na mnie, ale może sie przełamię), Jicky, Knowing, może Y- coraz bardziej mnie kusi. Marzeniem moim niedościgłym na razie- Vol de Nuit. Na horyzoncie kusi też Diva. 4. Nie cierpię wprost - Carolina Herrera 212 i Dune (tych ostatnich tylko na sobie nie cierpię) 5. Najpiękniejszy flakon, jaki w życiu widziałam to - z takich bardziej codziennych, nie mówię o jakiś biżuteryjnych cackach- to 24 Faubourg i Black Cashmere, lubie też słodką kiczowatość Lolity. I szlachetną prostotę Lalique le Parfum. 6.Najpiękniejsza nazwa perfum - proszę bardzo- Vol de Nuit. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Zadomowienie
|
1. Obecnie używam - Encre Noire, Idole, Jaisalmer
2. Zimą, najbardziej lubię - Black Cashmere 3. Chciałabym bardzo mieć - Statkusa i Incense NK 4. Nie cierpię wprost - wszystkiego sygnowanego nazwiskiem Lempicka 5. Najpiękniejszy flakon, jaki w życiu widziałam to - Black Cashmere 6.Najpiękniejsza nazwa perfum - Messe de Minuit |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
1. Obecnie używam: Angel Innocent, Euphoria Blossom, Cacharel Gloria 2. Zimą, najbardziej lubię: Angel Innocent, Cacharel Gloria, OI 3. Chciałabym bardzo mieć: Stella, In Two Peony, Burberry Brit, Brit Red 4. Nie cierpię wprost: Insolence, Amarige 5. Najpiękniejszy flakon Innocent, Lolity, OI, Apparition 6. Najpiękniejsza nazwa perfum: będę nudna ale Angel Innocent i Organza Indecence
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Zakorzenienie
|
O, tu mnie jeszcze nie było
![]() Obecnie używam... próbek ![]() Zimą najbardziej lubię... Shalimar, Black Cashmere, OI, Le Parfum Lalique, L LL. Chciałabym bardzo mieć... Gris Clair, Kyoto, Zagorsk, Iris Poudre i wiele innych. Nie cierpię wprost... ogórkowo-melonowo-ozonowych zapachów, które przypominają mi odświeżacze powietrza. Najpiękniejszy flakon, jaki w życiu widziałam... Black Cashmere, limitowany Premier Figuier L'Artisana, Narciso edt. Najpiękniejsza nazwa perfum...La Chasse aux Papillons L'Artisana, Messe de Minuit Etro, Agent Provocateur.
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
Obecnie używam... Zero Plus, Splendor, Iceberg Twice, Image, Angelique Lilas
Zimą najbardziej lubię... Słonik Kenzo, Tresor, Miracle Chciałabym bardzo mieć... Ogólnie: wszystkie Lutki. ![]() Nie cierpię wprost... zapachów słodkich aż do obrzydzenia oraz morskich zapachów. Najpiękniejszy flakon, jaki w życiu widziałam... Mogę wymienić kilka: Songes, ogólnie Lutki (nie pałacówki), Trouble Boucherona, Samsara. Najpiękniejsza nazwa perfum... Ce Soir ou Jamais, Obsession
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
Obecnie trochę zmian:
1. Obecnie używam: TfT, Pasage d'Enfer, Dzing!, Via Camerelle, 2. Zimą, najbardziej lubię: kadzidła CdG, BC, 3. Chciałabym bardzo mieć: spowrotem moja stara skórę bo ta obecna zniekształca zapachy 4. Nie cierpię wprost: Touch of Pink, Be Delicious, sezonówek Escady po 2002 roku, 5. Najpiękniejszy flakon Eau de Minuit, limitowanki L'Artisana, a i oczywiście moje Messe de Minuit 6. Najpiękniejsza nazwa perfum: Mechant Loup, Messe de Minuit, Pasage d'Enfer (ogólnie wszystkie takie "charakterne"
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
1. Obecnie używam: Neonatura Cocon, Perles, HC (te najczęściej)
2. Zimą, najbardziej lubię: Neonatura Cocon, Słonik 3. Chciałabym bardzo mieć: Coco Mademoiselle, małą gwiazdkę Angela 4. Nie cierpię wprost: Pink Sugar 5. Najpiękniejszy flakon: Lolita edp, BC 6. Najpiękniejsza nazwa perfum: Mira Bai, OI, Kyoto, Le Baiser du Dragon (wiele nazw mi się podoba) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Zakorzenienie
|
1. Obecnie używam: glownie perfumy, ktore chce wykonczyc i juz do nich nie powrocic: Flowerbomb, Gloria, Magnetism, OI, EC, Jil, Roma, Nature Millenaire
2. Zimą, najbardziej lubię: pachnniec Lutkami ![]() 3. Chciałabym bardzo mieć: aktualnie nic ![]() 4. Nie cierpię wprost: Iris Silver Mist ![]() 5. Najpiękniejszy flakon: Black Cashmere, limitowanki L'Artisan, Le Baiser du Dragon, FDB 6. Najpiękniejsza nazwa perfum: Chergui, Douce Amere, Feminite du bois, Mechant Loup, Le Baiser du Dragon, Messe de Minuit, Belle de Minuit
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2007-11-27 o 12:31 Powód: literowka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
1. Obecnie używam: Black Cashmere, Fleur Imperiale Opium, Idole de Lubin, FdB, Coco EDT, testuję również masę różnistych próbek
![]() 2. Zimą, najbardziej lubię: Black Cashmere, OI, FdB, Black Mania 3. Chciałabym bardzo mieć: Kyoto, Avignon, Encre Noire, Harmatan Noir, Asja, Incense N. Kamali, kilka Lutków (Rousse, Borneo, Bois Oriental), Rock Crystal Durbano 4. Nie cierpię wprost: Montana (!), Amarige, Paris, Gris Clair, Fumerie Turque, Dzongkha 5. Najpiękniejszy flakon: Black Cashmere, czarne ZEN, Encre Noire, seria Armani Prive 6. Najpiękniejsza nazwa perfum: Black Cashmere ![]() ... za miesiąc mi się z pewnością zmieni pogląd na całą sprawę... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Raczkowanie
|
1. Obecnie używam: 24Faubourg Eau Delicate.
2. Zimą, najbardziej lubię: Belle de Minuit, The Parfum Ch.J. 3. Chciałabym bardzo mieć: Gris Clair, Caleche Eau Delicate. 4. Nie cierpię wprost: Lolit, EC, Angela, Pure Poison. 5. Najpiękniejszy flakon: opalizujące: Silver Rain Shimmer Mist, 24F.Eau Delicate, Caleche Eau Delicate, Le Baiser du Dragon, Kingdom Edp, EDM Constellation. 6. Najpiękniejsza nazwa perfum: Mania, Shalimar ![]()
![]() |
#102 |
Rozeznanie
|
1. Obecnie używam: Black XS, Extraordinary
2. Zimą, najbardziej lubię: Neonatura Cocon, Eskada Magnetism, Lolitka 3. Chciałabym bardzo mieć: OI, Cinema, Coco Mademoiselle 4. Nie cierpię wprost: Light blue, Hypnose 5. Najpiękniejszy flakon: Lolity, OI, Organza 6. Najpiękniejsza nazwa perfum: Organza Indecence, Shalimar, Black Cashmere
![]() |
#103 |
Rozeznanie
|
1. Obecnie używam:
Black Cashmere, Nu, Desnuda, Le Feu light, Le Baiser du Dragon, wieczorami L'Instant i wbrew pogodzie używam Ogródków: Nilowego i Śródziemnomorskiego ![]() 2. Zimą, najbardziej lubię: Black Cashmere, Nu, Desnuda, Le Feu light, Le Baiser du Dragon, Avignon, Czarna Mania, Montana Just Me 3. Chciałabym bardzo mieć: kilka zapachow Hermesessences, Kyoto, Arpege czarny, 24 Faubourg eau delicate, Ivy M. Jacobs, Dune i czerwona herbate Bvlgari, Kingdom, Olivier Durbano Black Tourmaline, La Chasse aux Papillons 4. Nie cierpię wprost: Angela, Lolit, Dolce Vita, Lancomów, Escad i innych slodziakow 5. Najpiękniejszy flakon: Black Cashmere, biale ZEN, NU, Armani Prive, Kingdom i Le Baiser du Dragon, Hermesy 6. Najpiękniejsza nazwa perfum: NU, Le Baiser du Dragon, Passage d'Enfer, Dune, Histoire d'Eau, Black Tourmaline
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
1. Obecnie używam: Gloria, Cristobal, Dzing
2. Zimą, najbardziej lubię: Purplelips, Smok, Gloria 3. Chciałabym bardzo miećć: Mechant Loup, Trouble 4. Nie cierpię wprost: Flowerbomb, Miss Dior Cherie, Pure Poison 5. Najpiękniejszy flakon: Delices Cartier, Smok, BC, Kasaneka 6. Najpiękniejsza nazwa perfum: Fumerie Turque |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Zakorzenienie
|
1. Obecnie używam: MR
2. Zimą, najbardziej lubię: Watch - Micallef 3. Chciałabym bardzo miećć: Wall Street - Bond No.9 4. Nie cierpię wprost: Pure Poison, Shalimar, Extravaganza 5. Najpiękniejszy flakon: L'Air du Temps, Baiser du Dragon, Alchimie, L - Lolita Lempicka, Casmir oraz piękne - w innym wydaniu Bond No.9 - Chinatown, Wall Street, Niuts de Noho 6. Najpiękniejsza nazwa perfum: Baiser du Dragon, Genie de Bois, Feminite du Bois, Alchimie, Passage D'Enfer, La chasse aux papillons |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 | |
Piers do przodu
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie denerwuj się tak ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | |
Piers do przodu
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
Nawet nie pomyślałam, że mogłoby być inaczej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
1. Obecnie używam: trudno wybrać. Najchętniej Gris Clair, OI, Prada ...
2. Zimą, najbardziej lubię słodkie, gęste otulacze, ambry, wanilie. 3. Chciałabym bardzo mieć: Gris Clair, Zagorsk, Terre (ten niekoniecznie dla siebie samej ![]() Poza tym kilka miniaturek: męskie Laliki, Shalimar EdT (znowu za nim tęsknię). Chciałabym mieć porządek w kolekcji. Chciałabym się pozbyć nieużywanych flaszek, zużyć odlewki. Chciałabym nie rozmieniać się na drobne, umieć zbierać na marzenia, a nie ulegać wątpliwym okazjom. Chciałabym znaleźć zapachy, które nie znudziłyby mnie po jednej flaszce. Dużo bym chciała ![]() 4. Nie cierpię wprost: poznanych damskich zapachów Chanel (na mnie po pierwszych obiecujących nutach następuje przykry rozkład), Ultaviolet (też na sobie, na nikim innym nie miałam okazji wąchać). 5. Najpiękniejszy flakon, jaki w życiu widziałam to: te z linii Armani Prive. Choć nie miałam okazji widziec ich na żywo.
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2008-10-25 o 09:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 | |
Zakorzenienie
|
1. Obecnie używam: ostatnio rzadza u mnie The 80's (czyli Samsara, LouLou, Joop! Femme i Obsession), a takze Lucifer no.1, Eclat d'Arpege w roznych miksach i.... wyciszajace Dzongkha.
2. Zimą, najbardziej lubię: to samo co latem ![]() Posiadam jednak perfumy, po ktore siegam tylko zima, (np.Cristo, Elixir dM.), ale nie sa to wcale moje najulubiensze zimowe zapachy ![]() 3. Chciałabym bardzo mieć: to niewiarygodne, ale obecnie nie marze o zadnych nowych perfumach. Moje szafeczki,(tak, tak- juz pluralis) z perfumami skrywaja takie skarby, ze zawsze znajde w nich cos fascynujacego ![]() 4. tu pozwole sobie zacytowac Asie: Cytat:
Podobaja mi sie proste flakony, takie jakie maja Prada, Le Parfum Lalique czy L'Artisan. Lubie tez czarna, porcelanowa buteleczka Opium i oczywiscie czarny kamyk czyli Black Cashmere. Choc tak naprawde, kiedy pokocham jakis zapach, to wyglad pojemnika ![]() ![]() 7. Najpiekniejsza nazwa perfum: Samsara, Dzongkha, Magie Noire, Mandragore... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() 1. Obecnie używam: BC, Molecule 01, Ouarzazate, FdB, Histoire d’Eau. 2. Zimą najbardziej lubię: cały swój zbiorek. Zima to pole do popisu dla mojej rodzinki flaszek, za wyjątkiem nielicznych, które odkładam na cieplejsze dni (np. Ouarzazate, Un Jardin en Mediterranee). 3. Chciałabym bardzo mieć: Kyoto i Jaisalmer, Cedre Sandaraque PG, Black Tourmaline, Angel, większy litraż Eau des Merveilles. 4. Nie cierpię wprost: domestosa, znaczy tfu tfu, przepraszam - Gucci Rush ![]() 5. Najpiękniejszy flakon: Black Cashmere. Muszę też wspomnieć kocią zatyczkę od Panthere Cartier. 6. Najpiękniejsza nazwa perfum: Let me play the Lion. Black Cashmere. Nuit Noire. Encre Noire.
![]() |
#113 |
Zakorzenienie
|
1. Obecnie używam: Vanille Cannelle, Cassis Rose TBS, Iris L'Occitane - te najczęściej ostatnio z całego zbiorku.
2. Zimą najbardziej lubię: perfumy ciepłe,pikantne, rozgrzewające - Madness, Vanille Cannelle,Pradę, Boudoir. Właściwie nie używam tylko ukochanej Stelli - w zimne dni jej po prostu nie czuję, traci swój cały urok. 3. Chciałabym bardzo mieć: Hypnotic Poison, Amour EDP, Cashmere Mist- małe pojemności. 4. Nie cierpię wprost: Edenu Cacharela. Autentycznie - nienawidzę ich. 5. Najpiękniejszy flakon: Chanel No.5, No.19 (wersje EDP ze szklanym korkiem), Prada - wersja Deluxe z pompką. 6. Najpiękniejsza nazwa perfum: Addict, LouLou (może nie tyle piękna, co fikuśna i budząca wesołe skojarzenia), Gloria.
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
czyli Endżi
|
1. Obecnie używam: ekstremalnych, niebanalnych słodkości. Waniliowców i innych deserów w różnych interpretacjach. W najczęstyszym użyciu są u mnie zadziorny słonawy pierniczek czyli L, seksowny kameleon czyli Dior Addict, niebiańska zagadka czyli Angel, nowojorski czekoladowy deser czyli Serendipitous i różowy obłoczek czyli Flowerbomb EDP.
2. Zimą, najbardziej lubię: nie rozdzielam moich perfum na te, które sięgam w zależności od sezonu atmosferycznego. Fakt, zimą świetnie noszą mi się ciepłe waniliowe odzienia, ale i latem wślizguję się w nie z przyjamnością. 3. Chciałabym bardzo mieć: sporo. Ale tak najbardziej - pc02, Garage i krem do ciała Angel. 4. Nie cierpię wprost: zapachów, w których pojawia się choćby molekuła ozonu. To przede wszystkim. Poza tym nie akceptuję kościelnych kadzideł wszelkiej maści, szyprowców i aldehydów. 5. Najpiękniejszy flakon, jaki w życiu widziałam: flakonik Le Part des Anges Muglera i Nuits de Noho Bonda. To flakony w różnych odcieniach błękitu i granatu obsypane migoczącymi kryształkami. 7. Najpiekniejsza nazwa perfum: Le Chasse aux Papillons, Le Part des Anges, Eloge du Traire, Vraie Blonde, Rien, Don't get me wrong baby...
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
Obecnie używam: Narciso Rodrigueza i kadzideł. W wyższych temperaturach Nu, Rock Crystal i Ouarzazate, a teraz, gdy zrobiło się chłodniej coraz częściej Avignon i Black Cashmere. W kolejce czeka też Zagorsk.
Zimą najbardziej lubię: ciepłe ambryz Pradą Intense na czele, Black Cashmere Chciałabym mieć: Let Me Play The Lion, Statkusa, ostatnio chodzi też za mną Neonatura Cocon, ale nie mogę się zdecydować, bo boję się, że będzie mi w niej za słodko. Nie cierpię wprost: zapachu czerwonych owoców i miodu w perfumach, aldehydów Najpiękniejszy flakon: chyba Black Cashmere Najpiękniejsza nazwa perfum: Let Me Play The Lion |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 | ||||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
1. Obecnie używam: Chaos, Wenge, Le Baiser du Dragon, Bois des Iles, Sycomore, Must (ekstrakt), Amber L'Occitane, Black Cashmere i co tylko mi sie zamarzy z mojej pachnących półek ![]() Cytat:
![]() 2. Zimą najbardziej lubię: Cytat:
![]() ![]() 3. Chciałabym mieć: jakiś nowy słodziak, może być Hot Couture ![]() 4. Nie cierpię wprost: praktycznie bez zmian - Cytat:
4. Najpiękniejszy flakon: bez zmian - Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
#117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
1. Obecnie używam: Angel Innocent, Five O 'Clock, Cinema, Stella In Two Peony, Gloria, Prada irysowa, 2. Zimą, najbardziej lubię: Angel Innocent, Cacharel Gloria, OI 3. Chciałabym bardzo mieć: Style J. Sander, Burberry Brit Red, Cinema EDT 4. Nie cierpię wprost: Insolence, Amarige, Scent, Halloween. Zapachu tuberozy, nadmiaru jaśminu. 5. Najpiękniejszy flakon Innocent, Lolity 6. Najpiękniejsza nazwa perfum: Niewinny
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 |
Raczkowanie
|
1. Obecnie używam: Liberte, Amarige Mariage, Zen
2. Zimą najbardziej lubię: Słoń, Sephora Mysterieuse, Nature Millenaire, Rush 3. Chciałabym bardzo mieć: Hypnotic Poison, Hot Couture, Angel...i nie tylko ![]() 4. Nie cierpię wprost: L'eau d'Yssey 5. Najpiękniejszy flakon: Le Baiser du Dragon, Black Cashmere, Ange ou Demon 6. Najpiękniejsza nazwa perfum: Mitsouko, Angel, Black Cashmere, Samsara, Ange ou Demon
![]() |
#119 |
Wtajemniczenie
|
Obecnie używam: Etro Heliotrope, resztek odlewek kadzideł CdG
Zimą najbardziej lubię: nic szczególnego nie mam na zimę, najbardziej zimowy i otulający wydaje mi sie Hypnotic Poison, Kenzo Amour Chciałabym mieć: Guerlain Insolence, Belle de Minuit, dużo butelek-zapasów Delice d'Epices Nie cierpię wprost: świeżych, owocowych zapachów Najpiękniejszy flakon: Organza Najpiękniejsza nazwa perfum: większości nazw nie rozumiem nawet ![]()
![]() |
#120 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 1. Rok temu używałam dokładnie tych samych ulubionych zapachów ![]() Reszta wyliczanki pozostaje bez zmian ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:02.