|
|
#91 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Poród rodzinny w szpitalu im. św. Rodziny w Poznaniu
mi powiedzieli na ip w sw.Rodzinie że mam jechać na Polną bo mają sygnał że w Raszei też nie przyjmują
![]() parę godz wcześnie też byłam na ip w sw.Rodzinie lekarz był w szoku że już mam 5 cm rozwarcia.Bo będąc wcześniej nie było znaków że się poród zbliża. |
|
|
|
|
#92 |
|
Przyczajenie
|
Nie dość, że kobieta denerwuje się rozpoczynającym porodem to jeszcze tym czy będzie miała gdzie urodzić.. Ja jestem już jedną nogą w 39 tyg i się zastanawiam kiedy się zacznie... Jeśli nie będzie miejsc to drugi wybór szpital Raszei...
|
|
|
|
|
#93 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Powiedział, że dla niego jest to nie do pomyślenia i że jak będzie miała taką sytuację w Raszei to ma do niego zadzwonić i na pewno zostanie przyjęta. Także może tylko w Św. Rodzinie mimo, że masz swojego lekarza zdarzają się takie sytuacje... |
|
|
|
|
|
#94 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mozna spytac kto to byl i ile mialas placic? Powodzenia w szpitalu w takim razie! Katiem Ty tez mialas polozna ze sw rodziny i pomimo tego Cie nie przyjeli? Ile tam wogole jest miejsc w sw rodzinie? A oni tak odsylaja bez sprawdzenia rozwarcia? Bo moze ktos juz ma daleko akcje posunieta i tak go odsylaja wtedy ![]() Masakra w sumie
Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2012-02-20 o 13:13 |
|
|
|
|
|
#95 |
|
Zakorzenienie
|
mi na Ip powiedzieli że mam jechać na Polną bo w Raszei też Ip zamknięta nie przyjmują.
jeśli jest określona liczba sal to jeśli są zajęte to wiadmo że nie przyjmą. Nie ma co dramatyzować na Polną zawsze przyjmują więc na ulicy żadna nie urodzi. ![]() za poród rodzinny na Polnej w lipcu było 150zł |
|
|
|
|
#96 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I zycze powodzenia zeby przyjeli Cie do sw rodziny i zycze jak najlzejszego porodu! A masz lekarza albo zalatwiona polozna ze sw rodziny?
|
|
|
#97 |
|
Zakorzenienie
|
w 2009 miałam położna L.Osses płaciłam chyba 700zł
w 2011 miał mieć p.Osses lub p.Zając nie wiem ile brały bo nie było miejsc. |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#98 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ja sie tak zastanawiam bo w kazdym szpitalu maja ograniczona ilosc miejsc nawet na polnej, a stamtad nigdy nie odsylaja, to lezy sie na korytarzu czy jak ![]() ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Cytat:
|
|
|
#99 |
|
Rozeznanie
|
Siostra mojego kolegi rodzila 3 razy w sw.rodzinie i sobie chwali, kolezanka w raszei i tez chwali ale jej lekarzem byl jakis profesor i wszyscy nad nia biegali - wiadomo
![]() Jak ktos bedzie mial info ile miejsc maja w sw.rodzinie to dajcie znac - rozumiem, ze jak nie ma miejsc to odsylaja ale slabo jak masz lekarza stamtad ze Cie wysylaja na Polna i na przyklad rodzisz w supelnie nowym miejscu. Ja mimo wszystko wolalabym tam gdzie mam wszystko zalatwione
|
|
#100 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak ja rodziłam to były miejsca. Mojej znajomej nie przyjęli. Dlatego też tak bardzo chcę tam rodzic po raz drugi. Termin mam na 2.09 więc zacznę się martwić jakoś w sierpniu ![]() Cytat:
Cytat:
Moja koleżanka ma termin na marzec i umówiona jest z P. Zając i ma płacić 700zł więc przez te 2 lata cena się nie zmieniła. |
|||
|
|
|
|
#101 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Poza tym w marcu otwieraja nowe skrzydlo w szpitalu i w zwiazku z tym beda mieli wiecej miejsc i powiedziala ze wtedy skonczy sie takie odsylanie do innych szpitali Powiedziala ze dla nich to rowniez nie jest przyjemne jak odsylaja ale czasami nie maja wyboru Tak wiec jak juz bede miala wybrana polozna to po romowie z nia dopytam sie dokladnie ile bedzie nowych miejsc i wybiore sie zwiedzic porodowke bo jeszcze tam nie bylam nawet ![]() To dam znac
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#102 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzięki za taką rewelację ![]() Jeszcze niech wprowadzą poród w wodzie i w ogóle będzie luksus pierwsza klasa
|
|
|
|
|
|
#103 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Prosze bardzo, sama wczoraj cieszylam sie jak glupia, jakby nie mala w brzuchu to normalnie by szampan w ruch poszedl ![]() No z wanna bylby ful wypas, tez tak uwazam Ciekawe jaka polozna mi poleci bo mowila ze musi pomyslec zeby tak pod moj charakter kogos dopasowac i mi polecic ![]() Ona jest wspaniala ta Beata Sobala,
|
|
|
#104 |
|
Wtajemniczenie
|
To super, że tak Ci dobierze
![]() Z drugiej strony słyszę, że każdy ma jakąś inną położną, i każdy bardzo zadowolony. Panią Renatkę też miałam z polecenia i znowu chciałabym z nią rodzić. |
|
|
|
|
#105 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No ja tez slyszalam ze generalnie babki sa tam fajne a jesli juz sie dogada z nimi to wogole musi byc super! Ja akurat bede sie czula lepiej jesli bede wiedziala z kim rodze! A jak to jest jak juz sie zdecydujesz na polozna? Ile razy sie spotykasz przed porodem i po porodzie tez Ona przyjezdza do dziecka czy jak to jest? A w ktorym tygodniu Ty wogole jestes bo jak masz termin na wrzesien to dopiero poczatki masz teraz, jak sie czujesz?
Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2012-02-21 o 10:07 |
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#106 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#107 |
|
Rozeznanie
|
super z tym nowym skrzydlem
|
|
#108 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
DziekujęRano trochę nudności, ale ogólnie jest ok. We wrześniu to trochę późno na telefon do niej. Bo Ona sobie wpisuje termin w kalendarzu. A jak ma na dany termin za dużo rodzących to wtedy poleca inną położną. Myślę, że odezwę się tak w lipcu. Przy ostatnim razie spotkałyśmy się raz. Pokazała salę do porodu rodzinnego i gadałyśmy. Pytałam o wszystko co przychodziło mi do głowy. Po porodzie to już masz położną środowiskową, która podlega pod Twoją przychodnię. Też trzeba do niej zadzwonić i powiedzieć, że się będzie rodzić lub, że się urodziło. Ale w sumie Pani Renata powiedziała, że jak będę miała jeszcze jakiś problem jak juz będę w domu to mam zadzwonić. I chyba raz zadzwoniłam. Ale nie wiem czy by przyjechała jakbym chciała - wydaje mi się, że nie. |
|
|
|
|
|
#109 |
|
Zakorzenienie
|
ja do p.Osess czesto po porodzie dzwoniłam.Jak tylko był jakiś problem.
A z położną środowiskową lepiej się umówić wcześniej tzn gdzieś 4 tyg przed porodem.
|
|
|
|
|
#110 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dr Stoiński - poznałam go przy moim porodzie Dr Spychała Przemysław- jest codziennie rano w szpitalu i robi obchód Dr Skupin Mariusz - ja do niego chodzę Wpisz w google i zobacz który Ci najbardziej pasuje. Cytat:
|
||
|
|
|
|
#111 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#112 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurcze całkiem możliwe. Bo ja leżałam tam w 2010 roku.
|
|
|
|
|
#113 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#114 |
|
Rozeznanie
|
Dzieki!
|
|
#115 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Juz sie nie moge doczekac zeby spotkac polozna , z ktora ja bede rodzic Dzieki za info Jestes zadowolona ze Skupina?
|
|
|
#116 |
|
Wtajemniczenie
|
Ze Skupina jestem zadowolona
![]() Wprawdzie (odpukać) nigdy nie miałam żadnych większych problemów. Kontaktowy, kompetentny i jak na Poznań nie drogi. Okazało się, że chodzą do niego też moje 2 kuzynki i 2 znajome. I tak przez przypadek wyszło, że wszystkie do niego.
|
|
|
|
|
#117 |
|
Przyczajenie
|
Jestem jego pacjentką
Ale jak się do niego zapisywałam to jeszcze tam pracował. Wyszło w trakcie a specjalnie wybierałam lekarza z tego szpitala... A tu psikus..
Edytowane przez biżuteryjka Czas edycji: 2012-02-22 o 22:07 |
|
|
|
|
#118 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Uwazam tylko ze za rzadko zelca morfologie i mocz, ale jak chce to ide sobie sama i robie, wiec to taki szczegol tylko. generalnie jestem zadowolona, moglby tylko czesciej miec dyzury w szpitalu
|
|
|
#119 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny! Czy któraś wie jakie zasady będą panowały na tym nowym skrzydle? Przypuszczam, że takie jak na starym czyli odwiedziny za szybką
Moja Mała chyba czeka na ten nowy oddział bo jak na razie cały czas cisza...
|
|
|
|
|
#120 |
|
Wtajemniczenie
|
Forma odwiedzin na pewno sie nie zmieni
. Zresztą ja to cenie. Ale może pomyślą, żeby wszystkie sale były z łazienkami bo w starym niektóre nie mają. To odpoczywaj. Jak urodzisz bedzie Ci brakowało brzuszka i ruchów dziecka
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:40.