![]() |
#91 |
BAN stały
|
Dot.: pogaduchy "odludkowych" inenów
.
Edytowane przez Dosiak Czas edycji: 2011-11-11 o 07:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chociaz jest wyjatek - nie mam zastrzezen i kocham calym sercem poezje Poświatowskiej. lubie tez Szymborska, Pawlikowska-Jasnorzewska i Gucewicz - polecam wszystkim nowy tomik tej ostatniej "Serce na smyczy". Warto przeczytac te wiersze ![]() Tytuly filmow, ktore uwielbiam: "Zielona mila", "Duma i uprzedzenie", "Forrest Gump", "Kill Bill", "Pulp Fiction", "Volver", "Chlopiec z latawcem", "Marzyciel", "Into the wild", "Pamietnik", "Pokuta", "Butelki zwrotne", "Niedzwiadek", "Wyznania gejszy", "Lot nad kukulczym gniazdem", "Milczenie owiec", "Ojciec chrzestny", "Babel"... znajac zycie i tak pewnie zapomnialam o polowie z ulubionych ![]() Cytat:
![]() zastanow sie 3 razy zanim go wybierzesz ![]() Cytat:
![]()
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. ![]() 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Wtajemniczenie
|
Tytuly filmow, ktore uwielbiam: "Zielona mila", "Duma i uprzedzenie", "Forrest Gump", "Kill Bill", "Pulp Fiction", "Volver", "Chlopiec z latawcem", "Marzyciel", "Into the wild", "Pamietnik", "Pokuta", "Butelki zwrotne", "Niedzwiadek", "Wyznania gejszy", "Lot nad kukulczym gniazdem", "Milczenie owiec", "Ojciec chrzestny", "Babel"...
znajac zycie i tak pewnie zapomnialam o polowie z ulubionych ![]() Na Forreście sie rozklejam." Into the wild" musze w końcu zobaczyc, bo mam ścieżke dzwiekową w wykonaniu mojego ukochanego Eddiego Veddera. Widziałaś może dwie pierwsze części " Babel" czyli " Amores Perros " i "21 gramów ". Do moich faworytów należą jeszcze: "Underground", "Ziemia niczyja", "Grbavica", "Amelia" , twórczość Woody Allena, "Przemineło z wiatrem" i pewnie jeszcze wiele innych... edit: teraz sobie przpomniałam " Królowa Margot" - fenomenalny film.
Zakamuflowana Niemka Edytowane przez yugoslavia Czas edycji: 2009-02-04 o 11:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
BAN stały
|
.
Edytowane przez Dosiak Czas edycji: 2011-11-11 o 07:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Raczkowanie
|
Załatwiłam sobie staż wprawdzie nie ma to wiele wspólnego z moim wykształceniem, ale mam nadzieje, że się nauczę czegoś nowego. Od poniedziałku zaczynam mam nadzieję, że będzie ok i dam sobie radę.
A napiszę też trochę o sobie, skoro Wy piszecie. Lubię filmy oglądać (chociaż ostatnio jakiś zastój mam). Jedne z moich ulubionych to: Tańcząc w ciemnościach, Zakochany bez pamięci, Okno na podwórze, Biały Oleander, Bombon, Jeździec wielorybów, między słowami, Opowieści o zwyczajnym szaleństwie, Piękny umysł, Zycie jest cudem, Zycie ukryte w słowach. Co do książek to uwielbiam Pratchetta, Chmielewską, Musierowicz. Ostatnio zaczytuje się w kryminałach Christie, Mankella i Fossum. Poza tym uwielbiam zwierzęta, zwłaszcza psy i świnki morskie. Lubię pływać, jeździć na rowerze, spacerować. Interesuję się trochę psychologią. No i to by było na tyle |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() widze, ze podobaja nam sie dosc podobne filmy, wiec chyba zdobede i obejrze te co wymienilas ![]() Cytat:
jesli chodzi o ilosc nauki, to w ogole nie jest strasznie. trzeba byc mistrzem, zeby nie zaliczyc roku i wyleciec ![]() ![]() chodzi mi glownie o to, ze dziennikarstwo na UJ do tego zawodu raczej cie nie przygotuje, tzn. jest zbyt wiele teorii, za malo praktyki. natomiast mam kolezanki na UW na dziennikarstwie i tam jest na odwrot, wiec ja zaluje ze nie poszlam tam. polecam tez dziennikarstwo jako drugi kierunek gdyz malo jest miejsc i studiow magisterskich dziennych w Polsce z tego kierunku, duzo osob poprzestaje na licencjacie. ogolnie - studia bardzo bardzo przyjemne, swietni ludzie, przystepni wykladowcy, niewiele nauki ale warto cos do nich jeszcze zrobic ![]() aha, jesli naprawde chcesz zostac dziennikarzem to polecam raczej filologie polska lub politologie i pozniej ewentualnie dziennikarstwo. podobno po dziennikarstwie na UJ wiekszosc ląduje w agencjach reklamowych [to dobrze ![]() ![]() takze zastanow sie 3 razy. dziennikarzem mozna byc nie majac tez takich studiow ![]() ![]() jesli masz jeszcze jakies pytania to pytaj ![]() Cytat:
![]() a co do siebie - dodam jeszcze [jak moglam zapomniec?] ze UWIELBIAM GOTOWAC ![]() ![]() ![]() yugoslavia - w jakiej agencji reklamowej pracujesz? co konkretnie robisz? i wybacz, jesli to niedyskretne pytanie [jesli nie chcesz to nie odpowiadaj ![]() ![]() ![]()
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. ![]() 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() ![]() Edytowane przez pani ćma Czas edycji: 2009-11-10 o 13:47 Powód: dopisek |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Wtajemniczenie
|
yugoslavia - w jakiej agencji reklamowej pracujesz? co konkretnie robisz? i wybacz, jesli to niedyskretne pytanie [jesli nie chcesz to nie odpowiadaj
![]() ![]() ![]() Pracuje w Agencji Kwadrat, a dokładniej Kwadrat PR biuro ogłoszeń prasowych i reklamy w Chorzowie. Trafiłam tu po szkole ze stażu, który dostałam w UP. Jestem z wykształcenie technikiem hotelarzem, czyli i ugotuje i podam i wycieczke oprowadze, że o obsłudze klienta nie wspomne ![]() Słyszałam, że teraz cięzko dostąc prace w PR bo przez kryzys ludzie oszczędzają na reklamie. Ale zanim skończysz studia to się wszystko milion razy zmieni.
![]() |
#98 |
BAN stały
|
.
Edytowane przez Dosiak Czas edycji: 2011-11-11 o 07:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() mam nadzieje, ze po studiach uda mi sie zdobyc wymarzona prace w reklamie lub w PR ![]() ![]() dosiak - w lodzi jest podobno to samo co na UJ ![]() ![]() ![]()
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. ![]() 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() ![]() Edytowane przez pani ćma Czas edycji: 2009-02-04 o 13:55 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Wtajemniczenie
|
[quote=pani ćma;10817969]dziekuje pieknie za odpowiedz
![]() ![]() mam nadzieje, ze po studiach uda mi sie zdobyc wymarzona prace w reklamie lub w PR ![]() ![]() Właśnie sobie przypomniałam, że jeden mój znajomy studiuje dziennikarstwo na UJ, tylko jest starszy od Ciebie. Chyba jeszcze jeden kierunek studiuje. Też mówił, że się nie przemęcza, bez urazy.
![]() |
#101 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. ![]() 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() ![]() Edytowane przez pani ćma Czas edycji: 2009-11-10 o 13:49 Powód: zmiana |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. ![]() 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Wtajemniczenie
|
"przerwana lekcja muzyki" i "Między słowami", o którym Oliwkaaa80 wspominała tez piekne.
Zapomniałabym o moim ukochanym musicalu "Cabaret". Ide do domku. Jeszcze wieczorkiem zajże.
![]() |
#106 |
Wtajemniczenie
|
Halo!!! Co tak cicho?
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
ja sie ucze do ostatniego egzaminu
![]() a co z reszta odludkow to nie wiem, ale rzeczywiscie umilklo ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
biegam dla Zabawy
|
Może dlatego , ze wlaśnie odludki
![]() Ja też mam na głowie egzamin, juz jutro. Niestety to sprawia, że mam jeszcze wiecej czasu na wizaż ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
BAN stały
|
.
Edytowane przez Dosiak Czas edycji: 2011-11-11 o 07:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Wtajemniczenie
|
No właśnie tak pomyślałam: odludki to sie w sobie zamknęły.
Ja odpoczywam po całym dniu, oczywiście na wizażu ![]()
![]() |
#112 |
Raczkowanie
|
Ja jestem, ale nie mam nic do powiedzenia więc czytam co u Was
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No to juz ucz się, ucz. ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 |
BAN stały
|
.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Wtajemniczenie
|
Skoro juz tak sobie o wszystkim gawędzimy, to mam pytanko: czy może któras z was mazia twarz olejkami z kapsułek GALA?
![]() |
#116 | |
Zakorzenienie
|
staram sie
![]() ![]() Cytat:
![]() no tak to jest, jak sie caly semestr obija to przynajmniej tuz przed egzaminem trzeba sie pouczyc ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
BAN stały
|
.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Wtajemniczenie
|
Dzisiaj zakupiłam kapsułki takie w kształcie rybek z koenzymem Q10, olejkiem z wiesiołka i kwasem linolenowy. Olej jak olej tłusty, Jest jeszcze kilka rodzajów. Z witaminami A+E, serum pod oczy, odżywka do brwi i rzes i jeszcze inne. Na KWC jest wszystko. A że masakruje twarz atredermem to pomyślałam o tych kapsułkach. Gdyby któras z was juz wcześniej używała to chętnie posłucham opini.
![]() |
#119 |
BAN stały
|
.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Wtajemniczenie
|
Twarz mi się świeci jak pewna część ciała u psa...
Zobaczymy jak zareagują z atredermem.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:48.