Triki,sposoby uzywania mineralow:) - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Kosmetyki mineralne

Notka

Kosmetyki mineralne Lubisz kosmetyki mineralne? Chcesz pogłębić swoją wiedzę? Wiemy wszystko o kosmetykach mineralnych. Zapraszamy do dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-08-08, 07:27   #91
IlonaP
Zakorzenienie

Dot.: Triki,sposoby uzywania mineralow:)

tak jak podkłady, pudry, roże, cienie itd mineralne przypadly mi wielce do gustu, tak z korektorami się dogadać nie mogę [jeszcze omiatanie jako tako, ale nakladanie punktowe to zdecydowana porazka]
mam zdecydowanie zbyt suchą skorę, więc pozostalam przy niemineralnych
Stary 2009-08-08, 09:02   #92
vril
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dominkab Pokaż wiadomość
Ja nie stosuję mineralnych korektorów pod oczy. Za bardzo mi skórę wysuszały i się taka pomarszczona robiła. Nie ma co na siłę się przestawiać, trzeba znaleźć najlepsze wyjście dla siebie. Polecam Biotherm Forget it
Dokladnie (mialam to samo), z tym, ze ja polecam HR Magic Na reszte twarzy, tam gdzie potrzeba, zamiast korektora nakladam pedzelkiem do korektora dodatkowa warstwe podkladu intensive - krycie w porzadku i kolor sie zgadza z reszta twarzy, nie ma plackow.
A z korektorow mineralnych nie ma co rezygnowac calkowicie, to sa swietne cienie do powiek - matowe kryjace lub perlowe rozswietlajace, polecam

Edytowane przez vril
Czas edycji: 2009-08-08 o 09:04
vril jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-08, 09:38   #93
unhumblee
Raczkowanie

Podpowiedzcie proszę, jakie macie sposoby na dokonywanie poprawek makijażu w ciągu dnia, gdy dłużej jesteście poza domem, bez możliwości zmycia go i nałożenia powtórnie.
unhumblee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-08, 10:35   #94
vril
Zakorzenienie

Ten watek ma tylko 4 strony i bylo juz o tym pisane Najczesciej stosujemy bibulki matujace.
Stary 2009-08-08, 10:54   #95
kamilanna
Zadomowienie

GG do kamilanna

Cytat:
Napisane przez vril Pokaż wiadomość
Ten watek ma tylko 4 strony i bylo juz o tym pisane Najczesciej stosujemy bibulki matujace.
Dokladnie,a gdy pod reka brak takich bibulek ratuje sie zwykla chusteczka higieniczna lub recznikiem papierowym
kamilanna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-08, 11:59   #96
paulaql
Raczkowanie

No tak, mineralnymi korektorami cieżko osiągnąć dobry efekt pod oczami. Można nakładać na mokro, mieszać z kremem, rezultat mniej suchy, ale jednak suchy. Już lepiej wygląda w tej okolicy podkład z lumiere, który jest bardziej kremowy A co powiecie o uwodnionych korektorach z edm? Próbował ktoś? Nadają się pod oczy?
paulaql jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-08, 12:05   #97
vril
Zakorzenienie

Korektory nawilzajace weszly do oferty dopiero w tym tygodniu, nawet jesli ktos je zamowil, to zapewne jeszcze ich nie otrzymal i nie przetestowal. Tez czekam na relacje.
Stary 2009-08-08, 12:19   #98
kamilanna
Zadomowienie

GG do kamilanna

Co do stosowania korektorow pod oczy- jak juz ktos wczesniej pisal dobre efekty daje olej jojoba zmieszany z proszkowym korektorem (oczywiscie w niewielkich ilosciach)
kamilanna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-08, 12:33   #99
curry
Zadomowienie

Moim punktowym korektorem jest int. fair. Nalozony "solo" wyglada zle, wybija sie
Ale juz znalazlam na niego sposob Gdy na punktowe przebarwienie naloze wczesniej odrobine kremu i na to naniose korektor pedzelkiem(do cieni z rossmana) to jest slicznie Korektor nanosze przed nalozeniem podkladu.
Na minta tez znam trik Jak nakladalam go paluchami lub LHK to wybijal spod podkladu. Teraz nanosze go luznym pedzlem do pudru(rowniez z rossmana) ladnie zakrywa mi moje zaczerwienienia
Aaa i jeszcze jedno. Minta wole nakladac przed primerem

curry jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-08, 12:45   #100
unhumblee
Raczkowanie

Dziękuję za podpowiedzi chociaż właściwie nie o to mi chodziło. Co to są bibułki matujące wiem, używam ich od lat, a i 4 strony przeczytałam dokładnie pytałam o sytuację gdy jesteście poza domem np. więcej niż 8 godz. czy zabieracie ze sobą podkład, pędzel i odświeżacie makijaż po x czasie? czy wtedy tylko oprószacie np. pudrem wykańczającym, czy jeszcze jakiś inny sposób?
Stary 2009-08-08, 12:53   #101
pastereczka
Organizatorka

unhumblee mi mowiac szczerze nic nie splywa i nie znika iwec zapomnialam co to poprawki, od rana do nocy mi sie trzyma
wiem ze czesto polecany jest fix+ MAC spray który przedluza trwalosc- sam go nie mialam a i tu nie pamietam zeby ktos pisal-bo nie potrzebuje
mam taki fix z egm, sluzę odlewką jakby co jesli masz butelke z atomizerem

Dziewiąty rok na wizażu
pastereczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-08, 13:00   #102
vril
Zakorzenienie

Hmm, ja tez nigdy nie poprawiam makijazu. Jedyne co nosze ze soba, to grzebien i balsam do ust. Niektore osoby uzywaja pedzli podroznych (takie z zatyczka) z wsypana do srodka odrobina podkladu\pudru, czyli najpierw bibulki w ruch, a potem opruszanie twarzy pudrem. Ewentualnie mala woda w spray'u - spryskanie twarzy, delikatne osuszenie i jesli trzeba to dodatkowe opruszenie pudrem.
Stary 2009-08-08, 13:02   #103
rozwielitka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pastereczka Pokaż wiadomość
unhumblee mi mowiac szczerze nic nie splywa i nie znika iwec zapomnialam co to poprawki, od rana do nocy mi sie trzyma
wiem ze czesto polecany jest fix+ MAC spray który przedluza trwalosc- sam go nie mialam a i tu nie pamietam zeby ktos pisal-bo nie potrzebuje
mam taki fix z egm, sluzę odlewką jakby co jesli masz butelke z atomizerem

też zapomniałam co to poprawki
a jak jest deszcz czy mżawka to wiem, że minerały będą wyglądać jeszcze lepiej
rozwielitka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-08, 13:07   #104
vril
Zakorzenienie

U mnie to samo - mzawka, mgla, itp. i moge startowac na okladke Vogue
Na poczatku jak zaczynalam z mineralami i widzialam zdjecia makijazy wykonane tymi kosmetykami, to sie pukalam w czolo myslac, ze ktos tu z PS przesadzil, a potem zonk (pozytywny), ze statystyczna Polka (nawet ta chorobliwie blada) tez moze wygladac jak zadbana kobieta, a nie jak mazepa
Stary 2009-08-08, 14:18   #105
unhumblee
Raczkowanie

No cóż, może Wasze młode buźki długo utrzymują makijaż mam nieco wiecej latek niż Wy i makijaż w przyzwoitym stanie dłużej niż 5-7 godz. nie wygląda na mnie ładnie
Pastereczko, bardzo chętnie przygarnęłabym fix pomyślimy o tym jak dotrze SN (o ile zamówienie dojdzie do skutku)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-08-08, 15:52   #106
Krystle Carrington
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez unhumblee Pokaż wiadomość
Dziękuję za podpowiedzi chociaż właściwie nie o to mi chodziło. Co to są bibułki matujące wiem, używam ich od lat, a i 4 strony przeczytałam dokładnie pytałam o sytuację gdy jesteście poza domem np. więcej niż 8 godz. czy zabieracie ze sobą podkład, pędzel i odświeżacie makijaż po x czasie? czy wtedy tylko oprószacie np. pudrem wykańczającym, czy jeszcze jakiś inny sposób?
ja od wyjścia rano z domu aż do powrotu (często po kilkunastu godzinach) niczego nie poprawiam. Fakt, nie spoglądam w lustro dość często w ciągu dnia ale po powrocie specjalnej tragedii nie zauważam. Na początku stosowania minerałów byłam lekko przerażona bo miałam miejscami przesuszona skóra, świecącą się itp ale teraz jest znacznie lepiej (BU + minerały na codzień stosuję od początku maja). Zastanawiałam się nad bibułkami na początku ale teraz uważam że są zbędne w moim przypadku
Krystle Carrington jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-08, 15:56   #107
vril
Zakorzenienie

Ja tam stara gropa jestem Wychodze z zalozenia, ze cos ma dzialac i byc skuteczne oraz trwale, jak ni ciula nie wychodzi, to fruuu, co sie bede uzerac i poprawki uskuteczniac. Tyle swiatu tego kwiatu, do wyprobowania tyle innych firdygalkow, wiec bez zalu mozna upiora poslac w cholere i testowac cos innego, az sie znajdzie. Czasochlonne czesto i wnerwiajace ale mozna sobie wmowic, ze to wymagajace hobby jest i jakos leci
Stary 2009-08-08, 16:23   #108
pastereczka
Organizatorka

Cytat:
Napisane przez unhumblee Pokaż wiadomość
No cóż, może Wasze młode buźki długo utrzymują makijaż mam nieco wiecej latek niż Wy i makijaż w przyzwoitym stanie dłużej niż 5-7 godz. nie wygląda na mnie ładnie
Pastereczko, bardzo chętnie przygarnęłabym fix pomyślimy o tym jak dotrze SN (o ile zamówienie dojdzie do skutku)
dojdzie, bo ja tez chce cos, i nie sadze bys byla starsza od nas/niektorych nie same stuentki tu

Dziewiąty rok na wizażu
Stary 2009-08-08, 17:25   #109
unhumblee
Raczkowanie

No to super jeszcze tylko mysle, ktore serum i juz zamowienie prawie gotowe

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-08, 22:34   #110
Plurabellle
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dominkab Pokaż wiadomość
Ja nie stosuję mineralnych korektorów pod oczy. Za bardzo mi skórę wysuszały i się taka pomarszczona robiła. Nie ma co na siłę się przestawiać, trzeba znaleźć najlepsze wyjście dla siebie. Polecam Biotherm Forget it
Jesteś już chyba 5 albo 6 osobą, która mi poleca ten korektor, niestety nie ma go w Polsce ;(

Więc desperacko szukam ideału. Wlasciwie większośc korektorów drogeryjnych na moich cieniach okazuje się.
1. za ciemna albo za jasna
2. zbyt żółta albo zbyt różowa
3. podkreśla zmarszczki lub/i wysusza skórę

Nawilżające korektory z EDM zamówiłam. Czekam aż dotrą.

Cytat:
Napisane przez pastereczka Pokaż wiadomość
nie sadze bys byla starsza od nas/niektorych nie same stuentki tu
^ Bynajmniej nie same

Dziękuję za odpowiedzi. Okazuje się, że z korektorami to nie taka prosta sprawa...
Plurabellle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-09, 10:07   #111
samotna w sieciiiiiii
Raczkowanie

mówicie, że raczej nie poprawiacie makijażu w ciągu dnia, a co jest gdy mamy upał 30stopni C, wtedy wam nie spływa?
samotna w sieciiiiiii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-09, 10:22   #112
Krystle Carrington
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez samotna w sieciiiiiii Pokaż wiadomość
mówicie, że raczej nie poprawiacie makijażu w ciągu dnia, a co jest gdy mamy upał 30stopni C, wtedy wam nie spływa?
ja spędzam większość dnia w klimatyzacji więc upały mi nie zagrażają co do spływania, to chyba nie wystepuje
Krystle Carrington jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-09, 10:48   #113
pastereczka
Organizatorka

Cytat:
Mnie nie splywają w upale-az sie dziwię, lecz zamiast CM z EGM wybieral lzejsza formulę YG

Dziewiąty rok na wizażu
Stary 2009-08-09, 11:02   #114
vril
Zakorzenienie

Tez mi nie splywaja, w upale nasila sie tylko blysk z kremu pod spodem.
Stary 2009-08-09, 14:16   #115
samotna w sieciiiiiii
Raczkowanie

ahaa, to jeszcze taka kwestia mnie interesi: jeśli na jedną warstwą podkladu bierze sie minimalna ilosc proszku ktora u mnie absolutnie nic nie zakrywa, to mogę takich warstw nalozych np.15?
Stary 2009-08-09, 14:26   #116
pastereczka
Organizatorka

Cytat:
ahaa, to jeszcze taka kwestia mnie interesi: jeśli na jedną warstwą podkladu bierze sie minimalna ilosc proszku ktora u mnie absolutnie nic nie zakrywa, to mogę takich warstw nalozych np.15?
w zasadzie tak, ja nakladam dopoki nie zaczynam sie zastanawiac czy jest idealnie, i wtedy koncze, bo jak kiedys dzialalam dalej to robil mi sie widoczny puder-podklad na buzi, wiem ze edm intensive do 4 widzialam jak daja, semi mate do 8 itd

Dziewiąty rok na wizażu
Stary 2009-08-09, 14:48   #117
samotna w sieciiiiiii
Raczkowanie

to jakbym kładła te 15 warstw to po każdej powinnam psikać sie hydrolatem lub stemplować wacikiem z hydrolatem? czy wystarczy np. co 5 warstw?

aha i jeszcze takie pytanie odnoscie psikania hydrolatem, czy taki sposób na wtopienie sie podkładu mozna stosować tez do takich płynnych podkładów, czy tylko sprawdza sie w mineralnych?
Stary 2009-08-09, 18:20   #118
marioladabr
Zakorzenienie

unhumblee - na potwierdzenie, że minerały znacznie lepiej sie trzymają niż klasyczne kosmetyki wstawiam zdjęcia. Dzisiaj miałam ciężki dzień (dużo jeździłam na rowerze i rolkach - około 4 godzin) a i pogoda była słoneczna. Od rana nie poprawiałam makijażu i tak wyglądam. Może nie jakoś super hiper, ale tradycyjny makijaż dawno by mi spłynął....
Ja, czasami po 8 godzinach - jak już zaczynam się swiecić to lekko przypudrowuję się pudrem bambusowym z jedwabiem z BU.
Odkąd użuwam minerałów to po powrocie do domu po całym dniu jestem mile zaskoczona, że wszystko tak się ładnie trzyma (a zdarza mi się podpierać się rękami o brodę, czy dotykać rękami policzków - nigdy nic nie zostaje na rękach).
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Lumiere F1.jpg (72,3 KB, 585 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Lumiere F2.jpg (101,1 KB, 552 załadowań)
marioladabr jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-09, 19:45   #119
pastereczka
Organizatorka

samotna w sieciiiiiii watpie czy az tyle warst nalozysz wczesniej bedzie lepiej, ja nakladam na sucho wiec nie doradze z psikaniem, ale zdaje mi sie ze nie za kazda warstwa
Mariolu naprawde niezle sie trzyma

Dziewiąty rok na wizażu
Stary 2009-08-09, 20:49   #120
batkab
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marioladabr Pokaż wiadomość
unhumblee - na potwierdzenie, że minerały znacznie lepiej sie trzymają niż klasyczne kosmetyki wstawiam zdjęcia. Dzisiaj miałam ciężki dzień (dużo jeździłam na rowerze i rolkach - około 4 godzin) a i pogoda była słoneczna. Od rana nie poprawiałam makijażu i tak wyglądam. Może nie jakoś super hiper, ale tradycyjny makijaż dawno by mi spłynął....
Ja, czasami po 8 godzinach - jak już zaczynam się swiecić to lekko przypudrowuję się pudrem bambusowym z jedwabiem z BU.
Odkąd użuwam minerałów to po powrocie do domu po całym dniu jestem mile zaskoczona, że wszystko tak się ładnie trzyma (a zdarza mi się podpierać się rękami o brodę, czy dotykać rękami policzków - nigdy nic nie zostaje na rękach).
Wow Zazdroszczę
Niestety na mojej twarzy minerały nie wytrzymuję jeszcze tylu godzin ale i tak jest lepiej niż 2 m-ce temu, choć bez kilku poprawek bambusem czy ryżykiem nie obędzie się
Firma nie ma wiekszego znaczenia więc skupiam się teraz na opracowaniu idealnego przygotowania skóry i sposobu aplikacji proszku
batkab jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kosmetyki mineralne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości