Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009! Część II - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Co się w nas kryje?
chłopiec 23 41,82%
dziewczynka 11 20,00%
nie wiem 21 38,18%
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-10, 09:27   #91
musicman
Zadomowienie

Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009! Część II

dzień dobry

co do solarium to ja bym się nie odważyła, bo temperatura i ryzyko przebarwień i w ogóle jakoś tak...

a tak poza tym to zauważyłam, że brzuch mi jakoś nie rośnie na razie. W srodę zaczynam 20 tc a brzuch jakoś stanął w miejscu, na początku rósł u rósł, nawet więcej niż powinien a teraz jest sobie taki sam. NO ale pewnie tak ma być. Nawet się cieszę bo bałam się że będę strasznym wielorybem i nie będę mogła sobie niedługo zawiązć butó i obciąć paznokci.
Moja choroba grypowa już mi przechodzi, antybiotyk nadal jem, bez niego pewnie bym padła. Jestem tak wymęcozna to chorobą, że boli mnie cały nos, głowa, usta, zęby, dziąła i mięśnie brzucha od kaszlu. Nie polecam. Trzumajcie się z daleka od chorujących. Ja mam o tyle źle że przyjmuję klientów i nigdy nie wiadomo kto mi wejdzie z ulicy i w jakim stanie
musicman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 09:43   #92
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evamoni Pokaż wiadomość
Hormony szaleja. Kazda z nas tak ma. Tak mysle. Przynajmniej ja. Nastroj zmienia mi sie w ciagu ulamka sekundy o 180°. Potrafie sie poryczec na reklamie. W dodatku glowa mnie juz od 3 dni boli. Mam migrene a lekarz pozwolil mi tylko paracetamol brac, ktory oczywiscie nie pomaga.
Oj głowa to i mnie boli teraz codziennie, moze tez przez niskie cisnienie jakie mam. wypije sobie chyba jakas kawe słabą.

A i ostatnio kolke miałam ze 3 razy. i to nie od wysiłku, tylko normalne jak w łózku leżalam.
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 09:46   #93
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
Miramej a ty jestes w pracy czy w domicu klepiesz w klawiaturke?????
W domu .

Cytat:
a cos mi sie przypominalo, pisalyscie kiedys o sprawdzaniu jak bije serduszko dzidziusia tymi sluchawkami lekarskimi, no wiec znalazlam takie w moim domu - kiedys byly w zestawie z aparatem do mierzenia cisnienia. powiem wam ze odrazu wyprobowalam i nic nie slyszalam, za to jak moje serce walilo to az mi bebenki drgaly hehe, serio po calym brzuchu przykladalam te sluchawki i nic.........
A to było o stetoskopie, czy o detektorze tętna w gabinecie? Może trzeba mieć wprawę?

Cytat:
Napisane przez musicman Pokaż wiadomość
dzień dobry

co do solarium to ja bym się nie odważyła, bo temperatura i ryzyko przebarwień i w ogóle jakoś tak...

a tak poza tym to zauważyłam, że brzuch mi jakoś nie rośnie na razie. W srodę zaczynam 20 tc a brzuch jakoś stanął w miejscu, na początku rósł u rósł, nawet więcej niż powinien a teraz jest sobie taki sam. NO ale pewnie tak ma być. Nawet się cieszę bo bałam się że będę strasznym wielorybem i nie będę mogła sobie niedługo zawiązć butó i obciąć paznokci.
Moja choroba grypowa już mi przechodzi, antybiotyk nadal jem, bez niego pewnie bym padła. Jestem tak wymęcozna to chorobą, że boli mnie cały nos, głowa, usta, zęby, dziąła i mięśnie brzucha od kaszlu. Nie polecam. Trzumajcie się z daleka od chorujących. Ja mam o tyle źle że przyjmuję klientów i nigdy nie wiadomo kto mi wejdzie z ulicy i w jakim stanie
Bidulko , zdrowiej szybko

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 10:02   #94
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
W domu .

A to było o stetoskopie, czy o detektorze tętna w gabinecie? Może trzeba mieć wprawę?
o wlasnie stetoskop......ale czy ja wiem czy trzeba miec wprawe?chyba ze lekarz slyszy dzwieki, ktorych my nie slyszymy

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 10:07   #95
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
a cos mi sie przypominalo, pisalyscie kiedys o sprawdzaniu jak bije serduszko dzidziusia tymi sluchawkami lekarskimi, no wiec znalazlam takie w moim domu - kiedys byly w zestawie z aparatem do mierzenia cisnienia. powiem wam ze odrazu wyprobowalam i nic nie slyszalam, za to jak moje serce walilo to az mi bebenki drgaly hehe, serio po calym brzuchu przykladalam te sluchawki i nic.........
moze to hmmm moze za mala ciaza ? ponoc w 20 tygodniu mozna usłyszec ? ja w 14 tygodniu sprawdzalam i nic ale tera znie wiem

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 10:09   #96
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
moze to hmmm moze za mala ciaza ? ponoc w 20 tygodniu mozna usłyszec ? ja w 14 tygodniu sprawdzalam i nic ale tera znie wiem
mowisz ze od 20 tc, to sprawdze potem i wam powiem czy cos slychac.....

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-02-10, 10:31   #97
Karolinak82
Zakorzenienie

Dzień dobry Dziewczyny

Cytat:
pisalyscie o jakiejs depresji.....
ja tez ostatnio mam jakis nastroj zjechany, chodze nadeta i obrazona na wszystkich nie wiedziec czemu? chyba wszystko mnie drazni i stad takie moje glupie zachowanie, potem placze bo zaluje ze tak sie zachowalam.......
no jednym slowem , rodzice, brat i tż maja teraz nielatwo mieszkajac pod jednym dachem z taka zrzedą jak ja.......ale przeciez to nie moja wina , to przez ciaze - tak wlasnie sie tlumacze!!

jakos nic mnie nie cieszy, nie mam ochoty na spotkanie ze znajomymi, ogolnie wszystko do d.....y!!!
Czekoladko nie przejmuj się...nasze hormony szaleją i możemy mieć przez to gorsze nastroje...ja to tak sobie tłumaczę...wiadomo że inni mają ciężko ale muszą wytrzymać Mój Tż czasami mi mówi że jego koleżanki nie mają takich humorów jak ja (3 jego koleżanki z pracy są w ciąży) więc ja mu mówię że widocznie ja tak mam...a poza tym nie wiadomo jakie są w domu...może w pracy zapominają troszkę o humorach bo tyle do zrobienia..albo po prostu bardziej uważają...
Moja przyjaciółka "pocieszyła" mnie że jej humory powoli normują się a teraz jej Mały ma 5 miesięcy w końcu w czasie karmienia też hormony dają popalić

Cytat:
Witam we wtorkowy poranek
Widze ze tu temat solariow sie przecieral jakos nie wierze ze mozna sie opalac w niekotrych typach . Ja tam wole po porodzie skoczyc sie odprezyc oczywiscie po jakims tam czasie

Czy wam sie tez tak nie chce?
Ja mimo tego że niby można też nie będę korzystać z solarium...nie czuję takiej potrzeby

A nie chce mi się bardzo...oglądam właśnie Przyjaciół i leniuchuję

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-02-10, 10:55   #98
truheart
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
mamy już wizazową położną i psychologa
Mam nadzieję ze Twoj TŻ tak się zakocha w Adasiu, że nie będzie chciał do pracy chodzić ... a może nawet na wychowawczy pójdzie
Nie pracuję teraz w zawodzie, ale sentyment pozostał
Co do wychowawczego... tyle powiem
Cytat:
i wiecie co ... popadam ze skarajności w skrajność ... przez tydzień miałam biegunkę ... a od wczoraj zapracia no oszaleć można!!!
Jak nie urok to sraczka jednymm słowem
Cytat:
Jestem juz po 35 roku zycia i po pierwszym niekorzystnym badaniu krwi, USG bylo OK. Robilam dzisiaj badanie wod plodowych ( czy jak to sie fachowo nazywa???med. amniocentese ) jutro bede miala wynik ( ogolny - 80 % pewnosci ) a dokladny za ok 2-3 tyg. Mam mieszane uczucia. Z jednej strony cholernie sie boje, ze z dzidzia bedzie cos nie tak, z drugiej strony nie potrafie opanowac radosci ( boje sie za wczesnie cieszyc ), ze spelnilo sie moje marzenie i bedzie dziewczynka! Radosc tym wieksza, gdyz kazdy, nawet ten kto mnie nie znal, kazdy twierdzil, ze to bedzie chlopak. Sama mowilam do brzucha w rodz. meskim ale chcialam w glebi serca aby to byla corka. Moj maz, ktory tez byl przekonany, ze to bedzie chlopak podrapal sie po glowie i stwierdzil, ze trzeba bedzie kupic regal do pokoju dziecinnego na buty dla corki. A potem zrobil oczy jak pokrywki i dodal: a jak sie wda mamusie to drugi na kosmetyki!

Tak bym chciala zeby wszystko bylo ok!
Aminopunkcja pewnie? ja czekam na wyniki krwi i denerwuję się na maksa więc ciężko mi sobi enawet wyobrazić jak można się denerwować czekając na wynik aminopunkcji.. Tak jak pisza dziewczyny, trzeba sobie powtarzać, że będzie dobrze i nie ma innej opcji
Cytat:
Napisane przez mirika Pokaż wiadomość
dziewczyny trzymajcie jutro kciuki za moje badanie AFP, że też ta moja gin wymyśliła sobie to badanie ...tylko się muszę denerwować, a wynik pewnie będzie dopiero w piątek
No pewnie, że trzymamy jakiś urodzaj ostatnio na to badanie
Cytat:
Napisane przez gosiek1500 Pokaż wiadomość
Gratuluje wszystkim kopniętym i znającym juz płeć. Ja na razie czekam na jedno i drugie. Wizytę mam na 17 lutego (juz w Szanghaju) więc może wtedy coś się dowiem - na to liczę .
Postaram się częściej pisac i czytac, bo potem nadrobic zaległości to graniczy z cudem
To czeka Cie daleka podroż - uważaj na siebie i maleństwo
Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
Tru na pewno będą pozytywne...trzymamy kciuki
A ja właśnie wrócilam od rodziców...Mamy wyniki wyszły super...wszystko w porządku Denerwowalyśmy się bardzo bo niestety jesteśmy z Mamą w grupie podwyższonego ryzyka...ale na szczęście wszystko dobrze

Rano mówiłyśmy o tłustym czwartku...i okazuje się że nie jest w tym tygodniu tylko w następnym Więc na pączki poczekamy jeszcze tydzien
za kciuki i gratulacje serdeczne dla Mamy, że wyniki takie jak powinny być
Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
Muszę się Wam pochwalić, że byłam wczoraj u ginia na USG genetycznym. Mierzył mi przezierność przegrodę nosową i wszystko jest w jak najlepszym porządku
Widziałam moją kruszynkę jak macha rączkami nóżkami ssie paluszek Niesamowite uczucie
Jak to dobrze czytać kolejne dobre wieści
Cytat:
skoro wszedzie trąbią ze kobiety w ciazy nie moga na solarium, to lepiiej nie ryzykowac, nawet jak promienie UV nie przenikaja do dziecka, to po co je narazac na wysoka temperature?????

bedzie wiosna - sloneczko wyjdzie, bedziemy spacerowac to troszke sie opalimy i wit.D tez bedzie!!!
A ja omijam solarium szerokim łukiem, w ciąży czy nie. Natomiast proponuję dobry samoopalacz - potrafi wyczarować naprawdę ładny odcień cery i jest zdecydowanie zdrowszy
truheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 11:34   #99
evamoni
Raczkowanie

GG do evamoni

Dziekuje Wam za pocieszenie i dobre zyczenia. Brakuje mi slow otuchy. W tak trudnej sytuacji jak teraz zaluje, ze nie mam swojej rodziny przy sobie. ( odleglosc 1300 km ) Cale 2 tygodnie bede teraz drzala w samotnosci po amniocentesie na wyniki. A jak by bylo dobrze zebym w tej sytuacji miala ramie mamy do wyplakania. Maz jak to facet - oni nie lubia jak im sie jeczy do ucha, przynajmniej moj. ( o! hormony sie odzywaja!)

Bylam dzisiaj na badaniu kontrolnym. Corcia zyje (Boze, jak to brzmi), ssala dzisiaj kciuka. Wody plodowe tez sa w ilosci wystarczajacej.

Co do zagrozenia, to badanie mialam wykonane w 16 tyg, dgzie ryzyko spada do 0,5 % ( ale zawsze jest ) Lekarz w szpitalu powiedzial, ze ryzyko utraty wod plodowych jest znikome. Ewentualne poronienia wyniknac moga ze stanow zapalnych.
Jakbym byla mlodsza i nie rodzila 1 dziecka i wyniki 1 badania na przyziernosc i krwi wyszly ok. to na pewno nie zdecydowalabym sie na amniocentese
evamoni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 12:02   #100
cashmeree
Zakorzenienie

GG do cashmeree

Gizmiatko co do twojego pytania oj tak też mi się nie chce i do tego ta pogoda za oknem pada deszcz i jest tak szaro i brudno jakoś wcale nie polepsza to humoru i nie daje otuchy
Tak czytam o tych waszych wizytach i zazdroszcze ja dopiero za dwa tygodnie mam wizytę to już będzie 14 tc i mam nadzieję żę moja doktor zrobi mi badania na przezierność bo to już chyba najwyższy czas

Powiedzcie mi do kiedy miałyście nudności? mnie już po prostu trafia od prawie dwóch tygodni wieczorem jest mi tak nie dobrze i mdło że prowadzi to tylko do ubikacji powoli juz ie daje rady, TŻ próbuje mnie pocieszać że to w końcu minie ale kiedy ja się pytam Ja wiem że pierwszy trymestr ciąży,że tak to się objawia bla bla bla ale ja powoli zaczynam wariować

A co do solarium to powiem szczerze że mi brakuje przed ciążą byłam conajmniej raz w tyg. na solarium ale teraz ważniejsza jest dla mnie dzidzia i nie skuszę się na opalanie na pewno jako tak nie mam przekonania że dzidzi nic nie bedzie po solarium.

Edytowane przez cashmeree
Czas edycji: 2009-02-10 o 12:07
cashmeree jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 12:25   #101
Ania0104
Zakorzenienie

FASOLOWE POLE LIPCOWE

FASOLOWE TYCZKI
37 sztuk mamy

Karolinak82 (Karolina, 26l, Poznań) ------- t.p. 01.07.09 - Zuzia
megi b (Magda, 27l, świętokrzyskie) -------- t.p. 01.07.09 - ??? lub ???
aha9 (Aśka, 25l, lubuskie) ------------------- t.p. 01.07.09 - Maja lub Tymon/Michał
edyta1421 (Edyta, 28l, Kanada) ------------ t.p. 01.07.09 - ??? lub ???
eleeri (Aśka, 31l, małopolska) --------------- t.p. 01.07.09 - Mateusz
p4w (Ola, 26l, Szczecin) ----------------------- t.p. 02.07.09 - Tomek/Michaś
Cassandra23 (Beata, 26l, lubelskie) ------ t.p. 03.07.09 - ??? lub Bartosz
agadom1 (Agnieszka, 31l, wielkop.) -------- t.p. 03.07.09 - ???
ainka11111 (???, ?? l, ...) ------------------- t.p. 03.07.09 - ??? lub ???
annamaria80 (Ania, 29l, Anglia) ----------- t.p. 06.07.09 - ??? lub ???
musicman (Małgosia, ??l, łódzkie) ---------- t.p. 08.07.09 - Bianka lub Beniamin
skierka (Teresa, 27l, podlaskie) ------------- t.p. 09.07.09 - ??? lub ???
beatka030500 (Beatka, ?? l, ...) ----------- t.p. 09.07.09 - ??? lub ???
bocianke82 (Ania, 27l, śląskie) ------------- t.p. 09.07.09 - ??? lub ???
claudietta (Kamila, 23l, Włochy) ------------ t.p. 09.07.09 - ??? lub ???
Truheart (Ola, 27l, Łódź) --------------------- t.p. 13.07.09 - Adaś
jusali (Alicja, 20l, warm.-mazurskie) --------- t.p. 13.07.09 - ??? lub ???
AsssiiA (Asia, 21 l, Niemcy) ------------------- t.p. 14.07.09 - Julia lub Jakub
erysipelothrix (Martyna, 29 l, ...) ---------- t.p. 15.07.09 - ??? lub ???
paulina860130 (Paulina, 22l, slaskie) ---- t.p. 17.07.09 - ??? lub ???
Svinecka (Ania, 25l, Szczecin) --------------- t.p. 18.07.09 - Marcel
Ania0104 (Ania, 25l, podkarpacie) ---------- t.p. 19.07.09 - Emilia lub ???
Finka09 (???, ?? l, ...) ------------------------ t.p. 20.07.09 - ??? lub ???
dotkadotka (Dorotka, 32l, Wrocław) -------- t.p. 21.07.09 - ??? lub ???
kasiuuulka (Kasia, 23l, Warszawa) --------- t.p. 22.07.09 - Wiktoria lub Andrzej
katarzynka00(Kasia, ?? l, ...) -------------- t.p. 24.07.09 - Laura lub Emil
agga19851985 (Agnieszka, 24l, ...) ------ t.p. 24.07.09 - ??? lub ???
majka versace (Beata, 30l, Manchester) -- t.p. 25.07.09 - ??? lub ???
mariolasl (Mariola, 34l, UK) ----------------- t.p. 26.07.09 - Alexandra lub Antonio
Monika.P21 (Monika, ?? l, ...) -------------- t.p. 26.07.09 - ??? lub ???
mirika (Magda, 28l, Warszawa) -------------- t.p. 26.07.09 - ??? lub ???
Gizmiatko (Kasia, 25l, śląskie) ------------- t.p. 27.07.09 - Zosia lub Natan
Wojtusia (???, ?? l, ...) ---------------------- t.p. 27.07.09 - ??? lub ???
evamoni (Ewa, 35l, Niemcy) ----------------- t.p. 28.07.09 - Emilia
Martacin (Marta, ?? l, ...) -------------------- t.p. 29.07.09 - ??? lub ???

kinusia86 (???, ?? l, ...) ---------------- t.p. .07.09 - ??? lub ???
magi 77 (Marta, 31 l, mazowieckie) ---- t.p. .07.09 - ??? lub ???
BASIA3333 (Basia, ?? l, ...) ------------ t.p. .07.09 - ??? lub ???

[/quote]

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-10, 12:26   #102
Ania0104
Zakorzenienie

FASOLOWE POLE SIERPNIOWE

FASOLOWE TYCZKI
29 sztuk mamy

czekoladka21 (Ania, 26l, śląsk) ----------- t.p. 01.08.09 - Weronika lub Robert
frida110 (Aśka, ?? l, ...) --------------------- t.p. 01.08.09 - ??? lub ???
gosiek1500 (Gosia, 32l, Szanghaj) -------- t.p. 01.08.09 - ??? lub ???
Miramej (Jola, 32l, 3-miasto) --------------- t.p. 02.08.09 - ??? lub ???
Nikula5 (???, ?? l, ...) ------------------------ t.p. 03.08.09 - ??? lub ???
Irethh (Magda, 21l, Poznań) ----------------- t.p. 03.08.09 - ??? lub ???
anusia_82 (Ania, 26l, 3-miasto) ----------- t.p. 03.08.09 - ??? lub ???
Nikka1221 (Małgosia, 24l, Niemcy) -------- t.p. 05.08.09 - ??? lub ???
sailors (Mirela, 19l, pomorskie) ------------- t.p. 08.08.09 - Zosia lub Pawełek
Syla39 (Sylwia, 29 l, Norwegia) -------------- t.p. 08.08.09 - ??? lub ???
olka222 (Olka, 25l, Bydgosz) --------------- t.p. 10.08.09 - Marysia lub Jakub
ulika (Magda, 27l, Śląsk) --------------------- t.p. 10.08.09 - ??? lub ???
UnholyOne (Ola, 29l, mazowieckie) ------- t.p. 12.08.09 - Zuzia lub Antoś
AnnGe (Anna, 26l, dolnośląskie) ------------ t.p. 13.08.09 - Aurelia lub Daniel
kamilka (Kamila, 22l, małopolska) --------- t.p. 16.08.09 - ??? lub ???
Kasiunia66 (Kasia, 25l, mazowieckie) ----- t.p. 17.08.09 - ??? lub ???
IwonkaAnna83 (???, ?? l, ...) -------------- t.p. 18.08.09 - ??? lub ???
Agata R (Agata, 23l, ...) --------------------- t.p. 19.08.09 - Oliwia lub Piotruś
Rybens (Marta, 23l, Kartuzy) ---------------- t.p. 19.08.09 - Kornelia lub Filip
zioła (???, ?? l, ...) ---------------------------- t.p. 22.08.09 - ??? lub ???
WrednaAfrodyta (???, 20l, ...) ----------- t.p. 25.08.09 - Bianka lub Aleksander
kasienka190 (Kasia, 24l, UK) -------------- t.p. 25.08.09 - ??? lub Aleksander
marysia_258 (Iza, 25l, Kielce) ------------ t.p. 25.08.09 - Antonina lub Jakub
groszkolino (???, ?? l, ...) ------------------ t.p. 26.08.09 - ??? lub Jakub/Mikołaj
Sweet_21 (Arleta, 23l, Irlandia) ------------ t.p. 27.08.09 - Łucja lub ???
Adaikaka (Aneta, 22l, Kraków) -------------- t.p. 27.08.09 - ??? lub ???
cashmeree (Sylwia, 26l, Wolsztyn) --------- t.p. 28.08.09 - Nadia lub Dawid
polkluza (???, 28l, Warszawa) --------------- t.p. 31.08.09 - ??? lub ???

lui (???, ?? l, Irlandia) -------------------- t.p. .08.09 - ??? lub ???

--------------------------------------------
Nasze Aniołki, które wróciły do nieba [*]

gooha3 [*]
mountain [*]
serafia11 [*]
agagmm23 [*]
Malga19 [*] [*]

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-02-10, 12:29   #103
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Dziekuje Wam za pocieszenie i dobre zyczenia. Brakuje mi slow otuchy. W tak trudnej sytuacji jak teraz zaluje, ze nie mam swojej rodziny przy sobie. ( odleglosc 1300 km ) Cale 2 tygodnie bede teraz drzala w samotnosci po amniocentesie na wyniki. A jak by bylo dobrze zebym w tej sytuacji miala ramie mamy do wyplakania. Maz jak to facet - oni nie lubia jak im sie jeczy do ucha, przynajmniej moj. ( o! hormony sie odzywaja!)

Bylam dzisiaj na badaniu kontrolnym. Corcia zyje (Boze, jak to brzmi), ssala dzisiaj kciuka. Wody plodowe tez sa w ilosci wystarczajacej.

Co do zagrozenia, to badanie mialam wykonane w 16 tyg, dgzie ryzyko spada do 0,5 % ( ale zawsze jest ) Lekarz w szpitalu powiedzial, ze ryzyko utraty wod plodowych jest znikome. Ewentualne poronienia wyniknac moga ze stanow zapalnych.
Jakbym byla mlodsza i nie rodzila 1 dziecka i wyniki 1 badania na przyziernosc i krwi wyszly ok. to na pewno nie zdecydowalabym sie na amniocentese
evamoni musisz wierzyć, że wszystko będzie dobrze. Często można przeczytać, że w badaniu wychodzą jakieś niejasności, a jednak dzidziuś rodzi się zdrowy .
Forum jest dobrym miejscem na szukanie wspracia, jeśli brakuje Ci rodziny lub zrozumienia Męża. On pewnie też się martwi, ale po swojemu. Trzymaj się

Cytat:
Napisane przez cashmeree Pokaż wiadomość
Gizmiatko co do twojego pytania oj tak też mi się nie chce i do tego ta pogoda za oknem pada deszcz i jest tak szaro i brudno jakoś wcale nie polepsza to humoru i nie daje otuchy
Tak czytam o tych waszych wizytach i zazdroszcze ja dopiero za dwa tygodnie mam wizytę to już będzie 14 tc i mam nadzieję żę moja doktor zrobi mi badania na przezierność bo to już chyba najwyższy czas

Powiedzcie mi do kiedy miałyście nudności? mnie już po prostu trafia od prawie dwóch tygodni wieczorem jest mi tak nie dobrze i mdło że prowadzi to tylko do ubikacji powoli juz ie daje rady, TŻ próbuje mnie pocieszać że to w końcu minie ale kiedy ja się pytam Ja wiem że pierwszy trymestr ciąży,że tak to się objawia bla bla bla ale ja powoli zaczynam wariować

A co do solarium to powiem szczerze że mi brakuje przed ciążą byłam conajmniej raz w tyg. na solarium ale teraz ważniejsza jest dla mnie dzidzia i nie skuszę się na opalanie na pewno jako tak nie mam przekonania że dzidzi nic nie bedzie po solarium.
cashmeree, mnie też ta szarośc dobija . Wczoraj był piękny słoneczny dzień, a dziś znów szarówa, ble...

Badanie przezierności robi się do 14 tygodnia , dokładnie do 13 tygodni i 5-6 dni, więc pewnie będziesz miała .

Ja mdłości nie miałam w ogóle .

H. MacLeod

.
Stary 2009-02-10, 12:30   #104
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez truheart Pokaż wiadomość

A ja omijam solarium szerokim łukiem, w ciąży czy nie. Natomiast proponuję dobry samoopalacz - potrafi wyczarować naprawdę ładny odcień cery i jest zdecydowanie zdrowszy
Ja tez z solarium nie korzystam.......smaruje sie balsamem brązującym i jest ok.

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-02-10, 12:36   #105
truheart
Zakorzenienie

WYNIK TESTU POTRÓJNEGO UJEMNY!!!!!!!!!!
Stary 2009-02-10, 12:38   #106
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

no to juz nie masz sie czym przejmowac!!! wszystko dobrze to teraz tylko sie cieszyc....

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-02-10, 12:40   #107
frida110
Zakorzenienie

Cytat:

Z tego co rozumiem to jest ok?

Truheart cieszę się razem z Tobą
frida110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 12:41   #108
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
tru super , koniec nerwów (przynajmniej na razie )

Powiedz mi, to się interpretuje tylko ujemny - dodatni, czy liczą jakieś prawdopodobieństwo?

H. MacLeod

.
Stary 2009-02-10, 12:43   #109
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Nie pracuję teraz w zawodzie, ale sentyment pozostał
Co do wychowawczego... tyle powiem
Jak nie urok to sraczka jednymm słowem

dokładnie!
A mi jednak brakuje tego solarium ... nie byłam wielkim solaroholikiem ale tak raz na miesiąc bym poszła /teraz w zimie oczywiscie/
Pochwal sie jaki masz dobry samoopalacz ... ja sie kiedys posmarowałam i byłam żółta
Cytat:

Wiec ja nudnosci miałam do ok 12 tc ... teraz zaczęła się zgaga
Cytat:
evamoni musisz wierzyć, że wszystko będzie dobrze. Często można przeczytać, że w badaniu wychodzą jakieś niejasności, a jednak dzidziuś rodzi się zdrowy .
Forum jest dobrym miejscem na szukanie wspracia, jeśli brakuje Ci rodziny lub zrozumienia Męża. On pewnie też się martwi, ale po swojemu. Trzymaj się

cashmeree, mnie też ta szarośc dobija . Wczoraj był piękny słoneczny dzień, a dziś znów szarówa, ble...

Badanie przezierności robi się do 14 tygodnia , dokładnie do 13 tygodni i 5-6 dni, więc pewnie będziesz miała .

Ja mdłości nie miałam w ogóle .
szczęściara!

a u mnie piekna pogoda! Słoneczko i bezchmurne niebo ... no i mrozik oczywiście

Tru ... no to świętujemy! Szklanką soku oczywiście

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.

Edytowane przez Ania0104
Czas edycji: 2009-02-10 o 12:47

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-10, 12:45   #110
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:

Cieszę się To teraz już nie masz się czym martwic, super
Stary 2009-02-10, 12:56   #111
truheart
Zakorzenienie

Cytat:
no to juz nie masz sie czym przejmowac!!! wszystko dobrze to teraz tylko sie cieszyc....

Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość
Truheart cieszę się razem z Tobą

Cytat:
tru super , koniec nerwów (przynajmniej na razie )

Powiedz mi, to się interpretuje tylko ujemny - dodatni, czy liczą jakieś prawdopodobieństwo?
ujemny ozbnacza bardzo niskie ryzyko chorób, jakiś promil szansy zostaje, ale znikomy, dodatni byłby albo prowdopodobieństwo średnie alb wysokie i wtedy decyduje lekarz co dalej.
Cytat:
dokładnie!
A mi jednak brakuje tego solarium ... nie byłam wielkim solaroholikiem ale tak raz na miesiąc bym poszła /teraz w zimie oczywiscie/
Pochwal sie jaki masz dobry samoopalacz ... ja sie kiedys posmarowałam i byłam żółta
Mama dwa, z Yves Rochera jest mocniejszy, szybciej widać efekt, ale łatwiej przedobrzyć i stać się marchewką. Z Clarinsa jet delikatny, daje ładny, naturalny kolor, nie mozna sobie nim zrobic krzywdy i ogólnie go kocham i jest mega wydajny
Stary 2009-02-10, 13:03   #112
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:

U mnie rano pogoda była super..nawet słoneczko zaświeciło a teraz koniec...śnieg pada a miałam na zakupy iść ale jakoś nie mogę się zebrać przez tą pogodę

Ja mdłości nie miałam prawie w ogóle..może raz czy dwa na początku drugiego trymestru...cashmeree nie przejmuj się... na pewno Twoje złe samopoczucie przejdzie tylko musisz poczekać...każda inaczej to przechodzi ale na pewno do końca nie będzie tak źle

Cytat:

Evamoni przede wszystkim musisz myśleć pozytywnie...Mąż na pewno przeżywa wszystko tak jak Ty tylko pewnie nie pokazuje tego...najważniejsze że z córcią wszystko dobrze...

Cytat:
GRATULACJE Teraz możesz być spokojna
Stary 2009-02-10, 13:11   #113
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
szczęściara!
No wiem

Cytat:
ujemny ozbnacza bardzo niskie ryzyko chorób, jakiś promil szansy zostaje, ale znikomy, dodatni byłby albo prowdopodobieństwo średnie alb wysokie i wtedy decyduje lekarz co dalej.
Dzięki za odpowiedź

H. MacLeod

.
Stary 2009-02-10, 13:22   #114
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:

Mama dwa, z Yves Rochera jest mocniejszy, szybciej widać efekt, ale łatwiej przedobrzyć i stać się marchewką. Z Clarinsa jet delikatny, daje ładny, naturalny kolor, nie mozna sobie nim zrobic krzywdy i ogólnie go kocham i jest mega wydajny
dzięki pomyśle nad nim Widze ze na All są tańsze bo w sklepie to - szok!

Edit. a on ładnie pachnie??? Bo wszystkie samoopalacze, które miałam to śmierdziały

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.

Edytowane przez Ania0104
Czas edycji: 2009-02-10 o 13:31
Stary 2009-02-10, 13:32   #115
musicman
Zadomowienie

Cytat:
super
musicman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 13:34   #116
mirika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość

Pochwalę się Wam Dzisiaj mija moja 2 rocznica ślubu A brzusio rośnie jak oszalały
wszystkiego naj...

Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
Muszę się Wam pochwalić, że byłam wczoraj u ginia na USG genetycznym. Mierzył mi przezierność przegrodę nosową i wszystko jest w jak najlepszym porządku
Widziałam moją kruszynkę jak macha rączkami nóżkami ssie paluszek Niesamowite uczucie
mi to się nawet łezka w oku zakręciła i strasznie żałowałam, że mój mąż nie mógł ze mną iść ...bo jest to naprawdę duże przeżycie.
super, że wszystko w porządku.

Cytat:
cieszę się razem z tobą

ja byłam dziś rano na badaniu ...teraz zostało mi już tylko czekać na wynik, który musi być dobry i koniec

mirika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 13:37   #117
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:

ja mialam 6-8 tydzien pozniej spokoj , przez testem ciazowym mialam zgage
Cytat:
gratulacje

wiecie co - ja se tak zastanwiam kurde ja zandych takich bdan nie mialam zorbionych jakie wy macie ! i zacyznam si ebac jak bylam na usg to mowili ze wisio ok ...czy tylko ja nie mam tym wsyztskich badan porobionych?

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres

Edytowane przez Gizmiatko
Czas edycji: 2009-02-10 o 13:42
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 13:47   #118
mirika
Rozeznanie

Cytat:
wiecie co - ja se tak zastanwiam kurde ja zandych takich bdan nie mialam zorbionych jakie wy macie ! i zacyznam si ebac jak bylam na usg to mowili ze wisio ok ...czy tylko ja nie mam tym wsyztskich badan porobionych?
nie masz się co obawiać, ja też myślałam, że nie będę musiała robić sobie AFP a jednak moja gin mi dała skierowanie ...bo daje wszystkim, a rozmawiałam z innym lekarzem i był zaskoczony, że mam sobie to badanie zrobić skoro USG wyszło prawidłowo, jestem przed 35 i nie jestem obciążona
a więc widzisz to wszystko zależy od lekarza

Stary 2009-02-10, 13:51   #119
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mirika Pokaż wiadomość
wszystkiego naj...

mi to się nawet łezka w oku zakręciła i strasznie żałowałam, że mój mąż nie mógł ze mną iść ...bo jest to naprawdę duże przeżycie.
super, że wszystko w porządku.

cieszę się razem z tobą

ja byłam dziś rano na badaniu ...teraz zostało mi już tylko czekać na wynik, który musi być dobry i koniec
pewnie ze będzie!!! Nie ma innego wyjścia!
Cytat:
ja mialam 6-8 tydzien pozniej spokoj , przez testem ciazowym mialam zgage

gratulacje

ja tez nie mam ... robię tylko badania krwi, moczu ... na usg wszystko wyszło ok! Ginka nic nie wspominała o takich badaniach

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-02-10, 13:54   #120
mirika
Rozeznanie

dzięki Aniu za słowa otuchy

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości