|
|
#91 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Programy telewizyjne z dzieciństwa.
|
|
|
|
|
#92 |
|
Konto usunięte
|
Było sobie życie:
http://www.youtube.com/watch?v=vUAXCxvtaWE ![]() EDIT: Dziewczyny, które mają sentyment do programu Pieprz i Wanilia. Znalazłam ich odcinki emitowane na internetowej tvp. http://www.tvp.pl/styl-zycia/podroze...eo/na-sawannie Ciekawostka: wyczytałam, że program ten był emitowany na antenie ponad 20 lat i liczył ponad 300 odcinków. Edytowane przez cbc6429be45513368b51b71e340d921ce6d338a3 Czas edycji: 2009-02-10 o 22:30 |
|
|
|
|
#93 |
|
Zakorzenienie
|
ze szczegolnym sentymentem wspominam "Ciuchcię" (uwielbialam to) i oczywiscie "Domowe przedszkole"
ogromnym wydarzeniem bylo raz w tygodniu oglądanie z rodzicami o szalonej godzinie 20.00 "Dr Quinn" lub "Strażnika z Teksasu" ![]() rodzice nie limitowali mi telewizji, ale pamiętam, że ogladalam naprawdę malo - latem bardzo dużo czasu spędzalam na dworze, w ciagu roku w przedszkolu, potem w domu mialam swoje zabawki, gry planszowe itd. jakoś mnie nie ciągnęło do telewizora. teraz widuje bardzo malo dzieci bawiących się na dworze, bez względu na porę roku.
|
|
#94 |
|
Zakorzenienie
|
widze,że nie tylko ja pamietam te wszystkie bajki i programy z dziecinstwa![]() często mi sie przypominaja jak widze czym teraz karmione sa dzieci przez telewizje. Oczywiście pod wszystkimi tytułami juz wymienionymi podpisuje sie i ja Był jeszcze taki serial z chłopcem uposledzonym który bardzo lubiłam,ale nie pamietam tytułu no i cudowne lata czy jakos tak (skleroza nie boli )Zebrało mi sie na wspomnienia dziecięcych zabaw na podwórku
|
|
|
#95 |
|
Zadomowienie
|
Może chodzi o Corkiego Teachera z serial Dzień Za Dniem , pamiętam też serial Dotyk Anioła .
|
|
#96 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o to,to własnie Dziekuje za odswieżenie pamieci
|
|
|
|
#97 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po jakimś czasie jednak rodzice się zorientowali i przenieśli telewizor w inne miejsce pokoju ![]() Cytat:
Na ostatniej stronie był krótki komiks z takim jakby różowy (fioletowym?) hipopotamem... Cytat:
Mój kuzyn dostał raz "z ameryki" od ciotki figurkę hi-mena i jego lwa, jak ja go błagałam żeby napisał do tej ciotki żeby przysłała jeszcze figurkę księżniczki!
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#98 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ta sama różnica wieku. Coś mi się wydaje, że na ich wszystkie pomysły razem wzięte, nie starczyłoby wątku. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Jedyny blondyn, jaki kiedykolwiek mi się podobał...
|
|||
|
|
|
|
#99 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Chociaż wolę długowłosych brunetów, namiętnie oglądałam serial RENEGAT, a teraz mój brunecik długowłosy - małżonek zakupił sobie motorek więc będę miała prywatnego renegata
|
|
|
#100 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mnie się zawsze podobali krótkowłosi bruneci, koniecznie z zielonymi oczami. Ewentualny motorek mile widziany. ![]() Nie wiem tylko, czy swoje... preferencje mogę podciągnąć pod telewizyjną postać.Coś z Renegata w tym jest, ponieważ trenującymi sztuki walki również nie pogardzę. ![]() Może zamilknę jednak w tym temacie, bo jeszcze sam HE-MAN nas tu obecnością zaszczyci...
Edytowane przez cbc6429be45513368b51b71e340d921ce6d338a3 Czas edycji: 2009-02-11 o 10:04 |
||
|
|
|
|
#101 |
|
Zakorzenienie
|
nie znam he-mana jak to możliwe
![]() mój brayt za to chyba to oglądał...no i oczywiście program muzyczny Lista 30 ton )
|
|
|
|
|
#102 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() "He-man" to mój ulubiony serial animowany z lat dzeciństwa Ach... super tak powspominać ![]() "Na potęgę Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!"
|
|
|
#103 | |||
|
Zakorzenienie
|
uwielbialam Ulice Sezamkowa
najbardziej lubilam Erniego hehe nawet mialam (i do dzisiaj gdzies jest ) lalke - Ernie, ktora nakladalo sie na reke i mozna nia bylo mowic, pacynka mowiac w skrocie przywieziona z USA przez moja babcie bedzie dla moich dzieci, jest w idealnym stanie nawet ciuszki mialam dla niego na przebranie![]() nie lubilam pana Tic-Taka, jakis taki dziwny byl hehe ![]() 13-latki, 13-latki to wlasnie my, czy cos takiego bylo![]() Cytat:
zawsze sie zastanawialm dlaczego ja tak nie moge zatrzymac czasu![]() Cytat:
![]() Cytat:
a pozniej inny aktor bodajze... (nie pamietam juz nazwiska)![]() ogladalam namietnie ![]() wogole to nie mialam jakos szczegolnie limitowanego dostepu do TV. Pamietam jak mialam moze z 6,7 lat i po raz pierwszy ogladnelam bajke pelnometrazowa czyli 60 minut czy cos tam, ze nie byly to skladanki typu Myszka Miki i wszyscy ![]() Z tego co ogladalam to bylo jeszcze: - True Blue (Zawod policjant) - pamieta to ktos? w PL bylo to w TV jako serial w latach '90. Ogladalam kilka odcinkow jako 7 czy tam 8 latka o jak ja kochalam ten serial nie moglam sie napatrzec na tych policjantow (akcja rozgrywala sie w USA w NYC), kilku mi sie podobalo hehe (kochliwym dzieckiem bylam ), uwielbienie do policji amerykanskiej zostalo mi do dzisiaj zreszta![]() ![]() - Policjanci z Miami (jak wyzej )- Doktor Quinn - Na wariackich papierach - Sloneczy patrol - Dynastia hehe- 30 Ton - inne programy muzyczne ale nie pamietam nazw ![]() a pamietacie moze taki film o jakims diable? przyjaciel wesolego diabla czy przygody cos takiego, i on spiewal "ja wlochaty durnowaty" jak to mozna dzieciom puszczac? cholera ja przez tego diabla balam sie ciemnosci i mialam wrazenie ze on zaraz wylezie skads, do dziisiaj mi to cholera zostalo, ze w ciemnosci sie czegos doszukuje. Moze jak teraz bym to obejrzala, to moze mi przejdzie? taka mala terapia
|
|
|
#104 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
tak, tak właśnie tak a pamiętacie polski serial 7 życzeń z Rademenesem albo Akademie Pana Kleksa miś Koralgol Mann i Materna Talk Show - "Na każdy temat" z Mariuszem Szczygłem (czy jakoś) albo taki serial amerykański co głównym bohaterem był Kevin, z takim bujnym fryzem? Jak się to nazywało? aaa no właśnie Dziewczyny - pełna chata - też super
narysuj mi baranka... zakorzenienie Edytowane przez koKOro Czas edycji: 2009-02-11 o 14:03 |
|||
|
|
|
|
#105 |
|
Zakorzenienie
|
o jeszcze Czar Par hehe z Ibiszem (tez mi sie podobal
)
|
|
#106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Polski film, z 1988 roku
|
|
|
#107 |
|
Konto usunięte
|
Przypomniałam sobie jeszcze Siedem Życzeń.
![]() http://www.youtube.com/watch?v=tZOqA8FsXns |
|
|
|
|
#108 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje, poszukam
moze znajde taka mini-terapia, tylko bede ogladac jak TZ bedzie w domu, bo teraz to nie, bo bede sie bala isc prysznic wziac![]() stara (_:_) ze mnie, a sie diabla z filmu boje ![]() edit. znalazlam, ale nie ogladam teraz hehe
Edytowane przez srubka Czas edycji: 2009-02-11 o 14:55 |
|
|
|
|
#109 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#110 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
To taki program muzyczny był z Fasolkami i Panem Tik-takiem"Ja jestem Pan Tik-Tak, a zegar to mój znak... tAK,tak,tak to ja Pan Tik-Tak..." ![]() Jeszcze było coś takiego jak: -"Krzyżówka 13latków" - pamiętam, że Młynarska to prowadziła, lubiłam to ![]() -"Małe wiadomości DD", ale to mnie akurat irytowało ;/ - Raj - Tęczowy Music Box - Mama i ja
Edytowane przez chilanes Czas edycji: 2009-02-11 o 15:01 |
||
|
|
|
|
#111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe
|
|
|
#113 |
|
Raczkowanie
|
Ciuchcia - Kulfon i Monika
Czar par - Ibisz ![]() Siedem życzeń - Rademenes
|
|
|
|
|
#114 |
|
Zakorzenienie
|
Teleranek
Sobotka 5-10-15 Piatek z pankracym kolejnosc przypadkowa... lubilam wszystkie ![]() i jeszcze z tych starszych: - Spadla z oblokow - Kiwaczek - Plastusiowy pamietnik - piesek w kratke - Bajki japonskie (ze smokiem w czolowce) - Fraglesy - Michalki - Krecik
Edytowane przez desti Czas edycji: 2009-02-14 o 19:53 |
|
|
|
|
#115 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() i bardzo lubiałam programy muzyczne, np. lista, lista na TVP1, albo te na Polsacie. |
|
|
|
|
#116 |
|
Zakorzenienie
|
zdaje sie, ze gdzie bylo pytanie o bajke z przekrecanym pierscionkiem... czy to nie chodzilo o Arabela... czeski serial
|
|
#117 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#118 |
|
Zakorzenienie
|
[1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;10981683]Pamiętam ze jak go oglądałam to później lepiłam sobie takiego plastusia i też trzymałam w piórniku i udawałam że jest zaczarowany
[/quote]ja pamietam, ze wtedy koniecznie chcialam taki piornik
|
|
#119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja namiętnie ze starszym bratem oglądałam Kapitana Sokoła (Tsubasa) i Tygrysią Maskę xD |
|
|
|
|
|
#120 |
|
Zakorzenienie
|
Ja oglądałam namiętnie Star Treka :O poza tym obowiązkowo Domowe Przedszkole, wszelkie bajki które leciały w porannym bloku (czarodziejki z księżyca i inne takie...), Power Rangers, Tik Tak, Ciuchcia.. Do tego pamiętam taki serial polski "WOW" albo coś w ten deseń
ojj i koniecznie Alf- ten kosmaty Twoj problem, nasza głowa, Rower Blażeja chociaż wtedy wydawało mi się że jestem za młoda na ten program, nie wiem czemu :P No i mini playback show- pamiętam nawet jak mama chciała mnie wysłać d o tego programu i zastanawiałyśmy się za kogo mogłabym się przebrać i strasznie zazdrościłam występującym strojów ;P
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:19.

ogromnym wydarzeniem bylo raz w tygodniu oglądanie z rodzicami o szalonej godzinie 20.00 "Dr Quinn" lub "Strażnika z Teksasu" 

no i cudowne lata czy jakos tak
(skleroza nie boli

mój brayt za to chyba to oglądał...

)

-> co sroce w oko wpadnie