Marzec, kwiecień nam nastały, byśmy szkraby przywitały - wiosenne bobasy 2009 - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-21, 14:43   #91
SoNeRa
Zakorzenienie

Dot.: Marzec, kwiecień nam nastały, byśmy szkraby przywitały - wiosenne bobasy 2009

a na co ten infacol jest/??widziałam go tutaj w każdym sklepie
ehs biedny Filipek, że tak się mu ulewaja się boję ulewania jak cholera bo wydaje mi się, że muszę cały czas obserwować dziecko bo jak odejdę to się zadusi pokarmem czzy to jest bardzo niebezpieczne to ulewanie??grrjuż się boję...:/
emzeta kupiłaś tutaj w UK jakiś krem do buzi dzieciaczka?jakie masz w ogóle kosmetyki tutaj stąd?czego używacie?i jak pępuszek pielegnowałaś?
Stary 2009-02-21, 16:08   #92
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk
Dot.: Marzec, kwiecień nam nastały, byśmy szkraby przywitały - wiosenne bobasy 2009

Cytat:
Napisane przez SoNeRa Pokaż wiadomość
a na co ten infacol jest/??widziałam go tutaj w każdym sklepie
ehs biedny Filipek, że tak się mu ulewaja się boję ulewania jak cholera bo wydaje mi się, że muszę cały czas obserwować dziecko bo jak odejdę to się zadusi pokarmem czzy to jest bardzo niebezpieczne to ulewanie??grrjuż się boję...:/
emzeta kupiłaś tutaj w UK jakiś krem do buzi dzieciaczka?jakie masz w ogóle kosmetyki tutaj stąd?czego używacie?i jak pępuszek pielegnowałaś?
Infacol jest na wzdecia i kolki, podaje sie go dziecku przed kazdym karmieniem zeby zapobiec wlasnie wzdeciom i kolkom, podaje sie go od 3 tygodnia zycia malucha, ulewanie to jest normalna czynnosc u noworodkow i niemowlakow bo one nie maja rozwinietego czegos tam (nie pamietam dokladnie) i ulewaja resztki pokarmu albo to czego zoladek nie przyjal! dlatego radza zaraz po jedzeniu klasc dziecko na boku zeby jak uleje to mu wyleci to z buzi a nie spowrotem go gardla, choc jak dziecko lezy na plecach to i tak ma glowe na boku ale moj juz kilka razy sie tak dlawil przy ulewaniu jak lezal na plecach! wiec nie ryzykuje jesli nie mam go na oku ! Kosmetykow ja uzywam z nivea baby i sa rewelacyjne, zero jakichkolwiek problemow ze skora, zadnych odparzen....do pepka sa specjalne gotowe gaziki ale lepiej sie czysci patyczkami ale trzeba sobie samemu zrobic mieszanke.....spirytus 70% i woda, 1 kieliszek spirytusu i 2 kieliszki wody i przemywasz dookola ten kikut i pomiedzy kikutem a pepkiem min 4 razy dziennie

Edytowane przez buziaczekk
Czas edycji: 2009-02-21 o 16:38
buziaczekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-21, 16:30   #93
zanka205
Zakorzenienie

ja kupiłam infacol ale mój Filip ma dopiero skończone 2 tyg i nie mogę mu dać
czasem się pręży, krzywi strasznie i postękuje, myślę, że mu się w brzuszku przelewa i go boli
póki co nie płakał jakoś bardzo przez ten brzuszek

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-21, 16:45   #94
emzeta
Zadomowienie

Kochane to w polsce jest jakis inny infacol, bo ten angielski jest od urodzenia...

A Buziaczekk dobrze pisze o ulewaniu, dzieci nie maja rozwinietych miesni, ktore zatrzymywalyby mleczko w zoladku i im sie cofa, musze napisac ze idzie sie do tego przyzwyczaic, choc na poczatku jest lekko straszne i acha, Infacol nie pomaga na ulewanie, na to za bardzo nic nie pomaga, mozna jedynie lagodzic... on pomaga ujsc powietrzu z zoladka, bo jak jest rozbite na male czastki to tam sie kreci po zoladku i trudno mu wyjsc, a infacol zbiera go w wieksze baloniki powietrza i dziecku latwiej beknac

Co do kosmetykow, to jak pisalam na poczekalni, mam w sumie na razie wszystkie z Pl, a w ogole to nie uzywam za duzo, pupe myje kulkami z waty zamoczonymi w czystej wodzie, a potem smaruje troszke profilaktycznie oliwka - na razie bambino, bo mialam, ale chyba przejde na oliwe z oliwek albo olej migdalowy, bo sa najbardziej naturalne, w szpitalu smarowali mu sudocremem ale tylko jak sie zaczynala czerwienic, do kapieli daje kilka kropel oliwki, a na dwor jak idziemy to mam ochronny krem bambino i tyle jak na razie....
Co do kosmetykow dla dzieci tu w uk, to na razie podobaja mi sie tylko J&J z serii naturals, lub takie nieznane serie organic, takze szlabym raczej w tym kierunku, ewentualnie te nowe oilatum soft czy jakos tak, do codziennego uzycia...

Człowiek uczy się całe życie i głupi umiera

pumpkinkitchen - zapraszam
emzeta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-21, 18:37   #95
SoNeRa
Zakorzenienie

dzięki za odpowiedzi dziewuszki
mam nadzieję, że sobie dam radę z dwoma ulewaczami - czasem to mam wizję, że oba ulewają jak leżą a ja nie wiem za którego najpierw się łapać i ratować ehs ale mam nadzieję, że sobie poradzę i nie będę miała takiego dylematu.

emzeta a na pępuszek?bo tutaj tym spirolem nie przemywa się wcale
Stary 2009-02-21, 20:27   #96
emzeta
Zadomowienie

no, ja nie przemywalam niczym, a w szpitalu to nawet jak go kapali to zamoczyli caly ten kikut, mowili, ze jak sie zamoczy to tylko wytrzec dokladnie, odpadl po 2 tygodniach elegancko a wlasciwie nic nie robilam przy nim, zostal wypukly pepuszek, ale ma z wiekiem sie zaglebic...

Stary 2009-02-21, 21:23   #97
memi
Rozeznanie

Witam Mlodziez i Was Staruszki

fajnie was poczytac,tylko zdjec wiecje dawajcie

emzeta Twojego Filipka nie widzialam, jak to tak???

kulki waty rulez

a kosmetyki metoda prob i bledow!

z pepkiem to taki trend teraz by nic nie robic, sa badania owszem, ale ja chyba poczekam az bedzie wiecej

memi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-22, 12:37   #98
emzeta
Zadomowienie

memi, zaprosilam Cie do kontaktow, to bedziesz miala dostep do albumu mojego Filipa, zapraszam

Co do pepka to wlasnie u mnie na szkole rodzenia polozna fajnie powiedziala - ze kiedys sie rozne cuda wokol pepka wyprawialo, na szczescie badania wykazaly, ze to tylko strata czasu i teraz sie nic nie robi... powiem ci ze polskie mamy w UK sobie chwala ta metode

Stary 2009-02-22, 14:52   #99
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Cytat:
Napisane przez emzeta Pokaż wiadomość
no, ja nie przemywalam niczym, a w szpitalu to nawet jak go kapali to zamoczyli caly ten kikut, mowili, ze jak sie zamoczy to tylko wytrzec dokladnie, odpadl po 2 tygodniach elegancko a wlasciwie nic nie robilam przy nim, zostal wypukly pepuszek, ale ma z wiekiem sie zaglebic...

No a ten frajer lekarz u ktorego bylam powiedzial ze mojemu ten pepek juz taki zostanie wypukły !! Debil
Stary 2009-02-22, 19:48   #100
emzeta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez buziaczekk Pokaż wiadomość
No a ten frajer lekarz u ktorego bylam powiedzial ze mojemu ten pepek juz taki zostanie wypukły !! Debil
Ja w sumie sie nie zaglebialam w temat, ale pamietam, ze siostrzenicy meza chyba zalepiali plastrem... a sa dzieci ktore po odpadnieciu kikuta maja normalny pepek?

Stary 2009-02-22, 20:32   #101
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Cytat:
Ja w sumie sie nie zaglebialam w temat, ale pamietam, ze siostrzenicy meza chyba zalepiali plastrem... a sa dzieci ktore po odpadnieciu kikuta maja normalny pepek?

No wlasnie nie wiem.....rozmawialam z paroma osobami i kazda mowila ze ich maluchy dosc dlugo mialy takie wypukle pepki ze to dopiero sie wchlania jak dzicko rosnie i nabiera ciala, ale ja juz sama nie wiem....kazali mi ten pepek po kapieli oliwka masowac... ja mam ten plaster (to jest plaster na przepukline ale tez niby uzywaja na to wlasnie) ale on jest taki wielki ze pol Dawida obejmie i jak ja potem ten plaster mu odkleje z tego brzucha to bedzie bolalo zwlaszcza na tak cieniutkiej skorce! W polowie tygodnia idziemy z nim znowu do pediatry tym razem do nowej przychodni i popytam....
Stary 2009-02-23, 12:31   #102
emzeta
Zadomowienie

poczytalam troche w necie i pisza ze pepek zawsze jest wystajacy, a potem sie wchlaniaja, ja sie nie martwie i nie zamierzam nic robic, a siostrzenicy zwyklym plastrem zaklejali...

Stary 2009-02-23, 14:12   #103
SoNeRa
Zakorzenienie

mojej koleżance w PL lekarz kazał włożyć guzika do pępka i zakleić...
swoją drogą to dla mnie nie problem by był jakie pępki będą mieli to nie najważniejsze tyle ludzi ma wystające i jest ok tymbardziej u chłopaka to co to za różnica?
Stary 2009-02-23, 14:26   #104
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Cytat:
Napisane przez SoNeRa Pokaż wiadomość
mojej koleżance w PL lekarz kazał włożyć guzika do pępka i zakleić...
swoją drogą to dla mnie nie problem by był jakie pępki będą mieli to nie najważniejsze tyle ludzi ma wystające i jest ok tymbardziej u chłopaka to co to za różnica?

No wsumie to jest nic takiego, ale ktora matka by chciala zeby jej dziecko mialo wypukly pepek? skoro teraz jest czas na to aby mial pepek taki jak powinien byc! I ja nie zamierzam tego tak zostawic, wole zrobic wszystko zeby sie schowal a jak sie nie uda to trudno ale przynajmniej bede wiedziala ze zrobilam wszystko!
Stary 2009-02-23, 14:37   #105
SoNeRa
Zakorzenienie

ja nie mam pojęcia skąd się biorą te wypukłe pępki jakoś nigdy się nad tym nie zastanawiałam
wiem tylko o tym guziku co Ci napisałam
Stary 2009-02-23, 15:14   #106
emzeta
Zadomowienie

Buziaczkku, napisze tu to moj post nie zginie w lawinie postow zaciazonych jeszcze (alez one maja tempo, nie ma takiej opcji zebym poczytala co pisza, tylko przegladam) ale do rzeczy:
wozek pierwsza klasa i Dawid sie dobrze prezentuje w nim

Piszesz ze od 3 dni macie... a wychodzisz z malym na spacery? jak dlugie?

Stary 2009-02-23, 16:30   #107
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Cytat:
Buziaczkku, napisze tu to moj post nie zginie w lawinie postow zaciazonych jeszcze (alez one maja tempo, nie ma takiej opcji zebym poczytala co pisza, tylko przegladam) ale do rzeczy:
wozek pierwsza klasa i Dawid sie dobrze prezentuje w nim

Piszesz ze od 3 dni macie... a wychodzisz z malym na spacery? jak dlugie?

No pisza jak szalone ja tez nie jestem w stanie tego wszystkiego przeczytac i tez tylko przegladam o czym mniej wiecej pisza

Nie wychodzimy z nim jeszcze na spacery bo ciagle u nas pada snieg i cale ulice na moim osiedlu sa zasypane, narazie tylko 2 razy jechalismy z nim do pediatry i do okulisty i tyle byl na dworze...ale od jutra zamierzam zaczac go werandowac (wlasnie chwile temu rozmawialysmy o tym z mama ze on juz za 3 dni bedzie mial miesiac wiec czas zaczac) jutro chcemy go ubrac postac z nim jakies 10 minut przy otwartym oknie, pojutrze chcemy go z wozkiem wystawic na balkon i tak codziennie po jakies 15 minut a jak zrobi sie cieplej tzn nastapi u nas wkoncu odwilz i pojawi sie troche slonca to moze zabiore go na maly 30 minutowy spacer do lasu bo na moim osiedlu to co najwyzej to sie nawdycha dymu z kominow! w srode jedziemy z nim do pediatry wiec jeszcze zapytam o to dokladnie jak to robic z tym werandowaniem i spacerami

A wy werandowaliscie go juz albo wychodzicie na spacery? czy tez jeszcze nie? a ciekawe jak Zanka bo wkoncu u nas taka sama pogoda Zanka daj znac jak tam u was z tym werandowaniem czy spacerami czy zaczeliscie juz i w jakis sposob
Stary 2009-02-23, 16:59   #108
zanka205
Zakorzenienie

my na razie nie zamierzamy kombinować nic ze spacerami, poczekam jeszcze z dwa tygodnie, boję się, bo przecież mały jest wcześniakiem i nie chcę żeby się przeziębił
ale podobno najgorsza jest wilgoć w powietrzu i lepiej jak jest wilgotno nie wychodzić na spacery
w ogóle nasz wózek jest u moich rodziców, przywieziemy go dopiero jak będziemy mieli w planie spacer, bo po co ma teraz zajmować miejsce

u nas wielkie sprzątanie, bo remont łazienki w sumie skończony, a bałagan został okropny, może do końca ogarniemy ten chaos i porobię fotki to się pochwalę

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-23, 17:21   #109
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

szukam czegos na necie o werandowaniu i spacerach zima odnosnie wczesniakow

http://niemowle.onet.pl/pl_PL/read_article.php?id=1022

http://www.blizniaki.net/kacik_porad_6.html

ale ja poczekam do srody co lekarz powie, nie bede robic nic na wlasna reke lepiej....co innego latem....am znac w srode co sie dowiedzialam
Stary 2009-02-24, 10:19   #110
emzeta
Zadomowienie

hej, no my werandowalismy w zeszlym tygodniu, siedzial ubrany cieplo w foteliku przy otwartym oknie pare razy, a w sobote i czoraj bylismy na spacerku, raz 20 minut, teraz 30 minut, ale nosze go w takim nosidelku do pobliskiego parku, bo wozka jeszcze nie mamy, u nas jest ok 10 stopni na plusie, jak mial 13 dni i wychodzil ze szpitala to powiedzieli zeby zajmowac sie nim jak normalnie urodzonym dzieckiem, wiec poczekalam tydzien az cialka nabierze i go troche wietrze teraz.

Zanka ale masz fajnie ze Twoj Filip nie placze, moj biedaczek ma problemy z ulewaniem i wydaje mi sie ze odczuwa to jak zgage, bo nagle zaczyna plakac a zaraz potem mu sie ulewa, wczoraj caly dzien praktycznie u mnie na rekach byl, zeby pionowo... dobrze ze w nocy mu przeszlo... nie moge patrzec jak sie meczy a nic nie pomaga...

Stary 2009-02-24, 11:21   #111
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Cytat:
hej, no my werandowalismy w zeszlym tygodniu, siedzial ubrany cieplo w foteliku przy otwartym oknie pare razy, a w sobote i czoraj bylismy na spacerku, raz 20 minut, teraz 30 minut, ale nosze go w takim nosidelku do pobliskiego parku, bo wozka jeszcze nie mamy, u nas jest ok 10 stopni na plusie, jak mial 13 dni i wychodzil ze szpitala to powiedzieli zeby zajmowac sie nim jak normalnie urodzonym dzieckiem, wiec poczekalam tydzien az cialka nabierze i go troche wietrze teraz.

Zanka ale masz fajnie ze Twoj Filip nie placze, moj biedaczek ma problemy z ulewaniem i wydaje mi sie ze odczuwa to jak zgage, bo nagle zaczyna plakac a zaraz potem mu sie ulewa, wczoraj caly dzien praktycznie u mnie na rekach byl, zeby pionowo... dobrze ze w nocy mu przeszlo... nie moge patrzec jak sie meczy a nic nie pomaga...

Ja Dawida moze jednak dzis wystawie na 10 minut w wozku przy otwartym oknie, jutro znowu bedzie na dworze bo pojedziemy do lekarza.....u nas jest 1 stopien na plusie.....ja mam zamiar go hartowac a nie trzymac go pod kloszem bo wiem ze mu krzywde tym zrobie! Tylko kurcze jak tu go wystawic na ten smrod z kominow bo w kazdym domu ludzie pala w centralnym ogrzewaniu i na osiedlu szaro z dymu ;/
wspolczuje tych ulewan Dawid zadko ulewa tzn czasem troszke sie mu uleje jak lezy, a czasem tez mu sie uleje jak wypije i porzadnie beknie to mu z buzi wyleci ale wiekszych problemow z tym nie ma... ale za to problemy mamy z kupkami, robil kilka na dzien a teraz robi 1 na dzien i to z ciezkim bolem! Strasznie sie musi przy tym nameczyc, cisnie, steka, nawet przy tym sobie troche poplacze bo nie umie....i nie wiem jak mu pomoc tak jest kilka razy na dzien a kupa tylko jedna... ja wiem ze on kupy bedzie robil zadko nawet jedna na kilka dni ale czemu on sie tak musi meczyc przy tym cisnieciu a nic nie leci

A jak wy czyscicie nosy maluchom? bo ja juz nie wiem jak czyscic....mam gruszke ale to jest okropienstwo!!! Ja czyszcze tylko sprayem do nosa kilka razy na dzien ale nie wiem czy ten nos rzeczywiscie sie oczyszcza bo zadko Dawid po tym kichnie

A czy wy naciagacie maluchom skorke na sisiaku zeby nie przyrosla do napletka ?? bo ja nie mialam o tym zielonego pojecia ze takie cos sie codziennie robi dopiero polozna jak u nas byla to powiedziala ale nie powiedziala o naciaganiu zeby skorka nie przyrosla ale o naciaganiu zeby wyczyscic bo sie tam brod zbiera.....u lekarza okazalo sie ze malemu juz troszeczke skorka przyrosla i ja zerwal i teraz codziennie w kapieli musze mu ta skorke naciagac....rany nie wiecie jak dlugo sie to robi? kolezanka ma synka 8 m-cy i nadal mu to naciaga, to do jakiego wieku sie to robi

Czas edycji: 2009-02-24 o 11:26
Stary 2009-02-24, 12:21   #112
emzeta
Zadomowienie

Jezu drogi, buziaczekk, o czym ty piszesz????? ja wszedzie czytam zeby przypadkiem nie naciagac tej skorki, i nic nie robie przy nim... juz mnie to wpienia ze ciagle o wszystkim jakies sprzeczne idee i opinie a ty sie k**wa martw co ze swoim dzieckiem zrobic... (az sie sama wygwiazdkowalam)

Ja nie czyszcze malemu noska, bo nie ma zapchanego.... a spray jeden mam, kupilam w Pl nivea spray, ale on jest od 3 miesiaca, to nie uzywam...

ide czytac o tym napletku... (generalnie do tej pory moja wiedza jest taka ze napletek jest przyklejony od urodzenia i nie nalezy go pod zadnym pozorem sciagac, a on sam z czasem sie odklei)

Stary 2009-02-24, 13:21   #113
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Cytat:
Jezu drogi, buziaczekk, o czym ty piszesz????? ja wszedzie czytam zeby przypadkiem nie naciagac tej skorki, i nic nie robie przy nim... juz mnie to wpienia ze ciagle o wszystkim jakies sprzeczne idee i opinie a ty sie k**wa martw co ze swoim dzieckiem zrobic... (az sie sama wygwiazdkowalam)

Ja nie czyszcze malemu noska, bo nie ma zapchanego.... a spray jeden mam, kupilam w Pl nivea spray, ale on jest od 3 miesiaca, to nie uzywam...

ide czytac o tym napletku... (generalnie do tej pory moja wiedza jest taka ze napletek jest przyklejony od urodzenia i nie nalezy go pod zadnym pozorem sciagac, a on sam z czasem sie odklei)

Ja normalnie zaraz w depresje popadne przez to wszystko....ja juz tez mam taki metlik w glowie ze sie zastanawiam jak sie wogole nazywam! U was to wszystko jest na odwrot! O tym napletku mowila mi tez moja mama, potem wlasnie polozna i lekarz mnie ochrzanil ze czemu mu tego nie naciagamy ze juz mu zaczelo przyrastac i jak przyrosnie to bedzie popapane bo pozniej beda mu to musieli zrywac jakos operacyjnie i podobno jest straszny bol! Znowu od mojej mamy kolezanka z pracy tez pytalal mojej mamy czy mu naciagamy ta skorke bo ona ma 2 synow i jeden z nich jak byl maly to mu tego nie robila bo nie wiedziala i mu przyroslo i jak maly mial kilka lat to mu to zrywali a z tego bolu maly mial sisiaka spuchnietego i w domu siedzial i trzymal go w szklance z riwanolem czy jakos tak sie to nazywa zeby opuchlizna zeszla, kolezanka ktora ma 8 miesiecznego syna tez mieszka w Londynie! tez mi o tym powiedziala wlasnie o niej pisalam ze synek ma 8 m-cy a ona nadal mu naciaga ta skorke!
Jesli chodzi o spraye do nosa to u nas to od samego poczatku stosuja bo to jest tylko zwykla woda morska w sprayu, ktora ulatwia oczyszczanie nosa poprzez kichanie dziecka po tym a jesli drugi raz sie psiknie to nos sie dziecku nawilza, a Dawid raz na kiedy psika po tym raz tak psiknal ze taki wielki glut wylazł az sie zastanawialam gdzie on tam siedzial

Tutaj znalazlam forum na ten temat i jak zwykle sa rozne opinie na ten temat!

http://www.babyboom.pl/forum/dzieci-...napletek-6464/

Czas edycji: 2009-02-24 o 13:40

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-02-24, 13:42   #114
emzeta
Zadomowienie

he he he, no jakis sposob to jest, wklejac wypowiedz i tu i tam, dopoki nas tu wiecej nie bedzie to bedziemy takie skolowane...

zanka czekamy na foty

Stary 2009-02-24, 13:58   #115
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Cytat:
he he he, no jakis sposob to jest, wklejac wypowiedz i tu i tam, dopoki nas tu wiecej nie bedzie to bedziemy takie skolowane...

zanka czekamy na foty

No wole i tu i tu bo jesli dam tam to sie zgubi w tle moja wypowiedz.......takze dalej nic nie wiemy!
Stary 2009-02-25, 14:20   #116
Judy_21
Wtajemniczenie

No teraz Buziaczku chyba już wiesz
Ale jak chcecie, to jeszcze raz mogę tutaj ten artykuł wkleić

WDF

93...83...73...70...65...63

-28 kg

Judy_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-25, 15:05   #117
emzeta
Zadomowienie

u mnie byla polozna srodowiskowa, nie kazala nic ruszac, ani pepka wystajacego (w ogole nie widziala o co mi chodzi) powiedziala ze sie wstapi jak sie Filipowi miesnie brzucha zrobia, ani sisiorka - powiedziala, ze tu tez sie kiedys tak odciagalo, ale badania wykazaly ze tylko jeszcze wiecej bakterii mozna tam doladowac odciagajac w myciu... ani noska nie kazala ruszac, dopuki nic nie widze, dopiero jak cos zobacze to wyciagac albo/i zakraplac, stwierdzila, ze wszystkie takie ingerencje to raczej moga zaszkodzic dziecku niz pomoc, bo generalnie niszcza naturalne bariery ochronne.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-02-25, 17:04   #118
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Cytat:
Napisane przez Judy_21 Pokaż wiadomość
No teraz Buziaczku chyba już wiesz
Ale jak chcecie, to jeszcze raz mogę tutaj ten artykuł wkleić

Tak, tak juz wiem i nie tykam sie tego artykul czytalam i mam go zapisany w razie czego

---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ----------

Cytat:
u mnie byla polozna srodowiskowa, nie kazala nic ruszac, ani pepka wystajacego (w ogole nie widziala o co mi chodzi) powiedziala ze sie wstapi jak sie Filipowi miesnie brzucha zrobia, ani sisiorka - powiedziala, ze tu tez sie kiedys tak odciagalo, ale badania wykazaly ze tylko jeszcze wiecej bakterii mozna tam doladowac odciagajac w myciu... ani noska nie kazala ruszac, dopuki nic nie widze, dopiero jak cos zobacze to wyciagac albo/i zakraplac, stwierdzila, ze wszystkie takie ingerencje to raczej moga zaszkodzic dziecku niz pomoc, bo generalnie niszcza naturalne bariery ochronne.

U mnie wczoraj byla sasiadka ktora ma 4 synow najstarszy 16 lat a najmlodszy 2,5 roku....pytalam o te sisiorki to mi powiedziala ze onatylko z tym pierwszym synem troche tam cudowala ale i tak to nic nie dalo bo lekka stulejka sie zrobila, i z nastepnymi juz nie robila nic! Powiedziala mi ze mam Dawidowi nic nie robi, nie tak malemu dziecku, zeby lepiej zostawic to w spokoju, tylko leciutko odslaniac i wyplukac woda....co do pepka to mi powiedziala ze on sie moze wchlonac a nie musi a to zalezy od tego jak polozna zawiazala pepowine!! ze to zalezy od wiazania! Np moja inna sasiadka ma corke 7 lat i ona z jedne strony pepek ma wklesły a z drugiej wypukly bo tak miala zawiazana pepowine, a u Dawida jest jeszcze za wczas zeby to okreslic bo tak jak piszesz musi nabrac ciala, ale mowi ze nawet jesli bylby taki wystajacy to przeciez nic takiego jedno maja schowane inni nie....ale ja tam jednak wole zeby sie mu schowal....co do nosa to ja kilka razy na dzien psikam mu tym sprayem do nosa z woda morska

Wsciekam sie bo Dawid od tygodnia robi zielone kupy, wyglada to tak jak szpinak i bardzo smierdzi, nie wiem od czego to, a slysze i czytam jak zwykle rozne opinie! Jedni mowia ze to prawidlowe inni ze nie i juz sama nie wiem, mielismy dzis isc do lekarza ale dzis przyjmowal dzieci chore i idziemy jutro jak bedzie przyjmowal dzieci zdrowe, jestem strasznie ciekawa ile ma juz cm i ile wazy

No i dzis na 15 minut wystawilismy Dawida w wozku do okna poubieranego w kombinezony ale cos mu sie nie podobalo bo krzyczal tak bardzo az mu jedzenie nosem wylecialo! to wzielam go na rece i chwile jeszcze z nim postalam trzymajac go na rekach, w przyszlym tygodniu podobno u nas ma byc 15 stopni to moze z nim wyjde na 30 minut na spacer do lasu

Czas edycji: 2009-02-25 o 17:07
Stary 2009-02-25, 20:14   #119
emzeta
Zadomowienie

OOO, tak cieplo ma byc? to pewnie ze go zabierz na spacer, tym bardziej ze ma taki powoz fajny

Z tymi kupami to ja nic nie wiem, wiec nie pomoge ani nie zamace bardziej

Stary 2009-02-26, 10:02   #120
lachkasia
Zadomowienie

GG do lachkasia Send a message via Skype™ to lachkasia

Buziaczku przy karmieniu tylko piersią zielone kupki nie są niczym złym, jeśli występują po sztucznym - trzeba skonsultować z lekarzem
O tym pępku - właśnie to słyszałam - zależy od zawiązania.
lachkasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości