![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Co Was wkurza w allegro?
Problemy z wysylkami sa i beda. Dlatego cenie jak ktos pisze od razu ze planuje wyjazd..
A co do szybosci wysylek i czasu dostarczenia - po zakupach na eBay czlowiek zaczyna doceniac ze przesylki z all moga isc TYLKO tydzien ![]()
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
A mnie wkurza, że jak wpiszę coś w wyszukiwarkę w obuwiu np "kowbojki" to nie mogę sobie wybrać mojego rozmiaru. Po co mi oglądać dziesiątki par butów w nie moim rozmiarze?
![]()
![]() |
#93 |
Raczkowanie
|
Mnie denerwuje notka u niektórych sprzedających, że towar można zwrócić w ciągu 7dni bez podania przyczyny, kiedy tak naprawdę jest to 10. Masakra.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Raczkowanie
|
Mnie denerwuje jak wygrywam aukcję, od razu wiadomość dostaję z danymi, sprzedający ucieszony. Robię przelew od razu, a gdy później pytam się czy doszedł to zero odzewu.
Albo tak jak ostatnio: proszę o usługę płatności allegro, sprzedający mówi, że może zadowolę się przelewem, już dla świętego spokoju przelewam mu te pieniądze i co? Nie napisze czy doszło, czy wysłał przedmiot, szlag mnie trafia. Wysłałam maila z pytaniem i czekam trzeci dzień. Świetnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dodam,że warto sprawdzić w opisie aukcji długość wkładki wewnętrznej (sprzedawcy podają). A jak samemu zmierzyć tę długość? obrysowujesz stopę na kartce i mierzysz centymetrem krawieckim długość od pięty do dużego palca. Do tej wartości dodajesz 0,5 cm. I to jest w zasadzie cała filozofia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Raczkowanie
|
Owszem można zwrócić po 10m dniach przy opcji Kup teraz, ale licytacja nie daje takiej możliwości-w tym przypadku ten przepis nie ma zastosowania.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Raczkowanie
|
"Owszem można zwrócić po 10m dniach przy opcji Kup teraz, ale licytacja nie daje takiej możliwości-w tym przypadku ten przepis nie ma zastosowania".
Tutaj cytat do wypowiedzi powyżej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#98 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Mrs Mrau
|
Podzielam zdanie wielu dziewczyn odnośnie wysyłek,braku odpowiedzi na maile itp.
Mnie ponadto denerwuje jak dostaje maila ze słowami typu "paczuszka,liścik, ubranka,buziaczki, miłego dzionka, perfumki" i inne cholerne zdorbnienia.Zero prefesjonalizmu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
na drugie mam Irena
|
Cytat:
spódniczuśka, dziewczynusi, niuni,sukienusia ![]()
![]() |
![]() |
#101 |
Zadomowienie
|
Ale jestem wkurzona!!! Dostalam w koncu swoja przesylke z katanka tylko:
-po pierwsze sprzedajaca zwlekala z wyslaniem paczki i poinformowala mnie w koncu ze wysle w zeszly poniedzialek,w poniedzialek oczywiscie wysylam maile z pytaniem czy dotarla na poczte,laskawie odpowiedziala ze tak.Paczke dostalam dzis z data wyslania wczorajsza ![]() -kurtke z ekoskorki wyslala w zwyklej kopercie,ktora przyszla rozdarta -kurtka miala byc w idealnym stanie,wyglada jak psu z gardla,w 2 miejscach jest rozdarta i sklejona -mial to byc rozmiar S a na metce jest informacja,ze to dzieciecy rozmiar na 12-13 lat,niby pasuje ale jednak zle lezy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Mrs Mrau
|
o matko...
rozdarta i sklejona? czym,jak? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Zakorzenienie
|
- zawyżanie kosztów przesyłki, np kredka do oczu Manhattan kosztowała 1,50 zł, a przesyłka 10 zł. Ostatnio kupowałam legginsy. Za przesyłkę zapłaciłam 10 zł, znaczki były za 3,20 zł, a towar w zwykłej kopercie. Dałam neutral za brak kontaktu i zawyzone koszty, a w zamian dostałam negatyw. Zglosiłam sprawę do allegro, a oni kazali mi się dogadać ze sprzedającym. Sprzedawca 3 razy pisał iłe @, że proponuje anulowanie komentarzy. Olewałam jego @, ale w końcu uległam dla siebie. Chociaz anulowane opisy sa na saro, to i tak je widać.
- sprzedawanie przeterminowanych kosmetyków - dostałam kosmetyki ponad rok stare. Na butelkach widniała jak byk data ważności, a sprzedawca wpierał mi, że to jest data produkcji. Zażądałam zwrotu pieniędzy, a w zamian dostałam negatyw. - brak zdjęć - opis w aukcji, że towar wysyła się do 7 dni - brak kosztów przesyłki - nieodpisywanie na @ - wysyłka zwykłym listem - wysyłka delikatnych rzeczy w zwykłej kopercie - olewanie spraw przez pracowników allegro - raz tylko wygwiazdkowali brzydkie słowo w moim negatywie edit: Zamówiłam kilka firan. Sprzedawca zadzwonił do mnie, żebym jeszcze raz mu podała ile czego chcę, bo szwankuje mu poczta. Zamiast 6 m firany dostałam 4 m. Sprzedawca napisał, że mam ja odesłać. Na drugi dzień dostałam @, że mam zatrzymac sobie tę firanę, a on mi dośle prawidłowy wymiar. Otrzymałam firanę nie 6 m, ale 6,5 m. To jest uczciwy sprzedawca. Dwa razy u niego kupowłam i jest bardzo zadowolona. Na pewno znowu coś u niego kupię. Edytowane przez WioletaM Czas edycji: 2009-02-24 o 10:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 | |
na drugie mam Irena
|
Cytat:
pisz z reklamacją
![]() |
![]() |
#105 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
Hmmm jako, że pomagam tacie sprzedawać na allegro dorzucę parę groszy co wkurza w allegro od strony sprzedających
![]() 1. Jest napisane na stronie O MNIE, jak i na stronie ze sprzedawanym przedmiotem - nie kończę przed czasem, więc proszę nie pisać za ile sprzedam towar - ale nie, ludzie muszą pisać, za ile, że on już może kupić, że czeka na ofertę ![]() 2. Na aukcji jest zaznaczone : tylko wpłata na konto. A trafiają się tacy co to po wygraniu aukcji (rozumiem jeszcze jakby napisali przed) piszą : czekam na paczkę, płacę przy odbiorze ![]() ![]() 3. Wygrana aukcja, tydzień później dotarł przelew, paczka wysłana następnego dnia, a kolejnego dnia meil od kupującego - czemu nie ma jeszcze paczki :/ 4. No i wiadomo, jak większość raczej wkurzają tacy co to trzeba czekać na ich wpłatę z miesiąc, a po upomnieniu się budzą ojej, zapomniałam/em ![]() A gdy jestem kupującą wkurza mnie np: - brak numeru konta, człowiek chce od razu wpłacić kasę a tu jeszcze musi czekać dwa dni aż mu łaskawy sprzedawca odpisze - katalogowe zdjęcia ![]() oj, sporo by tego pisać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Mrs Mrau
|
Rybkad chcesz coś z tym zrobić? zgłosić albo poprosić o zwrot pieniędzy?
A wracając do tematu.Denerwuje mnie to,że niektózy sprzedawcy wystawiają towar za cenę która jest wyższa niż w sklepie, pisząc,że towar ciężko dostać bla bla, a okazuje się że to nieprawda ![]() Ps. Niech mi ktoś wytłumaczy jak to jest.Przy moim nicku w nawiasie mam podane że np. cattt (37) ** , a w komentarzach mam 45 komentrzy.Jak to sie liczy? czemu jest róznica w nawiasie przy nicku i rzeczywistych komentarzach? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
cattt masz ogolem 45 komentarzy ale od 37 roznych osob.
![]() |
#109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Mrs Mrau
|
Dzięki dziewczyny.Rozjaśniłyście mi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
a co mnie wkurza? przede wszystkim niecierpliwosc sprzedawcow - wysylanie mi co pol godziny maili z przypomnieniem, ze przedmiot kupilam wczoraj a pieniedzy jeszcze nie ma na koncie.
denerwuje mnie tez nie odpisywanie na wiadomosci, czekaj se babo jakzes glupia. teraz czekam, juz od dwoch dni, na wiadomosc z numerem konta. pan ma w opisie, ze wplata na konto bankowe a numeru tegoz doprosic sie nie mozna...
![]() |
#112 |
Mrs Mrau
|
Ja ostatnio wpadłam w szał zakupowy.
Kryzys kryzysem,a jak na złość na allegro pojawiają się ostatnio rzeczy na które polowałam od dłuższego czasu.No i jak tu oszczędzać pieniądze? ![]() Jeżeli chodzi o wpłaty na konto.Zawsze od razu po zakupie dokonuje przelewu z konta internetowego.Szybko i....prawie bezboleśnie ![]() ps.bardzo lubię w Inteligo to,że dostaje smsy o wpłatach, wypłatach,stanie konta. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czasami nie mam pieniedzy na koncie, ot rozplywaja sie w dziwnych okolicznosciach ![]() ![]() o, wlasnie. ja po wygraniu aukcji smaruje maila z wiadomoscia, kiedy zrobie przelew itp. a sprzedajacy jakby tego nie czytali. ja sobie, oni sobie. a juz najbardziej denerwuje mnie to, ze ja pisze maile, informuje itp. a sprzedajacy nie raczy napissac nawet, ze towar wyslal... i ja nie wiem, czy mam sie denerwowac bo przesylka juz zdazyla zaginac czy po prostu jeszcze nawet mi jej nie wyslano...
Przemoknięte serca miast I tylko ty i ja szczęśliwi tym dniem Bo choć zapomniał o nas świat Mokrzy od stóp do głow nie tracimy nadziei Edytowane przez zizou Czas edycji: 2009-02-25 o 09:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
W zasadzie to wkurza mnie to,że w takiej sytuacji też mogę zarobić nega a niby za co?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 | |
Mrs Mrau
|
Cytat:
Ja jak oglądam negatywy u ludzi to czytam zawsze uzasadnienie obu stron. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 | |
na drugie mam Irena
|
Cytat:
mnie wkurza jak piszą podać adres jeśli jest inny niż w all zawsze podaję i zawsze przychodzi nie pod ten co ma czy oni to wogóle czytają
![]() |
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
Powinno być tak, że dostaje się na maila wiadomość, że jest już wystawiony komentarz, ale żeby go zobaczyć trzeba najpierw wystawić swój. Wtedy byłoby obiektywnie. Dobrze, że można chociaż napisać sprostowanie do negatywa.
![]() |
#119 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Rozeznanie
|
Np. że w tej chwili nie działa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:23.