|
|
#91 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sabat Czarownic :) - część II
Cześć czarochy
A wy mnie jeszcze pamiętacie? Myślałam, ze będę miała więcej czasu, ale dyrektorka chyba jest ze mnie zadowolona, bo dostałam dodatkową robotę - opracowanie procedur nagradzania do statutu i zostałam przewodniczącą związku wychowawczego dla klas III (tylko do teraz nie wiem, z czym to się je ). No i wiecznie w papierach siedziała. Ale od dzisiaj mam ferie Najpierw to ja muszę koniecznie złożyć gratulacje Malin ![]() A odnośnie tematu, który jest na tapecie - ja mieszkam w bloku, w którym po prostu plota szaleje Najpierw mnie to szokowało, a teraz olewam. Moja sąsiadka chyba nie za bardzo rozumie, że mnie to nie interesuje i próbuje podsuwać co smaczniejsze kąski o nas. A jak pyta "Powiedzieć pani, kto to mówił?" a ja odpowiadam,że mnie to nie interesuje, to mały zawał przechodzi, bo ona pewnie by z ciekawości umarła
|
|
|
|
#92 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No w końcu się pojawiła Ale jak masz ferie to będziesz częściej, cooo? ![]() Cóż okazuje się, że dla niektórych ludzi ploty to sedno życia
|
|
|
#93 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Cytat:
PS. Kulbitku oplułam właśnie laptopa (brakuje mi tego...) .
|
||
|
|
|
#94 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapewne częściej, ale od wtorku Bo jutro wyjeżdżamy do mojego kochanego miasta, w którym mieszkałam 6 lat i strasznie od przeprowadzki tęsknię, no i tam zostajemy sobie na trochę ![]() Niektórzy to bez plot by umarli, masakra! Ale jeszcze nie napisałam, co sądzę o spowiedzi świadków. Może mnie zlinczujecie, ale ja uważam, ze jeżeli ktoś jest świadkiem na ślubie kościelnym, to powinien iść do komunii. W końcu świadczy przed Bogiem o miłości i jeżeli tego nie potrafi zrobić, to powinien się zastanowić, czy tym świadkiem powinien być Dlatego podoba mi się postawa stwierdzająca, ze samemu się czuje, ze trzeba iść do komunii na takiej uroczystości. Ja sama byłam trochę zniesmaczona, jak u mojej kuzynki jej świadkowie nie poszli do komunii, a plotkarą nie jestem. Po prostu uważam, ze obrządek katolicki ma swoje wymagania, a jak ktoś bierze ślub kościelny żeby ładnie było, to moim zdaniem jest coś nie tak. Ale to tylko moje zdanie.
|
|
|
|
|
#95 |
|
Moderatorka z pazurem
|
Tez tak uwazam dlatego po X czasie dzis sie w koncu wyspowiadalam
|
|
|
|
#96 |
|
Zakorzenienie
|
I bardzo mi się to podoba, chylę czoła
|
|
|
|
#97 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Pomidorko! Myślałam, że już miałaś ferie. Dziękuję za gratulacje. Na razie to ciąża niepotwierdzona, więc ciiii
A co do spowiedzi świadków. Teraz w kościele najczęściej bierze się ślub konkordatowy i świadek jest bardziej świadkiem jak przy cywilnym. Dlatego może, ale nie musi iść do spowiedzi. U nas nie był jeden ze świadków. Inaczej jest przy chrzcie. Rodzice chrzestni spełniają dużo ważniejszą rolę niż świadek przy ślubie w kościele. Dlatego spowiedź jest obowiązkowa.
|
#98 | |
|
Zakorzenienie
|
A mnie brakuje tych słów
Cytat:
![]() Miłego wyjazdu
|
|
|
#99 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja przyjaciółka u której byłam świadkową brała slub jeszcze "po staremu" - kościelny i cywilny oddzielnie i ja jako swiadkowa nie byłam u komunii, ksiądz w ogóle o takie rzeczy nie pytał. Świadek nie musi byc nawet wierzący..
|
|
|
#100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widzę, że jutro Roses będzie szalała na weselu. Pomidorka wyjeżdża do swojego kochanego miasta. Betig już dziś ma romantyczny wieczór. Kulbit robi jutro sushi. No same dobre wiadomości na weekend
|
|
#101 | |
|
Moderatorka z pazurem
|
Cytat:
Najciezej bylo mi powiedziec ze nie pamietam kiedy ostatnio sie spowiadalam Ksiadz jak to ksiadz nie takie rzeczy juz slyszal wiec dalej sam mnie o wszystko pytal, a ja 3/4 grzechow z mojej listy nawet nie poruszylam bo ksiadz stwierdzil ze to bardzo wazne ze poczulam chec wyspowiadania sie, zapytal mnie tez czy sie nie zadaje z szemranym towarzystwem ![]() i czy pije alkohol ![]() no to ja na to ze pije towarzysko i z umiarem a on mi na to ze tak sie zaczyna kazde uzalenienie.... no i zwatpilam... no ale rozgrzeszyl...mi troche lzej i jutro nikt nie bedzie plotkowal
|
|
|
|
|
#102 |
|
Zakorzenienie
|
Roses, udanej zabawy
|
#103 |
|
Moderatorka z pazurem
|
Dziekuje
zmykam do lozeczka bo jutro baaardzo rano wstaje i to bedzie baaaardzo dlugi dzien
|
|
|
|
#104 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A co do chrztu to u mnie w rodzinie z kolei była sytuacja, ze rodzicami chrzestnymi było małżeństwo, które nie mogło iść do komunii, bo mieli tylko ślub cywilny i ksiadz nie robił problemu - dziwne, prawda? ![]() Dziewczyny, życzę wam jutro wspaniałego dnia |
||
|
|
|
#105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#106 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#107 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałam się pochwalić
naszym wczorajszym sushowaniem![]() Wklejam linki do wątku, żeby nie dublować fotek ![]() Jestem ciekawa waszych opinii ![]() http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...&postcount=289 http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...&postcount=290 http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...&postcount=291
|
|
#108 |
|
Zakorzenienie
|
i jak smakowało wino?
|
#109 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#110 |
|
Zakorzenienie
|
No bo sushi było na pewno przepyszne
A takiego wina nigdy nie piłam, więc byłam ciekawa...
|
#111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dosyć słodkie, ale z nutką cierpkości.. nam bardzo smakuje
|
|
|
#112 | |
|
Wtajemniczenie
|
Udało się
![]() Cytat:
![]() [quote=kulbit;10989607]Chciałam się pochwalić naszym wczorajszym sushowaniem![]() Wklejam linki do wątku, żeby nie dublować fotek ![]() Jestem ciekawa waszych opinii ![]() http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...&postcount=289 http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...&postcount=290 http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...291[/quote] Wow Kulbitku!!! Jestem pod wrażeniem!!! To musiało być smaczne!! ![]() A stół jak pięknie wygląda. Widzę, że macie specjalną zastawę do sushi Jak Twoja gorączka? Poszła sobie? Witaj Pomidorko ![]() Roses - jak po weselu? Aneczka - no zlituj się i napisz, co u Ciebie ![]() Dzień dobry ![]() Miłego dnia |
|
|
|
|
#113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Było smaczne! Gorączka poszła precz, dzis oddycham prawie pełną piersią Jeste praktycznie okey
|
|
|
#114 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny! Melduję się już z pracy
To fajnie, że miałyście taki udany weekend i że kulbit czuje się dużo lepiej
|
#116 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cieszę się, że jesteś już zdrowa ![]() jak się czujesz Malinka? Mam nadzieję że Ty też miałaś udany weekend? |
|
|
|
|
#117 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), a wczoraj byliśmy na mega słodkich ciastkach
|
|
#119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oj ja tez sie ciesze bo już miałam dosyc tej choroby!
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:36.

Myślałam, ze będę miała więcej czasu, ale dyrektorka chyba jest ze mnie zadowolona, bo dostałam dodatkową robotę - opracowanie procedur nagradzania do statutu i zostałam przewodniczącą związku wychowawczego dla klas III (tylko do teraz nie wiem, z czym to się je
). No i wiecznie w papierach siedziała. Ale od dzisiaj mam ferie 
Najpierw mnie to szokowało, a teraz olewam. Moja sąsiadka chyba nie za bardzo rozumie, że mnie to nie interesuje i próbuje podsuwać co smaczniejsze kąski o nas. A jak pyta "Powiedzieć pani, kto to mówił?" a ja odpowiadam,że mnie to nie interesuje, to mały zawał przechodzi, bo ona pewnie by z ciekawości umarła 

i czy pije alkohol 
zmykam do lozeczka bo jutro baaardzo rano wstaje i to bedzie baaaardzo dlugi dzien
A takiego wina nigdy nie piłam, więc byłam ciekawa...