|
|
#91 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mikołajkowe dzieciaczki 2007 III
Koletynko zapomniałam wcześniej dopisać, ze współczuję zarówno upadku jak i dnia z teściową
A to co Ty robisz, że z tych schodów spadasz![]() Martko chciałam Cię tylko pocieszyć, że ja też mam dzikusa Spotkaliśmy na spacerze naszego sąsiada o m-c młodszego od Uszka i podszedł do Uszka który siedział wózku zrobić cześć, a moje dziecko zaczęło płakać. po czym gdy Pesta podeszła do Witka to zaczął krzyczeć po prostu dzikus![]() Szperr wcale się nie dziwię że czujesz się rozdarta :tuli:
|
#92 | |
|
Zadomowienie
|
późny doberek
![]() randki niet za to pojechałam z teściową na zakupy powiecie że głupia jestem ![]() eh misia, mojego nie pobije byłam dziś u teściowej na kawie i przyszła też baba którś Marciul pierwszy raz widział się działo może i lepiej że do Zu nie pojechaliśmy bo nie wiem jak bym dała radę i ja też chcę wiosny ![]() koletynko ty się nam nie potłucz ![]() i pisz pisz jak najwięcej o tych cudach bo mi cudu potrzeba żeby lepiej wyglądać Cytat:
zaczynam się powoli rozglądać czy gdzieś nie potrzebują np do prowadzenia solarium ![]() a zaczynałam od innych ofert ![]() nakupiłam sobie kwiatków, będę dom upiększać żonkilki mi trochę ożywią tą zimę ![]() Marciul dopiero poszedł kimać, a wstał o 8 ![]() ale dziadek go dzisiaj dwie godziny gonił po domu ![]() i jeszcze już kiedyś miałam w kwestii spacerów u nas tragedia młody biegnie od auta do auta, od auta do pieska, od pieska do kotka i w d... ma matkę jak go prosi żeby szedł za nią
|
|
#93 |
|
Wtajemniczenie
|
ł. jeszcze śpi to mam chociaż chwilkę żeby cos skrobnąć
![]() Wyszukałam listę na kaszel i katar Ł. Wyślę TŻ jak wróci z pracy ![]() W sprawie mazideł - cały czas mam zapodać linki co byście sobie pooglądały i nabrały ochoty http://thanatos.com.pl http://www.ecospa.pl http://mazidla.com http://www.biochemiaurody.com Miłej lektury ![]() jeszcze o cieście walentynkowym ![]() Pyszne jest ![]() Mocno czekoladowe, wilgotne, w ustach sie rozpływa Tylko z racji, że to czekolada to opada i pęka wierzch ale smak wynagradza wygląd szperrr nie da sie ukryć , że jest z gorzkiej czekolady więc TŻ -owi pewno nie podejdzie
|
|
#94 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uszek zawsze raczej był śmiały, a przez tą zimę mu się tak odmieniło rzadko spotykamy się z innymi dziećmi i mam za swoje.A spacerki widzę u większości zaczynają wyglądać tak samo, czyli mama ma swój plan spacerku a dziecko swój, zupełnie odmienny od tego mamy
|
|
#95 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
żebym się tak jeszcze na tym znała ![]() ale tam są lekarstwa na wszystkie moje problemy skórno, zmarszczkowo, włosowo, ujędrniająco - celulitowe muszę postudiować ale jutro na tapecie chleby i piekarniczy bo zakwas mi ślicznie bąbelkuje i pachnie ![]() misia na kontakty z dziećmi żlobek najlepszy napewno tylko jakbym teraz dała małego do żlobka i zostawiła tam samego
|
|
#96 |
|
Zakorzenienie
|
Slawka, ja tam nawet dzis nie zagladam
moze jutro ![]() mi sie majaczy, ze zytni upieke.. ale jeszcze nigdy mi nawet najzwyklejszy chleb tak jak trzeba nie wyszedl zytni stad, ze Hania ostatnio sie takim zajada, ja tez wole zytni niz pszennyda sie takie cudo zrobic bez zakwasu? macie sprawdzone przepisy? Edit: to pewnie jednak nie upieke taka ze mnie wykorzystywaczkazaraz spadamy do tesciow, a ja sie niepotrzebnie napalam jak gooopia ![]()
Edytowane przez szperrr Czas edycji: 2009-02-19 o 18:51 |
|
|
|
#97 |
|
Zakorzenienie
|
razowców bez zakwasu nie zrobisz
chyba,ze z bardzo małą ilością-popatrz na cincinie pieczywo mieszane,może coś znajdziesz randki nie było,bo musiałam do roboty iść ![]() a tak się cieszyłam nawet muffinki upiekłam jabłkowo-cynamonowe mam nadzieję,że nam wybaczysz Martko i ze w przyszłym tyg.nam się uda jutro po południu śmigamy do moich rodziców,wracamy w pon. z teściową na zakupach,GUPIA??? ![]() ![]() żartuję. zawsze jakaś odmiana my przed chwilą wróciłyśmy od kuzynki,Zu szalała ze starszą o rok kuzynką,a mamuśki robiły się na bóstwo i plotkowały świetnie się bawiły,goniły ZU większość czasu przy kuchni stała no musimy jej kupićzrobić pokój... aaa... póki pamiętam,znacie jakieś firmy z fajnymi(drewnianymi np.)magnesami? świetna rzecz,ZU na długo zajmuje a ja nigdzie ich nie widzę oczywiście Zu nażarła sie muffinek i nie chce obiadu ani kolacji grejt Szperrr-się nie napalaj ![]() edit-polecam suszoną żurawinę do chlebków dodać,pychotka Edytowane przez annLee Czas edycji: 2009-02-19 o 18:59 |
|
|
|
#98 |
|
Zadomowienie
|
łi tam, no pewno że wybaczamy
praca to praca ![]() ja jutro z rańca śmigolę do koleżanki i jej synka, kilka miesięcy młodszego ![]() kawałek drogi mam a nie wiem czy po chwili nie pojadę do domu ![]() magnesów nie kojarzę ale jak to cudo na długo zajmuje młode to ja to chcę szperrr mi razowce bez zakwasu nie wychodzą jest na to sporo przepisów, dodaje się drożdży żeby to poszło w górę ale moje rośnie, a potem opada a w środku jest nieupieczone jak jeden wielki zakalec to już te z zakwasem mi bardziej wychodziły o ile zakwas się nie udał i nie zaczął skunksić a poza tym cuuuudnyyyy avek
|
#99 |
|
Zakorzenienie
|
ewcia - ja tez bym nie wiedziala nawet czy wszystko z siurkiem ok, wiec nie ruszam
Mam nadzieje ze kiedys nie oberwe od jakiejs lekarki ze cos zaniedbalam![]() Dalam dzis Adaskowi jablko do lapki - i zjadl cale! Doslownie cale - lacznie z ogryzkiem. Jedyne co mi sie udalo mu z paszczy wyrwac to sam ogonek - a jak sie rozryczal przy tym, ze mu zabralam
|
|
|
|
#100 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
co by mamusiowo piekarniczego watku nie zasmiecacCytat:
![]() Cytat:
tylko musze liste zrobic i co gdzie konkretnie zamawiac ewentualnie co do zrobienia takich specyfikow bedzie potrzebne
|
|
#101 | |||||
|
Rozeznanie
|
CD
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a ja dzis pol dnia na zakupach drugie pol u znajomej. Jutro znowu czekaja mnie odwiedziny bo znaj9ma ma urodziny ![]() Hubis to cyganskie dziecko normalnie dzis w sklepie wcale nie zauwazal mnie a do znajomych chcial na rece czasem to aż wstyd ![]() objadlam się dziś pączków, teraz siedze z malibu ale od jutra nie no moze od poniedzialku dieta!!!!! KONIECZNIE!!!!!!
|
|
#102 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;1105913 2]eeeej, juz dawno ustalone, ze moj ci on
eee tam, ty go z jakimi Banglesami zdradzasz wrocilismy od seniorow.. zjechana jestem jakbym sama gory usypala, ale dzielnie pomagam TZtowi naprawiac moj komputer.. bo mi sie za gg teskni
|
#103 |
|
Zadomowienie
|
pierwsza
nie wierzę ![]() zasypało nas chyba jakiś front znad Łodzi do nas dotarł teraz się cykam w te zaspy ładować samochodem z młodym
|
#104 | ||||||
|
Rozeznanie
|
druga
![]() Cytat:
Kasia wczoraj była pierwszy raz na sankach Moja mama mówiła, że było super ![]() Cytat:
nie zrozumcie mnie źle - w tej pracy jest mi dobrze. Mam dosyć dużo swobody, ale też bardzo dużo odpowiedzialności na swoim karku... i wszystko byłoby oki, gdyby nie te dojazdy i brak podwyżki... po cichu liczyłam że od stycznia dostanę jakąś podwyżkę, ale niestety z powodu kryzysu wstrzymane są wszystkie podwyżki... rozmawiałam już z moim dyrektorem na temat podwyżki - powiedział, że moje argumenty są słuszne i że się zastanowi. Do końca miesiąca ma dać odpowiedź... Cytat:
U nas hitem są zwykłe, plastikowe klocki... Kasia łączy je ze sobą budując "wieżę" albo jeśli bawimy się razem to "pomaga" mi budować domek Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
odśnieżonej trasy życzę --------------- My dzisiaj kolejną noc spaliśmy u moich rodziców... wczoraj jeszcze sypał śnieg i nie chciałam małej ciągnąć... dzisiaj jedziemy już do domciu Zajrzę jeszcze później... Miłego dnia
|
|
#105 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry ja na razie tylko tak na szybko bo zaraz zbieram się do neurologa, dobrze że jutro już sobota i tydzien z lekarzami będę miała za sobą
życzę miłego dnia i uciekam...
|
#106 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry
![]() Ja na szybko przed kaszką ![]() Ł. ma katar i kaszle na mokro - nie wiem co z tym począć? mam syrop Rudical jakiś taki nie wiem czy to coś pomoże ![]() Miał ktoś już mokry kaszel i coś pomogło? ![]() C.D. po kaszce
|
|
#107 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a na dziś szerokiej drogi. Cytat:
a ja siedze na mazidlach i oczopląsu dostaje
|
|
#108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mozna jeszcze na mokry dac sinupret (wykrztusny i ziolowy chyba) albo mucosolvan (nie ziolowy - i chyba tym samym mocniejszy).EditL sparwdziam nazwe -RUBITAL. Edytowane przez celka2000 Czas edycji: 2009-02-20 o 10:15 |
|
|
|
|
#109 |
|
Rozeznanie
|
Sławko na kaszel i odksztuszenie wydzieliny ja sugeruję coś na ambroxolu. Najmniej paskudny jest flavamed ( to jest syrop). Są też krople np. deflegmin albo flegamina, ale one są paskudne w smaku. Polecam mocno, żeby mały nie męczył się ciągle z kaszlem. Piotrkowi pod koniec jego ostatniej choroby dokuczał właśnie taki mokry kaszel i nie chciał przejść. Po podaniu ambroxolu w końcu doszedł do siebie.
Edit: Mucoslovan to też ambroxol, ale flavamed jest troche smaczniejszy Edit2: wcięły się dziewczyny mi w wypowiedź... flegamina jest specjalna dla dzieci, to są właśnie te paskudne kropelki. Ja też po przeczytaniu paru wątków o biochemii na wizażu i oglądnięciu oferty sklepów dostałam pomieszania. Dobrze, że mamy Koletynke, a i Ann coś miesza to będziemy sie radzić. I prosze żadnych inf nie chować na pw. Ja też chce wiedzieć. :P Edytowane przez ewcia123 Czas edycji: 2009-02-20 o 10:19 |
|
|
|
#110 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) trzeba ratować się kosmetykami żeby dobrze się zakonserwować
|
|
#111 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#112 |
|
Zakorzenienie
|
Sławko ja niestety nie umiem Ci pomóc bo nas na szczęście jeszcze kaszel nie spotkał, ale przesyłam Łukaszkowi zdrowotne fluidki
Tak sobie siedzę i myślę, jak dobrze, ze mamy siebie tu na wizażu, że możemy w razie wątpliwości poradzić się, dopytać i wyżalić, dlatego Uszek śpi, a ja się nudzę, co prawda zawsze coś by się do zrobienia znalazło, ale planowałam ugotować obiad a nie mam wszystkich składników w związku z czym, mam czas na nudzenie się
|
#113 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Kasi (na szczęście) narazie się choróbska nie imają... czasem jakiś drobny katarek i tyle... Kiedyś jak zaczęła mi trochę kasłać to doktorka poradziła nam Ambrosol, ale nie wiem czy to na suchy czy mokry kaszel ![]() ![]() Cytat:
Jeszcze godzinka i spylam do domciu... A takiego lenia mam, że w pracy robię tylko to co muszę... Reszta będzie czekać do poniedziałku
|
|
#114 |
|
Zakorzenienie
|
Dostałam większą dawkę leku i dopóki nie będę po usg i nie będzie wiadomo czy nie ma nawrotu endometriozy i czy można odstawić tabsy a zastosować spiralę, to leki te są jedynym rozwiązaniem. Silniejsze leki wchodzą w interakcje z hormonami i wywołują wiele skutków ubocznych. Jeśli po odstawieniu hormonów i przy braniu obecnych leków nie będzie poprawy, to wtedy na 3 położą mnie w szpitalu i będą robić szczegółowe badania, ale na razie się tym nie martwię.
Dzwonił mój brat z propozycją sanek, także czekam, aż Uszek wstanie i na zakupu pojedziemy sankami Edit: dodałam zdjęcia Uszka do albumu jakby ktoś był zainteresowany
CO NAS NIE ZABIJE TO NAS WZMOCNI Edytowane przez *misia* Czas edycji: 2009-02-20 o 13:48 |
|
|
|
#115 |
|
Rozeznanie
|
misia a gdzie ten album? bylam u Ciebie na profilu ale nie widze
czytam Was na biezaco ale malo rozmowna jestem ostatnio oglaszam brak weny, do odwolania
|
|
|
|
#116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#117 |
|
Rozeznanie
|
Ty kochana nie oglaszaj żadnego braku weny tylko doradz mi co mam konkretnie zamowic na mazidle :P
|
#118 |
|
Zadomowienie
|
dotarliśmy
pojechaliśmy do mojej kumpeli jednak, mimo zasp i śniegów ![]() bałam się tylko że tak jak zajedziemy tak pojedziemy do domu i początkowo masakra, pierwsze 15 minut tragedia jej synek nie mógł się w ogóle odezwać bo każde delikatne pisknięcie i mój wył ![]() ale powoli się chłopak oswoił a potem goniłam go po całym mieszkaniu porobił tam trochę swoich porządków teraz spać nie chce to obiad robimy misia ja też się cieszę że was mam i jak sobie pomyślę że dwa lata już tu plotkujemy ![]() sławko na mokry kaszel to ja ![]() ale dziewczyny ci tu dużo napisały
|
#119 |
|
Zadomowienie
|
nie wierzę
nikt nic nie napisał ![]() ja tu po ciężkim dniu przyszłam odsapnąć i zobaczyć co u was a tu cisza młody śpi drzemkę dziś olaliśmy cały dzień biegaliśmy, goniliśmy się, bawiliśmy w chowanego i ogolnie było słodko taki dziś był za to teraz padam już wiem szlajają się po mazidłach napewno ![]() to idę się kąpać do jutra edit sama ze sobą sobie gadam posiedziałam chwilkę na biochemii i tak mi się skojarzyło tylko nie wiem czy dobrze że chyba Ann stamtąd jakieś próbki pozamawiała w związku z tym Ann jak wrócisz możesz coś bliżej na ten temat napisać??
Marcelek Edytowane przez martka83 Czas edycji: 2009-02-20 o 20:18 |
|
|
|
#120 |
|
Zakorzenienie
|
ja jestem
Martko super że spędziliście tak fajny i udany dzień i że Marcelek takich kochany Ja sama się nie mogę nadziwić, ze ten mały wielki człowiek już taki dorosły się robi i taki rozumny. Reaguje na prośby "przynieś" "podaj", przychodzi się przytulić, a kiedy zakrywam twarz rękoma (tak jakbym płakała) to przybiega do mnie odsuwa moje ręce i mnie przytula, tak fajnie moduluje głos mówiąc "mama" raz mówi milusio, a np kiedy nie moze mnie znaleźć to mówi "mama" prawie krzycząc na mnie Generalnie długo bym tak mogła ale nie będę przynudzać
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:59.

A to co Ty robisz, że z tych schodów spadasz
Spotkaliśmy na spacerze naszego sąsiada o m-c młodszego od Uszka i podszedł do Uszka który siedział wózku zrobić cześć, a moje dziecko zaczęło płakać. po czym gdy Pesta podeszła do Witka to zaczął krzyczeć

Uszek zawsze raczej był śmiały, a przez tą zimę mu się tak odmieniło rzadko spotykamy się z innymi dziećmi i mam za swoje.

Chodniki nie są odśnieżane, albo tylko minimalnie, a nawet jak już ktoś odśnieży porządnie to i tak za chwilę jest biało bo kolejny dzień śnieg non stop sypie. Wózkiem nie ma szans przejechać, na nogach Uszkowi po chwili kiedy zapał pierwszy minie idzie się po poprostu ciężko, a na sankach dziś dwa razy go zgubiałam